Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΑΘΛΟΣ – ΑΣΠΙΔΑ 2001 28-80




Χτύπησε και την ΑΣΠΙΔΑ η γρίπη των χοίρων ή όπως αλλιώς την λένε Η1ΝΙ ?/
Μόνο 8 παίκτες έδωσαν το παρών στο παιχνίδι με τον ΑΘΛΟ και οι επιλογές του Δ.Παναγιωτόπουλου ήταν περιορισμένες.
Αλλά και οι επιλογές του Π.Πεχλιβανίδη έτσι κι αλλιώς είναι λίγες αφού στηρίζεται κυριολεκτικά σε τρεις παίκτες με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αντέξουν στον ρυθμό που επέβαλαν οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ 2001 με τις τρεις παραπάνω επιλογές που είχε.
Ένα δεκάλεπτο ήταν μέσα στο παιχνίδι οι παίκτες του ΑΘΛΟΥ και προσπάθησαν αρκετά με εμφανή την βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν γίνεται να βγει ολόκληρο παιχνίδι μόνο με τρεις παίκτες η κούραση ήρθε πιο γρήγορα μιας και η πιεστική άμυνα της Ασπίδας από το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτή που έδωσε την νίκη με την μεγάλη διαφορά στο σκορ.
Παρόλες τις ελλείψεις η ποιοτική διαφορά ήταν εμφανέστατη και ήταν μια ευκαιρία για να δωθεί χρόνος συμμετοχής σε παίκτες ευκαιρία που την άρπαξαν οι μικροί της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Πολύ καλοί για τον ΑΘΛΟ η γνωστή του τριάδα ΑΖΙΔΗΣ Η Νο 15 Μ- ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ Α Νο12 – ΚΟΣΜΙΔΗΣ Π Νο7
Από την ΑΣΠΙΔΑ για μια ακόμη φορά πολύ καλός ο Φ.Κουτρουβέλης και ο Ανεβασμένος και με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας Θ.Βαλασίδης.
Δυνατά έπαιξε για μια ακόμη φορά ο Κ.Μπουραζάνης εκτός από τις καλές εμφανίσεις του ο Β.Πολατίδης αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Α.Χατζηαντωνίου οι δε Ρ.Καλαϊτζης Ε.Πετκίδης Γ.Θεοδωρίδης παρόλο τον μικρό χρόνο συμμετοχής βοήθησαν ουσιαστικά την ομάδα τους .
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
1ο 7-18
2ο 14-44
3ο 16-57
4ο 28-80

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

To πρόγραμμα της 5ης Αγωνιστικής εάν αυτή τελικά γίνει μιας και οι παίκτες ναι μεν θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο όχι όμως για να αγωνιστούν .Μαζί με τους αθλητές μιας και είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβληματά τους.
Πέρα από το θέαμα πρέπει να σκεφτούμε πως άνθρωποι με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα που πολλές φορές καταστρατηγούνται δημιουργούν και προσφέρουν αυτό που ονομάζεται μπάσκετ. Και δεν είναι λίγα τα προβλήματα τους εαν σκεφτούμε το απλό πως την προηγούμενη χρονιά μόνο μία ομάδα ήταν τυπική στην ασφάλιση των παικτών της η ΜΑΚΡΟ - ΞΑΝΘΗ και οι υπόλοιπες έχουν ακόμη και τώρα τεράστιες εκκρεμότητες απέναντι στους ασφαλιστικούς φορείς για να μην πούμε για τις πιστολιές που τρώνε από μεγαλόσχημους παράγοντες παταξήδες.
Kάποιες δηλώσεις στην συνέχεια των παικτών για την απεργία

Μίχαλος: "Θα γίνει... μπάχαλο"

Ο Νίκος Μίχαλος που συνηθίζει να τα λέει... έξω από τα δόντια ήταν ιδιαίτερα καυστικός. "Το θεωρώ πάρα πολύ λογικό και σωστά, ειδικά σε ότι αφορά το θέμα της μεταγραφής κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι ξαφνικά οι ομάδες δεν θα αρχίζουν να πληρώνουν. Τουλάχιστον ως αλλάξει ο κανονισμός".

Ο αρχηγός της Νήαρ Ηστ θεωρεί ότι η απεργία θα αντίκτυπο στον κόσμο, αλλά όχι και στους υπεύθυνους. "Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα, από τη στιγμή που την ΕΟΚ διοικούν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει το... όριο ηλικίας. Στον ΕΣΑΚΕ οι 45άρηδες κι οι 50άρηδες αποφάσισαν να αναβάλουν την αγωνιστική. Η ΕΟΚ με τους 80χρονους δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα. Η στάση της είναι οπισθοδρομική και ταλαιπωρεί τις ομάδες".

Για να συνεχίσει: "Οι περισσότεροι παίκτες θα απεργήσουν. Θα υπάρχουν βέβαια κι οι διοικήσεις που θα πιέσουν για να γίνουν οι αγώνες. Θα πάνε όμως αρκετοί παίκτες από την Α1 για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα ματς. Θα γίνει... μπάχαλο. Αγώνες πάντως δεν θα έχουμε".

Βούλγαρης: "Χωρίς απεργοσπάστες"

Ο αρχηγός του Παγκρατίου, Νίκος Βούλγαρης, μιλάει για τα δίκαια αιτήματα του ΠΣΑΚ και την πίστη ότι η απεργία θα είναι μαζική.

"Αναφερόμαστε σε ορισμένα δικαιώματα ολόσωστα, τα οποία ισχύουν σε όλες τις προηγμένα μπασκετικά χώρες. Γιατί να μην ισχύσουν στην Ελλάδα, όταν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Όλοι θα κάνουν απεργία. Δεν θα υπάρξουν απεργοσπάστες, τουλάχιστον για την ώρα, διότι η απεργία διαρκείας του Ιανουαρίου είναι μια άλλη ιστορία".

Κεραμιδάς: "Δίκαιη η κατοχύρωση των παικτών"

Ο προπονητής του Αιγάλεω, Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: "Κι οι παίκτες που δίνουν τον εαυτό τους κάθε πρωί και κάθε απόγευμα πρέπει να έχουν κάποια κατοχύρωση".

Για να συνεχίσει: "Καταλαβαίνω τους λόγους που κινούν αυτές τις διαδικασίες".

Το "Σίτι" αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αμύντα και όπως λέει ο έμπειρος τεχνικός "οι παίκτες είναι αποφασισμένοι, ειδικά οι πιο μεγάλοι που είναι και αμιγώς επαγγελματίες. Βέβαια οι κανονισμοί λένε όιτ πρέπει να κατέβουμε, επομένως θα κατέβουμε κι έχει ο Θεός".

Βόβορας: "Υπάρχει πρόβλημα"

Οι προπονητές της Α2 προσπαθούν με τη σειρά τους να... προλάβουν τις εξελίξεις και να καταστρώσουν τα πλάνα και τα σχέδια τους για μια αγωνιστική που παραμένει στον αέρα!

Ο Γιώργος Βόβορας υπογραμμίζει ότι: "Το ελληνικό μπάσκετ έχει σίγουρα πρόβλημα. Πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις".

Ο ρούκι προπονητής της Α2 (κάθεται στον πάγκο του ΟΦΗ) προσθέτει ότι "Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και κανείς δεν πρέπει να προκαλεί με τη δράση και τη στάση του. Πρέπει για το καλό του αθλητισμού να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε μαζί".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Α2basket

«Σας γνωστοποιούμε ότι οι παίκτες της ΚΑΕ Ολυμπιάς Πατρών και οι δεκατέσσερις συμμετέχουμε στην απεργία των συναδέλφων μας σε Α1 και Α2 Εθνική αλλά έχουμε το χρέος να ενημερώσουμε τους πάντες ότι: Στη σημερινή δύσκολη εποχή του μπάσκετ είμαστε σε μια από τις ελάχιστες ομάδες και αυτό αποτελεί τιμή μας και τύχη μας που πληρωνόμαστε κανονικά και μας συμπεριφέρονται άψογα. Ευχαριστούμε για αυτό τον πρόεδρο μας κ.Νίκο Μπογονικολό που ο άνθρωπος είναι απόλυτα συνεπής απέναντι μας και φυσικά την απεργία δεν την κάνουμε για αυτόν. Όμως διαβεβαιώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανένα να παίξει με τα συμφέροντα και την αξιοπιστία αυτής της ομάδας»
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΓΚΑΛΟΥΔΗ
Από το site ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Γκαγκαλούδης "Εμείς και ο ΟΦΗ θα κάνουμε απεργία"

Παρά τη στάση της ΕΟΚ να προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής της Α2 αν και έχει προαναγγελθεί η απεργία του ΠΣΑΚ που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των αγώνων της Α1, αρκετές ομάδες θα… κατεβάσουν ρολά.
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, με 13 χρόνια θητεία στα γήπεδα της Α1, αγωνίζεται πλέον, στην Ολυμπιάδα Πατρών και όπως τόνισε με δηλώσεις του στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» στην Έρα Σπορ, η δική του ομάδα θα απεργήσει. Και όχι μόνο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του. «Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, εμείς θα απεργήσουμε και ο ΚΑΟΔ από ότι ξέρω και ο ΟΦΗ. Για αυτές ήδη, έχω ενημερωθεί» τόνισε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μπω στη διαδικασία να μαλώσω με την ομάδα μου. Κανονικά, θα έπρεπε να είχε αναβληθεί και στην Α2 η αγωνιστική, όπως συνέβη στην Α1».
Θυμίζουμε ότι η Ολυμπιάδα παίζει με αντίπαλο τον Αρκαδικό στο κλειστό της Τρίπολης, ο ΚΑΟΔ υποδέχεται το Ρέθυμνο και ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στην έδρα του το Πέραμα.



Αναρτήθηκε από heraklionbasket.kreta@gmail.com στις 23:38


Να και το πρόγραμμα της Α2 5η Αγωνιστική.

ΚΑΟΔ- ΡΕΘΥΜΝΟ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π.
ΟΦΗ- ΠΕΡΑΜΑ/ΕΡΜΗΣ
ΔΑΦΝΗ- ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡ.- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΑΜΥΝΤΑΣ- ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ- ΞΑΝΘΗ
xanthibasket

A2 Αποφασισμένοι οι παίκτες


Αντιγραφή από το basketblog


Η ΕΟΚ αποφάσισε η 5η αγωνιστική της Α2 να διεξαχθεί κανονικά ωστόσο οι παίκτες των ομάδων είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την απεργία του ΠΣΑΚ και δεν πρόκειται να αγωνιστούν στα παιχνίδια του Σαββάτου. Θα βρεθούν κανονικά στο παρκέ αλλά το μόνο που θα πράξουν είναι να σταθούν στο κέντρο του γηπέδου...

Ο κίνδυνος τιμωρίας έχει κάνει ορισμένους προέδρους να μην βλέπουν με... καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση, αν και αρκετοί είναι με το μέρος των αθλητών τους. Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί που απειλούν ακόμα και με πρόστιμα σε περίπτωση που οι παίκτες των ομάδων τους δεν αγωνιστούν το Σάββατο. Η απόφαση πάντως έχει ληφθεί και η συσπείρωση που υπάρχει είναι πολύ μεγάλη.

Άλλωστε, στα γήπεδα της Α2 αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται στην Α1 για να είναι στο πλευρό των συναδέλφων τους και να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια που γίνεται ώστε να δικαιωθούν και να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Αρκετές ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατέβουν με έφηβους ή και με ορισμένους... απεργοσπάστες κάτι φυσικά που χωρίς αμφιβολία αποτελεί αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αυτό που ουσιαστικά δείχνει να είναι η μοναδική λύση είναι η ΕΟΚ να αλλάξει την απόφαση της και να αναβάλει την αγωνιστική, όπως ακριβώς έπραξε ο ΕΣΑΚΕ.

4η και 5η Αγωνιστική Παιδικού

4η Αγωνιστική
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
11/11/2009 7:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ

14/11/2009 5:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ

14/11/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΞΑΝΘΗ ΑΣ -ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.

5η Αγωνιστική
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
28/11/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ -ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

28/11/2009 6:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖ ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ -ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

28/11/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ -ΞΑΝΘΗ ΑΣ

ΦΙΛΙΚΟ ΑΘΛΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟ

Φιλικό παιχνίδι μετξύ ΑΘΛΟΥ και ΑΡΙΩΝΑ την Πέμπτη 7.300μμ στο ΔΑΚ Μενικητή την ομάδα του ΑΘΛΟΥ με σκορ 48-45.
Μέτριο σε θέαμα παιχνίδι πολλά τα λάθη και ακόμη μεγαλύτερα τα ποσοστά αστοχίας πλην του τελευταίου δεκαλέπτου όπου μάλλον έπιασαν τόπο οι φωνές των δύο προπονητών.
Μάλλον μια καλή ευκαιρία για να εντοπίσουν τα προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού των ομάδων τους για τους προπονητές .

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ????

Μάλλον θα γίνουν κανονικά τα παιχνίδια της 5ης Αγωνιστικής παρόλο την ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για απεργία για την υλοποίηση αιτημάτων τους και αυτό γιατί σε συνάντηση που είχαν εκπροσωποι των ομάδων της Α2 με την Ομοσπονδία φάνηκε πως ικανοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι . Από την άλλη υπάρχει η απειλή μηδενισμού για όποιες ομάδες δεν κατέβουν κανονικά στους αγωνιστικούς χώρους. Ένα βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν και αυτό της τηλεοπτικής κάλυψης από την CONN-X TV που κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με όλες τις ομάδες πλην του Παγκρατίου για το οποίο οι πληροφορίες από το basketblog λένε πως συζητά με άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Το Παγκράτι θα δώσει την απάντηση του εντός των ημερών.
Νέο τοπίο λοιπόν στην Α2 κατηγορία με την είσοδο τηλεοπτικού σταθμού πρωτόγνορο για τα δεδομένα της κατηγορίας κάτι που σίγουρα θα αλλάξει το τοπίο και τους όποιους συσχετισμούς δυνάμεως.
Ευχή να λειτουργήσει θετικά για την κατηγορία .
xanthibasket

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ



Ζούμε στην ωραιότερη πόλη αν όχι του κόσμου αλλά σίγουρα της ΕΛΛΑΔΑΣ έχουμε την καλύτερη οργάνωση και ποιότητα ζωής από όλους τους άλλους κατοίκους αυτής της χώρας .
Θα πρέπει και εμείς με την σειρά μας να διαφυλάξουμε αυτή την μοναδικότητα που τόσο απλόχερα μας χάρισε ο καλός θεούλης.
Είμαστε όμως και ακόμη πιο τυχεροί όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γιατί έχουμε την μοναδική ευκαιρία να βλέπουμε πολύ καλό μπάσκετ αλλά το σημαντικό είναι πως αυτή η ομάδα έχει την καλύτερη οργάνωση που είχε ποτέ ομάδα.
Είναι κάτι σαν φάρος για τις άλλες ομάδες για το πώς πρέπει να κινούνται στον τομέα της προβολής του.
Είναι τόσο προχωρημένες οι μέθοδοι που εφαρμόζονται που είναι αδύνατον να τις ακολουθήσουν οι άλλες ομάδες.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο όλα γίνονται με προγραμματισμό κατόπιν ωρίμου σκέψεως με μοναδικό γνώμονα την μεγαλύτερη επιτυχία και προβολή του.
Με την λήξη του πρωταθλήματος αρχίζει η προετοιμασία για το νέο όπως γίνεται με το Πατρινό καρναβάλι που με την λήξη του αρχίζει η ετοιμασία για το επόμενο ,τέτοια οργάνωση μιλάμε.
Το πιο σημαντικό είναι όμως η ατελείωτη οικονομική αρωγή των παραγόντων που διαθέτουν ανεξάντλητους πόρους οικονομικούς .
Μεγάλη βοήθεια δίνει όμως και ο υπόλοιπος κόσμος απλοί φίλοι της ομάδας αλλά και επιφανείς παράγοντες του τόπου που με τόση φειδώ διαθέτουν τα πολύτιμα ευρώ τους σε εποχές κρίσεις.
Είναι τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην διάθεση των διαρκείας που σε χρόνο dt δεν έμεινε ούτε ένα .
Και πώς να μείνει όταν προηγήθηκε τόσο καλή παρουσίαση και προβολή με ταυτόχρονη παρουσία των παικτών σε μια πανηγυρική εκδήλωση με την παρουσία όλων των τοπικών ΜΜΕ και παραγόντων της πόλης.
Ομάδα χωρίς φιλάθλους γίνεται ? δεν γίνεται και εδώ είναι που κερδίζουμε κατά κράτος όλους τους άλλους.
Σαν φίλαθλοι είμαστε οι καλύτεροι ομορφότεροι ψηλότεροι δυνατότεροι σχεδόν τέλειοι με λίγα λόγια.
Σαν συνέπεια όλων αυτών δεν μπορεί κανένας να εκφράζεται αρνητικά για τους φιλάθλους της πόλης και της ομάδας.
Είναι τέτοιο το επίπεδο και η παιδεία τους που ο χαρακτηρισμός εκκλησία ταιριάζει απόλυτα .
Και πώς να μην είναι όταν είναι ναός του μπάσκετ το «Φ.Α» και μόνο τέτοια συμπεριφορά αξίζει σε ναό.
Γιατί λοιπόν κάποιοι θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα στους παράγοντες κάνοντας κακόπιστη και επικίνδυνη για την ομάδα κριτική.
Αφού μοναδικός σκοπός τους είναι η προβολή τους για να μπορέσουν κάποια στιγμή να γίνουν και αυτοί ρυθμιστές του χώρου.
Αφού κατάφεραν και φίμωσαν όλα τα άλλα ανεξάρτητα ΜΜΕ και τα πολλά blog και site με δόλιους τρόπους (πολιτική και οικονομική πίεση ) τώρα κυρίαρχοι του παιχνιδιού επιβάλουν τις δικές τους φασιστικές απόψεις προσβάλλοντας φιλάθλους και παράγοντες της ομάδας .
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ακατονόμαστους να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους φτάνει πια .
Σταματήστε να μπαίνετε στο site γιατί έτσι αποκτά μεγαλύτερη δύναμη πιο πολλές διαφημίσεις πιο πολλά χρήματα και γίνεται κυρίαρχος στο παιχνίδι.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ HEAVY – METAL

Α2 5η Αγωνιστική


Ημ/νία Ωρα
Γήπεδο Αγώνας

14/11/09 16:30 ΚΡΑΧΤΙΔΗ ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
14/11/09 17:30 ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
14/11/09 17:30 ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΕΡΜΗΣ
14/11/09 17:30 ΔΑΦΝΗΣ ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΠΟ ΙΚΑΡΟΣ - ΕΣΠΕΡΟΣ
14/11/09 17:30 ΔΑΚ ΣΕΡΡΩΝ ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
14/11/09 17:30 ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
14/11/09 17:30 ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ
14/11/09 17:30 ΜΕΤΣ Α ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ - ΞΑΝΘΗ ΑΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ-ΑΘΛΟΣ 44-62

ΑΣΠΙΔΑ-ΑΘΛΟΣ 44-62
Mεγάλη νικήτρια στο ντέρμπυ της πόλης η ομάδα του ΑΘΛΟΥ με αντίπαλο την ΑΣΠΙΔΑ με σκορ 44-62.Πολύ καλά εμφάνιση των παικτών του ΑΘΛΟΥ κυρίως μετά το δεύτερο δεκάλεπτο που κατάφεραν και κράτησαν την ΑΣΠΙΔΑ σε πολύ χαμηλό σκορ 18-27 έκλεισε το ημίχρονο .Η πίεση ήταν ακόμη πιο μεγάλη στο τρίτο δεκάλεπτο όπου μόνο 3 πόντους κατάφερε και σημείωσε η ΑΣΠΙΔΑ.
Δίκαιη νίκη για τον ΑΘΛΟ με τελικό αποτέλεσμα 44-62 κάνοντας το 3/3 ενώ από την μεριά της η ΑΣΠΙΔΑ μετράει 2/2 ήττες συνεχόμενες.

ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΡΙΩΝΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 67-65

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ
Έσπασε πολύ πριν τα Χριστούγεννα το ρόδι η ομάδα του Χ. Παπαδόπουλου και με αντίπαλο την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ πέτυχε την πρώτη νίκη φέτος στο ΔΑΚ.
Παρόλο που η ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ ο ΑΡΙΩΝΑΣ κατάφερε στο τέλος να βρει τις λύσεις και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Σημαντικές ήταν οι απουσίες αλλά η λύση στο σκοράρισμα βρέθηκε στο πρόσωπο του Θ. Αμπεριάδη που σημείωσε τους 24 από τους 67 πόντους της ομάδας του.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ.
1ο 10-9
2ο 24-24
3ο 40-42
4ο 67-67

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥ ΚΑΟΔ

Το παρακάτω είναι από το basketblog και έχει να κάνει με τα όσα έγιναν στον παιχνίδι του Σαββάτου.

Δεν είναι τόσο η ήττα, που ενόχλησε τους ανθρώπους του ΚΑΟΔ, όσο ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή. Οι Δραμινοί έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Δημήτρη Τζαφλέρη, κάτι που εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γενικός Αρχηγού, Άρης Ιωαννίδης:

"Θεωρούμε πως η ομάδα μας αδικήθηκε κατάφορα από τη διαιτησία του νεαρού Βολιώτη διαιτητή Τζαφλέρη. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρηση ήταν προκλητικός απέναντί μας και σκοπεύουμε να λάβουμε τα μέτρα μας".

Τα σημεία που εντοπίζουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι του ΚΑΟΔ έχουν να κάνουν με την αποβολή του Γιάννη Κυριακόπουλου από το 17', αλλά και για την τελευταία φάση, όπου ο Κώστας Μπαλάφας κέρδισε επιθετικό ριμπάουντ (ύστερα από άστοχη βολή του Αλέξη Τσακιρίδη) κι ενώ ετοιμαζόταν να στείλει το ματς στην παράταση, δέχτηκε (σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των Δραμινών) φάουλ από τον Κώστα Χρήστου.

ΖΩΝΕΣ ΚΑΡΑΤΕ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ !!!!!!!!!!!!

Ένα ζήτημα που προέκυψε στο παιχνίδι της ΑΣΠΙΔΑΣ με τον ΓΑΣ είναι το κατά πόσο πρέπει να παίζουν άμυνα ζώνης τα παιδιά ή καλύτερα οι ομάδες του παιδικού πρωταθλήματος.
Η ζώνη σαν αμυντικό σύστημα σε αυτές τις μικρές ηλικίες είναι σύστημα που δύσκολα μπορεί να διασπαστεί και να έχει αποτέλεσμα η ομάδα που είναι στην επίθεση και ο λόγος είναι πολύ απλός μιας και για να σπάσεις την ζώνη θα πρέπει να έχεις μεγάλα ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια είτε σε σουτ 2 ή 3 πόντων.
Κάτι τέτοιο είναι λίγο δύσκολο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μιλούσαμε για παίκτες φαινόμενα απλά περιζήτητους για τα ποσοστά ευστοχίας που θα είχαν.
Είναι λοιπόν ένα σύστημα πιο πολύ για το αποτέλεσμα και όχι για να υπάρξει ουσία και θέαμα που είναι και το ζητούμενο.
Ένας άλλος κανόνας λέει πως τα όποια συστήματα που ακολουθούν κατά κόρο οι προπονητές δεν βοηθάν στην ανάδειξη και καλύτερη αξιοποίηση των ικανοτήτων των μικρών παικτών. Κανείς δεν μπορεί να πει πως σε αυτές τις ηλικίες οι παίκτες είναι ολοκληρωμένοι έχουν αναπτύξει το ταλέντου τους σε τέτοιο βαθμό που είναι αναγκαίο κακό να παίζουν κατά κόρο με συστήματα.
Σαν συμπέρασμα βγαίνει πως τα όποια συστήματα προσπαθούν να μπαλώσουν αδυναμίες της ομάδας σαν σύνολο με στόχο το θετικό αποτέλεσμα ή την αποφυγή μιας ήττας με μεγάλη διαφορά.
Το παιχνίδι ΑΣΠΙΔΑΣ-ΓΑΣ ποιοτικά ήταν όχι και το καλύτερο μιας και η ζώνη που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος ο ΓΑΣ μπορεί να κράτησε την ΑΣΠΙΔΑ με μικρό σκορ και οι λόγοι είναι παραπάνω αλλά έδειξαν από την άλλη την κακή προπονητική λογική που βάζει πάνω από όλα τον σκοπό . Στην περιπτωση αυτή ο σκοπός δεν αγιάζει τίποτα και στο τέλος δεν βοηθά και τους παίκτες να ανέβουν ένα σκαλί πιο πάνω στην ατομική τεχνική.
Σε μικρές κουβέντες και παίρνοντας τις απόψεις των προπονητών και των τριών Ακαδημιών της πόλης κανένας δεν είναι στην λογική πως πρέπει η ζώνη να είναι το κύριο σύστημα άμυνας. Σίγουρα τόνισαν χρειάζεται αλλά θα πρέπει να έχει σαν σύστημα μικρή συμμετοχή σαν χρονική διάρκεια σε παιχνίδι.
Κάποιος δε τόνισε πως θα έπρεπε η ομοσπονδία να επιτρέψει και να ισχύει ένα μόνο σύστημα κανόνας για όλους για να μπορεί να υπάρξει και το αποτέλεσμα στο ζητούμενο εξέλιξη ατομική κάθε παίκτη. Προέβαλε πιο πολύ την ουσία και όχι τον σκοπό. Το κατά πόσο είναι εφικτό δεν το γνωρίζει μιας και το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει η ομοσπονδία.
Είναι λοιπόν ένα ζήτημα που νομίζω πως πρέπει να εξεταστεί πιο πολύ στην ουσία του και σίγουρα θα βοηθήσει εκείνες τις ομάδες που δουλεύουν τόσο στην ατομική βελτίωση όσο και σαν σύνολο.
Xanthibasket

ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ - Γ.Α.Σ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗ 42-64



Νίκη εκτός έδρας μετά την ήττα απο την Α.Ε.Κομοτηνής για την ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ
με αντίπαλο την ΑΣΠΙΔΑ 2001.
Ένα ακόμη παιχνίδι που εκ των προτέρων γνωρίζαμε τον νικητή με μοναδικό ζητούμενο το εύρος της νίκης για τον ΑΡΙΩΝΑ και αντίστοιχα της ήττας για την ΑΣΠΙΔΑ 2001.
Από την μερία του ο ΑΡΙΩΝΑΣ έδειξε σαφώς επηρεασμένος από την εκτός προγράμματος ήττα και η εικόνα που παρουσίασε δεν ήταν αυτή που μας έχει δείξει μέχρι τώρα. Το πρόβλημα στον ΑΡΙΩΝΑ είναι η σαφής έλλειψη βάθους στον πάγκο και η ομάδα στηρίζεται σε 3-4 παίκτες. Φυσικός ηγέτης της ομάδας ο Φιλίπ
Καραογλανιάν αλλά και αυτός έχει όρια και όταν τα ξεπεράσει λογικό είναι να μην μπορεί να αποδίδει συνεχώς καλά.
Οι μικροί της ΑΣΠΙΔΑΣ προσπάθησαν για το καλύτερο ξέροντας πως δεν μπορούν να διεκδικήσουν την νίκη μιας και οι διαφορές είναι μεγάλες κάτι που είναι φυσικό λόγο του μικρού χρόνου συμμετοχής σε πρωταθλήματα απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί φέτος να μην είναι και στα καλύτερά της αλλά δεν παύει να είναι ο ΑΡΙΩΝΑΣ η ομάδα που έχει καταφέρει πολλά σε αυτό που λέμε Ξανθιώτικο μπάσκετ.
Ίσως τον επόμενο χρόνο όταν πια θα είναι πιο εμπειροπόλεμοι να μπορέσουν να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο και πιστεύω βλέποντας την συναχή βελτιωσή τους να το καταστήσουν πραγματικότητα.
Το έχω ξαναπεί πως και για την ΑΣΠΙΔΑ 2001 αλλά και για τους μικρού του Α.Σ είναι χρονιά συλλογής εμπειριών.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-21, 09-20, 09-15, 12-08
ΑΣΠΙΔΑ 2001
Πολιτίδης 5(1), Ζάρας, Κουτρουβέλης 5, Κουκουγιάννης 2, Βαλασίδης 4, Θεοδωρίδης 1, Πετκίδης 2, Μπουραζάνης 4, Ελευθεριάδης 16(2), Θεμιστοκλής 1, Πιστόλας 2.
ΑΡΙΩΝ:
Τσεκερίδης 2, Βαφειάδης 7, Θεοδωρίδης, Καραλανίδης 12(1), Χατζηευφραιμίδης, Ζάρας 2, Καραογλανιάν 10, Φώτης 8, Παιτάρης 9, Αραλάγιος 14.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ- ΑΘΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ



Ήττα για την ομάδα του Π.Πεχλιβανίδη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε.Κομοτηνής με σκορ 59-46.Πολύ καλή παρουσία του ΑΘΛΟΥ που πίστεψε πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να καταφέρει το καλύτερο .Και μόνο που πάλεψαν σε ένα ακόμη και μάλιστα εκτός έδρας παιχνίδι είναι στα θετικά για την ομάδα του ΑΘΛΟΥ.
Ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής του ΑΘΛΟΥ από την συνολική εικόνα και προσπάθεια της ομάδας του.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
1ο 20-6
2ο 17-10
3ο 17-15
4ο 08-17
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΑΘΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 59-46

ΑΣΠΙΔΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ



ΑΣΠΙΔΑ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 46-30
Ένα από τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια που θα καθορίσουν την πρωτιά στον όμιλο κέρδισε τελικά η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ με αντίπαλο τον ΓΑΣ Κομοτηνής.
Όμως πρώτα έπρεπε να κερδίσει τον κακό της εαυτό και την πίεση που είχε το παιχνίδι πίεση που ήταν εμφανής σε παίκτες προπονητή πρίν ακόμα από την έναρξη του παιχνιδιού μιας και είχε και λίγο χαρακτήρα ρεβάνς από την άδικη ήττα μέσα στην Κομοτηνή σε ένα από τα πολλά παιχνίδια που οι παράγοντες του ΓΑΣ παίρνουν το νόμο του μπάσκετ στα στιβαρά τους χέρια και καθαρίζουν την μπουγάδα χωρίς να βλέπουν πως μόνο κακό κάνουν τελικά στους παίκτες της ομάδας τους.
Τραγικά τα ποσοστά ευστοχίας σε σουτ σε lay up και προπαντός στα τρίποντα.
Μοιραία το σκορ ήταν πολύ χαμηλό στο πρώτο δεκάλεπτο. Την λύση έδωσε ακόμη μία φορά ο Μ.Κοτσάφτης που ήταν μια ακόμη φορά κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια.
Δυστυχώς ενώ είχε καταπληκτικές ενέργειες στο τελείωμα των φάσεων ήταν φοβερά άστοχος ο guard της ΑΣΠΙΔΑΣ ο Κ.Καραμπάσης κάτι που όπως προανάφερα ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του παιχνιδιού.
Αμυντικά η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ λειτούργησε πάρα πολύ καλά και φάνηκε στο σκοράρισμα των αντιπάλων 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν και πέτυχαν οι παίκτες του ΓΑΣ και οι πιο πολλοί από βολές.
Πολλά τα νεύρα των παικτών του ΓΑΣ και ακόμη περισσότερες οι φωνές του προπονητή .
Σημείο άξιο σχολιασμού ο τρόπος που διάλεξε να αμυνθεί σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού , μια μονότονη άμυνα ζώνης που δεν νομίζω ότι βοηθά τελικά τους παίκτες της όποιας ομάδας να γίνουν καλύτεροι απλά νομίζω βολεύει τον εκάστοτε προπονητή να προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα και μόνο αποτέλεσμα.
Το κύριο στοιχείο του αγώνα ήταν η τρομερή αστοχία των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ από παίκτες που δεν μας έχουν συνηθίσει σε αυτά τα ποσοστά. Από την άλλη έδειξαν πως ξέρουν να μάχονται και να προσπαθούν να κερδίσουν κάθε παιχνίδι.
Άξιος συμπαραστάτης των δύο παραπάνω ο Σκούπρας για μια ακόμη φορά με την αξιοθαύμαστη μαχητικότητα του μιας και όταν τραυματίστηκε ο Κοτσάφτης πήρε πάνω του τα αμυντικά και επιθετικά ρημπάουντ .
Μετά από αυτό το παιχνίδι μένει ένα ακόμη ντέρμπυ με την ΑΕΚ Κομοτηνής η οποία νίκησε τον ΑΡΙΩΝΑ και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρωτιάς.
Δυστυχώς ο ΑΡΙΩΝΑΣ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του μιας και οι πολλές απουσίες που είχε στο παιχνίδι μοιραία έφεραν και την ήττα.
Επανέρχομαι στο παιχνίδι της ΑΣΠΙΔΑΣ με τον ΓΑΣ και σαν συμπέρασμα να αναφέρω πως η ποιότητα των παικτών και της δουλειάς που γίνεται από τον προπονητή της ομάδας παρόλο τις απουσίες φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο δίκαια θα χαρακτήριζα την ΑΣΠΙΔΑ αφεντικό του ομίλου μένει μόνο να συνεχίσει έτσι και στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά και των δύο ομάδων για την πολύ καλή προσπάθεια τους.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
1ο 9-3
2ο 20-8
3ο 36-17
4ο 46-30
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
46-30
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ
(Ιωαννίδης Κώστας)
Θεοδωρίδης 3(1), Καραμπάσης 12, Γρούδος, Τουμπαρίδης 2, Κτενάς, Σκούπρας 6, Κοτσάφτης 14, Γρηγοριάδης 2, Παπαδάκης 7, Καραγιάννης, Κοτζαμπάσης.
Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Πίτατζης Θόδωρος
Λόης 8, Αρσενίου, Κοροτζίδης, Κεχαγιάς, Καρανικολάου 3, Μπαλταγιάν, Φωκάς 14(1), Τσιπουργκένης 2, Παπαχρήστου, Μπάτζιος, Λεχούδης 3.


xanthibasket

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Α.Σ. ΞΑΝΘΗ 79 31


Του Γ.Σαββουλίδη.
Συνέχεια στο παιδικό πρωτάθλημα για τους μικρούς του Α.Σ που έπαιξαν με την ομάδα
του ΓΑΣ στην πόλη της Κομοτηνής.
Από τους πόντους που πέτυχαν 31 στον αγώνα φαίνεται και η συνεχής άνοδος και βελτιωσή τους . Ακόμη μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση γεμίζοντας το σακούλι των εμπειριών.
1ο δεκάλεπτο 27-11
2ο " 42-17
3ο " 62-22
4ο " 79-31