Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ



ΑΣΠΙΔΑ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 46-30
Ένα από τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια που θα καθορίσουν την πρωτιά στον όμιλο κέρδισε τελικά η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ με αντίπαλο τον ΓΑΣ Κομοτηνής.
Όμως πρώτα έπρεπε να κερδίσει τον κακό της εαυτό και την πίεση που είχε το παιχνίδι πίεση που ήταν εμφανής σε παίκτες προπονητή πρίν ακόμα από την έναρξη του παιχνιδιού μιας και είχε και λίγο χαρακτήρα ρεβάνς από την άδικη ήττα μέσα στην Κομοτηνή σε ένα από τα πολλά παιχνίδια που οι παράγοντες του ΓΑΣ παίρνουν το νόμο του μπάσκετ στα στιβαρά τους χέρια και καθαρίζουν την μπουγάδα χωρίς να βλέπουν πως μόνο κακό κάνουν τελικά στους παίκτες της ομάδας τους.
Τραγικά τα ποσοστά ευστοχίας σε σουτ σε lay up και προπαντός στα τρίποντα.
Μοιραία το σκορ ήταν πολύ χαμηλό στο πρώτο δεκάλεπτο. Την λύση έδωσε ακόμη μία φορά ο Μ.Κοτσάφτης που ήταν μια ακόμη φορά κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια.
Δυστυχώς ενώ είχε καταπληκτικές ενέργειες στο τελείωμα των φάσεων ήταν φοβερά άστοχος ο guard της ΑΣΠΙΔΑΣ ο Κ.Καραμπάσης κάτι που όπως προανάφερα ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του παιχνιδιού.
Αμυντικά η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ λειτούργησε πάρα πολύ καλά και φάνηκε στο σκοράρισμα των αντιπάλων 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν και πέτυχαν οι παίκτες του ΓΑΣ και οι πιο πολλοί από βολές.
Πολλά τα νεύρα των παικτών του ΓΑΣ και ακόμη περισσότερες οι φωνές του προπονητή .
Σημείο άξιο σχολιασμού ο τρόπος που διάλεξε να αμυνθεί σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού , μια μονότονη άμυνα ζώνης που δεν νομίζω ότι βοηθά τελικά τους παίκτες της όποιας ομάδας να γίνουν καλύτεροι απλά νομίζω βολεύει τον εκάστοτε προπονητή να προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα και μόνο αποτέλεσμα.
Το κύριο στοιχείο του αγώνα ήταν η τρομερή αστοχία των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ από παίκτες που δεν μας έχουν συνηθίσει σε αυτά τα ποσοστά. Από την άλλη έδειξαν πως ξέρουν να μάχονται και να προσπαθούν να κερδίσουν κάθε παιχνίδι.
Άξιος συμπαραστάτης των δύο παραπάνω ο Σκούπρας για μια ακόμη φορά με την αξιοθαύμαστη μαχητικότητα του μιας και όταν τραυματίστηκε ο Κοτσάφτης πήρε πάνω του τα αμυντικά και επιθετικά ρημπάουντ .
Μετά από αυτό το παιχνίδι μένει ένα ακόμη ντέρμπυ με την ΑΕΚ Κομοτηνής η οποία νίκησε τον ΑΡΙΩΝΑ και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρωτιάς.
Δυστυχώς ο ΑΡΙΩΝΑΣ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του μιας και οι πολλές απουσίες που είχε στο παιχνίδι μοιραία έφεραν και την ήττα.
Επανέρχομαι στο παιχνίδι της ΑΣΠΙΔΑΣ με τον ΓΑΣ και σαν συμπέρασμα να αναφέρω πως η ποιότητα των παικτών και της δουλειάς που γίνεται από τον προπονητή της ομάδας παρόλο τις απουσίες φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο δίκαια θα χαρακτήριζα την ΑΣΠΙΔΑ αφεντικό του ομίλου μένει μόνο να συνεχίσει έτσι και στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά και των δύο ομάδων για την πολύ καλή προσπάθεια τους.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
1ο 9-3
2ο 20-8
3ο 36-17
4ο 46-30
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
46-30
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ
(Ιωαννίδης Κώστας)
Θεοδωρίδης 3(1), Καραμπάσης 12, Γρούδος, Τουμπαρίδης 2, Κτενάς, Σκούπρας 6, Κοτσάφτης 14, Γρηγοριάδης 2, Παπαδάκης 7, Καραγιάννης, Κοτζαμπάσης.
Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Πίτατζης Θόδωρος
Λόης 8, Αρσενίου, Κοροτζίδης, Κεχαγιάς, Καρανικολάου 3, Μπαλταγιάν, Φωκάς 14(1), Τσιπουργκένης 2, Παπαχρήστου, Μπάτζιος, Λεχούδης 3.


xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου