Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΑΝΔΡΩΝ 16-17/4/2016

ΠΑΝΘΗΡΕΣ+ΘΥΕΛΛΑ 39-53
Με σκορ παιδικού τελείωσε το παιχνίδι με νικητή την ΘΥΕΛΛΑ που περιμένει αύριο ευχάριστα νέα.
Κακό παιχνίδι κακοποίηση του μπάσκετ (απόψεις φιλάθλων ) με άλλοθι τις απουσίες για την φιλοξενούμενη και την έλλειψη κινήτρου για τον γηπεδούχο.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΣΟΥΦΛΙ  81-50

ΑΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 76-38 ??????
Διαφορά δυναμικότητας έλλειψη ενδιαφέροντος ???
Ο ΑΙΑΣ παίζει στην επόμενη φάση χωρίς να ξέρουμε ακόμη (Την τελευταία αγωνιστική ΘΥΕΛΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ) την τελική του θέση 3ος ή 4ος.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΑΡΙΩΝ 50-78 
Έκανε το καθήκον του ο ΑΡΙΩΝΑΣ  και πήρε την νίκη και μάλλον το μυαλό είναι στον επόμενο αντίπαλο (δεύτερη φάση)  το ΡΟΥΠΕΛ  και όχι στον ΑΙΑΝΤΑ την τελευταία αγωνιστική.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΦΙΛΙΑ  86-72
Με την νίκη του ο ΑΣΤΕΡΑΣ  έδωσε την 4η θέση του ομίλου  στην ΘΥΕΛΛΑ. Η τελαυταία αγωνιστική έχει τυπικό χαρακτήρα .
Για το παιχνίδι δειτε ΕΔΩ
Πηγή . http://kavala-sports.gr

3/3 by SPANOS.................

Το μπασκετ ειναι παντου.
Περισσοτερα απο 700 παιδια την πρωτη μερα του Τουρνουα 3Χ3 στο Νεοχωρι και τουλάχιστον 1200 ατομα(γονείς και παιδιά). Απο ολες τις ομαδες του Νομου και απο ολα τα σχολεια. Επισημη εναρξη εκανε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππα Δημητρης Νοτας. 
Σπανός Παναγιωτης.











Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΑΝΔΡΩΝ 16/17/4/2016


Ο ΑΣΤΕΡΑΣ  θα κρίνει ποια ομάδα θα είναι η τέταρτη του ομίλου.
Παίζει με την ΦΙΛΙΑ  και την τελευταία αγωνιστική με την ΘΥΕΛΛΑ με τις δύο ομάδες που καίγονται για νίκες. Αν κερδίσει και τις δύο και υπάρχει ισοβαθμία το πλεονέκτημα είναι στην ΘΥΕΛΛΑ. Οπότε η ΦΙΛΙΑ θέλει νίκη δική της και ήττα της ΘΥΕΛΛΑΣ αυτή την αγωνιστική και την επομένη.

ΠΑΝΘΗΡΕΣ - ΘΥΕΛΛΑ
Το φυσιολογικό είναι νίκη της ΘΥΕΛΛΑΣ . Αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση πρέπει να κερδίσει πρώτα τον κακό της εαυτό και μετά τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ για να τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική εντός με ΑΣΤΕΡΑ. Αν χάσει τελειώνουν όλα .

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΦΙΛΙΑ
Αυτό το ζευγάρι θα το δούμε και στον τελικό.
Αλλά αυτό το παιχνίδι είναι ένας ακόμη τελικός για την ΦΙΛΙΑ.
 Θέλει νίκες και στα δύο παιχνίδια και ήττα της ΘΥΕΛΛΑΣ στο τελευταίο της παιχνίδι.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΣΟΥΦΛΙ
Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τον γηπεδούχο να είναι καλύτερη ομάδα .

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΑΡΙΩΝ 
Νίκη του ΑΡΙΩΝΑ λέει η λογική

ΑΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ
Με νίκη ο ΑΙΑΣ κλείνει τέλεια την χρονιά. Περνάει στην επόμενη φάση και μαζεύει εμπειρίες.


10η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                
16/4/20165:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΠΑΝΘΗΡΕΣ  - ΘΥΕΛΛΑ
17/4/20165:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΣΤΕΡΑΣ Σ - ΦΙΛΙΑ
16/4/20165:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΔΑΚΗΡΑΚΛΗΣ  - ΣΟΥΦΛΙ
16/4/20165:00:ΔΙΔΥΜ/ΧΟΥΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  - ΑΡΙΩΝ
16/4/20165:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΙΑΣ  - ΕΘΝΙΚΟΣ




Μια στροφή πριν το τέλος.Αλλού γιορτές και αλλού τα δράματα..........

        Παιχνίδι                                                           Διαιτητές
 


Ασπίς Ξ.-AEΚομοτηνή          Αγραγιώτης Ι-Αγραφιώτης (Σαλικίδης)

Θα ήθελαν πολύ στην ΑΣΠΙΔΑ  το τελευταίο παιχνίδι να είναι εντός έδρας για να γιορτάσουν το κλείσιμο της χρονιάς με μια μεγάλη γιορτή αλλά δεν τους έκανε το χατήρι το πρόγραμμα. Τελευταία αγωνιστική είναι εκτός με ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ αλλά στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι προγραμμάτισαν πολλές εκδηλώσεις.
Και πως να γίνει αλλιώς όταν εκτός από την άνοδο της ανδρικής τόσο η ομάδα παίδων όσο και των νεανίδων είναι πρωταθλήτριες ΕκασΑΜΘ
Έτσι το παιχνίδι περνάει σε δεύτερη μοίρα . Είναι και οι άριστες σχέσεις που έχουν ΑΣΠΙΔΑ και ΑΕΚ οπότε δένει το γλυκό. Η  ΑΕΚ  κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προγνωστικά και να τελειώσει υπέροχα την χρονιά πλην της μεγάλης κάμψης των τελευταίων παιχνιδιών.

 



Ορφέας -Χαλκηδόνα         Γερακίνης-Ταρενίδης Κ. (Παραλικίδης)

Για τον ΟΡΦΕΑ τελείωσε η διαδρομή χωρίς  την μεγάλη επιτυχία. Μέτρια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Αντίθετα η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αν ήταν έτσι από την αρχή του πρωταθλήματος σίγουρα θα βρισκόταν πολύ ψηλά .

ΧΑΝΘ-Αρετσού                  Βασιλόπουλος-Τοκμακίδης (Τοζακίδης)

 Αποτυχία ...Από την στιγμή που πήρε την άνοδο . Αποτυχία για την ΑΡΕΤΣΟΥ γιατί πέφτει. Αν δεν έπεφτε ο ΓΣΕ  τότε η συνολική παρουσία των ομάδων εκτός ΕκασΑΜΘ θα ήταν πολύ άσχημη.

Αγ. Βαρβάρα-ΓΣΕ               Ρούκας-Κατρακάρης (Λιρίδης)

Τοπικό ντέρμπι αλλά χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν πάλευε ο ΓΣΕ για σωτηρία. Τότε θα ήταν σπουδαία αναμέτρηση. 
Και εδώ η λέξη αποτυχία είναι η κατάλληλη. Καμιά ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της .Άνοδο η ΣΑΝΤΑ  και σωτηρία ο ΓΣΕ. Το μπάσκετ της πόλης δεν είναι στα καλά του (πλην ΑΣΤΕΡΑ). Υποβιβασμός στην Α2  για την Ένωση υποβιβασμός στα τοπικά για τον ΓΣΕ . Κακές επιλογές και πορεία για την ΣΑΝΤΑ κακή εικόνα στις υπόλοιπες ακαδημίες. Αν δεν ήταν η εφηβική ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ μαζί με την ανδρική που διεκδικεί άνοδο στην Γ΄Εθνική και  τα μικρά κορίτσια των ΠΑΝΘΉΡΩΝ ο συνολικός απολογισμός θα ήταν τραγικός σε μια πόλη που μετράει πολλές ακαδημίες  και έχει ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ίκαροι -ΒΑΟ                     Τσουμαχίδης-Δολγύρας (Γιαβρής)

Καλό το πείραμα  αλλά κάπου κολλάει. Κάτι πρέπει να αλλάξει στους Ικάρους για να δείξουν αυτό που μπορούν. Είναι μια πολύ καλή νεανική ομάδα  αλλά λείπει το αλατοπίπερο. Πως να χαρακτηρισθεί η χρονιά τους. 
Επιτυχημένη όταν δεν παίρνει την τρίτη θέση που οδηγεί σε μπαράζ . Από την άλλη σίγουρα δεν είναι αποτυχία η σταθερή πορεία που κάνει αλλά θέλει ένα κλικ για να δείξει πραγματικά τι αξίζει...

ΓΑΣ -Γέφυρα                    Ξέρας-Καρακώστας (Γκουρτζελίδης)

Έχει μια ευκαιρία ο ΓΑΣ  να δείξει πως τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν ήταν το φρένο για την μη επίτευξη των στόχων του. Παίζει με την ΓΕΦΥΡΑ που είναι πρωταθλήτρια. Δεν αλλάζει τίποτα βαθμολογικά όποιος και να κερδίσει.
Ας δούνε καλό παιχνίδι τουλάχιστον οι φίλαθλοι.

Γαλάτιστα-Ζέφυρος           Λουλουδιάδης-Πράττος (Παπαγεωργίου)

Αυτό το παιχνίδι άλλο ένα και τελείωσε η χρονιά....Πέσαμε πάμε στο τοπικό θα παλέψουμε για την άνοδο......(ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ). 
Νέο υλικό νεανική διάθεση που έδειξε τις δυνατότητές της στο τέλος. Το πείραμα μάλλον πέτυχε. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα (ΖΕΦΥΡΟΣ)






Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 10/4/2016

Μεγάλη πίκρα....Τελικά η ΑΣΠΙΔΑ  πήρε το εισιτήριο ανόδου στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ και θα χάσουμε συγκλονιστικά παιχνίδια τοπικού ενδιαφέροντος.....όχι μόνο κατάφερε να σωθεί αλλά ανέβηκε.
Βλέποντας τα στατιστικά της φαίνεται ότι είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση? και η πρώτη καλύτερη άμυνα του ομίλου.
Αν δεν είχε την τραγική εμφάνιση με την Αγ.Βαρβάρα τότε θα τερμάτιζε στην πρώτη θέση. Από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται πως όχι μόνο στάθηκε στο μεγάλο της όπλο την άμυνα αλλά φέτος είχε και επιθετική ενέργεια . Σημαντικό στοιχείο ότι δεν βασίστηκε όπως το σύνολο των υπολοίπων ομάδων σε ένα δύο σκόρερ αλλά είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα.
Πέραν των δύο ηγετών Στεφανίδη και Κουτσογιάννη και οι υπόλοιποι παίκτες είχαν μερίδιο. Αυτό δείχνει πολλά και πάντα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.
Με την ΑΡΕΤΣΟΎ δεν είχε πολλά προβλήματα παρά μόνο στο τέλος αλλά εκεί μέτρησε η εμπειρία και η ψυχραιμία των παικτών της.
Αν η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ δεν είχε το μείον (-3) η βαθμολογική της θέση θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Κέρδισε και την ΑΕΚ  η οποία στα τελευταία παιχνίδια δείχνει μια απίστευτη χαλαρότητα σε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι σύμφωνα με τις πληροφορίες από φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Ανταπόδωσε την ήττα της η Γαλάτιστα με τον ΟΡΦΕΑ χωρίς βαθμολογικό αποτέλεσμα.
Η ΧΑΝΘ πέρασε και από τα Πουταμούδια προσωρινή έδρα του ΓΣΕ. Εδώ φάνηκαν τα λάθη  που έγινα στην ομάδα  της ΧΑΝΘ. Μπορεί αυτή η ομάδα να στηρίχθηκε σε ένα δύο έμπειρους παίκτες αλλά διάφοροι λόγοι έδειξαν πως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Όταν τραβάει ο Ελευθεριάδης κερδίζει και αυτό με συνδυασμό την αλλαγή που προανέφερα.Με άλλο πρόσωπο από την αρχή του παιχνιδιού οργανωτικά κλπ δεν είχε πρόβλημα με τον γηπεδούχο.
Για όσους παρακολουθούν την ΧΑΝΘ θα καταλάβουν διαβάζοντας τα σχόλια του παιχνιδιού από τον Χ.Κρυσταλλίδη.  ΕΔΩ.
Πηγή. http://kavala-sports.gr.
Σημασία έχει πως ο ΓΣΕ  την επόμενη χρονιά δεν θα παίζει στην ΓΈθνική την ίδια ώρα που η ΑΣΠΙΔΑ  θα παίζει στην Β΄ που σημαίνει μία ομάδα λιγότερη από την περιοχή μας στην κατηγορία.
Η άλλη ομάδα της Καβάλας η ΣΑΝΤΑ τα κατάφερε στο τέλος . Στα πλαίσια της άτυπης μονομαχίας των σκόρερ αυτή τη φορά την σκυτάλη πήρε ο Σταύρος Κουμλέλης που σημείωσε 31 πόντους δίνοντας και την νίκη στην ομάδα του. Ο  ΒΑΟ  ήταν στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος.
Η ΓΕΦΥΡΑ κέρδισε τους ΙΚΑΡΟΥΣ  και ο ΖΕΦΥΡΟΣ τον ΓΑΣ.



Αρετσού -Ασπίδα          80-87
ΑΕΚ-Χαλκηδόνα            86-91
Γαλάτιστα-Ορφέας        76-70
Ελευθερούπολη-ΧΑΝΘ   67-83
ΒΑΟ-Αγία Βαρβάρα       69-76
Γέφυρα-Ίκαροι            94-86
Ζέφυρος-ΓΑΣ               75-71






ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΟΣ 
ΕΔΩ
Πηγή.http://www.infobasket.gr