Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 24-25/9/2016

Ιδιαίτερη χρονιά η φετινή  για το τοπικό πρωτάθλημα.
Ο τρόπος διεξαγωγής  του την προηγούμενη χρονιά κρίθηκε επιτυχημένος.
Φέτος  στα ίδια χνάρια μόνο που ο πήχης εκ των πραγμάτων ανεβαίνει ακόμη περισσότερο και αυτό γιατί υπάρχουν νέες δυνάμεις στον χώρο.
Ο υποβιβασμός του ΓΣΕ  στο τοπικό πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση δεν έριξε το ηθικό των εκεί παραγόντων. Αντίθετα  έκαναν το αδιανόητο  για εποχές κρίσεις. Κράτησαν τον προπονητή τους Παπαδόπουλο τον πρώτο σκόρερ Αδαμόπουλο και τίναξαν την μπάνκα με την μεταγραφή επιστροφή του Χάρη Βαϊβατόπουλου. Και μόνο η ανάγνωση των παραπάνω ονομάτων σημαίνει πολλά και δείχνει τι θέλουν που δεν είναι τίποτα άλλο από την άνοδο. Ο ΓΣΕ  θα αγωνίζεται στον πρώτο όμιλο που όμως εκεί θα παίζει και ο εκ βάθρων ανανεωμένος ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΡΑΜΑΣ που προχώρησε και αυτός σε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις. Υπάρχει όμως και η παραδοσιακή δύναμη του ομίλου ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  που έχασε την άνοδο από τον ΑΣΤΕΡΑ και με δεδομένο την τάση για το ποιος είναι το αφεντικό στις ΣΕΡΡΕΣ θα επιτρέψει το λιγότερο δριμύτερος φέτος.
Άγνωστος Χ  παραμένουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ  .
Φέτος το κέντρο βάρους  άλλαξε όμιλο. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο δεύτερος όμιλος στην πράξη ήταν ο πιο ανταγωνιστικός  έρχονται οι αλλαγές που προανέφερα  και αλλάζουν τα δεδομένα.
Αλλάζουν όμως και ουσιαστικά ??
Δεν είναι ρητορικό ερώτημα γιατί διεργασίες υπάρχουν και στον δεύτερο όμιλο.
Μπορεί να υπάρχει μια σταθερότητα από πλευράς δυναμικής στις γνωστές δυνάμεις του ομίλου αλλά η ύπαρξη δύο νέων ομάδων στην κατηγορία αλλάζει το σκηνικό.
Πρώτη ομάδα αυτή των φοιτητών του ΔΠΘ  παιδιά της ακαδημίας που οι πληροφορίες λένε για 4εις πρωινές και 4εις απογευματινές προπονήσεις που σε απλά Ελληνικά σημαίνει αντοχή και τρέξιμο  στα παιχνίδια και τα δύσκολα έρχονται για τους έμπειρους δε με μικρότερες αντοχές έμπειρους παίκτες. Και το μεγάλο μπαμ έγινε φυσικά με την Ακαδημία του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ που τάραξε τα νερά σε κάθε περίπτωση κυρίως στην πόλη της ΞΑΝΘΗΣ  και ως φυσικό επακόλουθο  στην ευρύτερη περιφέρεια. Το πως και το γιατί τα ξέρετε.
Με δεδομένα αυτά  το επόμενο ΣΚ  θα ξέρουμε πάνω κάτω την δυναμική τριών ομάδων της κατηγορίας  στα πλαίσια του τουρνουά που ετοιμάζει ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
Το Σάββατο λοιπόν θα παίξουν στις 06,00  ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  -ΓΑΣ  και στις 08,00  ΑΡΙΩΝ-ΓΣΕ
Την Κυριακή  θα γίνει στις 05,00  ο μικρός τελικός και στις 07,00  ο μεγάλος.
Η πιο αδύναμη ομάδα είναι αυτή του ΓΑΣ  παρόλο που αγωνίζεται  στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ  . Η ομάδα του ΔΠΘ "ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ" την αντιμετώπισε σε άλλο τουρνουά και την κέρδισε.
Αντίστοιχα  ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έδειξε πολύ καλά στοιχεία κέρδισε 2 από τα τρία φιλικά  Έχασε από τον ΑΣΤΕΡΑ  κυριολεκτικά στο  πρώτο παιχνίδι του ως ομάδα και στην συνέχεια κέρδισε την ΑΕΚ  στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ και στην ΑΛΕΞ/ΛΗ τον ΕΘΝΙΚΟ.
Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα  μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΓΑΣ  και να πάει στον τελικό.
Στο άλλο παιχνίδι που είναι η μεγάλη ευκαιρία όλων να μετρήσουν την δυναμικότητα του ΓΣΕ  ο ΑΡΙΩΝΑΣ  εάν τα καταφέρει θα βάλει αυτόματα υποψηφιότητα  για άνοδο. Αν όχι τότε θα ξέρουμε πως ο ΓΣΕ  είναι και φαβορί όχι μόνο    στα χαρτιά.
Πρώτης τάξεως ευκαιρία λοιπόν για να μετρήσουν δυνάμεις όλοι.
        Κλείνοντας  μια πρόβλεψη  δύο παικτών .
Να το ξέρεις ότι η ομάδα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και θα είναι αυτή που θα ανέβει κατηγορία
{Τα ονόματά τους  και η ακριβής πρόβλεψη μετά το τουρνουά}

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΙΛΙΚΑ ΑΣΠΙΔΑ - ΑΕΚ

Ένα ακόμη φιλικό  για τις δύο ομάδες που παίζουν σε διαφορετικές κατηγορίες,
Από την αρχή η γηπεδούχος ΑΣΠΙΔΑ  κράτησε ψηλούς ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση και επέβαλε τον ρυθμό της. Η ΑΕΚ  προσπάθησε να αντιδράσει και να μείνει στο παιχνίδι αλλά ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας.Σαν παιχνίδι ήταν καλό με γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες πιο αποτελεσματική η ΑΣΠΙΔΑ  με κακά ποσοστά ευστοχίς για την ΑΕΚ.
Είναι ξεκάθαρο΄πως η ΑΣΠΙΔΑ  κατά κύριο λόγο θα στηριχθεί  στα δύσκολα τουλάχιστον στις τρεις από τις έξι μεταγραφές και είναι οι ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΜΑΝΔΑΛΑΚΗΣ και ΤΣΙΑΒΕΣ  μαζί με τους έμπειρους ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ και ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ με τους υπόλοιπους  να έχουν ειδικούς ρόλου.
Μπορεί σήμερα να μην πήραν όλη την ομάδα στην πλάτη  αλλά ήταν εμφανές πως ο ρόλος τους και οι ευθύνες που θα έχουν στα δύσκολα θα είναι αυξημένες.
Από την άλλη η ΑΕΚ  ήταν σαφώς καλύτερη από το προηγούμενο παιχνίδι με Ξανθιώτικη ομάδα  έδειξε πως δένει με΄ρα με την ημέρα  και θα είναι ανταγωνιστική στην έναρξη της Γ΄Εθνικής κατηγορίας. Έδειξε καλύτερη ομοιγένεια και συνεραγία μεταξύ των παικτών  είχε πολλές επιλογές από τον πάγκο αλλά έκανε πολλά λάθη στην πίεση που άσκησε η ΑΣΠΙΔΑ  και  ήταν κακή σε ποσοστά στα  ελεύθερα σουτ
 Το πρώτο θέλει δουλειά το δεύτερο έχει να κάνει με την ψυχολογία του κάθε παίκτη.
Πάντως η γενική εντύπωση είναι πως και οι δύο ομάδες θα είναι εκ των πρωταγωνιστριών στην νέα περίοδο.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

΄ΦΙΛΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ ΑΕΚ

Ένα ακόμη δυνατό τεστ  για ΑΣΠΙΔΑ  και ΑΕΚ  δύο ομάδες που έχουν άριστες σχέσεις και ανάλογο επίπεδο συνεργασίας αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ  στο κλειστό ΕΥΜΟΙΡΟΥ.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΣΠΙΔΑ


Έχασε  η ΑΣΠΙΔΑ  εκτός από την ομάδα του ΒΟΛΟΥ κια τελείωσε τις υποχρεώσεις της για τον θεσμό του κυπέλλου.


Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ 17-4) ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε με 69-44 της Ασπίδας Ξάνθης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Η Ασπίδα ήταν εξαιρετική στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, στη επανάληψη όμως δεν άντεξε απέναντι στην δυνατή άμυνα των Θεσσαλών.
Δεκάλεπτα: 17-14, 35-27, 52-31, 69-44
Διαιτητές: Παπαθωμά-Λελούδας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπορίνος): Κυριατζίδου 15(2), Σαρακατσάνη 3(1), Παγκαλίδου 8(1), Αγαγιώτη 4, Σουλτάνη 14, Χούτα 2, Ντελή, Δημητριάδου 6, Ζήτη 2, Αγκάνη 5, Διαμαντοπούλου 4, Κοτσιάφτη 6.

ΑΣΠΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ-Ουστά 3(1), Καραλίδου Σ. 9(1), Κουτρουβέλη 3(1), Παπαδοπούλου 4, Παπαχρυσοβέργη, Καραλή 5, Σαρβάνη 2, Μαμαλίγκατζη 14(2), Καραλίδου Β. 3(1), Παπαϊωάννου 1. 


Πολλές φωτογραφίες  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ.http://tsiotras.blogspot.gr

ΦΙΛΙΚΑ.

Μια ανάσα έμεινε για το κύπελλο και την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της κατηγορίας ανδρών .
Πολλά φιλικά αν και έπρεπε να είναι πολύ περισσότερα και μόνο από το γεγονός ότι υπάρχουν προσθήκες νέων ομάδων πχ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
Στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ  στα πλαίσια τουτουρνουά  "Γ.ΚΑΡΥΩΤΗΣ" έπαιξαν μεταξύ τους οι ομάδες της πόλης με μεγάλη νικήτρια την ΑΕΚ.
Κέρδισε στον τελικό την νεοσύστατη ομάδα των φοιτητών του ΔΠΘ "ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ"  με 76-36
Στον μικρό τελικό ο ΑΙΑΙΣ κέρδισε τον ΓΑΣ με 57-46.
ΑΕΚ-ΑΙΑΣ 83-44
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΓΑΣ 62-49

ΑΙΑΣ-ΓΑΣ 57-46
ΑΕΚ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ 76-36

Τι δειχνει όλο το σκηνικό ...την δυναμική της ΑΕΚ που πήρε και επίσημα  τον ΛΕΧΟΥΔΗ  σε αντίθεση με την κατάσταση του ΓΑΣ   που δείχνει  ανέτοιμος για την πρόσκληση της Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ  . Δείχνει την σταθερότητα του ΑΙΑΙΝΤΑ που είδε τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ  να επιστρέφει την ενεργο δράση.Πήρε  και τον ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ .
Δείχνει   και την καλή δουλειά της νέας ομάδας των φοιτητών που όλα δείχνουν ότι θα πρωταγωνιστήσει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Επίδειξη δύναμης από τον ΓΣΕ  που κέρδισε εντός εκτός τον ΟΡΦΕΑ Ν.ΣΚΟΠΟΥ.
 Ο πρώτος όμιλος  έδειξε από τις μεταγραφές ακόμη ότι θα έχει έναν  πολύ δυνατό πρωταγωνιστή την ομάδα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΎΠΟΛΗΣ.
Σε αντίστροφη κτάσταση η ΣΑΝΤΑ που τερμάτισε  4η στο τουρνουά της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.
Η ομάδα του Σ.ΚΑΜΑΡΑΚΗ έδειξε πως είναι ανέτοιμη  και χρειάζεται υπερπροσπάθεια  τη χρονιά που έρχεται.
Η  ΕΝΩΣΗ  με επική ανατροπή κατάφερε και κέρδισε στην ΛΑΡΙΣΑ  και πήρε νίκη πρόσκριση για την συνέχεια του κυπέλλλου. Καλή παρουσία του μικρού Γ.ΜΑΝΑΚΑ που αρπάζει τις ευκαιρίες.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ επαιξαν στην ΑΛΕΞ/ΛΗ   η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  και  ΘΥΕΛΛΑ. .
Κέρδισε η ΘΥΕΛΛΑ με δύο πόντους διαφορά αν κατέβηκε  με εννέα παίκτες.
Έφυγε για την ΚΥΠΡΟ ο  Δ.ΚΑΡΑΜΠΕΑΖΗΣ  κάτι που προβληματίζει τον προπονητή της ΘΥΕΛΛΑΣ . ο Σ.Π   ένοντας την στήριξη όλων για άλλη μία χρονιά θα είναι    στον πάγκο της ομάδας Έγιναν προσπάθειες να  κλείσει η θέση του άσσου κινήθηακν αρκετά για κάποιες μεταγραφές απαραίτητες  πήραν τον ΞΕΝΟ  και ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια για άλλη μία χρονιά στο πρωτάθλημα.



ΑΣΠΙΔΑ Έναρξη αγωνιστικών υποχρεώσεων και εκδρομή.

Πρώτη αγωνιστική στο Μεσολόγγι για την ΑΣΠΙΔΑ  και η ομάδα θέλει μαζί της τους πιστούς φιλάθλους της . Διοργανώνει εκδρομή από το Σάββατο 01/10/2016 με μία διανυκτέρευση και επιστροφή μετά το παιχνίδι της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο 6947020733