Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Περίμενε πολύ ο φίλος για να απαντήσω.
Πρώτα έτσι λίγο προβοκατόρικα να σας πως ότι είναι πολύ εύκολο να σας βάλω στην πρίζα και να γράφετε διάφορα. Έτσι έχω πίσω και την χαμένη αναγνωσιμότητα  που έχασα πριν από καιρό αλλά δεν την μάζεψε κάνενα άλλο σαιτ. Ο λόγος γιατί στο σύνολο τους τα διάφορα σαιτ είναι τόσο αντικειμενικά που μπροστά τους το xanthibasket μοιάζει με παράδεισο.
       Και αυτό με λόγου γνώσης γιατί μια απλή περιήγηση είναι αρκετή.
Αυτό το έζησα και στο παιχνίδι με τον ΓΑΣ.
Φαίνεται ότι δεν έγινε τίποτα στο παιχνίδι δεν ακούσθηκε τίποτα άσχημο όλα έγιναν σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
Κανένας δεν έβρισε παίκτη αντίπαλης ομάδας δεν ακούσθηκε κανένα άσχημο μπινελίκι για μάνα -ες παικτών φιλάθλων της ΞΑΝΘΗΣ.
Φαίνεται ότι ήμουν σε άλλο γήπεδο γιατί στο βίντεο όταν υπάρχει η διακοπή των 2,5 λεπτών ακούγεται 'ενα γλυκό σύνθημα που εξυμνεί την ιδιότητα της μητέρας.
Επίσης σε κάποιο άλλο σχόλιο διάβασα ότι αυτά γίνονται και δεν πρέπει να παραξενεύομε.
Εντάξει αφού έτσι είναι και γίνονται ας τα συνεχίσουμε . Ποιός ο λόγος τώρα να μάθουμςε ότι δεν βρίζουμε παίκτες πόσο μάλλον ερασιτέχνες και ακόμη περισσότερο όταν είμαστε παίκτες και εμείς σε συνθήκες αναμονής για να παίξουμε σε ανδρική ομάδα.
Το δέχομαι αν θέλετε έτσι αλλά εκείνο για αθλητικό πολιτισμό που πάει ??
   Αν ήμουν λέει Κομοτηναίος τι θα έγραφα.
Νομίζω ότι είμαι στην ΞΑΝΘΗ που ανήκει στην ΘΡΑΚΗ νιώθω περήφανος γιαυτό γράφω για τις ομάδε της περιοχής μας και θέλω την ανάπτυξη του μπάσκετ και να δούμε κάποια στιγμή στην Α1 αντί να τρέχουμε σε ΔΡΑΜΑ τώρα και ΚΑΒΑΛΑ παλιά. Δεν νομίζω ότι έθιξα αγωνιστικά κάποια ομάδα ή παίκτες της αντίθετα και πιστεύω ότι αυτό φαίνεται στην διάρκεια του χρόνου ότι προσπαθώ να στηρίξω όσο μπορώ τις ομάδες και τους παίκτες της. Όταν βλέπω τα παιδιά μας να είναι μαζί μετά το παιχνίδι χαίρομαι πολύ . Όταν όμως τα βλέπω να μπινελικώνουν αντιπάλους δεν χαίρομαι και μπορώ να πω ότι πολλές φορές σταμάτημα τέτοιες άσχημες καταστάσεις.
Πριν από χρόνια είχα γράψει για τα όσα έγιναν στο παδικό πρωτάθλημα ΑΣΠΙΔΑ-ΓΑΣ με προπονητή τον ΚΑΜΑΡΑΚΗ   για "ΖΟΥΓΚΛΑ".
Οι φίλοι Ξανθιώτες με έκραξαν και τόνιζαν ότι κάνω κακό στο τοπικό μπάσκετ και πως το παίζω ντε και καλά υπεράνω . Στην πορεία νομίζω ότι είχα δίκιο γιατί τέτοιες άσχημες καταστάσεις μόνο κακό κάνουν.
Είμαι της άποψης πως δεν πρέπει να βρίζουμε κανένα παίκτη όποιας ομάδας παρά μόνο τους διαιτητές όταν αυτοί δεν έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού ή ότι πιστεύουμε ότι παίζουν υπέρ μίας ομάδας. Εκεί είμαστε και υπεύθυνοι των πράξεών μας γιατί ο αθλητικός νόμος είναι σκληρός.
Αλλά και πάλι δεν είναι σωστό. Θα ήθελα ατμόσφαιρα πολιτισμένη αλλά δεν είμαστε .

Από τα πιο ωραία σχόλια είναι αυτό με το ειδικό βάρος . Βάζει στη ζυγαριά τα πάντα και το αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με αυτόν διαφορετικό σε κάθε περίσταση.
Πάντως είναι γάτα γιατί ξέρει ότι φορώ μαύρα γυαλιά.
Οι φίλαθλοι της ΞΑΝΘΗΣ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που στο τέλος έφυγαν από το γήπεδο ασφαλείς μαζί με τους φιλάθλους του ΓΑΣ .  Ε αυτό αν δεν είναι εξέλιξη τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Έ ρε τυχεροί που είστε γιατί πιο παλιά άσε που δεν θα μπορούσατε να μπείτε στο γήπεδο τουλάχιστον θα τις τρώγατε στο τέλος. Είδατε βελτίωση!!!!!!!
Γράφεις όμως για πολιτισμό ΓΑΣ . Έξυπνα πας να βάλεις την ομάδα μέσα και αυτό αδικεί την ομάδα τους παίκτες κυρίως. Γιατί αυτοί είναι η ομάδα και όχι οι άλλοι.
Χωρίς παίκτες δεν υπάρχει ομάδα δεν υπάρχει μπάσκετ. Αυτοί τον ρόλο τους είδες μέσα στο παιχνίδι τον κράτησαν σε ένα άριστο επίπεδο. Οι άλλοι γιατί μπαίνουν στο ίδιο καζάνι με τους παίκτες ότν αδεν υπάρχει καμιά σύγκριση συμπεριφοράς ?
Φταίει η ομάδα αν κάποιοι είναι κάφροι? Αδικία για τους παίκτες.

Σε κανένα σχόλιο δεν είδα καμιά απάντηση ουσιαστική για το αν ο Κουτσογιάννης έκανε κάτι που τίναξε το παιχνίδι στον αέρα.
Επίσης δεν είδα να έχετε καταλάβει πως αρμόδιος είναι ο διαιτητής να κρίνει το πως και το γιατί.
      Αν αυτός κρίνει πως δεν υπαρχει πρόβλημα τότε τι???????
Γνωρίζω πως υπάρχει κόντρα μεταξύ του παίκτη και της πρώην διοίκησης του ΓΑΣ (διοίκησης και όχι ομάδας και παικτών) με οικονομικό άρωμα. Έχει να παίρνει χρήματα  ή κάτι τέτοιο .
               Φίλε μου δεν κατάλαβες όταν γράφω για το ψωμάκι.   Διάβασε καλύτερα και αν καταλαβαίνεις παλί τα ίδια δεν φταίω εγώ. Αν βάζω τετοιες λογικές σε παίκτες εγώ , οι άλλοι φίλαθλοι ,παράγοντες κλπ παρατρεχάμενοι τι κάνουν δηλαδή??? Για ψάξε λίγο καλύτερα.
   Τέλος για τον Βασίλη Στοάκη.
Την ίδια μέρα είχα επικοινωνία με τον Β.Σ  Πιστέψε ότι τον είχα στοχοποιήσει και ίσως τα είδα υπερβολικά κάποια πράγματα.
Γνωρίζω τον Βασίλη γνωρίζω την προσπάθεια που κάνει και ειδικά φέτος καταχάρηκα που μπλέχτηκε με τον Σ.Παπούη στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ.
    Το μεγαλύτερο του ελαφρυντικό είναι η ηλικία του και αγάπη του για το μπάσκετ αλλά μέχρι εκεί γιατί όταν περνάμε κάποιες γραμμές χρειάζεται λίγο προσοχή. Τα ίδια πέρασαμε πιστεύω όλοι όταν κάποια στιγμή ξεφύγαμε και κάποιος ποιό νηφάλιος θα έδειξε την άλλη πλευρά.
Δεν είναι κακό να σου τραβάνε τα αυτιά κάποιες φορές . Μαθαίνεις τα λάθη σου αρκεί να έχεις τα αυτιά ανοιχτά.
Από τον Β.Σ περιμένω σαν νέο παιδί να αλλάξει πολλά με την δύναμη του μέσου που έχει πολλά στον χώρο. Σαν νέος θα πρέπει κάποια στιγμή να πετάξει όλους εμάς την παλιοσαβούρα  που πιστεύει ότι έτσι γίνομαστε πιο μάγκες από τον χώρο και να φέρει γιατί μπορεί να το κάνει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του άλλο ήθος στον χώρο.
Χρειάζεται να μπούνε νέα παιδιά στον χώρο και κυρίως ως παράγοντες . Νομίζω ότι έχουμε κλείσει και γω μαζί τον κύκλο μας από όποιο μέρος είμαστε στον χώρο.


 Αυτά για την ώρα και ευχαριστώ που διαβάζετε το μπλογκ.
Αλλά πρέπει και εσείς να είστε ευχαριστημένοι γιατί ξεδίνετε..........

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Πρωταθλήτρια η ΚΑΣΤΟΡΙΑ που κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι τον ΠΙΕΡΙΚΟ με 10 πόντους διαφορά 64-54.
Δίκαιη η πρόκριση σύμφωνα με την εικόνα που είχα από τα παιχνίδια που είδα αλλά και με την άποψη των υπολοίπων πλην των δύο ομάδων  φιλάθλων προπονητών κλπ.
  Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή μόνο οργάνωση σε κάθε επίπεδο δεν θα μπορούσε να ονομασθεί αυτό που έζησα-αν όλοι.
Από τον ορισμό ΝΑΙ ορισμό κάποιων παιχνιδιών γιατί κάποιοι είχαν την εντύπωση πως γίνεται κλήρωση την αναβολή παιχνιδιών για πολλούς και ίσως δικαιολογημένους λόγους μέχρι την τόση μεγάλη σημασία που δόθηκε από την μπασκετομάνα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και την αρμόδια αρχή ΕΟΚ που φαίνεται ότι στηρίζει ψυχή και σώματι το επαρχιακό μπάσκετ δίνοντας του ότι χρειάζεται σε τόσο δύσκολες εποχές να κρατηθεί ζωντανό.
Στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ δεν υπάρχει άλλο γήπεδο πλην της ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ γιαυτό  δεν υπήρχε εναλλακτική λύση όταν χάλασε την πρώτη μέρα της διοργάνωσης το χρομέτρο των 24΄΄ αλλά και ο πίνακας .
Το αμέσως πιο κοντινό γήπεδο της ΣΑΥΡΟΎΠΟΛΗΣ δεν έχει την υποδομή και την " αίγλη" για να αντέξει την όλη διοργάνωση και μοιραία έμεινε στην ΝΕΑΠΟΛΗ  .
Ίσως για τους εγκέφαλους του αθλήματος  που μετράει είναι οι ομάδες  του κέντρου αυτές άλλωστε που θα πάρουν και το Πανελλήνιο και καθόλου οι επαρχιακές.
Ποια η τύχη ομάδας από την επαρχία να κατακτήσει πρωτιά όταν η Ελίτ είναι σε Αθήνα-Θεσ/νίκη?
  Όση τύχη έχει το καλαμπόκι σε δίκη με δικαστές Κοτόπουλα!!
Και το περίεργο είναι πως η επαρχία δίνει έδινε και θα δίνει παίκτες στις ομάδες του κέντρου.
Εδώ γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες η παραγωγή παικτών.
Και αν κάποια χρονιά υπάρχει πληθώρα υλικού τότε μπορεί αυτή η επαρχιακή ομάδα να κάνει κάτι καλό αλλά μέχρι ένα επίπεδο.
    Είναι κρίμα γιατί τουλάχιστον θα έπρεπε για τα παιδιά των ομάδων που παίρνουν μέρος σε αυτές τις διοργανώσεις αν μη τι άλλο να υπάρχει μια ηθική συμπαράσταση.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι οργάνωση με οργανωτές  τους γονείς  γιατί αυτοί πληρώνουν τα πάντα.
   Κάποιες ομάδες ίσως να μπορούν και είναι σπάνιο να το κάνουν να πληρώνουν αλλά η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει και βλέπει την υποδομή που παρατάσσει η επίσημη αρχή και βλέπει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους κόπους των παιδιών αλλά και τα δικά τους έξοδα.
Αν μου πείτε ότι έτσι είναι και έτσι γινόταν απλά τώρα το μαθαίνω ΕΕΕΕ. πρέπει να αλλάξει με κάθε τρόπο .
Δείτε μια απλή λύση που θέλει όμως λίγο ομαδικό πνεύμα λίγο σύγκρουση απομάκρυνση από λογικές "Εμείς τα έχουμε καλά γιατί να τα σπάσουμε"
 Χάλασε το 24 και δεν έγινε την επόμενη ημέρα. Λύση απλή Αν δεν γίνει δεν παίζουν οι ομάδες πάμε σε άλλο γήπεδο!

Τι συνέπειες άραγε θα υπήρχαν ?
  Καμιά γιατί θα έβλεπαν οργανωμένη και λογική αντίδραση και να δείτε πως θα λυνόταν το θέμα.
   Αν υπήρχε εμπειρία τουλάχιστον από την μεριά μου  (δεν εκπροσωπώ καμιά ομάδα παρά τον εαυτό μου)   να ξέρετε ότι αυτό θα γινόταν πράξη.
   Αυτά για το οργανωτικό.

Σαν επίπεδο αγωνιστικό ίσως να κάνω λάθος αλλά υπολείπεται από άλλες χρονιές.
Δεν ξέρω ίσως κάνω λάθος αλλά θαρρώ πως δεν υπήρχαν τα μεγάλα φαβορί οι τρομεροί παίκτες χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα παιδί.
Ίσως να έχει ανέβει τόσο πολύ ο ανταγωνισμός και εκεί που κάποτε ο καλός ξεχώριζε στην όλη μετριότητα τώρα το επίπεδο του ανταγωνισμού να έχει ανέβει και να χρειάζεται ακόμη πιο ψηλό επίπεδο ατομικό για διάκριση.
Καλοί παίκτες υπήρχαν παίκτες με μέλλον επίσης αλλά όχι ο super star άλλων εποχών.
Και σε επίπεδο ομάδων ξεχώρισαν οι δύο που ήταν τα φαβορί από την αρχή.
 Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ έχοντας πολύτιμη εμπειρία εδώ και τρία χρόνια μιας και περίπου η ίδια ομάδα τόσο ως παιδική το 11-12 είχε περάσει στο Πανελήνιο αλλά και τη χρονιά 12-13 πέρασε ως εφηβική απόκτησε αυτό που δεν είχαν οι υπόλοιποι.
 Ομαδικό πνεύμα υπομονή διαχείριση αγωνιστική κλπ.
Σε μικρότερο βαθμό πάντα για εμπειρία  ήταν η ομάδα της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ που ήταν το Πανελλήνιο τη χρονιά 11-12 στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ.
Σε επίπεδο παικτών η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ήταν ένα κλικ καλύτερη . Μπορεί ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ να είχε παίκτη 2,17 αλλά στο σήμερα δεν ήταν αρκετό αυτό. Το παλικάρι έχει όλο το μέλλον μπροστά του με πολύ και καλή δουλειά μπορεί να γίνει ένας παίκτης που θα παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Στο σήμερα δεν ήταν αρκετό το ύψος του.
Επίσης ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είχε και παίκτες που παίζουν (και η ΚΑΣΤΟΡΙΑ) σε πρωταθλήματα Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ . Από μόνο του αυτό δίνει επιπλέον αβαντάζ.
Το τι έκρινε την πρωτιά είναι μικρές λεπτομέριες που έκαναν τη διαφορά.
Στη συνέχεια η ομάδα του ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΟΛΟΥ που ξεκίνησε με νίκη επί της ΞΑΝΘΗΣ και γρήγορα πήραν αέρα τα μυαλά . Δεν αδικώ τα παιδιά αλλά στο δεύτερο παιχνίδι σερί δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Στο πρώτο παιχνίδι είχαν καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας  αλλά στο δεύτερο παιχνίδι με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ τόσο τα ποσοστά όσο και οι αντοχές ήταν κάτω του μετρίου.
Στο παιχνίδι αυτό η ΚΑΣΤΟΡΙΑ δεν είχε επίσης τα ανάλογα ποσοστά ευστοχίας που είχε π.χ στο πρώτο παιχνίδι . Το σκορ τα λέει όλα  49-37  .
Τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ χειρήστηκαν άψογα τα παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΙΕΡΙΚΟ έκαναν συντήρηση και τα έδωσαν όλα με την ΑΣΠΙΔΑ και κέρδισαν δίκαια. Επίσης και σε αυτό το παιχνίδι είχαν και αυτοί μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ έπεσαν σύμφωνα τελικά με τις πραγματικές τους δυνατότητες 44-70.
Τέλος η ΑΣΠΙΔΑ πρωτάρα σε τετοιες διοργανώσεις δεν μπορούσε να σταθεί στο γήπεδο.
Σκια του εαυτού της από το δεύτερο παιχνίδι συνέχισε την κάκιστη εικόνα στο τρίτο και τουλάχιστον κατάφεραν τα παιδιά να δείξουν τι αξίζουν στο τελευταίο παιχνίδι.
 Απειροι λοιπόν ξεκίνησαν με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ και είχε προηγηθεί πολύ ράδιο Αρβύλα που τελικά επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική τους παρουσία.
Πιο πολύ σε παιδική ομάδα απέναντι σε ομάδες Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ έμοιαζε παρά σε πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Η παραφιλολογία που προηγήθηκε έκανε λόγο για υπερ ομάδες που τρέχουν σαν τον θεό άνεμο παίκτες θεόρατους που μπορούν και παίζουν από 1-5  και άλλα τέτοια.
Όποιος δεν πάει με τσαμπουκά σε τετοιες διοργανώσεις μοιραία χάνει.
  Κατά τους και το όλο πρόγραμμα που ήταν σερί παιχνιδιών χωρίς διάλλειμα.
Το Σάββατο έπαιξαν στις 07,00μμ   και την Κυριακή στις 02,00μμ.
Χωρίς ρεπό συνέχισαν μέχρι την Τρίτη σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που είχαν ρεπό.
Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ είχε ρεπό την ΚΥΡΙΑΚΗ ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έπαιξε το Σάββατο και μετά την Μ.Τρίτη
 Ο ΑΛΜΥΡΟΣ πρώτο παιχνίδι την Μ.Δευτέρα  και πάει λέγοντας.
Παρόλα αυτά βρήκαν το σθένος και έκαναν ένα καταπληκτικό παιχνίδι το τέταρτο στη σειρά με το  ξεκούραστο φαβορί ΠΙΕΡΙΚΟ και λίγο έλλειψε να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.
Γαι το παραπάνω παιχνίδι ξεχωριστή ανάρτηση γιατί ήταν σπουδαίο από κάθε απόψη.
  Και κατα πόσο επηρέασε το σερι των παιχνιδιών έγραψα και πιο πάνω για ομάδες που στο δεύτερο παιχνίδι τους δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους.
     Άρα από την αρχή υπάρχει αδικία . Και σύμφωνα με τα όσα έγιναν με ορισμούς αναβολές παιχνιδιών κλπ από μόνο τους όλα αυτά φτάνει για να μπούνε ψύλλοι στα αυτιά.
  Και το πιο άσχημο είναι να μην γίνονται παιχνίδια γιατί δεν υπάρχει  βαθμολογικό ενδιαφέρον .
Εντάξει τα έξοδα είναι πολλά αλλά για ποιό λόγο γίνονται οι διοργανώσεις ? Για να πάιζουν τα παιδιά.... Να μάθουν να παίζουν για την αγάπη του παιχνιδιού.
 Πολλά τα έξοδα αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο σώθηκε η κατάσταση???
Ποιά τα κέρδη και ποιές οι ζημιές?
Αν μπούνε στη ζυγαριά γέρνει στο δεύτερο.

Τέλος καθαρά προσωπική εκτίμηση για ποιοί παίκτες ξεχώρισαν .
Δεν μπαίνει από την ΑΣΠΙΔΑ κανένας παίκτης για λόγους αρχής.

Πρώτος στη σειρά ο παίκτης Νο 13 από ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο  Μπέγας
Καλό κορμί αγωνιστικότατος τρέξιμο πολύ μπασκετικό και οργανωτικό μυαλό πιστεύω ότι ήταν η αρχή όλων των επιθετικών προσπαθειών οργανωτικά της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
Δεύτεροι οι άλλοι δύο της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ   Χότζα και Βλάχος.
Από ΠΙΕΡΙΚΟ  σίγουρα για το μέλλον που έχει ο πανύψηλος Τσαγκούρης  .
Περίμενα κάτι παραπάνω από το Νο 4 και λόγω σωματοδομής εμπειρίας αλλά δεν με ικανοποίησε.
Από ΜΟΥΔΑΝΙΑ   θα ξεχώριζα σίγουρα από όλη την ομάδα το Νο 11 για το σουτ τριων πόντων που έχει   Νο 13 αλλά δεν έκανε καλά συνεχόμενα παιχνίδια. Από ΑΛΜΥΡΟ το Νο 13 για τη δύναμη του μέσα στη ρακέτα (δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά ο λόγος για το παλικάρι με το μούσι) χωρίς όμως να έχει τις αντοχές για συνέχόμενα παιχνίδια.

Ξανατονίζω ότι είναι καθαρά προσωπικές εκτιμήσεις και σύμφωνα με την εικόνα των παιχνιδιών.
Μπορεί να αδικώ πολλά παιδιά αλλά δεν υπάρχει δόλος σε καμιά περίπτωση. Ότι νόμιζα ότι είδα αυτό μεταφέρω.

Αποτελέσματα Μ.Τετάρτης.



Aπό το http://tsiotras.blogspot.gr

Δεκάλεπτα: 12-18, 26-25, 38-45, 54-64
Διαιτητές: Τζιβελεκίδου-Τζιοπάνος Ν.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου):  Κοντσές Α. 13, Κοντσές Α.Γ., Σαββίδης, Τσαλμπούρης 22(1), Τατσίδης, Γιαλίδης, Γαζέτης 5(1), Χασάπης, Παρμακτσίδης 14, Σκαμπαρδώνης,  Κοτσώνης, Κοντσές Β.
ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Σούλιος): Βλάχος 19(3), Παπαδημητρίου 5(1), Κόκα, Λέκκος 1, Καραβατάκης 6, Χοτζά 18(1), Δίτσιος, Βελλίδης, Μπέγας 15(2).
ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ  20
Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 0
Ο αγώνας δεν διεξήχθη γιατί δεν προσήλθε η ομάδα του ΠΟ Ν. Μουδανιών και κατακυρώνεται υπέρ της ομάδος του Αλμυρού με 20-0.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 0
ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ 20
Ο αγώνας που ήταν να πραγματοποιηθεί αύριο δεν θα γίνει επειδή ο Πιερικός Αρχέλαος παραιτήθηκε από την διεξαγωγή του και κατακυρώνεται υπέρ του Αλμυρού με 20 – 0
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 8 244-181 +63
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 7 137-96 +41
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 5 186-170 +16
ΠΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 4 146-224 -78
ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 4 212-238 -26

Ακολουθούν φωτογραφίες από την διοργάνωση.

Ένας δικός μας άνθρωπος θα έλεγα έδωσε το παρών την πρώτη μέρα.
Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος που πέρασε από τον Α.Σ ΞΑΝΘΗ  ήταν στο γήπεδο.
Αυτή τη στιγμή παίζει στα ΜΟΥΔΑΝΙΑ και ασχλείται με τα τμήματα υποδομής .







ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ





 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΣΠΙΔΑ












                                                                              ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΛΜΥΡΟΣ





 Φωτογραφίες από τα υπόλοιπα παιχνίδια στη συνέχεια.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ Μέρα Τρίτη

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΣΠΙΔΑ 60-47
ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ   44-70

Καλύτερη σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια η εικόνα της ΑΣΠΙΔΑΣ.
 Σήμερα λειτούργησε για πρώτη φορά σαν ομάδα χωρίς όμως να θυμίζει την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
  Αν είχαν και έστω μια μικρή βελτίωση στα τραγικά για μία ακόμη φορά ποσοστά ευστοχίας ίσως να διεκδικούσαν κάτι καλύτερο αλλά με ένα  στα  κλπ τρίποντα δεν κερδίζεις παιχνίδια όταν όλοι οι αντίπαλοι της μέχρι τώρα είχαν πολύ καλά ποσοστά.
  Τουλάχιστον έμειναν ικανοποιημένοι όσο μπορεί να γίνει αυτό παίκτες γονείς συνοδοί πως σήμερα το πάλεψαν.
  Η εικόνα της νικήτριας ομάδας ήταν πολύ καλή.
 Δουλεμένο σύνολο ομάδα που παίζει πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και έχει αντοχές για να το κάνει. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει το μεγάλο αστέρι που ξεχωρίζει και βάζει φωτιά στο παρκέ αλλά έχει το καλό ότι λειτουργεί με πολύ ομαδικό πνεύμα.
Βάζει και αυτή υποψηφιότητα για τη πρώτη θέση κάτι που θα κριθεί στο αυριανό παιχνίδι με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ  
Στο άλλο παιχνίδι η ΚΑΣΤΟΡΙΑ κέρδισε με άνεση τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ  χωρίς να χρειαστεί να τρέξει σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Είναι το μεγάλο φαβορί και αύριο παίζει με τον ΑΛΜΥΡΟ ΒΟΛΟΥ και εδώ για μια ακόμη φορά μπαίνει το ζήτημα περί ισονομίας σε οποιαδήποτε διοργάνωση  (λέμε διοργάνωση) γιατί πάει τρίτη μέρα και δεν υπάρχει 24 αρι  ΑΚΟΜΗ. Δεν ξέρω εάν είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουν γήπεδο και να πάνε στο κλειστό της ΣΤΑΥΡΟΠΟΛΗΣ.
      Το φαβορί λοιπόν ΚΑΣΤΟΡΙΑ εάν κερδίσει και αύριο τον ΑΛΜΥΡΟ ή το αντίθετο θα έχει κάνει δύο δύσκολα συνεχόμενα παιχνίδια και θα κριθεί το μέλλον της ομάδας στο τρίτο κατασειρά παιχνίδι με ένα από τα φαβορί που έχει κάνει ρεπό όχι ένα όπως οι άλλες ομάδες πλην ΑΣΠΙΔΑΣ που παίζει σερί τέσσερα παιχνίδια αλλά δύο ρεπό. Φρέσκοι και ωραίοι απέναντι σε ένα αντίπαλο που έδωσε τρία δύσκολα παιχνίδια τα δύο στη σειρά.
Πόσο δίκαιο είναι αυτός ο τρόπος διεξαγωγής ας το κρίνουν όλοι όσοι σκέφτονται για το καλό και την πρόοδο του αθλήματος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΣΠΙΔΑ-ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ

   





















ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ













ΑΣΠΙΔΑ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ.

 Συνεχίζοντας τις κακές εμφανίσεις έχασε και το δεύτερο παιχνίδι η ΑΣΠΙΔΑ .
Μετά την ήττα από την σίγουρα πολύ δυνατή και ένα από τα φαβορί ομάδα της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ η ήττα από την ομάδα των ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ δεν ήταν στο πρόγραμμα.
Αλλά στο μπάσκετ κερδίζει όποιος τρέχει σκοράρει και πιστεύει  στη νίκη.
Και αυτό το σύνολο το είχαν τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ που δεν είχαν την αστοχία του πρώτου δικού τους παιχνιδιού με τον ΠΙΕΡΙΚΟ.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο τα
ΜΟΥΔΑΝΙΑ πήραν κεφάλι πίεσαν και δημιούργησαν μια μεγάλη διαφορά 17 πόντων.
Από το σημείο αυτό η προσπάθεια της ΑΣΠΙΔΑΣ ήταν να προσπαθεί να μειώσει κάτι που έκανε στο τέλος όταν η διαφορά έφτασε στους 2 πόντους αλλά και πάλι δεν είχαν το καθαρό μυαλό να κάνουν την ανατροπή.

 Σήμερα δίνει το τρίτο παιχνίδι της με αντίπαλο την ομάδα του ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΟΛΟΥ στις 04,00

Το παιχνίδι που ακολουθούσε ανάμεσα στον ΠΙΕΡΙΚΟ και τον ΑΛΜΥΡΟ ΒΟΛΟΥ αναβλήθηκε και μαζί με την πολύ κακή εικόνα της όλης διοργάνωσης  έλλειψη για δεύτερη μέρα χρονομέτρου 24΄΄ νομίζω είναι αρκετό για να σκεφτούμε το πως αντιμετωπίζει το κέντρο η ομοσπονδία το μπάσκετ της επαρχίας και πόσο μεγάλη σημασία δίνει.

Ακολουθεί το παιχνίδι
ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Σαν φαβορί οι ομάδες της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κυρίως η πρώτη δικαιώνει όσους πίστευαν πως θα είναι από τους διεκδικητές της πρωτιάς.
Πιο μαχητική πιο δεμένο σύνολο και ένα κλικ πιο σκληρή από την αντίστοιχη ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που είναι πιο soft .
Όλα θα κριθούν στο αναμεταξύ τους παιχνίδι.







Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ


Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Μακεδονικός – Τιτάνες Δράμας   76-69
Ανατόλια – Απόλλων Αρναίας   81-44
Ιωνικός Ιωνίας- Μαντουλίδης   84-77
Ασπίδα Ξάνθης – Ζέφυρος   81-69
Αγ. Βαρβάρα – Κομοτηνή   72-76
ΜΕΝΤ – Εθνικός Αλεξ/πολης 20-0
Ρεπό η Ευκαρπία
Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή .Το ΑΝΑΤΟΛΙΑ τερματίζει πρώτο η ΑΣΠΙΔΑ κρατάει τη δεύτερη προνομιούχο θέση -άνοδος και ο ΓΑΣ περιμένει την τελευταία αγωνιστική .
Εύκολο απόγευμα για το ΑΝΑΤΟΛΙΑ απέναντι στην υποβιβασμένη ΑΡΝΑΙΑ.
Η ΑΣΠΙΔΑ προβληματίστηκε από τον ΖΕΦΥΡΟ που είχε απουσίες στο πρώτο μέρος αλλά με φουλ τις μηχανές κέρδισε και μένει μόνο ένα βήμα για το όνειρο. 
  Σκούρα τα βρήκε ο ΓΑΣ που είχε το μυαλό του στο παιχνίδι της ΞΑΝΘΗΣ αλλά δεν υπολόγισε την αντίδραση της ΣΑΝΤΑ.  Πήρε τη διαφορά από την αρχή αλλά η ΣΑΝΤΑ έκανε την ολική επαναφορά και στρίμωξε τον ΓΑΣ. 61-61  η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στην παράταση νίκη με 72-76 νίκη που δίνει με την σειρά της παράταση στις ελπίδες που έχει για άνοδο.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα  μετά την διακοπή του ΠΑΣΧΑ στην τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ -ΑΣΠΙΔΑ.
Με νίκη  η ΑΣΠΙΔΑ κάνει την τρίτη συνεχή της άνοδο  ενώ με ήττα θα δει να παίρνει την θέση της ανόδου ο ΓΑΣ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ  37-77
ΑΣΠΙΔΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ  61-46

Τα φαβορί κέρδισαν σε μια διοργάνωση που δεν ταιριάζει ούτε στην πόλη που φιλοξενεί τους αγώνες ούτε και στο άθλημα.
Πολύ καλό το γήπεδο της ΝΕΑΠΟΛΗΣ αλλά αν είχαν και πίνακα και κυρίως  χρονόμετρο 24 δευτερολέπτων !!!  Ναι στο 2014 τα προκριματικά  γίνονται σε τέτοιες συνθήκες.
Δεύτερο περίεργο είναι η αναβολή παιχνιδιού παρόλη την προκήρυξη ότι τα παιχνίδια θα γίνουν από ΣΑΒΒΑΤΟ μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ.  Το δεύτερο παιχνίδι της ΚΥΡΙΑΚΗΣ μεταξύ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΑΛΜΥΡΟΥ πήρε αναβολή για την Μ.ΠΕΜΠΤΗ και θα γίνει στην ΛΑΡΙΣΑ.
Δεν γνωρίζω το πως και το γιατί αλλά από μόνο του δημιουργει πολλές υποψίες και βάζει στην πρίζα τους υπόλοιπους .
Τόσο καλά τα έχει οργανώσει η ομοσπονδία.

Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην πολύ αδύναμη ομάδα των ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και κατέκτησε μια πολύ εύκολη νίκη .

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι είχαμε πιο πολύ ένταση αγωνιστικό πάθος .
Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ πίστεψε στην νίκη και με όπλο την πιεστική άμυνα κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά επτά πόντων στο ημίχρονο. Η ΑΣΠΙΔΑ έπεσε στην παγίδα και έκανε πολλά λάθη μαζί με την τραγική  ευστοχία της σε βολές και σουτ είδε τη διαφορά να φτάνει στο + 18 για τη ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Στο 4ο δεκάλεπτο  έκανε προσπάθεια και κατάφερε να μειώσει στους 9 πόντους αλλά δύο άστοχα τρίποντα μαζί με δύο λάθη έδωσαν την ευκαιρία στη ΚΑΣΤΟΡΙΑ να μεγαλώσει τη διαφορά στους 15 30 δεύτερα πριν τη λήξη.  Πιο δεμένη ομάδα η ΚΑΣΤΟΡΙΑ με περισσότερες εμπειρίες ήθελε πιο πολύ τη νίκη και την πήρε δίκαια.
Αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ παίζουν ΑΣΠΙΔΑ -ΜΟΥΔΑΝΙΑ .
Περισσότερα  αύριο.