Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Απολογισμος. ΑΝΔΡΕΣ και μερικές σκέψεις για τις επόμενες χρονιές...

Τελείωσε η χρονιά κάπως γρήγορα .

Η πίεση κυρίως η οικονομική αλλά και οι επερχόμενες εξετάσεις μαζί με τις εκλογές επέσπευσαν το τέλος.
Γενικά τα πράγματα ήταν δύσκολα και φυσικά θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα όσο δεν παίρνουμε χαμπάρι σε πόσα σάπια σανίδια πατάμε.
Ας ξεκινήσω από τις ανδρικές κατηγορίες.
Μετά από πίεση συνδιαλλαγή και πολύ άσκοπη κουβέντα φτάσαμε στο σημείο να γίνουν μεν δύο όμιλοι αλλά οι κατηγορίες να παραμείνουν δύο.
Η πρόταση που έχει πατέρα και νονό πέρασε μισή.
Από την μία πλευρά ίσως και σαν αποτέλεσμα να είχε ενδιαφέρον γιατί έδειξε την γύμνια και τον τρόπο σκέψης μερικών που θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα . Ναι ακόμη και τώρα ασχολούμαστε με τρίχες και δεν βλέπουμε που πάει το καράβι.
   Έδειξε επίσης και την κακή μα κάκιστη κατάσταση που βρίσκονται οι μεγάλες ομάδες το πολύ χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τέτοια ζόρια.
Πιο ανταγωνιστικό με καλύτερα παιχνίδια ήταν της Β΄ Ανδρών και εκφράζω γνώμη για αρκετά που είδα παρά εκείνη η άθλια εικόνα της Α΄ ανδρών.
 Μοναδική εξαίρεση τα παιχνίδι μεταξύ Αγ.Βαβάρας-Εθνικού που η ποιότητα των παικτών των δύο ομάδων 'αφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Δεν φτάνει όμως ένα παιχνίδι από 60-70 δεν ξέρω συνολικά παιχνίδια.
Πόσο διαφορετικό θα ήταν εάν έμπαιναν οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα???
  Στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕκασαμαΘ με την ευκαιρία του αναπτυξιακού έκανε αναφορά για αλλαγές αλλά εξέφρασε την άποψη της ύπαρξης ανταγωνιστικότητας μέσω του υποβιβασμού κάποιων ομάδων. Έχει δίκιο αλλά τώρα η κατάσταση είναι δραματική και μετράει μόνο η επιβίωση του αθλήματος.
Καλύτερη απόδειξη για την ανταγωνιστικότητα της Β΄ ήταν ο τελικός κυπέλλου ..........
     Η  Α΄ κατηγορία δυστυχώς ήταν τραγική.
 Θυμάμαι να κάνω παράπονα για την προηγούμενη χρονιά αλλά βλέποντας την φετινή εικόνα καταπίνω την γλώσσα μου .
Λεφτά δεν υπάρχουν μεταγραφές δεν πρόκειται να γίνουν ακόμη και σε ομάδες της Γ΄εθνικής οπότε για να υπάρχει μπάσκετ και ομάδες θα πρέπει να στελεχώνονται από ντόπιους παίκτες.
Στην λήξη  της χρονιάς 2010-2011 ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΚ κος Παυλίδης τόνιζε ότι θα πρέπει οι παίκτες να είναι πολύ προσεκτικοί σε προσφορές μεγάλες. Να κρατούν μικρό καλάθι και παρότρυνε τους παίκτες κυρίως Α2 Β΄& Γ΄Εθνικής να κάνουν συμβόλαια με ομάδες δίπλα από το σπίτι τους .
Σε περίπτωση αθέτησης συμβολαίων που είναι άπειρα να βρίσκονται τουλάχιστον στο σπίτι τους.
Και αυτό έγινε πράξη.
Πολλά συμβόλαια απλήρωτα και παίκτες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
Αν αυτά γίνονται σε μεγάλες κατηγορίες βγάλτε μόνοι σας εικόνα τι γίνεται πιο χαμηλά.
Το αποτέλεσμα με καθυστέρηση θα είναι να γυρίσουν πίσω πολλοί εμπειροπόλεμοι παίκτες που θα κοιτάξουν να βρούνε κάτι σίγουρο  και φθηνό -επιβίωση (δύσκολο ακόμη και αυτό) και να μπορούν να παίζουν. Στην περίπτωση που δεν γίνει ούτε και αυτό τότε για να μην χάσουν την επαφή θα αναγκαστούν να παίζουν αφιλοκερδώς...........
Και εδώ είναι η χαρά του παράγοντα.
Είναι ευκαιρία να γίνουν σωστά βήματα (το κακό είναι πάλι στις πλάτες των παικτών-προπονητών) και να στελεχωθούν οι ομάδες με δύο τρεις έμπειρους παίκτες και με την προσθήκη του κυρίως κορμού από το υλικό των ακαδημιών να υπάρξει ίσως λέω καλύτερο αποτέλεσμα.
Όταν φτάνεις στο πάτο υπάρχει μια λύση να φύγεις μπροστά να αλλάξεις πολλά και να σταθείς στα πόδια σου.
Αν δεν το κάνεις έγκαιρα μάλλον το μέλλον έχει στενό χρονικό ορίζοντα.
Με κατάλληλη διαχείριση μπορεί να βγει καλό αποτέλεσμα. Αν υπάρξει και όπως φαίνεται η ανώτατη αρχή της περιοχής δείχνει πως έχει ανοιχτά αυτιά για προτάσεις υπάρχει μέλλον.
Θα ζοριστούν όλοι αλλά θα υπάρξει γρήγορα αποτέλεσμα.
       Πίσω πάλι στα αγωνιστικά.
Από τους δύο ομίλους ο πιο ανταγωνιστικός ήταν σίγουρα ο δεύτερος και αυτό παραλίγο να το πλήρωνε η πρωταθλήτρια Α.Βαρβάρα.
Ουσιαστικά δεν έκανε κανένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο γύρο και στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι που θα έκρινε τον τίτλο έχασε από τον άλλο ανταγωνιστή τον Εθνικό.
Μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών αλλά πόσο μπορεί να βαρύνει την ζυγαριά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Όταν έχεις ποιότητα στο υλικό που αποδεδειγμένα την έχει η ΣΑΝΤΑ χρειάζονται και τα δύσκολα παιχνίδια για να δέσει καλύτερα η ομάδα.
Στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο ευτυχώς είδαμε στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο καλό μπάσκετ.
    Οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου ομίλου ήταν σκιά του εαυτού τους.
Ρούπελ -Πανσε/κος Χρυσούπολη καμιά σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ποια σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ των ομάδων 2010-11 και 2011-12 του Πανσερ/κού.
Η ομάδα φόβητρο της προηγούμενης χρονιάς αποδυναμωμένη έκανε ένα καθαρά τυπικό πρωτάθλημα.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το Ρούπελ που μετά την αποχώρηση των Ιακωβείδη Κατσικά .
Χωρίς τον Αμπελακιώτη η Χρυσούπολη είναι μισή ομάδα. Έκανε μια τυπική πορεία δεν μπόρεσε να τερματίσει τρίτη για να μπει στις θέσεις 6-11.
 Οι Κρηνίδες ήταν ο αδύναμος κρίκος της κανονικής περιόδου.
 Όλοι ήξεραν ότι θα παίξει για την παραμονή της και θα έχει λίγες ελπίδες .Με τις προσθήκες που έγιναν  στα play out κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να τερματίσει πολύ ψηλά.
Αλλά και στο άλλο όμιλο δεν ήταν και τόσα καλά  απλά ήταν πιο υποφερτά.
Αρίωνας . Ένα μεγάλο ερωτηματικό...'Οταν βγαίνει καλύτερος παίκτης ο γερό " Γιοβάισα "Ντράγκαν" όχι πως δεν το αξίζει με το παραπάνω στην ηλικία που είναι αλλά δείχνει την υπόλοιπη εικόνα..
ΑΕΚ   .Ομάδα που είχε αθλητικό  χαρακτήρα  τρέξιμο προσπάθεια αλλά πρόβλημα σε απλά ζητήματα όπως  να βάζεις τα lay up να μπορείς να κερδίζεις ένα παιχνίδι που το ελέγχεις στο μεγαλύτερο διάστημα και άλλα τέτοια που ουσιαστικά την έκαναν να χάσει πόντους .
Ολυμπιάδα. Η δεύτερη της προηγούμενης χρονιάς με το που έχασε με τιμωρία τους Πομακάκη-Σεϊνη έπεσε πολύ. Και είναι κρίμα να στηρίζεται μια ομάδα σε παίκτες μεγάλης μπασκετικής μεν αξίας αλλά ταυτόχρονα έχουν και κάποια χρόνια στην πλάτη τους. Που είναι η διάδοχη κατάσταση??????
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σούπερ Μάριο είναι πολλά αλλά έχει την ικανότητα να τα παλεύει.
Θύελλα.  Η βαθμολογική της θέση τα λέει όλα.
Έδωσε και τον Καραπαναγιώτη και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια...
Που είναι η Θύελλα η κάτοχος κυπέλλου.
Εδώ όμως είναι το θαύμα με τις δυσκολίες που περνούν ότι υπάρχει ακόμη η ομάδα!!!!!!!
 Υπάρχει μεράκι και όρεξη από ελάχιστους αλλά μέχρι πότε θα αντέξουν??????
Φιλία.  Ήξερε από την αρχή τι θέλει και πόσο. Χωρίς φανφάρες ουσιαστικά το διασκέδασε .
Υπάρχει όμως από πίσω μια καλή υποδομή. Ο Σόλωνας Μαυρίδης είναι άνθρωπος της πιάτσας.
Ξέρει τι ζητάει και που πατά.Είναι εκείνος που πρωτοείδε τα προβλήματα και ετοίμασε μια ολόκληρη μελέτη με προτάσεις. Εάν λέω εάν την έπαιρναν σοβαρά τότε (2-3 χρόνια)  ποιά θα ήταν η κατάσταση σήμερα?????????????

Βγήκαν αλώβητοι πάντως .
Άφησα τελευταίο τον Εθνικό που φέτος προσπάθησε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση . Τόσο λίγο ήθελε να πιει νερό από την πηγή και δεν τα κατάφερε.
Η ομάδα που την προηγούμενη χρονιά ήταν σε κατάσταση πανικού και ανυπαρξίας και στηριζόταν στις φιλότιμες προσπάθειες των Αγγελωνίτη Κανδύλη φέτος αναδιοργανώθηκε .
Από τον πάτο στην διεκδίκηση της κορυφής και όχι μόνο στους άνδρες. Οι  ίδιοι άνθρωποι ήταν και στην παιδική ομάδα  αλλά  σε άλλη ανάρτηση περισσότερα για το παιδικό πρωτάθλημα.
   "Αν όχι φέτος πότε" 'ηταν το μοτό των ανθρώπων του Εθνικού.
Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να τονίσω προς αποφυγή εντυπώσεων που καλώς ή κακώς έχουν δημιουργηθεί πως οι δύο παραπάνω κύριοι Αγγελωνίτης Κανδύλης με την σημαντική προσθήκη του Τελούδη ήταν αυτοί που έσπρωξαν τον Εθνικό και κανένας χορηγός  ότι και να ακούγεται.
Κάτι μπάλες κάτι ψίχουλα για μετακινήσεις αλλά μέχρι εκεί. Οι τρεις τους έτρεξαν και σε αυτούς ανήκουν τα εύσημα.
   Το κίνητρο ήταν η διάκριση και έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις με την απόκτηση δύο παικτών από την Θύελλα καθώς και την επιστροφή του Χονδρόπουλου στην Αλεξ/λη.
Μπορεί να μην ήταν η σούπερ ομάδα όπως ήταν η Ολυμπιάδα την προηγούμενη χρονιά αλλά ήταν η καλύτερη και τερμάτισε αήττητη.
   Κέρδισε στο πρώτο ντέρμπι την ΣΑΝΤΑ αλλά έκανε ένα τραγικό πρώτο μέρος στο επαναληπτικό ντέρμπι και χάλασε τα πάντα.
     Το στοίχημα είναι οι ομάδες που δεν καταφέρνουν τους στόχους τους να μπορούν να επανακάμπτουν και να διεκδικούν την επόμενη χρονιά .
 Ο Σ.Τελούδης πιστεύει ότι δεν χάθηκε τίποτα και υπάρχει επόμενη χρονιά για να προσπαθήσουν πάλι.
                     Και μετά την Α΄  σειρά έχει η Β΄ κατηγορία.
Για ποιο λόγο δεν έγινε μια κατηγορία  λίγοι το ξέρουν και μικρή σημασία έχει .
Τα αποτελέσματα κρίνουν τους πάντες  .......................
Στην κατηγορία αυτή έγιναν τα πιο καλά και αμφίρροπα παιχνίδια.
Η ποιότητα του Δοξάτου ήταν και είναι γνωστή.
Παίκτες που κουβαλούν εμπειρίες ετών μαζεύονται και παίζουν για το κέφι τους.
Πόσες ομάδες είχαν στις τάξεις τους παίκτες σαν τον Ζαρωτιάδη. 
Η ομάδα του Ηρακλή που αποτελείται από νέα παιδιά δεν θα μπορούσε να σταθεί σε μεγαλύτερη κατηγορία????  Ασφαλώς και μάλιστα θα έκανε και καλό πρωτάθλημα με την μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του αλλά έπεσαν στις αγκυλώσεις των υπευθύνων της ίδιας της ομάδας τους .

Εμπειρία έχουν και στο Σουφλί που προσπάθησε να μπει σφήνα στις δύο πρώτες .
Τέλος η Ασπίδα που στόχο είχε την άνοδο και το κατάφερε με σχετική άνεση.
Όχι μόνο πήρε την πρωτιά αλλά έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου.
Από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για την Ασπίδα που και το υλικό έχει και την υποδομή για να μπορέσει να κάνει μια ομάδα δυνατή που θα έχει στόχους ρεαλιστικούς.
     
Θα πρέπει να σκεφτούν όλοι εάν πρέπει με απαγορεύσεις να αναγκάζουν παίκτες κάποιας ηλικίας να σταματούν το μπάσκετ.
Φυσικά και θα πρέπει το βάρος να δίνεται στις μικρές ηλικίες αλλά σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάνε οι κάθε είδους απαγορεύσεις.
Θέλεις να στήσεις ομάδα με παίκτες που ξεπερνούν το όριο ηλικίας ????
 Εντάξει κάντο δώσε την ευκαιρία σε αυτούς τους παίκτες αλλά δεν θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση  που θα πρέπει να έχει μια ομάδα που από πίσω έχει στήσει μια υποδομή και δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά.
Πχ θα μπορούσε να υπάρχει ο όρος οι ομάδες που στηρίζονται σε νέα δικά τους παιδιά να παίρνουν μπόνους και να μην κινδυνεύουν με υποβιβασμό  για ένα δύο χρόνια..
   Αυτή την πρόταση είχε κάνει κάποτε ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ όταν ήταν νέος και έβλεπε πως πρέπει να υπάρχει  αποκέντρωση του μπάσκετ.
  Πίστευε ότι κάθε επαρχιακή πόλη που έχει υποδομή (γήπεδο ακαδημίες ) να μπορεί να βρίσκεται τουλάχιστον στην Α2  κατηγορία και να μην κινδυνεύει για 1-2 χρόνια με υποβιβασμό μέχρι να αποκτήσουν εμπειρίες οι παίκτες οι ομάδες.
Η σκέψη είχε να κάνει με την παραγωγή παικτών και αντίθετα με την σκέψη είδαμε τους παράγοντες να μαζεύουν ότι μπορούν από εδώ και εκεί με μόνο σκοπό να πρωταγωνιστήσουν και την άνοδο χωρίς να σκέφτονται εάν μπορούν να το κάνουν να σταθούν οικονομικά στην μεγάλη κατηγορία.
Προσωπική προβολή ήθελαν και μόνο.
Και τώρα το πληρώνουμε όλοι.
Αντί να είναι το φυτώριο παραγωγής η κάθε κατηγορία μετά την Α1   δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να ψηθούν έγινε το ανάποδο.
     Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο διάφορα κολέγια να κάνουν εμπόριο μαζεύοντας ότι καλύτερο υπάρχει με άμεσο στόχο την προβολή .
 Και η παραγωγική διαδικασία πήγε περίπατο.
Έπεσε  ο ανταγωνισμός δύο ομάδες  πηγαίνουν για την πρωτιά και οι υπόλοιποι συμπληρώνουν τις συμμετοχές.

Αν μπούνε όλα αυτά μαζί και γίνει μια σοβαρή κουβέντα θα δούμε όλοι ότι μπορεί να αλλάξουν όλα και να δούμε προκοπή.
Είναι μεγάλη ευκαιρία για σημαντικές αλλαγές που θα αφήσουν το στίγμα τους για τα επόμενα 10-20 χρόνια.
Εν ολίγοις στα τοπικά  πρωταθλήματα όλοι πρέπει να παίζουν αλλά τις ευκαιρίες και τις βοήθειες πρέπει να τις  παίρνουν οι ομάδες που έχουν στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία παικτών.
Είναι τόσα απλά πολλές φορές τα πράγματα που είτε η ιδιοτέλεια είτε να μην πότε κάτι άλλο δεν βλέπουμε μπροστά μας.
    Να ξέρετε σχεδόν τίποτα από όλα αυτά που τόσα χρόνια γράφω και υπερασπίζομαι δεν είναι δικιά μου φαιά ουσία. Είναι προτάσεις σκέψεις προπονητών παραγόντων  με μοναδικό  όμως αστερίσκο πως όταν πρέπει να τα πούνε εκεί που πρέπει πλην ελαχίστων περιπτώσεων κάνουν πίσω.
Και έτσι δεν γίνεται δουλειά.
Αν κάποια στιγμή δεν βγούνε μπροστά αυτοί που ξέρουν θα παραμείνει κενό γράμμα κάθε προσπάθεια. Ο κάθε ένας ξέρει και πρέπει να κάνει συγκεκριμένη δουλειά.
Στην περίπτωσή μας οι διάφοροι ειδικοί-παράγοντες τα σφάζουν όλα με το μαχαίρι.
Τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε .....Καιρός για ριζικές αλλαγές.


Κλείνοντας μια ευχή για μια καλή παρουσία της ΣΑΝΤΑ στην Γ΄Εθνική και να δούμε καλύτερο πρωτάθλημα την νέα χρονιά.
Και πάλι η πρόταση για μάζεμα όλων για να γίνει επιτέλους σοβαρή κουβέντα για τα προβλήματα.

Επόμενη ανάρτηση το εφηβικό-παιδικό πρωτάθλημα.

Απόψεις σχόλια πέρα μπορείτε να στείλετε και στην διεύθυνση :dimcrop@rocketmail.com

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Πρωταθλητής ο ΠΑΟ στο Εφηβικό 61-50 τον Μαντουλίδη.

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ νίκησε  τον κακό  Μαντουλίδη με 11 πόντους διαφορά.
Στο ίδιο μοτίβο με το χθεσινό παιχνίδι ο ΠΑΟ προσπάθησε και κατάφερε να σταματήσει το ατού του αντιπάλου την ταχύτητα και κράτησε το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ,πέρασε την μπάλα μέσα στην ρακέτα όπου είχε σαφέστατο  πλεονέκτημά και πήρε  την νίκη. Από την μεριά του ο Μαντουλίδης δεν μπόρεσε να σταθεί στις περιστάσεις του παιχνιδιού ήταν κακός με τραγικά ποσοστά ευστοχίας σε σουτ και κυρίως στις βολές.
Σπάνια έβαζαν οι παίκτες του τις δύο βολές.
Γενικά δεν παίχθηκε καλό μπάσκετ στο σημερινό παιχνίδι ίσως λόγω της μεγάλης του σημασίας .Με ήττα του ΠΑΟ ο Ίκαρος αυτόματα γινόταν αυτός πρωταθλητής .
Αποτέλεσμα παιχνίδι τακτικής από την μεριά του ΠΑΟ σε βάρος  του θεάματος.
Αντίθετα τα δύο πρώτα παιχνίδια 'Ικαρος-Μαντουλίδης   και ΠΑΟ-Ικαρος ήταν σαφώς καλύτερα ποιοτικά.
Τελείωσε το Πανελλήνιο εφήβων και γνώμη μου είναι ότι ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Λαρεντζάκης του Ίκαρου .

Δεύτερος ο Ίκαρος τρίτος ο Μαντουλίδης και τέταρτος ο Εργοτέλης που κέρδισε τις εντυπώσεις  .
Πέμπτη τερμάτισε η ομάδα των Ιωαννίνων και τελευταία η ομάδα της Κατερίνης Αρχέλαος.
Αργότερα θα επιδιώξω να πάρω δηλώσεις και εντυπώσεις από τις τρεις επαρχιακές ομάδες γιατί ουσιαστικά παραγωγή γίνεται σε αυτές. Οι ομάδες του κέντρου έχουν την πολυτέλεια να μαζεύουν το καλύτερο υλικό μέσω μεταγραφών και να παρουσιάζονται παντοδύναμες.


Χθες τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ από την ομάδα της Ένωσης . Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η οικονο0μική κρίση που πλήτει και τον αθλητισμό επιβάλει την αλλαγή  στις διοικητικές δομές !!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό όταν οι πρόεδροι κατέχουν τις θέσεις μερικές δεκαετίες και δεν μπαίνει νέο αίμα ......Είναι μια απορία που δεν έχει δωθεί απάντηση εκτός εάν η αναφορά ήταν στα του οίκου του οπότε πρέπει να κινηθεί κατάλληλα.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΞΑΝΘΗ-ΣΕΡΡΕΣΕΒΡΟΣ -ΔΡΑΜΑ
Άντε σύντομα να ξαναγίνουν  τέτοιες διοργανώσεις.

71-68 !!!!!!!!!!!!! Πήρε το παιχνίδι ο ΠΑΟ για το εφηβικό

Απίστευτο παιχνίδι που μόλις έληξε . ..........
Ικαρος και ΠΑΟ τα έδωσαν όλα με νικητή στα σημεία τον ΠΑΟ  .
Η ζωντανή μετάδοση από το :http://www.sportshero.gr/   έδωσε την ευκαιρία σε όλους να δούνε αυτό το συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟ λίγα  μόλις λεπτά πριν τη λήξη είχε προβάδισμα 12 πόντων αλλά ο Ίκαρος με ένα καταπληκτικό Λαρεντζάκη (όλα τα λεφτά) μείωσε στον πόντο 68-69. Σε όλο το διάστημα των τελευταίων 60δευτερολέπτων το παιχνίδι ήταν απίθανο.   .Φάουλ στον Γόντικα που ευστόχησε στις δύο βολές και έκανε το  68-71.Τάιμ για τον Ίκαρο με τον χρόνο στα 00,09 αλλά το σουτ 3 πόντων ήταν άστοχο και λήξη.
Με την νίκη ο ΠΑΟ αύριο με τον Μαντουλίδη θα διεκδικήσει την πρώτη θέση . Μπαίνει στο παιχνίδι και ο Μαντουλίδης που θέλει νίκη με διαφορά για να καλύψει την ήττα από τον Ίκαρο. Ένας Ίακρος που έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής από σήμερα. Τώρα περιμένει ήττα μεν του ΠΑΟ από Μαντουλίδη αλλά με μικρή διαφορά .

Αύριο τελευταία ημέρα στις 11,00πμ θα κριθούν όλα...........

Μπράβο στα παιδιά για το θέαμα καθώς και για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο.

Αναπτυξιακό 2012

Όποια προσπάθεια έχει να κάνει με ευκαιρίες σε νέα παιδιά με βρίσκει σύμφωνο.
Δεν πάνα το διοργανώνει ο διάολος αφού έχει στόχο να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά να παίξουν θα προβάλετε.
Το Σ,Κ  η ΕΚΑΣΑΜΑΘ με την αρωγή (Σαρτζετάκης) της περιφέρειας διοργάνωσε ένα τουρνουά στην Ξάνθη με μεικτές ομάδες από κάθε πόλη
Για τον Ν.Σερρών υπεύθυνο ΣΑΜΑΡΑΣ.
Ν.Καβάλας ΚΑΛΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
Ν.Δράμας
Ν.Ξάνθης ΙΩΑΝΝΊΔΗΣ
Ν,Ροδόπης ΠΙΤΑΤΖΗΣ
Ν,Εβρου ΚΑΡΛΙΩΤΗΣ
Το πως που πότε και γιατί είχε αποφασισθεί εδώ και 1,1/2 μήνα κάτι που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ν.Νικολόπουλος στις δηλώσεις που έκανε λίγο πριν την λήξη του αναπτυξιακού .
Τις δηλώσεις μπορείτε να τις δείτε στον σύνδεσμό :http://youtu.be/OXbet8FvmuA

Για το βίντεο (δηλώσεις) υπομονή μέχρι να γίνει επεξεργασία του ......

     Από κάθε νομό ο υπεύθυνος προπονητής διάλεξε τα παιδιά γεννημένα 1998-99 που έκρινε αυτός και ετοίμασε την μεικτή του νομού του.
Πρώτη μέρα αγώνων το Σάββατο με τρία παιχνίδια και μετά πλην Ξάνθης όλα τα παιδιά έμειναν σε ξενοδοχείο. Την ίδια ημέρα η ΕΚΑΣΑΜΑΘ  παρέθεσε και γεύμα σε παίκτες και προπονητές.
Παρών έδωσε και ο προπονητής κος ΜΙΣΣΑΣ που σημείωσε αρκετά.....Παρών και ο κος ΠΡΟΕΣΤΟΣ καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ κος ΤΣΑΓΚΡΏΝΗΣ.
Το τουρνουά έκλεισε την Κυριακή .
Σαν πρώτη εικόνα τα παιχνίδια μπόρεσα και είδα άφησαν καλές εντυπώσεις. Με λίγες κουβέντες υπάρχει μέλλον αρκεί να προσεχθεί.
Ευχή να γίνει θεσμός και όχι μόνο μια φορά τον χρόνο.
Μπορεί να υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες αλλά προέχει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά .
Αυτά είναι το μέλλον σε κάθε τομέα.
Ακολουθούν τα φύλλα αγώνος .
καθώς και πολλές φωτογραφίες από τα παιχνίδια ΣΕΡΡΕΣ-ΡΟΔΟΠΗ  και ΕΒΡΟΣ -ΚΑΒΑΛΑ.
Σε νέα αναρτηση  οι υπόλοιπες φωτογραφίες.

ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ-ΕΒΡΟΣ


ΣΕΡΡΕΣ-ΡΟΔΟΠΗ
Κύπελλο απονομή ............... Δηλώσεις προπονητών Βίντεο

Πρώτη γεύση με την απονομή του κυπέλλου  και τις δηλώσεις των προπονητών
Σχοινάκης-Μαγιάννης  από ΣΑΝΤΑ  και Παναγιωτόπουλος από ΑΣΠΙΔΑ.
Οι δηλώσεις του Δ.Παναγιωτόπουλου έγιναν στο ΔΑΚ γιαυτό και το διαφορετικό ντεκόρ.

Για μια ακόμη φορά ένα σχόλιο σχετικά με το γιατί έβαλα σαν πρώτη φωτογραφία μετά τον τελικό τον Θανάση Στουπίδη .
Ο Θ.Σ είναι από εκείνους που τρέχουν για το μπάσκετ.
Κακή κουβέντα δεν έχω ακούσει παρά μόνο κάτι πικρόχολα μικροπρεπή σχόλια από ανθρώπους που θέλουν να νομίζουν πως έτσι νιώθουν υπεράνω αυτοί.
Είναι από τους αφανείς ήρωες και ναι είναι "μπασκετάνθρωπος " πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους.
Το χάρηκε με την καρδιά του και δίκαια κέρδισε την πρωτιά στις αναρτήσεις.

Πατήστε : http://youtu.be/5MM5j92bE64

Ίσως να αργήσει να ανοίξει (επεξεργασία από you tube). Λίγη υπομονή................

Το βίντεο του παιχνιδιού με τις φωτογραφίες θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις :
"Κουφάλες θα σας τα πάρω χοντρά" στην προνομιακή τιμή των 800ευρώ (τόσα μου λείπουν) για τους παίκτες. Για τους υπόλοιπους υπάρχει προσαύξηση 25% επί της τιμής και μα μην ακούσω παράπονα γιατί οι άλλοι σας πήραν τα σώβρακα και μείνατε με την σκελέα του παππού και δεν βγάζετε άχνα................

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

ΦΙΛΙΚΑ

Εκτός από αναπτυξιακό είχαμε και φιλικά'
Διαβάστε:http://coachnick86.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html
58-72 Αυτό είναι το τελικό σκορ .
Δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού.

Φυσικά η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη αλλά σε ένα τελικό όλα είναι ανοιχτά.
Αέρα φαβορί η Αγ,Βαρβάρα αλλά εάν δεν είχε σε καταπληκτική ημέρα την περιφέρειά της και την μεγάλη ευστοχία σε τρίποντα 12 συνολικά η διαφορά  σίγουρα θα ήταν χαμηλότερη.
Λίγο η χαλαρότητα που έδειξαν οι παίκτες της Α,Βαρβάρας στην αρχή έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες της Ασπίδας που είχαν την συμπαράσταση του κόσμου ( σε αντίθεση με την φιλοξενούμενη ομάδα που μάλλον προτίμησαν να δούνε εφηβικό Πανελλήνιο!!!!!!!!)  και έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά.
Προσπάθησαν και κρατήθηκαν κοντά στο σκορ και μόνο όταν ξύπναγε ο αντίπαλος (κυρίως με σουτ) έχαναν την επαφή στο σκορ.
   Δεν τράβηξε ο Κουμλέλης  ούτε και το μεγάλο ατού που είχε μέσα στην ρακέτα . Θα περίμενε κανείς η μπάλα να περνάει μέσα στην ρακέτα γιατί όπως και να΄χει είχε καλύτερο υλικό.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε . Η Ασπίδα μπλόκαρε καλά τα ατού του αντιπάλου και κατάφερε να τρέξει το παιχνίδι έχοντας σε καλή ημέρα τα γκάρντ της. Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος ο Δούκας Γρούδος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Μαζί του οι Σταυριανός -Αποστολου και φυσικά ο πολύ καλός Τατάρης.
   Κερασάκι στην μεγάλη προσπάθεια της Ασπίδας ο Κωττάκης.
Δεν τράβηξε ο Κουμλέλης αλλά είχε λύσεις στον πάγκο ο Σχοινάκης -Μαγιάνης.
Τα κάστανα από την φωτιά τα έβγαλε πρώτα ο Μουζίκας με τρία αν δεν κάνω λάθος συνεχόμενα τρίποντα που έβαλαν θηλιά στην Ασπίδα και μετά πήρε σειρά ο"Κούλης" Χαριζάνης  μαζί με τον Παπαζώτο.
Συνολικά αυτοί οι τρεις έβαλαν 43 πόντους τους 27 με  3ποντα.
Αυτό όμως δείχνει εάν μια ομάδα είναι μεγάλη. Είχε λύσεις από τον πάγκο στα δύσκολα.
Η Ασπίδα παρόλο που γινόταν λόγος για συντριβή τα πήγε άριστα. Με την εμφάνισή της έδειξε πως δίκαια είναι πρωταθλήτρια Β΄Ανδρών .

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-22, 05-17, 13-16, 18-19
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 


ΑΣΠΙΔΑ(Παναγιωτόπουλος-Παπαδόπουλος)
Γκιουλέας2,Αποστόλου18(2), Γρούδος 13, Καλαματιανός,Χατζόπουλος,Παπαδάκης 2, Σταυριανός1
Κοτσάφτης.Σκούπρας,Τατάρης 13(1),Κωττάκης6,Κοτζαμπάσης.

ΑΓ,ΒΑΡΒΑΡΑ(Σχοινάκης-Μαγιάννης)
Παπαζώτος 12(3),Ανίσογλου6(2),Σκοπίδης Κινίσογλου3(1).Ζωτίδης,Μουζίκας 20(4),Σουλίδης,Κουμλέλης10Χαριζάνης 11(2),Κατσικάς4,Φασουλάς6,Μυτικόπουλος1.


 Η Γραμματεία................
ΛΗΞΗ...........

Δεν μπόρεσαν για δεύτερη φορά να γίνουν τροπαιούχοι.