Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΟΙ......Παρουσίαση ........

                                        Ερώτηση   Οι αγώνες θα γίνουν στο "Φ.Α" ?
Αν ναι υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι η επίσημη έδρα μίας εκ των δύο ομάδων του μικρού τελικού και συγκεκριμένα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ.
Αν ναι .....υπάρχει και δεύτερο θέμα σε αυτό το παιχνίδι γιατί η απόσταση χιλιομετρική είναι μηδενική για την μία ομάδα και 580  χιλιόμετρα  για την άλλη .
Θα έπρεπε λοιπόν ο αγώνας ή   οι αγώνες να γίνουν Αλεξ/πολη ή Κομοτηνή για να μην υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα πάντα με την λογική που επικράτησε για να μην γίνει Φ4.
Αν  γίνουν  στην Κομοτηνή που είναι έδρα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ θα υπάρχει εύνοια υπέρ του και μεροληψία κατά του ΓΣΕ.
Αν πάμε με την λογική της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα πρέπει να αλλάξει ή έδρα των αγώνων αλλά και να μην γίνουν την ίδια μέρα γιατί μια αλλαγή έδρας σημαίνει ένα παιχνίδι στην ΞΑΝΘΗ τελικός και μικρός τελικός Κομοτηνή ή Αλεξ/πολη.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΦΙΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ 50-77

Νίκη πρόκριση στον τελικό για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ με 50-77 στο παιχνίδι που έγινε σήμερα στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ .
 Σε ένα τελικό   που μάλλον θα γίνει το Σάββατο και μάλλον θα ακολουθήσει τον μικρό τελικό ανάμεσα σε ΦΙΛΙΑ και ΛΕΥΚΙΠΠΟ.
To ερώτημα πριν το παιχνίδι ήταν σε ποιά ψυχολογική κατάσταση θα ήταν το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και αντίστοιχα ποιά η αντίσταση της ΦΙΛΙΑΣ.
Από το αποτέλεσμα φάνηκε πως η ομάδα των φοιτητών αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο εκεί όπου η ΦΙΛΙΑ με την σειρά της έδειξε πως μπορεί να κοντράρει τον αντίπαλο.
Μόνο που η αντίσταση κράτησε ένα δεκάλεπτο γιατί η συνέχεια ήταν καταιγιστική για την ομάδα των φοιτητών. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης και πολύ γρήγορα καθάρισαν το παιχνίδι.


 Σχολιασμός  ST.PAN.


Φιλία Ορεστιάδας - Δημοκρίτειο 50-77

Παράσταση για ένα ρόλο ο ημιτελικός. Ένα δεκάλεπτο άντεξε η φιλότιμη Φιλία Ορεστιάδας απέναντι στους φοιτητές.
Δεν ξέρω αν κάποιος περίμενε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα ή ένα διαφορετικό σκορ, αν πόνταρε στην "κακή" ψυχολογία του Δημοκρίτειου, αλλά πραγματικά τίποτα, μα τίποτα δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. 
Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς μπορεί ορισμένοι να το θεώρησαν και ντέρπι και αυτό διότι οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με την Ορεστιάδα να έχει εν τέλει ένα μικρό  προβάδισμα 18-17 κυρίως λόγω του Σαββουλίδη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φοιτητές ας πούμε ότι θύμισαν ομάδα άλλης κατηγορίας, εκμηδένισαν κάθε προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων και πήγαν στα αποδυτήρια με το ασφαλές 26-39 (8-22). Στο Β' μέρος δεν άλλαξε κάτι. Οι φοιτητές ανέβαζαν σταθερά τη διαφορά και βρέθηκαν στην τρίτη περίοδο μπροστά με 41-63(15-24). Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης όλα είχαν κριθεί και το +25 έδινε την δυνατότητα να δοκιμαστούν, και από τις δύο ομάδες, παίχτες και συστήματα εν όψει των τελικών. Το τελικό 50-77 είναι κάτι περισσότερο από δίκαιο.

Τα σημεία:
1) Οι ομάδες έπαιξαν μπάσκετ. Καθαρό, στρωτό παιχνίδι με πολύ σκληρές μονομαχίες, χωρίς να υπερβαίνονται τα αθλητικά όρια και ο καλύτερος κέρδισε.
2) Κάτι παραπάνω από εξαιρετική η διαιτησία των Ξενικάκη-Ρούκα-Λάλλα.
3) Πολύς κόσμος στο γήπεδο, με φιλάθλους και των δύο ομάδων αλλά και την από την τοπική κοινωνία.
4) Πολύ κακό παρκέ, άκρως επικίνδυνο.

Τα δεκάλεπτα: 18-17. 26-39(8-22), 41-63(15-24), 50-77 (9-14)

Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Κοντούρης 3(1), Γεμουσακάκης 2, Βουλτσίδης 3(1), Κατσιαβριάς 2, Ριζάκης 2, Σαββουλίδης 20 (2), Τσακαλάκης 3, Ζαμάνης, Χρήστου, Γιαννακουδάκης, Θεοδωρίδης 9, Αμαραντίδης 6.

Δημοκρίτειο (Δόλωμα): Φραντζεσκάκης 2, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος, Πολίτης 5 (1), Νταγιάντης 10 (2), Μπούντας 8, Ζολώτας 4, Κώστας 5, Ιωσηφίδης 23 (2), Ρυακιωτάκης 6, Στασινόπουλος 12, Οικονομάκης 2.

Υ.Γ. Χαμός προβλέπεται το Σάββατο στο "Φ.Αμοιρίδης" της Ξάνθης τόσο στις 17:00 όσο και στις 19:00. Μην το χάσετε.