Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μίλαν Ψάλτου Η άλλη πλευρά του.

 Μια άλλη ιδιότητα του μας καλέι να δούμε ο Μίλαν .Αυτή του ζωγράφου ???

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Πηγή.http://www.infobasket.gr

 

Η ιστορία της Ξάνθης με τις… πινελιές του Μίλαν Ψάλτου Stanimirovic!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΔΡΩΝ αναβολη 1η αγωνιστική 2ου γύρου 18/02/2017

Την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου έχουμε το ΣΚ  που έρχεται.
Δεν υπάρχουν μεγάλα παιχνίδια πλην του ΦΙΛΙΑ-ΑΙΑΣ που είναι η τελευταία ευκαιρία για τον δεύτερο.
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                  
19/2/20177:30:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  - ΘΥΕΛΛΑ 
19/2/20173:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ - ΠΑΝΘΗΡΕΣ
18/2/20175:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ  - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
18/2/20175:00:ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣΦΙΛΙΑ - ΑΙΑΣ
19/2/20173:00:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΕΘΝΙΚΟΣ  -  ΣΟΥΦΛΙ
18/2/20175:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΑΜΟΙΡΙΔΗΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  - ΗΡΑΚΛΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΘΥΕΛΛΑ
Από συντριβή η γηπεδούχος νίκη εκτός η δεύτερη. Το ενδιαφέρον στο κατά πόσο μπορεί η ΘΥΕΛΛΑ να ξεπερνάει τον εαυτό της τον "κακό" και να κάνει άλλη μία νίκη που θα την κρατήσει στην τετράδα.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ θα το παλέψει .

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ
Τυπικό το ζήτημα

ΑΡΙΩΝ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Και εδώ ο γηπεδούχος που γιόρτασε τα 30  χρόνια του είναι το φαβορί.

ΦΙΛΙΑ-ΑΙΑΣ
Η τελευταία ευκαιρία του ΑΙΑΝΤΑ να πλησιάσει τους πρώτους. Και είναι εξαιρετικά δύσκολο στην έδρα της ΦΙΛΙΑΣ που είναι δια΄φορετική ομάδα .

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΣΟΥΦΛΙ
Πλην θαύματος η λογική λέει ΕΘΝΙΚΟΣ

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Το μυαλό  στα επόμενα παιχνίδια . Ακολουθούν ΘΥΕΛΛΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ αν ξεπεράσει τους σκόπελους η νεοσύστατη ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ τερματίζει πρώτη.

Τι σημασια έχει να τερματίσει πρώτος κάποιος στον δεύτερο όμιλο??
Τεράστια θα έλεγα γιατί ίσως έτσι φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης με δεδομένο την ισχύ που έχει ο ΓΣΕ στον πρώτο όμιλο .
Τα ζευγάρια της δεύτερης φάσης θα είναι 1-4  και 2-3  και οι νικητές παίζουν στο Φ4.
Από τον πρώτο  όμιλο  θα έχουμε ΓΣΕ και Απόλλων 1,2  ενώ από τον δεύτερο ας πούμε σίγουρα ΛΕΥΚΙΠΠΟ και ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ με όποια σειρά θέλετε.
Που σημαίνει περνάνε  στο Φ4  εκτός απροόπτου και οι 4εις με τα ζευγάρια να είναι ΓΣΕ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ  ΑΠΟΛΛΩΝ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ή με διαφορετικές θέσεις οι δύο του δεύτερου ομίλου.
Πόσες πιθανότητες έχουν οι ομάδες του δεύτερου ομίλου απέναντι στον ΓΣΕ ???
Θεωρητικά καμία.
Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο  και το πρωτάθλημα στον δεύτερο όμιλο μοιάζει ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.



Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 19/02/2017

 Το πιο σημαντικό σε εξέλιξη παιχνίδι στην Κομοτηνή που βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ μετά από δύο παρατάσεις επί του ΓΑΣ. Τα συμπεράσματα πολλά .
Ο Μαντουλίδης το πάλεψε με τους ΙΚΑΡΟΥΣ αλλά η νίκη ήταν για τους πρωτοπόρους του ομίλου.
Οι ΣΥΚΙΕΣ νίκησαν πολύ πιο εύκολα την ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ την ίδια στογμή που τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ έβαλαν πολλές δυσκολίες στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
Η ομάδα της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ δεν γνώρισε ακόμη τη χαρά της νίκης.
Ήττα για τον ΑΣΤΕΡΑ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει ενώ την τελευταία ευκαιρία για παραμονή έχασε η ΣΑΝΤΑ μετά την ήττα εντός από μια ομάδα που παλεύει για τα ίδια την ΝΕΑΠΟΛΗ.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΣΠΙΔΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ παραλίγο έκπληξη.....

Αδικήθηκε αλλά αδίκησε και τον εαυτό της. 
Θα μπορούσε να κάνει την σούπερ έκπληξη αν δεν μεσολαβούσαν τα λάθη των διαιτητών αλλά κυρίως τα δικά της λάθη σε βολές και πάσες την πιο κρίσιμη στιγμή.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ - ΠΑΝΘΗΡΕΣ

Ίσως στην προσπάθειά τους οι παίκτες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ να προσφέρουν θέαμα κάνουν και τα παιδαριώδη λάθη.
Δεν εξηγείται αλλιώς μια ομάδα που όταν είναι σοβαρή κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο να σημειώνονται οι πόντοι και  να πέφτει τόσο εύκολα σε λάθη , να επιτρέπει στον αντίπαλο να ελπίζει.
Σίγουρα οι φιλότιμοι ΠΑΝΘΗΡΕΣ δεν είναι ο αντίπαλος φόβητρο αλλά δεν το έβαλαν κάτω και όποτε μπορούσαν ζόριζαν τον αντίπαλο.
Γενικά ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έδειξε πως έχει ποιότητα οι παίκτες του ξέρουν από μπάσκετ μπορούν να προσφέρουν και θέαμα αλλά πρέπει να είναι ένα κλικ πιο σοβαροί. Σε αυτό το παιχνίδι έδειξαν ένα νέο πρόσωπο πιο επιθετικό με πίεση στην άμυνα καλύτερη κάλυψη και το πιο σημαντικό όλοι οι παίκτες είχαν την δική τους προσπάθεια και θέση στην νίκη. Φαίνεται πως το δέσιμο σαν ομάδα είναι καλύτερο. Αν ήταν και λίγο πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια το παιχνίδι θα τελείωνε πολύ νωρίς.
Οι  ΠΑΝΘΗΡΕΣ το πάλεψαν δεν το παράτησαν ποτέ ακόμη και τις στιγμές που έδειχνε πως τελείωσε και με μεγάλη προσπάθεια κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξαν πως τουλάχιστον είναι μαχητές.
Πάντως για μένα μετράει και λίγο το εντυπαωσιακό στο παιχνίδι με τις έξυπνες πάσες τα καρφώματα αυτά είναι το κερασάκι αυτά που θέλει ο κόσμος .Θέαμα με  ουσία μαζί.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
17-08
41-15 (24-07)
49-23 (08-13)
73-37 (24-14)












ΑΡΙΩΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73-37 και ΦΙΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ & EΘΝΙΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73-37
Ένα ευκολότατο απόγευμα για τον ΑΡΙΩΝΑ με αντίπαλο την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Από την αρχή η ομάδα των Παπαδόπουλου Αρβανιτίδη επέβαλε τον ρυθμό της με την πίεση που άσκησε σε όλο το γήπεδο. Αποτέλεσμα του πρωτου δεκαλέπτου 17-08.

Ανέβασε πιο πολύ τον ρυθμό του και με ένα 25-07 τελείωσε νωρίς το παιχνίδι. Ημίχρονο 41-15.
Είχε καλύτερη κυκλοφορία καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση αφήνοντας στον αντίπαλο μόνο το σουτ. Και σε αυτό η Ολυμπιάδα ήταν κάκιστη.
Τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχία του Αρίωνα χωρίς αυτό να φαίνεται στο πίνακα του σκορ γιατί είναι φλύαρος χωρίς ουσία στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη μεριά γίνεται μια κατάχρηση της μπάλας από τους παίκτες της Ολυμπιάδας με πολλές τραβηγμένες προσπάθειες. Το πιο κακό από πλευράς παραγωγικότητας δεκάλεπτο 08-08.
Και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο γηπεδούχος αφήνει πίσω την κακή εικόνα του τρίτου και ανεβάζει τον ρυθμό και με ένα επιμέρους σκορ 24-14  τελειώνει το παιχνίδι με τελικό σκορ 73-37.
Ήταν μια ευκαιρία να δούμε και τους δύο Ξανθιώτες της Ολυμπιάδας Βαλλασίδη και Τσιφλίκογλου.
Α.Χ


 ΦΙΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
Η απάντηση που πήρα μετά το τέλος του παιχνιδιού για το πως κρίθηκε το παιχνίδι ήταν
"Κέρδισε αυτός που ήταν πιο εύστοχος στο τέλος"
Καλό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις αγωνιστικές τακτικές συνεχώς με λίγα λόγια ένα παιχνίδι που είχε πολλά αλλά υστέρησε στο σκορ. Και οι δύο ομάδες ήταν διαβασμένες.
Η ΦΙΛΙΑ κατάφερε να σταματήσει το παιχνίδι του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ και να το πάει σε 5 εναντίον 5.
Δεν υπήρξαν κλεψίματα αιφνιδιασμοί και εύκολα καλάθια.
 Υπήρξε όμως πολύ μεγάλη αστοχία από τους παίκτες και των δύο ομάδων και όπως φάνηκε το παιχνίδι το πήρε δίκαια η ομάδα της Κομοτηνής γιατί είχε τις αντοχές και το καθαρό μυαλό στο τέλος του παιχνιδιού.
Τραγική στις βολές η ΦΙΛΙΑ που έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή τον αντίπαλο.
Ας δούμε τι είπε ο Γ.Ουζουνίδης.
"Είναι από τα παιχνίδια που χαίρεσαι σαν παίκτης προπονητής ακόμη και αν τα χάσεις. Παιχνίδι τακτικής . Κάθε λεπτό και διαφορετική τακτική και από τις δύο ομάδες. Προσπάθεια εγκλωβισμού του αντιπάλου με λίγα λόγια δεν έμεινε κανένας στην ησυχία του. Ήταν ένα παιχνίδι έντασης για γερά νεύρα.
Σήμερα η ομάδα μου ήταν διαβασμένη καλά στο παιχνίδι του αντιπάλου. Μια εβδομάδα τα παιδιά δούλεψαν πάνω σε αυτό και φάνηκε μέσα στο παιχνίδι.Αμυντικά τα πήγαμε άριστα στην επίθεση είχαμε πρόβλημα και κυρίως στις ελεύθερες βολές που ήμασταν τραγικοί.
Πάρα πολύ καλή ομάδα το ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ δίκαια κέρδισε γιατί στο τέλος φάνηκε ότι είχαν πιο καθαρό μυαλό και με μεγάλα καλάθια πήραν αυτό που ήθελαν.
Κυριάρχησαν εκεί που υπο΄τίθεται είχαμε εμείς την δύναμη στην ρακέτα.
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και νιώθω περήφανος και μόνο αν σκεφτούμε τι εικόνα και στόχους είχαμε στην έναρξη και σε ποιά θέση είμαστε τώρα"
 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ 54-62 
Ο σχολιασμός του παιχνιδιού (ΘΥΕΛΛΑ)
 ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΜΕ 54-62 ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ.ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ.Ο ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΛΕΠΤΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ ΟΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΤΑΡΙΔΗ (Νο5) ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 45-43.ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ Η ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ  ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ (45-46) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ  ΤΗ ΝΙΚΗ.ΑΡΙΣΤΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΚΑ-ΠΑΡΑΣΙΔΗ.
 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:8-11,11-17,20-14,15-20
 ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: ΜΠΙΚΗΣ 3(1),ΞΕΝΟΣ 11(2), ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 2,ΜΠΙΡΙΝΤΖΗΣ,ΜΟΚΑΛΗΣ 6(1),ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 7,ΜΑΡΑΓΚΟΣ 11,ΣΟΝΩΒΙΔΗΣ 6,ΜΗΡΤΣΟΣ,ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ 16(2).



Απόκτησα έναν καλό ανταποκριτή?????? που κάνει  το λάθος ,αντί να στέλνει τα σχόλια με μαιλ για να δημοσιευθούν σαν άρθρο τα στέλνει ως αναγνώστης . 
Πρόταση να στέλνει τον σχολιασμό στο μαιλ dimcrop@rocketmail.com για να ανεβαίνουν στο μπλογκ.
Διαβάστε  στα σχόλια την θέση του και συνάμμα του Δημοκρίτειου.