Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΦΙΛΙΚΑ Α2

Σε κεκλεισμένων των θυρών φιλικό στο Αλεξάνδρειο ο Άρης επικράτησε της Ξάνθης με 80-69.
Δεκάλεπτα: 15-19, 36-36, 59-54, 80-69.
ΑΙΓΙΟ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ 80-70
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΜΑ67-66.

ΔΑΦΝΗ-ΙΚΑΡΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ 82-72

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΕΑΜΑ

Όπως θα είδατε εδώ και δύο μέρες υπάρχει για πρώτη φορά και απόσπασμα βίντεο από αγώνα Ακαδημιών σαν μια προσπάθεια να πάμε ένα ακόμη βήμα το Ξανθιώτικο μπάσκετ.
Η ποιότητα μπορεί να μην είναι καλή μιας και είναι δοκιμαστικά αυτά τα βίντεο και όχι μόνο γιατί δεν γίνονται με επαγγελματική κάμερα οικονομικοί λόγοι γαρ.
Σιγά σιγά και με την βοήθεια την δική σας και καλύτερη ποιότητα θα υπάρχει και περισότερα βίντεο θα ανεβαίνουν στο site με το σκεπτικό να μπορούν οι παίκτες των Ακαδημιών να βλέπουν τον εαυτό τους να αγωνίζεται.Και ξέρουμε όλοι πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η καλή ψυχολογία στους αθλητές.Καλή αρχή και ακόμη πιο πλούσια συνέχεια xanthibasket.blogspot.com

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ.
----------------------------------------------------
Η νεοφώτιστη στην Α2 ομάδα του ΙΚΑΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ συνεχίζει τις εκπλήξεις στον θεσμό του κυπέλλου με θύμα αυτή την φορά την ομάδα του ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ομάδα Α1 κατηγορίας και στην συνέχεια του θεσμού θα αντιμετωπίσει τα ΤΡΙΚΑΛΑ με επιδίωξη να επαναλάβει το θαύμα .Μόνο έκπληξη δεν ήταν τελικά ο αποκλεισμός της ΞΑΝΘΗΣ απο τον ΙΚΑΡΟ.
Η μεγαλειώδης εμφάνιση των Ίκαρων Σερρών και η πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Κολοσσού Ρόδου έκανε αίσθηση! Η φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο χθεσινό ματς αναμένεται να επαναληφθεί και την Κυριακή, καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει προετοιμάσει και πάλι αρκετές εκπλήξεις για το κοινό.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ



Ένα ακόμη τοπικό ντέρμπυ μετάξυ των ομάδων ΑΣΠΙΔΑ 2001 και ΑΘΛΟΣ στο κλειστό ΔΑΚ.
Νικήτρια η ομάδα της Ασπίδας με σκορ85-49.
Στο παιχνίδι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι δύο.
1 Και οι δύο ομάδες είναι καινούργιες πρώτα η ΑΣΠΙΔΑ 2001 είναι η προσπάθεια της ΑΣΠΊΔΑΣ να δώσει την ευκαιρία σε μικρότερους παίκτες ηλικιακά την εμπειρία ενός πρωταθλήματος κάτι που μόνο θετικά λειτουργεί .
2 Από την άλλη πλευρά μια νέα Ακαδημία με δύο χρόνια ζωής έστησε μια ομάδα με παιδιά που έχουν επαφή με το άθλημα λίγo καιρό και σε μεγάλη σχετικά ηλικία και η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα εκτός από στοίχημα είναι και πεδίο απόκτησης εμπειρίας.Στα πρώτα παιχνίδια η συντριβή ήταν μεγάλη τεράστιες οι διαφορές δυναμικού και μοιραία η απογοήτευση."Ηττοπάθεια" σύνδρομο ηττοπάθειας απόκτησαν από τις ήττες σύμφωνα με τον προπονητή τους τον κο Παναγιώτη Πεχλιβανίδη αλλά στο σημερινό παιχνίδι τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους και έδειξαν πως μπορούν τουλάχιστον να είναι μαχητές και όχι θεατές.Είναι κοινή διαπύστωση όλων όσων είδαν τα προηγούμενα παιχνίδια πως τα παιδιά του ΑΘΛΟΥ πάλεψαν και κατάφεραν πρώτα να κερδίσουν τον κακό τους εαυτό αλλά και την συμπάθεια του κόσμου.
Ο νικητής από την άλλη δεν είχε κανένα πρόβλημα η καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από τον Κ.Ιωαννίδη αν και σήμερα περιορίστηκε σε ρόλο θεατή κάτι που ξένισε τους θεατές φάνηκε μέσα στο γήπεδο.Ένα κακό και μουδιασμένο ξεκίνημα αστοχία και λάθη και η διαφορά στο σκορ ήταν μικρή.Το ξαναλέω δεν μπαίνω στην λογική σύγκρισης γιατί αυτόματα θα αδικούσα και τα παιδιά της Ασπίδας και πόσο μάλλον τα παιδιά του Αθλου.Από το δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά στο σκορ μεγάλωσε και το ημίχρονο έκλεισε 40-20.Τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 58-30 και το τελικό σκορ 85-49.

.Οι συνθέσεις----------------


ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ: Πολιτίδης 6, Καλαιτζής 16(2), Κουτρουβέλης 19(1), Θεοδωρίδης, Βαλασίδης 9(1), Γεωργιάδης, Πετκίδης 4, Τσακίρης 4, Μπουραζάνης 6, Χατζηαντωνίου 2, Θεμιστοκλής 5, Πιστόλας 14.

Από την Ασπίδα πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ο Μπουραζάνης σταθερός όπως πάντα ο Βαλασίδης ενώ δεν υστέρησαν οι υπόλοιποι λόγω του εύκολου αντιπάλου.Βάπτισμα του πυρός για τον πιο μικρό ηλικιακά της ομάδας Α.Χ"Αντωνίου.
Δυστυχώς ακόμη δεν πήρα την σύνθεση του ΑΘΛΟΥ και σε αναμονή για την συμπλήρωση σύνθεσης .

ΔΑΙΜΩΝ ΤΩΝ BLOGS

Θεοί δεν είμαστε σφάλματα κάνουμε και οι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ έγιναν ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ.
ευχαριστώ τον αναγνώστη για την επισήμανση.Αυτά συμβαίνουν όταν προσπαθείς να τα προλάβεις όλα.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ Νο2

Συνέντευξη Νο 2 και η σκυτάλη στον κο Χ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ .
Ο μικρός αθλητής Δαμιανός Χρυσοχοίδης μέλος της Ακαδημίας μπάσκετ ΑΣΠΙΔΑ είναι ήδη στον τρίτο χρόνο.


1 Γιατί σε Ακαδημία μπάσκετ και όχι σε άλλο άθλημα. Παιδικό όνειρο του μπαμπά που δεν έγινε πραγματικότητα και μέσω του παιδιού βγαίνουν τα απωθημένα ?

X.X H επιλογή δεν ήταν δική μου τον άφησα να διαλέξει μέσα από πολλά αθλήματα και στο μπάσκετ κόλλησε.



2 Έγινε έρευνα για να καταλήξετε στην συγκεκριμένη Ακαδημία?


Χ.Χ Η σύσταση έγινε μέσω φίλου και ταίριαζε και η θέση χώρου άθλησης γιατί ήταν κοντά στο σπίτι σαν συνέπεια να αποφεύγω τις πολλές μετακινήσεις.

3 Πόσα χρόνια πηγαίνει το παιδί σου στην Ακαδημία είσαι ευχαριστημένος?

Χ.Χ Ήδη είναι στον τρίτο χρόνο και το αν είμαι ευχαριστημένος είναι συνέπεια πολλών παραγόντων μέσες άκρες μπορώ να πω ναι.

4 Θέλεις να περνάει την ώρα του εκεί και να αθλείται ή περιμένεις το κάτι παραπάνω?

Χ.Χ Κύρια να αθλείται και αν το θέλει και μπορεί ας πάει και για αυτό το κάτι παραπάνω.

5 Πιστεύεις ότι μπορεί το κάτι παραπάνω?

Χ.Χ Νομίζω ότι μπορεί αλλά δεν ξέρω τον βαθμό.

6Είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία που πιστεύει ότι μπορεί να βελτιωθεί έκανες προτάσεις πρότεινες λύσεις και αν ναι εισακούστηκαν?

Χ.Χ Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την συνολική δουλειά μέσα στην Ακαδημία και σίγουρα μπορεί να γίνουν πιο πολλά μέσα από συνεργασία όλων όσων είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι .Εκείνο που θεωρώ πως είναι σημείο προς εξέταση και θα δώσει πολλές λύσεις είναι το υπεράριθμο των τμημάτων. Δεν μπορεί να γίνει καλή δουλειά όταν υπάρχουν πάνω από 15 παιδιά σε κάθε τμήμα γιατί και ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να δοκιμαστούν τα παιδιά αλλά και οι προπονητές δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να δούνε όλα τα παιδιά.

7 Τι ρόλο παίζουν οι γονείς στην εποχή μας για να γίνω πιο κατανοητός αν σταματήσουν να πληρώνουν σταματήσουν να κάνουν τον ταξιτζή θα υπάρχει τίποτα?

Χ.Χ Είναι απλά τα πράγματα δίχως την ενεργό συμμετοχή των γονέων σε πολλαπλά επίπεδα αρκετά πράγματα δεν θα λειτουργούσαν αν όχι καθόλου σίγουρα θα είχαν αρνητικά αποτελέσματα .Στην ηλικία που βρίσκεται ο γιος μου νομίζω το μόνο πρόβλημα είναι η μετακίνηση του . Όταν φτάσει σε ηλικία τέτοια που οι υποχρεώσεις του θα είναι πιο σύνθετες και απαιτητικές τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα . Αν χρειάζεται να πηγαίνει σε γήπεδα πέρα από τα σημερινά δεδομένα ναι είναι μεγάλο πρόβλημα με την κατάσταση στο κυκλοφοριακό .Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στους αθλητικούς χώρους σε θέματα συντήρησης καθαριότητας.

Η έλλειψη τακτικής και οργανωμένης αστικής συγκοινωνίας σε συνάρτηση με το οξύ κυκλοφοριακό αλλά την έλλειψη ασφάλειας προβληματίζει όλους τους γονείς οι οποίοι αναγκάζονται να γίνονται και προσωπικοί οδηγοί των παιδιών.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΞΑΝΘΗ ΜΑΚΡΟ


Αποκλεισμός από το κύπελλο από τους ΙΚΑΡΟΥΣ ΣΕΡΡΩΝ και τώρα μόνο στο πρωτάθλημα η προσοχή του Γ.Σουλιώτη .
Μετά το τέλος ΝΤΡΆΣΚΟΒΙΤΣ το κενό ήρθε για να καλύψει ο Κ.Χρήστου που σύμφωνα με τον προπονητή θα δώσει λύση στην θέση αυτή. Μεγάλη η προσπάθεια του Γ.Σ για να αποδίδει καλύτερα αμυντικά κυρίως στον τομέα της ομαδικότητας κάτι που τονίζει στον σχολιό του για το παιχνίδι.

Γ.ΣουλιώτηςΔυστυχώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.
Παρουσιάσαμε πολλές αδυναμίες στην ομαδική άμυνα, παρόμοιες με αυτές που εμφανίσαμε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Πέραμα.
Στην επίθεση ήταν εμφανής η απουσία ενός κλασικού power forward. Ελπίζω τώρα, με την προσθήκη του Κώστα Χρήστου στη θέση αυτή, να δέσουμε ως ομάδα και να βελτιωθούμε αισθητά και στα δύο άκρα του γηπέδου, ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Τζον Στόκτον: «Stockton, to Malone» – Μέρος II




Αφού γνωρίσαμε τον Τζον Στόκτον μέσα από τα δικά του λόγια, αλλά και όσων τον επηρέασαν στην καριέρα του, ήρθε η ώρα να τον μάθουμε και μέσα από τους αριθμούς. Καθίστε και… ας προσπαθήσουμε να μη χάσουμε το μέτρημα στα τεράστια ρεκόρ αυτού του καταπληκτικού αθλητή.

Ο Στόκτον κολέγιο πήγε στο Γκονζάγκα (1980-84), όπου τελείωσε την τελευταία σεζόν με 20.9 πόντους και 7.2 ασίστ για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κολεγίου με περισσότερους από 1.000 πόντους και 500 ασίστ (1340 και 554 αντίστοιχα).

Ήταν μέλος της Dream Team που κατέκτησε με περίπατο το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1992, αν και λόγω κατάγματος στο πόδι δεν μπορούσε να παίξει στο 100% των δυνατοτήτων του και αγωνιζόταν ελάχιστα (έπαιξε σε 4 ματς και είχε 2.8 πόντους και 2.0 ασίστ μέσο όρο). Τέσσερα χρόνια αργότερα κέρδιζε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο με τις Η.Π.Α. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Στα 19 χρόνια της πλούσιας καριέρας του, ο Στόκτον έχασε συνολικά 22 αγώνες από τους 1526 που θα μπορούσε να έχει παίξει. Αγωνίστηκε και στα 82 παιχνίδια 16 χρονιές, είχε 50 παιχνίδια (χωρίς να χάσει ματς δηλαδή) στην κουτσουρεμένη σεζόν του 1998-99, δηλαδή είχε πλήρεις τις 17 από τις 19 σεζόν της καριέρας του, την οποία τελείωσε με το εξωφρενικό για γκαρντ 51,5% εντός παιδιάς!

Τα συνολικά στατιστικά της καριέρας του είναι 13.1 πόντοι, 10.5 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και 2.7 ριμπάουντ.

Είναι 1ος όλων των εποχών σε σύνολο ασίστ στο NBA με 15.806, ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει ξεπεράσει… τις 11.000 ασίστ! Μάλλον θα μείνει για πάντα πρώτος, αφού αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος εν ενεργεία είναι ο Τζέισον Κιντ που έχει… 5.700 ασίστ λιγότερες και είναι ήδη 36 χρόνων!

Ο Στόκτον είναι 1ος όλων των εποχών και σε σύνολο κλεψιμάτων με 3.265 πολύ μακριά από τον δεύτερο, ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έχει «κλέψει» περισσότερες από 3.000 μπάλες στην καριέρα του.

Επίσης, είναι 3ος όλων των εποχών σε σύνολο αγώνων με 1.504 (κανονικής περιόδου), πίσω από τον Ρόμπερτ Πάρις (1.611) και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (1.560).

Ακόμη, έχει το ρεκόρ για περισσότερες χρονιές με την ίδια ομάδα, 19 με τη Γιούτα, ενώ είναι και από τους λίγους παίκτες στην ιστορία (κάτω από 20) που έπαιξαν και μετά τα 40 τους χρόνια, αφού αποχώρησε στα 41 του.

Στην τελευταία του σεζόν με τη Γιούτα, το 2002-03, σε ηλικία 41 ετών, έπαιξε βασικός και στα 82 παιχνίδια της χρονιάς και είχε 10.8 πόντους, 7.7 ασίστ, 1.7 κλεψίματα και 2.5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας ακόμη και τότε το μεγαλείο του, με παίκτες κατά πολύ μικρότερούς του.

Αν δεν κουραστήκατε να μετράτε ρεκόρ, ας συνεχίσουμε: Το 1994-95, την 1η Φλεβάρη, ξεπέρασε τις 9.921 ασίστ του Μάτζικ Τζόνσον, για να περάσει 1ος στο NBA, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς είχε ξεπεράσει και τις 10.000 στο σύνολο. Την επόμενη σεζόν ξεπέρασε και τον Μορίς Τσικς στα κλεψίματα και πέρασε 1ος και σε αυτή την κατηγορία.

Το 1995-96 τερμάτισε για 9η συνεχόμενη σεζόν 1ος σε ασίστ στο NBA, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μπομπ Κούζι, με 8 συνεχόμενες πρωτιές στην κατηγορία.

Βέβαια, όταν μιλάμε για τον καλύτερο όλων των εποχών στις ασίστ, υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να πούμε. Ο Στόκτον είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ σε μια σεζόν (1.164 το 1990-91) στην ιστορία, εκείνος με τον υψηλότερο μέσο όρο ασίστ σε μια σεζόν (14.5 το 1989-90), ενώ με 24 μοιράζεται τον τίτλο για περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι πλέι οφς, με 28 είναι 3ος για τις περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι κανονικής διάρκειας, έχοντας τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο καριέρας στις ασίστ στην ιστορία με 10.5 ανά αγώνα.

Πιο παραγωγικές του χρονιές ήταν το 1989-90 και το 1990-91 όταν και είχε 17.2 πόντους ανά αγώνα. Δύο χρονιές πήρε τον τίτλο του καλύτερου «κλέφτη» στο πρωτάθλημα (1988-89 και 1991-92). Είχε 10 συμμετοχές σε all-star game (και 1 MVP το 1992-93), ήταν 2 φορές στην καλύτερη πεντάδα του NBA, 6 φορές στη 2η καλύτερη πεντάδα και 3 στην 3η καλύτερη, ενώ 5 φορές ήταν στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα.

Αυτός ήταν που οδήγησε τους Γιούτα Τζαζ στους πρώτους τελικούς της ιστορίας τους, με το εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή του 6ου αγώνα των τελικών της Δύσης το 1997 πάνω από τα απλωμένα χέρια του Τσαρλς Μπάρκλεϊ των Ρόκετς. Οι Τζαζ έφτασαν στους τελικούς το 1997 και το 1998 αλλά έχασαν και τις δύο φορές από τους Μπουλς. Και αυτός και ο Μαλόουν έκλεισαν την καριέρα τους χωρίς τίτλο πρωταθλητή, αλλά ακόμη και σήμερα θεωρούνται το απόλυτο δίδυμο, τα δικά τους pick ‘n’ roll θεωρούνται σεμιναριακού επιπέδου, ενώ η φράση «Stockton, to Malone» ακούστηκε αναρίθμητες φορές στις μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ, όσες και οι ασίστ του Στόκτον προς τον Mailman. Οι δυο τους μάλιστα έχουν και το ρεκόρ, με 1.412 παιχνίδια ως συμπαίκτες!

Ας κλείσουμε με τα λόγια του Τζον Γούντεν (φημισμένος προπονητής του UCLA) που είχε πει ότι: «Ο Στόκτον είναι ο παίκτης του NBA που μου αρέσει περισσότερο να βλέπω και ο μόνος για τον οποίο θα πλήρωνα εισιτήριο για να τον δω» και τα λόγια του Dr. Τζακ Ράμσεϊ (προπονητής, μέλος του Hall of Fame), που είχε πει: «Ο Στόκτον είναι ο απόλυτος παίκτης ομάδας και ο καλύτερος πλέι μέικερ στην ιστορία του μπάσκετ στο μισό γήπεδο».