Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΑΣΠΙΔΑ-ΑΙΑΣ 51-41 ΦΙΛΙΑ-ΕΝΩΣΗ 54-31

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ = ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ :51 - 41 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 19 - 06 , 04 - 13 , 15 - 11 ,13 - 11 .

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ - ΜΠΑΜΠΗΣ

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ : ( Καρά Αχμέτ Νεδήμ ) Μεχμέτ Ουστά 14 , Εμβέρ Σουλεϊμάν 2 , Κουτρουβέλη 4 , Βουδούρη 2 , Χαλκίδου , Αραμπατζή  Ζ . , Αραμπατζή Ε. 13 , Κιούρτ , Μπονόβα , Αχμέτ Ογλού , Χατζηχαλήλ ,

ΑΙΑΣ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ :( Σαββάκης Ανέστης ) Στογιαννίδου Α , Σαββάκη Γ. 2 , Δημούλα Χρ. 8 , Παπανικολάου , Μεχμέτ Ηρέμ , Μουσταφά Αχμέτ Μπ. , Λυγγερούδη Π. 25 , Μεχμέτ Τσ. ,  Μολλά Αμέτ Ελ. .

Έγινε κάποιο λάθος και η προηγούμενη ανάρτηση πήγε στον αγύριστο κοινώς χάθηκε.
Ξαναδημοσιεύω ότι μπορώ.



ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ 49-54 Αποτελεσματα 4ου ομίλου

Με τοπικό ντέρμπι η έναρξη του παιδικού για τον τρίτο όμιλο.
Κερδισμένη η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ σε ένα παιχνίδι μέτριο γενικά καθώς φαίνεται το άγχος της έναρξης των υποχρεώσεων ήταν μεγάλο.
Νευρικό ξεκίνημα παρ όλες τις καλές προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων.
Καλή κυκλοφορία της μπάλας καλά ξεμαρκαρίσματα υπέροχες ατομικές προσπάθειες αλλή το τελείωμα για τους παίκτες και των δύο ομάδων ήταν απλά τραγικό.
Το ίδια τραγικά ήταν τα ποσοστά σε σουτ δύο τριών αλλά και στις ελεύθερες βολές.
Κρίμα γιατί αν η προσπάθεια στο ξεκίνημα είχε και ένα καλό ποσοστό ευστοχίας το παιχνίδι θα ήταν άριστο.
Μεγαλύτερη πολυφωνία και επιλογές για την ΑΣΠΙΔΑ με τρεις πολύ καλούς ο Αρίωνας.
Κυρίαρχος στη ρακέτα ο Βλάσσης  Δεληγιάννης προβλημάτισε πάρα πολύ τον προπονητή της ΑΣΠΙΔΑΣ   Χ.Βαχαρίδη για το πως θα τον σταματήσει
. Όλες οι προσπάθειες που έκαναν δεν είχαν αίσιο τέλος. Ο Β.Δ  έκανε πολύ καλό παιχνίδια και δίκαια παίρνει τα εύσημα.
Στην περιφέρεια οι Κλαναράς και Ερμείδης ήταν πολύ κεφάτοι με τον δεύτερο να αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο για την ΑΣΠΙΔΑ. Ο Μητσάκος φορτώθηκε πολύ γρήγορα με φάουλ και για την προστασία του ο Γιάννης Θερμός τον κράτησε αρκετά στον πάγκο.
Η έξοδος του με 5ο φάουλ στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου ήταν το καθοριστικό σημείο της επικράτησης της ΑΣΠΙΔΑΣ.
  Για την ΑΣΠΙΔΑ ο λόγος που έδειξε να έχει βάθος πάγκου με πολύ καλή περιφέρεια  φάνηκε πως το αδύνατο σημείο της είναι η ρακέτα.
Πάλεψε φιλότιμα ο Σ. Ζάρρας αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Β.Δεληγιάννη.
Με αυτά και με άλλα το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι τα τελευταία λεπτά.
Καθοριστικό σημείο τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Μάριο Τσίλογλου όταν ο αντίπαλος είχε ξεφύγει στο σκορ και δεν υπήρχε απάντηση στη ζώνη άμυνας του ΑΡΙΩΝΑ.
Καλά όταν βλέπω ζώνη άμυνας σε παιδικό κάτι παθαίνω.
Ίσως η απουσία  επιλογών για τον ΑΡΙΩΝΑ ανάγκασε τον Γ.Θ να παίζει για πολύ ώρα Ζώνη.
Ατομικές προσπάθειες από τον Π.Σαββίδη που πήρε μπροστά κάποιοι σημαντικοί πόντοι σε καίρια σημεία για τον Παρπαλιά  και κατάφερναν να σπάνε την  Ζώνη άμυνας του Αρίωνα.
Θα ήταν άδικο να περιορισθώ σε λίγους παίκτες  γιατί όλα τα παιδιά έτρεξαν μάρκαραν ίδρωσαν πολύ αλλά αν δεν μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό είναι δώρο άδωρο.
Πολύς κόσμος στο γήπεδο και αρκετό πάθος από τη κερκίδα που κάποιες φορές ήταν υπερβολική.
Αρκετά λάθη από τους διαιτητές αλλά αν σκεφτούμε ότι σφύριξαν το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι Πανκορασίδων λογικό είναι η κούραση να τους κάνει να υποπέσουν σε λάθη.
Κρατάω όμως ένα σημείο που μάλλον δεν θα το είδατε πολύ.
Παρόλη τη σημασία του παιχνιδιού οι διαιτητές μπόρεσαν με τις συνεχείς συστάσεις στους παίκτες να κρατήσουν την ένταση εντός παρκέ σε πολύ χαμηλά σημεία σε αντίθεση με τη κερκίδα.
Γιαυτό μπράβο τους .
 Και στο κάτω κάτω έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους . Και σκεφτείτε λίγο διαιτησίες από "έμπειρους" διαιτητές ....................

Εχει δρόμο μπροστά πάρα πολύ για να αλλάξουν πολλά σε κάθε ομάδα.  Μπράβο στα παιδιά για τη προσπάθεια πόσο μάλλον που φέτος ζόρισαν ακόμη περισσότερο οι σχολικές υποχρεώσεις τους.
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν βλέπουν την πολύ γρήγορη απαξίωση της αθλητικής ενασχόλισης.
Τα φροντιστήρια -ιδιαίτερα και γενικώς τα παιδιά ρομποτάκια είναι το μέλλον που θέλουν .





































Με νέο προπονητή σύμφωνα με το http://kavala-sports.gr
τον  Σπύρο Κάτσικα   ή ΕΝΩΣΗ  κέρδισε τον ΑΟΧ εύκολα
ΕΝΩΣΗ -ΑΟΧ   54-31
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ.  61,20

2ος Ομιλος
Αλλαγή δεδομένων στον δεύτερο όμιλο.
Ότι δεν κατάφερε ως προπονητής του ΑΣΤΕΡΑ το κατάφερε με την ομάδα των ΠΑΝΘΗΡΩΝ ο Ανδρέας Δημητριάδης . Κέρδισε τους ΤΙΤΑΝΕΣ με 14-31 . Η κυριαρχία των τελευταίων δύο ετών για τους ΤΙΤΑΝΕΣ σταμάτησε . Είναι άλλη μία απόδειξη για το ποιοί παράγοντες καθορίζουν τις επιτυχίες μιας παιδικής ομάδας.
Η πολύ καλή παρέα που ήταν πρωταθλήτρια τα τελευταία δύο χρόνια παιδιά που είχαν πολύ ταλέντο συγκιριακά λόγω ηλικίας βρέθηκαν μαζί την ίδια χρονική στιγμή. Με τρεις -τεσσερεις καλούς παίκτες κάνεις τι διαφορά ειδάλλως περιμένεις πότε θα σου κάτσει η ευκαιρία να τύχεις μια καλή φουρνιά.
Ευχαριστώ τον Χ. Κρυσταλλίδη για το υλικό .

4ος  Ομιλος
ΑΕΚ-ΕΘΝΙΚΟΣ  67-77
Μεγάλη νίκη του ΕΘΝΙΚΟΥ μέσα στη Κομοτηνή.
Καθάρισε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος .
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά πήρε καφάλι στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά δεν κράτησε τη διαφορά των 9 πόντων. Στο δεύτερο ισορροπία στο σκορ με την ΑΕΚ ένα πόντο μπροστά.
Το τρίτο και τε΄ταρτο δεκάλεπτο άνηκαν στον φιλοξενούμενο.

Δεκάλεπτα 18-09  32-31 , 45-55  , 67-77

Ήττα και για τον ΓΑΣ από τον Αλέξανδρο εντός με 19 πόντους.
με κάθε επιφύλαξη το τελικό σκορ 25-44

Φιλία-Σπαρτακος 39-26
Η ομάδα του Φώτη Καρλιώτη κέρδισε την γείτονα ομάδα του Σπαρτακου Διδυμοτείχου με πολύ χαμηλό σκορ .

ΘΥΕΛΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.  46-41.
Νίκη για τη ΘΥΕΛΛΑ εντός με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Η ομάδα του Α. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ προσπαθεί με τις λίγες ευκαιρίες που έχει να ξαναστήσει εκ νέου τα τμήματα υποδομής για την επενάληψη των επιτυχιών.
Δύο συνεχείς χρονιές ήταν πρωταλήτρια παίδων του νομού. Δεν είναι λίγο εάν σκεφτούμε το μέγεθος της πόλης των ΦΕΡΡΩΝ.
Από την άλλη μεριά η εποχή Μ ΞΑΝΘΙΔΗ  στο παιδικό έχει τελειώσει.
Ο Μάριος δεν έχει παιδικό τμήμα μετά από πολλά χρόνια. Τη δύσκολη δουλειά ανέλαβε ο Ηλίας Δίγκας . Και είναι πολύ δύσκολη η αποστολή του σε μια πόλη με κυρίαρχο άθλημα το βολλεϊ αλλά το πιο σημαντικό την παντελή έλλειψη κλειστών γηπέδων.
Χαρακτιριστικό πως υπάρχουν αγωνιστικά τμήματα  από τις τρεις ακαδημίες της πόλης που δεν πάτησαν παρκέ οι παίκτες.
Και ποιός να πρωτοπαίξει στο κλειστό Ο Εθνικός που είναι στην Α1 ΒΟΛΛΕΪ  τα τμήματα του ΕΘΝΙΚΟΥ στο μπάσκετ της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Αυτό είναι πραγματικά κατάντια για το μπάσκετ της πόλης.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το σύνολο των ομάδων του ομίλου του ΒΟΡΡΑ Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ μετά την περίεργη απόφαση για συμμετοχή του Προμηθέα Πατρών στον όμιλο τους.
Με καθυστέρηση η δημοσίευση από τη μεριά μου .
Δεν φτάνει μια ανακοίνωση για να αλλάξουν νοοτροπίες .Θέλει πολλά περισσότερα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Κ.

Κοινή επιστολή της πλειοψηφίας των σωματείων του ομίλου Βορρά της Β΄ Εθνικής απεστάλη στην επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΟΚ ως προς την ομάδα που θα αντικαταστήσει την Λιβαδειά στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής στον όμιλο του Βορρά.
Δεν θα θέλαμε να μπούμε σε συζητήσεις περί αγωνιστικών κριτηρίων που ίσως σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Για εμάς η ΕΟΚ δεν πρέπει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις επηρεασμένες από αγωνιστικά κριτήρια γιατί ενέχουν μεγάλο κίνδυνο υποκειμενικότητας και αδιαφάνειας. Οι αποφάσεις σας θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στην νομιμότητα και στο κοινό καλό. Για αυτά τα δύο θέλουμε να σας μιλήσουμε.
Στα τέλη Αυγούστου έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών με την ομάδα της Λιβαδειάς να συμμετέχει κανονικά και αργότερα να έρχεται η αλλαγή με τον υποβιβασμό του Ίκαρου Καλλιθέας. Σε ποια παράγραφο της γενικής και ειδικής προκήρυξης σας περιγράφεται ότι μπορεί να γίνει εκ νέου και άλλη αλλαγή στους 2 ομίλους μετά την κλήρωση;
Γιατί να μην ανέβει στο Βόρειο όμιλο η ομάδα που μεταχρονολογημένα υποβιβάστηκε; Ο ίδιος ο κύριος Γολέμης ενώπιον διάφορων παραγόντων την ημέρα της κλήρωσης ισχυρίστηκε ότι όποια ομάδα υποβιβαστεί θα αγωνιστεί στον Βόρειο Όμιλο. Και αν προβλέπεται τελικά κάτι άλλο σε κάποιο εδάφιο θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος αποφασίζει για αυτό και με βάση ποιων κριτηρίων αποφασίζει.
Ο Βόρειος και ο Νότιος όμιλος έγιναν πολύ σωστά με γνώμονα το κοινό καλό και με το σκεπτικό της ελάττωσης των εξόδων μετακίνησης για τα σωματεία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα μειωθούν τα έξοδα μετακινήσεων των ομάδων της Κομοτηνής ή της Ξάνθης ή της Λάρισας ή ακόμα και των ομάδων γύρω από τη Θεσσαλονίκη εάν ταξιδέψουν στην Πάτρα και όχι στην Αθήνα;
Η χιλιομετρική απόσταση από μόνη της δεν είναι ένδειξη χαμηλότερου κόστους μετακίνησης. Τα έξοδα, τα μέσα και οι ώρες που χρειάζονται για την μετακίνηση των περισσότερων ομάδων του Βορρά στην Πάτρα είναι εμφανώς μεγαλύτερα συγκριτικά με μια μετακίνηση στην Αθήνα και άρα ακυρώνουν το κύριο επιχείρημα υπέρ του διαχωρισμού σε Βόρειο και Νότιο όμιλο.
Ζητούμε να εξετάσετε εκ νέου την απόφαση σας βάση των επιχειρημάτων μας και να μεταφέρετε την ομάδα που υποβιβάστηκε τελευταία, τον Ίκαρο Καλλιθέας, στον Βόρειο Όμιλο . Είμαστε στη διάθεση σας να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτήν την συζήτηση.

Με εκτίμηση,

Τα Αθλητικά Σωματεία: Άργος Ορεστικό ,Αργοναύτης Καλαμαριάς, ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης Αίας Εύοσμου, Ευρώπη Πευκοχωρίου, ΓΑΣ Κομοτηνής ,Μαχητές Πεύκων, Πιερικός Αρχέλαος, ΣΑ Στρατώνι, Φοίνικας Λάρισας ΣΑΑΚ Ανατόλια , ΧΑΝΘ»

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΣΠΙΔΑ Ξ -ΟΛΥΜΠΙΑ Λ 45-67

30 λεπτά πάλεψε η ΑΣΠΙΔΑ .Σε αυτό το διάστημα  μπορούσε να κρατήσει το σκορ και να είναι μέσα στο παιχνίδι. Την όποια διαφορά από 5-9 πόντους που δημιουργούσε η ΟΛΥΜΠΙΑ μπορούσε και την μάζευε.
Στο 4ο δεκάλεπτο μία ομάδα μπήκε στο παρκέ.
 Με πλήρη κυριαρχία σε ριμπάουντ  αμυντικά επιθετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχία σε τρίποντα βολές και δίποντα η ΟΛΥΜΠΙΑ δημιούργησε με ευκολία θα έλεγα τη διαφορά και πήρε δίκαια τη νίκη.
1o Δεκάλεπτο.
Πολύ μουδιασμένο ξεκίνημα από την γηπεδούχο και ενώ είχε καλή κυκλοφορία δεν ήταν αποτελεσματική στην τελευταία προσπάθεια σε αντίθεση με την Ολύμπια που νωρίς κατάφερε να προηγηθεί με ένα 7-0 στο 02,38  πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της  η Ασπίδα  2-10 με το δεκάλεπτο να κλείνει 5-12.
2ο Μια αλλαγή στην ψυχολογία και επιτέλους υπάρχει αντίπαλος για το Νο 13 την Κουτσουνούρη .
Η Παπαδοπούλου περιορίζει κάπως την αντίπαλο που όχι μόνο παίρνει ρημπάουντ αλλά κόβει πασάρει σουτάρει τρίποντα . Τα κάνει όλα μαζί. Μαζί με την Νο 10 την Χαβαλέ ( με εμπειρίες από Α1 Γυανικών) ήταν το Α-Ω της νικήτριας ομάδας.
Σιγά σιγά έρχεται ισορροπία στο παιχνίδι με τη διαφορά είτε να είναι μηδενισμένη είτε ελάχιστη. Το ποσοστό ευστοχίας για την γηπεδούχο είναι καλό με αιχμή τις Παπαευαγγέλου και Αντώνογλου.
19-22 το ημίχρονο και όλα δείχνουν ότι η εξέλιξη θα είναι συναρπαστική.
Και πράγματι το 3ο δεκάλεπτο ήταν μακράν το καλύτερο από κάθε άποψη.
Παίχθηκε πολύ καλό μπάσκετ είχε δυνατές μάχες τρέξιμο πα΄νω κάτω .
Μέχρι και το 04-00 το σκορ ήταν στο καλάθι με την ΑΣΠΙΔΑ να παίζει πολύ καλή άμυνα και να ευστοχεί . Από το 04,00 η ΟΛΥΜΠΙΑ διορθώθει τα αμυντικά κενά και μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου καταφέρνει να δημιουργήσει διαφορά 6 πόντων.
Το φιλμ του δεκαλέπτου.
08,32   24-31    2/2 ΧΑΒΑΛΕ
07,36   26-31    ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ
07,14    28-31  ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
06-03    30-31  ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ
05,15     30-32  1/2  ΧΑΒΑΛΕ
04,43      32-32  ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ
3,19        32,35  3ο ΚΟΥΤΣΟΥΝΟΥΡΗ
2,41       32-37   2/2  ΚΑΨΟΚΟΛΗ
00,51     32,39    ΧΑΒΑΛΕ
00,35    35,39  3ο  ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
00,16    35,41    ΚΑΛΛΙΔΗ
35-41      Το τελικό σκορ δεκαλέπτου  

 Στο τέταρτο δεκάλεπτο μια ομάδα μπήκε στο παρκέ.
Στο 05,40 το σκορ ήταν 40,50 και στο 03,45   40-58 με τη γηπεδούχο να μη μπορεί να αντιδράσει και την φιλοξενούμενη να κάνει έξυπνο παιχνίδι.
Ευκαιρία για χρόνο συμμετοχής στα μικρά κορίτσια της ΑΣΠΙΔΑΣ που έδειξαν καλό πρόσωπο και σίγουρα αυτές οι εμπειρίες στο μακρύ ταξίδι της Α2   είναι πολύτιμες.
Απο την ΑΣΠΙΔΑ ξεχώρισαν Παπαευαγγέλου με Αντώνογλου και την εκτελεστική δεινότητα η Καραλίδου για την μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης .
Κουτσουνούρη και Χαβαλέ ήταν οι καλύτερες του παιχνιδιού με την πρώτη να σημειώνει 7 τάπες τρομοκρατόντας τις αντιπάλους της.

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των τριών πρώτων δεκάλεπτων ο Νεδημ σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικό σαιτ.
Για την Ολύμπια ο Αραπατσάνης Σάββας τόνισε πως η εμπειρία φάνηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε τη νίκη η ομάδα του.

xanthibasket. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί κα΄τι καλύτερο για το θεσμό του κυπέλλου?


Α.Σ  Η λογική αυτής της ομάδας με την οποία ξεκίνησε είναι να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο με τις μεταγραφές που έγιναν και μία ακόμη που υπολείπεται έτσι ώστε σε κάθε παιχνίδι να προσπαθούμε να κερδίσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Δεν βάλαμε ψηλούς στόχους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Γνωρίζεις ότι η κατηγορία είναι περίεργη . Εξαρτάται από το πως θα ξεκινήσουν οι ομάδες τι πορεία θα έχουν στα πρώτα παιχνίδια ποιες θα είναι οι αντοχές τους . Αν είμαστε στις τυχερές μπορώ να πω πως ίσως να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Αλλά και πα΄λι σε αντίθετη περίπτωση κερδισμένοι θα βγούμε από την όλη πορεία.























Στις τρεις παρακάτω φωτό "Μάχες για τη μπάλα"

 



















































Ελπίζω να είστε ευχαριστημένοι με τον αριθμό των φωτό.