Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΣΠΙΔΑ Αρχηγός υπαρχηγός έκλεισαν..

Τη νέα χρονιά στην Β΄Εθνική και  το κλείσιμο του ρόστερ της  παρότι έχουμε ολόκληρο καιλοκαίρι  μπροστά βάλθηκε να  πραγματοποιήσει η ΑΣΠΙΔΑ.
Φωτογραφία του χρήστη Aspida Xanthis Basketball Club.Κράτησε  τους δύο βασικούς πυλώνες  της ομάδας  ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ  και ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ  και μαζί με την προσπάθεια που κάνει να κλείσει έναν εξαιρετικό νέο παίκτη που αγωνίσθηκε στην Γ΄ εθνική φαίνεται  να κλείνει  το ρόστερ της.




 Η φωτογραφία είναι από το σαιτ  της ΑΣΠΙΔΑΣ.

ΑΣΠΙΔΑ ανακοίνωση με άρωμα πολέμου...

Από το σαιτ  της ΑΣΠΙΔΑΣ  η παρακάτω ανακοίνωση με σαφέστατες αιχμές για μια "νέα"  ακαδημία  της πόλης  και ποιά είναι αυτή.???????????

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια προσπάθεια προσέγγισης διάφορων αθλητών του συλλόγου μας, που έχουν δελτία σε αγωνιστικά τμήματα, από κάποιο νεοσύστατο σωματείο, που έφτασε στην πρωτόγνωρη κίνηση να καλέσει αθλητές μας να συμμετέχουν σε “τραπεζώματα” και προπονήσεις.
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ γνωστοποιούν ότι οι αθλητές όλων των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου μας, που βρίσκονται στα πλάνα των προπονητών μας για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 ΔΕΝ παραχωρούνται.
Επίσης γνωστοποιούμε ότι οι αθλητές, που δεν βρίσκονται στα πλάνα των προπονητών μας, θα παραχωρηθούν σε όποια ομάδα ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ με υποσχετική ενός έτους.
Η ιστορία και η διαδρομή του καθενός γράφεται με τις πράξεις του και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!!!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

39 και σήμερα Πανελλήνιο παίδων.28/06/2016-02/07/2016

Σαράντα μέρες  και αρχίζει το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων στα ΤΡΙΚΑΛΑ.
Και φέτος έχει τοπικό χρώμα με την συμμετοχή της παιδικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Οι υποχρεώσεις της ομάδα; ξεκινούν την Τρίτη στις 06,00μμ με αντίπαλο την ομάδα του ΟΦΗ.
Την επόμενη μέρα την ίδια ώρα αντιμετωπίζει τον ΑΡΗ πρωταθλητή Θεσ/νίκης ένα από τα πολύ δύσκολα παιχνίδια της ομάδας.
Στα πολύ πιο δύσκολα την Πέμπτη αντιμετωπίζει το  φαβορί της διοργάνωσης Πανιώνιο.
Παρασκευή  αντίπαλος η ομάδα της Πάτρας Προμηθέας και τέλος το Σάββατο το άλλο φαβορί η Ακαδημία.
ΑΡΗΣ , ΑΚΑΔΗΜΙΑ  και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θεωρούνται τα φαβορί για τις τρεις πρώτες θέσεις. Μάχη θα γίνει μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑ και ΟΦΗ  για τις υπόλοιπες θέσεις.

Αυτό το διάστημα η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ  είναι σε συνεχή εγρήγορση με προπονήσεις στο "Φ.Α"
και αυτό  για να προσαρμοσθούν οι παίκτες  σε μεγάλα γήπεδα !!! Στο έπακρο αναμμένες οι μηχανές και όλοι ελπίζουν να έχουν την καλύτερη δυνατή πορεία . Αλλά και μόνο που κατάφεραν να φτάσουν εδώ  είναι τεράστια επιτυχία  και σίγουρα αν για κάποιους μικρούς μπορεί να είναι το εφαλτήριο για κάτι μεγαλύτερο στο σύνολο των παικτών θα είναι μια σπουδαία εμπειρία και μια τρομερή  ανάμνηση στο μέλλον.

*Ακολουθεί μετά το πρόγραμμα   το καλύτερο σενάριο πρόβλεψης  για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Αν πέσω έξω  δεν θέλω κανένα από τα τραπέζια που μου έταξαν  προπονητές και γονείς..........
Αν πέσω μέσα έστω και σε μία πρόβλεψη  θα χρωστούν πολλά πολλά.....

Τρίτη 28 Ιουνίου
16.00 Πανιώνιος-Ακαδημία
18.00 Ασπίδα Ξάνθης-ΟΦΗ
19.30 Τελετή Έναρξης
20.00 Άρης-Προμηθέας Πάτρας
Τετάρτη 29 Ιουνίου
16.00 ΟΦΗ-Πανιώνιος
18.00 Ασπίδα Ξάνθης-Άρης
20.00 Ακαδημία-Προμηθέας Πάτρας
Πέμπτη 30 Ιουνίου
15.00 Πανιώνιος-Ασπίδα Ξάνθης
17.00 Άρης-Ακαδημία
19.00 Προμηθέας Πάτρας-ΟΦΗ
Παρασκευή 1 Ιουλίου
14.00 Άρης-Πανιώνιος
16.00 ΟΦΗ-Ακαδημία
18.00 Ασπίδα Ξάνθης-Προμηθέας Πάτρας
Σάββατο 2 Ιουλίου
09.30 ΟΦΗ-Άρης
11.30 Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος
13.30 Ακαδημία-Ασπίδα Ξάνθης

 
 
 
 
*   Τα  σενάρια προβλέψεων που υπάρχουν δίνουν ως φαβορί την ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που όμως θα πρέπει να το αποδείξει με το καλημέρα αντιμετωπίζοντας την ΑΚΑΔΗΜΙΑ.
Αυτό βολεύει την ΑΣΠΙΔΑ γιατί την πρώτη μέρα θα κερδίσει δια περιπάτου τον ΟΦΗ και θα μπορέσει να δει τα τρωτά σημεία των δύο μεγάλων της αντιπάλων.Ο  ΑΡΗΣ  θα προσπαθήσει  να σταματήσει τον ρυθμό  των παικτών του ΒΑΧΑΡΙΔΗ  αλλά νομίζω ότι δεν είναι η ομάδα φόβητρο του Βεζένκοφ. Καλή είναι αλλά το επίπεδο μεταξύ ΕΚΑΣΘ  και  ΕΚΑΣΑΜΑΘ  γέρνει κατά πολύ  στην δεύτερη.


Όλα  θα κριθούν την ΠΕΜΠΤΗ.
Πέμπτη πέφτει το φαβορί από τον θρόνο. Και αυτό γιατί δεν θεωρούν μεγάλη ομάδα την ΑΣΠΙΔΑ  ακόμη και αν είναι αήττητη μετά από δύο παιχνίδια θα την αντιμετωπίσουν υπεροπτικά. Αν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ κερδίσει στην πρεμιέρα τότε θα είναι ακόμη περισσότερο υπερόπτης και θα το καταλάβει πολύ αργά όταν σφυρίξουν την λήξη οι διαιτητές.
Αήττητη η ομάδα αλλά με μεγάλη κούραση  θα τα βρει μπαστούνια από τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και θα έχει την πρώτη της ήττα αναπάντεχη μεν αλλά η αλαζονεία των τριών νικών είναι μία από τις αιτίες της ήττας. Παρόλα αυτά δεν θα έχει πρόβλημα γιατί   ο  ΑΡΗΣ  θα χάσει  από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και θα βγει εκτός μάχης  (ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  στην ισοβαθμία είναι από κάτω) και όλα θα κριθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ.Δεν είναι τυχαίο πως τελευταίο παιχνίδι  της διοργάνωσης είναι το ΑΚΑΔΗΜΙΑ -ΑΣΠΙΔΑ

Η σημειολογία  του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ  εκφράστηκε μέσω της εκπαίδευσης που πήρε στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ του ΠΛΑΤΩΝΑ στο ΛΥΚΕΙΟ  που ίδρυσε  και  ήρθε σαν ΑΣΠΙΔΑ    να προστατεύσει  την γνώση  από την θρησκοληψία των επόμενων σκοτεινών αιώνων.

Θα είναι  ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα καθηλώσει τους θεατές αλλά λόγω της σπουδαίας του σημασίας θα υπάρξει πρόβλημα στο γήπεδο από τους μανατζαρέους και τηλεοπτικούς σταθμούς ανα τον κόσμο που θα τρέξουν για να αναμεταδώσουν το παιχνίδι. Και μόνο η ύπαρξη τόσων τηλεοπτικών σταθμών και παραγόντων του παγκόσμιου μπάσκετ θα μπλοκάρει τους μικρούς  που θα χρειαστούν τουλάχιστον μισή ώρα  για να καταλάβουν τι γίνεται  στο γήπεδο. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει τελικά μετά την είσοδο τριών ψυχολόγων οι οποίοι θα αναλάβουν την ομαδική ψυχολογική συμπαράσταση των δύο ομάδων και των διαιτητών γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και θέλουν φροντίδα.
Ο ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ ως γνωστό είναι ιδιαίτερο είδος και δεν χρειάζεται ψυχολογική συμπαράσταση. Αυτός θα ρίξει τα γνωστά καντήλια  σε Δ.Π  για το γούρι  και μόνο  θα αγκαλιάσει τον ΑΝΤΩΝΗ  και δήθεν θα ρωτήσει τον ΓΡΗΓΟΡΗ  θέματα τακτικής. Και φυσικά θα πάρει συγκεκριμένη στάση  φωτογράφησης για να ξαναγίνουν σχόλια  πάνω σε αυτήν. Ο  άνθρωπος ζει από την δημοσιότητα  ...... 
Ο χαμός θα γίνει  προς το τέλος του παιχνιδιού όταν το σκορ θα είναι περίπου  62-60  01,10  πριν τη λήξη  οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ  θα έχουν την κατοχή  αλλά ο άσσος της που δεν άκουσε  την εντολή καλά του προπονητή  θα προσπαθήσει  να κάνει μια υπερβολικά δύσκολη ενέργεια και να χάσει την μπάλα. Αιφνιδιασμός της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  και καλάθι 64-60.Χρόνος που απομένει 00,50.
Δεν παίρνει τάιμ η ΑΣΠΙΔΑ  και φωνάζει από τις κερκίδες ο Δ.Π . 
Το προπονητικό τημ όλοι μαζί γυρίζουν και με χαρακτηριστικές κινήσεις και φωνές  @%^&@##   του δίνουν να καταλάβει πως ξέρουν τι κάνουν.
 Οι  γονείς  νιώθουν ένα βάρος  τεράστιο στα πόδια τους. Ο γνωστός μικρός (δεν τον λες και μικρό με τα κιλά του ) τυμπανιστής-και γαύρο  έχω....... από την απελπισία του περνάει κολάρο το τύμπανο  στον διπλανό του  Μ.Κ.......ίδη    .  Και μόνο  στην θέα αυτού του γεγονότος  το ενδιαφέρον όλων στρέφεται  στις κερκίδες αλλά την  ίδια στιγμή  οι παίκτες της ΑΚΑΔΗΜΊΑΣ  χάνουν την μπάλα και βάζει σε αντεπίθεση τρίποντο η  ΑΣΠΙΔΑ. 64-63. Οι  διαιτητές τα έχουν χάσει  από τον πανικό που επικρατεί  στην κερκίδα  γιατί με το τύμπανο στο κεφάλι ο Μ.Κ  πέφτει στον Β.Π  και αυτός χτυπάει στον λαιμό και η γυναίκα του του ξαναφοράει το κολάρο .......Την  ίδια στιγμή στο παρκέ  οι παίκτες της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  έχουν μπλοκάρει  και κάνουν άλλο ένα λάθος και ξανά καλάθι η ΑΣΠΙΔΑ δύο πόντων.64-65  και ο χρόνος που υπολείπεται 00,18,2''.
Τάιμ  για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ και  επανήλθε η ηρεμία στις κερκίδες  και όλοι είναι στραμμένοι  στο παρκέ. Ξεκινά το παιχνίδι ζώνη  η ΑΣΠΙΔΑ  γύρω γύρω η μπάλα για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ  που θέλει και να σημειώσει καλάθι  να περάσει μπροστά με ένα πόντο και να μην μείνει χρόνος στον αντίπαλο. Οι οδηγίες  από την ΑΣΠΙΔΑ  στους παίκτες είναι σαφέστατες  ΟΧΙ ΦΑΟΥΛ ΑΜΥΝΑ ΑΜΥΝΑ.
Παιδιά είναι  και κάνουν το αντίθετο. Οχι ένα τρία μαζί φάουλ και στις βολές  η ΑΚΑΔΗΜΙΑ.    Χρόνος  που μένει 00,02,5΄΄
Πρώτη βολή  η μπάλα γυρίζει στην στεφάνη γυρίζει...γυρίζει και ....βγαίνει  ΕΞΩ. 
 Ένα τεράστιο ΟΥΦ  από την μια μεριά  και επίσης ένα τεράστιο ΩΧ  από την άλλη.
Ότι και να γίνει θα πάνε το πολύ πολύ στην παράταση σκέφτονται  στην ΑΣΠΙΔΑ......
Δεύτερη βολή  ...............*
 
*  Η  συνέχεια  στο επόμενο επεισόδιο................
 
 
 
 
 
 
 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ομάδα ταλέντων???

Ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας της ΚΑΒΑΛΑΣ  στην Α2. 
Θα μείνει τελικά στην κατηγορία ή θα καταλήξει σε κάτι άλλο. Οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδες είναι ελάχιστες σύμφωνα με το όσα είπε ο πρόεδρός της. Τελευταία  άρχισε  μια εκστρατεία  να  παρουσιασθεί η ομάδα σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτήν που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια.
Κάποτε  όταν η υπεροψία  είχε χτυπήσει κόκκινο  δεν υπήρχε καν σαν σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας  να δίνεται η δυνατότητα  στους παίκτες της πόλης που μπορούσαν να σταθούν αλλά και σε αυτούς της ευρύτερης περιοχής να παίξουν σε αυτήν. Υπήρχαν χρήματα πολλοί "παράγοντες " που σε μια νύχτα είχαν γίνει μανατζαρεοι και ερχόταν κάθε καρυδιάς καρύδι.
Που να επικρατήσει λογική η ομάδα να είναι   η σκούπα που θα απορροφά  τα ταλέντα της περιοχής μας. Η  ίδια η ομάδα να μην είναι μόνο ομάδα της Καβάλας αλλά να γίνει η ομάδας της περιοχής μας Και τότε ακόμη δεν ήταν στην Α1  ο ΚΑΟΔ  δεν υπήρχε αντίπαλο δέος. Οι  ΙΚΑΡΟΙ με ΚΑΟΔ και ΑΣ ΞΑΝΘΗ ήταν στην Α2  και μόνο η ΕΝΩΣΗ  στην Α1.
Ακόμη και η πρόταση να γίνει δεύτερη έδρα το "Φ.Αμοιρίδης"   είχε φανεί γελοία  σε παράγοντα της ομάδας. Τότε δεν χωρούσαν οι Αθανασιάδης και Κουμλέλης. Τότε σίγουρα δεν θα χωρούσε  και ο Γ.Μανάκας εάν τηρούσε τις  ηλικιακές προϋποθέσεις .
Ακούσθηκαν και πολλά ονόματα παικτών από συγκεκριμένη ακαδημία της πόλης αλλά η  πρώτη αντίδραση  ήταν "Τώρα με σκέφτηκαν " ή  "θέλουν τους μικρούς  όχι για να παίζουν στην ομάδα αλλά για το εφηβικό τους"
Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει θετική αντίδραση από πολλές ομάδες για τις κρούσεις που έχουν γίνει σε παίκτες τους. Ο πρότερος βίος  είναι μια αιτία  για την στάση τους.
Σήμερα που τα πράγματα έχουν ζορίσει γύρισε η σκέψη να γίνει η ομάδα  των παικτών και των ταλέντων της περιοχής μας.
Δεν διαφωνώ με αυτή τη λογική είμαι από τους πρώτους που την υποστηρίζουν αλλά υπάρχει και η άλλη όψη. Δεν είναι μια σαφής ειλικρινής μεταστροφή. 
. Δεν είναι πως είδαν ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της ομάδας σύμφωνα με τις δυνατότητές της . Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για λύση ανάγκης και αν υπάρξουν ευκαιρίες στο μέλλον πάλι στα γνωστά θα γυρίσουν. Απλά δεν είναι της λογικής να στήνονται ομάδες σιγά σιγά σε βάθος χρόνου με υποδομές  και χρηστή διαχείριση. Είναι της λογικής του φαντεζί της προβολής  . Και σίγουρα τώρα δεν μπορού να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των υπολοίπων. Μόνο  ίσως το  "νέο" προπονητικό δίδυμο Μωυσίδη -Πενταζίδη που έχουν τεράστιο κύρος στον χώρο μπορεί να αλλάξει την εικόνα . Κάνουν προσπάθειες προς την σωστή κατεύθυνση. Αν τους αφήσουν ελεύθερους να διαχειριστούν την κατάσταση θα πετύχουν πολλά.
Η  ομάδα πρέπει να μείνει γιατί χρειάζεται μια ομάδα κίνητρο για τους νέους παίκτες αλλά πρέπει  να αλλάξουν πολλά και κυρίως  να επικρατήσει άλλη λογική στόχων.
ΊΔΩΜΕΝ  στην πορεία............

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ Πρώτη "επίσημη" προπόνηση..

Το πρώτο μάζεμα έγινε για την νέα ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ .
 Στο "Φ.Α" έδρα της ομάδας  πολλοί γνωστοί παίκτες που ανήκουν ή θα ενταχθούν γρήγορα στο της ομάδας ξεκίνησαν την πρώτη προπόνηση  κάτω από τις οδηγίες των Παπαδόπουλου και Μουρβάκη με πολύ κόσμο στις κερκίδες να την παρακολουθεί.
ρόστερ
Ιδιαίτερο το κλίμα που επικρατούσε συγκηνισιακό και ταυτόχρονα νευρικό με πολλές συζητήσεις καθώς και πολλές ευχές για μακροημέρευση της ομάδας. .Το  ΔΣ  της ομάδας πέρα από την ιδιαίτερη χαρά που ένιωθε για την έναρξη των προπονήσεων (δικαίωση ίσως των προσπαθειών του) είχε συνεχείς συζητήσεις για κάθε ζήτημα .Από  τακτική δράσης μέχρι το χρώμα  των στολών της ομάδας και  το χρώμα των γραφείων και των ντουλαπιών .
 Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση για τους περισσότερους αλλά η διάθεση φαίνεται να περισσεύει.
Από τα θετικά είναι πως ήδη έχει διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη διαφορετική τοποθέτηση για το τι είναι η νέα ομάδα τι στόχους έχει βάλει και το πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλους τους ανθρώπους που έτρεξαν από την πρώτη μέρα για το στήσιμο της  αλλά και αυτούς που ήρθαν στην πορεία  και θέλουν να βοηθήσουν.
Θα μου πείτε είναι φυσικό να υπάρχει ενθουσιασμός  σε κάθε νέα αρχή  με το ζητούμενο να είναι πόσο θα κρατήσει αυτός.
Φαίνεται  όμως να επικρατεί περισσότερο η λογική παρά το συναίσθημα γιατί ήδη υπάρχει οργανόγραμμα ρόλων και υποχρεώσεων.
Δεν είναι λίγο να βλέπεις ανθρώπους του χώρους που είχαν πολύ ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια αλλά είχαν περιέλθει σε αδράνεια να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με διάθεση και αυξημένους ρόλους και ευθύνες.
Το δεύτερο σημαντικό ευχάριστο που διαπίστωσαν ήταν η επιστροφή ενός παίκτη 
 του  Θ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  στην ενεργό δράση καθώς και η επιστροφή σε ομάδα της πόλης του Δ.Καραμπέκη.
Για τον δεύτερο η αποστολή του στην Κομοτηνή  έλαβε τέλος την ίδια στιγμή που είναι σε φουλ ρυθμούς οι συζητήσεις για ενδεχόμενη συνένωση ΑΕΚ και  ΓΑΣ.
Η οικονομία κλίμακας έχει επικρατήσει στην σκέψη των ανθρώπων ΓΑΣ  και ΑΕΚ.
Για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ το ρόστερ έχει κλείσει .  Υπάρχουν πολλοί παίκτες νέοι και νεότατοι και παλιοί και με μια πρώτη αξιολόγηση το υλικό είναι άριστο από κάθε άποψη. Η δυναμική που παρουσιάσθηκε με την επιθυμία πολλών παικτών να έρθουν στην νέα ομάδα σταμάτησε από την ίδια την ομάδα στην λογική ότι σκοπός δεν είναι να έρθουν οι παίκτες των άλλων ομάδων αλλά να δοθεί η ευκαιρία στους νέους -μικρούς μαζί με τους έμπειρους παλιούς που διάλεξαν οι προπονητές να δείξουν τις δυνατότητές τους.
Η λογική της ομάδας είναι το σταθερό χτίσιμο μιας ομάδας που θα βασίζεται σε νέα παιδιά .
Υπάρχει  ήδη μια σταθερή θέση  η οποία λέει η διοίκηση  αναλαμβάνει την στήριξη οικονομική οργανωτική  και την λύση  κάθε προβλήματος που θα παρουσιάζεται και το τεχνικό κομμάτι ανήκει αποκλειστικά  στους προπονητές και γενικότερα το τεχνικό τημ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας  το κάθε μέλος έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο χωρίς να εμπλέκεται φανερά ή παρασκηνιακά  στις υποθέσεις των άλλων.  Είναι και η εμπειρία πολλών από τα μέλη του ΔΣ  επιτυχημένοι άνθρωποι της αγοράς που αποτελεί εγγύηση .
Αν  γίνει πράξη αυτός ο σαφής διαχωρισμός δείχνει  πραγματικά πως η προσπάθεια αυτή δεν είναι μια αντίδραση δυσαρεστημένων αλλά η δημιουργία κάτι νέου με σταθερές βάσεις και στόχους μακροζωίας.
Καινοτομία  είναι επίσης η δημιουργία και επίσημων γραφείων της ομάδας τόσο για την συνεδρίαση του ΔΣ   όσο και για την παροχή πληροφοριών σε γονείς και λοιπούς που τυχόν θα ενδιαφέρονται.
Φαίνεται πως το σύνθημα ήρθαμε για να μείνουμε έχει μπει για τα καλά στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας.
Υπάρχει  το κακό παράδειγμα του ΑΘΛΟΥ  για το οποίο η απάντηση ήταν σαφέστατη .
" Ήταν προσπάθεια ενός και μόνο ανθρώπου και λογικό είναι να ήταν θνησιγενές.Αντίθετα εμείς  ξεκινήσαμε με πρώτο στόχο την οργάνωση και μετά την στελέχωση  τη ομάδας από υλικό-παίκτες.
Και αυτό γιατί παίκτες διαθέσιμοι και πρόθυμοι υπάρχουν αλλά χωρίς   οργάνωση και υποδομή θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα." 

Η πρώτη εντύπωση που αποκόμοισα από την όλη προσπάθεια είναι σίγουρα θετική.
Ο επιμερισμός ρόλων η διάθεση  η όρεξη όλων  να τρέξει η ομάδα  ο καθορισμός  στόχων με άξονα τις δυνατότητες της ομάδας χωρίς υπερβάσεις και συναισθηματισμούς  είναι μια απόδειξη  .
Φυσικά  όλα θα κριθούν σε βάθος χρόνου  και στην περίπτωση που εδραιωθεί το "πείραμα" θα υπάρξει μεγάλο κέρδος για το μπάσκετ της πόλης αλλά και του τοπικού ευρύτερα.

Όπως είναι φυσικό η όλη αυτή κίνηση δημιούργησε προβλήματα κάθε είδους στις άλλες δύο ομάδες της πόλης. Όλοι θα κριθούν στον τρόπο διαχείρησης που θα κάνουν. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για άνοιγμα από κάθε άποψη και όχι περιχαράκωσης στα δικά μας..... "ΚΕΚΤΗΜΈΝΑ"  .Αν θέλουν να λειτουργήσουν όλοι καλά θα πρέπει να κοιτάξουν πως θα γίνουν καλύτερες να ανοίξουν νέους ορίζοντες και να μην μπουν σε λογική εσωστρέφειας. Όλοι χωράνε  και για όλους υπάρχει  θέση κάτω από τον Ήλιο.

Να θυμηθώ  την άποψη προπνητή από πολύ παλιά συνέντευξη 2009.
"Είναι καλό τα υπάρχουν δύο ακαδημίες στην πόλη μας γιατί δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού . Πιστεύω ότι θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν υπήρχαν περισσότερες  στο μέλλον"

 Να ευχηθώ  την καλύτερη δυνατή πορεία σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας παίκτες προπονητές και παράγοντες.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΑΝΔΡΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/05/2016.

Το  ΣΑΒΒΑΤΟ γίνονται οι ημιτελικοί  και την ΚΥΡΙΑΚΗ θα ξέρουμε τον νέο πρωταθλητή  της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  που θα ανεβει στην Γ΄ Εθνική*
 
 * Έχει ένα καλό άρθρο σχετικά με την κατάσταση της Γ΄Εθνικής ο Χ.Κρυσταλλίδης
ΕΔΩ

Πηγή.http://kavala-sports.gr


ΑΡΙΩΝΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Την πιο δύσκολη αποστολή την έχει ο ΑΡΙΩΝΑΣ για ένα και μόνο λόγο. Δεν αντιμετώπισε τον αντίπαλο την ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ με την τωρινή σύνθεση ποτέ. Μπορεί η αξία των παικτών του αντιπάλου να είναι γνωστή αλλά όταν δεν τον έχεις αντιμετωπίσει στο γήπεδο η εικόνα που σχηματίζεται είναι διαφορετική. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ.
Δύο άγνωστοι αντίπαλοι θα τα δώσουν όλα για μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Από την αρχή του πρωταθλήματος φαβορί και διεκδικητής της ανόδου ήταν η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ. Έχει πολύ καλό υλικό και θέλει για εσωτερικούς λόγους ανταγωνισμού (κόντρα με τους ΙΚΑΡΟΥΣ) να ανέβει σε εθνική κατηγορία
Ο ΑΡΙΩΝΑΣ  ξεκίνησε κάπως περίεργα. Ενώ όλα έδειχναν πως σχετικά σύντομα θα έβρισκε τον ρυθμό του (φέτος είναι από τις λίγες χρονιές που υπάρχει επάρκεια παικτών ) τραυματισμοί βασικών παικτών των έστειλαν πίσω. Ήταν μια προσωρινή οπισθοχώρηση και ζήτημα χρόνου να επανακάμψει. Η ποιότητα των παικτών του η δουλειά που  έγινε ήταν αναμενόμενο να ξαναφέρει την ομάδα ξανά στις επιτυχίες. Στον δεύτερο γύρο είχε μόνο μία ήττα από τον ΑΣΤΕΡΑ εκτός  που δείχνει την σαφέστατη βελτίωση. Πήρε  την πρόκριση στους 4εις με δύο νίκες στα παιχνίδια με το ΡΟΥΠΕΛ  και απομένει η μάχη με την ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ.
Αν καταφέρει και πάρει την πρόκριση στον τελικό θα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για τον ίδιο.
Προσωπικά  είναι παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα με ένα μικρό μπόνους  στην ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ
Ο πρώτος ήταν ξεκάθαρο ότι θα είχε δύο εύκολα παιχνίδια με το ΠΑΓΓΑΙΟ . Πρόλαβε και ξανακέρδισε το κύπελλο και μένει μια στάση ακόμη για τον τελικό. Αντίπαλος μια ομάδα που την συνάντησε  τρεις φορές δύο στο πρωτάθλημα με μια νίκη και την μοναδική του ήττα (κατέβηκε με μισή ομάδα) και μια νίκη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Στο παιχνίδι του κυπέλλου ήταν κακός αλλά και έτσι δεν ίδρωσε για να κερδίσει. Σε εκείνο το παιχνίδι |(κύπελλο) βρήκε  μια ΘΥΕΛΛΑ σε πτώση αγωνιστική. Είχε μεσολαβήσει η αλλαγή προπονητή μια ενδεχόμενη κούραση και η απόδοσή της ήταν κάτω του μετρίου για τις δικές της δυνατότητες.
Η  αγωνιστική εικόνα της ομάδας άλλαξε με την έναρξη της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.
Κανένας δεν περίμενε ότι θα ξεπεράσει το εμπόδιο των ΤΙΤΑΝΩΝ. και αυτό γιατί η αγωνιστική της εικόνα όπως προανέφερα ήταν κακή στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν και το όνομα του αντιπάλου στη μέση.
Έχασε μεν στην ΔΡΑΜΑ αλλά πήγε με μισή ομάδα.
Κέρδισε με συν δύο πόντους διαφορά στις ΦΕΡΡΕΣ  και έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Στο τελευταίο παιχνίδι έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση. Και μόνο που έφτασε μέχρι εδώ είναι τιμή για τους παίκτες της τον προπονητή  και τους παράγοντες της. Γνωρίζοντας  "την τρέλα" και την αγάπη που κουβαλάνε για το μπάσκετ και την ομάδα τους το λιγότερο που  τους πρέπει είναι ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους (αυτό ισχύει και για την ΦΙΛΙΑ) να κρατάνε το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο στην περιοχή τους.
Τα  προγνωστικά είναι φυσικά με τον ΑΣΤΕΡΑ  αλλά πιστεύω ότι δεν θα πάρει μια εύκολη νίκη.
Καλή επιτυχία  και μακάρι η προσπάθεια της ένωσης με τον τρόπο διοργάνωσης να αποδώσει καρπούς και να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν. Η επιτυχία στο  κύπελλο είναι καλός οδηγός.


Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ Αποκλειστικό............

Πριν στεγνώσει καλά καλά το ψηφιακό μελάνι από την προηγούμενη ανάρτηση μια νέα σπουδαία είδηση δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο του μπάσκετ της πόλης μας (ΞΑΝΘΗ).

Είναι αποκλειστική η είδηση .

"Το  ΔΣ  του  ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ανακοινώνει την πρόσληψη  στο προπονητικό  team της ομάδας  τη Λένα Αντώνογλου  .
 Έπειτα από δική της επιθυμία να ασχοληθεί  με την προπονητική η ακαδημία του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ καλωσορίζει  την Λένα Αντώνογλου της οποίας το αντικείμενο δεν θα περιορίζεται μόνο  στο προπονητικό κομμάτι .
Πιστεύουμε πολύ πως η σπουδαία αυτή αθλήτρια που τίμησε το γυναικείο μπάσκετ όσο καμιά άλλη έχει να προσφέρει πολύ γνώση και εμπειρία στις ακαδημίες μας"

Με τιμή  το ΔΣ  του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ .

 Είχαμε  ΕΡΜΟΓΕΝΗ  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ  έχουμε ΑΡΙΩΝΑ  και ΑΣΠΙΔΑ  και από σήμερα  άλλη μία ακαδημία με ιστορική αναφορά  μπαίνει  στην μπασκετική ζωή μας.

ΘΥΕΛΛΑ παρέσυρε τους ΤΙΤΑΝΕΣ

Του πολεμικού ανταποκριτή.
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΘΥΕΛΛΑ 51-61
"Το πίστεψαν οι παίκτες της ΘΥΕΛΛΑΣ μετά την νίκη τους στο δεύτερο παιχνίδι πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή μέσα στην ΔΡΑΜΑ στο τρίτο παιχνίδι. Δυνατό  παιχνίδι που λόγω της κρισιμότητας του δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι παίκτες της ΘΥΕΛΛΑΣ  γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι (κόποι ολόκληρης χρονιάς) κατάφεραν να ξεπεράσουν άγχος  και πίεση και να πάρουν την σπουδαία νίκη πρόκριση".
 
51-61  το τελικό σκορ  και η ΘΥΕΛΛΑ μπήκε στην τετράδα που θα διεκδικήσει  μία θέση στον τελικό . Αντίπαλος της ο ΑΣΤΕΡΑΣ  που την ίδια στιγμή κέρδιζε  το κύπελλο.

ΠΑΝΣΕΡΡ/ΚΟΣ-ΑΙΑΣ  73-59
Τις εκπλήξεις δεν τις ζευγάρωσε ο ΑΙΑΝΤΑΣ  που έχασε στις ΣΕΡΡΕΣ  από τον ανώτερο ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟ που επιβεβαίωσε έτσι και τον τίτλο του διεκδικητή  της ανόδου στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.
73-59  το τελικό σκορ  και ο νικητής θα αντιμετωπίσει το τελευταίο Σάββατο τον ΑΡΙΩΝΑ  για μια θέση στον τελικό της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29/05/2016

Τα ζευγάρια  του ΣΑΒΒΑΤΟΥ  είναι

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ
ΑΡΙΩΝΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡ/ΚΟΣ

Οι νικητές θα παίξουν στον τελικό  και οι χαμένοι στον μικρό τελικό για τις θέσεις 3-4.
Τα παιχνίδια θα γίνουν στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Από την εξέλιξη  αποδείχθηκε πως ο 2ος όμιλος ήταν μακράν ο πιο ανταγωνιστικός.
Στον τελικό  δύο ομάδες  του 2ου   και  στο  f4  3 από τις  4  του δευτέρου όμιλου με μόνο εκπρόσωπο του πρώτου τον Πανσσερ/κο.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΤΕΡΑΣ χ 2

Δεύτερος τελικός δεύτερο κύπελλο για την ομάδα του  ΑΣΤΕΡΑ  που κέρδισε την ΦΙΛΙΑ   με  69-41.
Η ΦΙΛΙΑ  δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη πρόβαλε αντίσταση για τρία δεκάλεπτα .

Περισσότερα.ΕΔΩ

Πηγή. http://kavala-sports.gr.