Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ





Η Ξάνθη έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση με πρώτη την ομάδα της Ολυμπιάδας ελέω Γκαγκαλούδη αλλά και την δεύτερη χειρότερη άμυνα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή πολυτιμότερος παίκτης είναι ο Γ. Αναγνωστόπουλος τόσο σε επίπεδο σκόρερ αλλά και στα ριμπάουντ είναι μέσα στους πρώτους, 'οπως και στα κοψίματα . Στο μόνο που λογικά λόγο θέσης δεν είναι στους πρώτους είναι στις ασίστ.
Επίσης μέσα στους πρώτους σκόρερ είναι ο Χρήστου και ο Α. Παναγιωτόπουλος.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από την ανάγνωση ?
Λείπει και είναι ξεκάθαρο το περιφερειακό σουτ πέραν του Παναγιωτόπουλου.
Ο άσσος και η θέση δύο που συνήθως σκοράρουν και έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό προσπαθειών σε κάθε ομάδα στην Ξάνθη είναι ανάποδα . Σκοράρουν οι ψηλοί.
Και οι περιφερειακοί?
Απλά μοιράζουν πάσες .
Μάλλον όχι γιατί σε ασίστ δεν υπάρχει παίκτης από την ΞΑΝΘΗ να είναι στις πρώτες θέσεις.
Η κακή μέχρι στιγμής χρονιά του IVAN στοιχίζει πολύ στην ομάδα μιας και λείπουν τα εύκολα καλάθια του . Οι 14 πόντοι που έβαλε δεν έχουν καμιά σχέση με τους περσινούς 20-25 Μ,Ο με συνέπεια μειώνεται η ευελιξία της ομάδας . Πίστευα φέτος πως με τις καλές μεταγραφές που θα λειτουργούσαν σαν συμπλήρωμα με τον παλιό κορμό και η ομάδα θα είχε μια πάρα μα πάρα πολύ καλή πορεία με καλό μπάσκετ. Και λογικό όταν δεις το παλιό υλικό Αναγνωστόπουλος - Κουκουράβας -JELENIC.
Αλλά και το ταίριασμα τους με τους Μασλαρινό-Χρήστου-Στεφανιδη η ελπίδα για κάτι παραπάνω είναι δικαιολογημένη και εφικτός ο στόχος μιας πολύ καλής πορείας με υποθήκη για την επόμενη χρονιά.
Δεν γίνεται να στηρίζετε η ομάδα μόνο στους ψηλούς πρέπει και η περιφέρεια να αναλάβει εκτελεστικό ρόλο δεν φτάνει να είναι στους πρώτους στα κλεψίματα ο Β. Κουκουράβας πρέπει να ανέβει και στις ασίστ αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι. Είναι κρίμα τέτοιο καλό υλικό να μην έχει βρει την χρυσή τομή και το ανάλογο δέσιμο . Περιμένω κάποια στιγμή να ξυπνήσει το ζώο που κρύβουν μέσα τους (ΑΡΚΑΣ) για να δούμε και καλό μπάσκετ αλλά και αποτελέσματα.
Τώρα κάλιστα θα σκεφτείτε πως η ομάδα πάσχει αμυντικά και όχι επιθετικά εκεί θα πρέπει να ρίξει το βάρος και όχι στην επίθεση . Διαφωνώ ριζικά με αυτή την άποψη για τον λόγο που λέει πως όταν έχεις μια ομάδα με πολύ καλούς σκόρερ και μερικοί από αυτούς είναι σε αφλογιστία (λόγο και γω δεν ξέρω γιατί) και παρόλα αυτά έχεις3-4 παίκτες στις πρώτες θέσεις σε πόντους μάλλον πρέπει να δεις πως θα βοηθήσεις και τους άλλους καλούς σκόρερ να ανέβουν για να μη φοβάσε τίποτα. Τρανό παράδειγμα προς αποφυγή της άλλη λογικής το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα που ενώ μπορούσε να το πάει σε πολύ μεγάλο σκορ από το ημίχρονο (λίγο βάρος στην επίθεση) μια συντηρητική επιθετικά τακτική και το κακό αποτέλεσμα δεν άργησε . Προτιμώ μεγάλα σκορ και θέαμα γιατί ο κανόνας λέει η ομάδα που σκοράρει νικά στο τέλος. Αν δούμε και το ρόστερ φαίνεται πως οι ψηλοί είναι αυτό που λέμε ντελικάτοι παίζουν πιο πολύ με την κίνηση παρά με το σπρώξιμο και το πολύ ξύλο στην ρακέτα. Όταν έχεις ψηλούς με πολύ καλό σουτ ευκίνητους δεν χρειάζεται να τους σπαταλάς με αργό στατικό παιχνίδι εκμεταλεύεσε την ταχυτητά τους παίζει πιο γρήγορο μπάσκετ αφού μπορείς σύμφωνα με το υλικό σου. Αν βρεθεί το κουμπί του IVAN και παίξει όπως ξέρει ποιά πλάνα του αντιπάλου είναι ικανά να σταματήσουν την τετράδα Αναγνωστόπουλου-Χρήστου-Παναγιωτόπουλου-JELENIC? .
Όχι πως οι άσσοι δεν μπορούνε μάλλον δεν το πιστεύουν περισσότερο κάτι που συμβαίνει από την προηγούμενη χρονιά με τον Β.Κουκουράβα. Από ταλέντο και ικανότητες σκίζει αλλά κάτι υπάρχει που τον σταματά και αυτό μπορεί να είναι έλλειψη αυτοπεπόιθησης στις ικανότητες του ή κάτι άλλο.
Το ουσιαστικό είναι πως για μια ακόμη φορά αδικεί τον εαυτό του.
Πρώτη φορά η ομάδα έχει καλό πάγκο τουλάχιστον να δίνει ανάσες χωρίς να σπάει ο ρυθμός της.

Xanthibasket

A2 Η νύχτα των μεγάλων ανατροπών

Έσπασε το ρόδι για την ΞΑΝΘΗ και επιτέλους διπλό με διαφορά 11 πόντων μάλιστα .
Αλλά δεν είναι μόνο η ΞΑΝΘΗ, στην προσπάθειά τους να επιβεβαιώσουν πως από πλευράς ανατροπών, θα είναι το συναρπαστικό πρωτάθλημα οι ομάδες έφεραν τα πάνω κάτω.
Μεγάλη νίκη για τον Αρκαδικό που νίκησε μετά από παράταση εκτός το φαβορί Ηρακλή. Αλλά έχει συνέχεια το πράγμα με την εκτός έδρας νίκη του ΚΑΟΔ επί της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ και την νίκη του ΑΓΟΡ μέσα στην Πάτρα .Για το τελευταίο παιχνίδι πίστευα πως είναι δύσκολο αλλά και πως οι βλέψεις τις Ολυμπιάδας είναι λίγο υπερβολικές όταν ουσιαστικά παίζεις μόνο με δύο παίκτες ,αν ανατρέξετε στα άρθρα για το παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ θα καταλάβετε τι εννοώ. Μεγάλες ανατροπές λοιπόν και ξανά από την αρχή για κατάληψη θέσεων πρωτιές κλπ. Φαβορί πέραν του Ηρακλή η έκπληξη του πρωταθλήματος Αρκαδικός αλλά και η ομάδα του ΑΓΟΡ.
ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΚΑΟΔ 79-83

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 66-67 Μετά από παράταση


ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΟΦΗ 65-64

ΔΑΦΝΗ – ΑΜΥΝΤΑΣ 74-65


ΕΡΜΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 53-73


ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ 85-73

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ 77-79

ΠΕΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ 66-77

Πέραμα - Ξάνθη 66-77
Διαιτητές: Παναγιώτου - Σιορέντας - Μπούσιας.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 33-25, 44-49, 66-77.

ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος):
Μαϊστόροβιτς 5, Δασκαλούδης, Αμάτο 9 (1), Τσαρουχάς 2, Σολωμός, Στέφος, Λιακόπουλος 22 (2), Κυπριτζόγλου 9 (1), Τραφαλής 2, Καραλής, Σκούταρης 15 (4), Γριμπαβιώτης 2.

ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης):
Παναγιωτόπουλος 10, Χρήστου 20 (1), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας 2, Στεφανίδης, Γιέλενιτς 14 (4), Αναγνωστόπουλος 16, Νησιώτης 6, Μασλαρινός 9 (1).

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες)
Αρκαδικός 17
Ηρακλής 17
Ρέθυμνο 17
Ίκαρος Έσπερος 17
Ολυμπιάδα 16
Παγκράτι 16
Νήαρ Ηστ 15
Δάφνη 14
Ξάνθη 14
ΚΑΟΔ 14
Ίκαροι Σερρών 14
Ερμής Λαγκαδά 13
Αμύντας 13
ΟΦΗ 13
Αιγάλεω 12
Πέραμα 12
*Ο Ηρακλής, η Δάφνη, ο ΚΑΟΔ και το Πέραμα έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (23/12)

ΚΑΟΔ - Ηρακλής
Αρκαδικός - Ίκαροι Σερρών
ΟΦΗ - Δάφνη
Αμύντας - Ολυμπιάδα Π
Παγκράτι - Νήαρ Ηστ
Αιγάλεω - Ερμής Λαγκαδά
Ξάνθη - Ίκαρος/ Έσπερος
Ρέθυμνο - Πέραμα
Τα αποτελέσματα είναι ένα ευγενικό copy-paste χωρίς άδεια από Α2basket.
xanthibasket

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

A2 ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10η - 19/12/2009


Δυσκολεύουν οι καταστάσεις όσο και οι ευκαιρίες για μια καλύτερη από την προηγούμενη πορεία , για την ΞΑΝΘΗ. Η εντός έδρας ήττα από την Ολυμπιάδα περορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα όνειρα και πλέον το πιο ουσιαστικό είναι να βρεθεί η καλή αγωνιστική διάθεση να αλλάξει το κακό κλίμα να προλάβουν τα φαινόμενα ηττοπάθειας. Για μια ακόμη φορά τονίζω πως έχει πολλές δυνατότητες η ομάδα και το έδειξε στα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια που έχασε στο νήμα την νίκη. Δεν είναι τυχαίο πως έτυχε της αναγνώρισης από τους αντιπάλους που μιλούσαν για παιχνίδια διαφήμησης του μπάσκετ. Αυτή τη χαμένη διάθεση και αγωνιστικότητα πρέπει να ξαναβρούν οι παίκτες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Και δεν αφορά μόνο τους παίκτες αλλά και αυτούς του λίγους που πηγαίνουν στο γήπεδο που τουλάχιστον αξίζουν να βλέπου την ομάδα τους να παίζει καλά και να προσπαθεί.
Η μόνη ομάδα που δείχνει να έχει το πάνω χέρι στο θέμα πρόκριση είναι ο Ηρακλής ενώ στο παιχνίδι φαίνεται ότι εκτός των Αρκαδικού ΑΓΟΡ μπαίνει και η Ολυμπιάδα .
Είναι νωρίς για να γίνουν προβλέψεις μιας και η χρονιά δείχνει να έχει ανατροπές όχι γιατί ανέβηκε η συνολική ποιότητα του μπάσκετ που παίζεται αλλά μάλλον γιατί πέραν του Ηρακλή για την ώρα δεν υπάρχει δεύτερο δυνατό φαβορί.
Καλή επιτυχία στην ΞΑΝΘΗ και μακάρι να διαψεύσει τους πά,ντες φέρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής
ΝΗΑΡ ΗΣΤ- ΚΑΟΔ
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡ.- ΟΦΗ
ΔΑΦΝΗ- ΑΜΥΝΤΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ- ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ- ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΕΡΑΜΑ/ΕΡΜΗΣ- ΞΑΝΘΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π.- ΡΕΘΥΜΝΟ

Δυνατές αναμετρήσεις έχει το μενού με πρώτη ανάμεσα σε Ηρακλή και Αρκαδικό που θα δείξει κατά πόσο ο Αρκαδικός έχει την συνέπεια για σταθερή και ανοδική πορεία ,με τον Ηρακλή να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.
Δυνατό και το τελευταίο Ολυμπιάδα -ΑΓΟΡ και εδώ θα ξεκαθαρίσουν πολλά χωρίς φαβορί η αναμέτρηση με την ζυγαριά να γέρνει στην πρώτη.
xanthibasket

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΙΔΙΚΟ Β΄ΓΥΡΟΣ





Η κλήρωση για τη β΄φάση των αγώνων πρωταθλήματος κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ θα γίνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 ώρα 12:00 στα Γραφεία της Ένωσης. Σ' αυτήν θα λάβουν μέρος η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, και κατά πάσα πιθανότητα ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (εκρεμεί ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου με την Χρυσούπολη) . Οι ομάδες θα μπούν στην β' φάση με την βαθμολογία από τα αποτελέσματα που έφεραν με την δεύτερη ομάδα που πέρασε από τον όμιλο της.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 4
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 4
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 4
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 3
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 3
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 2

ΜΙΑ ΚΡ(Η)ΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ?





Στα πολλά καλά site που υπάρχουν στο διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε πολύ σοβαρά άρθρα από ανθρώπους έχουν φάει με το κουτάλι το προσκήνιο και το παρασκήνιο του χώρου.
Εάν εξαιρέσουμε τις φωνές εκείνες που μόνο σκοπό έχουν την προστασία των δικών τους προστατών και στενών οικονομικών συμφερόντων που έχουν διάφοροι οικονομικοί πρόεδροι παράγοντες οι φωνές που βλέπουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα του χώρου μοιάζουν με τις φωνές από τις διάφορες οικολογικές οργανώσεις στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν για την σωτηρία του πλανήτη.
Ίσως να είναι υπερβολικά αυτά αλλά τουλάχιστον ταιριάζουν με το πνεύμα των ημερών γιατί πε΄ρα από λάτρες του μπάσκετ είμαστε και πολίτες του παγκόσμιου χωριού .
Στα του χώρου ο οποίος ανάλογα με την κατηγορία έχει και τα δικά του προβλήματα τις ιδιαιτερότητές του.
Άλλα τα προβλήματα στην Α1 άλλα στην Α2 και πάει λέγοντας.
Κοινός παράγοντας όλων το οικονομικό.
Ας δούμε ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι που θα ασχοληθεί κάποιος με κάποιο άθλημα .
Κοινώς παράγοντας πρέπει να είναι η αγάπη που προφανώς θα έχει για το άθλημα που διάλεξε να επενδύσει τα χρήματα του. Αν και ο όρος επένδυση είναι πολύ παρεξηγήσιμος από πολλές μεριές.
Άλλος λόγος η προβολή του άμεσα ή έμμεσα προϊόντος κλπ . Παράδειγμα η μετονομασία πολλών ομάδων πχ Μιλάνο Τρέισερ ή Αρμάνι ή SKODA-Ξάνθη κλπ κλπ.
Ο σκοπός εδώ είναι η προβολή μέσω ενός αθλητικού brand name με διπλό κέρδος.
Από την μια η διαφημιζόμενη φίρμα προϊόν κερδίζει νέο αγοραστικό κοινό από την άλλη η ομάδα φέρνει χρήμα στα ταμεία της με απώτερο σκοπό την βελτίωσή της την οικονομική ανάσα ή σταθερότητα.
Περίπτωση διαφορετική και η πιο επικίνδυνη είναι η τυχοδιωκτική εμφάνιση τυχάρπαστων που βρίσκουν ανοιχτό πεδίο δόξης και δρούνε ανεξέλεγκτα .Πολλά τα παραδείγματα από ομάδες που όταν τελείωσε ο χρόνος που χρειαζόταν ο οι παράγοντες για να επιτύχουν τα προσωπικά τους σχέδια την έκαναν κατά το κοινώς λεγόμενο με μεγάλα πλάγια βήματα και άφησαν ομάδες παίκτες στο έλεος της θύελλας που έσπειραν.
Πηγαίνοντας στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον στο δικό μας χώρο του μπάσκετ υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα Γιαννακόπουλοι-Αγγελόπουλοι . Γνωρίζουν πως αυτό που κάνουν δεν έχει καμιά σχέση με επένδυση με οικονομικά κριτήρια γιατί ποιός θα μπορέσει να υπερασπιστεί πως αυτό που κάνουν έχει βάσεις επιχειρηματικής επένδυσης με μακροχρόνια έστω πρόβλεψη όποιων κερδών.
Μπορεί έτσι να θέλουν να γλυτώσουν χρήματα από την εφορία μπορεί κάτι άλλο αλλά οφέλη απτά δεν ελπίζουν. Την λόξα τους βγάζουν και πιο πολύ το βλέπουν σαν παιχνίδι στρατέγκο .
Καλά κάνουν μιας και έτσι βοηθούν την κάθε ομάδα και συνέπεια αυτού να βλέπουμε πολύ καλό και ψηλό επίπεδο από παίκτες πχ Ντομινίκ κλπ.
Τα καλά έχουν και πολύ μεγάλο ρίσκο όταν πχ κάποια στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα και ο οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από μια ομάδα δεν έχει σημασία πως αλλά αυτό που μετράει είναι οι συνέπειες της αποχώρησης. Και συνήθως δεν υπάρχει αντικαταστάτης κατάλληλος για την ομαλή διαδοχή με ολέθρια αποτελέσματα.
Πρέπει πάντα να εξετάζετε αυτός ο παράγοντας και κατά πόσο αυτό το μοντέλο που βλέπουμε στην Ελληνική πραγματικότητα είναι κατάλληλο .
Σηκώνει το μπάσκετ χωρίς συνέπειες τέτοια μοντέλα διοίκησης έχει τις δυνατότητες και την πολυτέλεια να πληρώνει παίκτες μεγάλης αξίας χωρίς να ανοίγει η ψαλίδα?
Γιατί λογικό είναι οι Αγγελογιανακόπουλοι να είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τι γίνεται με τις υπόλοιπες ομάδες?
Αυτό που γίνεται το ζούμε κάθε μέρα . Μια τεράστια διαφορά το χάος μετά τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ποιός μπορεί να αντέξει και να ακολουθήσει έστω και από λίγο μακριά?
Και το πρόβλημα δεν το έχουν οι μικρές ομάδες αλλά εκείνες που λόγο ιστορίας και κόσμου δεν θα μπορούσαν να αρκεστούν σε πολυμετοχικά μοντέλα τύπου Ρόδου ,αλλά μιας και η πίεση του ονόματος και του κόσμου είναι μεγάλη μοιραία οδηγούνται σε λύσεις τύπου Μπατατούδη στο ποδόσφαιρο και Δρόσου στο μπάσκετ. Δεν μπορεί να καταλάβει ο οπαδός της δείνα ομάδας πως έτσι σκάβει πιο βαθιά τον λάκκο της αγαπημένης του ομάδας μιας και το μόνο που τον νοιάζει είναι η ευκαιριακή και βραχύβια άνοδος και επιτυχία. Όταν είναι μικρός ο χρονικός ορίζοντας και επιτακτική η ανάγκη για επιτυχίες χωρίς προγραμματισμό είναι ακόμη πιο οδυνηρά τα αποτελέσματα όταν σκάσει η φούσκα.
Πισωγύρισμα πάλι και επιστροφή στην περίπτωση Αγγελογιανακόπουλων . Είναι ορατό πως έχει ανοίξει ο πήχης ανταγωνισμού μεταξύ των δύο ομάδων τους και των υπολοίπων σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το πρωτάθλημα έχει χάσει το ενδιαφέρον του εκτός από τα μεταξύ τους παιχνίδια . Άντε καμιά αναλαμπή και τί έγινε μια από τα ίδια. Πολύ κακό για το επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ αλλά και κακό και για τις ίδιες τις ομάδες τους . Πως να κρατιέσαι σε φόρμα όταν το επίπεδο ανταγωνισμού είναι χαμηλό ? Και γιατί αν μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις την δύναμη που έχεις αποκτήσει για δικό σου όφελος να προστατεύεις την ομάδα σου όταν σέρνεται . Αλήθεια πως θα μπορέσει να πάει κόντρα στις δύο μεγάλες ομάδες με τις αποφάσεις του και μιλώ για τους διαιτητές. Αυτή η κατάσταση έλλειψης ανταγωνισμού και μονομέρειας στις όποιες αποφάσεις μπορεί να κάνει καλό στο όλο πράγμα που λέγεται μπάσκετ?
Ο ανταγωνισμός δεν διδάσκουν όλοι ότι κάνει καλό ? Οι μονοπωλιακές καταστάσεις είτε κρατικές είτε ιδιωτικές δημιουργούν ανταγωνισμό -μεγαλύτερη προσπάθεια ?
Προσωπικά πιστεύω αυτό το μοντέλο είναι βραχύβιο με πολύ άσχημα αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον . Αφού σαν χώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς Γιαννακοαγγελόπουλους μήπως θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να μειωθεί αυτή η μεγάλη διαφορά το χάσμα ?
Παράδειγμα προς μίμηση είναι η φόρμουλα 1 . Στην προσπάθεια να υπάρχει ανταγωνισμός γίνονται παρεμβάσεις έτσι ώστε τα όποια πλεονεκτήματα που έχει μια ομάδα να μετριάζονται και στο τέλος -τέλος να μειώνεται η όποια μεγάλη διαφορά που θα έκανε την φόρμουλα 1 βαρετή.
Και το έχουν κάνει πολλές φορές και θα συνεχίζουν να το κάνουν προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν τους για να έχει πωλήσεις κλπ κλπ .
Γιαυτό ας μη γκρινιάζουν οι δύο μεγάλοι του χώρου ας σκεφτούνε πως δεν είναι μόνοι τους πρέπει να υπάρχουν και άλλοι στο παιχνίδι γιατί κάποια στιγμή που κοντεύει θα έρθει η πλήρης απαξίωση του προϊόντος που διοικούν και θα μείνουν με την μπουκάλα στο χέρι. Ας καθίσουν επιτέλους και ας δούνε πως οι όποιες συζητήσεις με τα τηλεοπτικά πρέπει να έχουν συλλογικό αποτέλεσμα να στηρίξουν τους μικρούς γιατί χωρίς μικρούς δεν υπάρχουν και μεγάλοι λένε οι κανόνες .
Πρέπει να βρεθεί η μαγική σχέση που να δίνει δικαίωμα ζωής και στους μικρούς αλλά και τα περιθώρια σε όσους έχουν την τρέλα να ρίξουν τα ωραία τους ευρουλάκια να μπορούν να το κάνουν .
Και αυτό θα είναι καλύτερα να το κάνουν μόνοι τους να μην αφήσουν τους κρατικοδίαιτους να έχουν το πάνω χέρι να μην δώσουν το δικαίωμα σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον χώρο του μπάσκετ για να πετύχουν δικούς τους στόχους, στόχους που δεν έχουν στόχο την προβολή του μπάσκετ αλλά την δική τους βόλεψη όπως αυτή την εννοεί ο καθένας μας μετά τα όσα έχουμε δει.
Αυτά πιστεύω πως συμβαίνουν στον χώρο του μπάσκετ αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία των πραγμάτων και μακάρι να είμαι στενοκέφαλος και κοντόφθαλμος .
Επειδή όμως θέλω να σας ζαλίσω για άλλη μια φορά για ενημέρωση το επόμενο μακροσκελές άρθρο έχει να κάνει με την Α2 και με τα όσα μύρια είδα βλέπω ακούω . Δεν θα υπάρχει όμως μόνο η δική μου άποψη αλλά πολλές και από ανθρώπους που έχουν διάφορες θέσεις αλλά έχουν όλες ένα κοινό είναι απόψεις από ανθρώπους του χώρου.
Ευχαριστώ για την υπομονή.
xanthibasket

ΑΘΛΟΣ

Αυτή την Κυριακή στο ΔΑΚ, στις 15:00,ο ΑΘΛΟΣ υποδεχεται τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου, με σύνθεση ανάγκης,μιας οι περισσότεροι παίχτες έχουν φύγει για τις γιορτές.

Άλλο ένα φιλικό παίχνίδι πραγματοποιηθήκε χθες, Τετάρτη, ανάμεσα στον Άθλο και την Ασπίδα. Ο αγώνας είχε διάρκεια 5 10λεπτων, παρ'ότι οι 2 ομάδες παρουσιάστηκαν ελλειπείς: Με 8 παίχτες η Ασπίδα και με σύνθεση ανάγκης μόλις 5 παιχτών ο Άθλος. Τελικά επικράτησε ο Άθλος με 64-56, αν και με αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ VS ΑΣΠΙΔΑ 2001









Τέλος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα εκασαμαθ (παιδικό) για τις δύο ομάδες της Ακαδημίας ΑΣΠΙΔΑ. Τελευταίο παιχνίδι που έγινε μεταξύ τους και βρήκε νικήτρια την ομάδα των μεγάλων. Καμιά αξία δεν έχει το σκορ σε τέτοια παιχνίδια. Αυτό που μετράει είναι πως το χάρηκαν οι παίκτες και από τις δύο ομάδες.
Ήταν μια γιορτή αλλά πάλι χωρίς θεατές!!!!!!!!
Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Φάνη Κουτρουβέλη και μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό.
Από την πλευρά των μικρών οι σχολικές ή καλύτερα φροντιστηριακές υποχρεώσεις της δωρεάν παιδείας μας κράτησαν εκτός αγώνα πολλούς παίκτες της με το ζόρι μαζεύτηκαν 7 παίκτες. Πιστεύω στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος έπρεπε να δώσουν όλοι το παρόν αλλά έτσι όπως είναι δομημένη η κοινωνία αυτά θα έχουμε.
Η ομάδα των μεγάλων αφού δίκαια κέρδισε την πρώτη θέση πρέπει τώρα να ξεκουραστεί για να μπεί στην επόμενη φάση και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.
Πολυτιμότερος παίκτης για τους μικρούς ο Γιάννης Θεοδωρίδης που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από την έναρξη του πρωταθλήματος ενώ από τους μεγάλους ο συνήθης ύποπτος Σκούπρας.
μας.

ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ - ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 34-76

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 06-16, 08-10, 09-19, 13-29.

ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ: (Παναγιωτόπουλος Δ.) Πολιτίδης 7(1), Κουτρουβέλης 4, Τσακίρης 5(1), Θεοδωρίδης 10, Χατζηαντωνίου, Μπουραζάνης, Κτενάς 2, Καραγιάννης 8(1).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Ιωαννίδης Κ.) Θεοδωρίδης 8(2), Καραμπάσης 7(1), Γρούδος 15, Τουμπαρίδης 4, Χατζόπουλος, Σκούπρας 15, Παπαδάκης 9, Ρόιδος 8, Κοτζαμπάσης 8.
H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Βαθμ Αγων

ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 23 12
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 19 11
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 19 11
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 16 10
ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 16 12
ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 12 11
ΞΑΝΘΗ ΑΣ 12 11
xanthibasket

ΥΠΟΛΟΙΠΑ Α2





Δύσκολη νίκη για τον Ηρακλή επί της Νηαρ-Ηστ με 67-57 .
Την διαφορά πήρε ο Ηρακλής στα τελευταία λέπτά μιας και μέχρι τα μέσα του 4 ου δεκαλέπτου η ομάδα της Νηαρ-Ηστ ήταν μέσα στο παιχνίδι.
Δεκάλεπτα
1ο 19-17
33-32
46-44
36΄53-45
67-57 Τελικό
Στο άλλο παιχνίδι εύκολη νίκη για την Ολυμπιάδα με πρώτο σκόρερ τον Μουλάκη με 15 πόντους και όχι τον συνήθη ύποπτο Γκαγκαλούδη.
Τελικό 89-58
---------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10η - 19/12/2009
Νήαρ Ηστ - ΚΑΟΔ
Ηρακλής - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ίκαροι Σερρών - Απόλλων Πάτρας
Δάφνη - Αμύντας
Ερμής Λαγκ. - Παγκράτι
Ίκαρος Έσπερος - Αιγάλεω
Πέραμα Ερμής - Ξάνθη
Ολυμπιάδα Π. - ΑΓΟΡ
xanthibasket

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ



ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Δύο "εσωτερικά" παιχνίδια για τις δύο από τις πέντε ομάδες της πόλης μας και τον ΑΘΛΟ να παίζει με τον Γ.Α.Σ στο Δ.Α.Κ .
Σαν απολογισμός από το πρωτάθλημα είναι μεγάλη η επιτυχία των ομάδων μας πρώτα της Ασπίδας που τερμάτισε πρώτη αλλά και του Αρίωνα που πήρε την δεύτερη θέση.Ήταν αναμενόμενο να γίνει αυτό και πιστοποιεί το καλό επίπεδο δουλειάς που γίνεται από τους παράγοντες και προπονητές. Όχι Κώστα και Γιάννη δεν είναι κολακεία αλλά επιβράβευση της δουλείας σας (εντάξει Χρήστο κ Δημήτρη το ίδιο ισχύει και για σας).
Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι το μεγάλο κέρδος από την συμμετοχή εκτός προγράμματος των ομάδων Ασπίδα 2001 και του μικρών του Α.Σ . Έβαλαν τα θεμέλια με τις πλούσιες εμπειρίες που αποκόμμισαν από την συμμετοχή τους κάτι που το έδειξαν στα τελευταία παιχνίδια όταν ξεπερνούσαν τις ήττες με μεγάλα σκορ από ομάδες μεγαλύτερες. Κέρδισαν το στοίχημα αλλά και μια ακόμη Ακαδημία που δουλεύει αθόρυβα και σύμφωνα με τον προπονητή της Π.Πεχλιβανίδη η δουλειά που γίνεται θα φανεί την νέα χρονιά. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και την επόμενη χρονιά να υπάρχει μια ακόμη δυνατή ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα.
'Οσο πιο πολλές και δυνατές οι ομάδες τόσο μεγαλύτερο το επίπεδο ανταγωνισμού με πολλά οφέλη για όλους και προπαντώς για το Ξανθιώτικο μπάσκετ. Και μιας και πήρα φόρα με αφορμή το παιδικό πρωτάθλημα ίσως η άνοδος και η δημιουργία μιας καλής ομάδας με Ξανθιωτάκια σε μια κατηγορία ας πούμε την Β Εθνική ταρακουνήσει τα στάσιμα νερά του Ξανθιώτικου μπάσκετ και επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στην προτασή μου για την δημιουργία μιας ομάδας από όλες τις Ακαδημίες ανεξάρτητη της κατ'ουσίαν με μόνο σκοπό και αντικείμενο να βγάζει παίκτες από την πόλη η δε οικονομική βάση της θα είναι πολυμετοχική με μικρά και ίσα μερίδια συμμετοχής με μόνο σκοπό την αργή αλλά σταθερή άνοδο της όσο το δυνατό ψηλότερα.





7η Αγωνιστική
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
19/12/2009 7:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

19/12/2009 5:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖ ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ -ΞΑΝΘΗ ΑΣ

16/12/2009 5:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ -ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.

Για μια ακόμη φορά τελευταία παράκληση πρόσκληση σε όλους τους φίλους και γονείς των παιδιών. Έστω και την τελευταία αγωνιστική πάτε να δείτε τα παιχνίδια είναι τα δικά σας παιδιά και έχουν την ανάγκη της επιβράβευσης. Αν δεν το κάνετε εσείς από ποιόν περιμένετε???
xanthibasket

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ



Είναι κανόνας για να κρίνεις κάτι είτε είναι γεγονός πολιτικό είτε αθλητικό και πιο ειδικά του μπάσκετ το καλύτερο είναι να έχει μεσολαβήσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ,να φύγει η ένταση της στιγμής να σιγάσει το συναίσθημα για να μπορέσει να κυριαρχήσει η λογική.
Και χρειάζεται ψυχραιμία για να γίνει μια αξιοπρεπής κριτική για το χαμένο παιχνίδι της ΞΑΝΘΗΣ με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Πριν από κάθε παιχνίδι όλες οι ομάδες αναλύουν τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και προχωρούν σε πλάνα για την αντιμετώπιση τους.
Κάτι τέτοιο έγινε και με την Ολυμπιάδα φαντάζομαι.
Το δυνατό σημείο της είναι οι δύο πολύ καλοί περιφερειακοί ο Β.Μουλάκης παλιός γνωστός της ομάδας καλός χειριστής και ακόμη καλύτερος εκτελεστής.
Το πιο μεγάλο όπλο της είναι ο Γκαγκαλούδης ένας παίκτης που προέρχεται από την Α1 με πολύ μεγάλες και καλές στιγμές στις ομάδες που έπαιξε αλλά και αντίστοιχα πολλά προβλήματα λόγο του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.
Το σύστημα που θα αντιμετωπίσεις σαν αντίπαλη ομάδα είναι πολύ ξεκάθαρο και το είδαμε όλοι όσοι ήμασταν στο γήπεδο .Πολύ γύρισμα της μπάλας από τους δύο ή εναλλάξ προσπάθεια να τραβήξουν ένα δύο παίκτες πάνω τους για να βγεί το εύκολο σουτ. Αυτό έκαναν οι δύο αυτοί κύριοι και η Ξάνθη απλά παρακολουθούσε το παιχνίδι του αντιπάλου. Το ευτύχημα ήταν πως οι άλλοι παίκτες της Ολυμπιάδας ήταν φοβερά άστοχοι και έτσι η διαφορά παρέμενε μικρή.
Σε ένα παιχνίδι όμως δεν αμύνεσαι μόνο παίζεις και εσύ και κοιτάς να είσαι πιο παραγωγικός από τον αντίπαλο σαν ισοστάθμιση στην αδυναμία σταματήματος των αντιπάλων παικτών που είναι σε φόρμα.
Μοιραία ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχει και σχετικά μεγάλο σκορ. Αυτό το σενάριο από πλευράς ΞΑΝΘΗΣ δεν το είδαμε . Δεν χτύπησε το παιχνίδι απλά παρακολουθούσε την εξέλιξη .
Και ο χρόνος ήταν σαφώς υπέρ του αντιπάλου.
Κάποια στιγμή αυτοί οι κύριοι που ανέλαβαν να μας καθαρίσουν έπρεπε να πάνε και στον πάγκο να πάρουν ανάσες. Αυτές είναι οι ευκαιρίες για τον αντίπαλο να ξεφύγει να πλησιάσει να ρίξει τέλος πάντων το βάρος του για μπορέσει να ισοσκελίσει την όποια διαφορά κάνουν πάλι με την είσοδό τους οι καλοί αντίπαλοι παίκτες.
Τίποτα δεν έγινε και σε αυτή τη χρονική στιγμή. Όλο το τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά η ΞΑΝΘΗ έπαιζε χωρίς οργανωτή. Μόνο οι δύο ψηλοί έδιναν μάχες ζήταγαν την εύκολη πάσα μέσα στην ρακέτα αλλά κανείς για να την δημιουργήσει με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ έξω για να πάρουν μπάλα διευκολύνοντας τους αντιπάλους. Και άρχισε να φαίνεται ένα ακόμη πρόβλημα στον ορίζοντα.
Η κούραση και τα φάουλ των ψηλών ΧΡΗΣΤΟΥ κ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν και οι σκόρερ της ομάδας.
Κάποιος όμως και αυτός είναι ο προπονητής πρέπει να μιλήσει για το rexona στον ΝΗΣΙΩΤΗ για έλεγχο της εντάσεως του. Δεν βοηθά την ομάδα κάθε φορά που φέρεται σαν οργισμένος ταύρος.
Και έφτασε η στιγμή που ο Γκαγκαλούδης είδε με το έμπειρο μάτι του πως πρέπει να καθαρίσει το παιχνίδι μιας και η προηγούμενη τακτική με τις ασίστ δεν έχει και θεαματικά αποτελέσματα.
Κάπου εκεί εξέθεσε μια ολόκληρη ομάδα με τα κατορθώματα του.
Τέτοιους παίκτες τους κουράζει με συνεχές πρεσάρισμα από την αρχή του αγώνα και από την στιγμή που θα πιάσει την μπάλα δεν τον περιμένεις να κατέβει τους δείχνει να καταλάβει πως θα πρέπει να ιδρώσει και να σκεφτεί καλά τις κινήσεις και την οικονομία δυνάμεων.
Και προπαντός το συνεχές μαρκάρισμα του γίνεται από άσσο το πολύ δυάρι και όχι από παίκτη άλλης θέσης που στο τέλος τον εκθέτεις κιόλας.
Μια παρατήρηση προς τον Γκαγκαλούδη όσο δίκιο και να έχεις για τα μπινελίκια είσαι ασυγχώρητος γιατί είσαι επαγγελματίας και τα έχεις φάει με το κουτάλι . Όταν πήρες την απόφαση να μας καθαρίσεις θα είχες στο μυαλό σου και την αποθέωση τουλάχιστον από ανθρώπους που αναγνωρίζουν κάτι τέτοιο . Τι κέρδισες με την κακή και απαράδεκτη στάση σου?
xanthibasket

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με νίκες προχώρησαν και οι δύο ομάδες μας σο πρωτάθλημα με τον ΑΘΛΟ να κερδίζει μέσα στο Σουφλί με 24 πόντους διαφορά κάτι που δείχνει το πολύ καλό επίπεδο που έχει.
Ο ΑΘΛΟΣ μάλλον θα είναι και η μόνη ομάδα από την πόλη μας με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στην Α Κατηγορία .
Νίκη και για την ΑΣΠΙΔΑ μέσα στο ΔΑΚ με 8 πόντους διαφορά επί του Αστέρα Καβάλας.
6/12/2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΒΡΟΣ ΑΣΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ -ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 40 - 64
ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΕ ΔΡΑΜΑΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛ 65 - 70
ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. -ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 72 - 64

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 10 321 247
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 9 326 294
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 8 346 378
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 7 295 298
ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΕ ΔΡΑΜΑΣ 7 325 318
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΑΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ 7 306 303
ΕΒΡΟΣ ΑΣΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 6 242 323

Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΑΝΔΡΩΝ


Ηττα με βαρύ σκορ για τον ΑΡΙΩΝΑ από την ΑΓ,ΒΑΡΒΑΡΑ με διαφορά 34 πόντων.
Αναμενόμενη αυτή η ήττα μετά τις πολλές απουσίες που είχε η ομάδα,έτσι το φίδι από την τρύπα αναγκάστηκαν να βγάλουν οι μικροί από την παιδική ομάδα (ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΑΝ-ΚΑΡΑΛΑΝΙΔΗΣ) και ο ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ από την εφηβική. Τουλάχιστον το διασκέδασαν οι τρεις παραπάνω όπως δήλωσαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ όπου είχαμε μια μικρή κουβέντα για το παιχνίδιπου έδωσαν.
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ:73 - 39
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ:50 - 5
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ:61 - 70
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:48 - 56
ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ:48 - 86



ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: (30/1/2010)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ (εξ' αναβολής): 63-48


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 19

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 19

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 17

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 17

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 16

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 16

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 14

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 14

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 13

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 11

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 11

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ 9

* MAKEΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

**ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/12/2009): Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

xanthibasket και όχι μόνο






Μπορεί να είμαστε το xanthibasket με κύριο αντικείμενο το μπάσκετ της πόλης αλλά τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Μια καλή ευκαιρία για μπάσκετ ήταν το παιχνίδι της Καβάλας με τον ΠΑΟ στο κλειστό της Καλαμίτσας (ένα μπαόκη βλέπει τους βάζελους) ένα παιχνίδι που δεν θα μείνει στην ιστορία τουλάχιστον για τον ΠΑΟ για την ποιότητα του αλλά για την ομάδα της Καβάλας θα μείνει γιατί φαίνεται να είναι αδικημένη από την τακτική των απανταχού κορακιών.
Ένας πολύ κακός ΠΑΟ που δεν είχε αρχή και τέλος με μόνο παίκτη που προσπάθησε και κατ'ουσίαν αυτός πήρε το παιχνίδι τον Β.Σπανούλη. Πολύ μεγάλος παίκτης κρύο αίμα παίκτης που θα βγάλει τα κάστανα όταν όλη η ομάδα σέρνεται.
Θέλω όμως να το πάω αλλού και να δώσω κάτι σαν απάντηση στους φίλους που στέλνουν τα σχόλια τους και πολύ εύστοχα γράφει κάποιος, πως με την απόδοσή της η ΞΑΝΘΗ έκανε τον Γκαγκαλούδη να μοιάζει JORDAN. Λοιπόν το θέμα της ημέρας μιας και ο Γκακαλούδης ήταν πρώην παίκτης της Καβάλας οι 37 πόντοι που πέτυχε .Άντε να τους εξηγήσεις τι έγινε και να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Ρεζίλι των σκυλιών αγαπητοί.