Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Α΄ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη για ΑΕΚ  μέσα στην Αλεξ/πολη την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και είναι στην κορυφή μαζί με ΑΟΧ.
Νίκη για τις ΦΕΡΡΕΣ  τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ  ΜΕ 75-47  και να γράφονται πολλά στο φύλλο αγώνος  για διαμαρτυρίες του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας Ν.Καλφόπουλου.
Αποτελέσματα και πολλά άλλα κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

http://www.kavala-sports.gr/index.php/basket/ekasamath/item/2357-xana-mazi-sto-retire 

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 22/12/13

Άλλη μια σπουδαία νίκη  για την ΑΣΠΙΔΑ με 52-85 τον ΕΘΝΙΚΟ  .
Ακόμη μια ήττα για τον ΕΘΝΙΚΟ που δεν σημείωσε νίκη στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έδωσε.
Στο τιμωτημένο γήπεδο της Αλεξ/λης η ΑΣΠΙΔΑ  συνάντησε αντίσταση μέχρι και τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε στροφές και δεν άφησε καμιά ελπίδα αμφισβήτισης για το ποιός θα πάρει το ροζ φύλλο.
Σε καλή μέρα στο σύνολο τους οι παίκτες της νικήτριας ομάδας και με πιο ευχάριστο την γρήγορη αποθεραπεία του Ιάσωνα Πετς που έδωσε το παρόν στο παιχνίδι. Καλή απόδοση και να σταθώ εδώ (γιατί η  " Αγία Τριάδα" είναι  γνωστό τι μπορεί να κάνει ) στους μικρούς πρώην έφηβους.
Οι Κραμπέκης Πετς Γρούδος τα πήγαν άριστα . Δόθηκε  Ευκαιρία για χρόνο συμμετοχής σε όλους .

Με ένα καλάθι στην λήξη του χρόνου του Δ.Μασλαρινού κέρδισε τον Ιωνικό ο ΓΑΣ  στην έδρα του.
Πέντε δεύτερα πριν τη λήξη με το σκορ να είναι 62-63  ο Ιωνικός έχει την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά στους τρεις εάν ευστοχήσει στις δύο βολές που έχει . Ο/2  Ρημπάουντ από παίκτη του ΓΑΣ  γρήγορη πάσα στον Μασλαρινό σουτ απελπισίας η μπάλα αναπηδά και καταλήγει σαδιστικά στο καλάθι κάνοντας το 65-63 και η καρδιές των παικτών του ΓΑΣ επέστρεψαν στην θέση τους.
Δεύτερο συνεχόμενο κακό παιχνίδι από τον ΓΑΣ  και τυχόν ήττα εάν ερχόταν θα δημιουργούσε προβλήματα για τη συνέχεια ενόψει μάλιστα και του τοπικού ντέρμπι μα την ΑΣΠΙΔΑ στο Εύμοιρο με τη νέα χρονιά.

 Άλλη μια ήττα για τη ΣΑΝΤΑ  από την ΜΕΝΤ με 83-74
Όταν θέλεις να καθαρίσεις μια ομάδα τι κάνεις ????
Τεχνικές ποινές στα τελευταία λεπτά και καθάρισες.
Τελευταία λεπτά  η διαφορά στους δύο πόντους και οι διαιτητές μοιράζουν αφειδώς Τ.Π στην ΣΑΝΤΑ .Μέσα οι βολές και μια ακόμη ήττα . Κρατήθηκαν τα δελτία των ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ-ΣΟΥΛΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ από την ΣΑΝΤΑ κάτι που από μόνο του είναι τεράστιο πρόβλημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Κακή η ΣΑΝΤΑ έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο και τώρα θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ 52-85
ΓΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ           65-63
ΜΕΝΤ- ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ  83-74

Περισσότερα κάντε κλικ.
http://www.superbasket.gr/permalink/194149.html

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΡΙΩΝ -ΑΣΤΕΡΑΣ 62-57 Πόσο κρατάει ένα παιχνίδι ???

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι σε λίγο περισσότερα  γιατί ευτυχώς  δεν είχε καμιά βαθμολογική σημασία . Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τελείωνε από τα ατελείωτα λάθη των διαιτητών .

Από την αρχή .
Αδιάφορο το παιχνίδι και όλοι πιστεύαμε ότι θα δούμε ένα ανοχτό παιχνίδι με την φιλοξενούμενη ομάδα ίσως να έχει παραπάνω κίνητρο να αποδείξει ότι η ήττα του πρώτου γύρου με μεγάλη διαφορά ήταν κακή στιγμή.
Και έτσι ξεκίνησε με τον Αστέρα να είναι πολύ καλύτερο πιο εύστοχος πιο αποτελεσματικός χωρίς φλυαρία στο παιχνίδι του.
Το πιο περίεργο είναι η απόλυτη κυριαρχία του σε επιθετικά και αμυντικά ρημπάουντ.
Και είναι πολύ περίεργο γιατί σαν ομάδα ο ΑΣΤΕΡΑΣ δεν διαθέτει ψηλούς παίκτες σε αντίθεση με τον ΑΡΙΩΝΑ που έχει ΑΡΑΛΑΓΙΟ- ΦΩΤΗ-ΚΑΡΤΑΛΗ -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ κλπ.
Η είσοδος στην ομάδα ως guard του μικρού Ερμείδη δινει αυτόματα λύσεις στην θέση ένα.Παρόλο το ότι δεν πήρε τον ανάλογο χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του κάτι που μόνο απορίες δημιούργησε στο κοινό.
Τι πιο φυσικό να περιμένουμε να δούμε πάρτυ των ψηλών του ΑΡΙΩΝΑ  αλλά που???
Εκμεταλευόμενος το πάθος και την ευστοχία τους οι παίκτες του ΑΣΤΕΡΑ πήραν το τιμόνι και δημιούργησαν διαφορά . Και εδώ έβαλε το χεράκι του ο πρώτος διαιτητής και τα έκανε μαντάρα.
Άφησε να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των παικτών σφύριζε και γω δεν ξέρω τι με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ακόμη περισσότερη ένταση μεταξύ των παικτών.
Όσο έμεναν πίσω στο σκορ οι του ΑΡΙΩΝΑ τόσο η ένταση ανέβαινε.
Σε τέτοιες στιγμές είναι καταλυτικός ο ρόλος του διαιτητή αλλά που???
Και τα βάζω με τον πρώτο γιατί τι ευθύνες να ζητήσει από τον δεύτερο που ουσιαστικά κάνει τα πρώτα παιχνίδια του.
Όσες φορές ο Ευσταθιάδης έχει παίξει  με έμπειρους διατητές έδωσε την καλύτερη εικόνα σήμερα δεν είχε το ανάλογο στήριγμα οπότε δεν τίθεται θέμα κριτικής.
Νέος είναι θέλει στηριξη και τέλος.

Όταν ήρθε η κούραση για τους παίκτες του ΑΣΤΕΡΑ  και επιτέλους ο Φώτης άρχισε να κερδίζει τα ρημπάουντ ξεκίνησε η ανάκαμψη του ΑΡΙΩΝΑ δίχως όμως να μπορεί να κάνει τη μεγάλη φυγή.
Από δίπλα ο ΑΣΤΕΡΑΣ  μέχρι το τέλος γιατί παρόλο που κάποια στιγμή ο γηπεδούχος ξέφυγε γρήγορα ο φιλιξενούμενος μείωσε . Και τα νεύρα έγιναν περισσότερα με κάποιους ανεγκέφαλους μικρούς σε ηλικία θεατές να βρίζουν τους παίκτες της φιλιξενούμενης ομάδας και εκείνοι να θέλουν να απαντήσουν .Και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στον προπονητή τους όσο και στον Σ.Σαρόγλου  που μάζεψαν τα παιδιά και τα νεύρα τους. Γιατί έτσι όπως σφύριζε ο Δ.Σ η ένταση μεγάλωνε.

Κάποια στιγμή οι φίλαθλοι παρακαλούσαν να τελειώσει το παιχνίδι μην τυχόν και η ένταση δημιουργήσει προβλήματα.

  Συμπέρασμα  ...Θέλει προσοχή από τη μεριά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ποιούς διαιτητές βάζει γιατί θα έχουμε πολλά παρατράγουδα  στην συνέχεια.

Άντε με λιγότερα προβλήματα στον δεύτερο γύρο.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
12-20   17-12  13-18  20-7