Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Α1 ΟΜΙΛΟΣ 1ος Το πρώτο ΜΠΑΜ

Σούπερ ξεκίνημα για την ΘΥΕΛΛΑ που κέρδισε με 57-54  εντός έδρας την ΑΕΚ  .
Ίσως στην πιο καυτή έδρα του ομίλου σε ένα γήπεδο  ασφυκτικά γεμάτο από ένα κοινό που είναι ενεργό δείχνοντας την υποστήριξή του η ΘΥΕΛΛΑ κάνοντας ένα καλό παιχνίδι εκμεταλλευόμενη την τραγική αστοχία της ΑΕΚ  έκανε την πρώτη έκπληξη.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ:57-54
 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:20-6,13-11,9-24,15-13

ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ:(ΣΑΡΙΑΝΙΔΗΣ) ΔΑΠΟΥΔΑΝΗΣ,ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 2,ΑΡΑΜΙΑΝ 6(2τρ.),ΔΑΒΟΥΔΑΝΗΣ 12(1τρ.),ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ 4,ΜΟΚΑΛΗΣ 7,ΚΑΤΣΑΝΗΣ,ΛΙΑΚΟΣ,ΣΟΝΩΒΙΔΗΣ,ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ 16,ΝΤΙΝΟΥΔΗΣ,ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ 10

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:(ΣΤΟΑΚΗΣ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 3,ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ 19(3τρ.),ΒΑΚΡΙΝΟΣ 4,ΜΕΧΜΕΤ-ΤΣΑΟΥΣ 1,ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ 6(2τρ.),ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ 2,ΣΙΜΑΚΗΣ 15(1τρ.),ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ 2,ΤΕΡΖΙΔΗΣ 2
Στην πορεία  μαθαίνω ότι  η ΑΕΚ  έχει πολλά παράπονα από το παιχνίδι χωρίς για την ώρα να έχω διευκρινήσεις. (Αναμονή για επίσημη ανακοίνωση)
 
Υπάρχει όμως σχόλιο του παιχνιδιού από την μεριά της ΘΥΕΛΛΑΣ ΦΕΡΡΩΝ
 
         ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΩΝΑ:ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 300 ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ Η ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ 16 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ(33-17).ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΚΟΡ 9-24 ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ(42-41).ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΟΠΟΥ Η ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ 55-50 ΚΑΙ 57-51,ΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ,ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.




Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ  διέλυσε τον ΕΘΝΙΚΟ με 73-48  Ημίχρονο 36-32.

α2 ΕΚΑΣΑΜΑΘ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ένα παιχνίδι για τον δεύτερο όμιλο.  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 60-52.
Με τον ΠΟΜΑΚΑΚΗ να αποβάλεται από τον ΝΤΟΥΡΑ  η δυναμική του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ δεν ήταν αρκετή για να πάρει τη νικη.
Με πλήρη ανανέωση στο υλικό της και ένα δικό μας παιδί τον Θ.ΒΑΛΛΑΣΙΔΗ η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ κάνει το πρώτο βήμα  μαζί με μια νέα αρχή σε σωστές βάσεις ελπίζω αυτή  τη φορά..
Αύριο  το δεύτερο  παιχνίδι  ΣΟΥΦΛΙ   - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Οταν φωνάζει ο παίκτης για μπλοκ στην άμυνα παίρνει Τεχνική Ποινή ...Νέοι κανονισμοί...

Μεγάλος τίτλος  αλλά φαίνεται κάθε τρία χρόνια θα χάνουμε την ψυχική μας ηρεμία.
Ο  Δεύτερος τίτλος της ανάρτησης μπορεί  να  είναι  τόσο  ξέρω τόσο σφυρίζω  ή είμαι εμπαθής  και
πολλά άλλα.


ΓΑΣ-ΑΣΠΙΑ  εφηβικό  52-54   με επανάληψη της καταληκτικής διαιτησίας  του "Ακατονόμαστου"   .

Δεν μπορεί να κάνει τέτοιους κύκλους η ιστορία και να επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Από τις 8 το βράδυ που ήταν κανονισμένη η ώρα διεξαγωγής πήγε στις 12,00 και αυτό γιατί αμέσως
μετά ο ΓΑΣ  (ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ) έπρεπε να φύγει με την ανδρική ομάδα για ΚΑΡΔΙΤΣΑ.
   Την ώρα αυτή γίνεται το παζάρι της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ακριβώς δίπλα στο γήπεδο και η πρόσβαση ήταν δράμα. Εντάξει το ξεπερνάς αυτό αλλά πως ξεπερνιέτε να βλέπεις πως διαιτητής είναι ο ακατονόμαστος!!!!.
Και όταν μιλάω για επανάληψη ακριβώς τα ίδια την ίδια χρονική στιγμή στον ίδιο παίκτη που έκανε την ίδια κίνηση χρεώθηκε με ανύπαρκτο φάουλ και Τ.Π  γιατί φώναξε δυνατά "Κάντε μπλοκ".
Μετά και από αυτό γιατί έκανε άπειρες ΜΠΙΠ   τόσες που όταν βλέπεις ξανά το βίντεο αναρωτιέσαι μα πως είναι δυνατόν αυτός να σφυρίζει ακόμη????????
 Το μόνο που πρέπει να σφυρίζει είναι γίδια.
Πάντως φέτος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη παρ όλες τις προσπάθειες που έκανε.
Της μόδας είναι η αξιολόγηση στο ΔΗΜΟΣΙΟ .
 Τους διαιτητές που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνοι πότε θα τους αξιολογήσετε ???????????? 
όταν αξιωθώ να ανεβάσω τα μαργαριτάρια του θα καταλάβετε και οι πιο άπιστοι ΘΩΜΑΔΕΣ.

  Το παιχνίδι σαν παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Η αστοχία και των δύο ομάδων ήταν μεγάλη αλλά παρόλα αυτά τα παιδιά το πάλεψαν έτρεξαν . Όταν άρχισαν τα φαλτσοσφυρίγματα χάσανε τον όποιο ρυθμό τους και η μόνιμη επωδός ερώτημα ήταν ΡΕΦΕΡ τι σφύριξες τώρα???

Η ΑΣΠΙΔΑ  είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού ήταν μπροστά στο σκορ κατάφερε να δημιουργεί κάποιες διαφορές από 4-10 πόντους αλλά οι του ΓΑΣ ποτέ δεν παρέδωσαν σκυτάλη. Με μεγάλη προσπάθεια μείωναν τη διαφορά και ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μόνο προς το τέλος η διαφορά όταν είχε φτάσει στους 10 πόντους φάνηκε να μην πιστεύουν στην ανατροπή αλλά υπάρχει η θεία ΔΙΚΗ  και έβαλε το θεικό χέρι για να μειωθεί η διαφορά .  Και τα παιδιά του ΓΑΣ  δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με πίεση σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να μειώσουν στους τρεις πόντους στα 00,19 δεύτερα.
    Δεν μπόρεσαν όμως τα όποια δώρα να τα εκμεταλλευθούν περισσότερο και τελικά έκαναν τη δεύτερη τους ήττα.

Για κάθε προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο.


Αύριο ο ΑΡΙΩΝΑΣ υποδέχεται  την ΑΕΚ στις 02,00μμ.












































ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ -ΕΝΩΣΗ 52-54 ΑΙΑΣ--ΑΡΙΩΝΑΣ 71-38 ΑΟΧ - ΗΡΑΚΛΗΣ 71-38



Μια βαθιά υπόκλιση στους παίκτες των δύο ομάδων για το συναρπαστικό παιχνίδι.
Αν ήταν λίγοι πιο εύστοχοι στις τελικές προσπάθειες θα ήταν και το σκορ ανάλογο της προσπάθειας.
Ανατροπές τρέξιμο πάθος για τη νίκη με τελικό νικητή την ΕΝΩΣΗ  .

Άνω κάτω ο ομιλος  μετά τη νίκη του ΑΡΙΩΝΑ εκτός με τον ΑΙΑΝΤΑ.  53-56 και όλοι δουλεύουν για την ΕΝΩΣΗ που μένει μόνη αήττητη. 
Νίκη για τον ΑΟΧ  με 71-38  τον ΗΡΑΚΛΗ  .
 Φαίνεται εκεί στη ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ εκκολάπτεται  νέος ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗΣ που ακούει στο όνομα ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ..

Αυτό για την υπόκλιση είναι λίγο. Δύο ομάδες που τα έδωσαν όλα.
 Καιρό είχα να δω τόσο πάθος 
όχι από ένα δύο καλούς παίκτες από κάθε ομάδα αλλά από το σύνολο τους.
Μεγάλη βαρύτητας το παιχνίδι κυρίως για την ΑΣΠΙΔΑ  που μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΙΑΝΤΑ δεν ήθελε με τίποτα και δεύτερη ήττα εντός γιατί θα έμενε πολύ πίσω. Τώρα μετά την ήττα του ΑΙΑΝΤΑ εντός από τον ΑΡΙΩΝΑ όλα ξεκινούν από την αρχή για τη δεύτερη θέση
Έτσι λοιπόν μπήκαν δυνατά και εκμεταλλευόμενοι τα ατού της που είναι η πολύ καλή περιφέρεια πήρε μικρή μεν αλλά κεφαλή στο σκορ. Τα όπλα της ΑΣΠΙΔΑΣ η περιφέρεια τα ντραιβ η καλή κυκλοφορία αλλά η ΕΝΩΣΗ είχε πλεονέκτημα στη ρακέτα. Δύο ψηλούς με σωματωδομή τέτοια που τους έδινε το δικαίωμα να είναι κυρίαρχοι. Για να τους αντιμετωπίσουν οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ  έπρεπε να υπερβάλουν. Και οι δύο ομάδες πατούσαν στα ατού τους και το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη ισορροπία .  Δίπλα δίπλα στο σκορ με τις υπέροχες προσπάθειες να εναλλάσσονται.
 Στο μυαλό μου ήρθε ένα άλλο παιχνίδι ΑΣΠΙΔΑ-ΕΝΩΣΗ πριν 4 χρόνια που έληξε με 1 πόντο υπέρ της ΕΝΩΣΗΣ και βγήκε πρωταθλήτρια.Αν είχαν και λίγη καλύτερη ευστοχία τα παιδιά τότε το σκορ άνετα θα έφτανε στους 85-90 πόντους.
Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων όσων είδαν το παιχνίδι.
Είδαμε ωραίες ατομικές ενέργειες πολύ ωραία συστήματα τάπες κλεψίματα μάχες  για την κατοχή τόσα που για μια ακόμη φορά δικαιώνουν που λέω ότι τα παιδικά πρωταθλήματα είναι συναρπαστικά
 .
Η ομάδα του Χ.ΒΑΧΑΡΙΔΗ προς το τέλος με μεγάλη προσπάθεια και πολύ καλό κλείσιμο των ψηλών της ΕΝΩΣΗΣ πήγε τη διαφορά στους 8 πόντους.
Σημάδι πως μπορούσε να τα καταφέρει ??
Ίσως εάν δεν έβγαιναν τα μεγάλα σουτ 3ποντα της ΕΝΩΣΗΣ.  Ο προπονητής ΚΑΤΣΙΚΑΣ το ρίσκαρε και έστησε την ομάδα του για τέτοια σουτ . Όταν μπήκαν πήραν τα πάνω τους και κατάφεραν με ένα 11 - να περάσουν αυτοί μπροστά. Και ως γνωστόν τα τελευταία δεύτερα ενός παιχνιδιού είναι η πεμπτουσία ενός αγώνα. Βολές συστήματα για τρίποντα κλπ.
Από τη μεριά της η ΑΣΠΙΔΑ δεν μπόρεσε να σημειώσει το μεγάλο τρίποντο και μοιραία έχασε.
Θα ήταν άδικο να πω ότι κάποιο παιδί δεν άξιζε ή από την άλλη να μην αναφέρω πως ο τάδε παίκτης έβγαζε σήμερα μάτια. Ήταν όλοι καταπληκτικοί αλλά θα σταθώ σε δύο μικρούς από την ΑΣΠΙΔΑ τον ΠΑΤΣΗ  και τον ΒΑΛΑΝΤΗ (Επίθετο ?) και τους μικρούς της ΕΝΩΣΗΣ και το κριτήριο είναι το μικρόν της ηλικίας το οποίο δεν μέτρησε καθόλου και θα έλεγα ότι είχαν ένα τσαμπουκά δυσανάλογο της ηλικίας. Ευχή να βλέπουμε πάντα τέτοια παιχνίδια γιατί είναι ένδειξη ανόδου του μπασκετικού επιπέδου.











































Για κάθε φωτογραφία που αντιγράφετε  χρεώνεστε αυτόματα με 1 ευρώπουλο.

Τουλάχιστον κάντε μια αναφορά στη πηγή ρε επαγγελματίες,