Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΦΗΒΩΝ 8-9/4/2017

Ήττα την πρώτη μέρα για τον ΑΣΤΕΡΑ από τον άλλο διεκδικητή της θέσης για τον Πανελλήνιο ΑΡΧΕΛΑΟ. Νίκη την δεύτερη μέρα απέναντι στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Και τώρα θα περιμένει ένα θαύμα για να είναι αυτός ο πρώτος.


ANΔΡΩΝ Αποτελέσματα 3/4/2017

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΘΥΕΛΛΑ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 68-44
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ 57-76
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΑΙΑΣ  66-53
ΑΡΙΩΝΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ 20-0
ΦΙΛΙΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ 20-0 

Μια στροφή πριν το τέλος μια μέρα νωρίτερα από τον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΓΣΕ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ που βρήκε νικητή τον πρώτο να μένει ανοιχτό μόνο το ποιά ομάδα μεταξύ ΘΥΕΛΛΑΣ και ΑΡΙΩΝΑ θα καταλάβει την τέταρτη θέση. ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ,ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και  ΦΙΛΙΑ είναι οι τρεις πρώτοι και θα ξέρουμε την τελευταία αγωνιστική τον τέταρτο.
ΘΥΕΛΛΑ και ΑΡΙΩΝΑΣ πήραν τους δύο βαθμούς με την πρώτη να κερδίζει τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και τον δεύτερο (ΑΡΙΩΝΑΣ) να παίρνει στα χαρτιά το δικό του παιχνίδι.
Δύο ξεκούραστους πόντους και για την ΦΙΛΙΑ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη των ΠΑΝΘΗΡΩΝ. Την αγωνιστική αυτή θα κλείσει το παιχνίδι ΕΘΝΙΚΟΣ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
ΘΥΕΛΛΑ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σχόλιο.
 ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΜΕ 68-44 ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.Η ΝΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΜΑΣ ΞΕΝΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:18-7,16-15,16-12,18-10 ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: ΡΑΛΛΗΣ 2,ΞΕΝΟΣ 11(3),ΔΑΠΟΥΔΑΝΗΣ 4,ΔΑΒΟΥΔΑΝΗΣ 12(2),ΜΠΙΡΙΝΤΖΗΣ 14,ΜΟΚΑΛΗΣ 2,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 4,ΜΑΡΑΓΚΟΣ 4,ΣΟΝΩΒΙΔΗΣ 6,ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ 9

 Ευχαριστήρια επιστολή από ΘΥΕΛΛΑ.
Ο ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΞΕΝΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.

Σχόλιο από τον συνεργάτη ST.PAN

Στην Κομοτηνή κουμάντο κάνουν οι...φοιτητές

Με το μυαλό στις διακοπές και τα play-off οι φοιτητές δε δυσκολεύτηκαν να νικήσουν τον συμπολίτη Αίαντα και να κάνουν το 2/2 απέναντι του. Ένα παιχνίδι με περισσότερο ξύλο παρά μπάσκετ με τον προπονητή-παίχτη του Αίαντα να κάνει τα δικά του. Αρκετός κόσμο στο γήπεδο παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές έχουν φύγει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Στα αμιγώς αγωνιστικά το Δημοκρίτειο μπήκε δυνατά πήρε από την αρχή ένα προβάδισμα 6 πόντων και δεν  έδωσε δικαιώματα και περιθώρια για πολλά πολλά με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 17-11. Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο με το ημίχρονο να κλείνει στο 30-23.  Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 18 πόντους με το τελικό αποτέλεσμα 66-53.
Πολλά τα παράπονα στο πρόσωπο του δεύτερου διαιτητή και από τις δύο ομάδες.

Aπο την Κομοτηνη για το xanthibasket.blogspot.gr ST.PAN

Κυπελλο ΓΣΕ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 64-58

Κυπελλούχος για το 2016-2017  ο ΓΣΕ που κέρδισε σε ένα σπουδαίο παιχνίδι τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ   με 64-58.
Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τρεις πόντοι και ενδεικτικά στο τέταρτο δεκάλεπτο 04,50  το σκορ ήταν 49-46,
Από εκείνο το λεπτό και μέχρι την λήξη ο ΓΣΕ έβαλε 15 πόντους και ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 12.
Ήταν το πιο παραγωγικό σημείο του παιχνιδιού σε αντίθεση με τα πρώτα δεκάλεπτα όπου οι ομάδες δεν ήταν παραγωγικές.
1ο 18-19  και  2ο  30-27.
Επιβεβαιώθηκε το φαβορί ο ΓΣΕ  για την κατάκτηση τυο τροπαίου αλλά και ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που έπαιξε χωρίς τον καλύτερο του σκόρερ τον Μίλαν Ψάλτου έδειξε πως είναι πολύ δυνατή ομάδα και σίγουρα στο Φ4  θα διεκδικήσει περισσότερα.


Ακολουθεί ένα σχόλιο από θεατή του παιχνιδιού και συνεργάτη το xanthibasket. ST.PAN.

Σε ένα γεμάτο ΔΑΚ στην Κομοτηνή είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ένας τελικός είναι μια γιορτή, η ψυχολογία είναι διαφορετική καθώς είσαι 40 λεπτά μακρυά από την κούπα. Ομάδες με επαγγελματίες αθλητές επιπέδου έτοιμους να παλέψουν για την δόξα. Αυτό φάνηκε στον μέγιστο βαθμό σήμερα. Ο ισχυρός Λεύκιππος απομυθοποίησε το πανίσχυρο φόβητρο Ελευθερούπολη. Έπαιξε χωρίς το βαρύ οπλισμό Μίλαν Ψάλτου και παρόλα αυτά ήταν ανταγωνιστικότατος για 37' λεπτά, μέχρι δηλαδή να "δώσει" το παιχνίδι στον ΓΣΕ.
Με το σκορ στο 56-50, 3' λεπτά πριν το φινάλε οι Ξανθιώτες αγχώθηκαν δεν είχαν καθαρό μυαλό και αδίκησαν τον εαυτό τους.

Στα σημεία τώρα: 
1. Οι διαφορά δυναμικότητας των ομίλων θα ζορίσει των ΓΣΕ ενόψει των μπαράζ και του F4. Αν δυσκολεύτηκε απέναντι στην 2η καλύτερη oμάδα του ομίλου, τι θα κάνει απέναντι στο Δημοκρίτειο; 2. Ο Λεύκιππος απέδειξε πως δεν χρειάζεται την βοήθεια της διαιτησίας για το κάτι παραπάνω, μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις του και στον Ψάλτου. 3. Την ώρα που ο Λεύκιππος παρουσιαζόταν πολυπρόσωπος ο ΓΣΕ δεν είχε βάθος στον πάγκο,  γεγονός που θα παίξει το ρόλο του στη συνέχεια.
4. Με την σημερινή του εμφάνιση ο Λεύκιππος έγινε φαβορί για την απευθείας άνοδο, αν βρει την Ελευθερούπολη στον τελικό, την ώρα που το ζήτημα των αντοχών χτυπάει καμπανάκι για τον ΓΣΕ.
5. Μια άψογη διαιτησία, με ενιαία στάση από την αρχή ως  τέλος, χωρίς να επιδιώξουν ποτέ να κλέψουν την δόξα από τους παίχτες των δύο ομάδων όπως μερικοί συνάδελφοι τους.

ST.PAN.