Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μια από τα ίδια


Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά . Με ένα εύκολο πρόσχημα την "αδιαφορία του κόσμου" η διοίκηση της ομάδος σύμφωνα με άρθρο του basketblog εξετάζει  πολλά σενάρια για την σωτηρία της.











Την άποψη μου για τον τρόπο λειτουργίας  που έχουν στην ομάδα την ξέρετε και ούτε ξαφνιάζομαι.
Είπαμε το παιχνίδι το καλοκαιρινό το ξέρουν πολύ καλά.
Αν και πιστεύω και θα το ξαναπώ πάλι πως ο εγωισμός τους δεν θα τους αφήσει και θα υπερσχίσει στο τέλος και ομάδα στραβά κουτσά θα έχουμε.
Στην φόρα έδωσε τα χρέη όλων των ομάδων προς τους παίκτες ο ΠΣΑΚ  με την ΞΑΝΘΗ να φαίνεται να οφείλει 4 μισθούς.
Ακολουθεί το άρθρο του basketblog


Συνεχίζει να… ψάχνεται

Του Γιάννη Ευδαίμων
02/07/2010 (19:48)  


Μία από τις πολλές ομάδες της Α2 που δεν έχουν να επιδείξουν μέχρι στιγμής την παραμικρή κινητικότητα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι και η Ξάνθη. Για την ακριτική ομάδα τα οικονομικά προβλήματα και η δυστοκία στον σχηματισμό ομάδας, έχουν γίνει… συνήθεια τα τελευταία χρόνια, όμως… κουτσά – στραβά, έβρισκε πάντα τον τρόπο να φτιάχνει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, όπως έκανε και φέτος.


Μόνο που τη νέα σαιζόν τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, λόγω της γνωστής οικονομικής κρίσης, που έχει χτυπήσει όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, με πρώτο αυτό του αθλητισμού. Ο πρόεδρος της Ξάνθης κ. Νίκος Νικολόπουλος είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το αν καταφέρει η ομάδα να σταθεί και φέτος αυτόνομη, γι’ αυτό και συνεχίζει να… ψάχνεται, προκειμένου να βρει μια λύση. Και όταν λέμε… ψάξιμο, εννοούμε την συγχώνευση, ή την απορρόφηση, ή και την μεταφορά της ομάδας σε άλλη πόλη, μιας και η αδιαφορία από τον τοπική κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής τα τελευταία χρόνια.


Ο ισχυρός άνδρας των "κυανέρυθρων", έχει προχωρήσει τις επαφές του με συλλόγους μικρότερων κατηγοριών της περιφέρειας και δεν αποκλείεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις πάνω στο θέμα… 

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αφανείς Ήρωες.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται πάντα στα παρασκήνια. Δεν είναι οι πρώτες μούρες σε ένα χώρο που την αυτιδίκαιη προβολή την έχουν οι παίκτες . Δίπλα σε αυτούς πολλοί προσπαθούν να πάρουν μερίδιο προβολής (το 15λεπτο) .
Ο παρακάτω άνθρωπος δεν ανήκει στη κατηγορία αυτή. Είναι ο παλαιότερος στην ομάδα  μηχανή συντήρησης και φροντίδαs  όλων των παικτών που πέρασαν από την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως παλιοί παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ που τώρα παίζουν σε άλλη ομάδα τον πρώτο που ψάχνουν να δούνε είναι  Ν.Κερασίδης .
Έχει μεγαλώσει παίκτες και παίκτες έχει γνωρίσει το στραβό το ανάποδο και το καλό του κάθε προπονητή και διοικούντα της ομάδας . Μόνο από το αρχείο με τις σημαίες που έχει (μουσείο σκέτο) καταλαβαίνει κάποιος την διαδρομή που έκανε στον χώρο και στον χρόνο.












Πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα 3η μέρα και 4η μέρα

http://basket-kreta.blogspot.com/



37ο Πανελλήνιο παίδων-4η μέρα


Τα κατάφερε η ΑΣΠΙΔΑ ........

Άνοδος στην Α2 για την γυναικεία ομάδα της Ασπίδας με 3 νίκες και μια ήττα στα παιχνίδια που έγιναν στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο site http://www.aspidabc.gr

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το xanthibasket φωτογραφίζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να παρουσιάσω ένα άσχετο με το μπάσκετ θέμα αλλά πολύ σχετικό με τις ομορφιές που έχει ο νομός μου  όσο και  η πόλη . Την πόλη λίγο πολύ την γνωρίζουν αρκετοί αλλά την ευρύτερη περιοχή μόνο όσοι έχουν διάθεση για περπάτημα και περιήγηση.,
Μερικές φωτογραφίες από ένα νομό που συνδυάζει βουνό κάμπο θάλασσα.

Παιδικο συνέχεια

37ο Πανελλήνιο παίδων-2η μέρα

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

2η Ημέρα Ήττα για την Ένωση

κλικ στον τίτλο ...

37ο Πανελλήνιο παίδων-2η μέρα

 

1η νίκη για την Ένωση Καβάλας

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η ομάδα της Ένωσης Καβάλας με αντίπαλο τον 
ΑΓΣ Ιωαννίνων με 69-79

Κ.Μαυροζούμης Αθλητική Ένωση Κοζάνης .

Μπορεί αυτή τη στιγμή να διεξέγεται η τελική φάση του πρωταθλήματος παίδων αλλά τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης είχαν τη δική τους σημασία και βαρυτητα.
Για μια ακόμη φορά ο καλός φίλος και προπονητής της Α.Ε.Κοζάνης Κώστας Μαυροζούμης δεν μου χάλασε χατίρι . Παρόλο που δεν είναι και ευχαριστημένος από την έκβαση της προημιτελικής φάσης μιας και η Ένωση Καβάλας ήταν αυτή που πέρασε στην τελική φάση κάνει δηλώσεις και κριτικάρει την όλη διοργάνωση.
Φυσικά δεν μπαίνει λόγος για αλλοίωση έστω και ένος σημείου στίξης.