Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2009, 18:39


2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΘΛΟΣ 94 - 10
Περίπατος για την ομάδα της Ασπίδας το παιχνίδι με τον ΑΘΛΟ και μόνο το βαρύ σκορ δείχνει αν μη τι άλλο την διαφορά δυναμικού ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Οι πόντοι για την ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Θεοδωρίδης 2, Καραμπάσης 4, Μπουντλιάκης 2, Σκούπρας 25, Τουμπαρίδης 9, Χατζόπουλος 4, Κτενάς 13, Κοτσάφτης, Γρηγοριάδης 3, Παπαδάκης 22, Ρόιδος 8, Κοτζαμπάσης 2.
Ένα σχόλιο από τον προπονητή της ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Κ.Ιωαννίδης. Παιχνίδι ανάξιο κριτικής. Αξίζει αναφορά στους δύο μικρούς (95άρηδες) Σκούπρα και Παπαδάκη που ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2η αγωνιστική ΑΣΠΙΔΑ- ΑΘΛΟΣ

*
o
o Τα συνημμένα μου
*
Συνομιλία
[Απόκρυψη]
Εγώ είμαι Εκτός Σύνδεσης
o
0 Συνδεμένες(Online) επαφές
[Προσθήκη]
Δεν αναφέρεται στον κατάλογο; Νέα συνομιλία
Ρυθμίσεις
*
1.

Οι φάκελοί μου
[Προσθήκη νέου φακέλου - Επεξεργασία φακέλων]
1. amka
2. aspida
3. AYDIN OMEROGLO...
4. EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
5. INTERNET
6. makro 09-10
7. seferidis
8. stavros
9. xanthibasket c...
10. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
11. ΕΡΕΥΝΑ -ΤΟ ΜΠΑ...
12. θρακη
13. ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ 2...
14. ΜΠΑΚΑΛΗΣ








2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΘΛΟΣ 94 - 10

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Θεοδωρίδης 2, Καραμπάσης 4, Μπουντλιάκης 2, Σκούπρας 25, Τουμπαρίδης 9, Χατζόπουλος 4, Κτενάς 13, Κοτσάφτης, Γρηγοριάδης 3, Παπαδάκης 22, Ρόιδος 8, Κοτζαμπάσης 2.

Παιχνίδι ανάξιο κριτικής. Αξίζει αναφορά στους δύο μικρούς (95άρηδες) Σκούπρα και Παπαδάκη που ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ Α.Σ ΞΑΝΘΗ--- ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συντριβή για την ομάδα των μικρών του Α.Σ παό ττην ομάδα παίδων του ΓΑΣ Κομοτηνής με το πολύ βαρύ σκορ 27-105
Να σημειώσουμε πως την ομάδα του Α.Σ αποτελούν παιδιά γεννημένα το 1997 ενώ την ομάδα του ΓΑΣ παιδιά από το 1994-1996 και γιαυτό αυτή η διαφορά στο σκορ. Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής την Κυριακή 20-09-09 και ώρα 17.00 η ομάδα του Αρίωνα παίζει εκτός έδρας με την ομάδα της Α.Ε.Κομοτηνής.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΑΘΛΟΣ -Α.Σ ΞΑΝΘΗ

ΑΘΛΟΣ ΞΑΝΘΗ- Α.Σ ΞΑΝΘΗ
1η αγωνιστική πρωταθλήματος παίδων ΑΘΛΟΣ-ΑΣ ΞΑΝΘΗ

Στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ έγινε και το παιχνίδι ή καλύτερα ένα από τα τοπικά ντέρμπυ μεταξύ των ομάδων
ΑΘΛΟΣ –Α.Σ ΞΑΝΘΗ. Που βρήκε νικητή τον Αρίωνα με σκορ 50-52 .
Η ομάδα της φλόγας είναι μια νέα σχετικά προσπάθεια στον χώρο των Ακαδημιών ενώ αντίπαλος της ήταν παιδιά η ηλικία των οποίων παίζει κανονικά στο προπαιδικό.
Από τον νικητή ξεχώρισε ο μικρός Ψαλτόπουλος.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΑΝΔΡΩΝ



ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

ΔΑΚ  ΑΡΙΩΝ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Ήττα για τον Αρίωνα στα πλαίσια του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ εντός έδρας από την Χρυσούπολη  με σκορ 52-54 το οποίο διαμορφώθηκε τα τελευταία δευτερόλεπτα  .
30 δεύτερα και ενώ κατοχή είχε ο Αρίωνας ένα παιδαριώδες  λάθος  με το σκορ 52-53 και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι για τον Αρίωνα αφού στην συνέχεια έγινε φάουλ σε παίκτη της Χρυσούπολης ο οποίος ευστόχησε στην μία βολή κάνοντας το σκόρ 52-54  .Στα 3 δεύτερα που έμειναν η προσπάθεια για τρίποντο από τον Τατάρης ήταν άστοχη.
Ένα κακό παιχνίδι με πολύ γκρίνια από παίκτες και προπονητές πολλά λάθη από τις δύο ομάδες .
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αρίωνας είχε προηγηθεί μέχρι και 8 πόντους  αλλά η κούραση  των παλαιότερων παικτών και το τράκ των νέων της ομάδας του Χ.Παπαδόπουλου μοιραία οδήγησαν στην ήττα .
Ο παίκτης που πάλεψε μέχρι το τέλος  το παιχνίδι ήταν ο Τατάρης αλλά στις στιγμές που ήθελε βοήθεια ήταν μόνος .Το παιχνίδι το έκρινε ο παίκτης της Χρυσούπολης  ο Αμπελακίωτης  με το καταπληκτικό τρίποντο και φάουλ που κέρδισε ένα λεπτό πριν το τέλος. Παίκτης με μεγάλη εμπειρία πραγματικός ηγέτης για την ομάδα του που δεν μπόρεσε να βρεί το αντίδοτό του  στο μαρκάρισμα ο Χ.Παπαδόπουλος.
            Σε ρηχά νερά κινήθηκε και η μεγάλη ελπίδα ο Θ.Αμπεριάδη δικαιολογημένα  λόγο φόρτου από τα μαθήματα. Υπάρχει όμως μέλλον για αυτή την ομάδα με τα νέα παιδιά  που ανέβηκαν από τα τμήματα του παιδικού που δείχνει την καλή δουλεία στα τμήματα υποδομών. Να σημειώσω ότι τα νέα παιδιά που αποτελούν την ανδρική ομάδα είναι αυτά που βγήκαν τρίτα στο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα .

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αναρτήθηκε από το xanthipress και το ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκριση

Blog για το ξανθιώτικο μπάσκετ
Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009 19:02

Ένα blog για τους φίλους του μπάσκετ απέκτησε η Ξάνθη. Πρόκειται για το xanthibasket ου βρίσκεται στη διεύθυνση. http://xanthibasket.blogspot.com/. Στόχος των συντελεστών του νέου blog να ενημερώσουν τους φίλους του ξανθιώτικου μπάσκετ για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των ομάδων. Στο επίκεντρο φυσικά η ομάδα της Makro Ξάνθη που αγωνίζεται στην Α2.

ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ ΡΟΣΤΕΡ




MAKRO-ΞΑΝΘΗ ---------- ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





ΞΑΝΘΗ-MAKRO—ΓΑΣ.ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ένα ακόμη φιλικό αυτή τη φορά με τον ΓΑΣ. Κομοτηνής έδωσε η Ξάνθη στο κλειστό Φ.Α την Τετάρτη στα πλαίσια της προετοιμασίας . Απομένουν άλλα δύο ένα εκτός με τον ΚΑΟΔ και το τελευταίο με τον Ηρακλή στο Φ.Α . Ο Γ.Σουλιώτης είχε μια ακόμη ευκαιρία για να δει την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών καθώς και του νέου αποκτήματος του 23χρονου Ντανίλο Ντράσκοβιτς.
Αρκετός κόσμος είδε το φιλικό παιχνίδι συν τοις άλλοις στο ρόστερ του ΓΑΣ ήταν και ο Ξανθιώτης πρώην παίκτης της ο Κουτσογιάννης.
Δεν έπαιζε ο Ιβαν Γέλενιτς λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς .
Γράφτηκε πολλές φορές πως φέτος η περιφέρεια είναι πολύ δυνατή και με την έλευση του Ντανίλο ως 4σαριου υπάρχει το καλύτερο υλικό στην ομάδα.
Τα δίδυμα που έβαζε ως 4αρι και 5αρι ο Γ.Σουλίωτης ήταν είτε μα τον Νησιώτη ως καθαρό 5αρι και τον Αναγνωστόπουλου πιο ελεύθερος και έξω από την ρακέτα για να μπορεί να εκμεταλευτεί την τρίπλα και την καλή διείσδυση που έχει και λειτούργησε καλά και επιθετικά και αμυντικά με τον Νησιώτη να δίνει και να κερδίζει τις μάχες μέσα στην ρακέτα είτε με το δίδυμο Αναγνωστόπουλου Ντράσκοβιτς πιο ντελικάτο πιο τεχνικό δίδυμο αλλά να μην έχει καλά αμυντικά αποτελέσματα. Ο έτερος των ψηλών Σπανός έδειξε πως ξέρει να παίζει δυνατά και αυτός. Καμιά σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ο Αναγνωστόπουλος έπρεπε να βγάλει όλο τον αγώνα μόνος του μέσα στην ρακέτα. Φαίνεται πως στις επιλογές έγινε καλή δουλειά
Με τις 4ρεις επιλογές που υπάρχουν και δείχνει να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο σκοράρισμα αφού ο Γ.Α θα παίζει πιο ελεύθερα .
Στην περιφέρεια η απουσία του IVAN χάλασε την δυνατότητα μιας ακόμη επιλογής.
Ο Β.Κουκουράβας πια παίρνει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και με δεδομένη την ικανότητα του να βγάζει πολύ καλές ασσίστ κάτι που έδειξε πολλές φορές στο παιχνίδι δείχνει ότι θα είναι ο ηγέτης την φετινή χρονιά .
Μασλαρινός ηγετικός δημιουργικός αλλά και συνάμα λειτουργεί και πιο ατομικά την αδυναμία και την ατολμία του Κουκουράβα για τελείωμα των φάσεων την συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης.
Α.Παναγιωτόπουλος πολύ καλό χειριστής δυνατός παίκτης κινητικότατος και όταν η μπάλα καίει παίρνει την πρωτοβουλία να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά .
Δεν σταματά ακόμη και όταν είναι στον πάγκο να δίνει οδηγίες στους παίκτες λειτουργεί σαν δεύτερος προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίχως να υπερβαίνει τα όρια.
Για τον Δ.Στεφανίδη λίγο πολύ τον ξέρουν οι φίλοι της ομάδας με το σταθερό παιχνίδι του και την σοβαρότητα του και στα συν του φέτος είναι η ωριμότητά του και η ταχύτητα που έδωσε στο παιχνίδι του.
Τέλος η ελπίδα της ομάδας και η αδυναμία του γράφοντος ο μικρός Σ.Ιωακειμίδης που παίρνει χρόνο συμμετοχής και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Γ.Σουλιώτη με το πολύ καλό στυλ παιχνιδιού του. Δεν φοβάται παρόλο το μικρό της ηλικίας του και παίρνει πρωτοβουλίες αφού και τεχνικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και διάθεση για παιχνίδι έχει. Έδειξε πολλές αρετές και το σίγουρο είναι πως θα τον δικαιώσουν με το χειροκρότημα τους οι φίλοι της ομάδας. Ο χρόνος είναι μαζί του .
Το τελευταίο απόκτημα της ομάδας 23χρονος Ντράσκοβιτς έδειξε πως χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο προσαρμογής και θα είναι έτοιμος μιας και το στυλ του είναι παρόμοιο με του Αναγνωστόπουλου να δώσει πολλές βοήθειες.
Στον τρόπο παιξίματος και στην φιλοσοφία που θέλει να δώσει ο προπονητής η διάγνωση που μπορούμε να κάνουμε είναι «έχουμε καλή περιφέρεια τρέχουμε την μπάλα και έχουμε συνεχή και γρήγορη κίνηση πάει ο αργός τρόπος παιξίματος τα σκριν και τα pic and roll πάνε και έρχονται μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ η να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα από τους ψηλούς. Πολλές διεισδύσεις από πριφερειακούς και τέτοια ταχύτητα δεν είδαμε την προηγούμενη χρονιά .
Έχει αναεβάσει πολλές ταχύτητες η ομάδα του Γ.Σουλιώτη φτάνει να το καταφέρει και στα επίσημα παιχνίδια .
Ένα πρώτο και καλό τεστ είναι το φιλικό με τον Ηρακλή την Τετάρτη 23 στο Φ.Α .
Κάνοντας συγκρίσεις με την προηγούμενη χρονιά που μονταρίστηκε την τελευταία στιγμή και κατάφερε τον άθλο να παραμείνει στην κατηγορία και βλέποντας το σημερινό δυναμικό που αν καταφέρει και λειτουργήσει πιστεύω τα αποτελέσματα τουλάχιστον αγωνιστικά με προσφορά θεάματος να είναι ριζικά καλύτερα και πιο θεαματικά. Κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και ως μαγνήτης για την προσέλευση του κόσμου.
Και λίγα λόγια για το παιχνίδι που έληξε με 74-51 που δείχνει την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή ανάλυση με τέτοια διαφορά δυναμικού. Ήταν ένα ακόμη τεστ και τίποτα παραπάνω για να βγούν συμπεράσματα ουσίας .

Και στην καθιερωμένη γκρίνια για τον τρόπο αντιμετώπισης των ΜΜΕ από την διοίκηση που ενώ προγραμμάτισε συνέντευξη τύπου δεν έστειλε ούτε μία πρόσκληση ούτε καν ανακοίνωση για την ημέρα και τον τόπο διεξαγωγής της.
Εσκεμμένο φάουλ ? από την μερία της ή αδυναμία στο κομμάτι της προβολής??????
Δ.Χ¨ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πηγή .http://xanthibasket.blogspot.com

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ



Κάνοντας μια μικρή σύνοψη των μέχρι στιγμής πεπραγμένων και θέλοντας να βρω σημεία σύγκλισης και απόκλισης έχουμε και λέμε.
Καταρχάς από τις Ακαδημίες είναι κοινός τόπος για όλους πως πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι οι Ξανθιώτες από την ύπαρξη δύο Ακαδημιών αλλά και από την δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα σε αυτές.
Το οικονομικό είναι το κύριο πρόβλημα και στις δύο Ακαδημίες .
Η συμμετοχή και ο αριθμός από τα παιδιά είναι σε καλό βαθμό περισσότερο κόσμο
έχει η Ασπίδα αλλά ο Αρίωνας έχει το πλεονέκτημα των μικρών τμημάτων που σύμφωνα με τον πρόεδρό της Η.Σπυριδόπουλο είναι επιβεβλημένη τακτική για να υπάρχουν αποτελέσματα.
Υπάρχει συμμετοχή των γονιών ίσως περισσότερη συμμετοχή και ενδιαφέρον να πήγαινε την όλη κατάσταση πιο μπροστά.

Μια διαφοροποίηση στην βοήθεια που λαμβάνουν από τον ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ.
Η ΑΣΠΙΔΑ μέσω των παραγόντων και των προπονητών δηλώνει ευχαριστημένη από την συνολική αρωγή αντιθέτως στον Αρίωνα δεν είναι ευχαριστημένοι.
Στο θέμα της ανταπόκρισης του κόσμου για την ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ οι απόψεις τείνουν να έχουν μεγάλο εύρος. Για τον κο ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗ φταίει η έλλειψη στόχων από την μεριά της ομάδας. Ο Π.Ραφτόπουλος τόνισε την έλλειψη παιδείας στον κόσμο της ΞΑΝΘΗΣ . Ο Η.ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ υποστηρίζει πως είναι πιο γενικό το πρόβλημα και όχι μόνο της Ξάνθης. Νομίζω πως όλοι έχουν δίκιο απλά τόνισαν ένα μέρος του προβλήματος γιατί και οι έλλειψη στόχων από την ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ αφήνει αδιάφορο των κόσμο και αποστασιοποίηση υπάρχει και μπασκετική παιδεία και μονοσήμαντο ενδιαφέρον υπάρχει για το μπάσκετ.
Δυστυχώς για πολλούς γονείς οι Ακαδημίες έχουν την μορφή του παιδότοπου για να περνούν οι ώρες και να βγαίνει η υποχρέωση προς αυτά .Σε κουβέντες με τους προπονητές εδώ και πολλά χρόνια μου τόνιζαν πως δεν ξέρουν τους γονείς παιδιών που προπονούν τρία και παραπάνω χρόνια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Μπορεί τα παιδιά της ΑΣΠΙΔΑΣ να δηλώνουν ευχαριστημένοι από χώρους αλλά γνωρίζω πως εν μέρει κάτι τέτοιο έχει την λογική να μην θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις και έχουμε προβλήματα.
Οι υπάρχοντες χώροι άθλησης δεν είναι σε καλή κατάσταση Έχοντας προσωπική άποψη η κατάσταση δεν τιμά ούτε τον ιδρυτή τον αείμνηστο
Φ.Αμοιρίδη αλλά ούτε και τον μεγάλο Ξανθιώτη Α.Μπαλτατζή .
Λόγω της κατάστασης του γηπέδου και οι δύο Ακαδημίες πρότειναν μια μορφή αυτοδιαχείρισης του γηπέδου έτσι ώστε να παραμένει λειτουργικό .Η εγκατάλειψή του από την μεριά των αρμοδίων είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που τα παιδιά κάνανε προπονήσεις με σπασμένα τζάμια και έβαζαν οι γονείς τα στρώματα της ενόργανης για να μην μπαίνει το κρύο μέσα αλλά και τα ποντίκια είχαν κάνει κατάληψη του χώρου. Θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά την παραπάνω πρόταση οι κύριοι του ΔΗΜΟΥ γιατί και μετά την επιδιόρθωση του αν δεν υπάρχει μέριμνα και συντήρηση θα περιέλθει στην προηγούμενη άθλια κατάσταση.







Μια έρευνα για το τοπικό μπάσκετ θα ήταν ημιτελής εάν πέρα των προσώπων που ασχολούνται δεν είχε και παρουσίαση των χώρων άθλησης.
Σε τι και σε ποια γήπεδα και σε τι κατάσταση είναι αυτά.
Πρίν όμως θα πρέπει να κάνω μια αναφορά σε ένα άνθρωπο που άλλαξε την μορφή της πόλης πάντα αναφορικά με τους χώρους άθλησης.
Ο αείμνηστος Φ.ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ περί αυτού ο λόγος είχε και όραμα και διάθεση πραγματοποίησης. Έφτιαξε το μεγάλο κλειστό που φέρει το ονομά του αλλά και το μικρό και χρηστικό Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ στην περιοχή της ΝΕΑΠΟΛΗΣ.
Το πρώτο είχε και την τιμητική του με το ALL-STAR και έκανε περήφανους τους Ξανθιώτες αλλά παράλληλα τους γέμισε με ένα αίσθημα πικρίας για την στασιμότητα που επικρατεί από την διάδοχη κατάσταση.
Πρίν από τα δύο αυτά γήπεδα δεν υπήρχε πέραν του ΔΑΚ ή αλλιώς γήπεδο ΑΣΠΙΔΑΣ όπως πέρασε στον κόσμο με τον καιρό άλλο γήπεδο κλειστό να στεγάσει τα διάφορα αθλήματα, με την κατασκευή των δύο νέων φάνηκε να λύνεται το πρόβλημα.
Και επειδή στην ΕΛΛΑΔΑ ζούμε και ξέρουμε πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός δεν περίμενε κανένας τίποτα διαφορετική μεταχείριση. Καλά τα γήπεδα αλλά δεν παύει να θέλουν και συντήρηση. Ίσως να είναι πολλά τα λειτουργικά έξοδα αλλά δεν πρέπει και να αφήνονται στην καλή διάθεση του θεούλη θέλουν και μέριμνα και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Καλά τώρα θα μου πείτε είσαι εμπαθής με κάθε μορφή εξουσίας αλλά για πείτε μου κύριοι της αυτοδιοίκησης γιατί έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο με το ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ για μεριμνήσετε για την συντήρηση του. Έπρεπε να σπάσουν και άλλα τζάμια να γεμίσει ο χώρος ποντίκια και χόρτα ο περίγυρος και χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να έρθει σε μια καλή κατάσταση .Γιατί αφέθηκε στην τύχη του ενώ και προτάσεις από τις Ακαδημίες υπήρχαν για την φύλαξη και συντήρηση του γηπέδου .
Μια από τα ίδια και στο παλιότερο κλειστό της πόλης το γνωστότερο ως ΑΣΠΙΔΑΣ
Αλλά εκείνο που πονάει πιο πολύ είναι η αργή απαξίωση του Φ.ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ του διαμαντιού αυτού που είχε την πρόνοια να φτιάξει ο αείμνηστος και τόσα πολλά πρόσφερε και προσφέρει στην πόλη σαν γήπεδο με τελευταίο γεγονός την διοργάνωση του ALL-STAR .
Ας γίνει κάτι μια αλλαγή νοοτροπίας και τακτικής για να μην μαραζώσει και αυτό το στολίδι.
Μπορεί τα παιδιά της ΑΣΠΙΔΑΣ να δηλώνουν ευχαριστημένοι από χώρους αλλά γνωρίζω πως εν μέρει κάτι τέτοιο έχει την λογική να μην θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις και έχουμε προβλήματα.



Οι υπάρχοντες χώροι άθλησης δεν είναι σε καλή κατάσταση Έχοντας προσωπική άποψη η κατάσταση δεν τιμά ούτε τον ιδρυτή τον αείμνηστο
Φ.Αμοιρίδη αλλά ούτε και τον μεγάλο Ξανθιώτη Α.Μπαλτατζή .
Λόγω της κατάστασης του γηπέδου και οι δύο Ακαδημίες πρότειναν μια μορφή αυτοδιαχείρισης του γηπέδου έτσι ώστε να παραμένει λειτουργικό .Η εγκατάλειψή του από την μεριά των αρμοδίων είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που τα παιδιά κάνανε προπονήσεις με σπασμένα τζάμια και έβαζαν οι γονείς τα στρώματα της ενόργανης για να μην μπαίνει το κρύο μέσα αλλά και τα ποντίκια είχαν κάνει κατάληψη του χώρου. Θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά την παραπάνω πρόταση οι κύριοι του ΔΗΜΟΥ γιατί και μετά την επιδιόρθωση του αν δεν υπάρχει μέριμνα και συντήρηση θα περιέλθει στην προηγούμενη άθλια κατάσταση.
Αν πραγματικά θέλουν οι παράγοντες αυτού του τόπου επιτυχίες ουσίας και όχι βιτρίνας και θεαθήναι μπορούν να το κάνουν βάζοντας κάτω τα δεδομένα και με συλλογική δουλεία και αγάπη και οι διακρίσεις θα έρθουν και αυτοί αυτοδικαίως θα έχουν την απαίτηση για φωτογραφίες με τους νικητές.
Έχει τελειώσει η αγωνιστική σαιζόν κάθε μορφής και είναι μια καλή ευκαιρία για μια σύνοψη των πεπραγμένων και ένα ξεκίνημα σε νέες βάσεις είτε αυτό λέγεται ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ ή παιδικό μπάσκετ. Στα τέσσερα χρόνια που είμαι στα πόδια των παραγόντων προπονητών κλπ νομίζω ότι και άποψη μπορώ να εκφράσω και προτάσεις να θέσω. Και δεν είναι ένα ατομικό καπρίτσιο να θέλω σώνει και καλά ως Ελληνάρας που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει να δώσω έγώ τις λύσεις απλά να βάλω τον δικό μου προβληματισμό για κάτι καλύτερο.
Μια πρώτη και απλή πρόταση είναι με το ξεκίνημα της χρονιάς να γίνει μια παρουσίαση των παικτών της ΞΑΝΘΗΣ σε όλους τους μικρούς των Ακαδημιών για να υπάρχει και κίνητρο ώστε να γίνουν οι νέοι φίλαθλοι και παράλληλα με την παρουσία να καθιερωθεί ένα μικρό ALL-STAR Ακαδημιών από τους γύρω νομούς με κριτές τους παίκτες της ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ. Κάτι για το οποίο ήταν τουλάχιστον οι πιο πολλοί παίκτες της. Πρέπει να υπάρξει κίνητρο για τους μικρούς οι οποίοι με την σειρά τους θα τραβήξουν τους γονείς στο γήπεδο.
Δεύτερη και πιο σύνθετη πρόταση που έχει να κάνει με τις Ακαδημίες είναι η δημιουργία μιας ακόμη Ακαδημίας και προσέξτε όχι μιας ακόμη Ακαδημίας αλλά εκείνης που θα έχει αντικείμενο την ολοκλήρωση των παικτών . Τι θέλω να πω .
Στις συνεντεύξεις με τους δύο υπεύθυνους των Ακαδημιών κκ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ και ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ φάνηκε πως το οικονομικό βάρος είναι πολύ μεγάλο λόγω συνεχών ταξιδιών όσο αναφορά τα μεγάλα σε ηλικία αγωνιστικά τμήματα.
Η περσινή τρίτη θέση Πανελλαδικά στο παιδικό του ΑΡΙΩΝΑ ναι μεν ήταν μεγάλη αλλά και οι οικονομικές απαιτήσεις ήταν και αυτές μεγάλες. Από την άλλη η ΑΣΠΙΔΑ θέλει να ρίξει το κύριο βάρος στην δημιουργία δυνατής ανδρικής ομάδας κάτι που σημαίνει έξοδα και πάλι έξοδα . Μήπως όλη αυτή η κατάσταση θα είναι σε βάρος της πολύ καλής δουλείας που γίνεται στις μικρότερες ηλικίες?
Απλά λοιπόν προτείνω να γίνει μια νέα Ακαδημία με μόνο αντικείμενο το αγωνιστικό ανεξάρτητη από τις ήδη υπάρχουσες αλλά κατά βάσει θα είναι δικό τους δημιούργημα μιας και οι καλύτερες παίκτες των δύο Ακαδημιών όταν θα φθάνουν σε συγκεκριμένη ηλικία θα πηγαίνουν αυτόματα σε αυτήν την νέα.
Δεν μπορεί η πόλη να έχει δύο ανδρικές ομάδες μιας και αναγκαστικά η στελέχωσή τους γίνεται και από παίκτες εκτός πόλης. Και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου οι καλύτεροι θα μπορούν να στελεχώσουν την ΞΑΝΘΗ ΜΑΚΡΟ ή όπως αλλιώς θα λέγεται. Αυτό αυτόματα σημαίνει και ενεργό συμμετοχή και της ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ .
Που σημαίνει πιο πολλές επιλογές σε παίκτες καλύτερη παρακολούθηση από τους υπεύθυνους της ομάδας των όποιων ταλέντων αλλά και πιο πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο αφού η συμμετοχή Ξανθιωτών στο ρόστερ είναι όπως και να γίνει ένα ακόμα βασικό κίνητρο.

Σαν τέλος ένα παράπονο από όλα τα ΜΜΕ της χώρας και από την Πολιτεία.
Ποιο άθλημα έχει φέρει στην χώρα τόσες μα τόσες διακρίσεις και σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο . Γιατί οι φορείς και η πολιτεία αντιμετωπίζουν έτσι τον χώρο του μπάσκετ.Αν είχαμε τέτοια επιτυχία στο ποδόσφαιρο αλήθεια πόσες μέρες θα έγραφαν οι εφημερίδες .
Δ.Χ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στην "ΘΡΑΚΗ"


Συνέχεια στο σήριαλ που λέγεται έρευνα περί του μπάσκετ στην ΞΑΝΘΗ και σήμερα φιλοξενούμε ένα παλιό παίκτη αλλά και τον αρχαιότερο προπονητή της Ακαδημίας της ΑΣΠΙΔΑΣ τον






Από τον αρχαιότερο προπονητή της Ακαδημίας το ιστορικό προφίλ της.

ΔΠ. Η Ακαδημία της ΑΣΠΙΔΑΣ ξεκίνησε το 1990.Ήταν ιδέα του Π.ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ο πρώτος προπονητής ήμουν εγώ.Μάζεψα κυριολεκτικά από τις γειτονιές εξήντα περίπου παιδάκια και οι προπονήσεις γίνονταν στο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ.Κάποια στιγμή με την ένωση των ομάδων της ΞΑΝΘΗΣ από την οποία προήλθε η σημερινή ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ οι ακαδημία μεταφέρθηκε στην τότε BF ΞΑΝΘΗ.
Με την σημερινή της μορφή σαν ΑΣΠΙΔΑ άρχισε να λειτουργεί ξανά από την σαιζόν 2003-2004

Ο Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ υπήρξε παίκτης αρκετά χρόνια σε διάφορες ομάδες μια σύντομη αναδρομή για να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

ΔΠ Ξεκίνησα το μπάσκετ σε ηλικία 12 ετών στον ΕΡΜΟΓΕΝΗ ΞΑΝΘΗΣ στην συνέχεια 4 χρόνια στον
ΑΟ.ΚΑΒΑΛΑΣ και ένα στον ΑΣ.ΡΟΔΟΥ.Έχω κατακτήσει ένα πρωτάθλημα παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ ένα εφήβων δύο ανδρών με τον ΕΡΜΟΓΕΝΗ και ένα με τον ΑΟ.ΚΑΒΑΛΑΣ.

Τι χρειάζεται για να γίνεις προπονητής σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΔΠ Άριστη γνώση του αθλήματος γιατί όταν στις μικρές ηλικίες μάθουν κάτι λάθος ίσως τους ακολουθεί σε όλη την καριέρα τους.

Υπάρχουν ταλέντα στα τμήματα ικανά να προχωρήσουν και να παίξουν σε μεγαλύτερο επίπεδο.

ΔΠ Ταλέντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά για να φτάσεις ψηλά χρειάζονται πολλά πράγματα.
Σκληρή δουλειά,αγάπη γι’αυτό που κάνεις τύχη θυσίες,σωστές επιλογές.

Που κατά την γνώμη σου πονάει το μπάσκετ στην ΞΑΝΘΗ είτε σε επίπεδο ΑΚΑΔΗΜΙΏΝ είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΔΠ Όσο για τις μικρές ηλικίες το μεγάλο πρόβλημα είναι τα φροντιστήρια και τα πολλά μαθήματα στο Λύκειο που αναγκάζουν το 90% των παιδιών να σταματήσουν το μπάσκετ.Χάνονται ένα ή δύο χρόνια που είναι πολύτιμα στην μετέπειτα εξέλιξή τους.Στις ανδρικές ομάδες όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο οικονομικό.

Αν είχες την δύναμη και τα μέσα τι θα άλλαζες.

ΔΠ Τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια για να γλιτώσουν από τα φροντιστήρια.

Ποια η γνώμη σου για την ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ λάθη που έγιναν και προβλήματα.

ΔΠ Αυτή η ομάδα υπάρχει χάρη στο μεράκι και την αγάπη για το μπάσκετ δυο-τριών ανθρώπων με πρώτο τον κο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ.Τα λάθη και τα προβλήματα εάν υπάρχουν τα ξέρουν καλύτερα αυτοί.
Υπάρχει συνεργασία μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ.

Όποτε μας ζητηθεί παίκτης με χαρά θα τον δώσουμε .Άλλωστε παίκτες όπως οι ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ που έπαιξαν στην ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ ξεκίνησαν από την Ακαδημία μας.

Ποιο είναι το όνειρο σου πάντα μέσα από την Ακαδημία.

ΔΠ Να δω παίκτη μας στην ΕθΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ή στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στην "ΘΡΑΚΗ"


Κώστας Ιωαννίδης προπονητής Ακαδημίας "ΑΣΠΙΔΑ"
1 Φίλε Κώστα να ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα . Ο λόγος για να γίνει κάποιος προπονητής μιας Ακαδημίας είναι οικονομικός?
Χρόνια πολλά και μπασκετικά να ευχυθώ σε όλους καταρχήν.
Αν μου βρεις ένα προπονητή Ακαδημίας που έκανε λεφτά ,ναι θα σου πω ότι είναι κύρια οικονομικός ο λόγος που ασχολούμαστε

2 Ποιές είναι οι ηλικίες που προπονείς.
Παίδες παμπαίδες και πιό μικρές ηλικίες με παιδιά γεννημένα από το 1998-99-2000

3 Η σχέση με τα παιδιά είναι μόνο σχέση προπονητή ή μήπως λόγω ηλικίας υπάρχει και ο ρόλος του παιδαγωγού συννάμα.
Ο ρόλος του προπονητή είναι από την φύση του πολυσύνθετος.ειδικά στις μικρές ηλικίες που σίγουρα πρέπει πάνω από όλα να είναι παιδαγωγός.

4 Ποιά η ηθική ανταμοιβή που παίρνεις μετά από κάποιο αγώνα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή να βλέπω τα παιδιά να χαίρονται και να διασκεδάζουν όταν παίζουν μπάσκετ.

5 Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές στην ακαδημία.
Δε νιμίζω ότι υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες στιγμές.Βέβαια τα πρώτα χρόνια ήταν πέτρινα πολύ δύσκολα.Αν το θέλεις οι καλύτερες στιγμές που ζω είναι αυτές στην προπόνηση.

6 Οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που μπαίνουν εμπόδιο για μια καλύτερη λειτουργία της Ακαδημίας.
Το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες και γι'αυτό δεν παραπονιόμαστε.Από κεί και πέρα τουλάχιστον οργανωτικά πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.Ακόμη πιό ειδικά στα τμήματα υποδοχής στις πολύ μικρές ηλικίες εκεί που έχουμε ρίξει και το μεγαλύτερο βάρος είμαι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο από άλλες ομάδεςσε όλη την περιφέρεια .


7 Γιατί στην ΑΣΠΙΔΑ και όχι στον ΑΡΙΩΝΑ.
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.'Αλλωστε μην ξεχνάς ότι πέρασα από τον ΑΡΙΩΝΑ και πιστεύω ότι διαθέτει πολύ καλούς προπονητές που κάνουν αξιόλογη δουλειά.
Η ΞΑΝΘΗ είναι πολύ τυχερή που διαθέτει δύο Ακαδημίες μπάσκετ που μοχθούν με κάθε μέσο που διαθέτουν για το καλύτερο.Ο ανταγωνισμός
φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.


8 Υπάρχει βοήθεια από γονείς μετέχουν ενεργά .
Όποτε χρειαστήκαμε την βοηθειά τους βρήκαμε ανταπόκριση μεγάλη κάτι που μας δίνει δύναμη για την συνέχεια.

9 Από τους υπόλοιπους φορείς ΔΗΜΟΣ είσαι ευχαριστημένος.
Ο Οργανισμός Άθλησης του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ στάθηκε πάντα δίπλα μας με τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε όποτε του ζητήσαμε βοήθεια.

10 Αν είχες την δυατότητα παρέμβασης τι θα άλλαζες.
Δεν θα ήθελα να απαντήσω γιατί θεωρητικά είναι εύκολο να μιλάμε και να απαιτούμε.Αυτό που θα ήθελα είναι να έχουμε δύναμη , πίστη, πολύ αγάπη σ'αυτό που αναλάβαμε να κάνουμε.

11 Περιέγραψε το συναίσθημα να κοουτσάρεις μια ομάδα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι που το σκορ είναι μοιρασμένο.
Σίγουρα υπάρχει αγωνία υπερένταση και πολύ αδρεναλίνη ,αυτά είναι όμως τα παιχνίδια που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εντάσεις.

12 Υπάρχει μέλλον για διάκρισεις από τα παιδιά που ασχολούνται, θα δούμε παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ να παίζουν σε μεγάλες ομάδες.
Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα κάναμε αυτή την δουλειά .Βέβαια οι εποχές έχουν αλλάξει,τα παιδιά πλέον όταν φτάσουν σε ηλικία να παίξουν μπάσκετ λόγω αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων είτε το περιορίζουν ή το σταματάνε.
Στόχος όλων μας είναι να δούμε κάποια στιγμή μια ανδρική ομάδα στην ΑΣΠΙΔΑ με παίκτες από τα δικά της τμήματα και γιατί όχι κάποιοι να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο.

13 Γιατί δεν πάει ο κόσμος στα παιχνίδια της ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗΣ τι νομίζεις ότι φταίει.
Η ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την παραμονή της στην Α2 και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της.Η εικόνα με τις άδειες κερκίδες είναι βέβαια απογοητευτική και τους λόγους πρέπει να τους αναζητήσουν άλλοι αρμόδιοι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στην "ΘΡΑΚΗ"








Σήμερα στην στήλη που έχει σκοπό την έρευνα περί του μπάσκετ στην πόλη μας φιλοξενεί τον προπονητή των γυναικείων τμημάτων τα τελευταία χρόνια που τον γνωρίζω τον κο ΝΕΔΙΜ ΚΑΡΑ ΑΧΜΕΤ. Η ιδιαιτερότητα του κο ΝΕΔΗΜ έχει να κάνει με τα τμήματα που προπονεί κάτι που είναι και η δεύτερη μου ερώτηση μιας και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε το γυναικείο μπάσκετ και αν ακόμα ξέρουμε κάτι δεν αντιλαμβανόμαστε την διαφορετικότητα του. Πόσο καιρό είστε προπονητής στην Ακαδημία της ΑΣΠΙΔΑΣ .

Από το 2001 είμαι προπονητής στα αγωνιστικά και στα τμήματα υποδομής του Γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας.

Είστε υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος ποιά είναι η διαφορά του ανδρικού από το γυναικείο μπάσκετ και ειδικά στις μικρές ηλικίες.


Το μπάσκετ είναι ένα, είτε είναι αντρικό είτε γυναικείο. Οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες, όσο φαίνονται. Η διαφορά έχει να κάνει σε θέματα νοοτροπίας μερικές φορές και κυρίως σε αγωνιστικά θέματα.
Για παράδειγμα στο γυναικείο μπάσκετ πρέπει κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο να τα ετοιμάσεις πιο δομημένα . Στο αγωνιστικό κομμάτι στο αντρικό μπάσκετ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Στο γυναικείο πρέπει να επιμείνεις περισσότερο σε κάποιες λεπτομέρειες, ώστε να τις δεις να εφαρμόζονται στο γήπεδο. Χρειάζεται πολλή περισσότερη υπομονή στο γυναικείο μπάσκετ σε σχέση με το αντρικό . Οι άντρες είναι πιο συνειδητοποιημένοι ως προς τους στόχους και αυτό γιατί στις γυναίκες δεν δίνουμε προοπτική και αυτό είναι κακό .

Μπορεί μια πόλη σαν την ΞΑΝΘΗ να συντηρήσει γυναικείο μπάσκετ με επιτυχία είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των κοριτσιών στα τμήματα.
Ποιές είναι οι επιτυχίες που έχουν τα γυναικεία τμήματα .


Ο αριθμός των κοριτσιών στα τμήματα υποδομής δεν είναι άσχημος θα μπορούσε να ήταν καλύτερος και θα θέλαμε να έχει περισσότερα κορίτσια στις ακαδημίες για να υπάρχει και μεγαλύτερος συναγωνισμός .
H Ξάνθη μπορεί να συντηρήσει γυναικείο μπάσκετ με επιτυχία όπως και την συντηρούσε και συντηρεί εδώ και τόσα χρόνια . Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όταν τα κορίτσια έρθουν στην Β΄& Γ ΄ Λυκείου σταματάνε το μπάσκετ λόγω του σχολείου . Συνεχίζουν το μπάσκετ όταν περάσουν στο πανεπιστήμιο και αυτό μακριά από την ομάδα και την πόλη της Ξάνθης επειδή η περισσότερες φεύγουν για σπουδές στη Θεσσαλονίκη η αλλού . Η ομάδα δεν μπορεί να επωφεληθεί από αυτές της αθλήτριες που προέρχονται από της υποδομές της ομάδας και μετά το τέλος τον σπουδών όταν επιστρέψουν και αν επιστρέψουν στην Ξάνθη ξεκινάει η επαγγελματική σταδιοδρομία και τελειώνει κατά αυτό το τρόπο το μπάσκετ . Ούτε για χόμπι δεν μπορούν να ασχοληθούν . Για παράδειγμα , αυτή την στιγμή έχουμε 7 κορίτσια που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για σπουδές και είναι εκεί σε διάφορες ομάδες .
Η ομάδα γυναικών έχει παίξει αρκετά χρόνια σε Εθνικές Κατηγορίες όπως Α2 ΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία . Με διακρίσεις στα τμήματα υποδομής κορασίδων , νεανίδων όπου αναδείχθηκε πάρα πολλές φορές πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ συμμετέχοντας στης προκριματικές φάσεις και στα πανελλήνια πρωταθλήματα των αντίστοιχων πρωταθλημάτων .

Μια κοινή ερώτηση και στους τρείς προπονητές της ακαδημίας είναι η παρακάτω. Τι δεν σας αρέσει στην σημερινή κατάσταση και τι θα αλλάζατε εάν μπορούσατε και είχατε τα μέσα και τις δυνατότητες.


Το εκπαιδευτικό σύστημα .

Ποιοί είναι οι προσωπικοί σας στόχοι μέσα από την Ακαδημία,έχετε καταφέρει να υλοποιήσετε κάποιους.
Στόχος δικός μου είναι να περάσω στα παιδιά την έννοια του αθλητισμού και της ομαδικότητας από μικρή ηλικία και να γίνουν υγιείς αθλητές με ήθος και σεβασμό. Το αν έχω καταφέρει να υλοποιήσω κάποιους στόχους αυτό θα το κρίνουν οι αθλήτριες - αθλητές και το οι άνθρωποι που ασχολούνται σε αυτό το χώρο .


Ποιός είναι ο χρονικός ορίζοντας που μπορεί να αντέξει ένας προπονητής και πότε αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Δεν πρέπει να υπάρχει και δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στην προπονητική όσο υπάρχει αγάπη , θέληση και υπομονή μπορεί να δουλέψει .


Στην πόλη υπάρχει εκτός από τις ακαδημίες και μια ομάδα που παίζει στην Α2 η ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ που φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή της. Σύμφωνα με τον προπονητή της Γ.ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗ ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο γιατί η ομάδα δεν έχει στόχους. Σύμφωνα πάλι με τον κο ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ δεν υπάρχει μπασκετική παιδεία στην πόλη. Ποιά είναι η δική σου άποψη για την μικρή προσέλευση του κόσμου.


Εγώ θα έλεγα ότι ο κόσμος δεν πηγαίνει γενικά στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια σε κανένα άθλημα είτε έχει στόχους είτε δεν έχει . Και αυτό οφείλεται στο ότι σχεδόν όλοι είναι φίλαθλοι ή οπαδοί των μεγάλων ομάδων και σε δεύτερη θέση έρχεται η τοπική ομάδα , ενώ θα έπρεπε να συνέβαινε το αντίθετο .

8 Τα μέσα ενημέρωσης της πόλης έντυπα και μη είναι κοντά στην προσπάθεια που κάνετε ? Τι παραπάνω θα θέλατε.
Είναι κοντά μας , ίσος η πιο τακτική προβολή θα ήταν καλύτερη και θα έδινε περισσότερη δύναμή στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό το άθλημα και γενικά με τον αθλητισμό .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κύκλος των συνεντεύξεων από τους προπονητές των Ακαδημιών κλείνει για την ώρα με τον Γ.ΘΕΡΜΟ του Αρίωνα , ο φίλος Γιάννης περιμένει φαίνεται και το μεγάλο ντέρμπυ των Ακαδημιών μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ και ΑΡΙΩΝΑ στην κατηγορία των μίνι .Γιάννη όσο και να περιμένεις δεν θα αλλάξει τίποτα πρωταθλητές θα είναι οι μικροί της Ασπίδας

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009







ΠΡΩΤΙΈΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πολλές φορές το έχω αναφέρει πως γίνεται καλή δουλειά σε επίπεδο Ακαδημιών στο μπάσκετ στην πόλη μας .
Και οι δύο Ακαδημίες με τα αποτελέσματα τους από τις διάφορες συμμετοχές κατά καιρούς δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων των Ακαδημιών.
Πιο συγκεκριμένα και οι δύο Ακαδημίες πήρα μέρος σε ένα ακόμα καλοκαιρινό τουρνουά στην Χαλκιδική. Μαζί τους και Ακαδημίες από άλλες πόλεις
Ήταν η ομάδα του Ηρακλή Θες/νικης Ολύμπια Λάρισας Καλαμαριά ΑΕ.Κομοτηνής καθώς και δύο από την Χαλκιδική.
Σε σύνολο επτά Ακαδημιών τις δύο πρώτες θέσεις πήραν οι ομάδες της πόλης μας.
Πρώτος ο Αρίωνας που κατέβηκε με το σύνολο σχεδόν της χρονιάς 1997 και δεύτερη η ομάδα της Ασπίδας που κατέβηκε με το ¼ του δυναμικού της .
Δεύτερο ενδεικτικό της καλής δουλειάς πως στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς 1997 τρείς είναι παίκτες της Ασπίδας και συγκεκριμένα οι Σαπουνάς –Καργίδης-Χατζηαντωνίου και ο Αμέτ του Αρίωνα.
Όλη αυτή η δυναμική που βγαίνει από τα αποτελέσματα νομίζω αξίζει περισσότερης προσοχής και βοήθειας για να μπορέσουμε να δούμε κάποια από αυτά τα παιδιά να προχωράνε και να πηγαίνουν ψηλά .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στην "ΘΡΑΚΗ"


ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ¨ΑΡΙΩΝ"
Καλημέρα και ευχαριστώ προκαταβολικά .Επειδή στο θέμα προβολή το μπάσκετ μειονεκτεί σε σχέση με το ποδόσφαιρο και δεν νoμίζω ότι κάτι τέτοιο του αξίζει αλλά και επειδή υπάρχει και η ομάδα της MAKRO-ΞΑΝΘΗ γίνεται μια προσπάθεια όσο το δυνατόν καλύτερης και συχνής προβολής του. Είναι μια ευκαιρία να μάθει ο κόσμος την δουλειά που γίνεται στις δύο ακαδημίες ΑΡΙΩΝΑΣ και ΑΣΠΙΔΑ αλλά και να δούμε όλοι μαζί γιατί δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο στους αγώνες της ΞΑΝΘΗΣ.Ερώτηση 1.Ποιά είναι η ακαδημία του ΑΡΙΩΝΑ ένα σύντομο ιστορικό προφίλ.O ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ιδρύθηκε το 1986 και ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Β΄ Τοπική Κατηγορία. Αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά τη χρονιά 2002-2003 και τη δεύτερη φορά που ανέβηκε στην κατηγορία έμεινε για τρεις συνεχόμενες περιόδους 2005-2008.Η Ακαδημία δημιουργήθηκε το 2002.Τη περίοδο 2007-08 η Παιδική ομάδα του Συλλόγου κατακτά τη 3η Πανελλήνια θέση και η Εφηβική την 5η . Την περίοδο 2008-09 ο Σύλλογος παραχωρεί με υποσχετική τον παίκτη της Ακαδημίας Δεληγεώργη Απόλλων βασικό στέλεχος της Εθνικής Παίδων στην ομάδα ΜΑΣ Μαντουλίδη και τους Μαρουλάκη Γ. και Δενδρινό Κ. στην ανδρική ομάδα του Α.Σ Ξάνθης (Α2 Εθνική Κατηγορία).Το 2009 ο αθλητής της παιδικής ομάδας Κάλφας Βασίλης βγήκε πρώτος σε Διαγωνισμό τριπόντων συμμετέχοντας έτσι στο ALL STAR GAME που φιλοξένησε η πόλη μας κατακτώντας τη δεύτερη θέση . 2. Ποιός είναι ο λόγος δημιουργίας μιας ακαδημίας ποιούς σκοπούς έχει.Κύριος στόχος της Ακαδημίας είναι η εκμάθηση της βασικής τεχνικής του μπάσκετ ώστε να μπορέσουν μελλοντικά τα παιδιά να επανδρώσουν τις ομάδες του ΑΡΙΩΝΑ. Παράλληλα στοχεύουμε στην ευρύτερη κοινωνικοποίηση και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Πέρα όμως από τα παιδαγωγικά και κοινωνικά πλαίσια έμφαση δίνουμε και στην αξία της δια βίου άσκησης με την οποία πρέπει να γαλουχηθούν τα παιδιά .Έτσι μέσα από την αγάπη τους για το μπάσκετ θα δεχθούν όλες τις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού ανεξάρτητα από την αθλητική τους εξέλιξη. 3. Στελέχωση της ακαδημίας από δυναμικό (προπονητές ποιοί είναι και πόσοι) πόσα παιδιά έιναι μέλη και σε πόσα τμήματα Οι προπονητές σε όλα τα επίπεδα των υποδομών είναι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα μπάσκετ με εμπειρία στην ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητών των ακαδημιών. Η ακαδημία στελεχώνεται από τους εξής προπονητές: Θερμό Γιάννη, Παπαδόπουλο Χρήστο, Μιχαλοπούλου Αλίκη και Χ¨ηλιάδη Δάνη.Στην ακαδημία απασχολούνται 120 παιδιά σε 7 τμήματα. 4. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΡΙΩΝΑΣ Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων προκειμένου να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της ακαδημίας. Ανεπαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις για να πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις και οι αγώνες της ακαδημίας είναι επίσης το άλλο μεγάλο πρόβλημα . 5. Τι είδους συμπαράσταση έχετε από τους γονείς των παιδιών και αν είστε ικανοποιημένοι τι θα θέλατε παραπάνω.Είναι γεγονός ότι οι γονείς ,κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, στηρίζουν την προσπάθειά του και είναι αρωγοί στην ακαδημία. Οπότε η σχέση του συλλόγου με τους γονείς κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Το μόνο μας παράπονο είναι η μικρή παρουσία των παιδιών των ακαδημιών και των γονιών τους στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων και κυρίως στους αγώνες της Α2 κατηγορίας όπου αγωνίζεται η ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ. 6. Αν τα προβλήματα που έχετε απαιτούν λύσεις και συμμετοχή από φορείς της πόλης π.χ. ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ποιό είναι το επίπεδο συνεργασίας και βοήθειας από αυτόν. Δυστυχώς ο Δήμος απέχει από την προσπάθεια του συλλόγου και δεν ανταποκρίνεται στην έκκληση για βοήθεια όποτε αυτή έχει χρειαστεί.7. Ποιά κρίνεται ως καλύτερη φουρνιά παικτών από τα τμήματα που έχετε και αν νομίζετε ότι κάποια στιγμή θα μπορούν να παίξουν στην ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ.Όλα τα τμήματα της ακαδημίας έχουν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολύ δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο από αυτά. Η πιθανότητα κάποια από τα παιδιά να μπορούν να παίξουν στην ομάδα της Ξάνθης στο μέλλον , αν και είναι απόρροια πολλών παραγόντων, δεν αποκλείεται. 8. Ποιά η γνώμη και άποψη του κ Σπυριδόπουλου για το φαινόμενο της μη συμμετοχής του κόσμου στους αγώνες της MAKRO-ΞΑΝΘΗ ποιές είναι οι αιτίες οι υπεύθυνοι και τι πρέπει να αλλάξει για να υπάρχει διαφορετική εικόνα στο γήπεδο. Πως μπορούν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο αθλητικό γεγονός του ALL-STAR που έγινε στην πόλη μας. Το φαινόμενο της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα δεν αφορά μόνο τη πόλη μας αλλά όλη την Ελλάδα, με τις όποιες διακυμάνσεις μπορεί να εμφανίζεται σε κάθε πόλη. Η συρρίκνωση αυτήέχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια ( EURO 87 ) και γίνεται πιο έντονη τελευταία. Θεωρώ ότι το ALL-STAR που έγινε στη πόλη μας δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ , θα έλεγα ότι κινείται στη σφαίρα της απλής περιέργειας. Αυτό αποδεικνύεται από την μειωμένη παρουσία του κόσμου στο κρίσιμο προ-ολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι του 2008. Το παράδοξο του γεγονότος είναι ότι σε αντίθεση με άλλα αθλήματα το ΜΠΑΣΚΕΤ έχει στη χώρα μας τις μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις.Αυτό με που συμβαίνει στη πόλη μας είναι μικρογραφία όλου του φαινομένου με κορυφή του παγόβουνου για την Ξάνθη την ομάδα μας ΜΑΚΡΟ- ΞΑΝΘΗ. Στη Ξάνθη υπάρχει επίσης μια γενικότερη αποστασιοποίηση του κόσμου από τον αθλητισμό γενικότερα (στίβο, βόλεϊ, μπάσκετ, χάντ-μπολ) εκτός του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα οι επιτυχίες της παιδικής (3η πανελλήνια) και εφηβικής (5η πανελλήνια) ομάδας του ΑΡΙΩΝΑ πέρασαν απαρατήρητες.Τέλος θα δυσκολευόμουνα πολύ να επιρρίψω ευθύνες στο ελάχιστο παραγοντικό δυναμικό των ομάδων της πόλης μας για το μειωμένο ενδιαφέρον του κόσμου. Οι διοικήσεις των ομάδων υφίστανται μόνο στα πρακτικά των συλλόγων και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι πραγματικά ασχολούμενοι.
ΜΠΑΣΚΕΤ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Είναι πια αποδεκτό πως το μπάσκετ και πιο ειδικά η εθνική ομάδα μπάσκετ ή καλαθοσφαίρισης στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου έχει τον χαρακτηρισμό «αγαπημένη».
Και πώς να μην είναι μετά τις τόσες χαρές που έδωσε και έχει ακόμη να δώσει μεσούσης του Ευρωμπάσκετ που τα σημάδια δείχνουν πως θα έχει το λιγότερο μια καλή πορεία.
Μεγάλο το στοίχημα με τις αλλαγές σε προπονητή από τον Π.Γιαννάκη στον Γ.Καζλάουσκας.
Αλλαγή στυλ τακτικής νοοτροπίας και πολλά άλλα μετά από κάθε αλλαγή.
Αλλαγές και πολύ σημαντικές είχαμε και στο δυναμικό της ομάδας είτε μέσω τραυματισμών είτε από αποχωρήσεις.
Είναι δύσκολο να βρεις αντικαταστάτες της ποιότητας ενός Παπαλουκά Διαμαντίδη Βασιλόπουλου.
Το κατά πόσο οι προσθήκες των νέων παικτών θα λειτουργούσαν ήταν ένα και είναι ακόμη στοίχημα παρά τα πρώτα θετικά σημάδια .
Κάθε φορά που κάποιοι παίκτες που με την ικανότητα τους έδιναν το αγωνιστικό στίγμα μιας ομάδας αποχωρούσαν μαζί τους έκλεινε και ένας κύκλος.
Πάντα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον τρόπο παιξίματος μιας ομάδας και όχι να βρεθεί ο παίκτης που είναι στο ίδιο στυλ με τον αποχωρήσαντα .
Και αυτό είναι λογικό γιατί στην περίπτωση της εθνικής δεν υπάρχουν παίκτες του στυλ Παπαλουκά για να μπορέσει να καλυφθεί το κενό τους οπότε μοιραία πάμε σε αλλαγή τακτικής.
Φαίνεται το στοίχημα το κερδίζουν καταρχήν οι παίκτες που αποτελούν τώρα την ομάδα αφού μόνο το βάρος των επιτυχιών της δημιουργεί πίεση στους νυν παίκτες στο να αποδείξουν την δική τους αξία και την συνέχεια των επιτυχιών αυτής.
Το προσωπικό τους ίματζ θα δεχθεί μεγάλο χτύπημα αν δεν σταθούν ικανοί συνεχιστές.
Υπάρχει και αυτό φαίνεται υπόβαθρο στο Ελληνικό μπάσκετ τέτοιο που μπορεί πάντα να συντηρεί επιτυχίες και διακρίσεις τόσο σε ομαδικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων είναι πολλά τα ταλέντα που βγαίνουν κάθε χρόνο από τις ακαδημίες τους μικρούς συλλόγους τόσο που μπορούμε να πούμε πως το μπάσκετ ταιριάζει στην σωματοψυχική δομή του Έλληνα .
Μια χώρα τόσο μικρή σε πληθυσμό να συντηρεί πλήθος επιτυχιών στο άθλημα.
Όχι δεν γίναμε ακόμη πάλε ποτέ Γιουγκοσλαβία όπου το άθλημα είχε καλλιεργηθεί σε βάθος από την παιδική ηλικία αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα είναι πολύ εφικτό σύντομα.
Το όλο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση του αθλήματος από την επίσημη πολιτεία και την ανεπίσημη αλητεία των ΜΜΕ που μέσα από το παιχνίδι των οπαδικών στρατών και των διαφόρων εντύπων «14 αθλητικές καθημερινές εφημερίδες με κύριο θέμα το ποδόσφαιρο» θέλουν να προβάλουν τα «δίκαια» του εκάστοτε φύλαρχου προέδρου της ομάδας τους.
Παραθέτω μια φράση του Φ.Συρίγου «Αν το ποδόσφαιρο είχε τις επιτυχίες του μπάσκετ πόσες μέρες θα έγραφαν οι αθλητικές εφημερίδες» .
Μια δική μου σκέψη λέει όμως ίσως να είναι και καλύτερα που δεν ενδιαφέρεται τόσο η πολιτεία γιατί ένα κλικ παραπάνω να έφερνε και διάφορους τυχάρπαστους που μόνο σκοπό έχουν μέσω της όποιας προεδρίας πολιτικά και οικονομικά «διαπλοκή» συμφέροντα. Μένοντας σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο τον τρόπο σκέψης των πολιτικών και των ποδοσφαιροπαραγόντων να είναι καλύτερα που οι τύχες του αθλήματος είναι σε πέντε τρελούς και συνάμα ρομαντικούς ανθρώπους.
Αυτή είναι και η πραγματικότητα μια δυσάρεστη όμως κατάσταση με πολλά αδιέξοδα και προβλήματα .
Προβλήματα που όσο μένουν άλυτα διογκώνονται και φέρνουν και καινούργια..
xanthibasket




ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΛΕΙΣΤΟ «Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ΑΡΙΩΝ-ΑΣΠΙΔΑ
Πολύ καιρό είχε να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα σε παιχνίδι μπάσκετ και όταν λέμε ατμόσφαιρα μιλάω για όλα εκείνα που κάνουν τους παίκτες να ανεβάσουν ταχύτητα με τις ιαχές και τις φωνές από την κερκίδα.
Την Κυριακή ξεκίνησε και το παιδικό πρωτάθλημα ακαδημιών μπάσκετ.
Το μεγάλο παιχνίδι που κρίνει πάντα τον πρωταθλητή είναι μεταξύ των δύο Ακαδημιών της πόλης μας.
Γηπεδούχος ο Αρίωνας και φιλοξενούμενη η Ασπίδα στο κλειστό «Α.Μπαλτατζής.
Είναι και λογικό για όσους έχουν κάποια επαφή με το άθλημα να κρίνεται ο πρωταθλητής μεταξύ των δύο Ακαδημιών γιατί απλούστατα η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες είναι τέτοιου επιπέδου που δύσκολα άλλες πόλεις μπορούν να το προσεγγίσουν. Άξιοι προπονητές και ο Γ. Θερμός του ΑΡΙΩΝΑ και ο Κ . Ιωαννίδης της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Πίσω στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και οι συγγενείς των παικτών και των δύο ομάδων που μέχρι και τύμπανα κουβάλησαν για να δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα . Και αυτή η ατμόσφαιρα θαρρείς και έδινε δύναμη στους παίκτες και προσπαθούσαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δυνατές μονομαχίες και περίτεχνές ενέργειες που σκορπούσαν ενθουσιασμό στους φίλους των ομάδων.
Πολύ δυνατό παιχνίδι που η διακύμανση του σκορ ήταν τέτοια αλλά στο φινάλε νικήτρια ήταν η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ με σκόρ 52-61.
Καλύτερες και πιο πολλές επιλογές είχε ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ και κυρίως στους ψηλούς της ομάδας οι οποίοι κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια.
Αξιοποίησαν αυτό το πλεονέκτημα στις πολλές αντεπιθέσεις που μπόρεσαν να βγάλουν από τα εύκολα ριμπάουντ και με δημιούργο τον κατάπληκτικό Καραμπάση και εκτελεστή τον Γρούδο οι οποίοι πέτυχαν από 19 έκαστος πόντους ήρθε και η «εκτός» έδρας νίκη . Στο σύνολό τους δεν υστέρησε κανένας παίκτης αλλά πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Τουμπαρίδη που με τα πολλά κοψίματά του κοινώς «τάπες» έκοψε την διάθεση των ψηλών του Αρίωνα .
Από την μεριά του Αρίωνα ο παίκτης και το πρώτο βιολί στο σκοράρισμα ήταν ο Καραογλανιάν .Σημείωσε 23 πόντους από τους 51 της ομάδας του και όσο μπορούσε και είχε τις αντοχές κρατούσε τον Αρίωνα μέσα στο παιχνίδι.
Όταν άρχισε να κουράζεται δεν υπήρχε εναλλακτική αξιόπιστη λύση από τον πάγκο και μοιραία ήρθε και το οδυνηρό για την ομάδα του αποτέλεσμα .
Μεγάλη παραφωνία που λίγο έλειψε να χαλάσει το παιχνίδι η κάκιστη διαιτησία .
Το μόνο άλλοθι είναι πως ένας εκ των δύο διαιτητών έκανε το παρθενικό του παιχνίδι και μοιραία ίσως το φορτίο να ήρθε βαρύ για τους ώμους του .
Η συνέχεια του ως διαιτητής ελπίζω να είναι καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια.
Μελανό σημείο ήταν και κακή συμπεριφορά κάποιων παραγόντων της Ασπίδας που με τις έντονες φωνές και τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες δίκαιες όμως πολλές φορές χάλασαν την εικόνα που πρέπει να έχουν οι παράγοντες μιας ομάδας πόσο μάλλον μιας Ακαδημίας που ασχολείται με μικρά παιδιά και ο ρόλος τους είναι πέραν του προπονητή αλλά και toy παιδαγωγού.
Ας ελπίσουμε ότι ήταν της στιγμής και μια κακή παρένθεση .
Καλή συνέχεια στις δύο ομάδες της πόλης και στην συνέχεια θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τους παίκτες και των δύο Ακαδημιών σαν ένα αφιέρωμα στην συνολική προσπάθεια που κάνουν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πέρα από αθλητές είναι και μαθητές που σημαίνει αυτόματα πού κούραση και πολύ μεγάλη προσπάθεια και στέρηση από τις χαρές που απολαμβάνουν τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Δ.Χ’ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ


Το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική - 17/10/2009
ΚΑΟΔ - Αμύντας
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Παγκράτι
Απόλλων Πάτρας - Αιγάλεω
Δάφνη - Ξάνθη
Ίκαροι Σερρών - ΑΓΟΡ
Ηρακλής - Ολυμπιάδα Π.
Νήαρ Ηστ - Πέραμα Ερμής
Ερμής Λαγκ. - Ίκαρος Έσπερος

2η αγωνιστική - 24/10/2009
Παγκράτι - ΚΑΟΔ
Αιγάλεω - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ξάνθη - Απόλλων Πάτρας
ΑΓΟΡ - Δάφνη
Ολυμπιάδα Π. - Ίκαροι Σερρών
Πέραμα Ερμής - Ηρακλής
Ίκαρος Έσπερος - Νήαρ Ηστ
Αμύντας – Ερμής Λαγκ.

3η αγωνιστική - 31/10/2009
ΚΑΟΔ - Αιγάλεω
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Ξάνθη
Απόλλων Πάτρας - ΑΓΟΡ
Δάφνη - Ολυμπιάδα Π.
Ίκαροι Σερρών - Πέραμα Ερμής
Ηρακλής - Ίκαρος Έσπερος
Νήαρ Ηστ - Ερμής Λαγκ.
Αμύντας - Παγκράτι

4η αγωνιστική - 07/11/2009
Ξάνθη - ΚΑΟΔ
ΑΓΟΡ - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ολυμπιάδα Π. - Απόλλων Πάτρας
Πέραμα Ερμής - Δάφνη
Ίκαρος Έσπερος - Ίκαροι Σερρών
Ερμής Λαγκ. - Ηρακλής
Νήαρ Ηστ - Αμύντας
Αιγάλεω - Παγκράτι

5η αγωνιστική - 14/11/2009
ΚΑΟΔ - ΑΓΟΡ
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Ολυμπιάδα Π.
Απόλλων Πάτρας - Πέραμα Ερμής
Δάφνη - Ίκαρος Έσπερος
Ίκαροι Σερρών - Ερμής Λαγκ.
Ηρακλής - Νήαρ Ηστ
Αμύντας - Αιγάλεω
Παγκράτι - Ξάνθη

6η αγωνιστική - 21/11/2009
Ολυμπιάδα Π. - ΚΑΟΔ
Πέραμα Ερμής - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ίκαρος Έσπερος - Απόλλων Πάτρας
Ερμής Λαγκ. - Δάφνη
Νήαρ Ηστ - Ίκαροι Σερρών
Ηρακλής - Αμύντας
ΑΓΟΡ - Παγκράτι
Ξάνθη - Αιγάλεω

7η αγωνιστική - 28/11/2009
ΚΑΟΔ - Πέραμα Ερμής
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Ίκαρος Έσπερος
Απόλλων Πάτρας - Ερμής Λαγκ.
Δάφνη - Νήαρ Ηστ
Ίκαροι Σερρών - Ηρακλής
Αμύντας - Ξάνθη
Παγκράτι - Ολυμπιάδα Π.
Αιγάλεω - ΑΓΟΡ

8η αγωνιστική - 05/12/2009
Ίκαρος Έσπερος - ΚΑΟΔ
Ερμής Λαγκ. - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Νήαρ Ηστ - Απόλλων Πάτρας
Ηρακλής - Δάφνη
Ίκαροι Σερρών - Αμύντας
Πέραμα Ερμής - Παγκράτι
Ολυμπιάδα Π. - Αιγάλεω
ΑΓΟΡ - Ξάνθη

9η αγωνιστική - 12/12/2009
ΚΑΟΔ - Ερμής Λαγκ.
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Νήαρ Ηστ
Απόλλων Πάτρας - Ηρακλής
Δάφνη - Ίκαροι Σερρών
Αμύντας - ΑΓΟΡ
Παγκράτιθ - Ίκαρος Έσπερος
Αιγάλεω - Πέραμα Ερμής
Ξάνθη - Ολυμπιάδα Π.

10η αγωνιστική - 19/12/2009
Νήαρ Ηστ - ΚΑΟΔ
Ηρακλής - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ίκαροι Σερρών - Απόλλων Πάτρας
Δάφνη - Αμύντας
Ερμής Λαγκ. - Παγκράτι
Ίκαρος Έσπερος - Αιγάλεω
Πέραμα Ερμής - Ξάνθη
Ολυμπιάδα Π. - ΑΓΟΡ

11η αγωνιστική - 23/12/2009
ΚΑΟΔ - Ηρακλής
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Ίκαροι Σερρών
Απόλλων Πάτρας - Δάφνη
Αμύντας - Ολυμπιάδα Π.
Παγκράτι - Νήαρ Ηστ
Αιγάλεω - Ερμής Λαγκ.
Ξάνθη - Ίκαρος Έσπερος
ΑΓΟΡ - Πέραμα Ερμής

12η αγωνιστική - 09/01/2010
Ίκαροι Σερρών - ΚΑΟΔ
Δάφνη - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Απόλλων Πάτρας - Αμύντας
Ηρακλής - Παγκράτι
Νήαρ Ηστ - Αιγάλεω
Ερμής Λαγκ. - Ξάνθη
Ίκαρος Έσπερος - ΑΓΟΡ
Πέραμα Ερμής - Ολυμπιάδα Π.

13η αγωνιστική - 16/01/2010
ΚΑΟΔ - Δάφνη
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Απόλλων Πάτρας
Αμύντας - Πέραμα Ερμής
Παγκράτι - Ίκαροι Σερρών
Αιγάλεω - Ηρακλής
Ξάνθη - Νήαρ Ηστ
ΑΓΟΡ - Ερμής Λαγκ.
Ολυμπιάδα Π. - Ίκαρος Έσπερος

14η αγωνιστική - 23/01/2010
Απόλλων Πάτρας - ΚΑΟΔ
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Αμύντας
Δάφνη - Παγκράτι
Ίκαροι Σερρών - Αιγάλεω
Δάφνη - Παγκράτι
Ηρακλής - Ξάνθη
Νήαρ Ηστ - Ολυμπιάδα Π.
Ίκαρος Έσπερος - Πέραμα Ερμής

15η αγωνιστική - 30/01/2010
ΚΑΟΔ - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Αμύντας - Ίκαρος Έσπερος
Παγκράτι - Απόλλων Πάτρας
Αιγάλεω - Δάφνη
Ξάνθη - Ίκαροι Σερρών
ΑΓΟΡ - Ηρακλής
Ολυμπιάδα - Νήαρ Ηστ
Πέραμα Ερμής - Ερμής Λαγκ.

16η αγωνιστική - 06/02/2010
Αμύντας - ΚΑΟΔ
Παγκράτι - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Αιγάλεω - Απόλλων Πάτρας
Ξάνθη - Δάφνη
ΑΓΟΡ - Ίκαροι Σερρών
Ολυμπιάδα Π. - Ηρακλής
Πέραμα Ερμής - Νήαρ Ηστ
Ίκαρος Έσπερος - Ερμής Λαγκ.

17η αγωνιστική - 13/02/2010
ΚΑΟΔ - Παγκράτι
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Αιγάλεω
Απόλλων Πάτρας - Ξάνθη
Δάφνη - ΑΓΟΡ
Ίκαροι Σερρών - Ολυμπιάδα Π.
Ηρακλής - Πέραμα Ερμής
Νήαρ Ηστ - Ίκαρος Έσπερος
Ερμής Λαγκ. - Αμύντας

18η αγωνιστική - 20/02/2010
Αιγάλεω - ΚΑΟΔ
Ξάνθη - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
ΑΓΟΡ - Απόλλων Πάτρας
Ολυμπιάδα Π. - Δάφνη
Πέραμα Ερμής - Ίκαροι Σερρών
Ίκαρος Έσπερος - Ηρακλής
Ερμής Λαγκ. - Νήαρ Ηστ
Παγκράτι - Αμύντας

19η αγωνιστική - 27/02/2010
ΚΑΟΔ - Ξάνθη
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - ΑΓΟΡ
Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιάδα Π.
Δάφνη - Πέραμα Ερμής
Ίκαροι Σερρών - Ίκαρος Έσπερος
Ηρακλής - Ερμής Λαγκ.
Αμύντας - Νήαρ Ηστ
Παγκράτι - Αιγάλεω

20ή Αγωνιστική - 06/03/2010
ΑΓΟΡ - ΚΑΟΔ
Ολυμπιάδα Π. - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Πέραμα Ερμής - Απόλλων Πάτρας
Ίκαρος Έσπερος - Δάφνη
Ερμής Λαγκ. - Ίκαροι Σερρών
Νήαρ Ηστ - Ηρακλής
Αιγάλεω - Αμύντας
Ξάνθη - Παγκράτι

21η αγωνιστική - 13/03/2010
ΚΑΟΔ - Ολυμπιάδα Π.
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Πέραμα Ερμής
Απόλλων Πάτρας - Ίκαρος Έσπερος
Δάφνη - Ερμής Λαγκ.
Ίκαροι Σερρών - Νήαρ Ηστ
Αμύντας - Ηρακλής
Παγκράτι - ΑΓΟΡ
Αιγάλεω - Ξάνθη

22η αγωνιστική - 20/03/2010
Πέραμα Ερμής - ΚΑΟΔ
Ίκαρος Έσπερος - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ερμής Λαγκ. - Απόλλων Πάτρας
Νήαρ Ηστ - Δάφνη
Ηρακλής - Ίκαροι Σερρών
Ξάνθη - Αμύντας
Ολυμπιάδα Π. - Παγκράτι
ΑΓΟΡ - Αιγάλεω

23η αγωνιστική - 27/03/2010
ΚΑΟΔ - Ίκαρος Έσπερος
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Ερμής Λαγκ.
Απόλλων Πάτρας - Νήαρ Ηστ
Δάφνη - Ηρακλής
Αμύντας - Ίκαροι Σερρών
Παγκράτι - Πέραμα Ερμής
Αιγάλεω - Ολυμπιάδα Π.
Ξάνθη - ΑΓΟΡ

24η αγωνιστική - 10/04/2010
Ερμής Λαγκ. - ΚΑΟΔ
Νήαρ Ηστ - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Ηρακλής - Απόλλων Πάτρας
Ίκαροι Σερρών - Δάφνη
ΑΓΟΡ - Αμύντας
Ίκαρος Έσπερος - Παγκράτι
Πέραμα Ερμής - Αιγάλεω
Ολυμπιάδα Π. - Ξάνθη

25η αγωνιστική - 17/04/2010
ΚΑΟΔ - Νήαρ Ηστ
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Ηρακλής
Απόλλων Πάτρας - Ίκαροι Σερρών
Αμύντας - Δάφνη
Παγκράτι - Ερμής Λαγκ.
Αιγάλεω - Ίκαρος Έσπερος
Ξάνθη - Πέραμα Ερμής
ΑΓΟΡ - Ολυμπιάδα Π.

26η αγωνιστική - 24/04/2010
Ηρακλής - ΚΑΟΔ
Ίκαροι Σερρών - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Δάφνη - Απόλλων Πάτρας
Ολυμπιάδα Π. - Αμύντας
Νήαρ Ηστ - Παγκράτι
Ερμής Λαγκ. - Αιγάλεω
Ίκαρος Έσπερος - Ξάνθη
Πέραμα Ερμής - ΑΓΟΡ

27η αγωνιστική - 08/05/2010
ΚΑΟΔ - Ίκαροι Σερρών
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - Δάφνη
Αμύντας - Απόλλων Πάτρας
Παγκράτι - Ηρακλής
Αιγάλεω - Νήαρ Ηστ
Ξάνθη - Ερμής Λαγκ.
ΑΓΟΡ - Ίκαρος Έσπερος
Ολυμπιάδα Π. - Πέραμα Ερμής

28η αγωνιστική - 15/05/2010
Δάφνη - ΚΑΟΔ
Απόλλων Πάτρας - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Πέραμα Ερμής - Αμύντας
Ίκαροι Σερρών - Παγκράτι
Ηρακλής - Αιγάλεω
Νήαρ Ηστ - Ξάνθη
Ερμής Λαγκ. - ΑΓΟΡ
Ίκαρος Έσπερος - Ολυμπιάδα Π.

29η αγωνιστική - 22/05/2010
ΚΑΟΔ - Απόλλων Πάτρας
Αμύντας - ΑΕΛ 1964 Γ.Σ.
Παγκράτι - Δάφνη
Αιγάλεω - Ίκαροι Σερρών
Ξάνθη - Ηρακλής
ΑΓΟΡ - Νήαρ Ηστ
Ολυμπιάδα - Ερμής Λαγκ.
Πέραμα Ερμής - Ίκαρος Έσπερος

30ή αγωνιστική - 29/05/2010
ΑΕΛ 1964 Γ.Σ. - ΚΑΟΔ
Ίκαρος Έσπερος- Αμύντας
Απόλλων Πάτρας - Παγκράτι
Δάφνη - Αιγάλεω
Ίκαροι Σερρών - Ξάνθη
Ηρακλής - ΑΓΟΡ
Νήαρ Ηστ - Ολυμπιάδα Π.
Ερμής Λαγκ. - Πέραμα Ερμής