Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ 15-3-14

 Κέρδισε τον ΑΡΙΩΝΑ η ΑΣΠΙΔΑ με 72-53 και όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στη ΔΡΑΜΑ.
Το μεγάλο ενδιαφέρον και τη πίεση την είχε σίγουρα η ΑΣΠΙΔΑ που ήθελε νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει τη πρόκριση στη ΔΡΑΜΑ χωρίς να χρειάζεται να υπολογίζει πόντους ισοβάθμιες και άλλα.
Μπήκε πιο νευρικά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους παίκτες του ΑΡΙΩΝΑ που ήταν πιο χαλαροί και σκοπό είχαν να αποδείξουν πως είναι μια ομάδα που παλεύει πάντα . Στο μυαλό όλων ήταν το πρώτο κάκιστο παιχνίδι που έκρινε και την όλη του πορεία στη τελική φάση.
    Ο ΑΡΙΩΝΑΣ πήρε κεφάλι στο σκορ στην αρχή . Η γηπεδούχος  άργησε αλλά συνήλθε γρήγορα και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο κλείσιμο του δεκαλέπτου στους 3εις  15-18.
Στο δεύτερο αλλάζουν οι ρόλοι και η γηπεδούχος ομάδα κάνει αντεπίθεση έχει καλή αμυντική παρουσία που μπλοκάρει τα ατού του ΑΡΙΩΝΑ και δημιουργεί διαφορά  11 πόντων. 33-22.
Ισορροπία στο τρίτο δεκάλεπτο 18-15 αλλά η συνολική διαφορά φεύγει κι άλλο 14 πόντοι.
Και στο τελευταίο δεκάλεπτο άλλοι τέσσερις παραπάνω πόντοι δημιουργούν τη τελική διαφορά.
Παρόλο που το παιχνίδι είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη μία ομάδα το πάθος των παικτών του ΑΡΙΩΝΑ δεν αφήνει σε κανένα την εντύπωση πως παραδόθηκαν αμαχητί.
Πολλές μάχες που κάποιες φορές έγιναν πολύ δυνατές και παρ ολίγο να είχαμε τραυματισμούς.
Έντονη και πάλι η παρουσία των φίλων των παικτών που έδωσαν πάλι ρεσιτάλ με χαρτοταινίες και ΄αλλα. Το κακό είναι ότι οι διαιτητές κρατώντας το γράμμα του νόμου θεώρησαν πως αυτή η ένδειξη συμπαράστασης κάνει κακό στο άθλημα.

Με τη λήξη του παιχνιδιού οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ πήγαν στη κερκίδα για να πανηγυρίσουν μαζί με τον απόντα συμπαίκτη τους Ερρίκο Πετκίδη.
Με οκτώ παίκτες ο ΑΡΙΩΝΑΣ και ουσιαστικά οι επιλογές του Χ,Π ήταν λίγες.
Μαχητικός για ένα ακόμη παιχνίδι
ο Αραλάγιος 8 που τραυματίστηκε στο τέλος. Καλός αλλά όχι όπως έπρεπε ο Σαββουλίδης 8(2) .
Το κενό έκλεισε κάπως ο Θεοδωρόπουλος 6 που μαζί με τον ΕΡΜΕΙΔΗ 13 ήταν και πάλι η τριάδα της περιφέρειας.
 Ο τελευταίος πάλεψε σε όλο το παιχνίδι.
Χαμός στο παιχνίδι μόλις σημείωσε τους 4εις πόντους του ο Κοτανίδης.
2/2 για τον Βαλασίδη .
Δεν πρόσφερε αυτά που μπορεί ο Καρτάλης 4 . Ο Παιτάρης 4 έχοντας συμπαράσταση από τον πατέρα του Στέφανο πάλεψε
  MVP  από την ΑΣΠΙΔΑ βάσει των πανηγυρισμών συμπαικτών και κερκίδας  ο Νίκος Γρούδος  2.
Για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΡΙΩΝΑ καθοριστικός ο ΣΑΠΟΥΝΑΣ μαζί με τον Τσίλογλου που σημείωσαν 10(2) και 7 (2) αντίστοιχα. Βοήθησε πολύ ο Κόπανος (4) μαζί με τον Παπαδάκη σήμερα είχαν ρόλο περιορισμού των Σαβουλίδη Ερμείδη και τα πήγαν πολύ καλά.Αν και απροπόνητος ο Μπουραζάνης  14 στάθηκε όπως αρμόζει στο παιχνίδι . Ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Χατζηαντωνίου 17.
Ο Γ.Σκούπρας σήμερα έκανε από τα πιο μεστά παιχνίδια του. Μαχητής  ως συνήθως αλλά και εύστοχος στις βολές. Βοήθειες και πολύτιμες ανάσες από τους Στεφανίδη Τσιφλίκογλου.
Οι μικροί του παιδικού Καργίδης 2 Γκίκας στον χρόνο συμμετοχής που πήραν τα πήγαν άριστα.




Αποτελεσματα 15-16/3/14

OΡΦΕΑΣ-ΑΕΚ       78-51
Για να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους θέλει και λίγο τσαμπουκά. Όταν πριν την έναρξη κοιτάς με δέος τον αντίπαλο υπάρχει περίπτωση να τον κοντράρεις?
Καθόλου ρητορικό το ερώτημα. Δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν προσπάθησαν να αντισταθούν για τη τιμή των όπλων απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.
Εύκολη αποστολή για τον ΟΡΦΕΑ. Για την ΑΕΚ όλα θα κριθούν (2η θέση) την επόμενη αγωνιστική  με αντίπαλο τον ΑΟΣ.



ΑΣΤΕΡΑΣ-ΦΙΛΙΑ   67-57 
Σχόλια ΕΔΩ  
πηγή  . http://www.kavala-sports.gr
Με πεντάδα ανάγκης ο ΑΟΧ αντιμετώπισε τον ΑΟΣ και έχασε.
 

ΑΟΧ-ΑΟΣ               61-85

Για τις θέσεις 7-10 η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ κέρδισε άνει αγώνος 20-0 τον ΗΡΑΚΛΗ.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ -ΑΡΙΩΝΑΣ

Πολλά τα σχόλια από επίπεδου μπαμπουίνων έως αυτά που βάζουν σοβαρά ερωτήματα.
Ένα από αυτά είναι για τα τυχόν σενάρια πρόκρισης των δυο ομάδων της πόλης που είναι αντίπαλοι αύριο.
Λοιπόν ο ΑΡΙΩΝΑΣ με τα αποτελέσματα που έχει τώρα είναι στο -16 και ελπίζει απειροελάχιστα σε τριπλή ισοβαθμία. Εκείνο το σχόλιο που έλεγε νίκη ΑΡΙΩΝΑ που καλύπτει τη  διαφορά και νίκη ΑΣΠΙΔΑΣ με +4 τους ΤΙΤΑΝΕΣ απλά βγάζει πρωταθλητές του ΤΙΤΑΝΕΣ.
ΑΣΠΙΔΑ +2 και με ήττα από τον ΑΡΙΩΝΑ με 1 ή δύο πόντους πάει στο συν 1 ή στο μηδέν.
Για να περάσει χρειάζεται νίκη στη ΔΡΑΜΑ με +8  γιατί οι ΤΙΑΤΝΕΣ έχουν +14 με  ήττα  7 είναι στο μηδέν και με ήττα από επτά και πάνω είναι στο -1 κλπ.
Οπότε για να περάσει ο ΑΡΙΩΝΑΣ θέλει νίκη με πάνω από 25 πόντους αύριο.
Αν μπορεί και το κάνει εντάξει, αλλά................ μοιάζει δύσκολο.
Πέρα από το δύσκολο σενάριο η μάχη είναι μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ και ΤΙΤΑΝΩΝ.
 Όποιος νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι αν φυσικά κερδίσει η ΑΣΠΙΔΑ και με ένα πόντο τον ΑΡΙΩΝΑ βγαίνει πρωταθλητής εφήβων .
Είναι αλήθεια ότι ο ΑΡΙΩΝΑΣ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι στη ΔΡΑΜΑ.
Είναι αλήθεια επίσης ότι ο μύθος των φαβορί δεν ήταν και τόσο αληθινός.
 Ποιο λογικό έμοιαζε ότι όλοι θα είχαν τουλάχιστον από μία το λιγότερο ίσως και δύο ήττες και θα πηγαίναμε σε ισοβαθμία.
Με την ήττα του με διαφορά 16 πόντων ή την νίκη των ΤΙΤΑΝΩΝ με αυτή τη διαφορά έμεινε γρήγορα εκτός ο ΑΡΙΩΝΑΣ και έκανε ένα βήμα η ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ.
Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας από τους γηπεδούχους ΤΙΤΑΝΕΣ και την ανυπαρξία του ΑΡΙΩΝΑ. Η τακτική του Χ.Π να χτυπήσει με τους ψηλούς δεν έπιασε και μόνο στο ΞΑΝΘΗ η καλή περιφέρεια έδωσε τις λύσει τη νίκη και παρ ολίγο τη διαφορά.

παιχνίδι στη
Στο επαναληπτικό παιχνίδι ο ΑΡΙΩΝΑΣ ήταν μπροστά για μεγάλο διάστημα με διαφορά από 17-24 πόντους και έμοιαζε αληθινή η ανατροπή. Η νίκη με 5 είναι νίκη γοήτρου τώρα.
Από την άλλη οι ΤΙΤΑΝΕΣ στο επόμενο δεύτερο παιχνίδι τους με ΑΣΠΙΔΑ  δεν είχαν την απόδοση του πρώτου παιχνιδιού ήταν ανύπαρκτοι στην ρακέτα αλλά η καταπληκτική τους περιφέρεια έδωσε λύσεις όταν χρειάστηκε . Η πίεση που άσκησε έδωσε λύσεις και πήρε τη νίκη αλλά επιμένω πως τη νίκη την έχασε η ΑΣΠΙΔΑ  με την τραγική της αστοχία στις βολές 4/17 στα τελευταία δύο λεπτά.
Τώρα μένει να δούμε κατά πόσο η ΑΣΠΙΔΑ θα έχει βρει τη δύναμη να περάσει την ήττα και με ποιο αέρα θα έρθει ο ΑΡΙΩΝΑΣ.
Πάντως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα εάν ήταν μέσα και ο ΑΡΙΩΝΑΣ.
Εδώ και μερικά χρόνια εμείς στη πόλη ζούμε τα παιχνίδια αυτών των ηλικιών.
Φιλικά προπαιδικά παμπαίδες παιδικά τώρα εφηβικά είχαμε ωραίες μάχες κάλες στιγμές πάντα σε πολύ φιλικά πλαίσια και μεταξύ των παικτών όσο και μεταξύ ων φιλάθλων-γονέων.
Πρέπει σαν πόλη να νιώθουμε περήφανοι που δύο από τις τρεις ομάδες της τελικής φάσης είναι δικές μας. Δεν είναι λίγο σαν πόλη να έχεις τέτοια διακρίση. Αυτό δεν ήρθε από το πουθενά είναι δουλειά χρόνων και ιδρώτας πολύς των παιδιών. Αυτοί είναι οι ήρωες όπως και τα παιδιά των ΤΙΤΑΝΩΝ αυτοί πρέπει να παίρνουν τα μπράβο και όχι άλλοι . Ο ρόλος όλων των υπολοίπων είναι δεύτερος και ακόμη λιγότερο.





Ανοιχτά αυτιά...........

Ένα ακόμη άρθρο  του Χ.Κρυσταλίδη  με πολλές αιχμές ...

"Εκεί που θεωρούνταν άδικος –κι όπως αποδείχθηκε, λανθασμένος- τρόπος να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια η ομάδα που νικάει με χαμηλότερο σκορ την ισόβαθμη της, αν η διαφορά στα δύο μεταξύ τους ματς είναι «0», προέκυψε χειρότερος: Να πρέπει να ταπεινώσει μια βαθμολογικά αδιάφορη και σαφώς ασθενέστερη αντίπαλο.
Αυτό πρέπει να κάνουν οι Πάνθηρες στην Κομοτηνή κόντρα στον Αίαντα, στο ματς της Κυριακής με το οποίο ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα Κορασίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Δεν είναι «fair play», είναι ακριβώς το αντίθετο. Όμως δεν έχουν άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς την κορυφή και την κατάκτηση του πρώτου, ιστορικού, τροπαίου στη μικρή ιστορία του συλλόγου. Αυτό που θέλουν οι Πάνθηρες και δεν θέλουν, φυσικά, οι Τιτάνες Δράμας είναι να νικήσουν με τέτοια διαφορά ώστε να έχουν καλύτερο συντελεστή, που προκύπτει από τη διαίρεση του συνόλου των πόντων που πέτυχαν στον όμιλο της τελικής φάσης με το σύνολο των πόντων που δέχθηκαν. Για τους Τιτάνες αυτός ο συντελεστής είναι, πια, γνωστός: 1,821 (224:123). Για να πετύχουν κάτι καλύτερο οι Πάνθηρες θα πρέπει να έχουν ως αφετηρία μια διαφορά 62 πόντων επί του Αίαντα και ανάλογα με το σκορ να την αυξήσουν. Για παράδειγμα, το 69-7 είναι βολικό (226:124=1,822) αλλά όχι το 70-8 (227:125=1,816).
Έτσι, λοιπόν, θα αναδειχθεί η φετινή πρωταθλήτρια στις κορασίδες. Με τη μία διεκδικήτρια του τίτλου να επιδιώκει σκορ-«τέρας» και την άλλη να κάθεται άπραγη και να περιμένει, ελπίζοντας να είναι σε κακή μέρα το φαβορί ή σε εξαιρετική μέρα το αδύναμο αουτσάιντερ. Σε τέτοιου είδους διαδικασία, τρόπο σκέψης και νοοτροπία «μυεί» η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος τις μικρές αθλήτριες. Τέτοιο μπάσκετ τους μαθαίνει. Για να αποδείξουν οι Πάνθηρες ότι είναι καλύτεροι πρέπει να κερδίσουν με «κατάλληλο» σκορ τον Αίαντα. Αλλιώς, είναι καλύτεροι οι Τιτάνες… Το μπάσκετ και τα μαθηματικά συνδυάζονται με τον χειρότερο τρόπο κι αυτό διότι, ενώ σε όλον τον κόσμο ο τίτλος κρίνεται μέσα από play off και τελικούς, η ΕΚΑΣΑΜΑΘ επιμένει σε πρωταθληματάκια των «τριών».

                Ασφαλώς και η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε δεν είναι τέτοια που βοηθάει το άθλημα τα κορίτσια αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σχεδόν πάνε 4 χρόνια που μπήκαν στο τραπέζι προτάσεις για αλλαγές και το γαμώτο είναι πως οι πρώτοι πολέμιοι  των προτάσεων ήταν αυτοί που τώρα έχουν το πρόβλημα. Δεν έχει σημασία να βγούνε τα ονόματα οι μπασκετικοί κύκλοι είναι μικροί και όλοι γνωρίζουν τι καπνό φουμάρει ο άλλος.
Έπρεπε δηλαδή να φτάσουμε στο σημείο να δούνε τις ομάδες τους -ακαδημίες να θίγονται και να αρχίσουν να διαλαλούν σε κάθε πλευρά το άδικο του συστήματος????
Μα λίγος καιρός είναι που πέρασε και όχι μόνο δεν στάθηκαν κριτικά στις όποιες προσπάθειες προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι  γιατί μια κριτική ματιά δίνει άλλη διάσταση σε κάθε πρόταση βοηθάει ανοίγει δρόμους βγάζει τυχόν προβλήματα.
 Αντίθετα η στάση ήταν αρνητική σε βαθμό κουτσομπολιού καφενείου .
Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κοντόφθαλμη λογική και στάση.
 Αλλά και έτσι πάντα υπάρχει δρόμος ανοιχτός για αλλαγή πορείας . 
Βοηθάει πολύ σε αυτό και τα κατά καιρούς άρθρα του Χ.Κ και έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι από μια πόλη που απολάμβανε διακρίσεις πάρα πολλές και υπήρχε ένας εφησυχασμός τέτοιος που έκρυβε τα προβλήματα του μέλλοντος του σήμερα δηλαδή.
Μάθαμε ότι η πετσοκομένη επιχορήγηση πιο πολύ με αντίδωρο θα την χαρακτήριζα.
 Με τα πολλά δεν έκαναν τίποτα με τα ψίχουλα τι άραγε?
   Οι δυσκολίες οδηγούν σε λύσεις ανατροπές που έρχονται μόνες τους.
Βάζουν πολλά στο τραπέζι που μπορεί και μόνο σαν ανάγνωση πρότασης να ανατρέψουν ότι γνωρίζαμε. Ένα απλό παράδειγμα μια κουβέντα που ακούγεται πολύ συχνά . Αν είναι να πληρώνουν τα πάντα οι ομάδες ποιος ο ρόλος ύπαρξης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και κάθε τέτοιας ΕΝΩΣΗΣ. 
Βλέπετε η δύσκολη κατάσταση ανοίγει πολύ την παλέτα .
                      Επίσης ακούγεται πολύ η άποψη για χωρισμό της ΈΝΩΣΗΣ σε δύο κομμάτια.
Εδώ αυτοί που τυχόν τη προτείνουν  έχουν στο μυαλό τους μάλλον το οικονομικό τυχόν όφελος. Έτσι σου λέει αν γίνει διαχωρισμός σε ΘΡΑΚΗ
 και ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και δύο αντί για μία θα πηγαίνουν στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ και το κόστος θα είναι μικρότερο.
Βλέπετε όσο δεν υπάρχει μια κινητοποίηση μάζεμα για ουσιαστική κουβέντα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τέτοιες προτάσεις θα ακούγονται  όλο και πιο πολύ . Το αν θα βρίσκουν ανοιχτά αυτιά είναι ζήτημα πολλών και διαφόρων παραγόντων.
Είναι κρίμα αντί να βρίσκουμε λύσεις που θα βοηθήσουν να βγαίνουν και άλλα και άλλα προβλήματα που μόνο καλό δεν φέρνουν για το μέλλον του τοπικού μπάσκετ.
Ας δούνε λοιπόν λίγο πιο ανοιχτά οι υπεύθυνοι ας ακούσουν τον κόσμο τι θέλει να πει να προτείνει λύσεις να νιώσει ότι ακούγεται . Χρειάζεται συμμετοχή πολλών ειδικά τώρα που δεν υπάρχουν διάφοροι ρομαντικοί και σωτήρες.


Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 16-3-14

Στο παιχνίδι μπήκε και  ο ΓΑΣ που έχει να δώσει ως δύσκολα θεωρητικά παιχνίδια τα παρακάτω.
22η  ΓΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΑ
23η  ΙΩΝΙΚΟΣ-ΓΑΣ
24η  ΓΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ
25η  ΣΑΝΤΑ-ΓΑΣ
Και μόνο τη τελευταία αγωνιστική έχει σχετικά εύκολο παιχνίδι με την ΜΕΝΤ.
Αν καταφέρει και δεν λυγίσει ο ΓΑΣ σε κανένα παιχνίδι δικαιότατα θα πρέπει να μιλάμε όχι μόνο για πρωταθλητή αλλά και για την καλύτερη αγωνιστικά ομάδα στον δεύτερο γύρο.
Όλα τα παραπάνω γιατί κάποιοι καλοί φίλοι από Κομοτηνή θεωρούν ότι συστηματικά υποβιβάζω την όλη του προσπάθεια.
Πρώτα όμως θα πρέπει να κερδίσει στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ που δεν είναι και στην καλύτερη
βαθμολογικά θέση.
Τον κυνηγάνε ΤΙΤΑΝΕΣ -1  και ΜΕΝΤ -2 βαθμούς.
 Οπότε μάλλον δεν θα είναι χαλαρός στην αναμέτρηση.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ-ΖΕΦΥΡΟΣ.
Ένα από τα παιχνίδια που τα θεωρώ ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα.
Από ήττα προέρχεται η ΕΥΚΑΡΠΙΑ που την έριξε βαθμολογικά  και από την άλλη μεριά ο ΖΕΦΥΡΟΣ δεν έχει σταματήσει να φυσάει σε κάθε παιχνίδι.
Κερδίζει με 1-2 πόντους χάνει με 1-2 πόντους και αυτό σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον τα τελευταία.
Απρόβλεπτη και επικίνδυνη για όλους ομάδα
Η  ΕΥΚΑΡΠΙΑ έχασε το δώρο που της έκανε ο ΙΩΝΙΚΟΣ και μένει ένα βαθμό πίσω από την ΑΣΠΙΔΑ εφόσον δεν κάνουν και οι δύο άλλη ήττα και αντίο άνοδος.Στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ ήταν κακή και έχασε δίκαια κατά κράτος. Αν χάσει τέλος  με νίκη κρατάει το σήριαλ .


ΤΙΤΑΝΕΣ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.
Οι ΤΙΤΑΝΕΣ πρέπει να κάνουν ευχέλαιο . Ενώ έχουν πολύ καλό υλικό οι τραυματισμοί  δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ άδικο να κινδυνεύει αυτή η ομάδα.
Τη προηγούμενη αγωνιστική έχασε στο νήμα το παιχνίδι με τον ΖΕΦΥΡΟ και ήταν πολύ καλός .
Τώρα καλείται απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν έχει ουσιαστικό  βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά έχει νεανικό οίστρο. Πρέπει να κερδίσει για να κρατήσει τη διαφορά του ενός πόντου από την ΜΕΝΤ να ελπίζει σε στραβοπάτημα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ για να τον φτάσει .

 ΑΝΑΤΟΛΙΑ –  ΕΘΝΙΚΟΣ
Ζορίστηκε αφάνταστα το ΑΝΑΤΟΛΙΑ  και είναι λογικό με τις απουσίες που έχει και τα προβλήματα θα γίνονται περισσότερα με τη πάροδο του καιρού.
Φυσικά και δεν τίθεται θέμα στο παιχνίδι με τον ΕΘΝΙΚΟ ..........................................?????????


 ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΜΕΝΤ
Το ζόρι το έχει η ΜΕΝΤ που πρέπει να κερδίσει και να ελπίζει. Ο ΙΩΝΙΚΟΣ έρχεται από ήττα μέσα στην ΚΑΒΑΛΑ .Ανοιχτό αποτέλεσμα.

 ΑΣΠΙΣ  – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

 Αν θέλει να κρατήσει το δώρο του ΓΑΣ μόνο νίκη την ΚΥΡΙΑΚΗ και στα υπόλοιπα παιχνίδια και ορίζει αυτή τη τύχη της. Διαφορετικά θα πρέπει να συμβούν πολλά και μεταξύ μας δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη και μπορούν να συμβούν συγκλονιστικές ανατροπές .
Αυτά για την ΑΣΠΙΔΑ που υποδέχεται την αεράτη ΣΑΝΤΑ που κέρδισε και τον ΙΩΝΙΚΟ.
Όταν δεν έχεις πίεση    "τα βάζει ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ"  κάτι τέτοιο λένε στην ΚΑΒΑΛΑ για την τρελή φόρμα που έχει . Και όταν το βλέπουν αυτό οι υπόλοιποι λογικό είναι να δίνουν τη μπάλα εκεί άντε και στον ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ που και αυτός είναι σε καλή κατάσταση.

 Παρακινδυνευμένο αλλά θα κάνω πρόβλεψη αποτελεσμάτων  και ότι γίνει.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΠΣ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ                     60% 2 και 40% άσσος

ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΠΣ – ΑΣ ΑΝ. ΑΚΤΗΣ ΖΕΦΥΡΟΣ               αν είχε τριπλή θα το έπαιζα αλλά βλέπω 2

ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ             1

ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ                                1

ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΜΕΝΤ                                          50-50

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ – ΜΠΑΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ                                 1

Ρεπό: ΜΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ








Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

aspida-xanthis-logo
Ανακοίνωση:
«Ο πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αρχηγού της ανδρικής μας ομάδας, Τατάρη Δημήτρη, για τον θάνατο της αδελφής του Αντιγόνης, που τους τελευταίους μήνες έδινε με αξιοπρέπεια την μάχη με την επάρατη νόσο.
Καλό ταξίδι Αντιγόνη…».

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ 15-16/03/14

ΘΕΣΕΙΣ 1-6
ΟΡΦΕΑΣ-ΑΕΚ

Για να έχει ενδιαφέρον τα όσα κατά καιρούς λέμε θα πρέπει στο πρώτο παιχνίδι να δω ουσιαστική αντίσταση. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ τουλάχιστον να προβάλει αντίσταση απέναντι στον ΟΡΦΕΑ. Δεν γίνεται κουβέντα για διπλό αλλά για το γαμώτο την τιμή του θρακιώτικου μπάσκετ να παλέψουν μέχρι το τέλος.
Κάπως έτσι γίνονται μεγάλες οι ομάδες σιγά σιγά και δίνοντας όλες τις μάχες.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΦΙΛΙΑ.
Ένα πλεονέκτημα μεγάλο λόγω έδρας για τον ΑΣΤΕΡΑ . Εκείνος έχει κάποιες μεγαλύτερες φιλοδοξίες από την αντίπαλο.

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ   - ΑΟΣ

Φαβορί ο ΑΟΣ  . Η φετινή χρονιά δεν θα έλεγα ότι είναι από τις καλύτερες του ΑΟΧ.


3η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                           Σκορ
15/03/201417:00ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡ -
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ

15/03/201416:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚΑΒΑΛΑΣ -
ΦΙΛΙΑ ΓΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

15/03/201417:00ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ -
ΑΘΛ ΟΜΙΛ ΣΕΡΡΩΝ


 ΘΕΣΕΙΣ 7-10

Ντέρμπι για το ποιος θα τερματίσει προτελευταίος.
 Δείτε ποιά ομάδα είναι σε αυτή τη κατάσταση. Που πριν από 4-5 χρόνια πάλευε για την άνοδο στην Γ΄Εθνικη με αντίπαλο τον ΟΡΦΕΑ. Ολόγος για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που είναι στην χειρότερη δυνατή κατάσταση . Η άνοδος του ΕΘΝΙΚΟΥ στην Γ΄  της στέρησε αρκετούς καλούς παίκτες και επιλογές.
Η απουσία του Μ.Ξανθίδη στην αρχή της χρονιάς (απόσπαση) ήταν το τελειωτικό χτύπημα.
Ο πολύπειρος ΜΞ γνώριζε για τη φθίνουσα πορεία που έχει το μπάσκετ στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
τα τελευταία χρόνια μιας και εκεί κυριαρχεί το βόλεϊ και θα έλεγα δεν είχε απέναντί του ανοιχτά αυτιά να ακούσουν όσα πρέπει να γίνουν για να μην φτάσουν εδώ που έφτασαν.

Διαδικαστικό το τελευταίο παιχνίδι. Από την ημέρα που ο Β.Α βρήκε στήριγμα στην σωστή ανάμειξη μικρών μεγάλων η ομάδα είναι στα πάνω της.

Β' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                            Σκορ
15/03/201416:00ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟ -
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝ

16/03/201415:00ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ -
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ





Άντε να τελειώσουν όλα και γρήγορα να κατσουν όλοι να δούνε τι θέλουν τι μπορούν να κάνουν γιατί το φετινό δεν είναι ότι καλύτερο. Χρόνος υπάρχει αρκετός.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ 16/3/14

Μάλλον εκτός σπουδαίου απροόπτου γνωρίζουμε τον επόμενο πρωταθλητή.
Και γράφω μάλλον γιατί πάντα υπάρχει ένα μικρό ελάχιστο παράθυρο.
Οι ΤΙΤΑΝΕΣ είχαν το απόλυτο 2/2 4εις βαθμοί. Για να μπορέσει κάποιος να διεκδίκήσει κάτι έπρεπε (και αυτοί ήταν ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ) να κερδίσουν και μέσα στη ΔΡΑΜΑ.
 Ο πρώτος ΑΣΤΕΡΑΣ όχι μόνο έχασε απλά έχασε με διαφορά.
 Την ίδια στιγμή η ΑΣΠΙΔΑ έχανε και αυτή με διαφορά μεγάλη από τους ΙΚΑΡΟΥΣ. Τώρα η βαθμολογία είναι ΤΙΤΑΝΕΣ 6 ΑΣΤΕΡΑΣ 4 ΑΣΠΙΔΑ 4 ΙΚΑΡΟΙ 4.
Θα πρέπει οι ΤΙΤΑΝΕΣ να χάσουν και μέσα στην ΞΑΝΘΗ όπως και στη συνέχεια μέσα στη ΚΑΒΑΛΑ αλλά και τη τελευταία αγωνιστική να χάσουν  εντός από την ΑΣΠΙΔΑ.
 Και φυσικά η τελευταία δεν πρέπει να χάσει από τους ΙΚΑΡΟΥΣ .
Λίγο δύσκολο δε νομίζετε.

16/3   13,00   ΑΣΤΕΡΑΣ  - ΙΚΑΡΟΙ
19/3   15,00   ΑΣΠΙΔΑ    - ΤΙΤΑΝΕΣ

Aλλαγή στο πρόγραμμα .ΑΣΠΙΔΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ  την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 06,00

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ-ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 67-50


ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ-ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ:67-50
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:16-9,17-17,21-19,13-5

ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ:ΝΤΙΝΟΥΔΗΣ 1,ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 2,ΔΑΒΟΥΔΑΝΗΣ 19(1τρ.),ΚΑΡΑΜΑΤΣΚΟΣ 3(1τρ.),ΜΟΚΑΛΗΣ 9(1τρ.),ΚΑΤΣΑΝΗΣ 2,ΣΟΝΩΒΙΔΗΣ 12,ΛΙΑΚΟΣ 6,ΜΟΥΡΤΣΙΝΟΥΔΗΣ 13

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ:ΝΤΟΜΑΝΙΔΗΣ 4,ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ 6,ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ 1,ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ 2,ΤΙΑΚΑΣ 19,ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ 8(1τρ.),ΚΟΝΤΟΡΕΠΑΝΙΔΗΣ 2,ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ 8

ΦΙΛΙΑ--ΑΟΣ Σχολιασμός



Όποιος  βρέθηκε το Σάββατο στο κλειστό  της πόλης μας  σίγουρα δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε από το θέαμα αλλά ούτε και από το αποτέλεσμα. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλά λάθη κακές επιλογές στην επίθεση και περίεργο ρυθμό.
Η ομάδα μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παρουσίασε διαφορετικά πρόσωπα και στην άμυνα και στην επίθεση, κάτι που δεν με ικανοποιεί καθόλου και δικαιολογεί απόλυτα το αποτέλεσμα.
Η αδράνεια των πρώτων λεπτών στην άμυνα και οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση μας έφεραν 11 πόντους πίσω στο σκόρ και σίγουρα το 12-24 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ο λόγος τις ήττας σε αυτό το παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλάξαμε εντελώς νοοτροπία και με βάση την ομαδική δουλειά στην άμυνα καταφέραμε να ισορροπήσουμε κάπως την κατάσταση κάνοντας το σκορ 30-33 λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Το 30-37 του ημιχρόνου μας έδινε αρκετές ελπίδες τις οποίες και πάλι  μειώσαμε αφού πετύχαμε μόνο 3 πόντους κατά τη διάρκεια τις τρίτης περιόδου.
Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού το 18-11 μας αδικεί καθώς είχαμε πολλές ευκαιρίες για ελευθέρα σουτ κυρίως από την περιφέρεια το οποία δεν εκμεταλλευτήκαμε και το παιχνίδι κύλισε μέχρι το τέλος με την ομάδα μου να κυνηγάει την διάφορα του πρώτου δεκαλέπτου και τον κακό εαυτό της σε πολύ κομβικά σημεία του παιχνιδιού.
Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι αναλαμβάνω και εγώ τις ευθύνες που μου αναλογούν για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια γιατί είμαι και εγώ μέλος αυτού του συνόλου όχι μονό στις νίκες αλλά και στις ήττες και σε καμία περίπτωση δεν ρίχνω το φταίξιμο μόνο πάνω στους παίκτες μου.
Στα εναπομείναντα παιχνίδια που ακολουθούν όσο δύσκολα και να είναι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και στόχος είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κυνηγήσουμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες.
Ευχαριστούσε τον κόσμο της Ορεστιάδας για την στήριξη που μας παρέχει με την παρουσία του σε όλους τους εντός αγώνες.


Διαιτητες : Παπαγερίδης – Γιαννούλης

Δεκάλεπτα: 12-24, 18-13, 03-10, 18-11

Γ.Σ.ΦΙΛΙΑ(Ουζουνίδης) : Γιαννακουδάκης, Μπερτσιμάς 5,Ευαγγέλου 18(3),Κατσιαβριάς, Χριστοδουλής, Χερκελετζής, Κιρκιντζώτης 2, Παπαδόπουλος 1, Θεοδωρίδης 8, Καρακασίδης 10(1), Καραμάνης, Αμαραντίδης7.

Α.Ο.ΣΕΡΡΩΝ(Ιωαννίδης ): Κηπουρός 10, Σκαλιστής 7(1), Δώδος 15(1), Λιάπης 2, Τέντσος 5, Τρέντσιος 5, Μάτκαρης 2, Στόικος 7(1), Παπαδόπουλος 2, Καραμπατσιάκης 3(1).  

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 9/3/14

ΓΑΣ-ΕΥΚΑΡΠΙΑ  92-82

Με σουπερ ΒΕΛΗ η ομάδα του Ν.Λεμονίδη κέρδισε  την ΕΥΚΑΡΠΙΑ σε ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Άξιος συμπαραστάτης του ΒΕΛΗ ο ΝΤΙΝΑΣ.
Με την νίκη αυτή ο ΓΑΣ  μπαίνει στο παιχνίδι της ανόδου . Ταυτόχρονα βάζει σε μπελάδες την ΕΥΚΑΡΠΙΑ που βλέπει να  χάνει το δώρο που της έκανε ο ΙΩΝΙΚΟΣ τη προηγούμενη αγωνιστική.
Κερδισμένη παρόλο που είχε ρεπό και η ΑΣΠΙΔΑ .


ΖΕΦΥΡΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ  78-76
Στις λεπτομέριες κέρδισε το παιχνίδι ο γηπεδούχος άλλη μια ήττα για την ομάδα του Γρηγοριάδη .
Η ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ μπήκε πολύ ζεστά και από νωρίς έκανε μια διαφορά +12 με τον ΜΑΝΙΩΤΗ να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής έχοντας 5/6 τρίποντα.
Η ισορροπία ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο.
Στο τέταρτο ο ΖΕΦΥΡΟΣ κατάφερε στην αρχή να κάνει ένα  +8 αλλά μια Τ.Π  έδωσε την ευκαιρία στους ΤΙΤΑΝΕΣ να φέρουν ισορροπία τρόμου στο παιχνίδι. Το παιχνίδι κρίθηκε στα 00,14΄΄ με εύστοχο σουτ του ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗ που έμπλεξε ακόμη περισσότερο τους ΤΙΤΑΝΕΣ.

 Ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του ο προπονητής του ΖΕΦΥΡΟΥ.

xanthibasket Μια γενική εικόνα του παιχνιδιού.

Κοντονάσιος. Μας έπιασαν στον ύπνο  οι ΤΙΤΑΝΕΣ που ήρθαν με μεγάλη όρεξη για νίκη προφανώς για να αποφύγουν προβλήματα βαθμολογικά και χρειάστηκε να έρθει το τρίτο δεκάλεπτο για να φέρουμε στα ίσια το παιχνίδι. Κρίθηκε στο τέλος και στις λεπτομέριες.

xanthibasket Πριν από καιρό η κουβέντα ήταν για το ποια θα είναι η πορεία της ομάδας. Τώρα ποια είναι η θέση σου.

Κοντονάσιος.Ήταν τα πρώτα παιχνίδια είχαμε να ακολουθήσουμε  ένα βουνό από σημαντικά παιχνίδια και δυσκολίες προσαρμογής. Βλέποντας τώρα πιο καθαρά τα πήγαμε καλά.
. Είμαστε σαν ομάδα ευχαριστημένοι και για το αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω το αφήνουμε για τη νέα χρονιά.

xanthibasket Ποια είναι η συνταγή και χτυπάτε κάθε παιχνίδι?

Κοντονάσιος.Από τη στιγμή που σώσαμε τη παρτίδα απελευθερώθηκαν τα παιδιά και παίζουν χωρίς άγχος και σε τέτοιες συνθήκες ασφαλώς παίζεις καλύτερα. Χτυπήσαμε όλα τα παιχνίδια στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ χάσαμε στις λεπτομέρειες και θα συνεχίσουμε το ίδιο και στο επόμενο

xanthibasket Που είναι ?

Κοντονάσιος.Μέσα στην ΕΥΚΑΡΠΙΑ και δική μας ενδεχόμενη νίκη θα είναι νομίζω υπέρ της ομάδας της ΞΑΝΘΗΣ!!!!!
Είχατε κόσμο σήμερα στο παιχνίδι ή όπως τότε με 10 άτομα.
Αυτό είναι το πολύ άσχημο. Έχουμε πολύ καλή οργάνωση διοίκηση γήπεδο παίκτες πληρωμένους παίζουμε καλό μπάσκετ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που να είναι ανασταλτικός παράγοντας και παρόλα αυτά ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο.
Και το πιο άσχημο είναι πως υπάρχει μια ακαδημία από πίσω με 300 παιδιά .

xanthibasket. Ποιές είναι πιστεύεις οι ομάδες που θα παλέψουν για την πρωτιά?

Κοντονάσιος  Νομίζω ότι η σημερινή τριάδα δηλαδή ΑΝΑΤΟΛΙΑ -ΕΥΚΑΡΠΙΑ και ΑΣΠΙΔΑ θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Μπορεί ο ΓΑΣ με τη σημερινή του νίκη να μπαίνει στο παιχνίδι αλλά πιο πολύ την ΞΑΝΘΗ βοηθά αυτή η νίκη του.

Εθνικός  Αλεξανδρούπολης – Μακεδονικός 50-80
Οριστικό αντίο για τον ΕΘΝΙΚΟ μετά και από αυτή την ήττα.


Μαντουλίδης-Αρναία 76-53

Ένα καλό απόγευμα για τον ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ και ξέρουμε και τον δεύτερο που θα πέσει.
 

ΜΕΝΤ- Ανατόλια 66-75
Στο τέλος θα βγω μάντης. Το πάλεψε η ΜΕΝΤ και έχασε με ελάχιστη διαφορά. Προβληματίζει το ΑΝΑΤΟΛΙΑ που μένει με 5 βασικούς.


Αγ. Βαρβάρα-Ιωνικός 76-72

Σε καλή μέρα και χωρίς το άγχος της παραμονής η ΣΑΝΤΑ μπορεί να κάνει ζημιές. Θύμα αυτή τη φορά ο ΙΩΝΙΚΟΣ.



ΑΡΙΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ 57-37

Νίκη του ΑΡΙΩΝΑ καταδικαστική για τον ΗΡΑΚΛΗ που πρέπει να συνιθίζει στην ιδέα ότι θα παίζει μαζι με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ τη νέα  χρονιά.
Ο Β.Αρβανιτίδης το είπε και το εφαρμόζει στα τελευταία παιχνίδια δίνοντας χρόνο συμμετοχής στα παιδιά του εφηβικού που για ένα ακόμη παιχνίδι όπως και με τη σπουδαία νίκη με την ΑΕΚ απόδειξαν ότι πρέπει να βρίσκουν στηρίγματα και να τους δίνονται ευκαιρίες.
Συντηριτικά ξεκίνησε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Ο ΑΡΙΩΝΑΣ στηρίχθηκε στους μικρούς που ήρθαν με άλλο αέρα μετά τη νίκη επί των ΤΙΤΑΝΩΝ και όταν ανέβασαν ταχύτητα έδειξαν στον αντίπαλο και στον προπονητή τους ότι θα πρέπει να κοιτά αυτούς και μόνο αυτούς.
Τρίτο δεκάλεπτο με τον ΑΡΙΩΝΑ να σημειώνει 16 πόντους ενώ έχει στραγγαλίσει αμυντικά τον ΗΡΑΚΛΗ που σημειώνει μόνο 4εις .41-24  Δεν χαλάρωσε στο τέτσρτο όπου σημείωσε άλλους 16 με τον ΗΡΑΚΛΗ να συνέρχεται κάπως αλλά οι 13 πόντοι δεν ήταν αρκετοί.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
12-11  25-20   41-24   57-37

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Συντριβή για την ΑΣΠΙΔΑ  και θρίαμβος για τους ΙΚΑΡΟΥΣ στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης.
Από την αρχή η ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ επέβαλε τον ρυθμό της και δημιουργησε διαφορά 20 πόντων.

Νίκησε το μεγάλο φαβορί οι  ΤΙΤΑΝΕΣ με   53-34 τον ΑΣΤΕΡΑ.
 Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά την ομάδα του Θεοδοσιάδη που είχε 10 τρίποντα στο παιχνίδι

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΚΑΡΟΙ-ΑΣΠΙΔΑ        71-46
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ   53-34