Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η υπόσχεση που έδωσε πήγε στον βρόντο..
Έπρεπε το blog  ήδη εδώ και δύο μήνες να είναι σε εγρήγορση .
Μερικά γεγονότα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας θέλω και δυνατότητες.
       Η απώλεια δικού σου ανθρώπου κυριολεκτικά αλλάζει τα πάντα...............


Η αποχή σχεδόν ένα χρόνο από τον χώρο δεν είναι και ότι καλύτερο για μένα.
Δέκα χρόνια τριβής με παιδιά γονείς προπονητές  σχεδόν 4 χρόνια με το xanthibasket δεν αφήνονται έτσι εύκολα.
Στα τόσα χρόνια μάζεψα τόσο μεγάλο αρχείο που είναι δύσκολο να το δεις αποσπασματικά σε 24 ώρες. Μόνο τα διάφορα βίντεο είναι περίπου 300+ GB και αν κάνω την αναλογία ...κάθε dvd είναι περίπου 4,7 gb έχουμε περίπου 60 πλήρη παιχνίδια των 2,5 ωρών κλπ κλπ.
Από φωτογραφίες τι να πω .... Έβλεπα χθες το βράδυ κάποιες φωτογραφίες από τα παλιά και ανακάλυψα ότι μεγάλωσα έως και δε΄κα χρόνια.
 Τα μικρά παιδιά του τότε έγιναν τώρα αντράκια με τόσο μπόι .....Χαρακτηριστικά έβλεπα φωτό από το All-star και την βράβευση του τότε παίδα  Πασσιά Αντώνη και σήμερα με αφορμή το του εφηβικού μεταξύ Εθνικού και Ασπίδας διαπίστωσα ότι ο Αντωνάκης μεγάλωσε αρκετά.?????????????????
Στην φωτό ήταν μαζί με ένα παμπαίδα τότε της Ασπίδας (βράβευση) και σήμερα βρέθηκαν αντίπαλοι στο παρκέ . 

Όπως μεγάλωσε και ο Θόδωρας ένας είναι ο θόδωρας στην Αλεξ/πόλη που θέλει να ξαναπαίξει μπάσκετ.Μπράβο στο κουράγιο σου φίλε μου .

(Έτσι για το παιχνίδι κέρδισε ο Εθνικός την Ασπίδα με 62-56  . Μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμα  και δεν θα σταθώ καθόλου. )
Εξάλλου υπάρχει χρόνο για να μπω σε κανονικούς ρυθμού σχολιασμού και παρουσίασης .
Στο παιχνίδι είδα πολλούς και καλούς φίλους  φίλους που τους γνώρισα μέσ από την διαδικασία του μπάσκετ του blog κλπ. Και το κερασάκι στην τούρτα  ήταν τα λόγια του Κο Χονδρόπουλου .
"Τελικά μέσα από όλη αυτή τη πορεία κερδίσα-κερδίσαμε λίγους πολλούς δεν έχει σημασία πολύ καλούς φίλους"
Πράγματικά αυτό είναι που μετράει . Οι παραστάσεις οι εικόνες οι συγκινήσεις οι χαρές οι εντάσεις και όλα όσα μπορεί να ζήσει κάποιος σε ένα παιχνίδι μένουν παντοτινά. Εκείνο όμως που μένει πάνω από όλα είναι οι φιλιές οι δύο ειλικρινείς κουβέντες οι ανθρώπινες σχέσεις που όταν είναι καθαρές και ειλικρινείς διαρκούν .
     Κάνω απολογισμό εάν άξιζε τις όποιες φωνές προκάλεσα έβρισα φώναξα μέσα στο γήπεδο εάν τελικά κέρδισα προσωπικά ή εάν με την όλη στάση μου έδειξα χαρακτήρα .Ζυγίζω το ένα το άλλο προσπαθώ να θυμηθώ που έκανα μαλακία  εάν έπρεπε  να κρατήσω καλύτερη στάση εάν έπρεπε να είμαι πιο εγκρατής σε δύσκολες στιγμές και ασφαλώς μετανιώνω για πάρα πολλά.
Λένε πως εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να λειτουργούμε ως παράδειγμα στο γήπεδο για τα παιδιά μας τουλάχιστον.
Τελικά μετά από πολύ σκέψη βρίσκω ότι θα μπορούσα να ήμουν πολύ πιο λογικός και λιγότερο παρορμητικός σε πολλές περιπτώσεις..  Αλλά για μια περίπτωση δεν μετανιώνω καθόλου μα καθόλου παρόλο που πέρασε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος.
Δεν νιώθω περήφανος για τα όσα έχω πει σε εκείνο το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά ειλικρινά εάν γύριζε πίσω ο χρόνος την ίδια χρονική στιγμή πάλι έτσι θα λειτουργούσα.
      Κλείνω την παρέθενση.
Για να δούμε πως βρήκα την κατάσταση στο άθλημα.
Τα πράγματα οικονομικά έχουν γίνει από άθλια μέχρι επικίνδυνα . Όλοι βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.
Προσπαθούν να σταθούν με ψέμματα με τεράστιες προσπάθειες . Στην κατηγορία των ανδρών παρόλο που η όποια εμπειρία των δύο τελευταίων ετών έδειξε ότι η μία κατηγορία με δύο ομίλους ήταν από τις καλύτερες επιλογές δεν κυριάρχησε στην λογική των υπευθύνων.
Γυρίσαμε σε δύο κατηγορίες με δύο ομίλους για την πρώτη και ένα για την Β΄.
Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των ανθρώπων και το τι έχουν κατά νου αλλά στην πράξη η κίνηση τουλάχιστον μέχρι τώρα την θεωρώ αναποτελεσματική.
    Τα δύο προηγούμενα χρόνια πραγματικά το επίπεδο σε πολλά παιχνίδια ήταν πολύ καλύτερο με ότι είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Ο θεσμός των play off λειτούργησε στην πράξη και είδαμε σπουδαία παιχνίδια. Τώρα με πέντε ομάδες ο κάθε όμιλος με παιχνίδια στην χάση και στην φέξη χωρίς ενδιαφέρον. Για την Β΄ κατηγορία μοιάζει πιο πολύ με κατάρα παρά με πρωτάθλημα.
Στην πορεία πιστεύω ότι θα φαίνεται ακόμη περισότερο η ανάγκη για επιστροφή στο προηγούμενο μοντέλο.
Μεγάλη κερδισμένη την πρώτη χρονιά η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ  και την επόμενη η ΑΣΠΙΔΑ.
Και οι δύο μαζί με τον ΕΘΝΙΚΟ που είδε δύο χρονιές να χάνει στο τσακ το τρένο της πρόκρισης παίζουν στην Γ.  ΕΘΝΙΚΗ.
Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς λέτε το αυτονόητο.Είδαμε πολύ καλό μπάσκετ σε πάρα πολλά παιχνίδια και φυσικά τα play off  ήταν όλα τα λεφτά και τις δύο χρονιές.

Για το γυναικείο τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Το τι θα γίνει ποιοι θα αντέξουν και κάτω από ποιες συνθήκες θα υπάρχει πρωτάθλημα κανένας δεν μπορεί να πει δυο σοβαρές κουβέντες.
  Εφηβικό ......Μια πονεμένη ιστορία.
Τα καλύτερα παιχνίδια γίνονται στο παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο είναι που οι μικροί μπαίνουν στην διαδικασία της φωτιάς ενός  πρωταθλήματος αλλά στο πρώτο είναι που λογικά ωριμάζουν μπασκετικά. Τότε είναι που δένουν  σωματικά και δείχνουν κα΄ποιες αρετές. Και σε αυτή την καλύτερη χρονικά στιγμή χίλιοι διάβολοι βάζουν το χεράκι τους για την καταστροφή.
Διάβασμα και πάλι διάβασμα και το μπάσκετ στην άκρη ή στην καλύτερη περίπτωση επανεκκίνηση μετά από ένα χρόνο. Και ένας χρόνος  σε αυτή την ηλικία είναι πολυτιμότατος.
Έχει αλλάξει όσο αναφορά τις κυρίαρχες  δυνάμεις με μια μετατόπιση του βάρους από Καβάλα Σέρρες πιο ανατολικά. Υπάρχει πολύ καλό άρθρο του Χ.Κρυσταλλίδη στο http://www.kavala-sports.gr/index.php/basket/tmimata-upodomis/item/1989-se-thesh-isxyos

Στο παιδικό πρωτάθλημα που δείχνει να κρατάει το ενδιαφέρον του με την καλή συμμετοχή του κόσμου (αρκετός κόσμος σε πολλά παιχνίδια) με πολλές εκπλήξεις  και ανατροπές μοιάζει να μην έχει επηρεασθεί και πολύ.Η Ένωση έχασε τα πρωτεία τόσο σε επίπεδο ΕΚΑΣΑΜΑΘ όσο και στην ίδια την ΚΑΒΑΛΑ. Ο Αστέρας πήρε το τιμόνι και οδηγεί την κούρσα στην πόλη και στον τρίτο όμιλο.
Κυρίαρχη δύναμη έγινε η ΔΡΑΜΑ με τους ΤΙΤΑΝΕΣ που όχι μόνο βγήκαν πρωταθλητές αλλά πέρασαν και στην τελική φάση με σπουδαίες εμφανίσεις και αποτελέσματα.
Όλα δείχνουν ότι οι ΤΙΤΑΝΕΣ   θα είναι και πάλι πρωταγωνιστές .
      Αύριο έχει ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι για τον τρίτο όμιλο. Τοπικό ντέρμπυ ΑΡΙΩΝ-ΑΣΠΙΔΑ με τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες.


Αφιερωμένο στην μνήμη του πατέρα μου.