Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Α1 Αποτελέσματα

Σπουδαία νίκη με την οποία καλύπτει και τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού για την ΘΥΕΛΛΑ με 65-61  και θέλει μία νίκη για να περάσει ως δεύτερη στην επόμενη φάση με την ΑΕΚ κάτι που δεν αρέσει και πολύ στην ΑΕΚ  γιατί θα μεταφέρει και μία ήττα στην επόμενη φάση εάν περάσει η ΘΥΕΛΛΑ μαζί της.

ΘΥΕΛΛΑ -ΦΙΛΙΑ 65-61
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  10-11  27-18   13-23  15-9

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ
    "ΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝΑ"

  Για τον πρώτο όμιλο ένας ακόμη περίπατος για τον ΑΣΤΕΡΑ
με αντίπαλο εκτός τον ΑΟΣ    44-73
και ΡΟΥΠΕΛ -ΠΑΝΣΡ/ΚΟΣ  58-69

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ

Από νίκη σε νίκη  τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ .
Θύμα αυτή τη φορά η ΕΝΩΣΗ  42-61 το τελικό σκορ




ΠΑΙΔΙΚΟ Β΄ΦΑΣΗ

Τρία παιχνίδια για την πρώτη αγωνιστική
1ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  67-90
ΙΚΑΡΟΙ   -  ΚΑΟΔ   66-62

Διαβάστε .ΕΔΩ

Στον δεύτερο ένα παιχνίδι  σήμερα  μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ   89-30
Αύριο στις 4,30  το τελευταίο  ΕΝΩΣΗ-ΓΑΣ

ΑΣΠΙΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας τουλάχιστον όπως παρουσιάσθηκαν σήμερα οι δύο ομάδες.
Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ούτε ένα λεπτό η ΑΣΠΙΔΑ κεδίζοντας με  89-30
Γνωρίζοντας πως τα παιδιά θέλουν να κερδίζουν επίσης ότι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ξεκίνησε τη Β΄φάση με 4εις βαθμούς και η ΑΣΠΙΔΑ με δύο άρα πρέπει να κερδίσει εντός εκτός
λέω μήπως επειδή είναι παιδιά  και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι έπρεπε να χαλαρώσει λίγο η γηπεδούχος ομάδα ?
Παιδιά παίζουν μπορεί να ψήνονται με ήττες αλλά και το σκόρπισμα στους πέντε ανέμους δεν είναι και καλό. Γνώμη μου .
Χρόνια πολλά στον Αντώνη Πατση που παρόλο άρωσστος ήταν πολύ καλός όπως καλοί ήταν και όλοι σήμερα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
25-5  15-7  21-06   28-12

































Πωλείται  βίντεο με HD ανάλυση με όλες τις στιγμές από την καλύτερη γωνία κάλυψης σε τιμή ασυναγώνιστη. Για μπαμπάδες που τα παιδιά τους έπαιξαν πολύ ώρα  η τιμή ξεκινάει από ψηλά και καταλήγει ακόμη ψηλότερα  πολύ ψηλότερα (Παιδάκια έχουμε από τις εκλογές δεν περιμένουμε τίποτα ούτε 50 ευρώ τέτοια φτώχεια).
Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια του προπονητή της ομάδας ζαλίστε αυτόν.
 Ακολουθουν πολλές πολλές   φωτογραφίες.













































































Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ : 63 - 57

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση με νίκη κρατώντας το αήττητο για τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ με αντίπαλο τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ.
Για 35 λεπτά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι αλλά μετά τα κορίτσια ανέβασαν στροφές και πήραν τη νίκη.
Είναι στη κορυφή της βαθμολογίας και απλά θα περιμένει τον αντίπαλο που θα την ακολουθήσει στην επόμενη φάση. Ξεκινάει με δύο νίκες και τέσσερις βαθμούς με όποια ομάδα την ακολουθήσει στην επόμενη φάση.
Και φυσικά ακολούθησε το καθιερωμένο μάζωμα σαν ανταπόδοση της νίκης αλλά και της σπουδαίας πορείας στη πρώτη φάση.

 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 12 -19, 10 - 06 , 11 - 18 , 03 - 14 .
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΜΠΙΛΜΠΙΛΗΣ - ΨΑΡΙΑΝΟΣ


ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ : ( Καλφόπουλος - Δημητριάδης) Τζιούτζια , Γιοχάλαρι 21(1) , Κερανοπούλου 7 , Ελευθεριάδου 2 , Στίλο , Βαμβούρη 3 , Κατσαμακίδου 1 , Μαρμαλίδου 2 , Παπουτσή , Λολούδη .

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ : (Καρά Αχμέτ Νεδήμ ) Μεχμέτ Ουστά 8 , Αραμπατζή Ευ. 4 , Κουτρουβέλη 2 , Βουδούρη 3(1) , Χαλκίδου 14 ,Εμβερ Σουλεϊμάν , Χατζηχάληλ , Μαμαλίγκατζη 26 , Μπονόβα , Αχμέτογλου , Αραμπατζή Ζ . .

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Β΄ ΦΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ 17-18/12015

Ότι κάνατε κάνατε  αρχίζει η δεύτερη φάση του Παιδικού και όλες οι διακιολογίες τελειώσανε.
    Προπονητές  του παρκέ και προπονητές της κερκίδας τώρα σας θέλω. Έχουμε καλή ομάδα θα πάμε καλά θα περάσουμε και άλλα τέτοια αισιόδοξα  .
Για να δούμε τι πουλιά θα πιασουν οι ομάδες σας.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΟΔ -ΙΚΑΡΟΙ και ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ ο ένας εκ των δύο ομίλων και ο δεύτερος  με ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΓΑΣ -ΑΣΠΙΔΑ και την ΕΝΩΣΗ.
Στον πρώτο όμιλο ΑΣΤΕΡΑΣ  και ΙΚΑΡΟΙ ξεκινούν με 4εις βαθμούς αήττητοι και ΚΑΟΔ -ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ με δύο (δύο ήττες).

Στον δεύτερο όμιλο το απόλυτο νικών το έχουν ΕΝΩΣΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  με 4εις βαθμούς.
Το πρόγραμμα έχει λοιπόν
17/1/15 
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ
ΙΚΑΡΟΙ-ΚΑΟΔ

17/1/15   5μμ   ΑΣΠΙΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
18/1/15   3μμ   ΕΝΩΣΗ-ΓΑΣ

Στον πρώτο όμιλο ΙΚΑΡΟΙ και ΑΣΤΕΡΑΣ θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις και το απόλυτο και την επόμενη αγωνιστική έχουμε το μεταξύ τους παιχνίδι.
Στον δεύτερο όμιλο το μεγάλο φαβορί είναι η ΈΝΩΣΗ με τις υπόλοιπες να παλεύουν για την άλλη θέση. Φυσικά οι 4εις βαθμοί του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ είναι σοβαρότατο αβαντάζ αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια διαφορά δυναμικότητας που γέρνει τη ζυγαριά υπέρ της ΑΣΠΙΔΑΣ η οποία πρέπει να κάνει το απόλυτο για περάσει στην επόμενη φάση.

       Καλό ξεκίνημα  με ευχή να χαρούν τα παιδιά πρώτα τα παιχνίδια. Μια ήττα ένας αποκλεισμός δεν σημαίνει τελείωμα την προσπάθειας. Στην ηλικία που βρίσκονται τα παιδιά είναι ένα απλό σκαλί στη προσπάθεια να μάθουν να παίζουν καλό μπάσκετ. Έχουν δρόμο πολύ μπροστά τους.


Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ

ΆΠΟ ΤΟ .http://www.infobasket.gr  η αναδημοσίευση  της επιστολής των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ.
 
Η ανακοίνωση:
«Δυστυχώς παρά τα δεινά που περάσαμε σαν χώρα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ανάμεσα μας ακόμα άνθρωποι που τους βολεύει να μην αναγνωρίζουν τα προβλήματα τους αλλά βολεύονται να τα φορτώνουν σε άλλους. Βολεύονται να δικαιολογούν τις αδυναμίες τους και να τις κρύβουν καλά κάτω από το πάπλωμα. Αρκεί να φταίει κάποιος άλλος και όχι αυτοί
Σήμερα γίναμε μάρτυρες αυτού του γεγονότος με την απαράδεκτη συμπεριφορά των φιλάθλων της Ασπίδας Ξάνθης απέναντι στους γονείς των παικτών μας και την άστοχη  ειρωνική και «καφενειακού» τύπου ανακοίνωση της εν λόγω ομάδος.
Εμάς μας είπαν ότι η Ασπίδα Ξάνθης είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα με γήπεδο που το συντηρεί η ίδια και με φιλάθλους οικογένειες και παιδιά. Όντως η ομάδα και οι φίλαθλοι μας  έτυχαν της καλύτερης υποδοχής από τους εφόρους και τον φροντιστή της ομάδος. Αυτά όλα όμως μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Η συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου ξέφυγε από την πρώτη φάση από όλα τα επιτρεπόμενα αθλητικά πρότυπα.
Εκτός γηπέδου οι φίλαθλοι της Ξάνθης κρέμονταν από τα κάγκελα ενώ έβριζαν διαρκώς και απειλούσαν διαιτητές, παίκτες και φιλάθλους μας. Μέσα στο γήπεδο παίκτες με ποιότητα που μας έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους συμπεριφορές (Παπανικολάου και Στεφανίδης)  απροκάλυπτα προκαλούσαν  και έπαιζαν σκληρά τους παίκτες μας που δυστυχώς «τσίμπησαν το δόλωμα» και έτσι μεταφράζεται και  η κατά τα άλλα δίκαια διαφορά  του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος της «παράστασης» όπως περιγράφει το ματς η  ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης, δυστυχώς η γηπεδούχος ομάδα δεν κατέβηκε στο γήπεδο! Έτσι δικαιολογείται το επί μέρους 5-30 της ομάδος μας. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι λαλίστατη μερίδα των φιλάθλων της Ξάνθης δεν έβγαλαν άχνα και μάλλον παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την ομάδα μας να ξεδιπλώνει στο γήπεδο όλο το ταλέντο της. Βεβαίως οι φωνές άρχισαν πάλι στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με το σκορ να είναι στους 15 πόντους γιατί πάντα πρέπει κάποιος άλλος να φταίει που η ομάδα τους δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπέρ τους διαφορά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν η Ξάνθη έπαιζε όπως στο πρώτο ημίχρονο θα κέρδιζε. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της ήταν κάκιστη και έχασε δίκαια.
Οπότε προτείνουμε στην αντίπαλη ομάδα αντί να ξοδεύει ενέργεια για να βγάζει άστοχες και ερασιτεχνικές  ανακοινώσεις ας δει προσεκτικά το βίντεο του αγώνα να δει τα λάθη της. Εμείς το βίντεο  θα το ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας μέσα στην εβδομάδα για να δει όλος ο μπασκετικός κόσμος το τι έγινε στην Ξάνθη και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Επίσης στον πρόεδρο της ομάδος που καθόταν δίπλα στους γονείς των αθλητών μας θα του προτείναμε να περιορίσει κάποιους  φιλάθλους που με τη συμπεριφορά τους εκθέτουν την ομάδα του. Απειλητικές εκφράσεις του στυλ «ελάτε να τα πούμε έξω» ή «καθίστε κάτω και μην μιλάτε, να ξαναμιλήσετε αφού βγείτε από τα σύνορα του νομού» και « εδώ δεν είναι Πεύκα με εκκλησία γήπεδο, εδώ είναι Ξάνθη» δεν συνάδουν με κανένα πλέον αθλητικό γήπεδο.
Η ομάδα μας έχει μέσο όρο 20,5 χρόνια και ένα από τα πιο μικρά μπάτζετ στην κατηγορία. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς, τον προπονητή μας και το τεχνικό team για την δωδέκατη συνεχόμενη νίκη μας. Την καραμέλα  σταματήσαμε να τη μασάμε εδώ και  χρόνια. Όσο εύκολος στόχος και αν είμαστε οι ανυπόστατες ανακοινώσεις σας δεν μας αγγίζουν. Όσο και αν άλλες ομάδες και παράγοντες  «παρακαλούν» τους αντιπάλους μας να βγάλουν ανακοινώσεις μετά τα ματς μας για να γίνεται ντόρος. Εμείς δουλεύουμε πιο πολύ από όλους και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Καλό το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο!! ».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΗΣ  ΑΣΠΙΔΑΣ
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ομάδας των Πεύκων που με προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις καταφέρεται εναντίον του συλλόγου μας και των φιλάθλων της πόλης μας. Αν αιτία για αυτή την σφοδρή επίθεση ήταν η ανακοίνωση διαμαρτυρίας που βγάλαμε για τον Α΄διαιτητή της αναμέτρησης κύριο Ευφραιμίδη, τότε μόνοι τους αποδεικνύουν ότι τελικά υπήρχε "δράκος" και μάλλον το "παραμύθι" το φάγαμε εμείς, καθώς ενήργησαν άμεσα σαν γραφείο τύπου του εν λόγω κυρίου.
Ο σύλλογός μας σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε στην ομάδα των Μαχητών, στην οποία δώσαμε τα χέρια μας μετά το τέλος του παιχνιδιού. Θα μπορούσαμε κι εμείς να αναφερθούμε στα "γαλλικά" του προπονητή τους προς τους παίκτες μας επί 40΄ και στις εκφράσεις του τεχνικού team προς την γραμματεία και τους διαιτητές (τότε ναι θα ήταν καφενειακού τύπου η ανακοίνωση μας αλλά τελικά μας πρόλαβαν άλλοι). Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στο ότι η ομάδα των Μαχητών με μέσο όρο ηλικίας 20,5 χρόνια θα έπρεπε να σέβεται παραπάνω αθλητές που έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα εθνικών κατηγοριών και όχι να προκαλούν με κάθε τρόπο από το πρώτο λεπτό.
Όσο για το αν η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ είναι νοικοκυρεμένο σωματείο αφήστε να το κρίνουν άλλοι, ερασιτέχνες του αθλήματος σαν εμάς και όχι νεόκοποι επαγγελματίες που μάλλον έχουν καβαλήσει το καλάμι σαν εσάς. Επίσης η μακροχρόνια και πετυχημένη πορεία των αθλητών μας Στεφανίδη και Παπανικολάου στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 εθνικής κατηγορίας, στα οποία διακρίθηκαν για το ήθος και την συμπεριφορά τους δεν επιτρέπουν σε κανένα νεόκοπο σωματείο, με ιστορία μόλις 2,5 ετών, να τους αναφέρει με αυτόν τον τρόπο σε ανακοινώσεις. Είναι τουλάχιστον ασέβεια και πρόκληση και παραπέμπει σε μικρά σωματεία.
Κλείνοντας να τονίσουμε ότι οι Μαχητές Πεύκων ήταν η μοναδική ομάδα που επισκέφθηκε μέχρι τώρα την έδρα μας έχοντας τρομερή έπαρση και "ύφος", που μάλλον προέρχεται από το γεγονός ότι "δουλεύουν" πιο πολύ απ' όλους στην κατηγορία. Και να θυμίσουμε ότι κάποιοι άλλοι παρακινούσαν τα σωματεία να βγάλουν ανακοινώσεις το φθινόπωρο για την μετακίνηση σωματείου της Πάτρας στον Βόρειο όμιλο.
Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ εκ πεποιθήσεως θα παραμείνει αυτόφωτο ερασιτεχνικό σωματείο, που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή της στην Β΄ Εθνική κατηγορία, με τις δυνάμεις που διαθέτει εντός γηπέδου και δουλεύοντας λιγότερο από εσάς, σε όλους τους τομείς.
Ευχόμαστε στην ομάδα των Μαχητών Πεύκων καλή πορεία του χρόνου στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΣΔΘ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
     ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: ΣΟΛΩΝΟΣ 9β, Τ.Κ. 68200
     ΤΗΛ.   : 25520-29547 
     FAX    : 25520-29547, 26522
    ΑΦΜ   : 998739050 Δ.Ο.Υ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
                   Ν.Π.Ι.Δ.  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ
    e-mail: sdk_thrakis@yahoo.gr
          
                                                                                                     


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Γράφει ο
Δημήτρης Μιχέλης
Πρόεδρος Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

Τον τελευταίο χρόνο πάρα πολλά ειπώθηκαν, γράφτηκαν και έγιναν κατά των Διαιτητών και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο.
           
Μετά την όλη αυτή μεθοδευμένη εκστρατεία κατά των Διαιτητών, στο σύνολο σχεδόν των απλών και αγνών ανθρώπων οι οποίοι είχαν την τιμή να υπηρετήσουν τίμια την καλαθοσφαίριση και να γνωρίσουν από κοντά τους Διαιτητές, δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση και απορία αφού στη σκέψη τους πλανώνται τα εξής ερωτήματα:
            Ποια τέλος πάντων είναι η αλήθεια για τους Διαιτητές;
            Είναι εκείνοι που γνωρίσαμε εμείς, δηλαδή φανατικοί υποστηρικτές των ιδεωδών της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης ή είναι υποκριτές, είναι καιροσκόποι, είναι ιδιοτελείς και εραστές της εξουσίας;

Στα ερωτήματα αυτά πολλοί απάντησαν, πολλοί απαντούν  και πολλοί θα απαντούν.

Κατ’ αρχήν τη δημιουργία του κλίματος κατά των Διαιτητών οργάνωσαν και κατεύθυναν οι εξ επαγγέλματος διεκδικητές της εξουσίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν γνώρισαν τον Διαιτητή, διότι απλούστατα δεν τον συνάντησαν ποτέ, αφού απλούστατα δεν υπηρέτησαν την καλαθοσφαίριση ή κατάφεραν να την υπηρετήσουν ως επισκέπτες.

Κατά κανόνα, τον Διαιτητή τον τοποθετούν εκεί που αυτοί από την δική τους σκοπιά τον θέλουν, εκεί που τα σχέδιά τους και οι επιδιώξεις τους εξυπηρετούνται, εκεί που οι διάφορες σκοπιμότητες υπαγορεύουν ή εκεί που τα συναισθήματά τους τούς κατευθύνουν.

Εκείνοι όμως που δε απάντησαν είναι οι ίδιοι οι Διαιτητές και κυρίως οι Διαιτητές οι οποίοι θα απαντούσαν όχι ως εκπρόσωποι κάποιας Υπηρεσίας, όχι ως εντεταλμένοι και υπηρετούντες κάποια κατεύθυνση ή κάποια σκοπιμότητα, αλλά οι αδέσμευτοι, οι αυθόρμητοι, οι ανώνυμοι, οι ιδεολόγοι Διαιτητές, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης.

Και δεν απάντησαν όχι διότι δεν θέλουν, όχι διότι είναι απρόθυμοι, όχι διότι θέλουν κάτι να κρύψουν, απεναντίας θέλουν να μιλήσουν, θέλουν να φωνάξουν και να ακουσθούν σε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα, διότι τους αδικούν και τους θυσιάζουν στις σκοπιμότητες των σκοτεινών ιδιοτελών κυκλωμάτων.

Δεν απάντησαν διότι δεν μπορούν να μιλήσουν, ενώ θα ήθελαν να ανοίξουν την καρδιά τους και να παρουσιάσουν σε όλο τον κόσμο ανάγλυφο της αγνότητας της ψυχής τους, τον χαρακτήρα τους, τις σκέψεις τους.

Πόσο θα ήθελαν να μεταδώσουν σε όλο το μπασκετικό κόσμο την πραγματικότητα που δεν είναι τίποτα άλλο από αγνότητα προθέσεων και γενναιότητα ψυχής. Πόσο θα ήθελαν να βροντοφωνάξουν και να ακουσθούν στα πέρατα των ελληνικών γηπέδων ότι: «Μας αδικούν οι υπηρέτες της σκοπιμότητας».

Οι Διαιτητές δεν είναι κοινωνική τάξη, είναι παιδιά όλου του λαού και κυρίως του λαού, είναι γεννήματα όλης της Ελλάδας, απ’ άκρη σε άκρη.

Οι Διαιτητές είναι στο έπακρον ευαίσθητοι και κατ’ εξοχήν ιδεαλιστές, τόσο μάλιστα περισσότερο όσο νεώτεροι είναι στην ιεραρχία της διαιτησίας και την ηλικία.

Ας κοιτάξουμε σ’ όλες τις Ομοσπονδίες του κόσμου: Που έχουν τοποθετήσει τον Διαιτητή της πατρίδας τους;

Και ας διερωτηθούμε, όλοι αυτοί ουδεμιάς εξαιρουμένης, κάνουν λάθος; Ή το μέγα λάθος είμαστε εμείς, που ταπεινώνουμε το Διαιτητή;

Η ταπείνωση των Διαιτητών έχει άμεση επίπτωση στη δυναμική, το κύρος και την αξιοπιστία των αγώνων, συνεπώς στη δυναμική, το κύρος και την αξιοπιστία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Μην το ξεχνάμε ποτέ!

                                    Με σεβασμό στον Έλληνα Διαιτητή Καλαθοσφαίρισης

                                                           

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σπουδαία νίκη για τον ΓΣΕ  με τον ΖΕΦΥΡΟ 63-61
Άλλη μια εκτός έδρας ήττα για την ΣΑΝΤΑ από την ΕΥΚΑΡΠΙΑ 76-61  μια ήττα εντός προγράμματος πάντως. Ήττα και για τους ΤΙΤΑΝΕΣ εκτός από την ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ  81-61
Άλωσε τη ΝΕΑΠΟΛΗ  η ομάδα  των ΙΚΑΡΩΝ  54-59.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΔΩ

ΠΗΓΗ www.infobasket.g

ΓΣΕ -ΖΕΦΥΡΟΣ 
ΕΔΩ
Πηγή http://kavala-sports.gr


ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΤΙΤΑΝΕΣ 
ΕΔΩ
Πηγή. http://dramabasket.blogspot.gr

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ-ΠΕΥΚΑ 72-83 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παραλίγο το  θαύμα  αν δεν υπήρχε το τρίτο δεκάλεπτο και ο Κος Ευφραιμίδης

Πρώτα τα αποτελέσματα

Πιερικός Αρχέλαος-ΧΑΝΘ  67-66
Αργος Ορεστικό-Κομοτηνή  76-55
Προμηθέας Πάτρας-Aργοναύτης Καλ.  94-58
Φοίνικας Λάρισας-Πευκοχώρι
Τιτάνες Παλαμά-Αίας Ευόσμου  71-72
Ασπίδα Ξάνθης-Μαχητές Δόξας Πεύκων  72-83
Στρατώνι-Ανατόλια  72-62

ΠΗΓΗ.http://www.infobasket.gr

Την μπάνκα τίναξε  ο ΑΙΑΝΤΑΣ με τη σπουδαία νίκη του εκτός ΤΙΤΑΝΕΣ 71-72
Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ πλήρης δεν συνάντησε καμιά δυσκολία με την ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ όπως και το ΑΡΓΟΣ που κέρδισε εύκολα τον ΓΑΣ.
Νίκη και για το ΣΤΡΑΤΩΝΙ με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

ΑΣΠΙΔΑ-ΠΕΥΚΑ.
Πάντα μετά από μια διακοπή δύο εβδομάδων οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα από το χάσιμο

του αγωνιστικού ρυθμού.
 Κάτι τέτοιο στο μέτρο του δυνατού περιμέναμε και σήμερα.
Φυσικά κανένας δεν περίμενε ότι η ΑΣΠΙΔΑ θα κέρδιζε αυτό το παιχνίδι
.Η εικόνα που έχτισαν τα ΠΕΥΚΑ  είναι πως πρόκειται για ομάδα νεανική πολύ προπονημένη που τρέχει μαρκάρει σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Και αυτό είναι η νέα μορφή των πραγμάτων στο μπάσκετ. Τρέξιμο τρέξιμο αλλά από μπάσκετ υπάρχει άραγε κάτι που να κεντρίζει το ενδιαφέρον υπάρχει μπασκετική παιδεία ή έχουμε να κάνουμε με ομάδες ρομπότ?
Φαίνεται ότι τα σημεία των καιρών ευνοούν κάτι τέτοιο αλλά συγνώμη αυτό δεν είναι μπάσκετ είναι ατελείωτο τρέξιμο. Μπορεί έτσι να κερδίζονται παιχνίδια αλλά δεν τραβάει  δεν είναι το μπάσκετ που θα αγαπήσει ο κόσμος (προσωπική μου άποψη).
Με αυτό το συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ ξεκίνησε και πάλι η ομάδα των ΠΕΥΚΩΝ.
Αλλά η γηπεδούχος ΑΣΠΙΔΑ ήταν καλά διαβασμένη και εκεί που περιμέναμε τον αντίπαλο να κλέβει τη παράσταση αυτός απλά προσπαθούσε να μείνει στο παιχνίδι.
Και οι δύο πρέσινγκ αλλά η γηπεδούχος ήταν ένα κλικ καλύτερη στη δημιουργία και κυρίως
μπλοκάρισε το γρήγορο παιχνίδι του αντιπάλου
Τα ΠΕΥΚΑ με εξαίρετες είναι αλήθεια ατομικές προσπάθειες με κύριο άξονα τον Γερομίχαλο.
Πρώτο δεκάλεπτο 24-21
Δεύτερο δεκάλεπτο  48-36  με ένα καταπληκτικό ξέσπασμα της ΑΣΠΙΔΑΣ  που έδειξε πως μπορεί να κάνει την μεγάλη έκπληξη . Το να κερδίζεις τον πρώτο και αήττητο με 12 πόντους στο ημίχρονο να δείχνεις πολύ καλή αγωνιστική διάθεση να έχεις ελάχιστα λάθη και κυρίως πέρα από τον αντίπαλο να καταφέρεις να κερδίζεις και τον ανύπαρκτο έως επικίνδυνο διαιτητή
 ( Ευφραιμίδης)  που έδειξε πως ήταν χάλια στο ημίχρονο από το αποτέλεσμα πιο πολύ από την φιλοξενούμενη ομάδα...............
      Το περίεργο είναι πως παρά τα όσα άκουσε από τους θεατές δεν αντέδρασε παρά μόνο όταν αναφέρθηκε συγκεκριμένο όνομα (ΣΥΝΕΩΝΙΔΗΣ)   τότε ζήτησε να γίνουν συστάσεις από τα αστυνομικά όργανα.
Περίεργη σύμπτωση.
Απλά κουκουρούκου διαιτησία που χάλασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να προσφέρει ατελείωτο θέαμα. Ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής αρνητικά και τα κατάφερε.
Απορώ αξιολογήσεις από ανεξάρτητους φορείς δεν πρέπει να γίνονται και εδώ.
 Ή μήπως μαζεύονται μεταξύ τους και αυτοαξιολογούνται ανάλογα με τις άκρες που έχει ο καθένας..........
Ρε εντάξει πρέπει να βγει συγκεκριμένη ομάδα πρωταθλήτρια αλλά έτσι κάνετε κακό τεράστιο στο άθλημα .
 Αλλά αυτά είναι τίποτα μπροστά σε καριέρες   .....................
Τρίτο δεκάλεπτο και ενώ τα ΠΕΥΚΑ έχουν 36 πόντους σε δύο δεκάλεπτα χωρίς να αλλάξουν κάτι αγωνιστικά τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό από κανένα σημειώνουν 30 σε ένα δεκάλεπτο.
 Ο αντίπαλος έχει μπλοκάρει και κάνει το ένα πίσω από το άλλο τα λάθη.
Το απόλυτο μπλακ άουτ. 5-30 το επιμέρους σκορ και από 48-36   πάμε στο 53-66.
Η αποστολή της γηπεδούχου ήταν πια όχι δύσκολη αλλά ένας Γολγοθάς. Είπαμε εάν δεν υπήρχε τρίτο δεκάλεπτο θα μιλούσαμε για σπουδαία έκπληξη.
Και αυτό γιατί στο τέταρτο είχαμε απόλυτη ισορροπία 17-17  με τελικό σκορ 72-83.
     Σπουδαία εμφάνιση για τον Γερομίχαλο Γραβά Ελευθεριάδη για τα ΠΕΥΚΑ που φαίνεται ότι πήραν μια κρυάδα για την αγωνιστική εικόνα τους στα πρώτα δύο δεκάλεπτα  άσχετα εάν έκαναν το 12-12.
Από την ΑΣΠΙΔΑ  η επιστροφή του ΚΑΡΑΜΠΕΚΗ ήταν από τα θετικά .Μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά που ίσως να μην πίστεψαν στο τρίτο δεκάλεπτο ότι μπορούν να κάνουν ένα σπουδαίο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά. Σημασία έχει ότι έδειξαν πως μπορούν να πετύχουν πολλά στη συνέχεια.




 Και πριν στεγνώσει το μελάνι ήρθε η ανακοίνωση της ΑΣΠΙΔΑΣ.

 https://www.facebook.com/pages/Aspida-Xanthis-Basketball-Club/164392570417569
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ζητά ταπεινά συγγνώμη που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 12 πόντους διαφορά απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Ζητάει ταπεινά συγγνώμη που έβαλε στο πρώτο ημίχρονο 48 πόντους και προκάλεσε προβλήματα. Ζητάει ταπεινά συγγνώμη που σήκωσε κεφάλι και άγχωσε κάποιους με την απόδοσή του. Πήραμε το μάθημα μας γρήγορα και συνειδητοποιήσαμε ότι όλα τα ωραία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κρατάνε λίγο.
Όσο για τον κύριο Ευφραιμίδη (Α' διαιτητή της αναμέτρησης) θέλουμε να του επισημάνουμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε στην ακριτική Ξάνθη, μπορεί να κάνουμε θυσίες και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να έχουμε την ομάδα μας στην Β' Εθνική αλλά τουλάχιστον καλλιτεχνικών δρώμενων δεν στερούμαστε, οπότε η σημερινή τραγική παράσταση που έδωσε απλά τον εκθέτει σαν άνθρωπο και σαν διαιτητή.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ.



Α2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΟΣ -ΑΣΠΙΔΑ

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι η ΑΣΠΙΔΑ και έχασε με 68-48  από τον ΑΟΣ.
Στα αξιοπερίεργα του παιχνιδιού τα οχτώ  σερί τρίποντα του ΑΟΣ και η απουσία καλαθιού για επτά λεπτά  στο τρίτο δεκάλεπτο

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
29-9
40-29
52-34
68-48

ΑΣΠΙΔΑ  ΝΕΔΗΜ .ΜΕΧΜΕΤ 2 ΚΑΡΑΛΙΔΟΥ Σ 9(1), ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 5(1)
ΨΩΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 4, ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ 9, ΜΑΜΑΛΙΚΑΤΖΗ 2, ΧΑΛΚΙΔΟΥ,
ΖΙΩΓΑ 3(1), ΚΑΡΑΛΙΔΟΥ Β 4, ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 6.
Στα θετικά για την ομάδα του ΝΕΔΗΜ η καλή αμυντική παρουσία της νεαρής ΧΑΛΚΙΔΟΥ.

Α1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΡΙΩΝΑΣ  - ΕΘΝΙΚΟΣ   77-69 (65-65)
ΦΙΛΙΑ-ΑΕΚ  63-75
Σπουδαία νίκη για τον ΑΡΙΩΝΑ  την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ  κέρδιζε την ΦΙΛΙΑ .
Σε συνδιασμό των αποτελεσμάτων η ΑΕΚ είναι σίγουρα πρώτη και περιμένει στραβοπάτημα της ΘΥΕΛΛΑΣ για να μην πάει στην επόμενη φάση με ήττα.
 Ο ΑΡΙΩΝΑΣ έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον ΕΡΜΕΙΔΗ  κέρδισε στη παράταση 65-65 η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε πολύτιμες ανάσες. Αντίθετα ο ΕΘΝΙΚΟΣ χάνει έδαφος.

Διαβάστε το άρθρο του Νεκτάριου Αμποβιανίδη στο  http://www.thrakisports.gr   ΕΔΩ