Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΝΔΡΩΝ Β΄ΦΑΣΗ 13-14/05/2017

Φυσικά όλοι γνωρίζεται τις εξελίξεις με την μετακίνηση σε άλλες θέσεις στην ακαδημία  του προπονητικού διδύμου (Ανδρικής ομάδας) από τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ.
 Ήταν μια απόφαση του Δ.Σ ομόφωνη*  και το μόνο που έχω να πω πως δεν έπρεπε να γίνει την στιγμή αυτή . Αυτοί είναι όμως υπεύθυνοι των αποφάσεων και αυτοί προφανώς αναλαμβάνουν και τις ευθύνες.

 *(Μερικές διορθώσεις μετά από διασταύρωση πληροφοριών)
 
Το ξεκαθάρισμα σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια θα γίνει το επόμενο ΣΚ 13-14/5/2017.
Τότε θα ξέρουμε τα τελικά ζευγάρια και ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν μαζί με τον ΓΣΕ που έκανε το 2-0 την άνοδο στην Γ΄Εθνική κατηγορία.
Μια κατηγορία που την χρονιά που έρχεται θα έχει λιγότερες ομάδες από την περιοχή μας μιας και φαίνεται ότι τελικά οι ΙΚΑΡΟΙ θα ανέβουν κατηγορία (Β΄) και σίγουρα η ΣΑΝΤΑ θα αγωνίζεται στο τοπικό με ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον ΑΣΤΕΡΑ. ΓΑΣ και ΑΕΚ μαζί με ΟΡΦΕΑ συν τον πρωταθλητή ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

ΑΣΠΙΔΑ Πρόσκληση για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι .


Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Γ΄ Εθνική. Δύσκολη συνέχεια.

Από την αγωνιστική που πέρασε έμεινε η ήττα της ΑΕΚ  από την ΧΑΛΚΓΔΟΝΑ και  η συντριβή του ΑΣΤΕΡΑ από τον ΓΑΣ. Παλιά γραμμάτια ανεξόφλητα .....
Η ΑΕΚ  έμεινε πίσω και ελπίζει στα μπαράζ ανόδου πάντα με την σκέψη ότι θέλει και μπορεί να σταθεί οικονομικά στην Β΄Εθνική.


Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΡΟΥΠΕΛ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 81-78

Δύο λεπτά στο 4ο δεκάλεπτο  μπροστά ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 49-55 το σκορ......
Σε τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι θα λύσουν τις διαφορές τους τελικά οι δύο ομάδες μετά την επικράτηση του ΡΟΥΠΕΛ στο Σιδηροκαστρο με 81-78.

Το  ρεπορτάζ του αγώνα.

"Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι από κάθε πλευρά με ευθύνη  των διαιτητών που "άφησαν" το σκληρό παιχνίδι. Μια ελαφρά συνεχής προ πορεία στο σκορ για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ μέχρι τα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου. Είχε πιο πολλές επιλογές από τον αντίπαλο που στηρίχθηκε και πάλι σε λίγους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες. Το πλεονέκτημα αυτό του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ όμως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα γιατί τα πολλά λάθη επέτρεπαν στον αντίπαλο να είναι ζωντανός στην διεκδίκηση της νίκης.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η αγωνία και η ένταση είχε φτάσει στο απόλυτο γιατί ο γηπεδούχος δεν είχε πολλά περιθώρια. Έπρεπε να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία που του δινόταν και αυτό έκανε .
Ο φιλοξενούμενος "φρόντισε" να τον βοηθήσει και τελικά να χάσει ένα δικό του παιχνίδι.
Στα δύσκολα το ΡΟΥΠΕΛ φάνηκε πιο ψυχωμένο έπαιξε σαν να μην υπάρχει αύριο και έστειλε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι στην ΞΑΝΘΗ .
Κουμπάνης Σταμουλής και Τσίλογλου ήταν από τους καλύτερους για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ενώ καθοριστικότατοι ήταν και οι 24 πόντοι του Μίλαν Ψάλτου"
Για το xanthibasket ΑΧ.

ΑΝΔΡΩΝ Β΄Φάση 2ο παιχνίδι

Μόνο ο ΓΣΕ τελείωσε την αποστολή του γρήγορα στα δύο παιχνίδια.
Κέρδισε και στις ΦΕΡΡΕΣ την ΘΥΕΛΛΑ και απλά θα περειμένει τον νικητή του ζευγαριού
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΡΟΥΠΕΛ (αυτή την ώρα γίνεται στην έδρα του ΡΟΥΠΕΛ το 2ο παιχνίδι 06,00 μμ).
53-83 το σκορ του δευτέρου παιχνιδιού.
Η ΦΙΛΙΑ έφερε την σειρά στα ίσια 1-1 με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ που έπαιξε χωρίς τον Ν.Αμπελακιώτη.
Και εδώ όλα θα κριθούν στο τρίτο παιχνίδι στην έδρα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Η έκπληξη ήρθε από το ζευγάρι ΑΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.
Στο δεύτερο παιχνίδι στις ΣΕΡΡΕΣ κέρδισε ο ΑΟΣ με 52-46.
Στο ρεπορτάζ από το παιχνίδι του ST.PAN  μόνο αγωνιστικά σχόλια δεν υπάρχουν και αυτό γιατί αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού η πρώτη κουβέντα στην τηλεφωνική επικοινωνία ήταν
 "πολύ ξύλο ". 

Σχολιασμός.
Α.Ο.Σ.-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

είναι του ΜΠΑΣΚΕΤ η χαρά αυτό που τελικά μετράει;;
Κατά τη γνώμη μου ο ΑΟΣ αδικείται...με το ξύλο που ρίχνει απορώ πως κατάφεραν και τον κέρδιζαν οι αντίπαλοι του.
2' λεπτό του αγώνα και η εντολή του προπονητή (καταγεγραμμένη και στο video ντεεεεε) "βάλτε αγκώνες στα σκρίν και στα ριμπάουντ". 52-46 το τελικό σκορ με το τους φοιτητές μάλλον να ξεχνούν πως παίζεται το μπάσκετ, τους καταλογίστηκαν βήματα πάνω από 25 φορές! Από την άλλη μεριά ο ΑΟΣ έδειξε πως εύκολα θα μπορούσε να έχει παίχτες και σε άλλα αθλήματα όπως αυτά του judo, της ελληνορωμαϊκης πάλης και του karate. Σε συνδυασμό με τον "επιλεκτικό" πρώτο διαιτητή η νίκη του ΑΟΣ ήταν αναμενόμενη. Έτσι η σειρά μεταφέρεται στην Κομοτηνή το Σάββατο στις 13/5.
Αγωνιστικά το παιχνίδι περιγράφεται με δύο λέξεις: ΞΎΛΟ-ΑΤΙΜΩΡΗΣΊΑ και οποιοδήποτε άλλο σχόλιο θα ήταν περιττό.

απο τις Σέρρες για το xanthibasket.blogspot.gr, ST.PAN

Δεκάλεπτα: 14-11, 26-20 (ημ.), 33-30, 52-46

Α.Ο.Σ. (Μπετιχαβάς): Χατζηστεφάνου 16 (3), Χορτομάρης Σ. 8 (2), Μπουτάκογλου 20, Στόικος 8, Μπεντιούλης, Τερζής, Στάμος, Αναστασιάδης, Καρακώστας, Χορτομάρης Γ.

Δημοκρίτειο (Δόλωμα): Γιαννακόπουλος 4, Πολίτης 4, Μπούντας 8, Ζολώτας 7 (1), Ιωσηφίδης 11(1), Στασινόπουλος 9, Οικονομάκης 3 (1), Νταγιάντης, Κώστας, Πλάκας, Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης