Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 16-17

 Μια ακόμη χρονια έφτασε στο τέλος και μια μικρή ανασκόπηση (ΑΝΔΡΙΚΟ) σε όλες τις κατηγορίες του στην επικράτεια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.


Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Είναι  το σημείο για σχολιασμούς ,φωτογραφίες της όλης διοργάνωσης ???* 
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι πως μόνο το "Φ.Αμοιρίδης" μπορεί να προσφέρει στο μπάσκετ το τοπικό. Είναι ο ναός του μπάσκετ στην περιοχή μας και θα πρέπει ο κάθε φορέας να το δει έτσι. 
Μόνο εδώ μπορεί να υπάρξει μπασκετικό κλίμα και μόνο σε αυτό το γήπεδο οι παίκτες μπορούν να αισθανθούν ότι παίζουν σε άλλο επίπεδο.
 Και η κατάληξη είναι γιατί τελικά δεν έγινε το Φ4.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ Ο ΓΣΕ εκεί που του αξίζει .

Κατά την διάρκεια των ηλιθίων εκδηλώσεων οπαδικής λατρείας  και ακόμη περισσότερο της προσπάθειας απάντησης από την μεριά του ΓΣΕ  των ευγενώς κινουμένων οπαδών του που πήγαν να προστατέψουν τα ιερά και όσια  της φυλής τους υπήρξαν ευτυχώς και μερικοί με πολύ μεγάλη διάθεση χιούμορ.
Καθώς λοιπόν ο καημένος ΡΟΤΣΑ ως αρχηγός προσπαθεί  να ανέβει τα κάγκελα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα  από τους οπαδικούς στρατούς  έρχεται κάποιος  και με προβοκατόρικη διάθεση λέει  σε μια ομήγυρη  ΞΑΝΘΙΩΤΏΝ.
Άντε Κουφ@#$ς  για εσάς δουλεύουν  . Θα τιμωρηθούν  και έτσι θα ανέβει ο τρίτος της βαθμολογίας!!!!!
Φυσικό ήταν να πέσει στην αρχή μια βουβαμάρα  και μετά πολύ γέλιο.
Φυσικά ως καλός προβοκάτορας υποσχέθηκα να το αναρτήσω γιατί μόνο καλή εικόνα εξωαγωνιστικά δεν είδαμε.
Πρώτα μια ανάλυση του παιχνιδιού και μετά της όλης αποτυχημένης από κάθε άποψη διοργάνωσης την οποία έσωσαν μερικοί παίκτες διαμάντια  και μια κίνηση ομάδας που έδειξε άλλα ήθη.
Σαφέστατα καλύτερος ο ΓΣΕ  και δίκαια πρωταθλητής για τη χρονιά.
Δεν μπόρεσαν οι φοιτητές να αντέξουν την πίεση του παιχνιδιού.
Αλλά όταν μιλάω για ΓΣΕ  πρέπει να διευκρινίσω μερικά Θεματάκια .

ΕΙΔΗΣΗ ΦΩΤΙΑ.....ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ??????

Αν τελικά ισχύουν  όλα όσα κατ αποκλειστικότητα έχει στην διάθεσή του το μπλοκ τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του τοπικού μπάσκετ.
Δώστε μεγάλη προσοχή  γιατί ότι ακολουθεί είναι φωτιά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό όταν γίνουν επεισόδια σε ένα παιχνίδι και έχουν  ταυτοποιηθεί ως  οπαδοί των δύο ομάδων οι συμμετέχοντες τότε τιμωρούνται και οι ομάδες. Το είδος της τιμωρίας εξαρτάται από το τι θα γράψει στο φύλλο του αγώνος ο  διαιτητής-τες αλλά και ο κομισάριος του αγώνα.
Αλλά ακόμη και αν δεν γίνει έτσι τότε μπορεί σύμφωνα με το οπτικό υλικό που υπάρχει να βγει και πάλι καταδικαστική απόφαση κατά των δύο ομάδων  . Υπάρχει πάντα και η αναφορά της αστυνομίας για πρόκληση  ταραχών και επέμβασή της.
Στον κανονισμό είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται παίκτης ομάδας να αναλαμβάνει πρωτοβουλία και να φεύγει από τον πάγκο ανεβαίνοντας τα κιγκλιδώματα . Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον αρχηγό της κάθε ομάδας ΑΛΛΑ  μόνο όταν ζητηθεί από τον υπεύθυνο του παιχνιδιού με σκοπό την διαφύλαξη της τάξης και την συνέχεια του παιχνιδιού.
ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ  αυτή η οδηγία θα πρέπει να έχει δοθεί από τον υπεύθυνο του παιχνιδιού και να έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνος.
Αν δεν έχει περαστεί γραπτώς στον φύλλο αγώνος  η κίνηση του αρχηγού του ΓΣΕ  να ανέβει κάγκελα για να ηρεμήσει τους φιλάθλους (και καλά έκανε) τότε θεωρείται "ως συμμετοχή "  στα επεισόδια  και φυσικά οι αντίστοιχες κινήσεις από τον άλλο πάγκο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ.
Όπως καταλαβαίνεται όλα είναι ανοιχτά μέχρι την εκδίκαση  της ένστασης.
Ρωτώντας νομικό ειδικό σε τέτοιες περιπτώσεις έμαθα πως δεν χρειάζεται να γίνει καμία ένσταση από άλλη ομάδα  για να υπάρξει έρευνα και οριστικοποίηση της τελικής βαθμολογίας  γιατί και μόνο η αναφορά της αστυνομίας για ύπαρξη επεισοδίων σημαίνει πως θα μείνει ανοιχτή η τελική βαθμολογία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ενδελεχής έρευνα και απόδοση ευθυνών.
Και για υλικό θα χρησιμοποιηθεί το φύλλο αγώνος οι καταθέσεις των υπευθύνων παικτών αναφορά αστυνομίας και το φωτογραφικό υλικό καθώς και οι δημοσιεύεσεις  έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
Σαν τελικό  στοιχείο της όλης εξέλιξης σαν ενημερώνω πως σε περίπτωση που τιμωρηθούν οι δύο ομάδες    σημαίνει πως η άνοδος αλλάζει χέρια  και περνάει στους επόμενους τηςκατάταξης.

Μικρός Τελικός Όπως το περίμενα.

Και αυτό που περίμενα ήταν να νικήσει η ομάδα της πόλης μου και να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού ο Ξανθιώτης της ΦΙΛΙΑΣ  ο  Χαράλαμπος Σαββουλίδης.
Και όλα έγιναν κατά γράμμα. Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ πήρε την νίκη με πολύ άγχος και μαζί την τρίτη θέση για την οποία δεν πήρε μετάλλιο την ώρα των απονομών ?????
Δεν γνωρίζω άλλη διοργάνωση στην οποία ο τρίτος να μην παίρνει το μετάλλιο του την στιγμή των απονομών.????
Ο Χ.Σαββουλίδης λίγο έλειψε να πάρει μόνος του το παιχνίδι με την  προσπάθειά του σε όλο το παιχνίδι στο   01,33   κάνοντας το  73-71   με τρίποντο το 74-73 01,18 και το 78-75 00,14,7  πριν τη λήξη.