Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

AΣΠΙΔΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                                                Ξάνθη 2/2/2017

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι αθλητές της ομάδας  καλαθοσφαίρισης Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ  ΞΑΝΘΗΣ αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και την έντονη διαφωνία μας για τις ατυχείς δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Γεώργιου Βασιλακόπουλου.
Ο σύλλογός μας,  που συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης με την ομάδα Γυναικών στην Α2 Εθνική κατηγορία και την ομάδα Ανδρών στη Β’ Εθνική κατηγορία και έχοντας ακαδημίες όλων των ηλικιών, αγοριών και κοριτσιών,  είναι στελεχωμένος από αθλητές και προπονητές που είναι Έλληνες πολίτες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι συμβιώνουν ειρηνικά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη Θράκη.
Εμείς, οι άνθρωποι της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, που ζούμε και αναπνέουμε για τον αθλητισμό και εκπροσωπούμε το μπάσκετ της ακριτικής Θράκης στις εθνικές κατηγορίες, νιώθουμε περήφανοι ως  Θρακιώτες χριστιανοί και μουσουλμάνοι και δηλώνουμε την πεποίθησή μας, την οποία κάνουμε καθημερινά πράξη, πως ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, γεφυρώνει κάθε διαφορά και σέβεται τη διαφορετικότητα.
Πιστεύουμε πως η διοργάνωση του τελικού του  κυπέλλου καλαθοσφαίρισης στην Ξάνθη μας είναι πια χρέος της ελληνικής Πολιτείας και της Ε.Ο.Κ., προκειμένου να αποδείξουν έμπρακτα  πως δεν υπήρχε καμιά σκοπιμότητα και ήταν απλά ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Ο.Κ., οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνουν την πολύχρονη και μεγάλη προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Σας  κάνουμε γνωστό πως σε περίπτωση που οριστεί η διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας, προτιθέμεθα να διαθέσουμε όλους τους αθλητές των αγωνιστικών μας τμημάτων ως εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο αθλητισμός είναι για μας τρόπος ζωής, γιορτή και προσφορά.


 Το Δ.Σ.
Α.Π.Σ.  ΑΣΠΙΣ  ΞΑΝΘΗΣ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ο "Πατερούλης" μίλησε .......Όχι τελικός στην ΞΑΝΘΗ

Ξέρετε γιατί δεν μπορεί να γίνει ο τελικός μπάσκετ κυπέλλου στην ΞΑΝΘΗ ????

Γιατί ο "πατερούλης" ένας είναι ....πιστεύει ότι θα κάνει διάφορα η μειονότητα και γι αυτό επειδή αγαπά την πατρίδα του που φτάνει μέχρι την ΠΑΤΡΑ  δεν θα γίνει εδώ ο τελικός....
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ τον λένε και αυτόν ψηφίσατε  να παραμείνει άλλα σαράντα χρόνια στην ΕΟΚ.
Οι βασιλιάδες που έχουν κληρονομικό δικαίωμα το χάνουν καμιά φορά  από εξεγέρσεις...
Να ζήσετε  να τον χαίρεστε    .............................

Διαβάστε περισσότερα.

ΕΔΩ

Το μέγεθος της αθλιότητας δεν περιγράφεται.

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.....

ΕΔΩ 


Τι  λέει η ΕΚΑΣΜΑΘ  ποιά είναι η στάση της  ????   ανακοίνωση  καμιά?????? 

ΑΝΔΡΩΝ 4-5/2/2017 σχολιασμός

Σαββατοκύριακο θα γίνουν τα παιχνίδια του ομίλου 4-5/2/2017.
Και την τελυταία μέρα την Κυριακή στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής
 το πιο σπουδαίο .....ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΑΡΙΩΝΑΣ .

Σπουδαίο από κάθε άποψη και το παιχνίδι στις ΦΕΡΡΕΣ.
Αναλυτικά ο σχολιασμός

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 5/2/17

΄Το πρόγραμμα έχει ένα σπουδαίο παιχνίδι κορυφής (1-2 θέση) ΙΚΑΡΟΙ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ .
Άλλο ένα που ίσως ξεκαθαρίσει πολλά για τον ΓΑΣ αλλά και τον αντίπαλό του ΖΕΦΥΡΟ.
Τέλος είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τον ΑΣΤΕΡΑ  να ξεκολλήσει .

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΟΡΦΕΑΣ
Δεν έχουν πρόβλημα είναι στην μέση της βαθμολογίας παίζουν ελεύθερα.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σχολιασμός παιχνιδιού ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΙΑΣ (νέο αίμα στο μπλογκ)

Σχολιασμός του παιχνιδιού από τον νέο συνεργάτη του xanthibasket.

Οι  δύο ομάδες ξαναβρίσκονται στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Αίας είχε κερδίσει τον Λεύκιππο ένα από τα φαβορί για την τετράδα βγάζοντας στην φόρα τα προβλήματα ανάπτυξης που είχε κατά διαστήματα η ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ.
Από την μεριά του ο Αίαντας μετά την νίκη στον πρώτο γύρο είχε δείξει πως θα πρωταγωνιστήσει μόνο που δεν είχε τελικά διάρκεια γιατί εδώ και αρκετές αγωνιστικές μετράει πολλές ήττες που τον έριξαν από τις πρώτες θέσεις βάζοντας και σε αμφιβολία κατά πόσο μπορεί να τερματίσει μέσα στην ΄τετράδα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λεύκιππο να έχει καλύτερο ρυθμό να είναι πιο ομαδικός . Εκμεταλλευόμενος τον καλύτερο του πάγκο σε αντίθεση με τους εννέα μόνο παίκτες του Αίαντα πίεζε σε όλο το πλάτος του γηπέδου.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού με τον Λεύκιππο να είναι μπροστά και τον Αίαντα να προσπαθεί να είναι στο παιχνίδι κράτησε μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου 1ο  20-8  , 2ο 31-23   .
Να αναφερθεί ο τραυματισ΄μός του Νικάκη στο πρώτο δεκάλεπτο που ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρός.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο γηπεδούχος παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά που έφτασε στους 18 πόντους δείχνοντας ότι θα το "καθάριζε " νωρίς το  παιχνίδι.
Η εμπειρία των παικτών του Αίαντα ήταν αυτή που τον κράτησε όρθιο με την διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να είναι στους 12 πόντους 48-36.
Αν οι παίκτες του Λεύκιππου ήταν πιο σοβαροί στις επιθέσεις τους και ΄περιόριζαν τα λάθη τους γιατί αυτά έδιναν την ευκαιρία στους έμπειρους Νικάκη Κοτσαρλή και Οικονομίδη να σκοράρουν και το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πολύ νωρίς μιας και η διαφορά θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σημείο που θα ήταν πολύ δύσκολο να την μειώσουν στο τέταρτο δεκάλεπτο.
4ο  δεκάλεπτο με το σκηνικό  να αλλάζει.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αίαντα . Εκμεταλλεύεται το χαλάρωμα των παικτών του Λεύκιππου  την ένταση που δημιουργήθηκε από κάποια σφυρίγματα των διαιτητών τα οποία οι άνθρωποι του Λεύκιππου θεώρησαν ότι τους αδικούν με αποτέλεσμα να χαθεί η καλή ψυχολογία .*
 Λάθη επί λαθών και αντί να επιβάλουν και πάλι το γρήγορο παιχνίδι τους απέναντι σε μια αργή ομάδα είδαν τον Αίαντα να επιβάλει το δικό του παιχνίδι .
Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους έμπειρους παίκτες του να σημειώσουν μεγάλα καλάθια να κάνουν ένα 8-0 και η διαφορά να πέσει στους έξι πόντους.
03,33  50-49 με τον Λεύκιππο να έχει σκοράρει μόνο δύο πόντους από βολές.
02,41 τρίποντο Ψάλτου 53-49
01,22  αντιαθλητικό από τον Κούτρα 0/2  οι βολές για τον Αίαντα που δεν σημειώνει κανένα πόντο στην επαναφορά.
0,50,7   1/2 βολές για τον Κουμπάνη ΄57-51  και λήψη του παιχνιδιού με νικητή τον Λεύκιππο που είδε την προσπάθεια των τριών πρώτων δεκάλεπτων να κινδυνεύει να χαθεί από δικά του επιπόλαια λάθη. 
Η έλλειψη καθαρού μυαλού και η απουσία ομαδικότητας σε αυτό το δεκάλεπτο λίγο έλειψε να του στοιχίσει .Αδίκησαν την συνολική τους προσπάθεια για  άλλη μία φορά.
Ο Αίας για ένα ακόμη παιχνίδι στηρίχθηκε στους έμπειρους αν και έδωσε περισσότερο χρόνο στους νέους . Έχει νέα παιδιά που θα πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνο .

* Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές με κάποια λάθη που δεν έκριναν το παιχνίδι έφεραν όμως αναστάτωση στους παίκτες. Θα μπορούσαν να σφυρίξουν κάποια φάουλ παραπάνω.



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ. ΜΟΥΡΒΑΚΗΣ
ΚΟΥΜΠΑΝΗΣ, ΖΑΡΡΑΣ, ΑΝΘΗΣ, ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ, ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ, ΚΑΛΦΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ,  ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΡΑΣ

ΑΙΑΝΤΑΣ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΛΟΓΙΑΣ, ΣΑΒΒΑΚΗΣ, ΝΙΚΑΚΗΣ, ΜΠΟΡΜΠΙΔΗΣ, ΛΑΠΠΑΣ, ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ,ΤΕΡΖΙΔΗΣ,ΑΦΙΣΙΟΣ, ΚΟΤΣΑΡΛΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Για το xanthibasket  Α.CH.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 29/1/17

ΑΕΚ-ΣΥΚΙΕΣ 64-59
ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΓΑΣ 61-68
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 81-70
ΟΡΦΕΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  76-71
ΖΕΦΥΡΟΣ-ΝΕΑΠΟΛΗ  78-51
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΙΚΑΡΟΙ  55-81
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 70-59

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΙΑΣ 57-51

Λίγο έλειψε να χάσει και το εντός έδρας παιχνίδι ο Λεύκιππος με αντίπαλο τον ελλειπή Αίαντα.
Ξεκίνησε καλά έπιασε μια άνετη διαφορά είχε ρυθμό και όλα έδειχνα ότι θα είχε ένα ευχάριστο απόγευμα.
Μόνο που δεν υπολόγισε πολλά και κυρίως την διάθεση των παικτών του Αίαντα στα τελευταία λεπτά. Οι  παίκτες του Αίαντα κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό πέτυχαν μεγάλα τρίποντα , ισοφάρισαν μάλιστα και έβαλαν τα δύσκολα στον Λεύκιππο.
Το παιχνίδι είχε αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον.

Παιδικό Αριων-Ασπίδα φωτό...

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αυτό του δεύτερου γύρου. Μπορεί να κέρδισε και παλί η Ασπίδα αλλά αυτή τη φορά ο Αρίωνας ήταν πιο μαχητικός . Η τελικά διαφορά λέει πολλά. 50-58.











ΑΡΙΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ 56-46

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΑΡΙΩΝ+ΘΥΕΛΛΑ 56-46
ΦΙΛΙΑ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ 63-47
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 61-46
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΣΟΥΦΛΙ  73-44
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  80-42
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΙΑΣ     57-51

ΑΡΙΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ
Κακό παιχνίδι σε γενικές γραμμές αλλά με υπέροχο τέλος.
Ο Αρίωνας που είχε μια ελάχιστη υπέρ του διαφορά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ΄΄εχασε τον ρυθμό του στο τρίτο δεκάλεπτο και ΄΄εμεινε πίσω στο σκορ 35-39 .
Η Θύελλα έδειχνε ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι είχε λίγο πολύ επιβάλει το παιχνίδι της παρότι και αυτή άστοχη υπερβολικά αλλά έκανε λιγότερα λάθη.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού αλλάζει. Ο Αρίωνας σημειώνει μετά από πολλές άστοχες προσπάθειες καλάθια τριών πόντων και μέχρι το 06,48  κάνει το 10-0 με το σκορ να γίνεται από 35-39  45-39.Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά ξυπνάει η Θύελλα και μέχρι το 04,46 ισοφαρίζει 45-45 (0-7) και το παιχνίδι παίρνει φωτιά Τρίποντο στο 03,38 48-45 και μέχρι το 01,40 κάνει ο Αρίωνας το δικό του 7-0 52-45.
00,52 52-46
00,36 53-46
00,04-56-46 και η τελετή τελειώνει με νικητή τον Αρίωνα που είχε πιο καθαρό μυαλό και λύσεις στα τελευταία λεπτά. Είχε περισσότερες αντοχές από την Θύελλα και πήρε στο νήμα το παιχνίδι.