Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΑΝΘΗΣ Νο5




















































Γ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Συνέντευξη

ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ του  Γ.Σουλιώτη στο τουρνουά της Εθνικής  στην ΞΑΝΘΗ
http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=147524&Itemid=106

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΑΝΘΗΣ Νο 4












































TOΥΡΝΟΥΑ ΞΑΝΘΗΣ 3ο μερος

 Δύο σταρ του μπάσκετ ο καθένας στον τομέα του .
Ο  Γιάννης   και ο Κυρ Νίκος ο σταρ του τοπικού μας μπάσκετ.



 Γιάννης  και πάλι  αλλά με τον Γιάννη Στεαφανίδη και τον υιο Στεφανίδη
 Και πάλι  Γιάννης  απόλυτος σταρ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας.
Ένα μέρος του λαού που γέμισε το
"Φ.Α"











































Γ΄ΕΘΝΙΚΗ πριν την έναρξη.

Ποιός θα είναι το αφεντικό στην κατηγορία μια κατηγορία που έχει έντονο άρωμα τοπικού πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Ποιοι θα πέσουν και είναι πέντε φέτος ???
Ποιος έκανε τις καλύτερες κινήσεις ποια ομάδα  δείχνει να είναι η πιο δυνατή???
Αυτά είναι οι προκαταρκτικές ερωτήσεις  πριν την έναρξη  στις 11/10/2015.
Ξεκινάμε από τον ΓΑΣ.
 Άλλαξε ο προπονητής και στην θέση του Ν.Λεμονίδη πήγε ο Ντίνας συν άλλο ένα παλιό παίκτη .Έχουμε προπονητικό δίδυμο πρώην παικτών   αν και αυτό δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο θα είναι πρώην παίκτες.
Μεγάλη μεταγραφή  του Δημήτρη Καραμπέκη  από ΑΣΠΙΔΑ  σε ΓΑΣ μαζί με τον Θεόδωρο Μιχαηλίδη από τον ΑΡΙΩΝΑ.


ΑΕΚ  κράτησε τον βασικό κορμό  βλέπε Κουτσοβασίλη  πήρε τον πρώην γκαρντ της ΘΥΕΛΛΑΣ και φυσικά χτύπησε φλέβα με τον Στέλλιο Τελούδη. Άλλαξε και προπονητή  βεβαίως με τον Β.Στοάκη ως βοηθό πιά.
Είναι καλοδουλεμένο σύνολο  οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους έχουν όρεξη  και θα προσπαθήσουν για την παραμονή. Από την μεριά της η διοίκηση δεν έκανε τα κλασσικά ανοίγματα τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες με σκοπό να προσελκύσει παίκτες. Αυτά μπορούσε αυτά έκανε χωρίς να μείνει εκτεθειμένη ούτε τώρα αλλά ούτε και με την λήξη του πρωταθλήματος.  Καθαρές εξηγήσεις.

ΑΣΠΙΔΑ. Έφυγαν παρα πολλοί  .
 ΤΑΤΑΡΗΣ  σταμάτησε την ενεργό δράση , Θεόδωρος Σταμπουλής ο εργασιακός φόρτος τον ανάγκασε να σταματήσει στη μέση της χρονιάς.
Αποχώρηση -μεταγραφή Χρήστου Παπανικολάου πήγε στην Λαρισα.
 Μεταγραφή όπως έγραψα ο Δ.Καραμπέκης .Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Ντίνο Δενδρινό.
Αυτή η αποχώρηση μαζί με τον Σταμπουλή είναι οι πιο μεγάλες πληγές που έχει η ΑΣΠΙΔΑ.
Ναι μεν πήρε  τον γκαρντ της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ  στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ (κάνει το στρατιωτικό του ) και ένα δύο ακόμη 1-2α  αλλά το πάθος και την τρέλα για την ομάδα του Ντίνου δύσκολα θα την αναπληρώσει.
Η απώλεια του Θ,Σταμπουλή  δεν φαίνεται να αναπληρώνεται.
Όχι μόνο αυτό αλλά δημιουργήθηκε και νέο πρόβλημα. Ο Γιώργος Παλλάκης που φέτος θα είχε βασικότατο ρόλο  κάνει τη στρατιωτική του θητεία και η μετάθεσή του είναι για το Διδυμότειχο. Αν δεν καταφέρουν να τον φέρουν στην πόλη  μένει μόνο ο Απόστολος Κουτσογιάννης ως ψηλός   για την ομάδα και θα μετατοπισθεί ως τεσσάρι ο Ιάσωνας Πέτς.
Η φυγή του Δ.Καραμπέκη είναι ένας ακόμη γρίφος για τον Κ.Ιωαννίδη που πρέπει να λύσει. Πέρα από το κενό που πρέπει να καλύψει θα πρέπει να βρει και την συνταγή να τον σταματήσει όταν τον βρει αντίπαλο.
Φέτος  το δικαίωμα συμμετοχής    πολλοί έφηβοι της ομάδας  και αυτό στα πλαίσια αλλαγής φιλοσοφίας  που ξεκίνησε .
Μπορεί η ΑΣΠΙΔΑ  να έχασε υλικό αλλά συμπλήρωσε επίσης. Αν λύσει και την εκκρεμότητα του ψηλού σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία γιατί μιλάμε για μια ομάδα που έχασε την παραμονή στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ  στις λεπτομέρειες .

ΓΣΕ.  Άλλαξε πολλά από προπονητή παίκτες μέχρι και διοίκηση.
 Η παλαιότερη ομάδα ή καλύτερα η ομάδα με τις περισσότερες επιτυχίες στην Γ΄  από την περιοχή μας  τελευταία προσπαθεί να στρώσει  και να καταφέρει να βάλει εκείνα τα στοιχεία έτσι ώστε να μην παλεύει για την σωτηρία  της.

ΣΑΝΤΑ  .  Η ομάδα που τίναξε την μπάνκα την προηγούμενη χρονιά με την εκπληκτική της προσπάθεια -σωτηρία στις τελευταίες αγωνιστικές .
 Μια παρέα έμπειρων παικτών που είδε το υλικό της να φεύγει για άλλες πολιτείες τελικά φέτος έγινε ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας.
Άλλαξε δομή λειτουργία τρόπο σκέψης και ναι μεν κράτησε το παρε:iστικο αλλά σε επίπεδο οργάνωσης  και στόχων αλλά και σε μελλοντική δημιουργία υποδομής  βάζει γυαλιά σε πολλούς.
Η πιο ηχηρή μεταγραφή αυτή του προπονητή Στάθη Καμαράκη.
Το βλέπω ή καλύτερα τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια και τώρα ακόμη είναι ο ίδιος φωνακλάς με την τεράστια όρεξη για μπάσκετ.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Ο Νίκος Αμπελακιώτης  απορρίπτοντας πολλές προτάσεις  με κίνητρο τον Καμαράκη ήρθε στην ΣΑΝΤΑ  δίνοντας ακόμη περισσότερο επιθετικό αέρα στην ομάδα. Επιστροφή του Κ.Χαριζάνη  παραμονή του Σ. Κουμλέλη  η προσθήκη νέων παικτών φοιτητών  από άλλες πόλεις την κάνουν να μοιάζει πιο γεμάτη από ποτέ  σε κάθε θέση.
Εκεί που ήταν τρεις και ο κούκος στις προπονήσεις τώρα δεν υπάρχει μέρα που ο αριθμός να πέφτει κάτω από 12 παίκτες. Εκεί που δεν είχε κανένα μικρό ή ελάχιστους θα κατεβάσει ομάδα κάτω των είκοσι στο κύπελλο.
Με αυτά και με άλλα πήρε τον τίτλο του φαβορί κάτι που θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν οι άνθρωποι της. Το μοτό τους είναι πως έπρεπε να αλλάξουμε πολλά να ευχαριστίομαστε το μπάσκετ και όπου βγει.

ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ. Θα καταντήσει σταθερή αξία  μαζί με τον ΓΑΣ  και τον ΓΣΕ. Τη χρονιά που πέρασε είχε στόχους  ψηλούς αλλά δεν μπόρεσε για λίγο να τους κάνει πραγματικότητα.
Η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ δεν άλλαξε πολλά και έχει φέτος τους ίδιους υψηλούς στόχους.

ΙΚΑΡΟΙ .  Το στοίχημα είχε την καλύτερη κατάληξη.
Όχι μόνο έμεινε η ομάδα αλλά τερμάτισε σε καλή θέση και έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στους μικρούς. Ότι ακριβώς πρέπει να γίνεται στην επαρχία και στην κατηγορία. Έκανε κάποιες στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις  χωρίς να αλλάξει χαρακτήρα και ουσία .
Για τις ομάδες των ΣΕΡΡΩΝ μπορείτε να διαβάσετε στο serresbasket και τις αντίστοιχες  της Καβάλας στο kavalaspor.
Για της Κομοτηνής στο thrakispor  και φυσικά διαπλοκή  μόνο    ΕΔΩ.......
Για μένα τουλάχιστον ενδιαφέρον έχουν και τα παιχνίδια των ομάδων μας με την ΧΑΝΘ  μιας και εκεί θα παίζει ένα δικό μας παιδί ο Παναγιώτης Ερμείδης.  Θα έχουν ενδιαφέρον πολύ οι αναμετρήσεις  .
Και η απάντηση στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος είναι ο χειρότερος τουλάχιστον από την μεριά μου είναι ξεκάθαρη
. ΟΛΟΙ  και ΚΑΝΕΝΑΣ. 
Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πα΄νε καλά να σωθούν άνετα  να διεκδικήσουν άνοδο αν όχι όλες αλλά πολλές από τις επτά ομάδες μας.
Βασικό κρίσιμο σημείο σε ποια κατάσταση θα είναι οι ομάδες  της ΘΕΣ/ΚΗΣ.
Στην συνέχεια  θα φανεί από τα πρώτα παιχνίδια  γιατί μια σειρά κακών αποτελεσμάτων θα  ρίξει το ηθικό  και φέτος πέφτουν πέντε.




Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Γίνονται πράξη  οι αλλαγές  στα πρωταθλήματα που θα διοργανώσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ  για το 15-16.
Περνάμε στην μία κατηγορία  για τους ΑΝΔΡΕΣ  με δύο ομίλους και με νέες συμμετοχές όπως το ΠΑΓΓΑΙΟ  και  ο   ΒΩΛΑΚΑΣ .  Ο αριθμός των συμμετοχών έχει φτάσει τις 21-22 ομάδες  με την πλειοψηφία να είναι σε ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που σημαίνει πως τουλάχιστον δύο ομάδες θα πάνε στον όμιλο της ΘΡΑΚΗΣ.
Σύμφωνα με το kavalasports  ο ΑΣΤΕΡΑΣ εξέφρασε επιθυμία να είναι αυτός η μία από τις δύο ομάδες.
Δεν μεταφέρονται βαθμοί στις επόμενες φάσεις που είναι ουσιαστικά ένα final four.με πλεονέκτημα έδρας  σε αυτό που είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία. Σκοπός να γίνει ένα είδος γιορτής τα παιχνίδια που θα βγάλουν τον πρωταθλητή για την άνοδο στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.
Στο ανδρικό έχουν δικαίωμα συμμετοχής  χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και οι ομάδες της Α1    με τα εφηβικά τους τμήματα δηλαδή ΕΝΩΣΗ ΚΑΟΔ  δηλαδή  μάλλον μόνο ΕΝΩΣΗ  ΚΑΒΑΛΑΣ  γιατί  ο ΚΑΟΔ  αφήνει την Α1   λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η κατάργηση μεταφοράς βαθμολογίας στις επόμενες φάσεις ισχύει για όλα τα πρωταθλήματα.
Ήταν απαίτηση όλων γιατί έτσι υπήρχε μια διαστρέβλωση της τελικής κατάταξης. Γνωστά  είναι έχουν συζητηθεί πολλές φορές ωραία είναι που μας τελείωσε αυτό.

Σε  ολες τις διοργανώσεις  οι πρωταθλητές θα βγούνε μέσω  finalfour ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων .
Είναι ότι καλύτερο να γίνει θεσμός  .

Μεγάλη αλλαγή  έχουμε στο κύπελλο με πολλές ομάδες να δείχνουν ενδιαφέρον από τις ΕΘΝΙΚΕΣ κατηγορίες με το δικαίωμα που έχουν να κατεβάζουν ομάδες  κάτω των είκοσι και να διεκδικούν το τρόπαιο. Στο συνολό τους οι ομάδες της ΓΈΘΝΙΚΗΣ  έχουν έτοιμες ομάδες  και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο . Με αυτό το τρόπο διορθώνεται μια μεγάλη αδικία  για τους πρωτοετείς φοιτητές που έχασαν το δικαίωμα συμμετοχής στα εφηβικά πρωταθλήματα. Είναι μια αναβάθμιση και μια αρχή  για να γίνει πράξη στο μέλλον το πρωτάθλημα των κάτω των είσκοσι ετών.
Μια ιδέα που συζητήθηκε στην Γ.Σ  της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  και πέρασε  και μένει να δούμε στην πράξη τι αποτελέσματα θα φέρει. Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι ομάδες της Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ  δείχνει ότι πάμε πολύ καλά.
Στα παιδικά εφηβικά κορασίδες νεάνιδες  ισχύουν τα ίδια πάνω κάτω .
Εκεί που χρειάζεται επειγόντως μέτρα αναβάθμισης  είναι το γυναικείο που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Με τις εκλογές  έχουμε μια καθυστέρηση έναρξης μιας εβδομάδας για το παιδικό από 19/9/15  πηγαίνει στις 26/9/15  μαζί με το εφηβικό.

Καλή αρχή και πολύ κουράγιο και όρεξη σε όλους.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΑΙΔΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ  ΠΑΙΔΩΝ



Ε Ι Δ Ι Κ Η   Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, των καταστατικών ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ, των κανονισμών της ΕΟΚ, των Γενικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων 2015-2016 της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την από 25/07/2015 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων-Μελών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ,
π  ρ  ο  κ  η  ρ  ύ  σ  σ  ο  υ  μ  ε
το Πρωτάθλημα κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να πάρουν μέρος όλα τα Σωματεία- Μέλη της Ένωσης.
ΑΡΘΡΟ 2: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
              2.1. Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ το αργότερο μέχρι 25/08/2015 (ημερομηνία αποστολής)σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
              2.2. Το Πρωτάθλημα αρχίζει στις 19/09/2015.
              2.3. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στα Γραφεία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Βενιζέλου 44, Κομοτηνή), τη Δευτέρα 07/09/2015 ώρα 17.30΄.
ΑΡΘΡΟ 3: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
              3.1. Εάν τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι 20 και πάνω,
το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΙΛΟΥΣ με  γεωγραφικά  κριτήρια.
       3.1.1 Α ΦΑΣΗ
        Τα Σωματεία κάθε ομίλου  (Α, Β, Γ, Δ ) θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους.
       3.1.2 Β ΦΑΣΗ
         Τα 2 πρώτα Σωματεία του Α ομίλου (Α1,Α2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου (Β1, Β2) 
        αγωνίζονται ως  εξής :
        Ο  Α1 αγωνίζεται  με  τον  Β2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Α1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Α1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε1.
        Ο  Α2 αγωνίζεται  με  τον  Β1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Β1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Β1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε2.
         Τα 2 πρώτα Σωματεία του Γ ομίλου (Γ1,Γ2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Δ ομίλου (Δ1, Δ2)
        αγωνίζονται ως  εξής :
        Ο  Γ1 αγωνίζεται  με  τον  Δ2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Γ1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Γ1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε3.
        Ο  Γ2 αγωνίζεται  με  τον  Δ1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Δ1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Δ1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε4.
     3.1.3 Γ ΦΑΣΗ  -  ημιτελική
        Οι  νικητές  της  Β  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  με 
        απόφαση  του  ΔΣ  της  Ένωσης ως  εξής:
       Ο  Ε1  αγωνίζεται  με  τον  Ε3.  Ο  νικητής  είναι  ο  Ζ1 και  ο  ηττημένος  είναι  ο  ΣΤ1
       Ο  Ε2  αγωνίζεται  με  τον  Ε4.  Ο  νικητής  είναι  ο  Ζ2 και  ο  ηττημένος  είναι  ο  ΣΤ2
     3.1.4 Δ ΦΑΣΗ  - τελική
      Οι  νικητές  της  Γ  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  με
      Απόφαση  του  ΔΣ  της  Ένωσης ως  εξής:
       Ο  Ζ1  αγωνίζεται  με  τον  Ζ2.  Ο  νικητής  καταλαμβάνει  την  πρώτη  θέση  της  γενικής
             βαθμολογίας  και  ο  ηττημένος  την  δεύτερη  θέση.
        Επίσης  οι  ηττημένοι  της Γ  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  
       με  απόφαση  του  ΔΣ  της  Ένωσης ως  εξής:
             Ο  ΣΤ1  αγωνίζεται  με  τον  ΣΤ2.  Ο  νικητής  καταλαμβάνει  την  τρίτη  θέση  της  γενικής
             βαθμολογίας  και  ο  ηττημένος  την  τέταρτη  θέση
         3.2 Εάν ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχές είναι από 15 έως 19 
   το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε  τρεις  (3)  Ομίλους           
Α' ΦΑΣΗ
Θα αγωνιστούν μεταξύ τους τα Σωματεία κάθε ΟΜΙΛΟΥ δύο φορές, δηλαδή από μία φορά στην έδρα του κάθε Σωματείου.
Β' ΦΑΣΗ
  Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες της Α φάσης θα ακολουθήσει η Β φάση στην οποία θα  
  συναντηθούν τα Σωματεία που θα καταλάβουν την 1η  και  2η θέση σε κάθε ΟΜΙΛΟ.
  Συγκεκριμένα στη Β φάση θα αγωνιστούν ΕΞΙ (6) Σωματεία.
  Οι αγώνες της Β φάσης θα γίνουν σε διπλές συναντήσεις στην έδρα κάθε Σωματείου και θα  
  καθορίσουν την τελική κατάταξη των έξι πρώτων Σωματείων της βαθμολογίας.
   Στην  Β  Φάση  δεν  μεταφέρονται  τα  αποτελέσματα  των  ομάδων  που  συναντήθηκαν 
  στην  Α  Φάση.
         3.3.Εάν ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχές είναι μέχρι και 14 Σωματεία
    το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.
   Α' ΦΑΣΗ
      Τα Σωματεία κάθε ομίλου  (Α, Β ) θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους.
   Β' ΦΑΣΗ
       Τα 2 πρώτα Σωματεία του Α ομίλου (Α1,Α2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου (Β1, Β2)   
      αγωνίζονται ως  εξής :
      Ο  Α1 αγωνίζεται  με  τον  Β2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
      πλεονέκτημα  έδρας  του  Α1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Α1 ) ο  νικητής
     είναι  ο  Γ1.
     Ο  Α2 αγωνίζεται  με  τον  Β1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
     πλεονέκτημα  έδρας  του  Β1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Β1 ) ο  νικητής
     είναι  ο  Γ2.
           Γ ΦΑΣΗ
     Οι  νικητές  της  Β  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονό  αγώνα  σε  ουδέτερη  έδρα  με  απόφαση 
      του  ΔΣ  της  Ένωσης
     Ο νικητής καταλαμβάνει  την    θέση  στη  βαθμολογία.
3.4.  Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα γίνονται ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ή ΚΥΡΙΑΚΗ ανάλογα με τις υποχρεώσεις των Γυμναστηρίων και δεν επηρεάζονται εάν συμπίπτουν την ίδια ημέρα αγώνες άλλων τμημάτων (ΑΝΔΡΩΝ ή ΕΦΗΒΩΝ).
ΑΡΘΡΟ 4: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
              4.1. Για την βαθμολογία και την κατάταξη των ομάδων ισχύουν τα αναφερόμενα στη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2015-2016.
              4.2. Το Σωματείο που θα καταλάβει την πρώτη θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, αναδεικνύεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην αντίστοιχη κατηγορία και συμμετέχει στους Προκριματικούς Αγώνες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ που θα διοργανώσει η ΕΟΚ.

 ΝΕΑΝΙΔΩΝ







Ε Ι Δ Ι Κ Η   Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, των καταστατικών ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ, των κανονισμών της ΕΟΚ, των Γενικών Προκηρύξεων Πρωτ/των 2015-2016 ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ, και την από 25/07/2015 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων-Μελών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ,
π  ρ  ο  κ  η  ρ  ύ  σ  σ  ο  υ  μ  ε
το Πρωτάθλημα κατηγορίας ΕΦΗΒΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
   Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να πάρουν μέρος όλα τα Σωματεία-Μέλη της Ένωσης.
ΑΡΘΡΟ 2: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
2.1. Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ το αργότερο μέχρι 25/08/2015 (ημερομηνία αποστολής)σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
2.2. Το Πρωτάθλημα αρχίζει στις 24/10/2015.
2.3. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στα Γραφεία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Βενιζέλου 44, Κομοτηνή), τη Δευτέρα 07/09/2015 ώρα 17.30΄.
ΑΡΘΡΟ 3: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
3.1. .Εάν τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι 20 και πάνω,
  το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΙΛΟΥΣ με  γεωγραφικά  κριτήρια.
  3.1.1 Α ΦΑΣΗ
Τα Σωματεία κάθε ομίλου  (Α, Β, Γ, Δ ) θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους.
3.1.2 Β ΦΑΣΗ
Τα 2 πρώτα Σωματεία του Α ομίλου(Α1,Α2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου(Β1, Β2)  αγωνίζονται ως  εξής :
Ο  Α1 αγωνίζεται με τον Β2 μέχρι κάποιο σωματείο να σημειώσει δύο νίκες με  πλεονέκτημα έδρας του Α1 (πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Α1 ) ο  νικητής  είναι  ο  Ε1.
Ο  Α2 αγωνίζεται  με  τον Β1 μέχρι  κάποιο  σωματείο να σημειώσει δύο νίκες με  πλεονέκτημα  έδρας  του Β1 (πρώτο παιχνίδι της σειράς στην έδρα  του  Β1 )ο νικητής  είναι  ο  Ε2.
Τα 2 πρώτα Σωματεία του Γ ομίλου (Γ1,Γ2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου (Δ1, Δ2) αγωνίζονται ως  εξής :
Ο  Γ1 αγωνίζεται  με  τον  Δ2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με  πλεονέκτημα  έδρας  του  Γ1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Γ1 ) ο  νικητής  είναι  ο  Ε3.
Ο  Γ2 αγωνίζεται  με  τον  Δ1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με  πλεονέκτημα  έδρας  του  Δ1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Δ1 ) ο  νικητής  είναι  ο  Ε4.
3.1.3 Γ ΦΑΣΗ  -  ημιτελική
Οι  νικητές  της  Β  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  με  απόφαση του  Δ.Σ.  της  Ένωσης ως  εξής:
Ο  Ε1  αγωνίζεται  με  τον  Ε3.  Ο  νικητής  είναι  ο  Ζ1 και  ο  ηττημένος  είναι  ο  ΣΤ1
Ο  Ε2  αγωνίζεται  με  τον  Ε4.  Ο  νικητής  είναι  ο  Ζ2 και  ο  ηττημένος  είναι  ο  ΣΤ2
3.1.4 Δ ΦΑΣΗ  - τελική
Οι  νικητές  της  Γ  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  με  απόφαση του  ΔΣ  της  Ένωσης ως  εξής:
Ο  Ζ1  αγωνίζεται  με  τον  Ζ2.  Ο  νικητής  καταλαμβάνει  την  πρώτη  θέση  της  γενικής
      βαθμολογίας  και  ο  ηττημένος  την  δεύτερη  θέση.
Επίσης  οι  ηττημένοι  της Γ  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα με απόφαση του  ΔΣ  της  Ένωσης ως  εξής:
      Ο  ΣΤ1  αγωνίζεται  με  τον  ΣΤ2.  Ο  νικητής  καταλαμβάνει  την  τρίτη  θέση  της  γενικής
      βαθμολογίας  και  ο  ηττημένος  την  τέταρτη  θέση
3.2. Εάν ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχές είναι από 15 έως 19  
το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε  τρεις (3)  Ομίλους           
Α' ΦΑΣΗ
Θα αγωνιστούν μεταξύ τους τα Σωματεία κάθε ΟΜΙΛΟΥ δύο φορές, δηλαδή από μία φορά στην έδρα του κάθε Σωματείου.
Β' ΦΑΣΗ
Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες της Α φάσης θα ακολουθήσει η Β φάση στην οποία θα συναντηθούν τα Σωματεία που θα καταλάβουν την 1η  και  2η θέση σε κάθε ΟΜΙΛΟ.
Συγκεκριμένα στη Β φάση θα αγωνιστούν ΕΞΙ (6) Σωματεία.
Οι αγώνες της Β φάσης θα γίνουν σε διπλές συναντήσεις στην έδρα κάθε Σωματείου και θα καθορίσουν την τελική κατάταξη των έξι πρώτων Σωματείων της βαθμολογίας.
Στην  Β Φάση  δεν  μεταφέρονται  τα  αποτελέσματα  των  ομάδων  που  συναντήθηκαν  στην Α Φάση.
3.3. Εάν ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχές είναι μέχρι και 14 Σωματεία
το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.
Α' ΦΑΣΗ
   Τα Σωματεία κάθε ομίλου  (Α, Β ) θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους.
Β' ΦΑΣΗ
   Τα 2 πρώτα Σωματεία του Α ομίλου (Α1,Α2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου (Β1, Β2) αγωνίζονται ως  εξής :
  Ο  Α1 αγωνίζεται  με  τον  Β2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
   πλεονέκτημα  έδρας  του  Α1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Α1 ) ο  νικητής
  είναι  ο  Γ1.
   Ο  Α2 αγωνίζεται  με  τον  Β1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
πλεονέκτημα  έδρας  του  Β1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Β1 ) ο  νικητής είναι  ο  Γ2.
      Γ ΦΑΣΗ
 Οι  νικητές  της  Β  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονό  αγώνα  σε  ουδέτερη  έδρα με  απόφαση του  Δ.Σ. της  Ένωσης.   Ο νικητής καταλαμβάνει  την    θέση  στη  βαθμολογία.
      3.4.Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα γίνονται την προηγούμενη ή την επομένη μέρα από αγώνα κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ του ιδίου Σωματείου. Η Ε.Π. έχει το δικαίωμα να ορίσει διεξαγωγή αγώνων και ΤΕΤΑΡΤΗ.
ΑΡΘΡΟ 4: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
4.1. Για την βαθμολογία και την κατάταξη των ομάδων ισχύει το άρθρο 7 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2015-2016.
4.2. Το Σωματείο που θα καταλάβει την πρώτη θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, αναδεικνύεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην αντίστοιχη κατηγορία και συμμετέχει στους Προκριματικούς Αγώνες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ της ΕΟΚ.




 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ



Ε Ι Δ Ι Κ Η   Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, των καταστατικών ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ, των κανονισμών της ΕΟΚ, των Γενικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων 2015-2016 της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την από 25/07/2015 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων-Μελών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ,
π  ρ  ο  κ  η  ρ  ύ  σ  σ  ο  υ  μ  ε
το Πρωτάθλημα κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να πάρουν μέρος όλα τα Σωματεία- Μέλη της Ένωσης.
ΑΡΘΡΟ 2: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
              2.1. Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ το αργότερο μέχρι 25/08/2015 (ημερομηνία αποστολής)σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
              2.2. Το Πρωτάθλημα αρχίζει στις 19/09/2015.
              2.3. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στα Γραφεία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Βενιζέλου 44, Κομοτηνή), τη Δευτέρα 07/09/2015 ώρα 17.30΄.
ΑΡΘΡΟ 3: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
              3.1. Εάν τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι 20 και πάνω,
το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΙΛΟΥΣ με  γεωγραφικά  κριτήρια.
       3.1.1 Α ΦΑΣΗ
        Τα Σωματεία κάθε ομίλου (Α,Β,Γ,Δ )θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους.
       3.1.2 Β ΦΑΣΗ
         Τα 2 πρώτα Σωματεία του Α ομίλου (Α1,Α2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου (Β1, Β2) 
        αγωνίζονται ως  εξής :
        Ο  Α1 αγωνίζεται  με  τον  Β2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Α1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Α1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε1.
        Ο  Α2 αγωνίζεται  με  τον  Β1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Β1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Β1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε2.
         Τα 2 πρώτα Σωματεία του Γ ομίλου (Γ1,Γ2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Δ ομίλου (Δ1, Δ2)
        αγωνίζονται ως  εξής :
        Ο  Γ1 αγωνίζεται  με  τον  Δ2  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Γ1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Γ1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε3.
        Ο  Γ2 αγωνίζεται  με  τον  Δ1  μέχρι  κάποιο  σωματείο   να  σημειώσει  δύο  νίκες με
         πλεονέκτημα  έδρας  του  Δ1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Δ1 ) ο  νικητής
        είναι  ο  Ε4.
     3.1.3 Γ ΦΑΣΗ  -  ημιτελική
       Οι  νικητές  της  Β  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  με
       Απόφαση  του  ΔΣ  της  Ένωσης ως  εξής:
       Ο  Ε1  αγωνίζεται  με  τον  Ε3.  Ο  νικητής  είναι  ο  Ζ1 και  ο  ηττημένος  είναι  ο  ΣΤ1
       Ο  Ε2  αγωνίζεται  με  τον  Ε4.  Ο  νικητής  είναι  ο  Ζ2 και  ο  ηττημένος  είναι  ο  ΣΤ2
     3.1.4 Δ ΦΑΣΗ  - τελική
      Οι  νικητές  της  Γ  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  με
      απόφαση  του  Δ.Σ.  της  Ένωσης ως  εξής:
       Ο  Ζ1  αγωνίζεται  με  τον  Ζ2.  Ο  νικητής  καταλαμβάνει  την  πρώτη  θέση  της  γενικής
             βαθμολογίας  και  ο  ηττημένος  την  δεύτερη  θέση.
        Επίσης  οι  ηττημένοι  της Γ  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονούς  αγώνες  σε  ουδέτερη  έδρα  
       με  απόφαση  του  Δ.Σ.  της  Ένωσης ως  εξής:
             Ο  ΣΤ1  αγωνίζεται  με  τον  ΣΤ2.  Ο  νικητής  καταλαμβάνει  την  τρίτη  θέση  της  γενικής
             βαθμολογίας  και  ο  ηττημένος  την  τέταρτη  θέση.
         3.2 Εάν ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχές είναι από 15 έως 19 
   το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε  τρεις (3)  Ομίλους           
Α' ΦΑΣΗ
Θα αγωνιστούν μεταξύ τους τα Σωματεία κάθε ΟΜΙΛΟΥ δύο φορές, δηλαδή από μία φορά στην έδρα του κάθε Σωματείου.
Β' ΦΑΣΗ
  Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες της Α φάσης θα ακολουθήσει η Β φάση στην οποία θα  
  συναντηθούν τα Σωματεία που θα καταλάβουν την 1η  και  2η θέση σε κάθε ΟΜΙΛΟ.
  Συγκεκριμένα στη Β φάση θα αγωνιστούν ΕΞΙ (6) Σωματεία.
  Οι αγώνες της Β φάσης θα γίνουν σε διπλές συναντήσεις στην έδρα κάθε Σωματείου και θα  
  καθορίσουν την τελική κατάταξη των έξι πρώτων Σωματείων της βαθμολογίας.
   Στην  Β  Φάση  δεν  μεταφέρονται  τα  αποτελέσματα  των  ομάδων  που  συναντήθηκαν 
  στην  Α  Φάση.
         3.3.Εάν ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχές είναι μέχρι και 14 Σωματεία
   το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.
   Α' ΦΑΣΗ
      Τα Σωματεία κάθε ομίλου  (Α, Β ) θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους.
   Β' ΦΑΣΗ
       Τα 2 πρώτα Σωματεία του Α ομίλου (Α1,Α2) και τα 2 πρώτα Σωματεία του Β ομίλου (Β1, Β2)   
      αγωνίζονται ως  εξής :
      Ο  Α1 αγωνίζεται με τον Β2 μέχρι κάποιο σωματείο να σημειώσει δύο νίκες με πλεονέκτημα  έδρας  του  Α1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Α1 ) ο  νικητής είναι  ο  Γ1.
     Ο  Α2 αγωνίζεται με τον Β1 μέχρι κάποιο  σωματείο να σημειώσει δύο νίκες με πλεονέκτημα  έδρας  του  Β1 ( πρώτο  παιχνίδι της  σειράς  στην  έδρα  του  Β1 ) ο  νικητής είναι  ο  Γ2.
           Γ ΦΑΣΗ
     Οι  νικητές  της  Β  Φάσης  θα  αγωνιστούν  σε μονό  αγώνα  σε  ουδέτερη  έδρα με  απόφαση 
    του  ΔΣ  της  Ένωσης.
     Ο νικητής καταλαμβάνει  την    θέση  στη  βαθμολογία.
3.4.  Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα γίνονται ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ή ΚΥΡΙΑΚΗ ανάλογα με τις υποχρεώσεις των Γυμναστηρίων και δεν επηρεάζονται εάν συμπίπτουν την ίδια ημέρα αγώνες άλλων τμημάτων (γυναικών ή νεανίδων).
ΑΡΘΡΟ 4: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
              4.1. Για την βαθμολογία και την κατάταξη των ομάδων ισχύουν τα αναφερόμενα στη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2015-2016.
              4.2. Το Σωματείο που θα καταλάβει την πρώτη θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, αναδεικνύεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην αντίστοιχη κατηγορία και συμμετέχει στους Προκριματικούς Αγώνες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ που θα διοργανώσει η ΕΟΚ.






ΓΥΝΑΙΚΩΝ 


Ε Ι Δ Ι Κ Η   Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, των καταστατικών ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ, των κανονισμών της ΕΟΚ, της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων ΕΟΚ περιόδου 2015-2016, της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2015-2016 και την από 25/07/2015 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων-Μελών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ,
π  ρ  ο  κ  η  ρ  ύ  σ  σ  ο  υ  μ  ε
το Πρωτάθλημα κατηγορίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ περιόδου 2015-2016 με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Πρωτάθλημα αυτό έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλα τα Σωματεία– Μέλη της Ένωσης που διατηρούν τμήμα ΓΥΝΑΙΚΩΝ, εκτός αυτών που συμμετέχουν σε Εθνικές κατηγορίες.
ΑΡΘΡΟ 2: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
              2.1. Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ το αργότερο μέχρι 25/08/2015 (ημερομηνία αποστολής) με συστημένη επιστολή και σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
              2.2. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στα Γραφεία της Ένωσης (Βενιζέλου 44, Κομοτηνή), τη Δευτέρα  07/09/2015 ώρα 17:30.
              2.3. Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 13/02/2016.
ΑΡΘΡΟ 3: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
              3.1. Τα Σωματεία θα συγκροτήσουν έναν (1) Όμιλο και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σύμφωνα με το άρθρο 6 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
ΑΡΘΡΟ 4: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ –  ΑΝΟΔΟΣ
              4.1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για τη βαθμολογία και την κατάταξη των ομάδων ισχύουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 7 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2015-2016.
              4.2. ΑΝΟΔΟΣ
Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη, αναδεικνύεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ κατηγορίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ και θα διεκδικήσει την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγρ. ιγ΄ της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ.