Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Παιδικό ΕΚΑΣΑΜΑΘ 6η Αγωνιστική

ΑΡΙΩΝΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ  46-87
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
11-18,    17-28   8-28  Δ10-13
Εμφανής η ανωτερότητα της Ε.Καβάλας  που με την ποσότητα και την ποιότητα που διαθέτει κάτι που φαίνεται και στο σκορ του τρίτου δεκαλέπτου όπου σε έκείνο το σημείο ξέφυγε με ένα επιπλέον 20-0.
Ο Αρίωνας προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν κοντά στο σκορ αλλά το είπαμε πολλές φορές είναι πολύ λίγες οι επιλογές του Γ.Θερμού σε σχέση με τις επιλογές του Δ.Αϊβαζίδη.

























































ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ης Αγωνιστικής.
ΑΡΙΩΝ-Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ  46-87
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 62-76
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΙΚΑΡΟΙ 34-75
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΠΙΔΑ 65-73



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗ Πετύχαμε πολύ σπουδαία νίκη. Γ.Αναγνωστόπουλος Φέτος έχουμε πολλές επιλογές

Γ.Αναγνωστόπουλος- Φέτος έχουμε πολλές επιλογές
Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιωργαρος Αναγνωστόπουλος εκ Φαρσάλων ήταν η ψυχή της ομάδας. Σαν το παλιό κρασί (μόνο που δεν είναι μεγάλος σε ηλικία )ήταν και είναι σε πολλά παιχνίδια ο παίκτης που κάνει την διαφορά.
Μπορεί να μην είναι το δυναμικό πεντάρι αλλά η εκτελεστική του ικανότητα η δυνατότητα που έχει να τραβάει τον ψηλό αντίπαλο έξω από την ρακέτα το ντελικάτο παιχνίδι του αλλά πάνω απ όλα η σταθερότητα του δίκαια του δίνουν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.
Την προηγούμενη χρονιά δεν είχε τις βοήθειες μέσα στην  ρακέτα αλλά φέτος με την απόκτηση των Χρήστου αλλά και του Νησιώτη ως κλασικού 5ου του έλυσε τα χέρια και έτσι μπορεί και δημιουργεί με άνεση μέσα στο παρκέ. Κάντε τον κόπο να δείτε τα στατιστικά του  πρώτος σκόρερ μέσα στους πρώτους στο πρωτάθλημα πρώτος σε ρημπάουντ μέσα στους πρώτους στο πρωτάθλημα σε τάπες κλεψίματα μέχρι και ασσίστ έχει.Αν στην προηγούμενη αγωνιστική έχει σπάσει τα tendex ο Γιοβάνοβιτς του Αρκαδικού (τα στατιστικά δεν λένε πάντα την πραγματικότητα) ο Γιώργος με την συνεχή άνοδο του από παιχνίδι σε παιχνίδι θα πρέπει να είναι μέσα στην πεντάδα των πολυτιμότερων παικτών του πρωταθλήματος.
Όλα τα παραπάνω με αφορμή την πολύ καλή απόδοσή του στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ απ όπου και οι δηλώσεις.
xanthibasket:5η συνεχόμενη νίκη?
Γ.Α.  5η ναι . Εντάξει είμαστε πια πιο άνετοι παίζουμε καλύτερα και αυτός είναι από τους λόγους που παίρνουμε και εκτός έδρας αποτελέσματα. Τα προηγούμενα θα έλεγα ήταν εντός προγράμματος ακόμη και αυτός με τον ΟΦΗ αλλά το σημερινό ήταν απέναντι σε πολύ καλή ομάδα που διεκδικεί άνοδο παίζει καλό μπάσκετ.
xanthibasket: Στα τελευταία λεπτά είδαμε να χάνετε πάλι η διαφορά και λίγο έλλειψε να χαθεί το παιχνίδι μιας και η διαφορά ήταν στους δύο πόντους. Στο σημείο εκείνο βρήκατε πάλι τα ψυχικά αποθέματα για να το κερδίσετε?
Γ.Α Κάναμε κάποια λάθη αδικαιολόγητα θα έλεγα μετά ηρεμήσαμε και παίξαμε όπως έπρεπε μιας και βρίκαμε τις επιλογές που έπρεπε.Στο τέλος είμασταν πολύ εύστοχοι στις βολές και όλα τελείωσαν όπως θέλεμε.
xanthibasket: Για ένα ακόμη παιχνίδι ήσουν πολύ καλός , από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβάζεις την αποδοσή σου. Κυρίαρχός στα καλάθια σε άμυνα και επίθεση . Δυό λόγια για την φετεινή σου παρουσία.
Γ.Α.  Φέτος είναι διαφορετικά γιατί έχω πολλά στηρίγματα και βοήθειες μέσα στην ρακέτα και γενικά η ομάδα έχει καλύτερο υλικό φέτος και παίζει πιο σωστό μπάσκετ. Φέτος υπάρχουν πιο πολλές επιλογές και ανάλογα με το ποιός παίκτης είναι στην μέρα του βοηθάει και πιο πολύ για την νίκη.
xanthibasket: Τα επόμενα παιχνίδια τώρα 3 εντός και ένα εκτός με ΑΙΓΑΛΕΩ.
Γ.Α Πάμε για μια τετράδα ακόμη για να συνεχίσουμε το σερί μας και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αν δεν είχαμε το κακό ξεκίνημα ίσως θα μιλούσαμε τώρα για πιο μεγάλα πράγματα και επιδιώξεις. Τώρα κοιτάμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε  με στόχο πάντα την  νίκη εντός εκτός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗ.Πετύχαμε πολύ σπουδαία νίκη.
xanthibasket:5η νίκη στην σειρά?
Ν.Λ. Πολύ σημαντική αυτή η νίκα απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο μέσα στην έδρα του .Παίξαμε πολύ καλύτερα σήμερα μιας και έχουμε πολύ ανεβασμένη ψυχολογία. Πήρα πάρα πολλά από τους παίκτες που χρησιμοποίησα στο παιχνίδι και με βάση την αποδοσή μας έπρεπε να κερδίσουμε .
xanthibasket:Φοβήθηκες  στο 1.5 λέπτο πως μπορεί να χαθεί το παιχνίδι όταν μάλιστα πριν η ομάδα είχε μια μεγάλη διαφορά και πάλι την έχασε όπως σε προηγούμενα παιχνίδια?
Ν.Λ Σαφώς και φοβήθηκα γιατί έχουμε αυτό το σύνδρομο να χάνουμε εύκολα την όποια διαφορά δημιουργούμε στο παιχνίδι αλλά αυτή την φορά  τα καταφέραμε.
xanthibasket:Είναι αλήθεια πως αυτή την φορά η ομάδα έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και έκανε καλή διαχείρηση του χρόνου που απέμεινε σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια.
Ν.Λ Πράγματι έτσι είναι τα καταφέραμε γιατί δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις πάνω σε αυτό .
Μέσα στην βδομάδα κάναμε συγκεκριμένες ασκήσεις πάνω σε αυτό γιατί ξέρουμε πως όταν παίζουμε καλά πάντα θα είμαστε μπροστά στο σκορ και την αδυναμία των τελευταίων λεπτών προσπαθούμε να την εξαφανίσουμε.
xanthibasket:Αν κάναμε κάποια σενάρια και λέγαμε πως αν δεν χάναμε κάποια παιχνίδια ποιά θα ήταν η θέση της ομάδας?
Ν.Λ Δεν κάνω σενάρια γιατί μπορεί να μην κερδίζαμε τα παιχνίδια που έχουμε κερδίσει ήδη όποτε δεν κάνω σενάρια συνομωσίας.
xanthibasket: Οι επόμενες αγωνιστικές προσφέρονται για ακόμη κάτι καλύτερο?
Ν.Λ Το επόμενο παιχνίδι είναι με το Παγκράτι εντός μια ομάδα που μας κέρδισε στην έδρα του και χτυπάει άνοδο Επιστρέφει και ο Κακιούζης που μαζί με τον Μικαλάουσκας  με τους 30 πόντους που μας έβαλε είναι αυτοί που μας νίκησαν . Είναι δύσκολο παιχνίδι ελπίζω να έχουμε κόσμο στο γήπεδο και πιστεύω η έκβαση του παιχνιδιού θα εξαρτηθεί από εμάς. Είναι το ξαναλέω πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά τωρα εμείς παίζουμε χωρίς αγχος.

A2 5η Νίκη στην σειρά. ΚΑΟΔ-ΞΑΝΘΗ 80-86

7Την 5η σερί νίκη και μάλιστα η τελευταία έχει και την δική της βαρύτητα μιας και έγινε εκτός έδρας απέναντι στον ΚΑΟΔ που μέχρι πριν λίγο ήταν από τους διεκδικητές της ανόδου.
Πριν απ'όλα δυό λόγια για τις ελλείψεις που συνάντησα στο "ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ" έδρα του ΚΑΟΔ.
Πουθενά δεν υπήρχε ένας υπολογιστής για να υπάρχει ροή αποτελεσμάτων και όχι μόνο αυτό αλλά ούτε και ένα εγκατεστημένο δίκτυο internet .


Στο παιχνίδι που από την αρχή φάνηκε πως η ομάδα που έχει την καλύτερη ψυχολογία θα κερδίσει το παιχνίδι και αυτή ήταν η ΞΑΝΘΗ.
Δεν άφησε καθόλου τον ΚΑΟΔ να πάρει κεφάλι και ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι Στο πρώτο δεκάλεπτο που έληξε 37-37 ήταν και το δεκάλεπτο που ο ΚΑΟΔ ήταν μέσα στο παιχνίδι .Από το 2ο και μετά απλά παρακολουθούσε την ΞΑΝΘΗ να κάνει διαφορά μέχρι και 11 πόντων και μόνο στο 06.00 του 4ου δεκαλέπτου έκανε την ύστατη προσπάθεια να μπει στο παιχνίδι. Κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω της σοβαρότητας που έδειξαν οι παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ.
Η μεγάλη αυτοπεποίθηση η τρομερή ευστοχία των Αναγνωστόπουλου -Χρήστου-Παναγιωτόπουλου της γνωστής τριπλέτας αλλά και του καταπληκτικού Μασλαρινου που με τους 12 πόντους (3/3) συνεχόμενα κρατούσε την ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.
Πολλές οι επιλογές του Λεμονίδη και όσοι παίκτες πήραν συμμετοχή ήταν το λιγότερο ουσιαστικοί.
Αντίθετα ο Τακιανός δεν είχε σε καλή μέρα πολλούς από τους παίκτες  που είναι βαρόμετρο με την απόδοσή τους. Ο Καρτέλο πάλεψε τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν απελπιστηκά μόνος του. Ο Κυριακόπουλος δεν ήταν ο γνωστός μιας και ήταν καλά μπλοκαρισμένος.
Το ημίχρονο τελείωσε  με την ΞΑΝΘΗ μπροστά 39-43.
Στο τρίτο δεκάλεπτο  η ΞΑΝΘΗ 'ηταν ακόμη πιο καλή πιο ομάδα από τον ΚΑΟΔ που δεν μπορούσε να μπει μέσα στο παιχνίδι και το δεκάλεπτο έληξε με 57-65 .
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΞΑΝΘΗ παρουσίασε την γνωστή εικόνα των τελευταίων  παιχνιδιών που χάνει την όποια διαφορά έχει, αυτό οφείλεται και στην ύστατη προσπάθεια που έκανε με τις πολλές αλλαγές ο Τακιανός και τις φωνές που έβαζε για να ξυπνήσει τους παίκτες του.
Από το 06.00 λεπτό και μετά ο ΚΑΟΔ πίεσε προσπάθησε και έφτασε την ΞΑΝΘΗ στο σκορ σε απόσταση 2 πόντων 1.5 λεπτά πριν την λήξη. Αλλά η προσπάθεια τελείωσε εκεί γιατί αυτή η υπέρβαση που έκανε ο ΚΑΟΔ δεν ήταν απόροια τακτικής αλλά ατομικών προσπαθειών .
Με λίγα λόγια δεν είχε την στόφα του νικητή ο ΚΑΟΔ στο παιχνίδι σε αντίθεση με την ΞΑΝΘΗ που έδειξε χαρακτήρα.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ 4ου ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ
9,10 Κουκουράβας 3ποντο 59-68
8,10 φάουλ στον Καρτέλο 2/2 61-68
08.45 άστοχο 3ποντο Αποστολόπουλος
βήματα του Χρήστου συνέχεια λάθος πάσα Καρτέλο επίθεση για Ξάνθη τάπα του Καρτέλο στον Χρήστου.
08,17 3ποντο Αποστολόπουλου 64-68
 φάουλ στον Παναγιωτόπουλο μπάλα απ 'εξω άστοχος ο Παναγιωτόπουλος.
05,41 λάθος του Χούμα και στην συνέχεια φάουλ στον  Χρήστου Αναγνωστόπουλος 64-70
άστοχο 3ποντο  του Χούμα
04,51 φάουλ του Καρτέλο στον Χρήστου 1/2 64-71
04,39 κλέψιμο του Καραγεωργίου φάουλ του Χούμα.
Ταιμ  αουτ ο ΚΑΟΔ
Αντιαθλητικό φάουλ στον Καραγεωργίου 1/2 65-72 στην συνέχεια κλέβει ο Αναγνωστόπουλος και
με 1/2 βολες από φάουλ ο Χρήστου κάνει το 65-73
με 1/2 βολές ο Μπαλάφας κάνει το 66-73
02.44 λάθος Καραγεωργίου   Ματενίδης 2ποντο 68-73 
άστοχο 2ποντο Αναγνωστόπουλος
01,53 Κιτσούλης 3ποντο 71-73
ταιμ αουτ Ξανθη
01,40 3ποντο Παναγιωτόπουλος 71-76
01,15 άστοχο 3ποντο Καραβασάνης
01.01 φάουλ στο Αναγνωστόπουλο 2 βολες πρώτα ταιμ αουτ ο ΚΑΟΔ
2/2 Αναγνωστόπουλος  71-78
00,50   2/2 βολές ο Αποστολόπουλος  73-78
00,40   2/2  Κουκουράβας   73-80
00,24  3ποντο Κυριακόπουλος 76-80
           2/2  Παναγιωτόπουλος 76-82
00.10  Χούμας  78-82
00,09   2/2 Παναγιωτόπουλος 78-84
00,04  80-84 Κιτσούλης
00,02   2/2 Παναγιωτόπουλος  80-86
 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
23-20, 39-43, 57-65, 80-86


ΚΑΟΔ (Τακιανός): Κυριακόπουλος 14 (2), Καρτέλο 18, Καραβασάνης 2, Ματενίδης 4, Αποστολόπουλος 7 (1), Ζούπιτς 5 (1), Χούμας 15 (3), Κιτσούλης 12 (1), Σταμπουλής, Μπαλάφας 3, Αδαμόπουλος.
 



ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 21 (3), Χρήστου 20 (1), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας 7 (1), Στεφανίδης, Γέλενιτς 5, Αναγνωστόπουλος 18, Νησιώτης 2, Καραγεωργίου 1, Μασλαρινός 12 (3).

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα από τους Καταδρομείς που βρέθηκαν στο γήπεδο με τύμπανα και παροτρύνσεις.Αρνητικό οι βρισιές που άκουσε ο Μασλαρινός μιας και ήταν πρώην παίκτης του ΚΑΟΔ και η απόδοσή του στεναχώρησε τους φίλους του ΚΑΟΔ.



Άνω κάτω για μια ακόμη φορά στην κορυφή αλλά και στο τέλος της βαθμολογίας .
Οι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ έκαναν την υπέρβαση και νίκησαν μετά από παράταση τον πρωτοπόρο ΕΣΠΕΡΟΣ και έμεινα ζωντανοί  .Μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ που νίκησε την Ολύμπιαδα που είναι μια κρύο μια ζέστη.Ανατροπή στην ανατροπή είναι το πρωτάθλημα και κρίμα που δεν έχει την ανάλογη προβολή από την τελεόραση μιας και η μια και μοναδική μετάδοση της Παρασκευής πήγε περίπατο.
Αντίθετα το κάθε παιχνίδι της δ-ε κατηγορίας στο ποδόσφαιρο  μεταξύ κωλοπετινίτσας και άνω Τούρλας έχει ζωντανή κάλυψη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αρκαδικός - Ρέθυμνο: 98-90(78-78 κ.α.)

ΚΑΟΔ - Ξάνθη: 80-86

ΟΦΗ - Ολυμπιάδα Πατρών: 82-80

Δάφνη - Ερμής/Περάματος: 85-69

Ίκαροι Σερρών - Ίκαρος / Έσπερος Καλλιθέας: 88-81

Ηρακλής - Ερμής Λαγκαδά: 94-72

Αμύντας - Νήαρ Ηστ: 72-69 (64-64 κ.α.)

Παγκράτι - Αιγάλεω: 87-61



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ίκαρος / Έσπερος Καλλιθέας 34
 Ηρακλής 34

Παγκράτι 32
Ολυμπιάδα Πατρών 31
Αρκαδικός 31
ΚΑΟΔ 31
Ξάνθη 29
Δάφνη 28
Ρέθυμνο 28
Αμύντας 28
Ερμής/Περάματος 26
Ίκαροι Σερρών 26
Νήαρ Ηστ 26
Ερμής Λαγκαδα 25
ΟΦΗ 25
Αιγάλεω 22


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΟ Α΄ΓΥΡΟΣ 6η Αγωνιστική

Πλήρης αγωνιστική στο παιδικό πρωτάθλημα τελευταία του πρώτου γύρου.
 ΑΡΙΩΝΑΣ-Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ
Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας παίζει εκτός με τον Αρίωνα στο κλειστό "Α.Μπαλτατζής"στις 27-02 16.00μμ.Παιχνίδι συγκομιδής εμπειριών για τον ΑΡΙΩΝΑ απέναντι στην καλύτερη ίσως ομάδα του ομίλου. Σε συνάρτηση με τον καλό καιρό που έχει είναι μια καλή ευκαιρία για να απολαύσουν θέαμα που και οι δύο ομάδες ξέρουν να δίνουν.
ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


Η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου παίζει στην έδρα της και έχει την ευκαιρία να κάνει την πρώτη νίκη με αντίπαλο την Ολυμπιάδα του Μ.Ανθίδη που στα δύο τελευταία παιχνίδια πρώτο εκτός με ΑΡΙΩΝΑ το δεύτερο εντός με ΙΚΑΡΟΥΣ είχε δύο ήττες.
Τα προβλήματα στο ρόστερ στο πρώτο παιχνίδι ήταν ένας ακόμη λόγος για την ήττα στο δεύτερο η ποιότητα των ΙΚΑΡΩΝ ήταν αναμφισβήτητη .
Η ζυγαριά γέρνει προς την Ολυμπιάδα.



ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΠΙΔΑ
Εντός οι ΤΙΤΑΝΕΣ πρέπει να αποδείξουν πως είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου απέναντι σε μια ΑΣΠΙΔΑ που έχει πολλά προβλήματα από ιώσεις και τραυματισμούς που περιορίζουν τις επιλογές του Κ.Ιωαννίδη. Αν  παρατχθεί χωρίς ελλείψεις η δεύτερη θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι μιας και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη και το όποιο πρεστιζ που δίνει αυτή.Το παιχνίδι γίνεται στο ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ την Κυριακή  28-02 στις 16.00. Την προηγούμενη στο ίδιο γήπεδο αντιμέτωποι ΚΑΟΔ-ΞΑΝΘΗ για το πρωτάθλημα της Α2. Λέω να κατασκην.ωσουμε από το Σάββατο στο γήπεδο μιας και τα δύο παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και με την δική τους βαρύτητα.

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΙΚΑΡΟΙ
Όταν η διαφορά είναι μεγάλη είναι και κανόνας να κερδίζει αυτός που έχει και την καλύτερη ομάδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.Ομάδα που θέλει να κατακτήσει την πρωτιά οι ΙΚΑΡΟΙ παρόλη την ήττα εκτός από την ΕΝΩΣΗ θέλει να κερδίσει το παιχνίδι και όλα είναι υπέρ της. Ο αντίπαλος δεν νομίζω πως έχει τις δυνάμεις να ακολουθήσει και να αντισταθεί.
Ένωση Καβάλας και Τιτάνες έχουν από ένα λιγότερο παιχνίδι το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 03-03-2010 .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

A2 4η Αγωνιστική Β΄Γύρος

Μια άγρια ομορφιά απόκτησε το πρωτάθλημα τόσο στην κορυφή με την ήττα ή καλύτερα τον θρίαμβο του Έσπερου επί του Ηρακλή αλλά και την μάχη επιβίωσης που δίνουν οι ομάδες της ουράς. Κάθε βαθμός είναι πολύτιμος και για τους δύο σκοπούς και το ενδιαφέρον χτυπάει κόκκινο.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΑΓΟΡ
Μετά την εκτός έδρας ήττα ο Αρκαδικός έχει την ευκαιρία να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι σε ένα πολύ αδύναμο αντίπαλο που παλεύει να βρει τα βηματά του. Αλλαγές προπονητή χαμένο το τοπικό ντέρμπυ και ο αντίπαλος μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.
Aν βρεθεί σε ακόμη μια καλή μέρα ο Γιοβάνοβιτς και συνεχιστεί η εκτελεστική ικανότητα του Σουρλή στα τελευταία λεπτά θα έχει εύκολο απόγευμα ο Αρκαδικός.
ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Τώρα που έγινε μύλος η κορυφή μετά την ήττα του Ηρακλή όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου.
Θείο δώρο για την Ολυμπιάδα και όχι μόνο κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπερβάλει ο ΟΦΗ για να πάρει τους δύο πολύτιμους βαθμούς. Αν χάσει πρέπει να ξεχάσει την κατηγορία .
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ
Για το παιχνίδι έχω γράψει πως μπορεί να είναι η αιτία χαρακτηρισμού του ως" στημένο"  το πρωτάθλημα  μετά τα όσα έγιναν και εξακολουθούν στον Ηρακλή . Θα πρέπει οι παίκτες του Ηρακλή να αποδείξουν πως είναι επαγγελματίες.
Αν όλα είναι κανονικά δεν έχει καμιά ελπίδα να πάρει το διπλό ο ΕΡΜΗΣ .
ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΑΙΓΑΛΕΩ
Το Παγκράτι είναι στο παιχνίδι της ανόδου και δεν θα χάσει την ευκαιρία που έχει .Αντίθετα το Αιγάλεω παίζει για να παίζει και τίποτα παραπάνω.
ΔΑΦΝΗ-ΠΕΡΑΜΑ
Ευκαιρία για να ρεφάρει  η ΔΑΦΝΗ αλλά ο αντίπαλος μετά την απομάκρυση από την πολύ επικίνδυνη ζώνη παίζει πιο άνετα και έχει τον τρόπο του να κερδίζει παιχνίδια που παλιότερα τα έχανε στην παράταση.Σε περίπτωση ήττας η ΔΑΦΝΗ μένει στους 27 και θα δει τους αντιπάλους που παλεύουν για την σωτηρία να την φτάνουν.
ΑΜΥΝΤΑΣ-ΝΗΑΡ ΗΣΤ
Έφτασαν τα δύσκολα για την φιλοξενούμενη ομάδα οι συνεχόμενες αποτυχίες ζόρισαν την θέση της εν αντιθέσει ο αντίπαλος νιώθει πιο άνετος και όλη η πίεση είναι στην ομάδα της Νήαρ Ηστ.
ΚΑΟΔ-ΞΑΝΘΗ
Στην έδρα του ο ΚΑΟΔ  παίζει έχει τον πρώτο λόγο αλλά ο αντίπαλος έχει σερί 4ων νικών και προσπαθεί να αποδείξει πως μπορεί το κάτι παραπάνω . Ένα καλό παιχνίδι από πολλές απόψεις γειτονικό ντέρμπυ και ελπίζω να μην έχει τις κλασικές χαζές αντιμαχίες μεταξύ φιλάθλων.
Δεν πρέπει να έχουν πεδίο δράσης τα γήπεδα αυτές οι αντιλήψεις. Ας παιχτεί καλό μπάσκετ και ας κερδίσει ο καλύτερος.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΙΚΑΡΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ
Άραγε ο πατέρας ΔΑΙΔΑΛΟΣ ποιόν ΙΚΑΡΟ θα υποστήριζε ? Τον πρώτο που έχει ανάγκη την νίκη για την σωτηρία του ή τον δεύτερο που πάει τρένο για άνοδο?
Η ομάδα του Λυκογιάννη δύσκολα θα χάσει για πολλούς λόγους . Η ομάδα των Σερρών είναι σε τραγική θέση και θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για την σωτηρία της . Έχω την εντύπωση πως οι άνθρωποι της ομάδας των Σερρών δεν θα πολυέχουν στο μυαλό τους την νίκη στο παραπάνω παιχνίδι τα επόμενα είναι που τους καίνε τα παιχνίδια με ΕΡΜΗ ΛΑΓΚ εκτός και την Νήαρ Ηστ εντός και μάλλον θα κάνουν οικονομία δυνάμεων κάτι που θεωρώ πολύ λογικό.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κλειστό ΕΥΜΟΙΡΟΥ -ΑΒΔΗΡΩΝ (Αυτοδιαχείρηση)

Αν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που ζούμε στην ΞΑΝΘΗ πέρα από όλα τα άλλα σε κάτι που πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι (ποσοτικά) είναι ο αριθμός κλειστό γηπέδων σε σχέση με άλλες γειτονικές πόλεις.
Ένα μεγάλο κλειστό το ΔΑΚ  το Α.Μπαλτατζής και τελευταία ένα νέο ολοκαίνουργιο γήπεδο στολίδι είναι έτοιμο να μπει και αυτό στην λίστα.
Καλά 4  ναι 4 κλειστά στην Ξάνθη όταν ολόκληρη Καβάλα παίζει στην Α1 στο γήπεδο της Καλαμίτσας?????

Πριν την απάντηση ας δούμε λίγο την κατάσταση και να διορθώσω γιατί στον νομό υπάρχει  ένα ακόμη γήπεδο  στα ΑΒΔΗΡΑ .
Λοιπόν είναι αλήθεια ποσοτικά ακούγεται μεγάλος ο αριθμός, τι γίνεται στην πράξη είναι για γέλια και για κλάματα.
Στα πλαίσια των Ολυμπιακών έργων ήταν και η ανέγερση δύο κλειστών γηπέδων ένα στο ΕΥΜΟΙΡΟ και το δεύτερο στα ΑΒΔΗΡΑ. Το πρώτο έχει τελειώσει και περιμένει την επίσημη παράδοσή του κάτι που έπρεπε να είχε γίνει ένατο με δέκατο μήνα του 2009.
Δικαιολογία πως μεσολαβούν εκλογές και μπλα μπλα μπλα και γιαυτό δεν γίνεται τίποτα.
Άλλα λένε όμως στην πιάτσα και αν έχουν έστω και την παραμικρή υπόσταση είναι για κλάματα η κατάσταση. Τι λένε ??? Πως ο εργολάβος δεν παραδίδει το γήπεδο γιατί ξέρει πως δεν θα πάρει τα χρηματά του αν το παραδώσει.
Μάλιστα υπάρχει και ανέκδοτο που λέει πως γνωστός εργολάβος έχει βγάλει σε ενοικίαση κλειστό γήπεδο με καλές προσφορές προς τις Ακαδημίες και συλλόγους της πόλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
         Ντεντέκτιβ δεν είμαι και ούτε έχω διάθεση να γίνω προτιμώ να χάνω τον χρόνο μου γράφωντας και διαβάζοντας .
Αν  όμως είναι έτσι η κατάσταση δεν πρέπει να δώσει μια απάντηση η πολιτεία ????
Δεν πρέπει να φύγουν οι αμφιβολίες και ότι άλλο βαρύνει την ήδη κακή ατμόσφαιρα.
Οι αποκριές και οι γιορτές έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα δεν μπορεί να κάνουν τον καρνάβαλο συνεχώς.
Το γήπεδο είναι τελειωμένο και μόνο ο εξωτερικός χώρος θέλει λίγες μικρές παρεμβάσεις .
Το γήπεδο το έχει ανάγκη ο αθλητικός κόσμος της πόλης κάποιοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις.
    Πάμε στο άλλο εκείνο στα ΑΒΔΗΡΑ.
Έχει μεν τελειώσει αλλά μάλλον δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί λένε πως δεν τηρεί προδιαγραφές. Πιο συγκεκριμένα ενώ έχει τελειώσει η αρμόδια επιτροπή ελέγχου
(υπάρχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές)  έκρινε πως η στέγη δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές και άδεια δεν παίρνει. Τα λεφτά έχουν τελειώσει χάθηκαν στους δαιδαλώδεις δρόμους του Ελληνικού κράτους με όποια μορφή αυτό εκφράζεται είτε είναι Δήμος ή ότι άλλο θέλει να είναι η ουσία είναι με όποια μορφή και να λειτουργεί τα κάνει σ....α .
Ευτυχώς υπάρχουν και τα κλειστά των σχολικών κτιρίων και βολεύονται οι Ακαδημίες και όλοι όσοι τρέχουν και χάνουν χρόνο από την φραπεδιά τους και την βόλτα τους.
Είναι τραγική η κατάσταση τελικά και προσωπικά έπαθα με αυτά που είδα από τον λίγο σχετικά χρόνο που διέθεσα για να δω ακόμη μια φορά την κατάσταση από κοντά των γηπέδων . Τέτοια κατάντια δεν μας αξίζει τέτοια μιζέρια δεν έχει θέση στην πόλη μας κάτι πρέπει να γίνει να αλλάξει η κατάσταση γιατί έχει βαλτώσει. Κύριοι υπεύθυνοι  και αρμόδιοι ξεκολλήστε από την καρέκλα βάλτε μυαλό και φαντασία να δουλέψει κάντε κάτι σαν φόρο τιμής σε δύο ανθρώπους του νομού που είχαν όραμα αλλά δεν έχουν συνεχιστές.
Είναι κρίμα να γίνεται νεκροθάφτες των έργων τους.
Το παρών κείμενο είχε χρονολογική σειρά ανάρτηση περίπου στις 6-7/02 αλλά έπεφτε με την μεγάλη γιορτή της αποκριάς στην πόλη μας που είναι και ιδιαίτερο γεγονός. Ίσως ένα από τα συμβάντα που και κινούν την πόλη οικονομικά αλλά δίνουν και ανάσες στους ανθρώπους της να αντέξουν όλα όσα γίνονται γιαυτούς χωρίς αυτούς.
Ο Διονυσιασμός είναι μια ακόμη πτυχή της ζωής μας και λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης.
Ελπίζω να περάσατε καλά να χαρήκατε όσο μπορέσατε.
Η  ζοφερή πραγματικότητα είναι παρούσα κάθε στιγμή σαν θηλεία στον λαιμό μας.
   Δεν ήταν εύκολο να κάτσω και να γράψω για την κατάσταση των κλειστών γηπέδων της πόλης μας γιατί υπάρχει πολύ παρασκήνιο πίσω από κάθε τέτοια απόπειρα .
 Για να γίνω πιο σαφής μπορούν ανα πάσα στιγμή οι αρμοδίοι  του Δήμου να βγούνε μια καλή μέρα και να πούνε " Θα φτιάξουμε τα γήπεδα αλλά σε αυτά θα μπαίνουν  μόνο αγωνιστικά τμήματα ομάδες "κλπ.
Ξέρετε τις συνέπειες  για τις Ακαδημίες  που έχει κάτι τέτοιο??
  Μην γελάτε  ακούστηκε και αυτό κάποτε με πρόσχημα πως ταλαιπωρούνται οι χώροι από την μαζικότητα.
Πολλά πράγματα στηρίζονται και γίνονται χάριν γνωριμιών  και πολλές φορές είναι μέσο πίεσης και ελέγχου των Ακαδημιών έτσι ώστε οι αντιδράσεις τους να είναι μετριασμένες.
Αυτές οι προσωπικές γνωριμίες είναι που κάνουν και την μεγάλη ζημιά μακροπρόθεσμα στον αθλητισμό και όχι μόνο . Χάρες που θα πρέπει  κάποια στιγμή  θα ζητηθούν πίσω σαν ανταπόδοση βαλτώνουν προσπάθειες και καλές προθέσεις. Είναι η λογική της πελατειακής σχέσης που δημιουργούν και ξέρουν να χειρίζονται οι απανταχού ανευθυνουπεύθυνοι του τόπου μας και τα αποτελέσματα είναι τα χάλια που φτάσαμε.
       Κλείνοντας την μικρή προσπάθεια να καταγραφεί το δυναμικό της πόλης μας σε γήπεδα  καταθέτω την άποψη μου για το τι πρέπει να γίνει.
Είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος διαχείρησης δεν είναι ο καλύτερος ειδικά τώρα που στενεύουν και τα οικονομικά περιθώρια , το μοντέλο διαχείρησης με κεντρικό φορέα μια υπηρεσία του Δήμου και του κάθε Δήμου δεν μπορεί ή δεν έχει τις δυνατότητες να τα βγάλει πέρα. Θα πρέπει οι ίδιοι οι σύλλογοι μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθήσουν σε ένα τραπέζι και να θέσουν τα προβλήματα.
Να πάνε σε ένα άλλο μοντέλο  στο οποίο θα αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν με λίγα λόγια μια μορφή αυτοδιαχείρησης.
Είναι μικρά τα γήπεδα πλην του "Φ.Αμοιρίδης" και μπορούν με ένα καλό ορθολογιστικό πλάνο να πάρουν την όποια διαχείρηση με ότι αυτό απορέει (υποχρεώσεις συντήρησης κλπ).
    Πως θα βγάλουν τα έξοδά τους??
Αρκεί μόνο να δούνε πως λειτουργούν οι χώροι εστίασης σε άλλες πόλεις .Αν πάνε στην Δράμα το εκεί κυλικείο είναι τόσο καλά οργανωμένο  που δίνει πολλά έσοδα.
Μια μικρή ακόμη επιχορήγηση από τους γονείς των παιδιών και την υποχρέωση αυτών να είναι παρόντες σε κάποια παιχνίδια (τι ψυχή έχει ένας καφές ).
Υπάρχουν πολλές πολλές ακόμη προτάσεις  υπάρχουν  πολύ ικανοί άνθρωποι που και να προτείνουν μπορούν αλλά και να κάνουν να λειτουργήσει η όλη προσπάθεια.
Θα πρέπει με κάθε τρόπο να απογαλακτιστούν οι ομάδες, οι Ακαδημιές, και να λειτουργήσουν με άλλα πρώτυπα.
Οι καιροί απαιτούν λύσεις εφικτές και ευελιξία αλλά θέλουν να συνεχίσει  να υπάρχει μαζικός αθλητισμός και πρώιμη μορφή πρωταθλητισμού στην περιφέρεια.
Οι προτάσεις αυτές έχουν γίνει κατά καιρούς από ανθρώπους του χώρου αλλά  ίσως ο τρόπος πίεσης να μην ήταν και ο καλύτερος .
Μάλλον θα πρέπει να ασκηθεί  μεγαλύτερη πίεση πιο ουσιαστική με συγκεκριμένο πλαίσιο και διεκδικήσης  για να υπάεξει και αποτέλεσμα.
Με τα λόγια χτίζεις παλάτια λέει η παροιμία και δείχνει την όλη νοοτροποία που υπάρχει στην καθημερινότητά μας.
Συμλπηρώνω το παρόν μετά από μέρες με αφορμή πάλι κουβέντες με φίλους και προπονητές.
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω την κατάσταση με προπονητές και γονείς και φαίνεται πως η ιδέα της αυτοδιαχείρησης κερδίζει έδαφος αρκεί να ξεπεράσουμε την κλασική ελληνική παθογένεια του ποιός θα κάνει κουμάντο.
Με 100-150 ευρώ  από κάθε σύλλογο μπορεί να μαζευτεί ένα καλό ποσό για να πληρώνεται  ο υπεύθυνος συντήρησης  και καθαριότητας του γηπέδου. Ας αναλάβει και την  καντίνα για να έχει εξτρα εισόδημα αλλά θα πρέπει να κάνει δουλειά αλλά και οι γονείς θα πηγαίνουν για ένα καφέ τουλάχιστον.
Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Δήμος με την στελέχωση του μιας και με την διακοπή των stage υπάρχει πρόβλημα. Προσλήψεις δεν θα γίνουν και όλα μοιάζουν μετέωρα .
Αλλά κάτι πρέπει να γίνει πριν γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση τουλάχιστον για το " Α.Μπαλτατζής".
Πείτε ότι θέλετε γελάστε χαρακτηρίστε γελοίες   τις απόψεις και τις προτάσεις αλλά μη μείνετε στην κριτική προτείνεται κάτι εφικτό και εύκολο και προπώντων κάτι που μπορεί να γίνει γρήγορα.



Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ και ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Σε ΄όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχα εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια τόσο για την δεύτερη ομάδα που κατέβασε η ΑΣΠΙΔΑ ως ΑΣΠΙΔΑ 2001 δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες αλλά και στις άλλες δύο ακαδημίες Α.Σ-ΑΘΛΟΣ για τα τμήματα  που κατάβασαν με παιδιά μικρής ηλικίας.
  Θετικό το ισοζύγιο κατα την γνώμη μου πρέπει να είναι τελικά.
Τώρα τον Μάρτιο είναι να γίνει και το πρωτάθλημα παμπαίδων  αλλά τόσο η όλη διεξαγωγή όσο και οι περιορισμοί που θέλουν να επιβάλουν ή μάλλον να επιβάλει  αν δεν κάνω λάθος στο όνομα ο κος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ δεν θα βοηθήσουν καθόλου μα καθόλου.
Ας πάρουμε από την αρχή τα γεγονότα.
Δεν πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις πρωτάθλημα ίδιο με το προηγούμενο με δύο φάσεις τελικό κλπ.Θα μαζευτούνε στην καλύτερη περίπτωση  4-5 Ακαδημίες από Ξάνθη-Κομοτηνή άντε και Χρυσούπολη για να έχει και το κερασάκι στην τούρτα και αυτό είναι τίποτα πιο πέρα ο νικητής δεν θα παίξει με τον νικητή των άλλων ομίλων ΣΕΡΡΕΣ-ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ και ΕΒΡΟΥ. Χρειάζεται να το διοργανώσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ αφού μπορούν να το κάνουν καλύτερα οι Ακαδημίες κύριοι της Ένωσης????.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι περιορισμοί που πάνε να μπουν και είναι η μη συμμετοχή όσων παιδιών έπαιξαν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο στο παιδικό πρωτάθλημα?????????.
Δεν ήξερα πως η Ξάνθη η γειτονική Κομοτηνή έχει τεράστιο δυναμικό και αριθμό παιδιών στις Ακαδημίες τους?
Δεν  ήξερα αλλά το ξέρουν καλύτερα αυτοί  πως η Ξάνθη έχει 5-6 κεφαλοχώρια όπως οι ΣΕΡΡΕΣ με πολύ υλικό (ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΡΩΝ στην χρονιά των 97ρηδων έχει 90 ναι 90παιδιά!!!!!!!!!!) όταν η Ασπίδα που θεωρείται η μεγαλύτερη στην ΞΑΝΘΗ έχει 22-25 παιδιά!!!!!!!!!. Άντε έλα εσύ και κάνε ανταγωνισμό επιλογές .
   Είναι κακό να παίρνουν συμμετοχές και εμπειρίες τα παιδιά ?
Πως αλλιώς θα αποκτήσουν θα μεγαλώσουν καλύτερα μπασκετικά αν δεν μπούνε στον ανταγωνισμό με μεγαλύτερους και καλύτερους παίκτες????
Μάλλον ξέρουν καλύτερα και γιαυτό σχεδιάζουν με αυτό τον τρόπο και την λογική.
   Η εντύπωση που κάθε μέρα μου δίνουν είναι πως οι κύριοι της όποιας ομοσπονδίας είναι ένα κλειστό κλάμπ αποξενωμένο από την πραγματικότητα που υπάρχει για να υπάρχει για να λένε κάποιοι πως είναι υπηρέτες του αθλήματος.
Ομοσπονδία για την ομοσπονδία και παρασπονδία από την πραγματικότητα για άλλη μία φορά.
 Ασ εξηγήσουν τον λόγο την λιγκή κάτω από την οποία πήραν ή θα πάρουν γιατί ακόμη δεν έχουν καταλήξει έτσι λένε στις όποιες αποφάσεις τους.
 Όπου και γυρίσεις το κεφάλι όλο και κάποια ροπαλιά από τις αποφάσεις τους θα πέσει στο κεφάλι μας  , κάνεις να διορθώσεις κάτι με τα λίγα μέσα που σου παρέχουν και τσουπ, οι διάφοροι διάφοροι ηγέτες και αρμόδιοι να δηλώσουν με τις πολύ καινοτόμες αποφάσεις τους την διάθεσή τους για αναβάθμιση του αθλήματος .
Άντε τώρα να καταλάβεις εσύ ο βλάκας το υψηλό πνεύμα και τις μακροπρόθεσμες αντιλήψεις τους .
              Με το ζόρι το πάνε να γίνει στην πράξη μια προσπάθεια που έχω στο μυαλό μου και ευτύχώς οι πιο πολλοί από τις Ακαδημίες είναι θετικοί. Κάτι σαν ALL-STAR παμπαίδων της περιφέρειας σε δύο φάσεις και με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις να δώσουν μεταξύ τους αγώνες πχ στο κλειστό "Φ.Α" λέμε τώρα ένα Σαββατοκύριακο κάτι σαν γιορτή παρουσία παικτών πχ και πάλι από Α2-Β΄-Γ΄Εθνική κατηγορία οι οποίοι θα είναι και κριτές .
Δεν είναι δύσκολο να γίνει αρκεί να το θέλουμε . έχει κοντά ένα χρόνο που το σκέφτομαι μελετώντας τις όποιες λεπτομέρειες του και πιστεύω αν γίνει πράξη  θα έχει  μεγάλη επιτυχία.
        Δεν υπάρχει περιορισμός σε τίποτα όλα είναι ανοικτά και στο κάτω κάτω θα λειτουργήσει και σαν μοχλός πίεσης προς την άλλη πλευρά να κουνηθούν λιγάκι από τις καρέκλες τους.
AVANTI POPOLO.

Α ΑΝΔΡΩΝ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝΑ

Παρά την ήττα με 74-62 από την Ολυμπιάδα ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής του ΑΡΙΩΝΑ Χ.Παπαδόπουλος για την συνολική προσπάθεια των παικτών του.
Πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος  και δεν μπήκαν στην λογική της αποδοχής της ήττας .Είκοσι οι βαθμοί που έχει η ομάδα του και συνεχίζεται η προσπάθεια για την παραμονή .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


OΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 74-62

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 68-62

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 60-65

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 85-58

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 57-71

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: 72-67 (62-62 κ.α.)



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TITANEΣ ΔΡΑΜΑΣ 30

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 29

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 26

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 26

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 26

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 25

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 25

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 23

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 22

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 20

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ 18

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 18
βαθμολογία κλπ  αντιγραφή από το site:

ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Mας διαβάζουν και όχι μόνο

Για την μοναχική προσπάθεια που λέγεται xanthibasket οποιαδήποτε προβολή του έστω και σαν πηγή είδησης από τα μεγάλα site του κέντρου είναι τιμή.
Χωρίς να τηρεί τους κανόνες το basketblog  χωρίς να αναφέρει την πηγή έκανε copy-paste τις δηλώσεις του προπονητή του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ  Σμυρνιώτη .
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.




A2
"Του τελευταίου λεπτού…"

Του Γιάννη Ευδαίμων
22/02/2010 (15:05)

Ο Αρκαδικός γνώρισε την ήττα στην Ξάνθη, όμως όπως και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω, το ματς κρίθηκε................................................................

Φωτιά στην κορυφή της Α2

Φωτιά στην κορυφή έβαλε η νίκη με μεγάλη διαφορά του Έσπερου κόντρα στον Ηρακλή.
Η αποχώρηση του ΓΑΛΑΝΟΥ από την διοίκηση είναι η αιτία κύρια και μετά η αγωνιστική προσπάθεια του Έσπερου. Εδώ και καιρό γίνεται αναφορά για τα προβλήματα τα οικονομικά της κατηγορίας. Τον χορό άνοιξε ο ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ. και την σκυτάλη πήρε ο Ηρακλής .
Η άποψη πως πρέπει να παίξουν οι παίκτες για τον εαυτό τους πρώτα και μετά για την ομάδα δεν με βρίσκει σύμφωνω επαγγελματίες είναι αυτή είναι η κύρια οικονομική τους πρόσοδο και όταν βλέπουν  αυτές τις καταστάσεις λογικό είναι να σέρνονται. Όλα τα άλλα τα ηθικοπλαστικά είναι μια καλή ευκαιρία για να γλυτώσουν όλα τα λαμόγια από τις ευθύνες τους. Πρέπει να μπει τέλος στην κατάσταση αυτή επιτέλους εξυγίανση του χώρου(νιώθω ηθικά δικαιωμένος με τις εξελίξεις αλλά να ξέρετε τα χειρότερα είναι μπροστά).
Στήθηκαν κυριολεκτικά οι παίκτες του Ηρακλή και έκαναν άνω κάτω την κατηγορία και αν συνεχίσουν έτσι θα πάρει το διπλό ο ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ και άντε μετά να εξηγήσεις πως δεν υπάρχει αλλίωση στο πρωτάθλημα.
Η πλειοψηφία των ομάδων έχουν τρομερά προβλήματα αν δεν γίνουν άμμεσες κινήσεις  τα κανόνια θα σκάνε στην σειρά με θύμα πάλι τους παίκτες. ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΜΕΝΤ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΛΥΜΠΙΑ στην Α1 όπως και τα ΤΡΙΚΑΛΑ μεγάλο άνοιγμα η ΚΑΒΑΛΑ και κανείς δεν μιλάει λες και θα έρθει ο απομηχανής θεός (πολιτεία) να σώσει την κατάσταση.
Η δεν καταλαβαίνουν ή κάτι άλλο συμβαίνει .
     Στα δικά μας τα αγωνιστικά πάλι.
Φωτιά στην κορυφή έβαλε η ήττα του Ηρακλή και τώρα ΠΑΓΚΡΑΤΙ , ΚΑΟΔ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι της ανόδου.
Το Παγκράτι παίζει με το Αιγάλεω που έχει κουνήσει μαντήλι και άλλοι δύο βαθμοί στο σακούλι και αν χάσει ένα ακόμη παιχνίδι ο Ηρακλής η διαφορά πάει στον ένα βαθμό.
Αυτό το πλεονέκτημα θα το έχει και η Ολυμπιάδα που παίζει  με τον  ΟΦΗ  μπορεί να κερδίσει εύκολα. 
Δεν θα είναι εύκολο για τον ΚΑΟΔ με αντίπαλο την ανεβασμένη ΞΑΝΘΗ.
Αλλά και στο τέλος της βαθμολογίας θα γίνει μύλος. Το Αιγάλεω  είναι τελευταίο ακολουθεί ο ΟΦΗ , κοντά είναι οι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ και μια ανάσα ο ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ και δίπλα τους η ΝΗΑΡ ΗΣΤ που πάει από το κακό στο χειρότερο.
Όλοι έχουν δύσκολα παιχνίδια και μόνο η ΝΗΑΡ ΗΣΤ μπορεί να ελπίζει σε νίκη βάση δυναμικότητας αντιπάλου . Εκεί που θα γίνει μύλος είναι το παιχνίδι ΕΡΜΗ-ΗΡΑΚΛΗ το κατά πόσο θα παίξουν οι παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ μετά τις όποιες διαβεβαιώσεις πάρουν .
Αν λέω δεν γίνει αυτό και οι παίκτες του απλά κατέβουν στο γήπεδο και πάρει το διπλό ο ΕΡΜΗΣ δεν θα πρέπει να φωνάξουν οι άλλοι που παλεύουν να σωθούν . Ποιά θα είναι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος???????????????
ΜΥΛΟΣ η κατάσταση και έχουμε να δούμε πολλά. 
   Το Παγκράτι κέρδισε  και έμεινε κοντά στην κορυφή και ίσως οι εξελίξεις είναι υπέρ του.
Διέσυρε την ΔΑΦΝΗ η Ολυμπιάδα με 17 πόντους διαφορά και έριξε ακόμη πιο χαμηλά την ΔΑΦΝΗ στον πίνακα . 
Ο ΚΑΟΔ κέρδισε τον τελευταίο και περιμένει το επόμενο παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ παιχνίδι κρίσιμο που αν καταφέρει και το πάρει μένει στην κορυφή και όλα είναι ανοιχτά.
Στο κρητικό ντέρμπυ μια ακόμη ήττα για τον ΟΦΗ που δεν βλέπει αγωνιστική και βαθμολογική ανάκαμψη.
Το Πέραμα ανεβαίνει ανεβαίνει ενώ οι ΙΚΑΡΟΙ κατεβαίνουν κατρακυλόντας δίχως εμπόδιο.
      Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είχε αποτέλεσμα ??Όχι απλά ο ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ έπαιζε με την ΝΗΑΡ ΗΣΤ  που δικαιολογεί συνεχώς τον τίτλο της πιο αψυχολόγητης ομάδας.
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΣΠΕΡΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ              89-61
ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΜΥΝΤΑΣ         93-86
ΑΙΓΑΛΕΩ -ΚΑΟΔ                    59-64
ΑΓΟΡ -ΟΦΗ                              59-58
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ -ΔΑΦΝΗ           89-72
ΠΕΡΑΜΑ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  75-55
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ-ΝΗΑΡ ΗΣΤ     74-70


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΚΑΔΙΚΟ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΜΗΣ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΑΦΝΗ-ΠΕΡΑΜΑ
ΑΜΥΝΤΑΣ-ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΣΠΕΡΟΣ
ΚΑΟΔ-ΞΑΝΘΗ