Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Φιλικών συνέχεια Αρίωνας-Ασπίδα ΑΠΣ

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του παιδικού πρωταθλήματος  η ομάδα του Αρίωνα υποδέχτηκε την δεύτερη παιδική ομάδα της Ασπίδα ΑΠΣ στο κλειστό " Α.Μπαλτατζής".
Δεν τίθεται θέμα δυναμικότητας των δύο ομάδων








Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοινωση....

Μια ανακοίνωση της ΕκασαΜαΘ  αντί να δίνει εξηγήσεις μπερδεύει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα.
Διαβάστε την ανακοίνωση :
Ενημέρωση - Αποφάσεις Δ.Σ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στη συνεδρίαση της 21/09/11 , η οποία ακολούθησε τη σύσκεψη Δ.Σ. και εκπροσώπων Σωματείων, και μετά την καταμέτρηση των προτάσεων των Σωματείων, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι 17 Σωματεία πρότειναν τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Ανδρών σε 2 κατηγορίες (Α και Β) και 10 Σωματεία πρότειναν τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Ανδρών σε μία κατηγορία αποδέχτηκε την πρόταση των 17 Σωματείων για διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Ανδρών σε δύο κατηγορίες (Α και Β).
Επειδή όμως πολλά Σωματεία , παρόντα στη σύσκεψη και άλλα που έστειλαν ταχυδρομικώς την πρότασή τους, εξέφρασαν οικονομικές δυσκολίες για να ανταποκριθούν στις μεγάλες μετακινήσεις, το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει από τα Σωματεία της  Α΄ κατηγορίας Ανδρών τη συγκατάθεσή τους για να προχωρήσει στην ανάλογη τροποποίηση της σχετική Προκήρυξης.
Στη συνέχεια αποφάσισε να τροποποιήσει το άρθρο 3.2.1 της Γενικής Προκήρυξης 2011-2012 για συμμετοχή στη δωδεκάδα μέχρι 5 αθλητών άνω των 30 ετών.
 
Τέλος συζητήθηκε αίτημα του ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ για συμμετοχή του στην Α΄ κατηγορία Ανδρών στη θέση του Α.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, το οποίο απορρίφθηκε.
 
 
 Στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν αρκετές ομάδες και δημόσια εξέφρασαν την άποψη τους αυτές που ήθελαν την ενοποίηση Α&Β  με δύο ομίλους.
Από τις υπόλοιπες ομάδες οι εκπρόσωποι τους δεν πήραν θέση και μόνο μία πλευρά τόνισε πως ίσως έτσι με την ενοποίηση δηλαδή πέσει η ποιότητα του πρωταθλήματος. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι δημόσια τοποθέτηση. Το κακό της υπόθεσης είναι πως όπως δημόσια τοποθετήθηκαν οι όποιες  ομάδες  δεν διαβάστηκαν δημόσια οι επιστολές για να ξέρουν όλοι ποιοι τοποθετήθηκαν αν είχαν δηλαδή έννομο συμφέρον ή ψήφισαν για να ψηφίσουν και ποια πρόταση είχαν.
Στην ανακοινωσή της η Ένωση κάνει λόγο για πλειοψηφία 17-10 υπέρ της παραμονής της έχουσας κατάστασης. Το αν είναι έτσι θα φανεί μόνο όταν διαβαστούν όλες οι επιστολές.
Τέλος σε αυτό.
Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι πως γράφει για πίεση που ασκήθηκε από τις ομάδες για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ?????? Μα ψήφισαν με μεγάλη διαφορά μάλιστα αποφάσισαν την μη αλλαγή και από την άλλη ζητούν αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής??????????
Παραλογισμός .......
Τώρα ή κάποιος μας δουλεύει πχ οι ομάδες που άλλα ήθελαν και άλλα ψήφισαν  και μετά το μετάνιωσαν και ζήτησαν αλλαγές και το Δ.Σ πιάνοντας τον σφυγμό των ομάδων θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση  ή κάποιοι μας δουλεύουν.
Δεν αποφάνθηκε η πλειοψηφία ??? δεν πρέπει να γίνει πράξη αυτό που ψήφισαν ??? 
Τελικά το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως κάποιοι με το έτσι θέλω παίρνουν αποφάσεις κάποιοι θέλουν γιατί έχουν προφανώς την δύναμη να τιμωρήσουν κάποιους και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε. Αν μέσα σε όλα αυτά μπει και η ανακοίνωση του Ρούπελ που κάνει λόγο για αλλίωση αποτελέσματος με την αλλαγή των διαιτητών στο παιχνίδι κυπέλλου έρχεται και δένει το γλυκό .
Λεφτά δεν υπάρχουν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις . Ησυνάντηση των προέδρων όλων των Ενώσεων για το οικονομικό πήγε για την άλλη εβδομάδα (Πέμπτη) επικρατεί ένας πανικός ..υπάρχει και μια σειρά διαδοχής για κάποιους  και αυτό όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε γιατί σου λέει τόσα χρόνια περίμενα στην σειρά .Τώρα είναι η σειρά μου δεν μπορεί να το χαλάσουν ...υπάρχει και μια σειρά διαδοχής κάτι σαν κληρονομικό δικαίωμα έτσι θα το αφήσουν?????
Όχι φυσικά   . 
Αλλά την μεγάλη ευθύνη την έχουν τα ίδια τα σωματεία που δεν θέλουν να καταλάβουν πως αυτά είναι το μπάσκετ.
 
Είχα μια τηλεφωνική κουβέντα με τον πρόεδρο της Ηράκλειας έστω και καθυστερημένα για το ποια είναι η κατάσταση ποιος ο λόγος που η ομάδα δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.
Κατηγορηματικός στο ότι δεν μπορεί άλλο να τρέχει μόνος του χωρίς βοήθεια  από τους υπεύθυνους του χώρου όσο και από τους ίδιους του φίλους και γονείς  ναι τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα τμήματα της ακαδημίας και κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά τους να παίξουν σε μεγάλη ομάδα. Δεν υπάρχει καμιά βοήθεια συμπαράσταση και μοιραία ήρθε η αποχώρηση. 
Σε πρότασή του τουλάχιστον να υπάρξει εφηβική ομάδα πάλι η απάντηση ήταν ποιος θα τρέχει  .....
Και είναι κρίμα γιατί υπάρχει ένα καταπληκτικό γήπεδο που είναι από τα πιο βασικά κριτήρια και αρκετός κόσμος ....
Στην πολύ δύσκολη φάση που περνάει το άθλημα κάθε συμμετοχή είναι απαραίτητη . Αν θέλουμε να υπάρχει μπάσκετ θα πρέπει όλοι να γίνουν ΠΟΛΙΤΕΣ ενεργοί. 
Η συμμετοχή σημαίνει ευθύνη άποψη πρόταση θέση κριτική.
Αν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι γιατί  δεν λειτουργήσαμε όλοι από γονείς μέχρι παράγοντες όπως έπρεπε να αναλάβουμε το κομμάτι ευθύνης που μας αναλογεί.
Μένουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές τις πιο σημαντικές ίσως που ίσως κρίνουν πολλά.
Είναι ένας συγκερασμός πολλών προβλημάτων που οδήγησαν ίσως για πρώτη φορά την άμεση αμφισβήτηση  καθεστωτικών καταστάσεων και αντιλήψεων .Και δεν έχει να κάνει τόσο με την αμφισβήτηση προσώπων όσο με τις τακτικές που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια. Η πίεση που ασκείται σε πολλούς τομείς στις ακαδημίες δεν μπορεί να ξεπερασθεί με μια απόφαση της στιγμής με μια μικρή διευκόλυνση . Αυτά η ίδια η ιστορία τα ξεπερνάει τα αφήνει πίσω γιατί αν δεν υπάρξει αλλαγή τακτικής δεν υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα. Και αυτό είναι φανερό. 
Η εποχή της μικρο διευκόλυνσης  μας αφήνει χρόνους και όσο δεν μπορούν να το καταλάβουν μένουν και αυτοί. Μπορεί κάποιοι να είναι στα μέσα και στα έξω αλλά αλήθεια ποιά είναι η δυναμή τους όταν τα όπλα που έχουν να παρατάξουν η ίδια η εξέλιξη βλέπε οικονομική πίεση τα έχει παροπλίσει. Τι μετράει ποια ???
Η μικρή χάρη που θα κάνει ο παράγοντας για αλλαγή στην ώρα του αγώνα όταν όπως πηγαίνουν τα πράγματα μόνο παρωδία αγώνων και πρωταθλημάτων θα δούμε .
Και στο κάτω κάτω δείχνει μια υγιή κοινωνία όταν υπάρχει συντεταγμένος αντίλογος μια διαφορετική άποψη γιατί μόνο μέσα από διάλογο έκθεση απόψεων μπορεί να βρεθούν λύσεις. Οι μονοκρατορίες του ενός ανδρός μας τελείωσαν ..άντε να πάρουν μικρή παράταση σε βάρος όμως του ίδιου του αθλήματος .
Σίγουρα πολλοί έχουν προσφέρει πολλά αλλά ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός ακόμη και του πιο νεωτεριστή. 
Αντί για νεωτερισμούς δημιουργείται καθεστώς με καμαρίλα υπόγειες διαβουλεύσεις . Αλήθεια με τέτοιες λογικές και τακτικές μπορεί τώρα που είμαστε και πέντε στην καταστροφή να δοθούν λύσεις ????
Το τι προηγήθηκε όλο το καλοκαίρι αλλά και το τι παρασκήνιο παίχθηκε και θα παιχθεί μέχρι τις εκλογές είναι η καλύτερη απόδειξη.
Δεν έπρεπε με το τέλος των πρωταθλημάτων να γίνει μια μάζωξη όλων των ομάδων να τεθούν κάτω τα προβλήματα να παρθούν αποφάσεις έστω και στραβές και εδώ θα συμφωνήσω με την άποψη που λέει " καλύτερα να έχεις κάποιο πλάνο έστω και λάθος παρά να βαδίζεις στα τυφλά" τουλάχιστον αν είσαι ανοιχτόμυαλος θα μπορεί να δεις τα λάθη σου και να τα διορθώσεις.
Έγινε λοιπόν κάτι τέτοιο ???
Έπρεπε δηλαδή να φτάσουμε στο παραπέντε  αν και για μένα είμαστε στο +5 μετά από την πίεση που ασκήθηκε για να δούνε πως υπάρχει πρόβλημα. Και ξαφνικά ακούνε τις ομάδες αφουγράζονται τα προβληματά τους θέλουν να πάρουν αποφάσεις που θα είναι σε όφελος τους. 
Καληνύχτα.
 



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομικός Απολογισμός .....

Αναρτήθηκε στο σαιτ της Εκασαμαθ  ο οικονομικός απολογισμός για την ημερολογιακή χρονιά 2009-2010     προσοχή  όχι αγωνιστικής χρονιάς για να βγει ένα συμπέρασμα τι στοιχίζει τελικά η κάθε αγωνιστική κατηγορία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν δημοσιευθεί και η χρονιά 2008-2009.
Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το απόθεμα σε μεταφορά από την χρονιά αυτή που ανέρχεται
σε : 56.854.84 ευρώπουλα.
Αν μπούνε και τα 36,000 περίπου ως επιχορήγηση της χρονιάς πάμε στα 92 και κάτι χιλιάδες.

Ερώτηση : Οι ομάδες έχουν να πάρουν από το 2009 οι διαιτητές έχουν να πάρουν γενικώς έχουν να πάρουν πολλοί πολλά ?????
Γιατί δεν πληρώνονται ??
Πλησιάζουν εκλογές και μήπως θα έχουμε πληρωμές λίγο πριν??????.
Το αν είναι έτσι τα νούμερα θα πρέπει να δοθεί απάντηση στην Γ.Σ στις 15-10-2011 την ημέρα των εκλογών και φυσικά θα πρέπει να μάθουν όλοι εάν μέχρι τότε γίνουν πληρωμές ???
Πονηρές εποχές πονηρές αυτόματα οι σκέψεις.




ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ      31/12/2009              36.028,19 
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ      01/01/2010 - 31/12/2010           107.756,07 €
ΣΥΝΟΛΟ                                                              143.784,26 €
ΠΛΗΡΩ ΜΕΣ   01/01/2010 - 31/12/2010               86.929,42 €
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ      31/12/2010               56.854,84 €

Μπείτε να δείτε :http://www.ekasamath.gr/enim/APOLOGISMOS2010.pdf



Πότε θα ξεκινήσουν??

http://www.ekasamath.gr/news.php

Να τα χαρακτηρίσω αναμενόμενο ???
Τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν τα ανοιχτά μέτωπα αλλά και η πρωτοφανής αδράνεια που επικρατεί στην λήψη αποφάσεων σίγουρα θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα από το να πάνε μια αγωνιστική αργότερα τα παιδικά πρωταθλήματα.
Από τις 01-10-2011 μετατέθηκε η έναρξη στις 08-10 και μόνο το εφηβικό θα ξεκινήσει με μια στραβοτιμονιά πριν ακόμη παιχθεί το πρώτο παιχνίδι.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπελλο Α΄ Φάση.

Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά το τουρνουά του Σ.Κ  απαιτούσε συνεχή παρακολούθηση.
Μια κόντρα από την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. 






ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΩΝ 24-25-09-2011




Μέσα στον γενικό χαμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο τα φιλικά παιχνίδια που έγιναν το Σ.Κ  στην Ξάνθη φαντάζουν σαν όαση.
Μια πρωτοβουλία των δύο ακαδημιών της πόλης που άφησαν το διακριτικό περιθώριο να κανονίσω τις αναμετρήσεις που σαν αποτελέσμα σίγουρα είναι θετικό.
Επτά ομάδες έδωσαν το παρών και προσπάθησαν να δείξουν  ότι τα μπάσκετ παίζεται μέσα στα παρκέ και όχι σε σκοτεινά γραφεία και με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Υποχρεώσεις.

Δύο μεγάλες υποχρεώσεις εκκρεμούν από την μεριά μου.

είναι το παιχνίδι κυπέλλου Ασπίδα-Φιλία .Για την ώρα ένα απόσπασμα από το παιχνίδι ...
Μιλάμε για πολύ τύχη ..........

http://www.youtube.com/watch?v=d5PIJA0sg-w

Θα ήθελα να πω μόνο δύο λόγια για έναν παίκτη που ξέρω ότι είναι στην πιο δύσκολη ηλικία με τις περισσότερες υποχρεώσεις (σχολείο 3η Λυκείου).
Είναι τόσο ηλίθιο το εκπαιδευτικό δηλαδή καθόλου παιδευτικό μόνο παίδεμα που  αναγκάζει παιδιά που λατρεύουν το μπάσκετ και σε κάθε ευκαιρία να προσπαθούν να το δείξουν να αναγκάζονται να το περιορίσουν γιατί υπάρχει πίεση από τα πολλά πολλά φροντιστήρια  .
Ο Δούκας Γρούδος και αυτό χωρίς να θίξω καθόλου την αξία κανενός παίκτης άλλου της Ασπίδας και πως θα μπορούσα όταν τα γνωρίζω τόσα χρόνια τα παιδιά.
Στο παιχνίδι κυπέλλου ήταν πραγματικά καταλυτικός.
Έδωσε την ψυχή του στο παιχνίδι με το πάθος του και την θέλησή του.  Είναι κρίμα που οι καταστάσεις θα αναγκάσουν τον Κάθε Δούκα να περιορίσει το άθλημα που αγαπάει .
Αγαπητοί άρχοντες αυτού του τόπου τοπικοί βεζύρηδες εάν θέλετε όπως κόπτεστε να λέτε ότι προσπαθείτε να πάτε μπροστά το άθλημα αυτά πρέπει να δείτε γιατί αλλιώς θα μας περάσουν με μεγάλη ταχύτητα χώρες όπως η Φιλανδία κλπ.


2η  Υποχρέωση είναι το πολύ καλό σε αγωνιστικά   αποτελέσματα τουρνουά μπάσκετ που οργάνωσαν οι δύο ακαδημίες της πόλης σε επίπεδο παιδικών ομάδων.
Ήταν αδύνατο να δώσω το παρόν σε όλα τα παιχνίδια που την δεύτερη ημέρα την ίδια ώρα γίνονταν ταυτόχρονα 3 παιχνίδια σε 3 γήπεδα. Αδίκησα σίγουρα την Ασπίδα ΑΠΣ και ζητώ συγνώμη.
Φωτογραφίες και σχολιασμός όταν λάβει τέλος θα αναρτηθεί.



Κύπελλο Α΄ φάση και παρατράγουδα

Έγινε και το τελευταίο παιχνίδι του κυπέλλου μεταξύ Πανσερ/κου και Αγ.Βαρβάρας.
Νικήτρια η δεύτερη με 48-70 και δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες και διαθέσεις της Αγ.Βαρβάρας.
Μετά την μεγάλη νίκη της Ολυμπιάδας που προβλημάτισε για την πραγματική κατάσταση του άλλου διεκδικητή η κατάσταση για το πως θα διαφορφωθεί στο πρωτάθλημα αρχίζει να δείχνει δειλά δειλά προθέσεις και δυνατότητες κάποιων ομάδων.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη αλλά...
Για μια ακόμη φορά είχαμε πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων στο παιχνίδι της Κομοτηνής μεταξύ ΑΕΚ και Ρούπελ όπου νικήτρια η γηπεδούχος έγινε πολλά .
Και έχει σχέση με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην ουσία την κόντρα που υπάρχει μεταξύ Εκασαμαθ και Συνδέσμου διαιτητών Θράκης.
Για το παιχνίδι  είχαν ορισθεί  οι Ξενικάκης Μπακάλης οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν .Παρών στο παιχνίδι ήταν οι Ντούρας και Ζηκίδης τους οποίους κάλεσε να σφυρίξουν ο κος Γκορτζιλίδης. Πιστεύω και μόνο αυτό θα έφτανε με τα όσα γίνονται. Η συνέχεια ήταν το παιχνίδι να χαλάσει η πλευρά των Σερραίων να έχει πολλά παράπονα βλέπε παρακάτω http://serresbasket.blogspot.com/2011/09/1_24.html.

Σε εξέλιξη η απεργία των διαιτητών Θράκης με αποτέλεσμα να σφυρίξουν τα παιχνίδια διαιτητές από άλλους συνδέσμους.
Έγινε μια φορά γιατί ώς γνωστόν  τα χρήματα αυτά οι διαιτητές θα τα πάρουν μετά πολύ καιρό και το ερώτημα είναι όταν αρχίσουν τα πρωταθλήματα
1ο   θα φτάσουν οι διαιτητές ???
2ο ποιός διαιτητής θα σηκωθεί από τις Σέρρες να βάλει 50 ευρώπουλα βενζίνη για να σφυρίξει το πχ Εθνικός-Αγ.Βαρβάρα όταν θα ξέρει ότι χρήμα θα πάρει μετά από πολύ καιρό????
Ας ελπίσουμε η αποφασιστική δήλωση απάντηση  στην ερώτηση που είχα κάνει πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα θα βγει αληθινός ο πρόεδρος της Εκασαμαθ.

Να θυμίσω είχε μιλήσει για πρόβλημα μικρής χρονικής διάρκειας μιας δύο αγωνιστικών. 


Είδομεν.




AΛΛΑΓΕΣ

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής σχετικά με το παιδικό τουρνουά.
Η ομάδα της Χρυσούπολης λόγω κολλήματος δεν θα δώσει το παρών και έτσι το παιχνίδι της με την Ασπίδα ΑΠΣ στο "Α.Μπαλτατζής " ακυρώνεται. Γίνεται προσπάθεια να γίνει την ίδια ώρα το παιχνίδι
Ασπίδα -ΑΕΚ αντί στις 4,00μμ όπως ήταν προγραμματισμένο.