Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ -ΞΑΝΘΗ 107-99

Όταν αντιμέτωπες είναι οι δύο καλύτερες επιθέσεις αλλά και οι δύο χειρότερες άμυνες σ'ιγουρα το σκορ θα είναι μεγάλο.
107-99  Χορταστικό σκορ με την ΞΑΝΘΗ να πληρώνει την αδράνεια του 2ου δεκαλέπτου όπου η Ολυμπιάδα ξέφυγε στο σκορ με 57-45 .
Στο 3ο πάλεψε και έφτασε τον αντίπαλο και έκλεισε το δεκάλεπτο με 78-73
  Το πιο σημαντικό είναι οι συνολικά 76 από τους 99 πόντους που πέτυχε η γνωστή τριάδα Παναγιωτοπουλος με 27(4) Χρήστου 28(1)

Α2 Αποτελέσματα. Αποχή για τον ΗΡΑΚΛΗ ...........σχόλιο

http://basketa2.blogspot.com/

Είναι ο πρώτος και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι με κάθε αντίπαλος. Μια ακόμη νίκη για τον ΕΣΠΕΡΟ με αντίπαλο το φιλόδοξο ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Παμπαίδες Ε.Καβάλας-ΑΘΛΟΣ και ΑΡΙΩΝΑΣ- ΓΑΣ

Με αντίπαλο την ΕΝΩΣΗ ο ΑΘΛΟΣ κλείνει την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου.
Στις 17.00 στο κλειστό (Ποταμουδίων)





Συνέντευξη . Ν.Παπαδόπουλος (Προπονητής Α.Ε.Κομοτηνής)


Όταν ενδιαφέρεσε για το μπάσκετ σίγουρα θα πρέπει πρώτα απ όλα να πάρεις και την γνώμη των προπονητών . Είναι οι άνθρωποι που βιώνουν σε καθημερινή βάση τα προβλήματα και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για επαρχία με τα δικά της προβλήματα. Και ακόμη ειδικότερα όταν οι προπονητές 


ασχολούνται με  Ακαδημίες .  Είναι οι άνθρωποι που εκτός από αθλητική παιδεία που παρέχουν έχουν και τον δεύτερο ρόλο του παιδαγωγού.
Σαν xanthibasket στο παρελθόν πήρα συνεντεύξεις σχεδόν από όλους του εμπλεκόμενους στο άθλημα (εξαίρεση ο Χ.Παπαδόπουλος για όχι ιδιαίτερους λόγους). Αλλά το μπάσκετ και τα προβλήματα του δεν έχουν τοπικό χαρακτήρα είναι παντού τα ίδια και δεν γίνεται να περιχαρακωνόμαστε  στην μικρή πόλη μας. Αρχή έγινε με τον καλό φίλο από τα Σπάτα τον προπονητή Άγγελο Στέλλα που έκανε μια μικρή αλλά ουσιαστική παρουσίαση των προβλημάτων και της δουλειάς που γίνεται στην πόλη του.
Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία η αποστολή (?????) στην Κοζάνη και τον Κώστα Μαυροζούμη που στην συνέχεια θα τον απασχολήσουμε αρκετές φορές μιας και η Α.Ε.Κοζάνης είναι στην επόμενη φάση του παιδικού πρωταθλήματος ως πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΔΥΜ. 
Την σκυτάλη παίρνει ένας γείτονας από την Κομοτηνή σε μια ΑΕΚ πάλι (μπλέξαμε με χανούμια).
Πολλές οι ερωτήσεις , οι οποίες είναι με μορφή email και όχι προσωπικής συνέντευξης σε κάποιο γήπεδο και αυτό έχει τις δικές του αδυναμίες μιας και πολλές ερωτήσεις δεν θα γίνονταν αν είμαστε τετ α τετ . Χείμμαρος στις απαντήσεις του ο Νίκος Παπαδόπουλος περί αυτού ο λόγος και το μόνο που θα υποσχεθώ για το μέλλον είναι να γίνει μια καλή κουβέντα για όλα όσα δεν μπήκαν τώρα αλλά και για αυτά που δεν τολμάμε να θίξουμε.
Το αποτέλεσμα ελπίζω να κριθεί βάση των δυνατοτήτων που έχω σαν xanthibasket. 
Υ.Γ  Επίσης πέρα από προπονητής είναι και ο δημιουργός του site:COACH NICK '86
που είναι και το μέσο πληροφόρησης της Α.Ε.Κομοτηνής.Αξίζει μια επίσκεψη.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ .

xanthibasket: Μια αναδρομή στην ιστορία της Α.Ε.Κομοτηνής και κύρια στο διάστημα που είσαι εσύ προπονητής.

Ν.Παπαδόπουλος  Η ΑΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ιδρύθηκε το 1936 με τμήματα στο στίβο και στο ποδόσφαιρο. Στη δεκαετία του ‘60  συνενώθηκε  με τον Ορφέα Κομοτηνής και έγινε ο Πανθρακικός. Το 1970 παλαίμαχοι της ΑΕΚομοτηνής ίδρυσαν τον Ποσειδώνα Κομοτηνής που από το 1978 τροποποιήθηκε σε ΜΓΣΑΕΚομοτηνής. Σήμερα έχει τμήματα στο μπάσκετ, στο βόλεϊ και στην άρση βαρών, ενώ παλαιοτέρα υπήρξαν τμήματα στο ποδόσφαιρο και στην πυγμαχία. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι στο βόλεϊ ανδρών συμμετοχή στην Α1 εθνική, στο βόλεϊ γυναικών συμμετοχή στην  Α2 Εθνική και στο μπάσκετ ανδρών συμμετοχή στην Γ' Εθνική.
Ειδικά στο μπάσκετ η ιστορία έχει ως εξής : στα μέσα της δεκαετίας του '90 η ομάδα των ανδρών ανέβηκε στην Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το ‘06-‘07 ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική και το ‘07-‘08 έπεσε στην Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Από το  ‘08-‘09  ανέλαβα την ομάδα. Πέρσι καταφέραμε να τερματίσουμε 3οι και στις λεπτομέρειες χάσαμε την ευκαιρία της ανόδου (2-3 ματς στον πόντο). Φέτος η ομάδα αποδυναμώθηκε, αλλά είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί  και 2 αγωνιστικές πριν το τέλος είμαστε στη 4η θέση.


xanth Η παρουσία στην Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ τι εντυπώσεις αφήνει ? είσαι ικανοποιημένος από την πορεία? Ποιοί ήταν οι στόχοι της ομάδας για φέτος.

Οι εντυπώσεις μου είναι : υπήρχε 1 ομάδα χωρίς συναγωνισμό (ΤΙΤΑΝΕΣ), 6 ομάδες ίδιας δυναμικότητας με εμάς και άλλες 5 που πάλευαν για την παραμονή.
Εμείς είμαστε μέτριοι, όμως δεδομένων των προβλημάτων και των αναλογιών, είμαι ικανοποιημένος και νομίζω ότι τα καταφέρνουμε αρκετά καλά.
Από το αρχικό ρόστερ (21 παίκτες!!!!!) είχαμε πολλές εγκαταλείψεις αθλητών (11 παίκτες!!!!!!) από σοβαρούς τραυματισμούς ή προσωπικούς λόγους.
Επίσης έχουμε μόνιμη έλλειψη ψηλών.
Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι λόγοι για τους οποίους κατεβαίνουμε στα παιχνίδια ελλείπεις (από αρρώστιες, προσωπικές υποχρεώσεις και προβλήματα).
Η φιλοσοφία και οι στόχοι μας τέθηκαν  σε σχέση με τις αγωνιστικές δυνατότητες (ρόστερ) και τις εξωαγωνιστικές δυνατότητες (οικονομικό) .
Φέτος, λόγω ανύπαρκτου μπάτζετ (μόνο τα βασικά) και με ρόστερ ερασιτεχνών, φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων, επαγγελματιών θέσαμε ως στόχους τα εξής :
1.να βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και βήμα-βήμα να δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε. 
2. να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα (3 αγωνιστικές πριν το τέλος είμαστε στη 4η θέση).
3. να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο κύπελλο (φτάσαμε στα ημιτελικά)
4. να δώσουμε σε όλους τις ευκαιρίες που τους αναλογούν (έχουν ήδη συμμετοχή 22!!! αθλητές εκ των οποίων  τρεις '94 και ένας '95 )
5. να προωθούμε τους νέους και ταλαντούχους
6. να είμαστε ομάδα και ανταγωνιστικοί 

xanthibasket: Το υλικό που διαθέτεις αλλά και το όποιο διαχειρίστηκες τα τελευταία χρόνια πως θα το χαρακτήριζες. Υπάρχει ποιοτικό υλικό τέτοιο ώστε να μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω η Α.Ε.Κ ?

N.Π Το υλικό μου θα το χαρακτήριζα ''καλά παιδιά'', ''οικογένεια'', ''κοντό'' ,"γρήγορο", με "καλή μπασκετική παιδεία", "άπειρο", "επιπόλαιο", "νεανικό".

Δεν θα έλεγα ότι τώρα υπάρχει το υλικό για το κάτι παραπάνω, όμως υπάρχει το υλικό που αν δουλέψει και μείνει στην ομάδα σε λίγα χρόνια ναι θα μπορεί.
Πάντως αυτό είναι και θέμα συγκυριών διότι η ομάδα μας κάθε χρόνο αλλάζει κατά 50-60%. Φοιτητές φεύγουν-έρχονται, εργαζόμενοι-μεγάλοι τα παρατούν και μαθητές Λυκείου ή τους «τρώει» το διάβασμα ή περνούν σε σχολές εκτός Κομοτηνής και φεύγουν.
Αν αποφύγουμε για κάποιο διάστημα αυτές τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και βασιστούμε σε ένα σταθερό ντόπιο κορμό (εγώ το προσπαθώ) πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου.
Γιατί να ανεβείς- ανεβαίνεις, το θέμα είναι αν είσαι έτοιμος για παραπάνω. Να μπορείς να παραμείνεις και να κοιτάξεις ψηλότερα, αλλιώς το «ασανσέρ» δεν έχει νόημα.   
Τέλος πρέπει να υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα για να πας παραπάνω.
Όταν την έχεις, πληρώνεις και έχεις το υλικό που θέλεις και βάζεις τους στόχους που θέλεις. Όταν  δεν την έχεις κοιτάς να βολευτείς με ότι έχεις και πας με συγκρατημένη αισιοδοξία.

xanthibasket:Ποιά είναι η σχέση των δύο Ακαδημιών ΓΑΣ-Α.Ε.Κ υπάρχει συνεργασία ?
 
Ν.Π Εξαρτάται, πως την εννοείς.
Την συνεργασία την θέλουμε και την προσπαθούμε, αρκεί να μη είναι κάποιος «ριγμένος» και κάποιος τα θέλει όλα δικά του.
Κατά καιρούς μετακινήσεις αθλητών γίνονται, αρκεί να γίνονται με το σωστό τρόπο και να το θέλουν και οι ίδιοι οι αθλητές.
Πάντως γίνονται αρκετά φιλικά παιχνίδια μεταξύ μας.
Έχουμε παράπονα από κάποιες μεμονωμένες συμπεριφορές, στα μεταξύ μας επίσημα και φιλικά παιχνίδια, οι οποίες είναι απαράδεκτες σε αυτές τις ηλικίες, χάριν και  μόνο της επικράτησης.
Θα έπρεπε όμως να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να υπάρχει ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη συνεργασία προς όφελος του μπάσκετ της πόλης.
Π.χ. η μια ομάδα να έχει τους καλύτερους παίδες (ΓΑΣ) και η άλλη τους καλύτερους εφήβους (ΑΕΚ).
Κάνω αυτό το διαχωρισμό γιατί  οι έφηβοι θα μπορούσαν να παίζουν και στο ανδρικό μας άμεσα (κάτι το οποίο είναι δύσκολο στο ΓΑΣ λόγω κατηγορίας).
Να «ψήνονται» αγωνιστικά στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με στόχο την μεγαλύτερη βελτίωση τους, ώστε να μπορούν έπειτα να σταθούν σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών.
Μ’ αυτό τον τρόπο εκτός των άλλων επενδύουμε σε ντόπιο υλικό, δίνουμε κίνητρο στους νεαρούς αθλητές μας και είναι οικονομικότερο για τις ομάδες από το να πληρώνουν αδρά μισθοφόρους.
Πρέπει όμως να γίνει με θάρρος, συνειδητά, με στόχο, σωστά και οργανωμένα.

xanthibasket: Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια μεγάλη κοιλιά το μπάσκετ στην Κομοτηνή .Επισήμανε τους λόγους και τα προβλήματα.
 
Ν.Π  Οι λόγοι και τα προβλήματα είναι πολλά,
-η πολιτεία (ανύπαρκτη υλική και οικονομική στήριξη των ομάδων),
-το οικονομικό (δύσκολη η εύρεση χρημάτων και οι δυνατότητες των ομάδων πολύ μικρές)
-οι διοικήσεις (τυπικές, αδιάφορες, χωρίς φιλοσοφία και οργάνωση, λάθος ή κακοί χειρισμοί, μικρές οικονομικές δυνατότητες και χωρίς συγκεκριμένους στόχους),  
-τα γήπεδα (ανύπαρκτα, υπάρχει μόνο 1 για επίσημα παιχνίδια-το παλιό ΔΑΚ- και άλλα 2-3 σχολικά με πολλά προβλήματα και τα ανοικτά είναι εγκαταλειμμένα ),
-το εκπαιδευτικό σύστημα (που δεν αφήνει χρόνο στους νέους να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το μπάσκετ),
-η ανυπαρξία παιδιών-ταλέντων (σε όρεξη και μεράκι για δουλεία), 
-η επιτυχία του ποδοσφαίρου (Πανθρακικός),
-η πτώση του ΓΑΣ από την Α2 (λειτουργούσε ως κίνητρο).
-η συρρίκνωση του μπάσκετ στην Κομοτηνή (έχουν μείνει μόνο 2 ομάδες ΑΕΚ και ΓΑΣ),
-οι προπονητές (άτολμοι, κοντόφθαλμοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι, με σχέση ΔΥ, χωρίς κίνητρα από τις ομάδες και φιλοδοξίες),
-οι ακαδημίες (μαγαζιά εσόδων και απασχόλησης κορεσμένων ΔΥ, άπειρων ή αστοιχείωτων προπονητών χωρίς πρόγραμμα, στόχους και φιλοδοξίες),
-οι ντόπιοι αθλητές (χωρίς συνεχές κίνητρο-μικρά πρωταθλήματα στις μικρές ηλικίες- και χωρίς ευκαιρίες στις ανδρικές ομάδες),
-οι τοπικές έσω-ομαδικές και έξω-ομαδικές αντιπαλότητες που φρενάρουν τα πάντα (τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο).
-η ελλιπής προπονητική διαδικασία.
-η αδυναμία των ομάδων να «κρατήσουν» τα όποια ταλέντα στην πόλη.
-η αδιαφορία των φιλάθλων για το μπάσκετ και των επιχειρηματιών για προσφορά


xanthibasket: Υπάρχει ενδιαφέρον από τους ανθρώπους της πόλης για το μπάσκετ συμμετέχουν είτε οικονομικά είτε ηθικά στην προσπάθεια που κάνετε σαν ομάδα.

Ν.Π  Δεν θα το έλεγα, εκτός λίγων εξαιρέσεων. Οι άνθρωποι της πόλης είναι κορεσμένοι, αδιάφοροι, ΔΥ, πολυάσχολοι, κοιτούν τη δουλειά τους και την ζωή τους, δεν θέλουν ανάμειξη και όταν το κάνουν είναι τυπικοί, αδρανείς, μη συνεργάσιμοι ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι-γονείς.
Οικονομικά, αν δεν τους πλησιάσεις και δεν τους ζητήσεις δεν έρχονται από δική τους πρωτοβουλία να προσφέρουν και να προβληθούν. Κι όταν τους ζητάς, λίγοι είναι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη και μικρά ποσά.


xanthibasket: Υπάρχουν στις ακαδημίες της πόλης ταλέντα ή όπως αλλιώς θες να το πεις που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω από μια απλή συμμετοχή σε ομάδα της Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ ?

Ν.Π  Υπάρχουν κάποια ταλέντα, αλλά δεν δουλεύουν όσο και όπως πρέπει για να κάνουν το παραπάνω, ή δεν τους δίνεται το κίνητρο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις να δουλέψουν.

xanthibasket: Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι αυτή που πρέπει για να έχει και αποτελέσματα είτε αυτό λέγεται μαζικός  αθλητισμός -πρωταθλητισμός κλπ.

Ν.Π  Όχι δεν γίνεται σωστή δουλεία γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα, στόχοι, αξιολόγηση και ο καθένας πορεύεται όπως νομίζει. Το αποτέλεσμα όμως είναι αθλητές χωρίς κίνητρο, με έλλειψη μπασκετικής παιδείας, λιγοστές αγωνιστικές εμπειρίες και ανύπαρκτες βάσεις φυσικής κατάστασης.

xanthibasket: Βιώνουμε πολλά προβλήματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους ποιό είναι το μερίδιο ευθύνης των προπονητών των παικτών των παραγόντων.

Ν.Π  Το μερίδιο ευθύνης των προπονητών, των παικτών και των παραγόντων είναι αρκετά μεγάλο, όταν δεν ξέρουν το «ευ αγωνίζεσθε» και με την συμπεριφορά τους ξεφεύγουν σε ανάρμοστες αντιδράσεις οι οποίες αντανακλούν και στους υπόλοιπους εμπλεκομένους (φίλαθλοι).  

xanthibasket: Οι παράγοντες που διοικούν τους συλλόγους δίνουν ουσιαστική βοήθεια στην δουλειά σου  ή το κάνουν για την δική τους προβολή?

Ν.Π  Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα έλεγα αδιαφορία. Δεν νοιάζονται. Δεν έχουν φιλοδοξίες ή όρεξη για ουσιαστική προσφορά, η σχέση τους είναι τυπική, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεν «ψάχνουν» να την βρουν, με το «περίμενε» δεν γίνεται προκοπή.

xanthibasket:  Ποιά είναι τα προβλήματα που έχεις εντοπίσει. Τι θα άλλαζες  εάν μπορούσες και είχες την δύναμη και τα μέσα.

Ν.Π  Πιστεύω ότι με τις απαντήσεις που έχω ήδη δώσει προηγουμένως μπορείς εύκολα να καταλάβεις τα προβλήματα και τι θα έκανα. Πάντως δύο λέξεις  τα λένε όλα δράση και πρωτοβουλία για όλα.

xanthibasket: Από χώρους άθλησης  στην πόλη σου είσαι ικανοποιημένος?

Ν.Π  Όχι φυσικά, το είπα και προηγουμένως.
Υπάρχει αδιαφορία για τους χώρους άθλησης γενικότερα.
Υπολειτουργούν, είναι ανεπαρκείς, ασυντήρητοι και εγκαταλειμμένοι .

13 Ποιά ομάδα από τηνΑ2 και ποιά από την Α1 θα ήθελες να προπονείς?

Ν.Π  Οποιαδήποτε, αν θα μου γινόταν πρόταση.

xanthibasket: Ποιά ομάδα θεωρείς ότι παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Α1

Ν.Π  Οι τρεις πρώτες στην βαθμολογία της Α1

xanthibasket: Η φιλοσοφία σου σαν προπονητής πχ όλα ξεκινούν από την άμυνα , μετράει το αποτέλεσμα και τίποτα παραπάνω, θέαμα και ουσία?

 Ν.Π Οργάνωση, πολλή δουλειά, ατομική και ομαδική βελτίωση σε όλους τους τομείς, ομαδικό-οικογενειακό κλίμα, ευκαιρίες που αναλογούν σε όλους.


xanthibasket:  Ποιοί οι λόγοι αποστασιοποίησης των φιλάθλων από τα γήπεδα και ποιός φταίει?

Ν.Π Είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως: η βία, ο τρόπος ζωής, πολλά άλλα ενδιαφέροντα, ο κορεσμός, η κούραση, το οικονομικό, η διάθεση, η προβολή, η ξενομανία, η μη ταύτιση με πρόσωπα και ομάδες, η μη προοπτική, οι συμπεριφορές, αυτό που παρουσιάζουν οι ομάδες δεν είναι ελκυστικό και πολλά άλλα.




Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

3 στα 3 για την ΑΣΠΙΔΑ 2001

Την τρίτη νίκη της έκανε η Ασπίδα 2001 με αντίπαλο

ΠανκορασίδεςΓΑΣ- ΑΣΠΙΔΑ 2001

Δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό η ΑΣΠΙΔΑ 2001 των

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ

΄΄Ηττα εντός για την ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ  από την ΑΓ.Βαρβάρα στο "Α.Μ" με 40-61.
Είναι η δεύτερη ήττα από την ΑΓ.Βαρβάρα μιας και στο πρώτο παιχνίδι είχε χάσει αλλά με μικρή διαφορά.
Στο σημερινό παιχνίδι δεν πάλεψαν ανάλογα οι μικροί του Χ.Παπαδόπουλου και μοιραία η διαφορά των 21 πόντων. Πολλά τα παράπονα για το πολύ δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων αλλά και την κακή διαιτησία που άφησε το δυνατό έως σκληρό παιχνίδι.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Έχουμε αγώνες από αύριο!!!!!!!!!!

Δεν τελείωσαν οι εορτινές μέρες του Πάσχα μόνο για τους επαγγελματίες αθλητές αλλά και για τους μικρούς των ομάδων Παμπαίδων Πανκορασίδων κλπ.
Την Τετάρτη αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα των παμπάιδων με την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου.

Τέρμα η ξεκούραση ............


Tέρμα το διάλειμμα καλή η ξεκούραση αλλά έχουμε αγώνα το Σάββατο.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Κοντογιάννης τέλος από ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ

Το ρεπορτάζ είναι από το basketblog.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, οι ομάδες συνηθίζουν να αποδεσμεύουν παίκτες, για ευνόητους λόγους. Στην Ξάνθη όμως πρωτοτύπησαν και... μείωσαν το τεχνικό τιμ. 


Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νεοκλή Λεμονίδη στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, Παναγιώτης Κοντογιάννης αποτελεί παρελθόν. Ο Έλληνας προπονητής αποχώρησε οικιοθελώς και για οικογενειακούς λόγους και το "διαζύγιο" ήταν απολύτως φιλικό. Στο μεταξύ, οι παίκτες της Ξάνθης απολαμβάνουν από το πρωί της Πέμπτης το τετραήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής τους.

Η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα του Πάσχα, ενώ ο Νεοκλής Λεμονίδης περιμένει να έχει στην διάθεση του και τον Δημήτρη Μασλαρινό. Ο τελευταίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας από το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε και του στέρησε την συμμετοχή στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Β΄Γυρος παμπαίδων 1η αγωνιστική & 4η Αγωνιστική Παιδικού

Αρχίζει ο δεύτερος γύρος των παμπαίδων  με δύο παιχνίδια την Τετάρτη μετά το Πάσχα και μετά δύο μέρες την Παρασκευή το επόμενο.