Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΦΗΒΙΚΌ ΤΙΤΑΝΕΣ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 114-58

Σάκος του μποξ κατάντησε η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ. Αυτή τη φορά μετά τις κατοστάρες του ΑΡΙΩΝΑ οι ΤΙΤΑΝΕΣ βάλθηκαν  να αποδείξουν πως είναι πιο παραγωγικοί σε επίθεση αλλά έχουν και στο πίσω μέρος του μυαλού τους τυχόν ισοβαθμίες  κλπ κλπ.
Όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική στο Α.Μπαλτατζής  7/3/2015.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ-ΙΚΑΡΟΙ 50-64

Ο καλύτερος κέρδισε .

50-64 για τους ΙΚΑΡΟΥΣ σε ένα σπουδαίο από κάθε άποψη παιχνίδι με καταπληκτική διαιτησία που έκανε ελάχιστα λάθη.
Μελανό σημείο κατα τη δική μου κρίση όχι το τάιμ στα 00,45  από τον προπονητή των ΙΚΑΡΩΝ που ερέθισε τον κόσμο (λένε ότι τέτοια χρονική στιγμή με τέτοια διαφορά στο σκορ είναι έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο) αλλά   η ζώνη για σαράντα λεπτά από τους ΙΚΑΡΟΥΣ.
Βλέποντας την ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ θαυμάζεις τα κορμιά των παικτών της και σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς ότι αυτή η ομάδα που έχει τις ικανότητες να παίξουν καλό μπάσκετ με μια σούπερ 5αδα θα παίζει άμυνα ζώνης σαράντα λεπτά.
  Η εξήγηση πως τώρα η σκοπιμότητα και το αποτέλεσμα μετράει και γιαυτό η ζώνη δεν μου λέει τίποτα.
Τι άραγε έμαθαν αυτά τα παιδιά σήμερα . Εντάξει ο προπονητής θα γράψει άλλη μία μεγάλη επιτυχία στο παλμαρέ του κλπ κλπ  . ...............
 Αν δεν απαγορευθεί αυτή η άμυνα στα παιδικά πρωταθλήματα προκοπή δεν θα δούμε ....

Πολύ καλό παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του.
 Οι ΙΚΑΡΟΙ  έχοντας σαν κύριος επιθετικούς άξονες τους Κάτο και Δημήτρακα που πέτυχαν τα 2/3 των πόντων της ομάδας έδειξαν πως είναι ένα από τα φαβορί για την πρωτιά.
Ατού τα ψηλά κορμιά και η ευστοχία του Κάτου σε τρίποντα.
Πρόβλημα είχε στην πίεση  χαμηλά . Γιαυτό και η επιλογή για άμυνα ζώνης.
 Ατού της ΑΣΠΙΔΑΣ  η καλή περιφέρεια της αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα με την ζώνη.
Δεν βγήκαν τα εύκολα σουτ και το αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια με διεισδύσεις να σπάει η ζώνη. Θα περίμενε κανείς πως ο ψηλός της ΑΣΠΙΔΑΣ θα είχε μαύρη μέρα με τους αντιπάλους. Αντίθετα ο ΖΑΡΡΑΣ σήμερα ήταν εξαιρετικός . Πάλεψε  πήρε πολλά ρημπάουντ με την καλή τοποθέτηση που είχε και έβαλε καίριους πόντους.
Αντίθετα η περιφέρεια έπρεπε να προσπαθήσει πολύ και με τη αστοχία που είχε μοιραία είδε τον αντίπαλο να παίρνει τη νίκη.
Συνεχώς μπροστά στο σκορ οι φιλοξενούμενοι με την γηπεδούχο να προσπαθεί φιλότιμα να μειώσει.
13-200το πρώτο και  28-41  (15-21) το δεύτερο δεκάλεπτο.
Το τρίτο ήταν το πιο συναρπαστικό δεκάλεπτο από άποψη φάσεων πείσματος και προσπάθειας αλλά και το χειρότερο σε ποσοστά ευστοχίας. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ γιατί είχαμε στιγμές που πήραν το χειροκρότημα του κόσμου και αν τα ποσοστά ευστοχίας ήταν ένα κλικ καλύτερα το σκορ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο 39-52  (11-11)
 Ήταν το δεκάλεπτο της ισορροπίας .
Στο τέταρτο η κούραση ήταν εμφανής.
 Και εδώ μεγάλες μάχες  κακά ποσοστά και κυρίως ατομικές ενέργειες .
Επιμέρους σκορ  11-12.


   Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών ο Χ.Βαχαρίδης.


xanthibasket  Είναι σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν δύο συνεχείς χρονιές να είναι στη τελική φάση. Τι περίμενες τώρα.

Χ.Β  Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά για την συνολική τους προσπάθεια.
 Κατάφεραν και πάλι να δώσουν το παρών σε τελική φάση.
 Εδώ που φτάσαμε δεν είχαμε στο μυαλό μας τίποτα άλλο από το να προσπαθήσουμε να παίξουμε μπάσκετ και να προσπαθήσουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια.
Τα αρνητικά αποτελέσματα που μεταφέραμε δεν μας άφηναν πολλά περιθώρια να σκεφτούμε για περισσότερα .
Σήμερα  προσπαθήσαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που μας κέρδισε δίκαια.
Εμείς σαν ομάδα έχουμε ένα θεματάκι  στις άμυνες ζώνης που είναι επιλογή του κάθε προπονητή .
Δεν είχαμε ευστοχία κα΄τι πολύ σημαντικό σε τέτοιες άμυνες και χάσαμε το παιχνίδι αλλά όχι χωρίς μάχη  .Δείξαμε ότι δίκαια φτάσαμε ως εδώ.

















































Και να μην ξανακούσω παράπονα ότι δεν βοηθάω τα παδιά  .......Περισσότερες φωτογραφίες  εχώ  εγώ παρά εσείς....




















ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΑΣΠΙΔΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 62-27

Κανένα πρόβλημα για τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ που κέρδισαν με ευκολία τον ΠΑΝΣΕ/ΚΟ  κρατόντας το απόλυτο στα παιχνίδια .
62-67
18-7, 15-8. 16-1, 13-11

ΑΣΠΙΔΑ   ΝΕΔΗΜ   ΟΥΣΤΑ9(1), ΑΡΑΝΠΑΤΖΗ Ε 6, ΚΟΥΤΡΟΥΒΕΛΗ12(1), ΒΟΝΔΟΥΡΗ
            ΧΑΛΚΙΔΟΥ  10, ΕΜΒΕΡ, ΧΑΤΖΗ ΖΑΛΗΛ, ΜΑΜΑΛΙΚΑΤΖΗ  21,ΜΠΟΝΟΒΑ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ 2










A1 1-6 28/2/15

3-0  ANATOΛΗ  -ΔΥΣΗ.
Την Παρασκευή είχα την ευκαιρία για μια κουβέντα σχετικά με τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής και ποιά τυχόν μπορεί να είναι τα αποτελέσματα.
Η άποψη που επικράτησε ήταν πως όλα είναι ανοιχτά στα τρία παιχνίδια.
Μπορεί να έχασε η ΑΕΚ  στο κύπελλο αλλά το πρωτάθλημα είναι κάτι διαφορετικό .
Επίσης η απόσταση μπορεί να επηρεάσει το ΡΟΥΠΕΛ και να χάσει από τη ΦΙΛΙΑ.
Τέλος η άποψη μου για την ΘΥΕΛΛΑ ήταν πως πρόκειται για το Γαλατικό χωριό που αψηφά τον Καίσαρα και τις λεγεώνες του και εντός έδρας όλοι θα γευτούνε το πικρό ποτήρι  της ήττας.


Οι Γαλάτες τίναξαν την μπάνκα στον αέρα.
Μπορεί το ντέρμπι να ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα αλλά η νίκη της ΘΥΕΛΛΑΣ  αλλάζει τα δεδομένα.
 Καλή η ΘΥΕΛΛΑ κακός ο φιλοξενούμενος και έχασε δίκαια .
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
19-17   19-15   10-13  15-10

Ελλείψεις είχαν και οι δύο αλλά κέρδισε στο τέλος η ΦΙΛΙΑ . Το ΡΟΥΠΕΛ δεν ήταν  ανταγωνιστικό στο τέλος  4ο δεκάλεπτο και δίκαιη η νίκη για την ΦΙΛΙΑ
.Ισόρροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο. Καλύτερη η ΦΙΛΙΑ στο δεύτερο ανέβασε τη διαφορά από το καλάθι στους 7 πόντους. Στο τρίτο το ΡΟΥΠΕΛ μείωσε και κατάφερε να περάσει μπροστά με 4εις πόντους. Το τέταρτο ανήκει στη γηπεδούχο που πήρε τη νίκη με διαφορά  4 πόντων κάνοντας ένα 8-0.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
12-10  21-16   6-17   20-12

Διαβασμένη η ΑΕΚ  και φαίνεται ότι δούλεψε πολύ  στα σημεία της αδυναμίας που είχε στο κύπελλο.  Εννέα πόντοι διαφοράς δεν είναι λίγοι στο σημείο που βρίσκομαστε.
Με ένα σούπερ εκτελεστικά Χονδρόπουλο 28 πόντους και απόλυτη κυριαρχία στα καλάθια  κρατούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκειά του .
 Δεν έφτασαν οι εξάρσεις των Αθανασιάδη και Παπαζώτου για να αναστραφεί η κατάσταση. Δικαιότατη από κάθε άποψη η νίκη για την ΑΕΚ  που αλλάζει πολλά
 Με δεδομένο την ήττα του Πανσερραικού στις ΦΕΡΡΕΣ η πίεση τώρα πέφτει στην ΑΕΚ που αποκτά ρόλο φαβορί. Την επόμενη αγωνιστική εάν καταφέρει να περάσει από την έδρα του ΡΟΥΠΕΛ θα αποκτήσει άλλο αέρα  . Ο ΑΣΤΕΡΑΣ υποδέχεται την ΘΥΕΛΛΑ και τέλος η ΦΙΛΙΑ ταξιδεύει στις ΣΕΕΡΡΕΣ.
Συναρπαστική προβλέπεται η εξέλιξη της τελικής φάσης,

ΑΕΚ- ΑΣΤΕΡΑΣ 91-82
ΘΥΕΛΛΑ -ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ 63-55
ΦΙΛΙΑ-ΡΟΥΠΕΛ 59-55

Περισσότερα σε λίγο.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ συνέντευξη πριν το παιχνίδι.....

Κάποτε στα χρόνια της Α2  είχα καθιερώσει να παίρνω δηλώσεις από τον προπονητή της ομάδας πριν από κάθε παιχνίδι .  Νομίζω ότι με βάση τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ΑΣΠΙΔΑ αλλά και το μέγεθος του αντιπάλου  μια συνέντευξη με τον προπονητή της ΑΣΠΙΔΑΣ  Κ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ έχει άλλη σημασία. 

 
 
 
 
xanthibasket  Πάμε για νίκη?

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει σκέψη για άλλο αποτέλεσμα, πάμε σε όλα τα παιχνίδια για την νίκη. Εχουμε μπροστά μας 9 τελικούς.

xanthibasket  Με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ?

Για μένα  είναι η πιο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας με παίκτες που άνετα έπαιζαν σε μεγαλύτερη κατηγορία.Η εμπειρία τους από τα μεγάλα σαλόνια είναι δεδομένη.
 Υπάρχει τόσο μεγάλη μπασκετική ποιότητα που σε κάνει να τρομάζεις.
Δεν είναι ομάδα σαν τα ΠΕΥΚΑ, όπου εκεί υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο αγωνιστικό με πίεση 40 λεπτών και πρέπει να βρεις τρόπο να την αντιμετωπίσεις  διαφορετικά έχασες. Εδώ  η ατομική αξία του κάθε παίκτη παίζει μεγάλο ρόλο και δεν είναι ένας-δύο αλλά σχεδόν όλη η ομάδα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι χρήζει ειδικής αντιμετώπισης και υψηλής συγκέντρωσης.

xanthibasket   Και ποιο είναι το πλάνο ?

Θέλουμε να πιέσουμε συγκεκριμένους παίκτες σε όλη τη διάρκεια και γιαυτό θα χρειαστούν όλοι μα όλοι οι παίκτες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Αν τους αφήσουμε να κάνουν εύκολα το παιχνίδι τους είμαστε χαμένοι από χέρι.
Από κει και πέρα θα πρέπει στην επίθεση να έχουμε καλή παρουσία να έχουμε τη διάθεση και την ευστοχία που είχαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια και φυσικά να μην κάνουμε κοιλιά σε κάποιο διάστημα. Αν έχουμε σταθερότητα και μείνουμε πιστοί στο αγωνιστικό μας πλάνο θα μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την νίκη.

xanthibasket   Προβλήματα αγωνιστικά?

Πάντα υπάρχουν φέτος αλλά δεν θα σταθώ σε αυτά, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί τους. Όλοι οι παίκτες μου και οι 14 είναι έτοιμοι όποτε χρειαστούν. Περιμένω από όλους να δείξουν το πάθος και την θέληση που δείχνουμε το τελευταίο διάστημα.

xanthibasket     Αν έρθει η νίκη τότε η υπόθεση σωτηρία φαντάζει πιο βατή. 
Πιστεύεις ότι υπάρχουν ελπίδες να συμβεί αυτό;

Αν δεν το πίστευα δεν θα παλεύαμε καθημερινά στο γήπεδο. Είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής βελτίωση σε αγωνιστικό πρόσωπο όσο και σε ψυχολογία. Οι παίκτες πιστεύουν στον εαυτό τους και στην ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο. Είναι αλήθεια ότι λόγω απειρίας χάσαμε κάποια παιχνίδια που ίσως μας κοστίσουν  αλλά αυτή την στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα σκεφτόμαστε. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα 9 παιχνίδια που απομένουν και να παλέψουμε τις πιθανότητές μας.

xanthibasket    Εβαλες τρεις ομάδες από κάτω λείπει μία . Ποια θεωρείς ποιό πιθανή.

Πριν λίγες εβδομάδες είμασταν προτελευταίοι, τώρα είμαστε τέταρτοι από το τέλος. Και τότε πέφταμε και τώρα πέφτουμε. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ακόμη και θα παίξουν ρόλο οι ισοβαθμίες. Μόνο ο ΓΑΣ έχει υποβιβαστεί μέχρι τώρα. Από εκεί και πέρα η ΧΑΝΘ είναι σε δύσκολη θέση αλλά δεν θα τα παρατήσει εύκολα και πιστεύω θα κάνει ζημιές. Με τον Αίαντα ισοβαθμούμε αλλά τον έχουμε κερδίσει στον Εύοσμο που είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Στρατώνι, Φοίνικας, Παλαμάς, Καλαμαριά συμπληρώνουν το γκρούπ που θα παλέψει για την σωτηρία. Εμείς πραγματικά δεν κάνουμε υπολογισμούς. Σκεφτόμαστε και προετοιμάζουμε καθέναν χωριστά από τους τελικούς που απομένουν και ελπίζουμε στο τέλος να καταφέρουμε το θαύμα της παραμονής.
Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες της ομάδας μου, που παλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις και είναι οι πρωταγωνιστές της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε.
 
 

Α1 και Α2 Παιχνίδια κατάταξης

04.00  ΘΥΕΛΛΑ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
05,00  ΦΙΛΙΑ-ΡΟΥΠΕΛ
05,00  ΑΕΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ

Οι Δυτικοί είναι φιλοξενούμενοι .
Από το allstar ΔΥΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 
Ξεκινάει η τελική φάση των ΑΝΔΡΩΝ για το ποια θα τερματίσει πρώτη που σημαίνει άνοδο στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.
Φαβορί ..................................
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΕΚ.
 Τυχαία η σειρά γιατί έχω την άποψη και δεδομένης της βαθμολογίας ότι όλοι έχουν την ευκαιρία . Δεν υπάρχει φαβορί μεταξύ των τριών. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ  που σύμφωνα με το υλικό του χρίστηκε φαβορί στην αρχή της χρονιάς με την ήττα του στις ΣΕΡΡΕΣ  έδειξε πως έχει αδυναμίες. Μπορεί να κέρδισε στο κύπελλο την ΑΕΚ  αλλά τώρα όλα αλλάζουν.
 Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ σκληροτράχηλη ομάδα  που θέλει να πετύχει τον στόχο που έχει εδώ και τρία χρόνια  απόδειξε ότι μπορεί στα δύσκολα .
Η ΑΕΚ  θεωρείται η ευχάριστη έκπληξη. Είναι η ομάδα που αλλάζει τα δεδομένα στην πόλη της.
Έβαλε τάξη στα οικονομικά απόκτησε μέχρι και τμήμα marketing και προώθησης της ομάδας αλλά κυρίας με την τοποθέτηση ενός γνωστού αθλητικογράφου σε ρόλο πρώτου προπονητή.
Ο Βασίλης Στοάκης γνωστός αθλητικογράφος και ουσιαστικά η ψυχή του μπλοκ του ΓΑΣ πριν από δύο χρόνια με την παρότρυνση του Σ,ΠΑΠΟΥΗ οργανώνεται στην ομάδα της ΑΕΚ ως βοηθός του Σ,Παπούη για να κάνει την μεγάλη έκπληξη  και να αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή στην ανδρική. Δεν θα έλεγα ότι ήμαστε και τόσοι ανοιχτοί  και λίγο ήχησε παράξενα. Η δικαίωση ήρθε στη πορεία και τώρα η ΑΕΚ  διεκδικεί σαν δεύτερη ΑΣΠΙΔΑ την άνοδο στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.
   Να σταθώ εδώ . Σε περίπτωση που η ΑΕΚ  πάρει την άνοδο θα έχει την επόμενη χρονιά δύο ομάδες στην κατηγορία. Πρωτοφανές  και όχι μόνο. Αυτά σε νέο άρθρο.
Φυσικά  στην τελική φάση συμμετέχουν η ΘΥΕΛΛΑ το ΡΟΥΠΕΛ  και ΦΙΛΙΑ.
Η πρώτη έκανε θα έλεγα αξιοθαύμαστη πορεία . Έρχεται από την Α2  και κατάφερε να μπει στην τριάδα  της τελικής φάσης. Το ΡΟΥΠΕΛ παλεύει πολλά χρόνια να γίνει δύναμη στον χώρο . Θέλει εκεί στον Ν.ΣΕΡΡΩΝ  να δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έκανε κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες διχώς καλό αποτέλεσμα. Μάλιστα και αυτό όπως και η ΘΥΕΛΛΑ τη προηγούμενη χρονιά ήταν στην Α2.
Τέλος η ΦΙΛΙΑ  έχει γίνει μια σταθερή αξία  στον χώρο. Μπορεί να μην διεκδικεί πολλά αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι εκεί είναι προσγειωμένοι ξέρουν τι μπορούν και ανάλογα κανονίζουν τη πορεία τους. Και το να είσαι σταθερός σήμερα έχει τη δικά του αξία.

Υπάρχει όμως και η μάχη για την σωτηρία..
Υπάρχει το παιχνίδι   ΑΟΣ-ΑΡΙΩΝ  17,00.

Α2 
ΑΙΑΣ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Ελπίζω επιτέλους να βάλουν σε δράση το καλό σχέδιο η μάλλον την ιδέα που είχαν να ξαναγυρίσουμε στην μία κατηγορία  με δύο ομίλους.
Είναι ξεκάθαρο ότι έτσι δεν περπατάει  η κατάσταση. Το πείραμα πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ καλό. Καιρός να ξαναγυρίσουμε εκεί.


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΣΠΙΔΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1/3/2015

Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει το παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ασπίδα Ξάνθης και τον Προμηθέα Πατρών.
 
Η ανακοίνωση:
«Για συγκοινωνιακούς λόγους και μετά από συμφωνία των δύο Σωματείων, ο αγώνας ΑΠΣ Ασπίς Ξάν. – ΑΣΠ Προμηθέας, για την 18η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος όμιλος) της 01/03/2015 αντί ώρας 17.00, θα διεξαχθεί ώρα 16.00 στο κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου».

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 1/3/2015


Πολύ σπουδαία παιχνίδια έχει η αγωνιστική.
Ξεχωρίζει το ντερμπι  στις ΣΕΡΡΕΣ    ....

ΟΡΦΕΑΣ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Ο  ΟΡΦΕΑΣ  θέλει να μειώσει τη διαφορά από την δεύτερη θέση που έχει ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ από τρεις που είναι τώρα σε δύο  έχοντας κάνει και το ρεπό κάτι που δεν έκανε ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ που σημαίνει ισοβαθμία. Και μόνο αυτό βάζει  φωτιά στο παιχνίδι. Πρώτη είναι η ΕΥΚΑΡΠΙΑ που έχει θα έλεγα περίεργα δύσκολη αποστολή. Στην ΔΡΑΜΑ  παίζει με τους ΤΙΤΑΝΕΣ  που καίγονται για βαθμούς.
Φέτος οι γηπεδούχοι πρέπει να υπερβάλουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Κάτι που ευχόμαστε όλοι γιατί μόνο ευχάριστο δεν είναι να έχουμε δύο τρεις ομάδες της περιοχής μας  να κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

ΚΑΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 
Με ήττα ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ  μπαίνει στα δύσκολα.


ΓΣΕ  -ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 
 Αν πάρει που μπορεί τη νίκη ο ΓΣΕ παίρνει βαθιές ανάσες και βυθίζει τον ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ 
 Με  ΝΙΚΟ και ΒΑΣΙΛΗ  στα καλά τους  ο ΓΣΕ  δεν χάνει με τίποτα....Καλαθομηχανές  τα παλικάρια......






ΙΩΝΙΚΟΣ-ΝΕΑΠΟΛΗ
 Θέλει να παραμείνει στη κορυφή ο ΙΩΝΙΚΟΣ?
Εάν ναι τότε η ΝΕΑΠΟΛΗ  αποκτά  ένα ακόμη βάρος  στην προσπάθεια σωτηρίας. Τυχόν νίκη των ΤΙΤΑΝΩΝ  την βάζει σε μπελάδες.

ΙΚΑΡΟΙ-ΣΑΝΤΑ 
Με πολλά προβλήματα ξεκίνησαν οι ΙΚΑΡΟΙ. Από την Α2  σε Γ΄ΕΘΝΙΚΗ  με νέο υλικό ήταν και είναι μεγάλη πρόκληση και στοίχημα. Στραβοπατήματα στην αρχή αλλά σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό και παίρνει αποτελέσματα. Μπάσκετ υψηλών ταχυτήτων δεν παίζει αλλά στην κατάσταση που ήταν μάλλον προτεραιότητα ήταν η συλλογή νικών.
Στο πρώτο παιχνίδι κέρδισαν εκτός οι ΙΚΑΡΟΙ  .Η ΣΑΝΤΑ είναι με τη θηλιά στο λαιμό και μόνο με υπέρβαση θα πετύχει το αδύνατο εκτός και αν όπως ακούγεται έχουμε ανακατατάξεις  ......

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΠΗΓΗ http://www.infobasket.gr

1/3/2015 ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ  
  ΚΑΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ  
  ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ  
  ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ  
  ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΜΠΑΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ Π  
  ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕ-ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ





ΟΜΑΔΑ Β Α Ν Η Μ Ε Α
1 ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ  29 16 13 3 0 1124 1003 121
2 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  28 15 13 2 0 1155 1008 147
3 ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ  27 16 11 5 0 1221 1035 186
4 ΑΝ. ΑΚΤΗΣ ΖΕΦΥΡΟΣ Ο2  25 16 9 7 0 1068 992 76
5 ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚ. ΣΕΡΡ. 25 15 10 5 0 1110 985 125
6 ΚΑΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  24 16 8 8 0 1097 1140 -43
7 ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ  23 16 7 9 0 1075 1125 -50
8 ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  22 15 7 8 0 926 987 -61
9 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ  22 16 6 10 0 1187 1266 -79
10 ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ  22 16 6 10 0 1091 1181 -90
11 ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ  21 16 5 11 0 1090 1177 -87
12 ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ  20 16 4 12 0 1065 1148 -83
13 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΕΝΤ. 18 15 3 12 0 941 1103 -162

ΑΣ

EΦΗΒΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ 28/2/15

28/2/2015  1,00ΜΜ  ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ  ΤΙΤΑΝΕΣ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Δύο στροφές πριν το τέλος
.Οι ΤΙΤΑΝΕΣ  υποδέχονται την ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ την οποία κέρδισαν και εκτός 'εδρας με  68-89 . Νομίζω ότι είναι τυπική διαδικασία για το ποιος θα είναι ο νικητής.
Και όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική 7/3/2015   04,00  μμ στο Α.Μπαλτατζή μεταξύ ΑΡΙΩΝΑ και ΤΙΤΑΝΩΝ.
Τα τελευταία τρία χρόνια  το πρωτάθλημα αλλάζει νομό.
Τελευταία χρονιά κυριαρχίας της ΕΝΩΣΗΣ τη χρονιά 11-12   την σκυτάλη παίρνουν οι ΙΚΑΡΟΙ μετά τις δύο νίκες με την ΑΣΠΙΔΑ  (Οι παίκτες εκείνων των ομάδων αποτελούν τον σημερινό κορμό σε ΑΣΠΙΔΑ και ΙΚΑΡΟΥΣ) . Αλλαγή έδρας και πάλι με την ΑΣΠΙΔΑ  να πετυχαίνει για πρώτη φορά  την κατάκτηση της πρωτιάς. Να σημειώσω όμως πως και οι τρεις ομάδες ΕΝΩΣΗ ΙΚΑΡΟΙ και ΑΣΠΙΔΑ δεν προχώρησαν στην επόμενη φάση. Η ΕΝΩΣΗ παρόλο που το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώνεται στην ΚΑΒΑΛΑ  δεν τα καταφέρνει αφού αποκλείσθηκε από τον ΠΙΕΡΙΚΟ.
Σειρά των ΙΚΑΡΩΝ  να χάσουν την πρόκριση από την ΚΑΣΤΟΡΙΑ  και την επομένη η ΑΣΠΙΔΑ απλά συμμετέχει στην τελική φάση χωρίς να πετύχει νίκη.

Να δούμε εάν φέτος θα αλλάξει νομό και πάλι το πρωτάθλημα και αν ο πρωταθλητής καταφέρει να προκριθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Καλές οι πρωτιές αλλά η συνέχεια και η συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα σαφώς και είναι ότι καλύτερο.
Το φετινό πρωτάθλημα Εφήβων θα μπορούσε να είναι το καλύτερο με δεδομένο πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι της 2ας και τρίτης Λυκείου.
Καλό για τα παιδιά κακό για τους φοιτητές που βλέπουν άλλη μία κλειστή πόρτα.
Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα εάν αυτά τα παιδιά  είχαν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην άθληση.   
Δεν το έχουν γιατί οι σοφοί γέροντες του τόπου κάτι σκουριασμένα μυαλά που ανάθεμα εάν ίδρωσαν σε αλάνα  όχι να παίξουν σε ομάδες μπορούν να καταλάβουν πως έτσι μόνο μαλθακούς πολίτες πρόβατα που ακολουθούν πιστά οδηγίες δημιουργούν.
 Ίσως όμως και αυτή να είναι η τακτική τους και η στόχευση.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ 1/3/2015


Με μια ματσάρα  ξεκινάει  το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή του....................................
.........     Σε κάποιο παιχνίδι θα σκάσει μεγάλη βόμβα που θα ταράξει για τα καλά τα νερά .........

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΑΡΓΟΣ 
Παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα με δύο ομάδες που έδειξαν άριστη αγωνιστική εικόνα .
 Μετά τα ΠΕΥΚΑ και ΠΡΟΜΗΘΕΑ  θεωρούνται  από πολλούς από τις καλύτερες ομάδες  του ομίλου.  Και οι δύο έρχονται από ήττα  Στον πόντο έχασε το ΑΝΑΤΟΛΙΑ από τον ΠΙΕΡΙΚΟ  ήττα με διαφορά εντός από τα ΠΕΥΚΑ  το ΑΡΓΟΣ.

ΜΑΧΗΤΕΣ -ΧΑΝΘ  
Ευκαιρία για ξεκούραση έχουν τα ΠΕΥΚΑ  .
Για την ΧΑΝΘ μια σίγουρη ήττα που θα  την βυθίσει ακόμη πιο πολύ βαθμολογικά.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Εντός έδρας το ΣΤΡΑΤΩΝΙ έχει τον πρώτο λόγο αλλά ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι απρόβλεπτη ομάδα. 
Είναι νομίζω η ομάδα  με τις περισσότερες νίκες στον πόντο σε παρατάσεις 4 'η 5  νομίζω.
Το ζόρι το έχει το ΣΤΡΑΤΩΝΙ που θέλει νίκη για να ξεφύγει από τα δύσκολα.
Εξαρτάται φυσικά από τα κέφια της τριάδας του Σ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ.
Η τύχη είναι με τους τολμηρούς  λένε  .....

ΤΙΤΑΝΕΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ
Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα αυτό το γειτονικό ντέρμπι είναι ζωής και θανάτου.
 Ο χαμένος μπλέκει άσχημα σε περιπέτειες.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ-ΓΑΣ
Από τα πιο σίγουρα στην αγωνιστική. Ο  ΓΑΣ κούνησε μαντήλι και μένει μόνο να παλεύει για την τιμή των όπλων.

ΑΙΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Τη νίκη θέλει ο ΑΙΑΣ  πάση θυσία αλλά και η γειτόνισσα δεν θέλει μπλεξίματα.
Με μια ακόμη ήττα  ο ΑΙΑΣ θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι χρειάζεται υπέρβαση για την παραμονή του στην κατηγορία.

ΑΣΠΙΔΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Εάν το παιχνίδι γινόταν μέσω ΑΠΟΚΡΙΑΣ  θα μιλάγαμε για κόντρα μεταξύ του πρώτου και δεύτερου σε προσέλευση κόσμου και αποδοχής καρναβαλιού. 
Στο  μπάσκετ όμως ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ είναι δεύτερος και δεν τον παίρνει για άλλη ήττα και η ΑΣΠΙΔΑ από τις τελευταίες στην βαθμολογία με πολύ καλή ψυχολογία από τις δύο σερί νίκες θα προσπαθήσει για άλλη μία υπέρβαση. Εάν γίνει η έκπληξη θα αλλάξουν πολλά στη συνέχεια.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ     
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ-ΧΑΝΘ
ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ






ΚΟΡΙΤΣΙΑ β΄ φαση

ΑΣΠΙΔΑ  και ΤΙΤΑΝΕΣ  ξεκινούν με 4εις βαθμούς  και ΠΑΝΘΗΡΕΣ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  με δύο.
Αυτές ΑΣΠΙΔΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ  είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τη πρωτιά.
Η ομάδα της ΔΡΑΜΑΣ που έχτισε μια τεράστια υποδομή για τα δεδομένα του γυναικείου επαρχιακού μπάσκετ έχει τον πρώτο λόγο. Ακολουθεί  η ΑΣΠΙΔΑ  με το καλό υλικό που μελλοντικά θα αγωνισθεί και στη γυναικεία ομάδα και εδώ είναι το στοίχημα  γιατί μεν οι ΤΙΤΑΝΕΣ  το έχουν αυτό εξασφαλισμένο  για την ΑΣΠΙΔΑ  είναι το μεγάλο στοίχημα να παραμείνει στη κατηγορία για να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και οι μικρότερες.
 Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σχολείο νομίζω.
1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
ΑΣΠΙΔΑ-ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ   28/2/15
ΠΑΝΘΗΡΕΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ  28/2/15

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΠΙΔΑ 7/3/15
ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ 7/3/15

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ 14/3/15
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ  21/3/15

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΠΙΔΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ
ΠΑΝΘΗΡΕΣ-ΠΑΝΣΕΡ/ΟΣ

Καλό βόλι σε όλα τα κορίτσια.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.

Μπήκαμε και στην τελευταία πράξη  του παιδικού πρωταθλήματος.
ΑΣΤΕΡΑΣ-ΙΚΑΡΟΙ-ΑΣΠΙΔΑ και ΕΝΩΣΗ  θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση για τα προκριματικά  του πανελληνίου πρωταθλήματος.
ΕΝΩΣΗ  και ΙΚΑΡΟΙ  έχουν το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών -δύο νικών.
ΑΣΤΕΡΑΣ  και ΑΣΠΙΔΑ μετρούν δύο ήττες και από δύο βαθμούς αντίστοιχα.
Για τους δύο πρώτους που όλα δείχνουν πως θα είναι οι διεκδικητές της πρωτιάς τα πράγματα σαφώς είναι καλύτερα.
Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος σαφώς και είναι η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ  μετά από μια περίοδο ανομβρίας μια ομάδα του Νομού  διεκδικεί την πρώτη θέση με πολλές αξιώσεις μετά και τις δύο νίκες επί του ΑΣΤΕΡΑ.
Θα κοντραριστεί με την ΕΝΩΣΗ  που και αυτή έχει μόνο νίκες σε όλη τη πορεία του πρωταθλήματος και κυρίως οι δύο νίκες με την ΑΣΠΙΔΑ  εντός εκτός που κουβάλησε από την πρώτη φάση.
Πορεία  ανάκαμψης για την ΕΝΩΣΗ  κάποτε κυρίαρχη στα παιδικά πρωταθλήματα. Με νέο προπονητή άνθρωπο που γνωρίζει καλά το μπάσκετ γιατί ακόμη δίνει το παρών στα παρκέ τον ΚΑΤΣΙΚΑ  έδειξε πως μπορεί να φέρει την αλλαγή στην ΕΝΩΣΗ.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ  ξεκίνησε σαν το μεγάλο φαβορί.
Λόγω του ότι δεν είχαμε εικόνα από τον νομό ΣΕΡΡΩΝ  και με την κακή εικόνα των ΤΙΤΑΝΩΝ  όλοι έβλεπαν τον ΑΣΤΕΡΑ  σαν την ομάδα που θα πάρει τη θέση των ΤΙΤΑΝΩΝ . Όλα ήρθαν πάνω κάτω  και αντί για διεκδίκηση πρωτιάς ήρθαν οι δύο ήττες και τώρα χρειάζεται υπάρβαση και για μια αξιοπρεπή πορεία που σημαίνει νίκες με ΕΝΩΣΗ και ΑΣΠΙΔΑ .
Τέλος η ΑΣΠΙΔΑ  που έβαλε γερές βάσεις τα τελευταία χρόνια  με την συμμετοχής της σε τελικές φάσεις  πλην της χρονιάς 13-14.
 Ήταν η πρώτη χρονιά του Χ.Βαχαρίδη  που μάλλον του δίδαξε πολλά και στην συνέχεια με πολλή δουλειά  κατάφερε η ομάδα του να δίνει το παρόν στις τελικές φάσεις.
Δεν είναι λίγο για το μπάσκετ της περιοχής μας βλέπε ΘΡΑΚΗ  να υπάρχει εκπρόσωπος στην τελική φάση. Σε αντίθεση με την κρίση που μαστίζει τις υπόλοιπες ακαδημίες της περιοχής η ακαδημία της ΑΣΠΙΔΑΣ  έχει κάνει αξιοζήλευτη υποδομή που έχει παρών και συνέχεια γιατί δεν φτάνει το πυροτέχνημα της συμμετοχής για ένα δύο χρόνια αλλά να μπορείς να παραμείνεις ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο να καθιερωθείς ως δύναμη στον χώρο.
Σε αυτό φαίνεται ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι.
   Σαν Ξανθιώτης λογικό είναι και το καταλαβαίνεται πως θα γράψω και μια κουβέντα παραπάνω για τις ομάδες της πόλης μου.
     Στην πρώτη κιόλας αγωνιστική έχουμε τοπική μάχη. 
ΕΝΩΣΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ   01/03/2015
 και  ΑΣΠΙΔΑ  -ΙΚΑΡΟΙ   28/02/2015
Με νίκη η ΕΝΩΣΗ φτάνει στους 6 βαθμούς και θα κριθούν όλα στο επόμενο παιχνίδι  14/3/15  στις ΣΕΡΡΕΣ  .
Με νίκη του ΑΣΤΕΡΑ  που παίρνει ελπίδες αλλά αυτό με συνδυασμό τυχόν ήττα των ΙΚΑΡΩΝ από την ΑΣΠΙΔΑ. και μετά στο μεταξύ τους παιχνίδι θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι.

Δεύτερη αγωνιστική λοιπόν
 8/3/15  ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΣΠΙΔΑ
14/3/15 ΙΚΑΡΟΙ- ΕΝΩΣΗ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
  21/3/15 ΙΚΑΡΟΙ-ΑΣΠΙΔΑ
  21/3/15 ΑΣΤΕΡΑΣ-ΕΝΩΣΗ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
   29/3/15 ΑΣΠΙΔΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ
   28/3/15 ΕΝΩΣΗ-ΙΚΑΡΟΙ

Καλά παιχνίδια να δούμε και τα παιδιά να το απολαύσουν .Έξαλλου το μπάσκετ δεν τελειώνει με μια ήττα σε αυτή την ηλικία. Τα δύσκολα είναι μετά.

Ευχαριστώ τον Κ. Νεδήμ για το πρόγραμμα.