Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Α2 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 123-125 Κουκουράβας Δεν αντέχαμε άλλη παράταση!!!!!!

 Μετά από ένα ματς θρίλερ  και από 4 παρατάσεις η Ξάνθη νίκησε 123-125 (ΝΒΑ δεν θυμίζει)  τον ΟΦΗ .
Πολλά τα προβλήματα του Λεμονίδη αφού εκτός αποστολή έμειναν  ο Παναγιωτόπουλος και ο Χρήστου από ιώσεις και οι δύο. Αλλά δεν τελείωσαν εκεί τα προβλήματα γιατί λίγο μετά την έναρξη στο δεύτερο λεπτό του παιχνιδιού τραυματίστηκε ο Καραγεωργίου στο πόδι και δεν συνέχισε τον αγώνα και ουσιαστικά το βάρος έπεσε στους υπόλοιπους 8 παίκτες που έβγαλαν εκτός του παιχνιδιού και τις 4 παρατάσεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά.
Ο δεύτερος στόχος (νίκη εκτός) επιτευχθηκε μένει το παιχνίδι με τον Αρκαδικό για να γίνει το 3-3


Το xanthibasket κατάφερε και πήρε δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές.
Δηλώσεις παικτών :
B.Kουκουράβας: Φανταστικό παιχνίδι σε εξέλιξη με πολλά προβλήματα για την ομάδα μου .Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι  αν δεν κάναμε αβίαστα λάθη. Πέντε λεπτά πριν την λήξη του είμασταν μπροστά με 15 πόντους . Παίζαμε με 8 παίκτες και δεν νομίζω ότι θα αντέχαμε άλλη παράταση.



Σ.Ιωακειμίδης: Παιχνίδι επιπέδου ΝΒΑ το σημερινό.Πολύ ένταση πολλά τα προβλήματα συναρπαστική η εξελιξή του. Αυτό που μετράει είναι πως τα καταφέραμε  κάτω από αυτές τις συνθήκες




Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γ.Αναγνωστόπουλος ήταν κυριολεκτικά απίθανος
με 34 πόντους, 16/19 ελ. βολές και 13 ριμπάουντ




Δ.Μασλαρινός   με 22 πόντους 9/11 ελ. βολές, 3/9 τρίποντα και 7 ριμπάουντ.






Kάντε κλικ στον τίτλο

Α2 Ανδρών : απίστευτο παιχνίδι στο ΒΑΚ και νίκη της Ξάνθης επί του ΟΦΗ με 123-125 μετά από 4 παρατάσεις !

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκη για Ασπίδα

Aντιγραφή

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ:ΑΣΠΙΣ- ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 66-56

Νίκη και για την άλλη ομάδα της πόλης τον ΑΘΛΟ εκτός έδρας επί του Αστέρα Καβ. 53-55

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας  το ΔΟΞΑΤΟ κερδισε το ΣΟΥΦΛΙ   74-36.

Την επόμενη αγωνιστική είναι και το τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα σε ΑΘΛΟ και ΑΣΠΙΔΑ στις 21-2 και ώρα 7.00 στο ΔΑΚ


 

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Υπάρχει και η καλή πλευρά στα κλειστά γήπεδα

Mέσα στον χαμό υπάρχει και φως και έχει όνομα . Είναι το μαναδικό ίσως γήπεδο για την ώρα που δέχθηκε συντήρηση στοργή και προδέρμ λίγο πριν γίνει η κατάσταση  αμετάκλητη .
Το γήπεδο "Α.Μπαλτατζής" είναι το μόνο απο τα γήπεδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση μετά την σεχδόν συνολική συντήρηση επέμβαση που δέχθηκε.
Είχε φτάσει πριν σε πολύ κακή κατάσταση. Σπασμένα παράθυρα διαλυμένα αποδυτήρια ποντίκια στον χώρο και ο αγωνιστικός χώρος να μην είναι στα καλυτερά του.
Μέχρι πριν την συντηρησή του όλοι μικροί και μεγάλοι τον χειμώνα έκαναν προπόνηση μέσα στο κρύο. Θυμάμαι που μια μέρα για να σταματήσουμε τον αέρα που έμπαινε από τα σπασμένα παράθυρα επιστρατεύσαμε τα στρώματα της γυμναστικής για να κλείσουμε τις τρύπες.
Το είχανε παρατήσει στο έλεος του θεού παρόλες τις ενοχλήσεις από διάφορους συλλόγους Ακαδημίες και όλους όσους έβλεπαν αυτό το πολύ όμορφο με χαρακτήρα γήπεδο να καταστρέφεται.
Κατασκευαστικά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και το δικό του προσωπικό αρχιτεκτονικό στυλ.
Απλό στην κατασκευή αλλά είναι όμορφο και λειτουργικό.
Τώρα με την γενική συντήρηση του έδειξε και το καλό του πρόσωπο. Κάποια προβλήματα με την κακή βαφή του παρκέ και τα χόρτα στο περίγυρο, αλλά αυτά δεν είναι τόσο ουσιαστικά αυτό που μετρά είναι πως πάλι έγινε ένα καλό όμορφο γήπεδο.
      Αν κάτι πρέπει να απασχολήσει τους φίλους του γπέδου είναι εάν θα φτάσουμε πάλι στο κακό παρελθόν με την μη τακτική του συντήρηση. Εάν ακολουθήσουν την γνωστή τακτική και το αφήσουν στην μοίρα του γρήγορα πάλι θα χρειαστεί να ρίξουν ένα σκασμό χρήματα για το επαναδιορθώσουν.
Ίσως τους έρχεται πιο λογικό να ξοδεύουν μαζεμένα από το να το συντηρούν τί να πω δεν ξέρω.
   Η άλλη καλή κίνηση που έγινε ήταν η τοποθέτηση ενός νέου ανθρώπου με κάποια σύμβαση μικρής διάρκειας μια κίνηση πολύ επιτυχημένη γιατί ο νέος που ανέλαβε έχει πολύ όρεξη και κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά το κακό είναι που εντός ολίγων ημερών λήγει η σύμβαση και είναι άγνωστο το τι θα κάνουν εάν προβούν σε ανανέωση της σύμβασης που θα είναι και το καλύτερο γιατί έδωσε δείγματα γραφής εξαιρετικά ή θα πάρουν κάποιον άλλον . Το πρόβλημα είναι να πάρουν κάποιον να το κρατά σε ένα ανεκτό επίπεδο να το καθαρίζει να το διατηρεί με τα μέσα που έχει και τις δυνατοτητές του και να μην αφεθεί στην τύχη του πάλι.
Είδατε που δεν γκρινιάζω όλο όταν γίνονται καλές κινήσεις πρέπει να τυχαίνουν και της ανάλογης επιβράβευσης .

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Φ.Αμοιρίδης Το στολίδι που απαξιώνεται.

Συνέχεια στα στολίδια της πόλης μας , μιλάμε για τα κλειστά γήπεδα που ανήκουν στον Δ.Ξάνθης και όχι σε αυτά που είναι εντός σχολικών χώρων.
 Πραγματικό στολίδι για την πόλη είναι το "Φ.Αμοιρίδης" γήπεδο έμπνευση του αείμνηστου δημάρχου που τόσα άκουσε όταν πήρε την απόφαση της ανέγερσης του.
Στο τέλος δικαιώθηκε και δικαιώνεται συνεχώς για τον απλούστατο λόγο πως οι συνεχιστές του αποδείχθηκαν πολύ μικροί στην διαχείρηση του έργου που άφησε.
    Την αξία του την έχουν αναγνωρίσει τόσο οι υπεύθυνοι όλων των ομοσπονδιών της χώρας . Πιο πρόσφατη επιβράβευση του η διεξαγωγή του  ΑLL-STAR που άφησε εποχή. Λίγες πόλεις στην επαρχία έχουν το προνόμοιο αυτό.
  Τώρα τι κάνουμε εμείς ή καλύτερα οι αρμόδιοι ώστε να το κρατάνε πάντα καλό?
  Από λίγα 'εως τίποτα. Και είναι λυπηρό γιατί δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Αν το είχαν άλλες πόλεις θα ήταν πάντα στο επίκεντρο με την συνεχή διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων.
                Θα μου πείτε καλά εκεί έγινε το ALL-STAR και το διοργάνωσαν καλά
Είναι μισή αλήθεια για τον λόγο ότι δεν πίστευαν από άγνοια πως θα έχει τέτοια επιτυχία και το κατάλαβαν όταν είχαν τελειώσει τα εισητήρια "τρία τέτοια γήπεδα να είχαμε θα γέμιζαν" είναι η δήλωση του υπεύθυνου αθλητικού του Δ,Ξ στην συνέντευξη τύπου.
Εντάξει ίσως αυτό να είναι και ένα μάθημα μιας και μπορεί να μην γνώριζαν .
Το θέμα είναι πως δεν έμαθαν και δεν δείχνουν να έχουν την διάθεση να μάθουν. Αν το γήπεδο είναι στην κατάσταση που είναι οφείλεται σε δύο τρία νέα παιδιά που παλεύουν με λίγα μέσα αλλά με πολύ μεράκι δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια όχι στο να κρατήσουν σε ένα ανεκτό επίπεδο τον χώρο αλλά ούτε και στα απαραίτητα για να μην πάρει την κατηφόρα.
   Ξέρετε ότι οι χώροι του υπογείου που μάλλον φτιάχτηκαν σαν αίθουσες διαφόρων αθλημάτων κατάντησαν χώροι αποθήκευσης επίπλων υλικών από τον ίδιο τον Δ.Ξ αλλά και από εκκλησίες διάφορες άλλες υπηρεσίες και κρατηθείτε είναι και αποθήκες του κάθε μεγαλοσχήμονα υπεύθυνου για τα προσωπικά του αντικείμενα. Αυτή την νοοτροποία έχουν για τα δημόσια κτίρια οι άρχοντες του τόπου.
Μαγαζάκια τους τα  κατάντησαν όλα .
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω αυτή την νοοτροποία γιατί με βλέπω με αγωγές και άλλα προκειμένου να κρατήσουν την υπόληψή τους από τα ψεύδη μου κλπ κλπ.
Εγώ πάντως ξέρω και αν κάνω λάθος διορθώστε με, τα δημόσια ανήκουν στους δημότες.
Είναι κατάρα στο τέλος να έχεις όλα τα μέσα τις υποδομές και να μην μπορείς να τα εκμεταλευτείς σαν κοινωνία στην λογική που λέει " Ανήκουν στον κόσμο και είναι προς εκμετάλευση για την ανάδειξη τόσο της ίδιας της πόλης όσο και του τοπικού αθλητισμού.".
        Υπάρχει η άποψη που την άκουσα και στην πρώτη παρουσίαση του ΔΑΚ (Ένα στολίδι στην πόλη μας) που λέει πως   πολλά από τα προβλήματα  μπορούν να λυθούν με μικρές προσωπικές παρεμβάσεις  χωρίς την παρεμβολή των υπεύθύνων και λοιπών.
Συμφωνώ μόνο που αυτό ήδη γίνεται από τους ανθρώπους  του γηπέδου  και αν δεν έκαναν αυτές τις παρεμβάσεις θα ήταν πολύ πιο άσχημα τα πράγματα.
Το μέγεθος των παρεμβάσεων είναι τέτοιο και σε επίπεδο οικονομικό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Δεν φτάνει η καλή πρόθεση λίγων και καλών θέλει πολλά παραπάνω.
  Όταν ένα κτίριο δεν μπορεί να σταθεί  σε μια πολή είτε γιατί έχει τον χαρακτήρα "Φαραωνικού κτίσματος" είτε γιατί είναι πολύ πιο μεγάλο από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της πόλης είναι και μοιραίο να έχει την αναλογη φθορά  από την αδυναμία κάλυψης λειτουργικών δαπανών.
    Πιστεύω πως έχει την οικονομική δυνατότητα η πόλη οι φορείς να συντηρούν ένα τέτοιο γήπεδο να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες του αρκεί να υπάρχει ορθολογισμός  και προγραμματισμός.
Δεν θα μπω σε λεπτομέριες και ούτε έχω τις γνώσεις να δώσω συμβουλές υπάρχουν  γνώστες και ειδικοί σε όλα τα θέματα αρκεί να τους ρωτήσει κάποιος.
            Όταν έγινε το γήπεδο είχε σαν σκοπό εκτός της διοργάνωσης αθλητικών πολιτιστικών εκδηλώσεων να καλύψει και ανάγκες  στέγασης συλλόγων ,σωματείων που δεν μπορούν να στεγαστούν για χίλιους λόγους αλλού.
Στο χώρο σαν παράδειγμα στεγάζεται ο σκακιστικός όμιλος που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σαν νομάδας στο ζήτημα στέγης .
Έτσι ένας μεγάλος αριθμός από σωματεία έχει βρει στέγη στο γήπεδο και μπορεί να καλύψει πολλούς ακόμη συλλόγους αρκεί οι χώροι που έχουν αυτόν τον προορισμό να ελευθερωθούν και να αποδοθούν  σε αυτούς.
Είναι τραγικό αυτοί οι χώροι   να μένουν ανεκμετάλευτοι  και να είναι αποθήκες.
Αν αποδοθούν στους διάφορους συλλόγους θα λύσουν αυτόματα και το πρόβλημα της συντηρησής τους , αυτόματα ο καθένας θα έχει την υποχρέωση να κρατά καθαρό τον χώρο του το σπίτι του.
  Πολλά προβλήματα απλά έχουν και απλές και φθηνές λύσεις αρκεί να το θέλουμε  -θέλουν όλοι.
 Σαν τελείωμα ένα παράπονο από τους παίκτες που αγωνίζονται στο γήπεδο και πιο συγκεκριμένα από ένα παλιό παίκτη της ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ τον Μητσάκη που με πολύ παράπονο μίλαγε για το αφόρητο κρύο που είχε όταν έκαναν προπόνηση τον χειμώνα  
"Όταν σταματούσες για λίγο το τρέξιμο ένιωθες όλο το κρύο να περνά το κορμί σου  δεν ήταν να σταματήσεις ούτε για ανάσες"
Το πρόβλημα έχει συνέχεια και φέτος γιατί πολλές φορές η ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ κάνει προπόνηση αναγκαστικά στο ΔΑΚ ή στο "ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ" . Μαθαίνω πως η χθεσινή προπόνηση στο "Φ.Α" ακυρώθηκε για μια ακόμη φορά .....





Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΟ 4η αγωνιστική .,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 4η Αγωνιστική αισίως στο παιδικό πρωτάθλημα με το μεγάλο παιχνίδι στην Καβάλα μεταξύ
Ε.Καβάλας και Τιτάνες Δράμας.
Σε περίπτωση νίκης η Ένωση ξεφεύγει στην Βαθμολογία 2 βαθμούς από τους διεκδικητές της πρωτιάς.
  Στην άλλη περίπτωση οι Τιτάνες με την εκτός έδρας νίκη θα ισοβαθμίσουν και όλα από την αρχή.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Δ.Αϊβαζίδης για το παιχνίδι με τον Εθνικό στάθηκε στην κακή απόδοση των παικτών του .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   ΑΣΤΕΡΑΣ /ΚΑΒ-ΑΡΙΩΝΑΣ
Το παιχνίδι γίνεται στα Ποταμούδια στις 7.00 μμ (θα προηγηθεί αυτό μεταξύ Ε.ΚΑΒ-ΤΙΤΑΝΩΝ)
Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Αρίωνα να πετύχει την δεύτερή του εκτός έδρας νίκη με την πιό αδύναμη ισως ομάδα του ομίλου.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Στο παιχνίδι με τον Αρίωνα η ομάδα του .Μ Ξανθίδη παρουσιάστηκε μόνο με 8 παίκτες .
Χρειάζεται σίγουρα όλους τους παίκτες του σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι εντιμέτωπος με τους Ίκαρους Σερρών μια πολύ δυνατή ομάδα με πλεονέκτημα στην ρακέτα.
Θα πρέπει να υπερβάλουν για να κερδίσουν το θετικό αποτέλεσμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣΠΙΔΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ
Μετά από δύο εκτός έδρας παιχνίδια  με ήττες και τα δύο ήρθε η ώρα να ρεφάρει .
Ο αντίπαλος  Εθνικός Αλεξ/πης  που σε καμιά περίπτωση δεν έχει το ειδικό βάρος για να έχει προβλήματα η Ασπίδα εκτός και αν για μια ακόμη φορά οι ελλείψεις κρίνουν το αποτέλεσμα . Είναι πολύ σημαντικό στην φάση που βρίσκεται τώρα το πρωτάθλημα να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του ο Κ.Ιωαννίδης.
Η απουσία του Παπαδάκη σαν δεύτερος guard  στοίχισε πάρα πολύ στην ομάδα του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΓ. Δεν υπάρχει φωτογραφία στο αρχείο μου από τους Τιτάνες και Εθνικό αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει εδώ είμαστε.



Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Β΄ΓΥΡΟΣ 2η Αγωνιστική

ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ
Ξεκινώ με το παιχνίδι της Ξάνθης με την ομάδα του ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο.
Ο λόγος που ξεκινώ από το παιχνίδι αυτό έχει να κάνει με τις δηλώσεις των ανθρώπων της Ξάνθης που μετά την νίκη με την Δάφνη πιστεύουν πως το παιχνίδι που ακολουθεί είναι κομβικό.
Μια νίκη εκτός έδρας θα τονώσει την αυτοπεποίθηση τους αλλά και θα τους ανεβάσει πολύ βαθμολογικά επβεβαιώνοντας τα όσα ειπώθηκαν για παραπλανητική βαθμολογική θέση.
Από την άλλη μερία ο παίκτης του ΟΦΗ Μπάρδας  σε δηλώσεις του στο superbasket " δεν θεωρεί πως το παιχνίδι έχει τόσο μεγάλη σημασία? όσο το να βρει η ομάδα τον ρυθμό της???".
  Σίγουρα αν μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ και δεν βρίσκει τα πατηματά της πρέπει να βρει τον τρόπο ανακτησής τους. Πότε θα γίνει αυτό ?. Η βαθμολογική θέση που έχει ο ΟΦΗ του επιτρέπει αυτή την πολυτέλεια ?
Η δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων σαφώς και δείχνει πως υπάρχει δυνατότητα λόγω του ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει η ομάδα του να ελπίζει πως αν βρει τον ρυθμό θα μπορεί και αυτόματα να χτυπάει όλα τα παιχνίδια.
Το ερώτημα που βγαίνει αβίαστα είναι αν όντως υπάρχει αυτό το δυναμικό στο ρόστερ του ΟΦΗ.
  Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα παρόλο που ο παραπάνω παίκτης είναι πολύ καλός αλλά είχα γράψει για την συνάντηση με την Ξάνθη στον πρώτο γύρο "πολύ καλός παίκτης ο Μπάρδας αλλά ένας κούκος δεν φτιάχνει μια ομάδα".
Δεν υπάρχει κάτι που να άλλαξε μέχρι τώρα.
Πιστεύω πως όχι απλά είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι αυτό γιατί ενδεχόμενη εντός έδρας ήττα καταστρέφει το διπλό που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική αλλά τον καταδικάζει ακόμη πιο πολύ.
  Μάλλον έχει χαρακτήρα αποσυμφόρησης της όλης πίεσης ,που έχει η ομάδα του η δήλωση που έκανε.
     Στην Ξάνθη τώρα που το κλίμα είναι πάρα πολύ διαφορετικό μετά την νίκη που πέτυχε καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου παιχνιδιού.
Πρώτη φορά έπαιξε τόσο καλή άμυνα πρώτη φορά που μπορεί ο JELENIC να έμεινε σε χαμηλό σκορ αλλά η άμυνα που έπαιξε πάνω στον Βασιλόπουλο ήταν από τους λόγους που ήρθε και η νίκη.
 Όταν λέω καλή άμυνα απλά ξεκαθαρίζω πως η σύγκριση έγινε με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που η αμυντική προσπάθεια είχε τον χαρακτήρα της "Αεράμυνας" και δείχνει πως υπάρχουν πολλά να διορθώσουν.
Επιθετικά δειχνει να τα πηγαίνει όχι μόνο καλά αλλά η δεύτερη θέση στον πίνακα πίσω από την Ολυμπιάδα δείχνει πως είναι άκρως επιθετικογενής ομάδα με δύναμη μέσα στην ρακέτα αλλά και τώρα πια ;έχει  συμπαράσταση από την περιφέρεια.
Όταν και οι υπόλοιποι της περιφέρειας ανεβάσουν τον δείκτη σκοραρίσματος τα πράγματα επιθετικά θα είναι ακόμη καλύτερα.
  Με νίκη εκτός κερδίζει πολύ στον  ψυχολογικότομέα .Από ανθρώπους παίζεται το μπάσκετ πολλά κρίνονται από την καλή η κακή διάθεση των παικτών .
 Η ενδεχόμενη νίκη θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη πίστη και σιγουριά για τον επόμενο πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο τον Αρκαδικό.

Και αν όλα πάνε όπως θέλουν να πιστεύουν η Ξάνθη θα μπορέσει να δει εντελώς διαφορετικά την χρονιά.
" Επί του πιεστηρίου=   Στην τελευταία ανάρτηση του επίσημου σαιτ του ΟΦΗ θεωρούν πως είναι καθοριστικής σημασίας το παιχνίδι, οπότε ρόλο εμψυχωτή ανέλαβε ο ΜΠΑΡΔΑΣ με τις δηλώσεις του."
---------------------------------------------------------------------
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ.

Τι τύχη μπορεί να έχει το καλαμπόκι σε μια δίκη όταν δικαστές είναι πτηνά????
Χωρίς διάθεση να υποβιβάσω καμιά ομάδα αλλά η παραπάνω παροιμία πιστεύω ότι δείχνει τις πολύ μικρές ελπίδες που έχει το Αιγάλεω εκτός έδρας με τον Αρκαδικό.
Και στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει ο Αρκαδικός και το πιο σίγουρο είναι πως θα νικήσει και τώρα εκτός και αν ....όλα γίνονται στο πρωτάθλημα των ανατροπών.
----------------------------------------------------------------------

ΚΑΟΔ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ                                                                                                                                  
Ενώ έδειξε σημάδια φορτσαρίσματος ο ΚΑΟΔ τελευταία δείχνει πως δεν αντέχει στα ψηλά έχει υψοφοβία και ο αντιπαλός του έχει βάλει σκοπό την άνοδο και είναι από επιτυχία σε επιτυχία δείχνοντας σταθερότητα και προπάντων ωριμότητα.
------------------------------------------------------------------




ΔΑΦΝΗ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Δύο ομάδες που ναι μεν είχαν πολύ μεγάλους στόχους από τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας με την πρώτη να έχει χάσει στο νήμα την άνοδο την προηγούμενη χρονιά (Ηλυσιακός-Καρύδας) την δεύτερη επίσης μια από τις καλές ομάδες με σκοπό την άνοδο αλλά η πραγματικότητα άλλα λέει.
Καθόλου σταθερές από παιχνίδι σε παιχνίδι μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και με το Ρέθυμνο να έχει προχωρήσει στην απόλυση του προπονητή της πιστεύοντας πως είναι η αιτία της κακής αγωνιστικής παρουσίας του.Δεν έχει περιθώρια απωλειών η Δάφνη εντός γιατί θα δυσκολέψει πολύ την ζωή της  μιας και οι 23 βαθμοί δεν δείχνουν να είναι αρκετοί . Από την άλλη δεν νομίζω να καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι το Ρέθυμνο. Στο πρώτο παιχνίδι νικήτρια η ομάδα του Ρεθύμνου
με 77-67.
----------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΚΑΡΟΙ/ΣΕΡΡΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Τρέλανε κόσμο και προγνωστικά η Ολυμπιάδα σε ένα ακόμη επεισοδιακό παιχνίδι νικώντας τον Ηρακλή 78-75 και έδωσε άλλη ομορφιά στο πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι πόσες θα είναι οι αντοχές των παικτών της . Για τον Ίκαρο δεν νομίζω να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό του από την νίκη .Προσοχή πάντως στον Γκαγκαλούδη όταν είναι στην μέρα του είναι φαρμάκι ............
Στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει η Ολυμπιάδα 99-94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΕΡΑΜΑ ΕΡΜΗΣ
Μπορεί να είναι το μεγάλο φαβορί μπορεί να έχει ποιοτικό ρόστερ μπορεί να βρει λύσεις στον πάγκο του αλλά έχει ζόρια και μάλιστα μεγάλα μετά την ανακοίνωση του κύριοι χρηματοδότη Γαλανού ότι αποχωρεί μόνο όμως από την διοίκηση???.
Και μόνο στην σκέψη πως υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά στραβή με τα χρηματά τους οι παίκτες νιώθουν βαρίδια στα πόδια και όχι μόνο οι παίκτες του Ηρακλή .Επίσης είναι τιμωρημένος και παίζει ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς φίλαθλους και το πιο σημαντικό αντίπαλος είναι το Πέραμα που δείχνει να βρίσκει τα πατηματά του και χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Νομίζω αν γίνει κάπου ανατροπή αυτό είναι το παιιχνίδι  που θα έχει τον μεγαλύτερο τζόγο στο παράνομο στοίχημα..............
Στο πρώτο παιχνίδι νικητής ο Ηρακλής με πολύ χαμηλό σκορ  59-48.
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΗΑΡ ΗΣΤ-ΕΣΠΕΡΟΣ
Η πιο απρόβλεπτη ομάδα με την πιο σταθερή .Ντέρμπυ  και σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χωράνε προγνωστικά . Ίσως η σταθερότητα ΄που έχει στα παιχνίδια δίνει το πλεονέκτημα στον Έσπερο
Στο πρώτο παιχνίδι  τα είχε καταφέρει η ΝΗΑΡ ΗΣΤ  με 94-90 τώρα παρόλο που είναι γηπεδούχος είναι διαφορετικά γιατί ο Έσπερος είναι στην κορυφή του πίνακα και πηγαίνει φουλ για άνοδο.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΑΜΥΝΤΑΣ
Δεν τα πάει και πολύ καλά ο ΕΡΜΗΣ και παλεύει για την σωτηρία του παρόλο που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα. Πιστεύω κομβικό σημείο ήταν οι ανακοινώσεις και οι παλινωδίες της διοίκησης για την επιχορήγηση και κατ'ουσίαν τα διαφαινόμενα οικονομικά προβλήματα. Η χρονιά αυτή είναι η χρονιά των εκκαθαρίσεων λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων ελέω κρίσης και διοικητικής νοοτροπίας. Πολλά τα προβλήματα του Γ.Σιγάλα που δείχνει να μην έχει την ανάλογη προπονητική καριέρα σε σχέση με αυτήν που είχε σαν παίκτης. Παρόλο που μπήκε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Γ.Λούπος πάλι δεν κατάφερε αν και είχε δικαιολογία για την ήττα (ΕΣΠΕΡΟΣ γαρ) και βλέπει τα όνειρα να γίνονται εφιάλτης. Νίκη και μόνο αυτήν επιδιώκει .
Την νίκη θέλει και ο Αμύντας που σε περίπτωση ήττας θα δει τον αντίπαλο του να τον φτάνει
(23 βαθμοί)  και αν οι υπόλοιποι κερδίσουν μπαίνει σε περιπέτειες.
Πρώτο παιχνίδι νικητής ο Αμύντας 81-75.
 -------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
1ο παιχνίδι  2πλο
2ο   =//=      1ος
3ο   =//=      1ος
4ο   =//=      1ος
5ο   =//=      1ος Χ 2πλο  ????????????????
6ο   =//=      2πλο    ???? (τζογάρεται έχει εύρω πολλά)
7ο   =//=      2πλο
8ο   =//=      1ος
Σημ:Δεν γνωρίζω καν πως παίζεται το στοίχημα..

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αλλαγή προπονητή στο Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN:Η αλλαγή προπονητή - Η επίσημη συνέντευξη τύπου

Αντιγραφή 

 

Β΄ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒ-ΑΘΛΟΣ

Νίκη για τον ΑΘΛΟ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Καβάλας σε ένα μέτριο παιχνίδι με πολλά λάθη από την ομάδα του Αθλου. 
Καλύτερος ο Αστέρας στην αρχή του παιχνιδιού έφτασε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο.
Στην συνέχεια σοβάρεψαν οι παίκτες του Άθλου και παίζοντας καλή άμυνα μείωσαν την διαφορά και δευτερόλεπτα πριν την λήξη ήταν μπροστά με ένα πόντο 53-54. 
Ο Τερζόγλου κέρδισε φάουλ 13 ΄΄ και πέτυχε την μία από τις δύο βολές κάνοντας το σκορ 53-55.
Στην συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε αλλά το 3ποντο που επιχείρησε στην λήξη ήταν άστοχο.
Μετά και αυτό το αποτέλεσμα είναι σίγουρη η άνοδος του αφού ο πλησιέστερος διεκδικητής ΔΟΞΑΤΟ βρίσκεται με δύο βαθμούς πίσω .
Στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΔΑΚ είχε κερδίσει ο ΑΘΛΟΣ με 9 πόντους διαφορά.

A΄ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Nέα εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Χ.Παπαδόπουλου από την Χρυσούπολη  με 71-81 που είχε πρώτο βιολί για μια ακόμη φορά τον Αμπελακιώτη που πέτυχε 28 πόντους με 5 3ποντα.......
Συνολικά οι παίκτες της Χρυσούπολης πέτυχαν 14  3ποντα !!!!!.
Για μια ακόμη φορά οι ελλέιψεις τόσο στις προπονήσεις όσο και στο παιχνίδι ήταν ή αιτία για την ήττα.

Παιδικό ΕΚΑΣΑΜΑΘ 4η Αγωνιστική

ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΌ ΤΟΥ Ο ΑΡΙΩΝΑΣ.
Σπουδαία  νίκη πέτυχε ο Αρίωνας με διαφορά απέναντι στην Ολυμπιάδα με 75-37
 Ήταν μια εύκολη νίκη για τον Αρίωνα που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν άφησε την πρωτοπορία στο σκορ. Πολύ καλή άμυνα αλλά ακόμη καλύτερες επιθετικές εμπνεύσεις και ενέργειες.
Για ένα ακόμη παιχνίδι πολύ καλός ο Γ.Καραλανίδης που δείχνει να έχει ανεξάντλητητες δυνάμεις.
Από την άλλη μεριά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε πως ήταν η ομάδα που θα συνέχιζε τις νίκες μετά την μεγάλη εντός έδρας νίκη που πέτυχε απέναντι στην Ασπίδα. Μεγάλη αστοχία πολλά  τα λάθη  που έκαναν οι παίκτες του   Μ.Ξανθίδη αλλά και το ότι μόνο οχτώ παίκτες ήταν στην διάθεση του  ήταν οι λόγοι της κακής εμφάνισης.
Πρώτο ημίχρονο 37-22
Τελικό σκορ        75-37













------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΘΝΙΚΟΣ-Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ 55-71


Σαν τρένο πέρασε και από την ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ η ομάδα του Δ.Αϊβαζίδη .
Με αντίπαλο τον Εθνικό δεν δυσκολεύτηκε η ένωση Καβάλας και πέτυχε μια ακόμη νίκη με σκορ 55-71. Δίκαια λοιπόν έχει τον χαρακτηρισμό του μεγάλου φαβορί.
                                                                                                                                        
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΚΑΡΟΙ/ΣΕΡΡΩΝ-ΑΣΠΙΔΑ  67-52
Νίκη για την ομάδα του Φ.Κοκολιού αλλά όχι τόσο εύκολη όσο δείχνει και η διαφορά απέναντι σε μια Ασπίδα που πάλεψε το παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου 6.50 όταν ήταν και μπροστά στο σκορ με 51-52. Ήταν και το σημείο καμπής γιατί μέχρι τότε ήταν και οι αντοχές των παικτών (η έλλειψη δεύτερου play-maker).
           Τα όποια πλεονεκτήματα των Ικάρων (ψηλά κορμιά) κατάφερε και τα ισορρόπησε  με την έξυπνη τακτική αμυντικά που ακολούθησε ο Κ.Ιωαννίδης.
Παίζοντας zone-press και περιορίζοντας το σουτ από τα πλάγια μπορούσαν να ελέγχουν το παιχνίδι. Το βάθος πάγκου που έχει στην διάθεση του ο Φ.Κοκολιός ήταν αυτό που έδωσε και την νίκη.
                               Ευχαριστημένος πολύ με την προσπάθεια των παικτών  είναι ο Κ.Ιωαννίδης: "Παρόλο που χάσαμε είμαι πολυ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Μπορούσαμε να κερδίσουμε γιατί είμασταν πάντα μέσα στο παιχνίδι .Χάσαμε στις λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά."\

Δηλώσεις του προπονητή των Ικάρων:
Φ.ΚΟΚΟΛΙΟΣ- Πολύ καλός αγώνας και μαχητικότητα από την ομάδα της Ξάνθης καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Εμείς καθυστερήσαμε πολύ μέχρι να προσαρμοστούμε στην άμυνα ζώνης που μας έπαιξαν με αποτέλεσμα ο άγωνας να είναι στον πόντο μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο. Μόλις βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση αυξήθηκε η διαφορά και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Δεκάλεπτα: 15-10, 30-30 (ημ.), 47-46, 67-52

ΙΚΑΡΟΙ: Παρχαρίδης 3 (1), Ρίζος 9, Χορτομάρης Σ. 4, Παπαδόπουλος 15, Καραμπέκης 25, Χορτομάρης Γ. 11 (1).

ΑΣΠΙΔΑ: Θεοδωρίδης 4, Καραμπάσης 16 (2), Γρούδος 4, Τουμπαρίδης 10, Κοταφτσής 6, Ρόιδος 5, Κοτζαμπάσης 7.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 80-32



Μικροί παίκτες ................Παραδείγματα προς αποφυγή.

Oι τακτικοί αναγνώστες θα έχουν παρατηρήσει πως δεν μπαίνω σε λογικές προστασίας της ομάδας μου όταν αντίπαλος της είναι κάποιος μεγάλος παίκτης και ακόμη και όταν έχει ξεφύγει με την συμπεριφορά του η κριτική που κάνω θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ουδέτερη πχ.(Γκαγκαλούδης).
       Έχω εκφράσει τον θαυμασμό μου για παίκτες που είναι στολίδια αγωνιστικά στο παρκέ (Λιακόπουλος) .
Στο παιχνίδι με την Δάφνη υπήρχε ένας πάρα πολύ καλός παίκτης μικρός σε ηλικία ο Βασιλόπουλος με πολύ καλά στοιχεία και με λαμπρό μέλλον.
Περίμενα στο παιχνίδι να δω τα καλά αγωνιστικά στοιχεία του και να επιβραβεύσω την προσπάθεια του με χειροκρότημα κάνωντας το αυτονόητο , την επιβράβευση της προσπάθειας τηναναγνώρηση του ταλέντου του.
Για κάποιο λόγο (καλή άμυνα JELENIC) δεν φάνηκαν τα καλά στοιχεία του, συμβαίνουν και στους καλύτερους.  Ίσως να είμαι υπερβολικός γιατί θα περίμενα από έναν μικρό μια ώριμη στάση αλλά αυτό που είδα ήταν ότι χειρότερο.
Είναι αλήθεια  ότι και στο πρώτο παιχνίδι ήταν φοβερ'α εριστικός 'εως "ρατσιστής".
Ακούγεται βαρύ αλλά οι χαρακτηρισμοί του προς όλους τους Ξάνθιώτες ήταν πολύ βαρείς.
Εάν αυτά που είπε γινόνταν με κάποιο τρόπο γνωστά μάλλον η τιμωρία του από την ομοσπονδία θα ήταν πολύ βαριά.
Θα μου πείτε γίνονται αυτά η ένταση του παιχνιδιού και μπορεί να ξεφύγουν όλοι και να ειπωθούν βαριές κουβέντες. Μια φορά ναι αλλά όταν αυτό γίνεται και δεύτερη φορά???
    Είναι και ό λόγος που παρολίγο να γίνει γενική σύραξη παικτών στα αποδυτήρια.
"Θα τους γα...ω τους Πόμακους τους έτσι τους αλλιώς" είναι πολύ βαριές για το στοματάκι σου μικρέ Βασιλόπουλε .
Και να ξέρεις έτσι δείχνεις και την παντελή άγνοιά σου την στοιχειώδη ιστορική γνώση αλλά και την αμετροπρέπειά σου.
Ο κόσμος της Ξάνθης έδειξε πως ξέρει να τιμά τους καλούς απόδειξη η συμπεριφορά τους απέναντι στον Λ.Σεφερίδη που στο κάτω κάτω ήταν και ο καλύτερος της Δάφνης .


Μερικά μαθήματα σεβασμού δεν θα σου κάνουν κακό . Σκέψου πως εσύ θα ήσουν η αιτία να γίνουν ακόμη χειρότερα στο παιχνίδι.