Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή αρχή να έχουμε...........

Άντε καλή μπασκετική χρονιά να έχουμε που όπως δείχνουν τα πράγματα τουλάχιστον η Εθνική ομάδα προσφέρει και θέαμα φανταστικό αλλά έχει και τα καλά αποτελέσματα δίνοντάς μας διέξοδο στα προβλήματα.
΄Εχασα τον αριθμό πόσα χρόνια είμαστε σε μνημόνια και κάτι τέτοιες στιγμές από το άθλημα που αγαπάμε μόνο χαρά μπορούν να δώσουν.
   Περιληπτικά φέτος η περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ δεν  έχει εκπρόσωπο στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ μετά από πολύ καιρό αλλά έχει δύο ομάδες στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ.
ΑΣΠΙΔΑ και ΓΑΣ θα βρεθούν ατιμέτωπες μόλις τη δεύτερη αγωνιστική (ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ).
Στην Γ΄Εθνική υπάρχει πληθώρα εκπροσώπησης . ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ που αποφάσισαν να πάιξουν σε αυτή τη κατηγορία αντί της Β΄ αλλά και ο ΟΡΦΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ οπότε θα έχουμε σπουδαία τοπικά ντέρμπι.
Σταθερή παρουσία για τους ΤΙΤΑΝΕΣ ως εκπ΄ροσωπος της ΔΡΑΜΑΣ και δύο ομάδες από τον Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ. Η ΕΛΕΥΘΙΕΡΟΥΠΟΛΗ και η ΣΑΝΤΑ.
      Όλες οι ομάδες είναι σε κατάσταση φουλ προετοιμασίας.
Και στο γυναικείο πρωτάθλημα  Α2   έχουμε καλή εκπροσώπηση. ΑΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ   και ΑΣΠΙΔΑ  είναι οι ομάδες μας στην κατηγορία.
Και πάμε στα τοπικά πρωταθλήματα.
     Δύο κατηγορίες και πάλι με δύο ομίλους σε κάθε κατηγορία.
Στην Α1  και στον πρώτο όμιλο υπάρχουν 4εις ομάδες τρεις από ΣΕΡΡΕΣ και μία από ΚΑΒΑΛΑ.
Δηλαδή ο κάθε γύρος θα έχει τρεις αγωνιστικές την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος όμιλος της Α2  θα έχει έξι ομάδες!!!!!!!!!!!!
     Η κοινή λογική πρέπει να πήγε βόλτα αλλιώς δεν εξηγείτε .
Αντίστοιχα στον 2ο όμιλο της Α1  υπάρχουν 5 ομάδες και άλλες πέντε στην Α2.
Εκεί που θα είχαμε 9 συν 9 παιχνίδια και θα είχε κάποια διάρκεια το πρωτάθλημα για άλλη μία χρονιά κάποιοι θα τελειώσουν πολύ σύντομα τις αγωνιστικές υποχρεώ
σεις.
   Και αν ανατρέξουμε στη χρονιά που υπήρχε μία κατηγορία και κάνουμε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά νομίζω ότι  τις χωρίζει ένα χάος σε κάθε επίπεδο σύγκρισης.
    Δεν νομίζω να είναι οικονομικό το ζήτημα γιατί τα παιχνίδια θα γίνουν είτε είναι δύο κατηγορίες είτε μία.
   Το συμπέρασμα είναι πως αντί για βελτίωση κάνουμε βήματα πίσω. Και η ευθύνη είναι όλων και κυρίως των ομάδων  ..........
      Για γυναικείο πρωτάθλημα τι να πούμε όταν φέτος θα λείψει άλλη μία ομάδα (ΑΣΠΙΔΑ).
Στα υπόλοιπα  πρωταθλήματα εκείνο που ξεχωρίζει είναι το παιδικό . Έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή και προβλέπετε και φέτος συναρπαστικό. Για να δούμε εάν η κυριαρχία των ΤΙΤΑΝΩΝ που για δεύτερη συνεχή χρονιά μας εκπροσώπησαν επάξια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  θα σπάσει.
   Υπάρχουν αρκετές ομάδες με καλό υλικό που δούλεψαν πολύ τα τελευταία χρόνια (συνταγή ΕΝΩΣΗΣ παλαιότερα και τώρα των ΤΙΤΑΝΩΝ)  με τα ίδια πάνω κάτω παιδιά .
  Στο εφηβικό στην καλύτερη ηλικία για μπάσκετ τα παιδιά τα τρώει η μαρμάγκα των εξετάσεων.
     Τι να πω ειδικά φέτος που ήρθε το ζόρι και σε μένα και τρελαίνομαι με τα όσα γίνονται.
Για να αλλάξει το παιδευτικό ναι παιδευτικό και όχι εκπαιδευτικό σύστημα δεν βλέπω φως και   όσο πάει αποκτά έντονο ταξικό χαρακτήρα με τον έμμεσο ή άμεσο αποκλεισμό (κόστος φροντιστηρίων)  των φτωχότερων
       Και είναι κρίμα γιατί τα παιδιά αυτά σταματάνε το άθλημα που αγαπούν για να μπούνε στην παράνοια της παπαγαλίας  για να ικανοποιήσουν εμάς και να έχουν λέει "βάσεις"  ένα πτυχίο ρε αδερφέ για το μέλλον τους όταν το μέλλον τους όλοι ξέρουμε δεν είναι εδώ . Αν αποκτήσεις επίπεδο μόρφωσης δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάτι αξιόλογο που να ικανοποιήσει αυτή τη γνώση οπότε και πάλι μετανάστευση που το μένει που μένει είναι να ακούσουμε πως είναι "ευλογία" όπως την είχαν χαρακτηρίσει και πολύ πολύ παλιά.
Το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση χάσαμε το δάσος και να βλέπαμε τουλάχιστον το δέντρο πάει και έρχεται . Ούτε αυτό βλέπουμε τέτοιο χάλι έχουμε.

       Υπομονή   πάντως η ανασκαφή στην Αμφίπολη θα βγάλει λαγό και ως καλός αρχαιολόγος ο πρωθυπουργός μας θα κάνει τις ανακοινώσεις και να είστε σίγουροι ότι θα σωθούμε όλοι.
Κόσμος και κοσμάκης θα έρχεται να δει το μνημείο και κάπου πρέπει να μένει άρα νέα ξενοδοχεία και τι είναι να πεταχθεί μια βόλτα ο επισκέπτης μετά και στους δικούς μας νομούς να τσιμπήσει κάτι άρα θα ρέει το χρήμα . Τέρμα οι Ροδακινοκαλλιέργιες καπνοκαλλιέργειες και κάθε άλλη δραστηριότητα πλην των τουριστικών .  Λαμπρό μέλλον μας περιμένει.