Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ ΣΕ ΑΕΚ και ΓΑΣ


 Για ένα πείσμα για την τιμή  του ονόματος  η προσπάθεια συνένωσης της ΑΕΚ  και  ΓΑΣ  τελείωσε λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές .
Είναι γνωστό ότι  υπήρχε πρόβλημα  στην ονομασία  με τους ανθρώπους του ΓΑΣ  για λόγους ιστορικότητας ήθελαν να μείνει το όνομα ΓΑΣ  στην νέα ομάδα . Η άλλη άποψη επέμενε στο όνομα ΚΟΜΟΤΗΝΗ αλλά τελικά δεν ξέρουμε  να συνεργαγόμαστε  δεν το έχουμε σαν λαός ......

Από την πλευρά  του ΓΑΣ  πέραν της σημασίας και της βαρύτητας που πιστεύουν ότι έχει το ιστορικό όνομα ΓΑΣ  σε τοπικό και Πανελλεδικό επίπεδο θεωρούν πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ  έδειξαν " 'χαρακτήρα"  και διαθέσεις  επιθετικές με την απάιτησή τους να καθορίσουν αυτοί το πως και το γιατί  για την νέα ομάδα.

Θα πάρω θέση με την μικρή γνώση που έχω και για τις δύο ομάδες.
Πρώτα θα βάλω κάτω  τα οικονομικά τι έγινε πριν και τι θα ακολουθούσε  -σει μετά.
Ο ΓΑΣ  είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα από οικονομικής μέχρι και συγκρότησης ΔΣ. Είναι αναμφίβολα η ιστορική ομάδα της πόλης 40  χρόνια παρουσίας συμπληρώνει αλλά μαζί του μεγάλωσαν και οι άνθρωποι που ήταν από πίσω  του. Δεν βγήκαν νέοι παράγοντες να αναλάβουν σκυτάλες και μοιραία βλέπαμε να γίνονται απάελπιδες προσπάθειες να συγκροτηθούν ΔΣ  για να μπορεί να παίξει η ομάδα στην Γ΄Εθνική. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η δυσπραγία είχε αντίκτυπο και στις υποδομές.
Τη αγωνιστική χρονιά που πέρασε  την έβγαλε με την ψυχή στο στόμα αφήνοντας ουκ ολίγες υποχρεώσεις ανοιχτές. Άρα η προσπάθεια του φέτος να μαζέψει καλούς παίκτες θα είχε πρόβλημα με τα κακά δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς. Χρειάζεται λοιπόν καλούς πάικτες που στοιχίζουν άρα χορηγούς που δεν υπάρχουν σε αφθονία.  Η λύση της συνένωσης έδινε οικονομική ανάσα και στις δύο ομάδες γιατί ένα απλό παράδειγμα τα λέει όλα. Είναι ο τάδε ιδιοκτήτης της τάδε ποτοποίας και θέλω να ρίξω έστω και ένα μικρό αλλά για την εποχή σεβαστό ποσό σωτηρία για το μπάσκετ αλλά που να το δώσω Σε  ΓΑΣ, ΑΕΚ ΑΙΑΝΤΑ ???? . Αν όμως περπατούσε η συνένωση αυτό θα ήταν πιο εύκολο να γινει.
ΑΠό την άλλη η ΑΕΚ  έδειξε πως οργανωτικά τα πήγε καλύτερα από τον ΓΑΣ  και κάθε άλλη ομάδα  σε ΡΟΔΟΠΗ  και  ΕΒΡΟ. Έδειξαν πως και θέλουν και μπορούν. Οπότε  δικαιωματικά θα θέλουν να έχουν το πάνω χέρι  στα της  διοίκησης. Ναι μπορεί να αυτοπροβλήθηκε ως πρόεδρος ο Παπούης και κάθε Παπούης και  να θέλει με αυταρχικό τρόπο να επιβληθεί αλλά ποιό είναι το ζητούμενο σήμερα άραγε......????  
Μήπως είναι το ιστορικό όνομα που δεν δίνει λεφτά για επιβίωση ??.
  Είναι μήπως  η μεγάλη παράδοση στα διοικητικά ανθρώπων που έχουν δώσει πολλά αλλά τα τελαυταία χρόνια είναι μόνοι τους και παλεύουν   με σίδερα???και μιλάω  για ένα δύο ανθρώπους του ΓΑΣ  που πιστεύω ότι είναι ήρωες με αυτά που πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια.
Πιστεύω ότι   έχει κλείσει ο κύκλος τους και θα πρέπει να αφήσουν τους πρώτους ρόλους σε νεώτερους και αυτοί να είναι στα παρασκήνια με συμβουλευτικό ρόλο.
Μήπως   είναι η οικονομική άνεση που δεν έχουν και δύσκολα θα βρούνε πάλι χρήματα και παίκτες?
Το ίδιο ισχύει αλλά σε μικρότερο βαθμό  στην ΑΕΚ.
Το ζητούμενο  είναι η επιβίωση ........Τόσο απλό είναι .....Μπορεί να βγήκε η χρονιά 15-16  αλλά η νέα χρονιά 16-17  θα είναι πολύ δύσκολη  και περιμένω να σκασουν κανόνια  στην μέση της χρονιάς.
Αν γινόταν η συνένωση θα ήταν δέλεαρ για πολλούς παίκτες  και η ομάδα θα είχε αυτή το πρώτο λόγο σε απαιτήσεις παικτών. Τώρα που υπάρχει ανάγκη παικτών από 12  θα πάμε στους 24  κα΄ποιοι θα πιέσουν θα κοιτάξουν να πάρουν ότι μπορούν. Θα αναγκαστούν οι ομάδες να τάξουν παροχές δεν θα μπορέσουν να τις καλύψουν και κάπου στην μέση θα σκάνε κανόνια. 
Πόσο διαφορετικά θα ήταν εάν γινόταν η Ένωση των ομάδων χωρίς κολλήματα σε ονόματα και πρόσωπα ???
Τέλος για να διεκδικείς θα πρέπει να ξέρεις και τι έχεις από πίσω ως στήριγμα. Αν δεν έχεις πλάτες υποδομή και οργάνωση  πόσο θα αντέξεις.
Κρίμα με τις εξελίξεις γιατί χάθηκε  μια σπουδαία ευκαιρία αναβάθμισης του τοπικού μπάσκετ του μπάσκετ της Κομοτηνής γενικά.



 Η επίσημη ανακοίνωση της  ΑΕΚ .

Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής ανακοινώνει την διακοπή των συνομιλιών με τους ιθύνοντες του συμπολίτη ΓΑΣ "ΚΟΜΟΤΗΝΗ" για την δημιουργία μίας και ΕΝΙΑΙΑΣ ομάδας μπάσκετ που θα πρεσβεύει την Κομοτηνή πανελλαδικώς.


Η μη ύπαρξη ώριμου έδαφους για μία τέτοια συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τελεσφoρήσει αυτή η σκέψη που είχε ξεκινήσει και από τις δύο πλευρές εδώ και μήνες...

Εμείς από το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου ξεκινάμε τον σχεδιασμό για την δημιουργία του ρόστερ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής και την συμφωνία με τον νέο προπονητή της ομάδας και παράλληλα ευχόμαστε στον συμπολίτη ΓΑΣ καλή πορεία στο ερχόμενο πρωτάθλημα...
Το ταξίδι συνεχίζεται με στόχο και όραμα και οδηγό την ανιδιοτελή μας αγάπη για το άθλημα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε για το καλό του μπάσκετ της πόλης μας!
Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής


Πηγή  http://www.thrakisport.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

METAΓΡΑΦΕΣ Ν.Αμπελακιώτης στον Απόλλων Δράμας.

Από μερικές κινήσεις ίσως να βγαίνουν πολλά συμπεράσματα .
Μια τέτοια κίνηση μεταγραφική συγκεκριμένα έκανε ο Απολλων Δράμας με την απόκτηση του Νίκου Αμπελακιώτη. '
Ήταν ένας από τους παίκτες που έριζαν πολλές ομάδες ποια θα τον αποκτήσει.
Η ομάδα του ΡΑΔΗ τον ενέταξε στις τάξεις της και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχει όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει στο τοπικό της νέας σαιζόν. Εξάλλου δεν παίρνεις Αμπελακιώτη και Κιοσσέ για να παίξει απλά στην Ανδρική του τοπικού πρωταθλήματος . Υπάρχει καλή οργάνωση και σταθερή χρηματοδότηση και όλα αυτά συνηγορούν πως ο Απόλλων θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΟΝΙΑΣ δια χειρός Χ.Κ

Στα άρθρα ανασκόπησης και ιστορικής αναφοράς ο Χρήστος Κρυσταλλίδης είναι  εξπέρ και μακράν ο καλύτερος όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά  με τον χώρο.
Για μία ακόμη φορά ένα σπουδαίο άρθρο για τις επιτυχίες ανά νομό και ακαδημία  στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ   .ΕΔΩ

Πηγή.  http://kavala-sports.gr

Πάντα  τέτοια .

Εξελίξεις. Συνενώσεις ομάδων . ΑΕΚ , ΓΑΣ

Είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις  σε κάθε επίπεδο  για πολλές ομάδες της περιοχής μας.
Υπάρχει πίεση μιας και η περίοδος των μεταγραφών ξεκινάει από 15/6/16  και τελειώνει 25 ή 30/6/2016.
Πληροφορίες χωρίς επίσημη επιβεβαίωση αλλά σε μεγάλο ποσοστό είναι έτσι γιατί οι πληροφορίες  είναι από την πηγή  δείχνουν ότι η όποια προσπάθεια συνένωσης  ΑΕΚ  και ΓΑΣ    προχωράει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς .Υπάρχει και η πίεση των προθεσμιών που έχει και η ΕΟΚ  και αναγκαστικά τρέχουν για να προλάβουν.
Το μοντέλο της επόμενης μέρας  μάλλον θα είναι η εκπροσώπηση σε επίπεδο ανδρικής ομάδας  με μία αντί για δύο . Ουσιαστικά οι ανδρικές ομάδες γίνονται από δύο μία  παραμένουν οι ακαδημίες και εδώ το πως ή ποια μορφή θα έχουν είναι λίγο ασαφές αν και η άποψη που είναι δυνατή μιλάει και εδώ για μία ουσιαστικά ακαδημία  έτσι ώστε κάθε τμήμα της με την σύμπτυξη των παικτών να είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο. Σκοπός είναι να γίνουν δυνατές ομάδες εφηβικού παιδικού με δύο ίσως ομάδες στο παιδικό και φυσικά γυναικείο τμήμα .
Οι όποιες αντιρρήσεις που υπάρχουν ακόμη έχουν να κάνουν με το όνομα της νέας ομάδα και εδω΄να συμπληρώσω ότι φέτος ο ΓΑΣ  συμπληρώνει 40  χρόνια παρουσίας  στον χώρο και για λόγους ιστορικούς  υπήρξε η πρόταση η νέα προσπάθεια να φέρει το ονομά του. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα το νέο όνομα θα είναι  ΚΟΜΟΤΗΝΗ που έχει και πιο πιασσάρικο τίτλο  γιατί έτσι περιλαμβάνει μια ολόκληρη πόλη  και δεν περιορίζεται .
Ούτε θα έχει σαν κληρονομιά τα στραβά  των παλιών ομάδων .
Για την διοίκηση της νέας ομάδας ως πρόεδρος μάλλον ο Σοφρώνης Παπούης που λένε ότι πήρε το χρίσμα  από τους παλιούς του ΓΑΣ  με την προτροπή μάλιστα  εμπιστευτείται τον Σοφρώνη απόδειξε πως μπορεί και ξέρει ξεπερνώντας έτσι άλλο ένα σκόπελο από τους παλιούς που ήθελαν να είναι ακόμη ενεργοί. . Η  προσπάθεια φαίνεται να  έχει ως στόχο την εκπροσώπηση από νέους ανθρώπους  και σύμφωνα με αυτή τη λογική μαζί με τον Σοφρώνη θα είναι ο Β.Στοάκης που έχει μέσα του καλά το επικοινωνιακό κομμάτι και θα είναι μάλλον ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας και το οργανωτικό μυαλό.
 Με απλά λόγια μένουν απ έξω  όλοι οι "παλιοί".
Νέα ήθη νέα μυαλά και διοίκηση από ανθρώπους που απόδειξαν ότι μπορούν και ξέρουν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν.
Το μοντέλο οργάνωσης και το πρότυπο  στον μυαλό είναι η ΑΣΠΙΔΑ που θεωρείται πρότυπο τα τελευταία χρόνια. Ειδικά  ένας παλιός προπονητής με πάρα πολλές γνώσεις ο Νεοκλής Λεμονίδης  έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων για να οργανώσει να καθοδηγήσει σε κάθε κομμάτι τις υποδομές της νέας ομάδας  στα πρότυπα ΑΣΠΙΔΑ -ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ. Ο έμπειρος  θα είναι το μυαλό των υποδομών αλλά ταυτόχρονα θα προπονεί τουλάχιστον την εφηβική ομάδα.
Πιστεύουν ότι με την συνένωση και τον μεγάλο αριθμό πέρα από την οικονομική κλίμακα που πετυχαίνουν από 120 περίπου παιδιά η κάθε ακαδημία πηγαίνουν στα 240  συνολικά θα έχουν και το υλικό εκείνο σε ποιότητα και ποσότητα για να στήσουν δυνατές εφηβικές και σίγουρα πάνε για δύο παιδικές ομάδες με βαθμό διαφορετικότητας στην δυναμική τους.
Οι ρυθμοί  με τους οποίους τρέχουν είναι καταιγιστικοί γιατί υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια  μέχρι την λήξη κάποιων προθεσμιών αλλά οι άνθρωποι που τρέχουν την όλη προσπάθεια δήλωσαν ότι πιστεύουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν τουλάχιστον την τελική έγκριση για το νέο ΔΣ  για να μείνουν κάποια διαδικαστικά θέματα.
Για προπονητή στην ανδρική ομάδα υπάρχουν δύο ονόματα προπονητών που είναι σε διαρκή επαφή μαζί τους εκτός πόλεως με παραστάσεις από Γ΄και  Β΄Εθνική κατηγορία και μάλλον και αυτό το θέμα θα κλείσει σύντομα. Υπάρχει υλικό αρκετό  για την ανδρική ομάδα  με την μετακίνηση τουλάχιστον 10 από την ΑΕΚ  και περίπου 6 από την ΓΑΣ  δημιουργείται ένα σύνολο 16  παικτών  που δίνει μια μεγάλη  δυναμική  στην νέα ομάδα.
Πραγματικά και μόνο που είναι στο πάρα πέντε της τελικής επίτευξης σε μα πόλη με τις δικές ιδιαιτερότητες και αγκυλώσεις του παρελθόντος τι να πω.
Μπράβο και μακάρι να περπατήσει το σχήμα γιατί το  μπάσκετ στην Κομοτηνή φαίνεται να χωλαίνει άσχετα με την ύπαρξη δύο ομάδων στην Γ΄Εθνική  και άλλης μίας  στο τοπικό ανδρικό.Υπήρχε  μεγάλο πρόβλημα  στις υποδομές  και η φθίνουσα πορεία των υποδομών στα πρωταθλήματα ήταν γεγονός. Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία  η πρόκριση στην Β΄ φάση των παιδικών και εφηβικών ομάδων της. Μετά από αυτό το σημείο υπήρχε πρόβλημα  ανταγωνιστικότητας .
 Ίσως αποτελέσει και οδηγός και για άλλους νομούς.Και συγκεκριμένα για τις ομάδες της Αλεξ/πολης.  Αν τα κατάφεραν στην Κομοτηνή να ξεπεράσουν τόσα εμπόδια  και μιλάμε για πολύ χοντρά εμπόδια τότε θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να είναι οδηγός για όλους.
Και όταν μιλάω για εμπόδια όσοι ξέρουν από ιστορία μπάσκετ στην Κομοτηνή καταλαβαίνουν τι εννοώ. Και πραγματικά  αν γίνουν όλα όπως θέλουν και πρέπει η επόμενη μέρα για τους ίδιους και γενικότερα για το τοπικό μπάσκετ από τις υποδομές μέχρι τις ανδρικές ομάδες δεν θα είναι το ίδιο. Στο κάτω κάτω το έγραφα εδώ και χρόνια πως την περίοδο της κρίσης για να υπάρχει μέλλον μόνο με τις συνεργασίες μπορεί να γίνει κάτι.
Βίοι αντίθετοι με την ΞΑΝΘΗ  όπου εδώ δημιουργήθηκε νέα ακαδημία αλλά φαίνεται να έχει πολύ γερές βάσεις και οι άλλες δύο ομάδες της πόλης ΑΡΙΩΝΑΣ  και  σίγουρα η ΑΣΠΙΔΑ  που πρωταγωνιστεί  τα τελευταία χρόνια και φέτος είναι η χρονιά της είναι σε καλό επίπεδο οργανωτικά και οικονομικά. Η  τελευταία έκλεισε μια σπουδαία συνεργασία με την SUNLIGHT .
Φυσικά το μοντέλο που πάει να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή δεν πρέπει να έχει την κατάληξη της Καβάλας.

ΓΣΕ Νέο ξεκίνημα.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ παραμένουν .

Σπουδαίες κινήσεις από τον νέο πρόεδρο του ΓΣΕ  Β.Μουλάκη.
Δείχνει αποφασισμένος να ξαναδώσει  την αίγλη  στην ομάδα του κρατόντας τον καλύτερο σκόρερ της ΓΈθνικής στο ρόστερ της ομάδας  και ο λόγος για τον Αδαμόπουλο που αποτελούσε μήλον της έριδος για πάρα πολλούς συλλόγους*.
 Αλλά όχι μόνο αυτό. Κράτησε και τον προπονητή που είχε  στην ΓΈθνική Παπαδόπουλο ανεξάρτητα σε ποιά τελικά κατηγορία θα παίξει ο ΓΣΕ.
Σε αυτό  προφανώς μέτρησε  η περιρέουσα ατμόσφαιρα και η ασάφεια που υπάρχει στο κατά πόσο θα υπάρξει αναδιάρθρωση  των Εθνικών κατηγοριών.
Ακούγονται πάρα πολλά από άνοδο και του δευτερου πιθανό και του τρίτου  της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  μέχρι και παραμονή  του ΓΣΕ.
Σημασία έχει πως η νέα διοίκηση του ΓΣΕ  βλέπει εντελώς διαφορετικά  την κατάσταση και προσπαθεί  να ξαναφέρει αισιοδοξία  στην ομάδα. Δεν έπεσε  στην παγίδα της μιζέριας που πάντα έρχεται μετά από ένα υποβιβασμό.
Με το κλείσιμο του Αδαμόπουλου αλλάζουν αναγκαστικά τα πλάνα πολλών ομάδων που έβλεπαν ως λάφυρο τους παίκτες  του ΓΣΕ  και ήταν μια ευκαιρία να χτίσουν τα δικά τους σύνολα για διεκδίκηση ανόδου ή και αγωνιστικής του ενίσχυση στην εθνική κατηγορία. Σε καθε πόλη υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες λίγοι , που είναι το δέλεαρ για όλους.
 Κατά περίεργο τρόπο σε εποχές μεγάλης κρίσης  πολλές ομάδες ψάχνονται για τις μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις που στόχο έχουν την άνοδο. Φαίνεται λειτουργεί ο εσωτερικός  τοπικός ανταγωνισμός μεταξύ ακαδημιών και ομάδων που βλέπουν πως μια παρουσία σε εθνική κατηγορία ανεβάζει ενδεχόμενα το πριστίζ τους. Πιστεύουν ότι λειτουργεί ως κράχτης νέων παιδιών για τις υποδομές τους που είναι και ο οικονομικός τους πνεύμονας.






* Ακούσθηκαν πολλά για ενδεχόμενη μεταγραφή του  από Απόλλων Δράμας μέχρι ομάδες της Καβάλς που παίζουν και θα παίξουν στην ΓΈθνική.

Πηγή http://kavala-sports.gr

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ Family day.....

ΑΣΠΙΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σιγά σιγά κλείνει το ρόστερ της η ΑΣΠΙΔΑ  για την νέα δοκιμασία της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
Πέρα από τις ανανεώσεις των δικών της παικτών που αγωνίσθηκαν την αγωνιστική που πέρασε στην Γ΄Εθνική ανακοίνωση την έναρξη συνεργασίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με τον πρώην γκαρντ του ΑΡΓΟΥΣ -ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ   Γιάννη Μανδαλάκη 
. Ήταν αναμενόμενη η ενίσχυση  στην συγκεκριμένη θέση μετά της φυγή του Χ"Μιχαηλίδη .
Είναι γνωστή η αγωνιστική παρουσία του παραπάνω παίκτη και το σίγουρο είναι πως θα βοηθήσει  παρά πολύ στην προσπάθεια της νέας του ομάδας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΣΠΙΔΑΣ  ο σχεδιασμός γίνεται πολύ προσεκτικά και η επιλογή των παικτών είναι βασική αρμοδιότητα -επιλογή του προπονητικού τημ

Και τυπικά πρωταθλήτρια η ΑΣΠΙΔΑ στις Γυναίκες

Τυπική διαδικασία  το τελευταίο  παιχνίδι της ΑΣΠΙΔΑΣ  με τον  ΑΣΤΕΡΑ  ήταν ήδη πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πηγαίνει  στα μπαράζ.
Ο λόγος η μη κάθοδος  του ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΥ  στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΓΑΣ.
Για την ιστορία η ΑΣΠΙΔΑ  κέρδισε  τον ΑΣΤΕΡΑ με 52-36 και το μυαλό είναι ήδη  στα μπαράζ της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Περισσότερα από το σαιτ της ΑΣΠΙΔΑΣ.  ΕΔΩ