Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Τελευταία αγωνιστική τυπική διαδικασία για τη πρώτη θέση όπου και πάλι η ομαδάρα του Σ,ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ θα εκπροσωπήσει επάξια την ΕΚΑΣΑΜΑΘ σε προκριματικά -πανελληνιο με την τις καλύτερες ευχές όλων να τη συνοδεύουν για μεγαλύτερη διάκριση.
Αήττητη η ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ υποδέχεται την ΑΣΠΙΔΑ σε ένα καθαρά τυπικό παιχνίδι.
Η ΑΣΠΙΔΑ δεν έχει καταφέρει να κάνει νίκη στη τελική φάση και μάλλον τερματίζει τελευταία.
    Ενδιαφέρον υπάρχει για το ποιά ομάδα θα βγει δευτερη. ΙΚΑΡΟΙ ή ΑΣΤΕΡΑΣ?
Στο πρώτο παιχνίδι ο ΑΣΤΕΡΑΣ μπήκε με τσαμπουκά και κέρδισε τους ΙΚΑΡΟΥΣ.
Εντός έδρας είναι ίσως  δύσκολο να ξαναγίνει πόσο μάλλον με την απουσία του ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ.

Μπορεί οι ΤΙΤΑΝΕΣ να είναι πρωταθλητές αλλά όλες οι ομάδες που πέρασαν στη τελική φάση  πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένες. Τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές θα πρέπει τώρα να χαλαρώσουν τους ρυθμούς και κυρίως να βρούνε ώρες για να περάσουν μαζί με τα παιδιά αλλά εκτός προπόνησης και παιχνιδιών.
Η θέση των προπονητών σε αυτες τις ηλικίες είναι ιδιαίτερη.
Είναι και παιδαγωγοί παράλληλα και αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία.
Καλές οι επιτυχίες αλλά οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν σε όλη αυτή τη πορεία είναι που θα θυμούνται στο μέλλον.
Και μπροστά  σ ΄αυτό  καμιά πρωτιά δεν είναι μεγαλύτερης σημασίας.
Μπορεί εάν έκαναν εκείνο ή το άλλο να είχαν κάποιες ελπίδες να είναι αυτοί πρώτοι αλλά οι τρεις αυτές ομάδες φέτος είναι άτυχες γιατί έπεσαν στην καλύτερη φουρνιά που έβγαλε η ΔΡΑΜΑ τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται απογοήτευση χρειάζεται προσγείωση να καταλάβουν πως αυτό που πέρασαν όλη τη χρονιά και αυτά που κατάφεραν είναι τεράστιας σημασίας για τους ίδιους αλλά και για τις ομάδες τους και τους μόνιμους συμπαραστάτες τους του γονείς τους.
                         Παρακολουθώ σχεδόν 5-6 χρόνια το παιδικό πρωτάθλημα και βλέπω πολύ δουλειά και προσπάθεια από όλες τις ομάδες. Το κακό είναι πως μόνο ένας κερδίζει στο τέλος και οι υπόλοιποι παρακολουθούν αλλά αυτά έχει το άθλημα .
 Έχει όμως και άπειρες χαρές που τις γεύτηκαν παίκτες-προπονητές σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος . Αν κάνουν ένα απολογισμό θα δουν ότι αξίζει να σταθούν στα απλά και τα καλά. Εδώ σε αυτές τις  ηλικίες   δημιουγούνται πολύ δυνατές φιλίες μεταξύ των παιδιών που βλέπουν με βάση τα όσα έζησα πως είναι δυνατές και στηρίζονται στον σεβασμό και στην ειλικρίνεια.
Συγνώμη  για τη πολυλογία και κλείνω με τις καλύτερες ευχές στην ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ.

2η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας
30/03/201415:00ΣΕΡΡΩΝ/ΟΜΟΝΟΙΑΣΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ
ΣΑΚΑΒΑΛΑΣ                                          
29/03/201418:00ΔΡΑΜΑΣ/ΔΓΑΤΙΤΑΝΕΣ  - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ
.




ασ

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ. 30/3/14

Σε αυτή την αγωνιστική μάλλον ξεκαθαρίζει το ποιος θα πέσει εκτός από τους ΕΘΝΙΚΟ και ΑΡΝΑΙΑ.

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΜΕΝΤ
Στην ΣΑΝΤΑ θέλουν να πάρουν με κάθε τρόπο πίσω το αίμα τους για την ήττα του πρώτου γύρου.
Ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση που είχαν θέλουν τη αποκατάσταση της "Ηθικής τάξης".
Αδιάφορη η ΣΑΝΤΑ καίγεται για βαθμούς η ΜΕΝΤ που μάλλον ακολουθεί τους άλλους δύο .

Μπορεί και να κριθεί και η άνοδος εάν ο ΓΑΣ δεν καταφέρει να πάρει το διπλό.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΓΑΣ
Στον πρώτο γύρο με ένα απίθανο καλάθι του Μασλαρινού (τρίποντο) έκλεψε ο ΓΑΣ κυριολεκτικά την νίκη. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό όλων είναι μόνο η νίκη για να μπορέσει να ελπίζει σε τυχόν στραβοπάτημα-ήττα των ΑΝΑΤΟΛΙΑ και ΑΣΠΙΔΑ και να δώσει μετά άλλη μια μεγάλη εντός έδρας μάχη . Αυτή τη φορά με την ΑΣΠΙΔΑ.
   Σε αυτό το παιχνίδι ΙΩΝΙΚΟΣ -ΓΑΣ ίσως κριθεί και η άνοδος. Αν δεν κάνει τη νίκη ο ΓΑΣ ξεχνάει τα όνειρα για άνοδο γιατί θα μείνει δύο βαθμούς πίσω 3εις αγωνιστικές πριν το τέλος.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ - ΑΡΝΑΙΑ.
Πολλά ακούγονται για την αγωνιστική πτώση της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ που την έβαλε πίσω από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Ακόμη και με τον τρίτο ΓΑΣ έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και δεν έκανε το ρεπό της. Δύσκολη υπόθεση η άνοδος φαίνεται.
Έχει μια πολύ εύκολη αναμέτρηση με την ΑΡΝΑΙΑ .

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΖΕΦΥΡΟΣ
Τι περιθώρια έχει το ΑΝΑΤΟΛΙΑ για άλλη ήττα ?
Άντε μία ακόμη γιατί στη δεύτερη είναι κάτω από ΑΣΠΙΔΑ και ΓΑΣ .
Δύσκολη η αποστολή του με τον ΖΕΦΥΡΟ που θέλει να αποδείξει ότι είναι από τις κορυφαίες ομάδες της πόλης και κάκιστα είναι σε αυτή τη βαθμολογική θέση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.
Αδιάφορ παιχνίδι βαθμολογικά και καλή ευκαιρία για πολλές δοκιμές και προσωπικές ενέργειες παικτών προκειμένου να δείξουν καλή εικόνα για τη νέα περίοδο μεταγραφών.

ΑΣΠΙΔΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ
Τη προηγούμενη χρονιά ήταν ντέρμπι ανόδου τα μεταξύ τους παιχνίδια. Κέρδισε την άνοδο η ΑΣΠΙΔΑ αλλά η άνοδος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΎΠΟΛΗΣ στην Β΄ έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στον ΕΘΝΙΚΟ  να παίξει στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ που δύο φορές την έχασε στο τσακ.
Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί όπως θα έπρεπε τη συμμετοχή του στην κατηγορία προκειμένου να είναι πόλος έλξης στον Ν.ΕΒΡΟΥ.
Τώρα θα αγωνίζεται στο τοπικό και πάλι από τη νέα περίοδο  ενώ η γηπεδούχος βλέπει την άνοδο στην Β΄ να είναι τρία τσιγάρα δρόμος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΑ              38       18-2
ΑΣΠΙΔΑ                    37       17-3
ΕΥΚΑΡΠΙΑ              37       16-5
ΓΑΣ                           36        16-4
ΙΩΝΙΚΟΣ                 33         13-7
ΖΕΦΥΡΟΣ                33        13-7
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ     30       10-10
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ          28       8-12
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ    27       7-13
ΤΙΤΑΝΕΣ                 27       6-15
ΜΕΝΤ                      24       3-18
ΑΡΝΑΙΑ                  23       3-17
ΕΘΝΙΚΟΣ                23       2-19

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ 1-6 29/3/14

Τρία τα παιχνίδια στο πρόγραμμα αλλά μόνο ένα θα γίνει. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΕΚ .
Στα άλλα δύο δεν κατεβαίνουν ΑΟΧ  και ΦΙΛΙΑ μάλλον για οικονομικούς λόγους (κάθε μετακίνηση στοιχίζει) έτσι κι αλλιώς δεν διεκδικούν τίποτα.
Πρωταθλητής ο ΟΡΦΕΑΣ και η μάχη για τη δεύτερη θέση. ΑΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ & ΑΕΚ είναι οι υποψήφιοι .
Θεωρητικά έχουν και οι τρεις ελπίδες αλλά περισσότερες έχει ο ΑΟΣ. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα πρέπει να κερδίσει με μεγάλη διαφορά την ΑΕΚ και να ελπίζει τη τελευταία αγωνιστική.
Η ΑΕΚ θέλει δύο νίκες με ΑΣΤΕΡΑ και ΟΡΦΕΑ τελευταία αγωνιστική.
Μπορεί να θέλουν τη δεύτερη θέση γιατί ελπίζουν ανακατατάξεις αλλά η διακύρηξη κάνει λόγο για άνοδο δεύτερης ομάδας από την ΕΝΩΣΗ μας μόνο εάν πέσει και δεύτερη ομάδα εκτός του ΕΘΝΙΚΟΥ να πέσουν και οι ΤΙΤΑΝΕΣ πράγμα απίθανο.
2η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                   
29/03/201419:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚΑΒΑΛΑΣ -
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ


ΣΕΡΡΩΝ/ΟΜΟΝΟΙΑΣΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡ -
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ


ΣΕΡΡΩΝ/ΟΜΟΝΟΙΑΣΑΘΛ ΟΜΙΛ ΣΕΡΡΩΝ -
ΦΙΛΙΑ ΓΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Για τις θέσεις 7-10 7ος ο ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ 8ος ο ΑΡΙΩΝΑΣ και δύο που υποβιβάζονται ΗΡΑΚΛΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.






Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Άνω – κάτω με το εργόσημο και το μπλοκ παροχής σε διαιτητές, κριτές (ποιος θα πληρώσει τα …σπασμένα;)

Άνω – κάτω με το εργόσημο και το μπλοκ παροχής σε διαιτητές, κριτές (ποιος θα πληρώσει τα …σπασμένα;)

Κάτι ήξεραν οι πρόγονοί μας που έλεγαν «Μάρτης – γδάρτης»! Αυτοί βέβαια, επικεντρωνόντουσαν στις καιρικές συνθήκες, αλλά εμείς αναφερόμαστε στο ελληνικό μπάσκετ που τείνει να εξαφανιστεί από τον αθλητικό χάρτη. Το μήνα Μάρτιο… Το μπλοκ παροχής υπηρεσιών σ’ όλους ανεξαιρέτως τους διαιτητές, το εργόσημο στους κριτές, κομισάριους, παρατηρητές και η δραστική μείωση στην επιχορήγηση είναι οι «καυτές πατάτες», που αναλύουμε σήμερα… Υπάρχει βέβαια και ένα καλό…
Τρεις …κηδείες και έναν μόλις γάμο έχουμε στο ελληνικό μπάσκετ τις πρώτες μέρες του Μάρτη – γδάρτη. Να ξεκινήσουμε από τα καλά; Τα εισιτήρια των αγώνων συμπεριλαμβάνονται στις αποδείξεις που «μετράνε» στην εφορία. Κάτι είναι κι αυτό…
Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό μπάσκετ μετά τη «γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 4225/2014» από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας. Με το επίμαχο άρθρο επεκτείνεται η καταβολή της αμοιβής και η ασφάλιση μέσω εργοσήμου στους απασχολούμενους αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγή αθλητικών αγώνων. Αναφέρεται, εν ολίγοις, στις παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων:
1. Το προσωπικό ασφάλειας και περιφρούρησης των αθλητικών αγώνων.
2. Το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως φροντίδα/πότισμα χλοοτάπητα, συντήρηση γραμμών αγωνιστικού χώρου, λειτουργία φωτεινών πινάκων βαθμολογίας, κ.λπ..
3. Το προσωπικό διοικητικής και λειτουργικής υποστήριξης αθλητικών αγώνων, όπως: ταμίες εκδοτηρίων εισιτηρίων, προσωπικό υποδοχής και φιλοξενίας θεατών, ελεγκτές εισιτηρίων, θυρωροί, κ.λπ..
4. Το προσωπικό εξυπηρέτησης φιλάθλων, όπως ταξιθέτες, κ.λπ..
5. Το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (αφορά τους αθλητικούς αγώνες στους οποίους προβλέπεται Γραμματεία Αγώνων, π.χ. αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, κ.λπ.).
6. Οι παρατηρητές Αγώνων.
7. Οι κριτές αγώνων (αφορά τους αθλητικούς αγώνες στους οποίους προβλέπονται Κριτές Αγώνων, π.χ. αγώνες στίβου).
8. Οι μεταφραστές αλλοδαπών αθλητών και τεχνικού επιτελείου (προπονητές, γυμναστές, κ.λπ.).
9. Το προσωπικό που απασχολείται στην εκφώνηση και τη μουσική επιμέλεια των αθλητικών διοργανώσεων.
10. Οι τραυματιοφορείς.
11. Το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες στάθμευσης αυτοκινήτων: αφορά τα γήπεδα/στάδια που διαθέτουν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, η εκμετάλλευση του οποίου δεν έχει εκχωρηθεί/μισθωθεί σε άλλους φορείς ή ιδιώτες.
Ξεκαθαρίζει, δε, ότι οι εργαζόμενοι εντάσσονται στην ασφάλιση μέσω εργοσήμου μόνο εφόσον απασχολούνται από νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού αποκλειστικά κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων, δεν συνδέονται με άλλη σχέση εργασίας με τους εργοδότες – νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού και δεν υπάγονται στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης για την αυτή απασχόληση.
Αλλά ας τα απλοποιήσουμε τα πράγματα για να γίνει σαφές τι θέλει να πετύχει το εν λόγω άρθρο. Η κυβέρνηση εξ αρχής, όπως γνωρίζουμε, ήθελε να επιτύχει τον περιορισμό του «μαύρου χρήματος», του χρήματος δηλαδή, που δίδεται δίχως αποδείξεις και το οποίο δεν φορολογείται. Αναζητούσε λοιπόν, απεγνωσμένα πηγές που παρήγαγε το «μαύρο χρήμα» και τις βρήκε στον αθλητισμό και δη, τον ερασιτεχνικό. Αναφερόμαστε σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες, στις οποίες οι διαιτητές, κριτές, κομισάριοι λαμβάνουν μόνο τα έξοδά τους και τίποτα παραπάνω. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού της ΕΟΚ, το οποίο είναι υπογεγραμμένο και επικυρωμένο από τη ΓΓΑ, οι διαιτητές και οι κριτές ασκούν λειτούργημα. Δεν εργάζονται, δεδομένου ότι τα πρωταθλήματα είναι ερασιτεχνικά, αλλά παράγουν εθελοντικό έργο. Λαμβάνουν, εν τούτοις, ποσό που ισούται με τα έξοδα μετακίνησής τους στα παιχνίδια και τα οποία ορίζονται από την ομοσπονδία. Οι κριτές, επί παραδείγματι, δύναται να ταξιδέψουν στο Σούνιο λαμβάνοντας ποσό της τάξεως των οκτώ – δέκα ευρώ, ενώ στους διαιτητές καταβάλλεται ελάχιστα υψηλότερο ποσό. Τώρα, θα μας ρωτήστε πως είναι δυνατό να …ταξιδέψει κάποιος στο Σούνιο με οκτώ ευρώ όταν η βενζίνη έχει φθάσει στο 1,7 ευρώ το λίτρο; Ούτε με …ωτοστόπ δεν γίνεται. Σε τέτοιες «εκδρομές» συγκεντρώνονται οι διαιτητές και οι κριτές και μεταβαίνουν μ’ ένα αυτοκίνητο, μοιράζοντας τα έξοδα ή ορίζονται όσοι είναι πιο κοντά σ’ αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές. Και το πιο βασικό είναι ότι τα χρήματα μπαίνουν στις τσέπες τους ύστερα από έξι και οκτώ μήνες, που πρακτικά σημαίνει ότι χρηματοδοτούν τα πρωταθλήματα του μπάσκετ έως ότου η επιχορήγηση σταλεί από την ΓΓΑ στην ΕΟΚ.
Εξαιτίας λοιπόν, δραστικής μείωσης της επιχορήγησης της ΕΟΚ, που έχει φθάσει στα 1,3εκ. ευρώ, αποφασίστηκε οι παράγοντες των συλλόγων ν’ αναλάβουν και το κόστος διεξαγωγής του αγώνα. Από εδώ, λοιπόν, ξεκινούν τα δύσκολα για όλους. Όταν μιλάμε για το «εργόσημο» πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα ένσημο, το οποίο επιβαρύνεται με 25% του ποσού που λαμβάνει ένας κριτής ή ένας παρατηρητής. Σιγά τα λάχανα, θα πείτε τώρα…. Αντί ο πρόεδρος να δώσει δέκα ευρώ, θα καταβάλει 12,5 ευρώ. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πάρτε χαρτί και στυλό και γράψτε πόσους αγώνες ετησίως δίνει ένας σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, όπως στο αντρικό, γυναικείο, παιδικο-εφηβικό, νεάνιδες – κορασίδες, τμήματα υποδομής. Προσθέστε σε κάθε αγώνα τα οδοιπορικά που δίνονται σε διαιτητές ή διαιτητή και κριτές και πολλαπλασιάστε το άθροισμα με τα παιχνίδια. Αναντίρρητα, το ποσό είναι υψηλό για ερασιτέχνες παράγοντες.
Πάμε, τώρα, ανάποδα. Ο πρόεδρος μπορεί να υποστηρίξει ότι θα δώσει το ποσό που έχει ορίσει η ΕΟΚ, χωρίς το εργόσημο, μετακυλώντας το 25% στους κριτές, τους παρατηρητές και τους κομισάριους. Οι τελευταίοι λοιπόν, με τα δέκα ευρώ ανά αγώνα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τη βενζίνη και ποσοστό της συντήρησης του αυτοκινήτου τους, να καταβάλουν το 25% για το εργόσημο και να φορολογηθούν ετησίως για τα χρήματα που έλαβαν. Τι τους μένει στο τέλος; Μάλλον, τίποτα… Και έχουν και τη ψυχολογική φθορά από τις αναμετρήσεις. Άρα, ποιος ο λόγος ν’ ασχοληθούν;
Αλλά ας περάσουμε τώρα, και στους διαιτητές, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν μπλοκ παροχής υπηρεσιών που θα κόβουν σε κάθε παιχνίδι. Σκεφτείτε τώρα πόσους αγώνες σφυρίζουν οι διαιτητές σε τοπικές κατηγορίες αλλά και σ’ αυτές της Β’ και Γ’ εθνικής και πολλαπλασιάστε το άθροισμα επί 20 ευρώ μέσο όρο. Αφαιρέστε το φόρο που είναι 25%, άλλο τόσο που θα φορολογηθείτε ανάλογα την κλίμακά σας, αλλά και τα 500 ευρώ που πρέπει να δώσετε ως επιτηδευματίας. Πόσα χρήματα σας μένουν στο τέλος; Ταπί και ψύχραιμος… Εκτός κι αν το 25% το καταβάλει ο πρόεδρος της ομάδας, αλλά μάλλον δεν έχετε καμία τύχη. Το κόστος για κάθε σωματείο είναι υψηλό.
Συμπερασματικά, η πολιτεία άριστα προσπαθεί να μειώσει τη διακίνηση του «μαύρου χρήματος», άριστα αναζητεί τρόπους περιορισμούς, όμως, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι το σωστό μέρος που μπορεί κάποιος να ψάξει. Στον επαγγελματικό αθλητισμό, μάλιστα, δεν τίθεται θέμα, καθώς οι διαιτητές διατηρούν μπλοκ παροχής υπηρεσιών ενώ λογικά οι σύλλογοι θ’ αποφασίσουν τις προσεχείς ημέρες σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο να καταβάλλουν το ποσό του εργόσημου στους κριτές. Το ερώτημα όμως, είναι τι θα γίνει με την παραγωγική διαδικασία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ίσως και λόγω της οικονομικής κρίσης, τα σωματεία ανά την Ελλάδα πρέπει να σκεφθούν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεως και οικονομικής ενδυναμώσεως τους. Ίσως, είναι προτιμότερο να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα λιγότερες ομάδες αλλά πιο εύρωστες οικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑ-ΟΡΦΕΑΣ & ΑΣΤΕΡΑΣ-ΦΙΛΙΑ



Πριν από την έναρξη του αγώνα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αντιμετωπίζαμε  την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με το επίπεδο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή η ήττα ήταν αναμενόμενη. Στόχος μας ήταν η συμμετοχή όλων των παικτών και η όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση έτσι ώστε να κρατήσουμε τη διαφορά σε λογικά πλαίσια.
Αν και ξεκινήσαμε δυναμικά το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την κούραση αλλά και την μουδιασμένη είσοδο του Σκοπού στο γήπεδο δεν καταφέραμε να κρατηθούμε για πολύ ώρα κοντά στο σκορ καθώς με το πέρασμα του χρόνου οι αντίπαλοι έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό και να φτάνουν τη διαφορά στους 18 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου.
Αυτή η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και στην τρίτη περίοδο αφού οι προσπάθειες μας για σουτ από την περιφέρεια αν και υπό καλές συνθήκες ήταν άστοχες αλλά και η νευρικότητα των παικτών μου στης βολές(12/24) δεν άφηναν περιθώρια βελτίωσης. 
Στην τελευταία περίοδο εκμεταλλευτήκαμε την είσοδο των νεαρών παικτών της αντιπάλου  και βελτιώσαμε την εικόνα μας σε άμυνα και επίθεση χωρίς αυτό βέβαια να αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστήκαμε για πολλοστή φορά φέτος με σημαντικές απουσίες (Αμαραντίδης,Ευαγγελου,Καρακασίδης,Κατσιαβριάς), αλλά οι παίκτες που ήταν παρόν έδειξαν ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης και με σκληρή  δουλειά μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.
Να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Σκοπού για την άνοδο στην ΄Γ εθνική αλλά και να τους συγχαρώ για το ήθος και τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός παρκέ.


Διαιτητές: Ντούρας - Αποστολίδης

Δεκάλεπτα: 9-16, 22-40 (ημ.), 34-62, 50-74

Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Γιαννακουδάκης 6(2) , Μπερτσίμας 4, Σταικογλου 2, , Χριστοδούλης 4, Χερκελετζής 5, Κιρκιντζιώτης 19, Η. Παπαδόπουλος 6, Θεοδωρίδης 4, Καραμάνης , Τσολακίδης.
Ορφέας Σκοπού (Κοκολιός): Ιωσηφίδης , Χαμάλης 2,Σουλούγκας 11 Κουτσιαντζής 2, Καδής 11, Πεχλιβάνης 14(4), Γκουτζιομήτρος 8, Τεβετζίδης 9, Καβαργύρης 10,Γκαβανόζης, Κατσικάς 7.





Το προτελευταίο ταξίδι της ομάδας μας εκτός έδρας  για το φετινό πρωτάθλημα, συνοδεύτηκε από ακόμη μία ήττα η οποία δεν μπορώ να πω ότι ήταν αναμενόμενη λόγω το ότι η ομάδα μου ήτανε πλήρης.
Προσπαθήσαμε από την αρχή του παιχνιδιού να δείξουμε οτί μπορούμε να διεκδικήσουμε την νίκη επιβάλλοντας τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι και καταφέραμε να δημιουργήσουμε και μια μικρή διαφορά στα πρώτα λεπτά την οποία δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με την ομάδα μου να δυσκολεύεται αρκετά στο κατέβασμα της μπάλας και τα καλάθια να έρχονται κυρίως από καταστάσεις 1 εναντίον 1 στις οποίες εκμεταλλευτήκαμε την ανοιχτή και πιεστική άμυνα του αντιπάλου.
Τα προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας συνεχιστήκαν και στο 3ο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την άμυνα που εφάρμοσε ο Αστέρας  στο κέντρο του γηπέδου έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους να εκμεταλλευτούν τα λάθη μας και να πετύχουν εύκολους πόντους κυρίως στον αιφνιδιασμό. Ενώ ήδη είχε δημιουργηθεί μία διαφορά περίπου 10 πόντων στο σκόρ υπέρ του γηπεδούχου ήρθε και η αποβολή του Ευαγγέλου ,που μέχρι εκείνο το σημείο ήτανε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μου, κάτι το οποίο πρόσθεσε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην λειτουργία μας σε άμυνα και επίθεση και φυσικά εκμεταλλευόμενος ο Αστέρας την αδράνεια μας στο σημείο αυτό έφτασε την διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους.
Πριν το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού όλα έδειχναν ότι θα υποστούμε μία βαριά ήττα. Οι παίχτες μου κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο να αλλάξουν εντελώς εικόνα και να παρουσιαστούν πιο σοβαροί και αποφασισμένοι να γυρίσουν ακόμη και το παιχνίδι υπέρ τους. Αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα και βελτιώνοντας την επίθεση με  πολύ καλή περιστροφή της μπάλας ρίξαμε τη διαφορά στους 10 πόντους αλλά τελικά η ατυχία στα σουτ στα τελευταία λεπτά δεν μας επέτρεψε να ελπίζουμε για κάτι παραπάνω. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την ψυχραιμία, τα ψυχικά αποθέματα και την ενέργεια που βγάλανε στην τελευταία περίοδο και δείξανε ότι η εικόνα της ομάδας στο 3ο δεκαλέπτου ήτανμια ατυχή στιγμή.

Διαιτητές : Κατρακάρης, Μαγκαφάς

Δεκάλεπτα: 12-13, 25-25, 54-39, 67-57
Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης): Παπαζώτος 18 (1), Ανίσογλου, Ραψομανίκης 3, Ρότσας 20 (4), Ζωτίδης 3 (1), Κωστάκης, Μπακιρτζής, Σαμαράς 2, Τσομπουλτής, Πανδής 5, Μυτικόπουλος 4, Λ. Παπαδόπουλος 12.
Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Γιαννακουδάκης , Μπερτσίμας 4, Ευαγγέλου 7, Κατσιαβριάς, Χριστοδούλης 4, Χερκελετζής 2, Κιρκιντζιώτης 5, Η. Παπαδόπουλος 6, Θεοδωρίδης 10, Καρακασίδης 10 (2), Καραμάνης 3, Αμαραντίδης 6.





Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ-ΙΚΑΡΟΙ & ΑΣΤΕΡΑΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ

 . Νίκες για τους φιλοξενούμενους με ίδιο σκορ και στα δύο παιχνίδια  38-56.
Δεν φάνηκε να τους επηρέασε καθόλου του μικρούς του ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ η κούραση και η πίκρα στο παιχνίδι του εφηβικού και πήραν άλλη μια νίκη εκτός με τον ΑΣΤΕΡΑ. Είναι πρωταθλητές πανάξια έχοντας το απόλυτο .
 Δίκαια 100% σύμφωνα με την αποδοσή που είχε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη ο ΑΣΤΕΡΑΣ και να πάρει τη νίκη για την τιμή των όπλων .

Στο άλλο παιχνίδι η ΑΣΠΙΔΑ φιλοξένησε τους ΙΚΑΡΟΥΣ χωρίς να προβάλει αντίσταση και έχασε για δεύτερη φορά από την ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ.
Η πρώτη θέση έκλεισε μένει ένα παιχνίδι για να κριθεί ποιά ομάδα θα είναι δεύτερη..
 ΙΚΑΡΟΙ-ΑΣΤΕΡΑΣ την τελευταία αγωνιστική ενώ οι πρωταθλητές υποδέχονται την ΑΣΠΙΔΑ που δεν σημείωσε ακόμη νίκη και μάλλον είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.


Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 23/3/14

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΑ                           81-61
Παράσταση για ένα ρόλο . Μέχρι τριάντα πόντους έφτασε η διαφορά για τον ΓΑΣ.
Αλλάζουν πολύ τα δεδομένα αν κάνει άλλη μια ήττα το ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Π.Χ ΔΡΑΜΑ) όπου ουσιαστικά χάνει στις ισοβαθμίες με ΑΣΠΙΔΑ και ΓΑΣ.

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ                     65-87
Άλλη μια ήττα με μεγάλη διαφορά για τον ΕΘΝΙΚΟ.

ΜΕΝΤ-ΑΣΠΙΔΑ                              46-73
Εύκολο απόγευμα για την ΑΣΠΙΔΑ που είχε το αυτί στημένο στο παιχνίδι ΓΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Γ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ Πέντε λεπτά άντεξε η ΜΕΝΤ και μετά ξεφύγαμε . Εύκολο παιχνίδι .


 xanthibasket . Tο μυαλό ήταν στο παιχνίδι της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ?
.Το μυαλό είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον ΕΘΝΙΚΟ και έπεται το παιχνίδι με τον ΓΑΣ.


 xanthibasket Η νίκη του ΓΑΣ αλλάζει κάτι?

Γ.Σ . Σπουδαία νίκη για τον ΓΑΣ και μπήκε ακόμη πιο πολύ στο παιχνίδι
.Το ΑΝΑΤΟΛΙΑ έχει πολλά προβλήματα απουσιών και κρίνετε ακόμη και η άνοδος του σε περίπτωση ισοβαθμιών.
 Ο ΓΑΣ για να ελπίζει  θα πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια που απομένουν.
Πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.


ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ-ΕΥΚΑΡΠΙΑ     56-63
Νίκησε η ΕΥΚΑΡΠΙΑ αλλά τα αποτελέσματα δεν την ευνοούν . Θα περιμένει στραβοπατήματα από ΑΣΠΙΔΑ και ΓΑΣ.
 

ΑΡΝΑΙΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ                        67-83
Απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα του ΓΡΗΓΟΡΙΆΔΗ μετά και την ήττα της ΜΕΝΤ πήρε την ανάσα που χρειάστηκε. Οι βλέψεις είναι να πετύχουν νίκες σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.


ΖΕΦΥΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
Στις 20,00 η έναρξη του παιχνιδιού.