Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΓΣΕ-ΑΡΕΤΣΟΥ 74-72

Έγινε το παιχνίδι μεταξύ ΓΣΕ  και ΑΡΕΤΣΟΥ με νικητή τον ΓΣΕ  με 74-72.

ΚΥΠΕΛΟ ΘΥΕΛΛΑ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ

Υπό άλλες συνθήκες μπορεί η μάχη του κυπέλλου να ήταν ντέρμπι αλλά μόνο έτσι δεν εξελίχθηκε.
Η ΘΥΕΛΛΑ με το επιβλητικό 88-60  πέρασε στην επόμενη φάση αφήνοντας και την δεύτερη ομάδα U20 (από τον όμιλο) μετά την ΑΣΠΙΔΑ  εκτός.
Με μόνο πέντε παίκτες παρατάχθηκε η φιλοξενούμενη ομάδα χωρίς τον Σ.Καμαράκη στον πάγκο.
Επόμενο να γίνει λεία στις ορέξεις της γηπεδούχου ομάδας που προερχόταν και από ήττα στο πρωτάθλημα και ήθελε μια επιτυχία για να αλλάξει το κλίμα.
Και η επιτυχία ήρθε με πολύ εύκολο τρόπο. Ξεχώρισε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γ.Μανάκας.

Σχόλια από φιλάθλους του παιχνιδιού.
"Περιμέναμε μια πλήρη ομάδα γιατί είχαμε ακούσει τα καλύτερα για την U20 της Αγ.Βαρβάρας.
Με έκπληξη είδαμε να παρατάσσεται μια πεντάδα μόνο χωρίς τον προπονητή της. Νομίζω ότι γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού του κυπέλλου αλλά κάτι τέτοιο δεν βοηθάει"

Για τον ίδιο θεσμό ο ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΑΟΣ πέρασαν στην επόμενη φάση μαζί φυσικά με την Φιλία που είχε κερδίσει την ΑΣΠΙΔΑ U20.
 Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι
ΑΣΤΕΡΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ
ΦΙΛΙΑ-ΑΟΣ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΚΥΠΕΛΟ ΦΙΛΙΑ -ΑΣΠΙΔΑ 72-70

  Αγώνα κυπέλλου χθες στην Ορεστιάδα μεταξύ ΦΙΛΙΑΣ και ΑΣΠΙΔΑΣ U20.
Νικήτρια  η ομάδα της ΦΙΛΙΑΣ με 72-70  σε 'ενα πολύ καλό παιχνίδι.
Αλλά πριν την ενημέρωση για το παιχνίδι  μια ανακοίνωση που έβγαλε η ΑΣΠΙΔΑ με πολλά καυστικά σχόλια για την στάση των διαιτητών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ έχει ορισμένες απορίες, μετά το χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου στην Ορεστιάδα και ψάχνει απαντήσεις από τους "υπεύθυνους".
Δηλώσαμε συμμετοχή στον φετινό θεσμό του κυπέλλου με την under-20 ομάδα μας γιατί θέλαμε να στηρίξουμε τον θεσμό και γιατί πιστεύουμε ότι κάθε προσπάθεια αναβάθμισης απ΄την Ένωση πρέπει να έχει την βοήθεια των σωματείων.
Μαζέψαμε τους αθλητές-μαθητές της ομάδας μας (15-20 χρονών) από τα σχολεία τους και κάναμε καθημερινή μέρα 450 χιλιόμετρα για να είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας.
Μόλις φτάσαμε στην Ορεστιάδα πληροφορηθήκαμε ότι οι δύο διαιτητές που μας παίζουν, σφύριξαν την προηγούμενη εβδομάδα το παιχνίδι Φιλία-Αρίων Ξάνθης για το τοπικό πρωτάθλημα και οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από την διαιτησία και σήμερα θα σφυρίξουν για να ρεφάρουν την προηγούμενη απόδοσή τους. Δεν δώσαμε καν σημασία γιατί δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέτοιες λογικές στον χώρο.
Δεν θα αναφερθούμε στο τι σφύριξαν ή δεν σφύριξαν οι δύο διαιτητές πρώτον γιατί η ανικανότητα ως γνωστόν είναι ανίκητη, δεύτερον γιατί εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στο κοινό της Ορεστιάδας, που μετά το τέλος του αγώνα μας έδωσε συγχαρητήρια καυτηριάζοντας την στάση των διαιτητών, τρίτον γιατί σεβόμαστε απεριόριστα την Φιλία και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τον διαιτητικό θίασο.

Θα σταθούμε όμως κατά λέξη στο τι ανέφεραν οι "άρχοντες" του αγώνα κατά την διάρκεια του:
κ. Παπαγερίδης προς προπονητή μας: ξέρω γιατί αντιδράτε στα σφυρίγματα, παίζετε το παιχνίδι άλλων!!!!!!
κ. Παπαγερίδης προς προπονητή μας: αν δεν βγει έξω ένας φίλαθλος σας θα σηκωθώ και θα φύγω!!!!!!
κ. Γιαννούλης προς παίκτη μας: o παίκτης του λέει ότι έχει ιδρώτα στο παρκέ και ο "φτασμένος" διαιτητής απαντάει με τρόπο ειρωνικό και υποτιμητικό σκύψε και σκούπιστο εσύ, εγώ θα το κάνω!!!!!!
κ. Γιαννούλης προς προπονητή μας: σσσσσσσσσ σκάσε αυτά θα τα λες εκεί που περνάνε!!!!!!
κ. Γιαννούλης προς προπονητή μας: ποιος είσαι δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα!!!!!!
κ. Γιαννούλης προς προπονητή μας: σε τάιμ-άουτ στο τέλος του παιχνιδιού ρωτάει από που θα γίνει η επαναφορά της μπάλας, δεν του απαντάει γυρνάει το κεφάλι και φεύγει από την άλλη για να έρθει ο κ. Παπαγερίδης να δώσει την απάντηση
κ. Γιαννούλης προς προπονητή μας: ο προπονητής μας του λέει ότι ο αντίπαλος σουτάρει στα τελευταία λεπτά μόνο βολές (από τους 62 πόντους και μετά σκοράρει μόνο με βολές) και η απάντηση είναι "έτσι είναι αυτά".

Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ θα προωθήσει όλα τα παραπάνω στα αρμόδια και υπεύθυνα όργανα και θα περιμένει να πάρει πειστικές απαντήσεις. Αν δεν λάβει υπεύθυνες απαντήσεις θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να προστατέψει τους παίκτες και τους προπονητές της από παρόμοιες χυδαίες και απαράδεκτες συμπεριφορές.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους της Φιλίας Ορεστιάδας για την χθεσινή υποδοχή, φιλοξενία και τις άριστες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα κυπέλλου. Συγχαρητήρια για την νίκη-πρόκριση στην τετράδα και οι ευχές μας θα σας συνοδεύουν στην συνέχεια του θεσμού. Αυτό που προσφέρετε στο άθλημα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή είναι ανεκτίμητο.

Για το παιχνίδι σχόλια από το σαιτ της ΑΣΠΙΔΑΣ.


ΗΤΤΑ ΣΑΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ UNDER-20
Είναι κάποιες ήττες, που μόλις φύγει το σφίξιμο των πρώτων λεπτών, σου αφήνουν καλύτερη γεύση και ικανοποίηση απ΄ότι οι νίκες.
Η ομάδα των under-20 ταξίδεψε χθες στην Ορεστιάδα έχοντας να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα. Οι Καραμπίνης και Ελευθερίου ανέβασαν υψηλό πυρετό και τελευταία στιγμή δεν ακολούθησαν την αποστολή, ο Πεχλιβάνης είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, δοκίμασε αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί και ο Παπαδάκης στο 3΄ μόλις λεπτό έπαθε τράβηγμα στον δικέφαλο και αποσύρθηκε από το παιχνίδι και απέμειναν μόλις 6 παίκτες (2 από το παιδικό, 2 από το εφηβικό και 2 από το ανδρικό).
Στο πρώτο δεκάλεπτο η Φιλία πατούσε καλύτερα στο παρκέ και εκμεταλλευόμενη το σοκ από τον τραυματισμό του Παπαδάκη προηγήθηκε 22-8.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες μας σταδιακά βελτίωσαν την άμυνα ενώ και στην επίθεση τα ποσοστά ανέβηκαν και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο 37-30.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η υπερπροσπάθεια των παικτών μας συνεχίστηκε. Με σύνθετες άμυνες και μεγάλα σουτ έμειναν κοντά στο σκορ μειώνοντας σε 52-48.
Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου η κούραση και οι λιγοστές ανάσες των παικτών μας έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με 9 πόντους διαφορά. Η ψυχή όμως και το σθένος των παικτών μας φώναξαν παρών και με απίστευτη ψυχραιμία έσφιξαν την άμυνα, πήραν μεγάλες φάσεις στην επίθεση και κατόρθωσαν να γυρίσουν το παιχνίδι στον πόντο 67-66.
Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο οι παίκτες μας πάλευαν για την νίκη, κάνοντας όλο τον σύλλογο περήφανο για την χθεσινή τους εμφάνιση και τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν αθλητές 15-20 χρονών.
Το τελικό 72-70 ήρθε γιατί έτσι έκριναν οι άρχοντες του αγώνα αλλά αυτό δεν μπορεί καν να αγγίξει αυτό που πέτυχαν τα παιδιά και αναγνώρισαν όλοι οι φίλαθλοι την χθεσινή μέρα.
Εξαιρετικοί Τσιώγκας και Κουρτίδης σκόραραν με κάθε τρόπο απέναντι στην αντίπαλη άμυνα. Ο Δάτσης οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας ενώ ο Ντεμάι ήταν αυτός που με τις διεισδύσεις και τα σουτ του έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Οι Καργίδης και Μαντζουράνης πρωταγωνίστησαν στις σύνθετες άμυνες που παίξαμε, μάζεψαν όλα τα ριμπάουντ και πήραν συνετές επιθέσεις.
Μάγκες τα συγχαρητήρια είναι λίγα. Σας ευχαριστούμε για το χθεσινό παιχνίδι.

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ 72-70
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-08, 37-30, 52-48, 72-70
AΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Παπαδάκης 2, Καργίδης 5(1), Μαντζουράνης 3, Ντεμάι 13, Δάτσης 5, Τσιώγκας 21(5), Κουρτίδης 21(2), Πεχλιβάνης

 

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΑΝΔΡΩΝ 5-6/3/2016

 Νίκη για Αρίωνα με την ΘΥΕΛΛΑ 61-60  .
Ήττα για την αποδεκατισμένη ΦΙΛΙΑ   από το Σουφλί.Και ουσιαστικά τελειώνει η προσπάθεια για την τετράδα.
Εύκολη υπόθεση για τον ΑΙΑΝΤΑ το παιχνίδι με τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ .
Τέλος ο ΑΣΤΕΡΑΣ κέρδισε με άνεση και με μεγάλη διαφορά τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ .
Ουσιαστικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ πρώτος Πλεονέκτημα έναντι της ΘΥΕΛΛΑΣ ο ΑΡΙΩΝΑΣ και ο ΑΙΑΝΤΑΣ θα κλείσουν την τετράδα. Εθνικος και Φιλία έμειναν πολύ πίσω.





Αγώνας                                         



ΑΙΑΣ  - ΠΑΝΘΗΡΕΣ               67-68



ΕΘΝΙΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ    65-55



ΑΡΙΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ                 61-60



 ΣΟΥΦΛΙ - ΦΙΛΙΑ  



ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  - ΑΣΤΕΡΑΣ   75-108

Tώρα δυο λόγια για το παιχνίδι.
 Ήταν ουσιαστικά για το ποιος θα πάρει την δεύτερη θέση. Ο γηπεδούχος είχε νικήσει στον πρώτο γύρο και με νίκη του εξασφάλιζε ακόμη καλύτερη θέση για την τετράδα.
Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ο Αρίωνας ήταν σαφέστατα καλύτερος. Νεανική ομάδα έτρεξε πίεσε και πήρε κεφάλι στο σκορ. Η Θύελλα πιο αργή δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αρίωνα.
Το ημίχρονο έκλεισε 43-30  .
Τρίτο δεκάλεπτο και αλλάζουν όλα. Ο προπονητής της Θύελλας (καλορίζικος και καλή δύναμη) αλλάζει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Με μια πολύ ιδιαίτερη ζώνη ουσιαστικά κάλυπτε το τετράγωνο της ρακέτας μην επιτρέποντας καμιά διείσδυση . Άφησε ελεύθερο το σουτ και δικαιώθηκε. Αποτέλεσμα δεκαλέπτου 1-16 και μπροστά η Θύελλα με ένα καλάθι διαφορά.
Ένα πόντο σημείωσε ο Αρίωνας με βολή από αντιαθλητικό φάουλ. Τραγική εικόνα. Και το πιο σπουδαίο ενώ ο Μ.Ο  του ΑΡΙΩΝΑ είναι μικρός δεν έβγαλε ούτε ένα αιφνιδιασμό σε αντίθεση με την ΘΥΕΛΛΑ που είχε 3-4  . Τέταρτο δεκάλεπτο και μέχρι το τέλος η διαφορά ήταν στο καλάθι.
Στο 03,23  ισοφάρισε ο Αρίωνας 57-57  πέρασε μπροστά με τρίποντο 60-57
01,09  60-59
00,12,3 ο  Μόκαλης κάνει το 60-60 με 1/2 βολές και με βολές 1/2  για τον ΑΡΙΩΝΑ 00,10,3 γίνεται το τελικό 61-60.
Πολύ κακό παιχνίδι  με ελάχιστο κόσμο και πολύ κακή διαιτησία . Πολλά τα παράπονα και από τις δύο ομάδες.




Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 6/3/2016

ΖΕΦΥΡΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ         51-55

ΒΑΟ-ΑΕΚ                         72-79

ΓΑΣ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ           72-81

ΓΕΦΥΡΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ  67-60  *

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ-ΧΑΝΘ         63-73   *

ΙΚΑΡΟΙ-ΟΡΦΕΑΣ             64-73   *

ΓΣΕ-ΑΡΕΤΣΟΥ  (Δεν έγινε γιατί όλη την εβδομάδα το κλειστό ήταν κέντρο φιλοξενίας προσφύγων)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ *

2os_vorras_20

* Πηγή http://www.infobasket.gr