Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στο ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΠΙΔΑ 80-81 (75-75)

Το αουτσάιντερ που ξεκίνησε το εφηβικό με 6 παίκτες μόνο και μόνο για να έχουν παιχνίδια τα
 παιδιά .
 Παιχνίδι το παιχνίδι σε ένα δύσκολο όμιλο με πολύ καλές ομάδες ( άλλωστε τα δύο παιχνίδια με τον ΓΑΣ κρίθηκαν στην παράταση) κατάφερε να περάσει στη τελική φάση με αντιπάλους δύο ομάδες που ήταν τα φαβορί ΑΡΙΩΝΑΣ και ΤΙΤΑΝΕΣ δύο ομάδες που τη χρονιά του παιδικού ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι για τον τίτλο του πρωταθλητή .
Ποιος αλήθεια υπολόγιζε ότι θα  έβγαινε  πρωταθλητής ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον πιο σπουδαίο τρόπο με νίκη μέσα στην έδρα του μεγάλου φαβορί.
Αυτό που στερήθηκαν ως παιδική ομάδα τη προηγούμενη χρονιά τη συμμετοχή στη τελική φάση (στη θέση της η ΕΝΩΣΗ)  το κέρδισαν με το σπαθί τους φέτος και φυσικά κατάφεραν να βγούνε πρωταθλητές .
Είχα γράψει ότι στο πρώτο παιχνίδι με τους ΤΙΤΑΝΕΣ το έχασε η ΑΣΠΙΔΑ το παιχνίδι .
   Κάποιοι πίστεψαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσουν μέσα στη ΔΡΑΜΑ.
 Η νίκη των ΤΙΤΑΝΩΝ επί του ΑΡΙΩΝΑ εντός τρόμαζε πολλούς.
Όλο αυτό το σκηνικό προμήνυε μεγάλη μάχη και είναι αλήθεια πως οι φίλαθλοι είδαν πολύ σπουδαίο από κάθε άποψη παιχνίδι. Μεγάλο σκορ τρέξιμο πάθος ένταση αμείωτο ενδιαφέρον λόγω παράτασης.
Εκρηκτικό κοκτέιλ που μόνο το μπάσκετ προσφέρει απλόχερα . Ασφαλώς έχω και πολλούς λόγους να χαίρομαι περισσότερο (Ξανθίωτης-γονιός κλπ) αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες .
    
 Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι οι μικροί φίλαθλοι της ΔΡΑΜΑΣ έδωσαν άλλη νότα στο παιχνίδι με τα χαρτάκια -ρολά που πέταξαν.
Το κακό είναι πως ξέφυγαν λίγο στα συνθήματα .
Είναι αδιανόητο να βρίζουν παίκτες πόσο μάλλον παιδιά της ηλικίας τους.

Τώρα στο παιχνίδι όπου είδαμε μια περίεργη εικόνα . Η δύναμη των ΤΙΤΑΝΩΝ είναι η περιφέρεια και της ΑΣΠΙΔΑΣ η ρακέτα.
Λογικά θα βλέπαμε το ίδιο σενάριο αλλά ανατράπηκε το σκηνικό με τους ΤΙΤΑΝΕΣ να είναι δυνατοί στη ρακέτα με τον ΠΕΔΙΚΗ και την ΑΣΠΙΔΑ να έχει επιτέλους περιφερειακό σουτ και να βάζει βολές.
Στο πρώτο δεκάλεπτο απόλυτη ισορροπία  με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες του αντιπάλου με το σκορ να κλείνει 22-20.
Δεύτερο δεκάλεπτο και η γηπεδούχος ομάδα εφαρμόζει την κλασική της αμυντική πίεση . Αποτέλεσμα να μη μπορεί να περάσει η ΑΣΠΙΔΑ το κέντρο και να σημειώνει 10 εύκολα καλάθια.Στο τέλος του δεκαλέπτου το επιμέρους σκορ ήταν 18-13 με τη διαφορά να πηγαίνει στους 7 πόντους Ημίχρονο 40-33
όπως βλέπετε το σκορ στο ημίχρονο ήταν μεγάλο για παιχνίδια εφηβικού.
  Το πρόβλημα με τους αντιπάλους των ΤΙΤΑΝΩΝ είναι εάν μπορέσουν να αντέξουν τη πίεση και να μην τους αφήσουν να μεγαλώσουν τη διαφορά. Αν ξεφύγουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ δύσκολα μια ομάδα μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι.
Μπήκε διαβασμένη η ΑΣΠΙΔΑ και μόνο για λίγο άφησε το σκορ να φύγει στους 10 πόντους. Πολύ γρήγορα το μάζευε και πλησίαζε στους 3-4  . Μπορεί να έβαλε συνολικά 10 τρίποντα αλλά και η φιλοξενούμενη ομάδα έβαλε 5 και τώρα πίεζε πιο πολύ στη προσπάθεια να μην έχουν εύκολο σουτ οι τρεις Θεολογιδης-Γαιτανης-Γρηγοριάδης.
 Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΣΠΙΔΑ ήταν ένα κλικ καλύτερη (21-23). 61-66
Αφού λοιπόν δεν μπορούσε να ξεφύγουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ στο σκορ ήταν ζήτημα χρόνου πότε θα περάσει μπροστά η ΑΣΠΙΔΑ.
 Είναι το κρίσιμο σημείο γιατί αλλάζει τα ψυχολογικά δεδομένα.
Και έτσι έγινε .
 Ακόμη καλύτερη η ΑΣΠΙΔΑ με περισσότερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα και στο ρόστερ σε αντίθεση με τους ΤΙΤΑΝΕΣ που ήταν γνωστό ποιοι θα μπούνε στη θέση ποιών . Το αποτέλεσμα ήταν να κουραστούν πιο γρήγορα οι γηπεδούχοι .
Η κούραση ήταν εμφανέστατη και το ποσοστό ευστοχίας δεν ήταν το καλύτερο. Έτσι η ΑΣΠΙΔΑ εξαφάνισε τη διαφορά και το παιχνίδι πήγε στη παράταση. 75-75
  Στη παράταση πήρε κεφάλι η ΑΣΠΙΔΑ 4ων πόντων μείωσαν οι ΤΙΤΑΝΕΣ αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να περάσουν μπροστά.
 Τελικό σκορ 80-81
   
Με την επιστροφή της ομάδας στη έδρα της (Κλειστό ΕΥΜΟΙΡΟΥ ) έτυχαν θερμότατης υποδοχής από την Ανδρική ομάδα.
 Σπουδαία κίνηση των Ανδρών που τόνισε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

   Μπράβο σε όλα τα παιδιά και των δύο ομάδων περαστικά στο παίκτη των ΤΙΤΑΝΩΝ που έπαθε τελικά χονδρή ζημιά.
 Το μπάσκετ το ξαναγράφω δεν τελειώνει εδώ έχει πολύ δρόμο ...

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-20  18-13  21-23  14-21   75-75   80-81

ΤΙΤΑΝΕΣ ( Γρηγοριάδης) .Γαιτάνης11(1), Θεολογίδης 20(3), Γρηγοριάδης 22(4), Σαββόγλου 2
 Σαββίδης 7, Πεδίκης 18 Μαδεμλής, Τσακίρης, Μελιάδης, Παπαδόπουλος, Αυγουστάτος, Πολίτης

ΑΣΠΙΔΑ(Ιωαννίδης-Βαχαρίδης) Σαπουνάς 13(3), Τσίλογλου 10(2), Σκούπρας 20, Κόπανος 5
 Χατζηαντωνίου 16 , Μπουραζάνης 1 Παπαδάκης 14, Καργίδης 2, Στεφανίδης, Γρούδος, Γκίκας, Τσιφλίκογλου.


Μήπως βλέποντας αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει κάποιοι να σκεφθούν πως πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες ????
Είδαμε πολύ σπουδαία παιχνίδια σε ολές τις φάσεις και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο σπουδαία εάν αντί για προβλήματα (εξετάσεις) υπήρχαν λύσεις βοήθειας. Μήπως θα πρέπει να δώσουν ακόμη περισσότερο βάρος στο εφηβικό πρωτάθλημα να δικαιώσουν τον ιδρώτα όλων των παιδιών που είναι σε μια κρίσιμη ηλικία και παρόλα αυτά τρέχουν μέσα στα γήπεδα (Όλα τα γήπεδα και όλες οι ομάδες) για να χαιρόμαστε όλοι........
Α΄ ΑΝΔΡΩΝ 22-23/3/14

1-6
Πρωταθλητής ο ΟΡΦΕΑΣ . Δεύτερος για λίγο ο ΑΣΤΕΡΑΣ μέχρι τη νίκη της ΑΕΚ και σπουδαίο παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική.

ΦΙΛΙΑ -ΟΡΦΕΑΣ  50-74          ΕΔΩ

ΑΟΧ-ΑΣΤΕΡΑΣ    45-80            ΕΔΩ

ΑΕΚ-ΑΟΣ              68-67
Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ που έκρινε για την ώρα τη δεύτερη θέση μέχρι το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΕΚ και φυσικά το τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΡΦΕΑ.

Σ.ΠΑΠΟΥΗΣ .Πολύ άστοχη η ομάδα μου χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια κάτω από τη ρακέτα. Παρόλα αυτά σαν σύνολο και με τον τρόπο που αγωνιστήκαν οι παίκτες μου είμαι πολύ ευχαριστημένος.

 xanthibasket .     Πως κρίθηκε το παιχνίδι?

Σ.Π Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι και τα 00,15 δεύτερα πριν τη λήξη. Ο ΣΚΕΜΠΗΣ με τρίποντο βάζει μπροστά την ομάδα μου και αμέσως μετά διαλέξαμε να κάνουμε φάουλ προς αποφυγή τριπόντου. Εύστοχος  στις δύο βολές  ο ΑΟΣ και λήξη.
xanthibasket .  Κρίθηκε η δεύτερη θέση?

Σ.Π  Μένουν δύο παιχνίδια . Πρώτα κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΑΣΤΕΡΑ εκτός όπου πιστεύω ότι μπορούμε να το χτυπήσουμε και να τα δώσουμε όλα στο τελευταίο με τον ΟΡΦΕΑ και ότι βγει.

xanthibasket .  Υπάρχει περίπτωση μετά τα αποτελέσματα στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ να πάνε στη Β΄ δύο ομάδες δικές μας ΑΣΠΙΔΑ και ΓΑΣ κάτι τέτοιο σημαίνει άνοδος και της δεύτερης ομάδας από την Α΄ τοπικό.

Σ.Π Εκεί ελπίζουμε όλοι να γίνει αυτό και να ανοίξει δεύτερη θέση για την Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.


7-10
ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  66-59
Με έξι παίκτες χωρίς προπονητή (Μ.Ξανθίδης) κατέβηκε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ .Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν εκτός κλίματος παιχνιδιού με αποτέλεσμα η διαφορά για τον γηπεδούχο να φτάσει στους 14 πόντους 23-09
Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκαν καλά και κατάφεραν να σημειώσουν 25 πόντους μειώνοντας τη διαφορά στους πέντε (18-25) 41-36
Στο τρίτο η διαφορά του πειμέρους σκορ ήταν ένας πόντος μειώνοντας ακόμη τη διαφορά στους 4εις
(14-15)  55-51
Καλή μάχη στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου όλα κρίθηκαν στο τελευταίο 1,5 λεπτό με τον γηπεδούχο να είναι πιο σοβαρός και να παίρνει τη νίκη με 66-59  (11-10)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
23-09  18-25  14-15  11-10


Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΟ 23-3-14


Υπάρχει ελπίδα να σταματήσει κάποιος τη ξέφρενη πορεία των ΤΙΤΑΝΩΝ?

Αήττητη μέχρι τώρα και μάλιστα κερδίζοντας με διαφορά τους δύο άλλους διεκδικητές.
Τους ΙΚΑΡΟΥΣ είχε προλάβει να τους κόψει τα φτερά από νωρίς με τις δύο εντός εκτός νίκες.
Κέρδισε με διαφορά τον ΑΣΤΕΡΑ  κέρδισε και εκτός την ΑΣΠΙΔΑ και αυτή με διαφορά και τώρα έχει ένα ακόμη παιχνίδι πριν την στέψη.
Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει η ομάδα του Α.Δημητριάδη να κερδίσει με  +25πόντους και μετά να γίνει άλλη μία ανατροπή να κερδίσει η ΑΣΠΙΔΑ μέσα στη ΔΡΑΜΑ.


 


Στο άλλο παιχνίδι η ΑΣΠΙΔΑ υποδέχεται τους ΙΚΑΡΟΥΣ με μοναδικό στόχο να κερδίσει και να
αφήσει πίσω την πολύ κακή εμφάνιση του πρώτου παιχνιδιού.
Στο παιχνίδι με τους ΤΙΤΑΝΕΣ τα παιδιά πάλεψαν είναι αλήθεια πάρα πολύ αλλά έτυχαν σε πολύ καλύτερη ομάδα. Αυτό το έχουν καταλάβει όπως έχουν καταλάβει πως είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που έκαναν και σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία η μέχρι τώρα πορεία τους.


                Εκείνοι που δεν το κατάλαβαν είναι ποιοί άλλοι!!!!!!!!!! κάτι περίεργοι που προσπάθησαν να πνίξουν τον πόνο τους σε μπουκάλια τσίπουρο και σε λιπαρά κοψίδια?????
Για μία ακόμη χρονιά καλά κρατεί η παράδοση και ο λόγος για τους γονείς των παιδιών της παιδικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ που κράτησαν ψηλά τη σημαία της οικογενειακής εικόνας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.
 Όλοι μαζί οι "ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ" τίμησαν υπέρ του δέοντος την προσπάθεια των παιδιών τους.
  Θα πρέπει να ακολουθήσει φυσικά και ένα ακόμη μεγαλύτερο τραπέζι μαζί με τα παιδιά.
Πάντα τέτοια φίλοι . Μαζί στις χαρές και στις λύπες.


Β' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                              Σκορ
23/03/201414:00ΞΑΝΘΗΣ ΕΥΜΟΙΡΟΥΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. -
ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ

23/03/201412:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚΑΒΑΛΑΣ -
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ Θα πρέπει να αλλάξει άρδην ο τρόπος διεξαγωγής του παιδικού και όχι μόνο.Ας σταματήσει επιτέλους η μεταφορά αποτελεσμάτων στις επόμενες φάσεις .Είναι αδικία για τις ομάδες που είναι τώρα σε φόρμα να σέρνουν ένα κακό αποτέλεσμα της αρχής.
 Και αυτό είτε είναι Ανδρικό Γυναικείο κορασίδων εφηβικό κλπ .Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ανοιχτά όλα τα μέτωπα.Ποιοι θα ανέβουν ποιοί θα κατέβουν από το τρένο.
ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΓΑΣ για την άνοδο
ΜΕΝΤ και ΤΙΤΑΝΕΣ για την κάθοδο.
Για την άνοδο παιχνίδι όλα τα λεφτά.
ΓΑΣ -ΑΝΑΤΟΛΙΑ.
Η ομάδα της Κομοτηνής θέλει μόνο νίκες σε αυτό και σε όσα παιχνίδια ακολουθούν .
Δηλαδή με ΑΝΑΤΟΛΙΑ μετά με ΙΩΝΙΚΟ εκτός  ΑΣΠΙΔΑ εντός  και τέλος με ΣΑΝΤΑ εκτός,
Μικρός γολγοθάς μοιάζει. Το ΑΝΑΤΟΛΙΑ  Έχει τη πολυτέλεια να κάνει μία ήττα και μόνο μία γιατί διαφορετικά εκτός από την ΕΥΚΑΡΠΙΑ δεν έχει πλεονέκτημα ισοβαθμίας πχ με την ΑΣΠΙΔΑ κατά κύριο λόγο και επειτα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της ΚΥΡΙΑΚΉΣ αν είναι ήττα θα μετρήσει η διαφορά με τον ΓΑΣ.
Έχει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με τον ΖΕΦΥΡΟ που φυσάει πολύ άγρια τελευταία την μεθεπόμενη αγωνιστική. Πρόβλημα μεγάλο οι πάρα πολλές απουσίες.
  ΖΕΦΥΡΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
Το έχει η ομάδα να κάνει άνω κάτω την κατηγορία.Η νίκη με την ΕΥΚΑΡΠΊΑ ήταν μια ακόμη απόδειξη της πολύ καλής πορείας που έχει η ομάδα.
Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση και μια ακόμη πιο σπουδαία νίκη που ανακάτεψε πολύ την τράπουλα. 
Γ,Κοντονάσιος. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και μας βγαίνει στο παιχνίδι. Δεν αφήνουμε καμιά ευκαιρία  να πάει χαμένη. Φιλισοφία μας να κοιτάμε κάθε παιχνίδι και να το κερδίζουμε.
Ποιό είναι το μυστικό σας και γιατί ομάδες που μέχρι τώρα ήταν στη κορυφή κάνουν κοιλιά.
Γ.Κ.  Το μυστικό είναι πως εμείς αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε κοιλιά. Όλες οι ομάδες κάποια στιγμή είναι φυσιολογικό να έχουν αγωνιστική κάμψη . Αυτό το βλέπεις και εσύ με τα διάφορα αποτελέσματα από ομάδες που πρωταγωνιστούν. Φαίνεται ότι εμείς την κοιλιά την κάναμε στην αρχή.
Επτά νίκες σε οχτώ παιχνίδια. Ξέφρενη πορεία της ομάδας . Αν δεν υπήρχαν τα άσχημα αποτελέσματα της αρχής ποιά πιστεύεις ότι θα ήταν η βαθμοιλογική θέση του ΖΕΦΥΡΟΥ τώρα όπως είναι αγωνιστικά οι ομάδες .
Γ.Κ  . Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι σαν ομάδα έπρεπε να είμαστε μέσα στη τριάδα τετράδα μαζί με ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΑΣΠΙΔΑ-ΓΑΣ ή ΕΥΚΑΡΠΙΑ .
  Παίζετε με τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ?
 Γ.Κ Άλλο ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε .
 Σεβόμαστε την ιστορία του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ αλλά εμείς θέλουμε νίκες πόσο μάλλον που παίζουμε στην έδρα μας.

 ΑΡΝΑΙΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ
Λογικά οι ΤΙΤΑΝΕΣ θα κερδίσουν την ήδη υποβιβασμένη ΑΡΝΑΙΑ.Διαφορετικά παραμονεύει η ΜΕΝΤ.
 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ
Κανείς δεν θέλει τις ήττες και πάντα ακολουθούν προβλήματα.
Τα τραγικά λάθη που έκανε ο ΕΘΝΙΚΟΣ τον καταδίκασαν . Θα μπορούσε να κρίνει αυτός τη παραμονή του αλλά δεν ήταν έτοιμος να το κάνει. Δεν γίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια να πηγαίνουν λίγοι. Η ομάδα αυτή ανέβηκε και έπρεπε να ανέβει για ένα και μοναδικό λόγο. Κρίνεται η ύπαρξη του μπάσκετ στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ . Μια άνοδος όπως έγινε και μια παραμονή  θα ήταν ίσως κάποιο κίνητρο για να ανέβει λίγο το μπάσκετ.
 Είναι τόσο βαριά η σκιά του βόλει που τα σκιάζει όλα........
ΜΕΝΤ-ΑΣΠΙΔΑ
Η πρώτη για να μείνει στη κατηγορία η δεύτερη για να ανέβει κατηγορία.
Ο θάνατος του ενός η χωή του άλλου.
Ομάδα με πολύ βαριά ιστορία που φέτος παλεύει με τους μικρούς να παραμείνει ζωντανή.
Τα λάθη του παρελθόντος στοιχιώνουν την ομάδα. Οι όποιες ελπίδες να σωθεί είναι ελάχιστες.
Και μόνο εάν αυτοκτονήσουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ θα παραμείνει στη κατηγορία.
Η ΑΣΠΙΔΑ  θέλει τη νίκη και με συγκιρία πολλών ατυχιών μπορεί να τη χάσει. Είναι σπουδαία ευκαιρία που της δίνεται γιαμια ακόμη άνοδο. Η τριάδα των παλιών ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ τη θέλουν όσο τίποτα .
 Προφανώς θέλουν να αποδείξουν κάτι. Πήραν στις πλάτες τους μια ομάδα με δύο ανόδους στη σειρά από τους μικρούς και είναι αυτοί που τους δείχνουν το δρόμο γαι μια καόμη μεγάλη πορεία.
Το καλό είναι πως ξεπέρασαν τα όποια προβλήματα προσαρμογής σε μεγαλύτερη κατηγορία και στα τελευταία παιχνίδια η δική τους συμμετοχή είναι καθοριστική.
Αν και μόνο η μέχρι τώρα πορεία είναι αρκετή φυσικά δεν θα χαλάσει κανένα μια ακόμη άνοδος.
Μία μία τις περιπτώσεις.

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ 22-23/3/14

ΑΕΚ-ΑΟΣ
 Το καλό παιχνίδι της ημέρας. Η δεύτερη θέση που ίσως οδηγήσει μετά από συγκυρίες σε ενδεχόμενη άνοδο είναι το άγιο δισκοπότηρο. ΑΕΚ-ΑΟΣ και ΑΣΤΕΡΑΣ στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την ελπίδα πως μπορεί να συμβεί ότι και τη προηγούμενη χρονιά και ανέβει και δεύτερη ομάδα στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ . Για το λόγο αυτό όποιος νικήσει αύριο παίρνει κεφάλι.
 Για το παιχνίδι που ακολουθεί αλλά και όσα έγιναν με τον ΟΡΦΕΑ δυο κουβέντες από τον προπονητή της ΑΕΚ.

Σ.ΠΑΠΟΥΗΣ
Είναι απλό και κατανοητό πως χάσαμε από μία ανώτερη ομάδα.  Ο Ορφέας αδικείται στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς η θέση του είναι στην Γ΄ Εθνική (τουλάχιστον). Εξαιρετικό σύνολο, φοβερές μονάδες, εμείς δεν μπορέσαμε ποτέ να μπούμε στην διεκδίκηση της αναμέτρησης και δυστυχώς γνωρίσαμε βαριά ήττα. Μας πληγώνει - κυρίως το εύρος της διαφοράς- αλλά συνεχίζουμε με στόχο την δεύτερη θέση. Ο ΑΟΣ είναι μία δυνατή ομάδα, με πολλές καλές λύσεις και στηρίζεται επιθετικά στους Κηπουρό, Δώδο. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά και θεωρώ πως με την βοήθεια του κόσμου θα έρθει η νίκη και θα έχουμε προβάδισμα για τη δεύτερη θέση".

ΦΙΛΙΑ-ΟΡΦΕΑΣ.
 Μια συγνώμη από τον Γ.Ουζουνίδη γιατί για καθαρά τεχνικούς λόγους δεν ανάρτησα το σχολιασμό της προηγούμενης αγωνιστικής που έστειλε.
Στο παιχνίδι αυτό ο ΟΡΦΕΑΣ με μεγάλο θαύμα θα χάσει.
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ.
Δύακολη περίοδος για τη ΧΡΥΣΟΎΠΟΛΗ που παλεύει να κρατηθεί όρθια. Τα αποτελέσματα μάλλον μικρή σημασία έχουν. Με το καλό να ξαναγίνει η ομάδα που όλοι ξέραμε.

Β' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                            Σκορ
22/03/201417:00ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ/ΔΑΚΦΙΛΙΑ ΓΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -
ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡ

22/03/201417:00ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ -
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚΑΒΑΛΑΣ

23/03/201415:00ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ -
ΑΘΛ ΟΜΙΛ ΣΕΡΡΩΝ
 ΘΕΣΕΙΣ 7-10
Δεν αλλάζει τίποτα στις θέσεις αυτές. ΗΡΑΚΛΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ είναι στο τέλος.
 Ένα παράξενο σχόλιο  έκανε λόγο για τη διαιτησία στο παιχνίδι ΑΡΙΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ .
Προφανώς θεωρούσε ο αναγνώστης ότι υπήρξε μεροληψία υπέρ του ΑΡΙΩΝΑ.
Οπότε έγιναν μερικές ερωτήσεις στον προπονητή του ΑΡΙΩΝΑ Β.Αρβανιτίδη.

Θεωρείς ότι υπήρξε εύνοια του ΑΡΙΩΝΑ?
   Β,Α Δεν ξέρω από που βγαίνει αυτό γιατί τέτοιο γεγονός δεν αντιλήφθηκε κανένας μα κανένας στο γήπεδο. Το αντίθετο ίσως.

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας?
   Β.Α Ναι αν μιλάμε για τα τελευταία παιχνίδια όπου υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των μικρών-εφήβων στην ομάδα.
 Μετά από πορεία μεγάλη υπομονή τελικά η επιλογή να στηριχθούμε στη
 δικιά   μας παραγωγή παικτών μας δικαίωσε.
Για το μέλλον της ομάδας?
  Θα στηριχθούμε σε αυτό το πλάνο και τη  λογική .
Από τη στιγμή που περάσαμε τα δύσκολα έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας που είναι ακόμη δύο αγωνιστικές ευκαιρίες στα νέα παιδιά.


2η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                    Σκορ
22/03/201419:30ΚΑΒΑΛΑΣ/ΔΑΚΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝ -
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

22/03/201417:00ΣΕΡΡΩΝ/ΔΑΚΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ -
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟ

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Φωτό ΑΣΠΙΔΑ-ΣΑΝΤΑ
 Με δυο λόγια σχολιάζεται το παιχνίδι. Στεφανίδης με την παρέα του να λειτουργούν ομάδικά και από την άλλη ολόκληρη ομάδα να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για τον Αθανασιάδη.

Κάποιο ψιλοπρόβλημα προς το τέλος όταν μπήκαν μέσα για την ΑΣΠΙΔΑ οι υπόλοιποι παίκτες. Στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή ίσως έπαιξαν λίγο πιο δυνατά  

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ 55-69

Καθαρή νίκη πρόκριση των ΤΙΤΑΝΩΝ απέναντι στον δεύτερο αντίπαλο
 (προηγήθηκε η νίκη επί του ΑΣΤΕΡΑ εντός) την ΑΣΠΙΔΑ μέσα στο ΕΥΜΟΙΡΟ.
    Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο (07-22 επιμέρους σκορ) 23-40. Δεκαπέντε πόντους διαφορά σε αυτό το δεκάλεπτο συν τους δύο του πρώτου 16-18 με αποτέλεσμα η ΑΣΠΙΔΑ να προσπαθεί την μείωση της διαφοράς αλλά φάνηκε ότι ήταν πολύ μεγάλη τελικά.
1ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ   με την ΑΣΠΙΔΑ να κυριαρχεί στη ρακέτα με τον ΓΚΙΚΑ και τους ΤΙΤΑΝΕΣ να έχουν τη γνωστή υπεροχή ευκολία σκοραρίσματος στη περιφέρεια.
Μάχη πόντο με πόντο.


2ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ και έσβησαν οι μηχανές της ΑΣΠΙΔΑΣ από το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο του αντιπάλου. Η απουσία καθαρόαιμου άσσου φάνηκε περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι.
22 πόντους για τους ΤΙΤΑΝΕΣ μόνο 7 για τη γηπεδούχο από το ολικό black out.
3ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ με τη γηπεδούχο να ανεβάζει ρυθμούς κάνει καλή δουλειά στη άμυνα πρεσάρει πάρα πολύ αλλά η ευκολία που σημειώνουν καλάθια οι παίκτες των ΤΙΤΑΝΩΝ που σήμερα είχαν σε πολύ καλή μέρα τον ΓΑΙΤΑΝΗ που εκτός από σκοράρισμα πάσαρε μάρκαρε τα έκανε όλα καλά.
Τελικά η διαφορά πέφτει στους 13 πόντους. 39-52
Προς τη λήψη του δεκαλέπτου ανάβει το παιχνίδι με την ΑΣΠΙΔΑ να καταφέρνει να μειώνει στους 10 στο 00,16 με το φάουλ που κερδίζει ο Β.ΣΙΑΚΑΣ και την Τ.Π που δίνεται εναντίον του προπονητή της Δράμας   Σ.ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ. 42-52

4ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 
Με το ξεκίνημα  ένα τρίποντο στο 09-10 από τον ΣΑΡΙΚΟ μειώνει τη διαφορά στους 07 πόντους. 45-52. Αναθαρούν παίκτες φίλαθλοι της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά η απάντηση είναι γρήγορη με τρίποντο φυσικά. 45-55.Δύο συνεχόμενα καλάθια για ΤΙΤΑΝΕΣ  ένα για ΑΣΠΙΔΑ  47-59.
Πολλά λάθη για τη γηπεδούχο δεν συγχωρεί η φιλοξενούμενη ομάδα και στο 03-30 η διαφορά ανεβαίνει στους 18  47-65.
02,14  50-65
01,30  50-68
Λήξη και το τελικό σκορ 55-69.
    Δίκαιη νίκη για τους ΤΙΤΑΝΕΣ καλύτεροι σε όλο σχεδόν το παιχνίδι και όταν ακόμη ένιωσαν την ανάσα των γηπεδούχων πιο κοντά είχαν τη ψυχραιμία να απαντήσουν άμεσα.
   Φυσικά άμεσο ενδιαφέρον είχε και η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ που περίμενε ήττα των ΤΙΤΑΝΩΝ για να ελπίζει . Τώρα για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να κερδίσει ο ΑΣΤΕΡΑΣ εντός με 25 πόντους διαφορά την ομάδα της ΔΡΑΜΑΣ και η ΑΣΠΙΔΑ να κάνει την έκπληξη τη τελευταία αγωνιστική εκτός στη ΔΡΑΜΑ.
Πολά απλά και εύκολα !!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.
Δυο λόγια για τα παιδιά της ΑΣΠΙΔΑΣ που σήμερα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αν δεν είχαν αυτό το τραγικό 2ο δεκάλεπτο η μάχη ίσως να ήταν διαφορετική.
Έκαναν μια τεράστια προσπάθεια όλη τη χρονιά κυριολεκτικά δεν είχαν ελεύθερη μέρα ούτε το καλοκαίρι και έφτασαν εδώ που έφτασαν. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που έκαναν και σίγουρα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Το μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ με μια ήττα ή με μια μη πρόκριση στα προημιτελικά. Αρχίζει τώρα και έχει πολύ δρόμο μπροστά.Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΑΣΠΙΔΑ -ΠΑΝΘΗΡΕΣ 45-25

Σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ. 45-25 κέρδισαν τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ .
Μετά τη νίκη τους βρίσκονται στην 4η θέση με 16 βαθμούς δύο παραπάνω από τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ.


Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16/3/14

Αυτές ήταν οι προβλέψεις μου πριν την αγωνιστική και έπεσα μέσα ειδικά στο διπλό του ΖΕΦΥΡΟΥ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΠΣ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ                     60% 2 και 40% άσσος                              
ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΠΣ – ΑΣ ΑΝ. ΑΚΤΗΣ ΖΕΦΥΡΟΣ               αν είχε τριπλή θα το έπαιζα αλλά βλέπω 2
ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ             1                                                                  
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ                                1                                                                 
ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΜΕΝΤ                                          50-50                                                          
ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ – ΜΠΑΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ                                 1                                                                 
Ρεπό: ΜΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ                                                                                                           ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ -ΓΑΣ          55-57
Ζόρικη νίκη για τον ΓΑΣμε διαφορά ένα καλάθι . Σε συνδυασμό με τη ήττα της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ το παιχνίδι ανάμεσα στον ΓΑΣ και την ΑΣΠΙΔΑ μετά από τρεις αγωνιστικές εάν δεν αλλάξει κάτι θα είναι φωτιά.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ -ΖΕΦΥΡΟΣ       81-85
 και όπως διαβάζω στο infobasket ο φιλοξενούμενος πέτυχε 14!!τρίποντα.
Ο ΖΕΦΥΡΟΣ μετά την αλλαγή προπονητή έγινε άλλη ομάδα. Κοντράρει τους πάντες.Το πίστευε αυτό το διπλό ο Κοντονάσιος και έφερε τα πάνω κάτω στην κορυφή. Άλλη μια απόδειξη ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη για το ποιός θα βγει πρώτος ναι και πρώτος γιατί το ΑΝΑΤΟΛΙΑ με τις ελλείψεις του είναι πιο αδύνατη ομάδα τώρα.Την επόμενη αγωνιστική ο πρώτος πηγαίνει στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Αν χάσει μένει με πλεονέκτημα μιας μόνο νίκης. Αν κερδίσει άμεσο ενδιαφέρον θα έχει και η ΑΣΠΙΔΑ.
ΤΙΤΑΝΕΣ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ    73-53
Νίκη ανάσα για τους γηπεδούχους.Το παρών έδωσε και ο μικρός Γρηγοριάδης έτσι ώστε να τον δούνε πολλά έμπειρα μάτια .

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ            87-66 
Αντίο από ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ?????  Το πάλεψε ο ΕΘΝΙΚΟΣ όσο μπορούσε.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΜΕΝΤ                      75-63
 Επιστροφή στις νίκες για τον ΙΩΝΙΚΟ. Δεν ξέρω εάν ήταν στα πλάνα νίκη σε αυτό το παιχνίδι για την ΜΕΝΤ. Την επόμενη αγωνιστική έχει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι.

ΑΣΠΙΔΑ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ             91-70

Το ζόρι ήταν στην ΑΣΠΙΔΑ.
Ήθελε νίκη για να μείνει ζωντανή μετά το δώρο από την ΕΥΚΑΡΠΙΑ ήττα από τον ΓΑΣ .
Η ΣΑΝΤΑ πιο χαλαρή με κινητήριο άξονα τον ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι όσο ήταν εύστοχος και ξεκούραστος. Όταν πίεσε η ΑΣΠΙΔΑ η ΣΑΝΤΑ έμεινε πίσω στο σκορ.
Για το παιχνίδι περισσότερα σε νέα ανάρτηση.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΑΤΑΡΗ.