Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

AΚΑΔΗΜΙΕΣ ΘΥΕΛΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ



             

                       

ΦΙΛΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2013-14
Το Σάββατο 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες ακαδημιών ανάμεσα στην Θύελλα  και την Ολυμπιάδα  Αλεξ/πολης στο κλειστό γυμναστήριο των Φερρών.
Οι ομάδες χωρίστηκαν ηλικιακά σε γεννημένους:
1-    2002-2004
2-    2005-2007
Όμορφες στιγμές από την συνεργασίες των μικρών αθλητών και ευχάριστο κλίμα από την μεγάλη συμμετοχή των γονέων .                                                            
 Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον σύλλογο και τον προπονητή Σαργιανίδη Αλέκο.
Την Ολυμπιάδα  Αλεξ/πολης συνόδευσαν οι προπονητές  Ξανθίδης Μάριος και Γιαβρίδης Μιχάλης .


















 







Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Αποτελέσματα  24ης
Απόλλων Αρναίας – Μακεδονικός   58-98
Τιτάνες Δράμας – Ευκαρπία   73-69
Μαντουλίδης – Ανατόλια   61-69
Ζέφυρος – Ιωνικος Ιωνίας   67-56
Κομοτηνή  - Ασπίδα Ξάνθης   66-62
Εθνικός Αλ/πολης – Αγ. Βαρβάρα   38-71
Ρεπό η ΜΕΝΤ

Βγαίνει η ΕΥΚΑΡΠΙΑ εκτός διεκδίκησης και μπαίνει ο ΓΑΣ που είναι ισόβαθμος με την ΑΣΠΙΔΑ αλλά έχει μειονέκτημα σε ισοβαθμία.
Πρώτο το ΑΝΑΤΟΛΙΑ δεύτερη η ΑΣΠΙΔΑ μαζί με ΓΑΣ και όλα θα κριθούν στα επόμενα δύο παιχνίδια.
Στο τέλος της βαθμολογίας έχουν κριθεί όλα με ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΝΤ και ΑΡΝΑΙΑ να έχουν υποβιβασθεί.

Παιχνίδι κακό από κάθε άποψη και σπουδαία νίκη για τον ΓΑΣ σε ένα κατάμεστο κλειστό.
Παιχνίδι που θύμισε παλιές κακές εποχές που είχα την εντύπωση ότι τις έχουν ξεπεράσει οι φίλαθλοι των δύο γειτονικών πόλεων.
    Την ευθύνη για  έκτροπα βρισιές  προς παίκτες κλπ δηλαδή την διατήρηση της καλής εικόνας ενός παιχνιδιού την έχουν οι διαιτητές.
 Αυτοί είναι τα αφεντικά και αυτοί θα πρέπει να κρατήσουν ένα επίπεδο σε κάθε παιχνίδι όσο μεγάλη σημασία βαθμολογική και να έχει.
Επίσης οι άνθρωποι του χώρου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να προστατεύουν το ίδιο το άθλημα τους παίκτες τους αντίπαλους φιλάθλους από κάθε είδους κακοήθεια.
Δεν είναι θέαμα να βρίζουν εν χορώ μάνες αντιπάλων γιατί με κάθε μέσο πρέπει να έρθει η νίκη σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα .
Δεν ήξερα και τώρα έμαθα πως και η δική μου η μάνα όπως και κάθε ΞΑΝΘΙΩΤΗ είναι επί χρήμα σι εκδιδόμενη.
Τα άλλα για το καρναβάλι και το ΛΕ ΣΑΛΕ ειδικά για το δεύτερο που είναι του ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ λίγο με κάνει ....
 Ευχαριστώ και όπως ευχαριστώ τους ανθρώπους τους υπεύθυνους διαιτητές παρατηρητές παράγοντες που προστάτευσαν το άθλημα και το πήγαν ένα βήμα παραπάνω.
 Ευχαριστώ τους γονείς που στην πρώτη βρισιά έτρεξαν να σταματήσουν τα άσχημα συνθήματα και τους παρότρυναν να λένε κόσμια  συνθήματα που βοηθούν την ομάδα τους να ανέβει αγωνιστικά χωρίς να θίγουν τους αντιπάλους.
Ξέρω Βασίλη ότι το πρώτο σχόλιο θα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά συγκεκριμένου παίκτη που σύμφωνα με τα όσα άκουσαν προκαλούσε με κάθε καλάθι που έβαζε και πανηγύριζε.
Είναι απαράδεκτο αντίπαλος παίκτης να παίζει με σκοπό να βάζει πόντους και να πανηγυρίζει.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι πρέπον αυτό.
 Στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας πρέπει οι αντίπαλοι να βάζουν τα λιγότερα να μην είναι εριστικοί κλπ.
Για να δούμε λοιπόν τι έκανε ο παίκτης
Σε κάθε καλάθι που έβαζε και ήταν ο πρώτος σκόρερ σήκωνε τα χέρια ψηλά ...Προκαλούσε την κερκίδα θα μου πείτε.
Αν είναι έτσι δεν πρέπει να θεωρήσουν οι διαιτητές ότι τορπιλίζει το παιχνίδι και θα πρέπει να τιμωρηθεί?
 Ποια ποινή θα έστεκε  ??? Καμιά γιατί απλά οι διαιτητές θα γίνονταν ρόμπα.
Οπότε μάλλον δεν ήταν τραβηγμένο αυτό.
 Γιατί αν είναι έτσι κάθε αντίπαλο που σηκώνει τα χέρια θα πρέπει να του τα κόβουμε όπως θα έπρεπε να κοπούν τα χέρια των παικτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που πήραν μέσα στη πόλη το FINAL FOUR και ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ξεσήκωνε τον κόσμο με τις κινήσεις του.
Γνωρίζουμε όλοι ότι ο αθλητικός νόμος είναι αυστηρός και σε κάθε περίπτωση που ακούγονται βρισιές βαριές μπορούν να ζητήσουν μέσω συστάσεων το σταμάτημα των βρισιών που απευθύνονται σε παίκτες φιλάθλους και λοιπούς χωρίς λόγο πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει πρόκληση από την αντίπαλη μεριά επίσης  την διακοπή του την  απομάκρυνση του   κόσμου εάν κρίνουν κάτι τέτοιο.
Δεν έγινε ή δεν άκουσαν πως κάθε Ξανθιώτης κλπ κλπ.
Καμιά πρόκληση από κανένα παίκτη δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά των οπαδών του ΓΑΣ γιατί σήμερα υπήρχαν οπαδοί και όχι φίλαθλοι στο γήπεδο.
Νίκη με κάθε τίμημα γείτονες και μετά όταν τα δικά σας παιδιά θα παίζουν σε παιχνίδια πως θα νιώθετε εάν τους βρίζουν μάνες πατεράδες κλπ????
 Και το γαμώτο είναι πως αρχηγός των οργανωμένων οπαδών είναι παίκτης που παίζει σε ομάδα της Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ .....Προτείνω λοιπόν τον συγκεκριμένο παίκτη να τον λούζουν ακριβώς με τα ίδια συνθήματα στα επόμενα δύο παιχνίδια και όσα ακολουθούν σε όποια ομάδα θα παίζει γιατί μόνο τότε θα καταλάβει πως οι παίκτες σε αυτές τις κατηγορίες είναι ερασιτέχνες, διακινδυνεύουν πολλά με κάθε συμμετοχή τους χάνουν πολύτιμο χρόνο από την ζωή τους για να υπάρχει μπάσκετ.
 Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβουν όλοι πως δεν πρέπει να βρίζουν παίκτες   εκτός εάν έτσι πιστεύουν ότι γίνονται πιο άνδρες.. 
Μ΄αρέσει γιατί κάποτε παράγοντας του ΓΑΣ είχε κάνει παρατήρηση πως δεν έχουμε μπασκετική παιδεία γιατί τα ρίχναμε στο ΖΗΚΊΔΗ πριν από ένα χρόνο σε παιδικό πρωτάθλημα  και μόνο
 σ΄ αυτόν και ούτε υποψία βρισιάς για παίκτη  ενώ τώρα είδα πολύ παιδεία τόση που δεν χρειάζεται να δω τίποτα άλλο.

Μπούκωσα από αθλητικό πολιτισμό.

   Τέλος εκείνο το τρελό που άκουγα από "δημοσιογράφους "   για τον κακό ΞΑΝΘΙΩΤΗ παίκτη που "έφαγε ψωμάκι" και θα πρέπει να σέβεται τον κόσμο ????
Μα ψωμάκι έφαγε και ο ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ στην ΞΑΝΘΗ ο ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή να κάτσουν να χάσουν για να είναι αρεστοί ...!!!!!!!
 Και ο Σταμπουλής όταν θα παίζει με τον ΓΑΣ να ζητάει εξαίρεση.  Και αν κάποτε πάει παίκτης από την μια πόλη στην άλλη να μην παίζει στα μεταξύ τους παιχνίδια γιατί δεν θα πρέπει να χάνει η ομάδα μας ???????   Καφρίλα
Κρίμα Βασίλη γιατί έτσι δεν υπάρχει καμιά βοήθεια προς το καλύτερο εκτός εάν έτσι πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να γίνεις ακόμη μεγαλύτερος αθλητικός παράγοντας και αναμεταδίδεις πιο σπουδαία παιχνίδια. Επαγγελματίας   μάλλον πιο πολύ σε ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ σε κόβω..........

Αλλά την μεγάλη ευθύνη την έχουν οι διαιτητές μαζί με τον παρατηρητή και μάλλον θα πρέπει η ΑΣΠΙΔΑ να στείλει το βίντεο του παιχνιδιού για να φανεί και το αντικείμενο που έριξαν σε παίκτη ...
Χρόνια πίσω πολλά γύρισε το μπάσκετ.


Βρισίδια ακούγονται σε κάθε γήπεδο αλλά τόσο οργανωμένα με τέτοιο περιεχόμενο σπάνια θα συναντάς.
      Κρίμα γιατί με τα όσα ακούστηκαν έμεινε πίσω η σπουδαία εμφάνιση του ΝΤΙΝΑ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και την έβαλε για τα καλά στην διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης.
       Το ρολόι γύρισε περίπου στο 1980 όταν τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο πόλεις ήταν παιχνίδια τιμής και άλλες μαλακίες.

Κακό παιχνίδι που κέρδισε ο πιο παθιασμένος για νίκη ΓΑΣ με κύριο άξονα τον ΝΤΙΝΑ ενώ από την ΑΣΠΙΔΑ ο ΚΟΥΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ μαζί με τον ΚΑΡΑΜΠΕΚΗ ήταν οι καλύτεροι. Σε πολύ άσχημη μέρα ο ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ και αυτό έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.