Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ

Δεύτερο παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ Ξάνθη εναντίον του νεοφώτιστου ΟΦΗ στο κλειστό «Φ.Α» με τελικό σκορ 77-74.
Θα μπορούσε κάλλιστα το σκορ να ήταν πολύ πιο μεγάλο εαν ήταν εύστοχοι στις τελικές προσπάθειες οι παίκτες των δύο ομάδων . Είδαμε να χάνονται απίθανα lay-up κυρίως από τους παίκτες της Ξάνθης αλλά και μια τρομερή ευστοχία στα τρίποντα από τον Μπάρδα τον καλύτερο παίκτη όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά και του παιχνιδιού.
Παίκτης που πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και με την εκτελεστική του δεινότητα όχι μονό κρατούσε την ομάδα στο παιχνίδι αλλά ήταν αυτός που έδινε το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν κατάφερε και τον περιόρισε η Ξάνθη μετά κόπων και βασάνων σταμάτησε και ο ΟΦΗ να είναι μπροστά στο σκορ.
Από την άλλη η Ξάνθη ξεκίνησε με πολύ άγχος το παιχνίδι με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη .Συνετέλεσε και η μεγάλη αστοχία τόσο σε σουτ δύο πόντων ενώ στα τρίποντα τα ποσοστά ήταν τραγικά 0 στα 5 ενώ ο ΟΦΗ είχε 50% 3-6.
Μοιραία έμεινε πίσω στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 16-21
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξύπνησε η Ξάνθη περιόρισε τα λάθη αλλά η αστοχία ήταν παρούσα 0-12 τρίποντα 16% ποσοστό και ο ΟΦΗ πάλι 50% 6-12 .
Στο 6.10 του δεύτερου δεκαλέπτου μετά από ένα καλό σερί ο ΟΦΗ έφτασε να προηγηθεί και μ έ δέκα πόντους .2.25 πριν το τέλος σε αιφνιδιασμό ο Γ.Στεφανίδης έφαγε μια από τις πολλές τάπες που μοίρασε στους παίκτες της Ξάνθης ο Βαγενάς ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ.
Αμέσως μετά και από τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού από αυτές που θέλει ο κόσμος κλέψιμο από τον Κουκουράβα αντεπίθεση ωραία ασίστ και ακόμη ωραιότερο κάρφωμα του Αναγνωστόπουλου που μαζί με τους Παναγιωτόπουλο και Jelenic κρατούσαν την Ξάνθη στο παιχνίδι.
Το ημίχρονο έκλεισε 34-39
Λίγο πολύ στα ίδια και το τρίτο δεκάλεπτο με τους παίκτες του ΟΦΗ να παίρνουν όπως και στο πρώτο ημίχρονο τα επιθετικά ρημπάουντ και να έχουν δεύτερες και πολλές φορές τρίτες ευκαιρίες για επιθέσεις. Στο 1.00 λεπτό πριν το τέλος είχαν την ευκαιρία οι φίλαθλοι να δουν πολλές μάχες και ακόμη καλύτερες επιθετικές στιγμές από τους παίκτες με κλεψίματα τάπες και καρφώματα.
Τρίτο δεκάλεπτο και το σκορ έκλεισε 50-52.
Τέταρτο δεκάλεπτο και η Ξάνθη σοβάρεψε έκλεισε την άμυνά της περιόρισε τα ανόητα λάθη ανέβασε τα ποσοστά ευστοχίας της. Αντίθετα ο ΟΦΗ έδειξε πως δεν έχει λύσεις μιας και όταν κουράστηκαν από την μεγάλη σε χρόνο συμμετοχή οι Μπάρδας και Βαγενάς δεν μπόρεσε να βρεί εναλλακτικές λύσεις.
Στο σημείο αυτό τα έκαναν σαλάτα οι κύριοι διαιτητές με τα απίθανα σφυρίγματα τους και δεν θα κρίνω εάν αδίκησαν την Ξάνθη η όχι απλά εκνεύρισαν τους παίκτες της και έκοβαν τον πολύ καλό ρυθμό που είχαν πιάσει με ανύπαρκτα φάουλ .
Αλλά ούτε και έτσι δεν το έβαλαν κάτω οι παίκτες της παρόλο που ο Αναγνωστόπουλος χρεώθηκε γρήγορα με τέσσερα φάουλ το ένα μάλιστα αντιαθλητικό που μόνο οι διαιτητές το είδαν .
Στα 2.24 πριν την λήξη η Ξάνθη είχε περάσει μπροστά με 67-63 και στα 49// το σκορ ήταν 73-67 . Η πιεστική άμυνα πάνω στον Κουκουράβα έφερε καρπούς για τον ΟΦΗ και έκλεψαν την μπάλα και είχαν την ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι.
Φαίνεται όμως πως το σύνδρομο των τελευταίων δευτερολέπτων χτύπησε τον ΟΦΗ που έχασε την ευκαιρία και έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να κλέψει την μπάλα με την σειρά της αλλά και να κερδίσει και φάουλ .
Τα τελευταία δευτερα ήταν συγκλονιστικά μιας και με βολές ο Μπάρλας μείωσε σε 77-74 και είχαν απομείνει μόνο 4 δευτερόλεπτα.
Πολύ καλό το παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές σε συγκινήσεις ωραίες φάσεις που απόλαυσε ο αρκετός κόσμος ο πιο πολύς από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.
Το παρών έδωσαν και λίγοι αλλά φωνακλάδες φίλοι του ΟΦΗ που ήρθαν από την ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
Σκασμένοι δήλωσαν με την αστοχία τους οι περισσότεροι παίκτες της Ξάνθης .
Σχετικά ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής της Ξάνθης Γ.Σουλιώτης.
Γ.Σ. Κάναμε την πρώτη μας νίκη έντός έδρας και αυτό είναι που μετράει
Δ.Χ. Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας?
Γ.Σ Είμαι ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα που κατάφερε και γύρισε ενά χαμένο για πολλούς παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μιας και βελτιώσαμε την αμυντική συμπεριφορά μας στο δεύτερο μέρος και αυτό ήταν που μας έδωσε και την νίκη παρά την φοβερή αστοχία που είχαμε περιφερειακά και αυτό που πρέπει να προσέξουμε στα επόμενα ματς είναι να δώσουμε βάρος στη μείωση των λαθών έτσι ώστε να πέφτει η ψυχολογία και να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε το σκορ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α2
Ίκαρος/Έσπερος- Νήαρ Ηστ 90-94
Πέραμα/Ερμής- Ηρακλής 48-59
Αιγάλεω- Αρκαδικός 67-69
Αμύντας- Ερμής Λαγκ. 81-75
Παγκράτι- ΚΑΟΔ 63-51
Ξάνθη- ΟΦΗ 77-74
ΑΓΟΡ- Δάφνη 76-66
Ολυμπιάδα- Ίκαροι Σερρ. 99-94

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ




Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι δίνει η ΞΑΝΘΗ το Σάββατο 24/10/09 στο κλειστό Φ.Α με αντίπαλο την νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα από την ΚΡΗΤΗ τον Ο.Φ.Η.
Η ομάδα από την Κρήτη μπήκε στην κατηγορία ας πούμε από την πίσω πόρτα δίχως καθόλου διάθεση να μειώσω την αξία της ομάδας μιας και πολλές ομάδες της Α2 αγωνιστικά δεν θα πρέπει να είναι στην κατηγορία αυτή αλλά μάλλον πιο κάτω.
Και λέω από την πίσω πόρτα αφού δεν ανέβηκε κατηγορία τερματίζοντας σε θέση ανόδου παρά με την αποχώρηση της ομάδας της Πάτρας τον Απόλλωνα έμεινε κενή η θέση και την κατέλαβε ο ΟΦΗ.
Σε μια πλοήγηση στις διάφορες ιστοσελίδες θα δείτε πως αρκετοί την θεωρούν και φαβορί για μια καλή πορεία αλλά και νίκη μέσα στην Ξάνθη.
Αυτοί αυτά πιστεύουν και καλά κάνουν το ζήτημα είναι αν η Ξάνθη θα συνεχίσει το καλό επιθετικά παιχνίδι που έκανε μέσα στην Δάφνη και αν εδώ είναι το δεύτερο ζητούμενο θα βελτιώσει την αμυντική αδυναμία της.
Πρώτα πιστεύω ότι οι φίλοι του μπάσκετ θα δουν σίγουρα ένα καλό παιχνίδι δεύτερο ότι φέτος από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια θα φανεί η καλή δουλειά που έγινε σε ρόστερ οργάνωση κλπ.
Αφού μάλλον ξεφύγαμε από τα πέτρινα και μίζερα χρόνια επιτέλους θα μπορέσουμε να δούμε καλό θέαμα .Προσοχή το ενδιαφέρον μου έχει να κάνει με την συνολική ποιότητα παιχνιδιού και όχι με την βαθμολογική θέση και το έχω εξηγήσει σε προηγούμενη ανάρτηση με ενδιαφέρει η ποιότητα το θέαμα και όχι μόνο οι βάθμοι.
Αν και ο κανόνας στο μπάσκετ λέει πως η καλή ομάδα τουλάχιστον μέσα στο παρκέ και όχι στα παρασκήνια κατά κανόνα κερδίζει. Το τι γίνεται στα παρασκήνια και στα υπόγεια είναι δουλειά ποντικών και αρουραίων και με τρωκτικά δεν ασχολείται το μαγαζί.
Κάνοντας μια ψιλοανάλυση της τακτικής και των ικανοτήτων της ομάδας από τα λίγα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μια μικρή δικαίωση για τα όσα λέγαμε και είναι αυτά.
Η δύναμη της ομάδας θα είναι η περιφέρεια με την γνωστή ποιότητα των παικτών που την απαρτίζουν ΙΒΑΝ δεινός εκτελεστής πολύ καλός χειριστής της μπάλας και φέτος δεν θα σκάσει παίζοντας από 1-3 μιας και στις θέσεις αυτές υπάρχει ποσότητα .
Κουκουράβας που φέτος ωρίμασε και θα είναι πιο ουσιαστικός και χρήσιμος σαν άσσος.
Στεφανίδης σταθερός σκύλος στην άμυνα αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και σε κάθε παιχνίδι δίνει τον καλύτερο του εαυτό μιας και είναι ο μοναδικός Ξανθιώτης.
Μασλαρινός γνωστός και μη εξαιρετέος για το καλό παιχνίδι του λίγο πεσμένος μετά τον γάμο του αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η παντρειά Δημητράκη ας πρόσεχες.
Παναγιωτόπουλος ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά όχι γιατί είναι δεινός σκόρερ αλλά είναι και ψημένη καραβάνα στα δύσκολα παιχνίδια μπορεί να σηκώσει το ηθικό όλης της ομάδας .
Και εκεί που λέγαμε πάσχουμε από 4άρι για να έχει παρέα στο κάτω κάτω ο ψηλός της ομάδας ο Γ.Αναγνωστόπουλος και 4άρι βρέθηκε στο πρόσωπο του Σπανού και δυνατό σέντερ να παίζει ξύλο και ας βρίζει λίγο παραπάνω με την μεταγραφή του Νησιώτη. Και πριν από λίγες μέρες ένα ακόμη power-forward ο Κ.Χρήστου ήρθε για να δώσει δύναμη στην ρακέτα . Αυτή δεν είναι ομάδα DREAM-TEAM είναι Γ.Σουλιώτη .
Τέλος άλλοι δύο παίκτες που θα είναι το μέλλον της ομάδας πρώτα ο μικρός Ιωακειμίδης που θα δώσει όλο του το ταλέντο για να αποδείξει πως έχει θέση στην ομάδα αλλά και ο δικός μας ο «ΜΑΡΟΥ» που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος πιο εύστοχος και κάθε φορά που παίρνει επικίνδυνες αποστολές προσπαθεί πάρα πολλά.
Αύριο λοιπόν αρχίζει η παράσταση και ελπίζω όλα να πάνε καλά και ας στεναχωρέσω τους φίλους αναγνώστες από την ΚΡΗΤΗ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποιά είναι η χρονιά ίδρυσης του μπασκετικού ΕΡΜΟΓΕΝΗ.
Όποιος γνωρίζει κάτι ας μας ενημερώσει.

Β΄ΓΥΡΟΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1η Αγωνιστική

Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας

1/11/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΞΑΝΘΗ ΑΣ -ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ


1/11/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. -ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ


1/11/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ -ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

7η Αγωνιστική
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
31/10/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

31/10/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΞΑΝΘΗ ΑΣ -ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

28/10/2009 7:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. -ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

7η Αγωνιστική
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
31/10/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

31/10/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΞΑΝΘΗ ΑΣ - ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

28/10/2009 7:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. - ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ?


Μπορεί να μπήκε με το αριστερό στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος η ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ αλλά δεν είναι και όλα μαύρα.
Πρώτα πρώτα ίσως είναι ένα αν όχι το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής.
Το επιβεβαιώνουν οι περισσότεροι εφημερίδες site.
Μια επίσκεψη στο site της ΔΑΦΝΗΣ μπορεί να σας πείσει . Ανοιχτό παιχνίδι μεγάλο σκορ και με ένα Βασιλόπουλο να βγάζει μάτια και από την ΞΑΝΘΗ ο Παναγιωτόπουλος πρώτος σκόρερ. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα .
Στην καθιερωμένη μικρή κουβέντα με παίκτες και προπονητή όλοι δήλωσαν ανικανοποίητοι για το τελικό αποτέλεσμα. Λογικό ακούγεται όταν το λένε οι παίκτες και ο προπονητής αλλά στην ερώτηση πως η ομάδα φέτος έχει αποβάλει το κόμπλεξ και την ηττοπάθεια όταν αγωνίζεται εκτός έδρας και συνάμα έκανε ένα καλό παιχνίδι η απάντηση ήταν «ασφαλώς και ήταν ένα πολύ καλό θέαμα για τους θεατές και ο λόγος ήταν οι χαλαρές άμυνες και από τις δύο ομάδες.
Άραγε εμείς σαν φίλοι και όχι οπαδοί τι θέλουμε τελικά?
Σφιχτές άμυνες χαμηλά σκορ και πάνω απ’όλα την νίκη ή ένα καλό παιχνίδι με πολύ θέαμα μεγάλο σκορ.
Ποιο σκορ είναι καλύτερο 55-54 ή μήπως θα είναι καλύτερα το σκορ να χτυπάει κατοστάρες με θεαματικές φάσεις καρφώματα και πολλά high lights και έρχεται η νίκη σε δεύτερη μοίρα.
Προτιμώ το δεύτερο και πιστεύω πολλοί θέλουν αυτό ακριβώς να βλέπουν στο παρκέ. Δεν είναι τυχαίο που το ΝΒΑ είναι μακράν το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα του κόσμου!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΑΡΙΩΝΞΑΝΘΗΣ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Νίκη με άνετη επικράτηση του ΑΡΙΩΝΑ επί της ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ με σκορ 88-51 στο κλειστό Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ την Κυριακή 18/10/09.περισσότερα για το παιχνίδι σε λίγο.

Α ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΑΡΙΩΝ-Α.ΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 68 -71

Κάπου στα Χριστούγεννα περίμενε την πρώτη νίκη της ομάδας του ο Χ.Παπαδόπουλος αλλά φαίνεται ότι οι παίκτες του κάνουν ότι μπορούν για να τον διαψεύσουν.
Στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κομοτηνής λίγο ακόμη και το ροζ φύλλο αγώνα θα περνούσε στα χέρια του ΑΡΙΩΝΑ.
68-71 το τελικό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέριες με μια πολύ καλή παρουσία των παικτών του ΑΡΙΩΝΑ.Απόλυτα ικανοποιημένος οΧ.Π από την απόδοση των παικτών του και για μια ακόμη φορά του πιο μικρού της ομάδας του Φιλίπ Καραογλανιάν τις ικανότητες του οποίου έχουμε αναφέρει πολλές φορές.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.ΣΠΥΡΟΥ.ΜΕΡΓΟΥΠΗΣ.ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΑΝ.ΒΑΖΑΙΟΣ.ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ.ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΤΑΤΑΡΗΣ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗΣ.ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ
Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΔΡΟΣΟΣ.ΒΑΡΔΑΣΗΣ.ΠΑΠΟΥΗΣ.ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ.ΚΑΣΣΑΣ.ΜΗΤΣΕΛΟΣ.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ.ΤΣΕΡΝΙΣΩΦ.ΤΣΑΚΩΝΑΣ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ.
ΤΣΙΑΒΕΣ.ΒΕΡΓΙΔΗΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ 2001-Α.Σ ΞΑΝΘΗΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/09



ΑΣΠΙΔΑ 2001- ΑΣ ΞΑΝΘΗ 88-49
Στα παιχνίδια που οι διαφορές δυναμικότητας είναι μεγάλη το αποτέλεσμα είναι το μόνο που δεν μετράει .Αυτά τα παιχνίδια είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πάρουν συμμετοχή οι παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο στα δύσκολα παιχνίδια.
Ας το επαναλάβω πως πρόκειται για δύο νέα τμήματα των Ακαδημιών του ΑΡΙΩΝΑ και της ΑΣΠΙΔΑΣ που σκοπό έχουν την συλλογή εμπειριών και το ψήσιμο για τις χρονιές που θα αγωνίζονται κανονικά στο παιδικό πρωτάθλημα. Το πόσες νίκες και οι πόντοι δεν νομίζω να έχουν σημασία . Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν την ομάδα του Α.Σ γιατί οι μικροί παίζουν πρώτοι φορά και το μικρό της ηλικίας τους δικαιολογεί τα πάντα.
Από την άλλη η ΑΣΠΙΔΑ έχει την πολυτέλεια με το μεγάλο σε αριθμό δυναμικό που διαθέτει να φτιάξει αρκετές ομάδες .Τέτοια είναι και η ΑΣΠΙΔΑ 2001 που φέτος λειτουργεί σαν προπομπός για την μετέπειτα ένταξη τους στο κανονικό πρωτάθλημα .
Αυτή η ομάδα παρόλο που κανείς δεν περιμένει θεαματικά αποτελέσματα έδειξε καλά στοιχεία και χαρακτήρα αφού έχει ένα βασικό κορμό παικτών και μέσα από την δυσκολία ή την ευκολία κάθε παιχνιδιού μπορεί να δίνει και την ευκαιρία συμμετοχής και στους πιο άψητους να μπουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Το παιχνίδι με τον ΓΑΣ ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και μοιραία οι χρόνοι συμμετοχής έπεσαν στους λίγους και γεναίους.
Στο παιχνίδι με τον ΑΡΙΩΝΑ έπρεπε να κυριαρχήσει άλλη λογική να δοθεί η ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή να πάρουν παιχνίδια γιατί μόνο έτσι μπορούν να βελτιωθούν και να βοηθήσουν και την ομάδα τους.
Δεν πρέπει κατά την δική μου γνώμη οι παίκτες που αποτελούν τον κύριο κορμό να έχουν και τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Και δεν είναι μόνο δική μου αυτή η άποψη αλλά σχεδόν όλων των φίλων και γονιών που βρέθηκαν στο γήπεδο και ήταν αρκετοί αυτή την φορά. Τι σημασία έχει το σκορ δεν μετράνε τουλάχιστον φέτος οι νίκες εμπειρία χρειάζεται να αποκτήσουν.
Ο καλύτερος συνήγορος για τα παραπάνω είναι η κίνηση του προπονητή Κ.Ιωαννίδη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΓΑΣ όταν έβαλε τους δεύτερους σχεδόν δέκα λεπτά αφού είδε πως κρίθηκε το παιχνίδι.
Τέλος η γκρίνια και οι οδηγίες στο παιχνίδι όπου την παράσταση έκλεψαν οι μικροί του ΑΣ γιατί πάλεψαν όσο μπορούσαν και αρκετές φορές πήραν το χειροκρότημα του κόσμου .Ο μικρός Δ.Ψαλτόπουλος έδειξε το μεγάλο τσαγανό και ταλέντο που διαθέτει και ο χρόνος σίγουρα είναι μαζί του. Πολύ καλοί και οι υπόλοιποι μικροί της ομάδας .Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ μπήκαν πολύ χαλαροί απέναντι στους μικρούς του ΑΣ με συνέπεια τα πολλά λάθη .Δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 14-12 κάτι που δείχνει το πόσο πάλεψαν οι μικροί του ΑΣ.
Μόνο όταν σοβάρεψαν οι της ΑΣΠΙΔΑΣ τελείωσε και το παιχνίδι με το σκορ να δείχνει 88-49.
Αρκετοί γονείς και απο τις δύο Ακαδημίες και κύριο θέμα ήταν τα όσα έγιναν στην Κομοτηνή στο παιχνίδι με τον τοπικό ΓΑΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/09 ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΑΡΙΩΝ – Γ.Α.Σ 77-58

Κακό ξεκίνημα τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο για τον ΑΡΙΩΝΑ απέναντι στη ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνής.
Ένας ΓΑΣ που κέρδισε το Σάββατο την ΑΣΠΙΔΑ 2001 με τα όσα αισχρά έγιναν στο γήπεδο. Πολύ κακό ξεκίνημα και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του ΓΑΣ να χτυπήσει το παιχνίδι και αυτό έχει να κάνει με τα πολλά λάθη που έκαναν σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Γ.ΘΕΡΜΟΥ.
Μόνο μετά τις φωνές του προπονητή όταν είχε περάσει μπροστά στο σκορ η ομάδα της Κομοτηνής ξύπνησαν οι παίκτες του ΑΡΙΩΝΑ και έδειξαν την καλή αγωνιστική πλευρά τους .Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά ποιότητας παρόλο που οι παίκτες του ΓΑΣ σε πολλά διαστήματα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και προσπάθησαν την στιγμή της χαλάρωσης του ΑΡΙΩΝΑ να χτυπήσουν στα ίσια το παιχνίδι.
Με μπροστάρηδες τους Καραλανίδη Μπεμπεκίδη και Καραογλανιάν ο Αρίωνας γύρισε το σκορ και με πιεστική άμυνα ανάγκασε τους αντιπάλους σε πολλά λάθη και έκανε μια διαφορά 10-0 σε λίγα λεπτά. Στο σημείο αυτό τελείωσαν και τα ψυχικά αποθέματα του Λεχούδη και μοιραία δεν μπόρεσε ο ΓΑΣ να μπει ξανά στο παιχνίδι.
Αρκετός κόσμος στο δεύτερο ημίχρονο και φαίνεται ότι συνετέλεσε και αυτό στην αγωνιστική άνοδο των παικτών του ΑΡΙΩΝΑ μακάρι να συνεχίσουν έτσι οι γονείς και οι φίλοι της ομάδας να δίνουν το παρών και μαζί και την συμπαράσταση που χρειάζονται οι παίκτες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Ένας ακόμη διαγωνισμός τελείωσε και ειλικρινά δεν έχουν καμιά σημασία τα αποτελέσματα αυτή την φορά . Είναι αυτονόητο πως πάντα θα υπάρχουν ταλέντα
«όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες» λέει το λαϊκό άσμα και δεν έχει άδικο αλλά το νόημα της ψηφοφορίας είναι άλλο . Να ενεργοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους στο αυτονόητο αφού υπάρχουν και θα υπάρχουν ταλέντα δεν θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια ανάδειξης εξέλιξης ?
Και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συμμετοχή συνολική προσπάθεια να πάρουμε το άθλημα στον βαθμό που ανήκει στο καθένα τις ευθύνες μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που τρέχουν να τους διορθώνουμε στα λάθη τους να είμαστε δίπλα τους και στα παιδιά μας για να μπορέσουμε να χαιρόμαστε τις όποιες επιτυχίες του παρόντος και του μέλλοντος.
Πολλά είναι τα προβλήματα και όσοι είναι και αναγνώστες της εφημερίδας «ΘΡΑΚΗ» θα θυμούνται στις συνεντεύξεις τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικονομικά κτιριακά κλπ κλπ. Σίγουρα πολλές φορές και οι υπεύθυνοι προπονητές παράγοντες ξεφεύγουν και πέφτουν σε λάθη που πιστεύω δεν είναι εσκεμμένα αλλά όταν υπάρχει κριτική και προπαντός συμμετοχή και αυτοί γίνονται καλύτεροι και παίρνουν δυνάμεις και ενέργεια για να συνεχίσουν
Για την ιστορία 50% πιστεύεται στην ύπαρξη ταλέντων και 50% απόλυτη ισορροπία πως ταλέντα υπάρχουν και με την κατάλληλη δουλειά θα βγεί στο γήπεδο.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ Γ΄ΟΜΙΛΟΣ
Γ.Α.Σ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΣΠΙΔΑ 2001 61-47 ΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 17/10/09
ΑΣΠΙΔΑ 2001 - Α.Σ.ΞΑΝΘΗ 88-49 ΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ 18/10/09 88-49
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - Γ.Α.Σ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 77-58 ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 18/10/09
ΑΘΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 62-27 ΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ 14/10/09
Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 60-63

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ

Την πιο φαρμακερή επιστολή για τα τεκταινόμενα στον χώρο και πιο πολύ για το πρωτάθλημα της Α2 έστειλε η διοίκηση της ΔΑΦΝΗΣ στα ΜΜΕ.
Το γιατί έστειλε τώρα τέτοιου περιεχομένου επιστολή πολλοί λένε πως είναι επήρεια των όσων και όχι λίγα έχει περάσει η ΔΑΦΝΗ τα τελευταία χρόνια. Αν έχει δίκιο και είναι προσπάθεια να πάρει μερίδιο εύνοιας δεν το εξετάζω οι συνέπειες κατά την γνώμη μου μάλλον θα είναι κατά της .
Σημασία έχει το περιεχόμενο και το κατά πόσο αυτά που θίγει και ονοματίζει είναι καθημερινή τακτική και πραγματικότητα.
Ο καθένας που αγαπάει τον χώρο και μέσα από αυτό θέλει να βλέπει τον υγιή ανταγωνισμό χωρίς μεγάλες ακρότητες και εύνοιες μάλλον θα πρέπει να ξέρει πως έτσι είναι η πραγματική εικόνα κάτω από την βιτρίνα.
Δυστυχώς και μετά τα όσα κατά καιρούς συμβαίνουν τώρα και στο παρελθόν η αναφορά για λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο μόνο αστεία ποσοτικά την χαρακτηρίζω.
Μαγαζάκια τους κατάντησαν τις ομάδες οι περισσότερες διοικήσεις και χώρο ξεπλύματος και αδιαφάνειας των οικονομικών και προσωπικών επιδιώξεων .
Εδώ και αρκετούς μήνες μέσα από μια έρευνα μικρή αλλά ουσιαστική για τα πεπραγμένα και τεκταινόμενα βγήκαν στο φως του Ήλιου νοοτροπίες αντιλήψεις και το χειρότερο τακτικές συνωμοσίας στην προσπάθεια για ακόμη περισσότερη περιχαράκωση του κλειστού κλαμπ που λέγεται διοίκηση ομάδας.
Αν το παράδειγμα Σαλιαρέλη Κοσκωτά και λοιπόν λουλουδιών του ποδοσφαίρου κλόνισαν την εμπιστοσύνη του κοινού (φυσικά δεν σταμάτησε εκεί έγινε πιο εξελιγμένο και πιο εύπεπτο το πράγμα μιας και μπήκαν και άνθρωποι ειδικοί στην χειραγώγηση του κόσμου) ο χώρος του μπάσκετ πρόβαλε το δικό του τρανό παράδειγμα με τον κο ΔΡΟΣΟ και τους λοιπούς .
Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε μόνο μια σιωπηρή αντίδραση από τον κόσμο που απομακρύνθηκε ακόμη πιο πολύ από τα γήπεδα. Αυτό είναι και το δικό μου τελικό συμπέρασμα για την κακοδαιμονία του χώρου.
Σιωπηρά μεν αλλά με πάταγο σαν αποτέλεσμα έφυγε ο κόσμος από τα γήπεδα .
Παιχνίδια της Α1 εκτός των μεγάλων κλαμπ και τα γήπεδα είναι άδεια.
Στην γειτονική πόλη ένα γήπεδο 1400-1500 θέσεων για μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 .
Είναι και απορία πολλών γιατί δεν δήλωσαν σαν δεύτερη έδρα το «ΑΜΟΙΡΕΊΔΙΟ» στα παιχνίδια τουλάχιστον με τις μεγάλες ομάδες όπου και κόσμο θα μάζευαν και μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος θα γινόταν εν τέλει.
Κακή νοοτροπία κόμπλεξ πέστε το όπως θέλετε άδικο δεν θα έχετε.
Καβάλα –Παναθηναϊκός 4000 εισιτήρια από 8 ευρώ Μ.Ο =32000 επι 4 το λιγότερο παιχνίδια 128000 συν την διαφήμιση που αυτόματα λόγω κόσμου θα έχουν μιας και τα χρήματα είναι στα τηλεοπτικά δικαιώματα και από τους σπόνσορες που θα βλέπουν αγοραστικό κοινό θα τους χαλούσε ???
Το συμπέρασμα είναι μάλλον δεν θέλουνε άλλους στα πόδια τους μαγαζάκια κατάντησαν.
Και η μόνη φωτεινή εξαίρεση μέχρι αυτή την στιγμή ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου.
Δ.Χ xanthibasket.