Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Αλλαγή φρουράς Ένα μικρό ευχαριστώ.

Αυτά που θα περιγράψω παρακάτω έχω την εντύπωση πως τα έχουν έχετε συναντήσει πολλοί από εσάς.
Το "εσάς" έχει να κάνει με τους γονείς που για αρκετά χρόνια είναι δίπλα στα παιδιά τους (ακαδημίες) και ότι έχει να κάνει με κάποια αθλητική ενασχόληση ενός παιδιού.
  Κάποια μέρα όταν ακόμη το παιδί σας είναι 7-8-9 άντε το πολύ πήρατε την απόφαση να το στείλετε και στην περίπτωσή μας η κουβέντα για το μπάσκετ (το ίδιο πιστεύω ότι γίνεται και στα άλλα αθλήματα αλλά είμαστε στον χώρο ) .
Το πήγατε σε κάποια ακαδημία μιλήσατε με τον τους προπονητές και προσπαθήσατε να δείτε από τις πρώτες ημέρες πως είναι το κλίμα πως συμπεριφέρεται το παιδί σας και ποια αντιμετώπιση έχει από τον εκάστοτε προπονητή.
Φυσικά όλα αυτά εάν ανήκετε στην κατηγορία των γονέων που είναι δίπλα στα παιδιά τους και όχι στην άλλη κατηγορία όπου βλέπουν τις ακαδημίες κάτι σαν πάρκινγκ παιδιών κάτι που έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά θα εξαφανισθεί.
   Με τον καιρό διαμορφώνεται μια σχέση από την καθημερινή τριβή μαθαίνει η κάθε πλευρά την άλλη και αν υπάρχει κοινό σημείο με την πορεία των χρόνων αυτό είτε γίνεται μια καλή συνεργασία σε επίπεδο συμπαράστασης ή μπορεί να φέρει συγκρούσεις με αφορμή ενδεχόμενη "αδικία" του παιδιού σας.
Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και μην μου πείτε ότι ποτέ δεν κάνατε κάτι υπερβολικό που στο τέλος το έχετε μετανιώσει.
Εάν για κάποιο λόγο το παιδί σας τυχαίνει να έχει τα πρώτα χρόνια μέχρι την ηλικία που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε κάποιο πρωτάθλημα τον ίδιο προπονητή σημαίνει ότι κάτι πάει καλά και κυρίως πως το παιδί σας βρήκε επίπεδο συνεργασίας σεβασμού και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.
Υπάρχει δηλαδή μέσω της καθημερινής τριβής ένας αμοιβαίος σεβασμός ή μια αμοιβαία υπαναχώρηση.
   Και βλέπετε ότι το παιδί σας που μπορεί κάποιες στιγμές να γκρινιάζει για ένα κατσάδιασμα του προπονητή ή μια στιγμή που θεώρησε ότι αδικήθηκε να καταφέρετε κατά του αλλά την επόμενη στιγμή να είναι ο καλύτερος υπερασπιστής του  σε μια τυχόν κακή κουβέντα εναντίον του.
   Όταν κερδίσει αυτόν τον σεβασμό ο προπονητής από τους παίκτες του τότε έχει εκπληρώσει δύο στόχους γιατί όλοι το ξέρουμε δεν είναι μόνο εκπαιδευτής αθλήματος είναι ταυτόχρονα παιδαγωγός.
   Φυσικά και η άλλη μεριά του προπονητή έχει διαμορφώσει σχέσεις απόψεις φιλίες  ή μη φιλίες τυπικές σχέσεις ένα καλημέρα που λέμε αλλά το ότι είναι από την τρυφερή ηλικία έως το σημείο που θα μπει σε παιχνίδι με απαιτήσεις μαζί με τα παιδιά έχει κερδίσει και αυτός.
Κερδίζει πολλές φορές και κούραση ένταση νεύρα απογοητεύσεις αλλά σε ποιο σημείο της ζωής είναι όλα τέλεια πόσο μάλλον όταν έχεις ρόλο παιδαγωγού .
Μπορεί να έχετε ακούσει πολλούς προπονητές να το παίζουν σκληροί αλλά στο τέλος τέλος όλοι έχουν να πάρουν κάτι έχουν την ευκαιρία να δούνε
αλλιώς κάποια πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση θα τα έκριναν αδύνατα ή και αστεία.
     Και εσύ ως γονιός σαν τρίτος στην σχέση κάθεσαι και βλέπεις αυτή τη σχέση είτε σε αρέσει είτε παρεμβαίνεις και εδώ μπορεί να έχει και τα δύο αποτελέσματα καλό και κακό κανένας δεν ξέρει το πότε το πως και το γιατί. Υπάρχουν ειδικοί ψυχολόγοι για να απαντήσουν . Εδώ παραθέτω αυτά που λίγο πολύ συμβαίνουν στο καθένα μας.
     Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που παίρνονται μεγάλες αποφάσεις.
Η χρόνια τριβή μπορεί να κουράσει το ένα μέρος ή να χρειάζεται αλλαγή ή ακόμη καλύτερα να έχει εξειδικευτεί τόσο πολύ σε μικρές ηλικίες που ίσως να μην μπορεί να δει πως οι μικροί μεγάλωσαν και χρειάζονται κάτι άλλο.
Εκείνη τη στιγμή παίρνονται αποφάσεις . Αφήνεις πίσω τα πάντα και ξεκινάς κάτι άλλο.
   Ίσως να σας κούρασα με την φλυαρία μου αλλά όταν θα δέσω τον πρόλογο (υπομονή ακόμη στον πρόλογο είμαι ) με το κυρίως θέμα θα καταλάβετε.
Ξέρετε πως ασχολούμαι με το μπάσκετ με δική μου θέληση αλλά παράλληλα είμαι και φίλαθλος του παιδιού μου.
Το παιδί λοιπόν που ήταν μια σταλιά μεγάλωσε με πέρασε στο ύψος και ήρθε η ώρα να απογαλακτιστεί ????????
Από μικρό παιδί όπως και τόσα άλλα είχαν να κάνουν κυρίως με έναν άνθρωπο. Τα πήρε μικρά τα έμαθε όλα όσα ξέρουν και τώρα ήρθε η ώρα να αφήσουν πίσω όλα αυτά και να ξεκινήσουν με νέο πρόσωπο την επόμενη αθλητική τους πορεία.
Λοιπόν ο κύριος αυτός που τους έβαλε στο παιχνίδι είναι ο αγαπητός Κώστας Ιωαννίδης.
Τον γνώρισα με μαλλιά στα 28 χρόνια νεαρός με πολύ όρεξη και μετά από μια πορεία πολλών χρόνων σχεδόν εννιά ήρθε η ώρα να περάσει σε κάτι άλλο.
Όχι δεν παρατάει το μπάσκετ και ούτε το κείμενο είναι ένα μελοδραματικό πόνημα. Ούτε και ήρθε η καταστροφή αλλά είναι το λιγότερο και  πιστεύω συμφωνούν πολλοί άλλοι γονείς για την προσφορά του .
Αγαπητέ Κώστα είναι αλήθεια ότι μόλις το ανακοίνωσες δεν ακούσθηκε ευχάριστα στο αυτί μου.
Με ποιόν θα τρώγομαι ..
.Σε ποιόν θα γκρινιάζω ....
Και γιατί με βάζεις στην διαδικασία να μάθω από την αρχή συστήματα αγωνιστικά στον νέο προπονητή. 
Τόσο κόπο κάναμε οι γονείς και ξέρεις ποιοι να σου μάθουμε βασικούς αγωνιστικούς κανόνες .
Και ξέρεις ότι χάρις την σπαστική εμμονή μας έφτασες εδώ που έφτασες ??????  
Δηλαδή λίγο πριν κάνεις εισαγωγή στο ψυχιατρείο ...... από αυτά που έχεις ακούσει και πόσα άλλα θα άκουγες εάν έμενες. 

Την πιο κρίσιμη στιγμή που βγάλαμε νέα αγωνιστικά πλάνα και τακτικές δείλιασες  αγαπητέ ....
Μα εμείς οι γονείς  μόνο καλό σκοπό είχαμε ????????????
Απλά πιστεύαμε ότι τα δικά παιδιά και έτσι είναι να το ξέρετε είναι τα καλύτερα δεν κάνουν λάθη ακούνε πιστά  καταλαβαίνουν είναι υπομονετικά  υποδείγματα συμπεριφορά και φυσικά Κώστα ΑΘΛΗΤΑΡΆΔΕΣ........... και μόνο τα δικά μας..............

     Δηλαδή τώρα θα πρέπει να είμαστε με σημειώσεις και κάμερες στις προπονήσεις για να επισημαίνουμε τα λάθη του Χρήστου ????????
       Πάνω που είπαμε ότι επιτέλους αυτός έμαθε ας τον αφήσουμε και σε καμιά προπόνηση μόνο του 
(στα παιχνίδια φυσικά πίσω από τον πάγκο) μας την έκανες με πλάγια βηματάκια.............
   Μαζί θα πηγαίναμε παγκόσμιο πρωτάθλημα ΝΒΑ  CSI  NCIS  CIA  NSA NSU   και βάλε αλλά είσαι τελικά ταπεινός και δεν θέλεις τα πολλά.

   Και για καταλαβαινόμαστε υπάρχει μια εσωτερική αλλαγή στην ακαδημία της Ασπίδας.
Ο Κ.Ιωαννίδης μετά από χρόνια δεν θα είναι στο τιμόνι της παιδικής ομάδας.
 Πήρε την απόφαση μετά από σκέψη να δοκιμάσει κάτι περισσότερο να ξεφύγει από τα μικρά πρωταθλήματα.
Έτσι θα αναλάβει την εφηβική ομάδα και θα είναι βοηθός του Δ,Παναγιωτόπουλου στην ανδρική.

   Θα πείτε καλά σιγά το πράγμα μια εσωτερική αλλαγή...
 Όχι δεν είναι έτσι και όσοι έχουν ζήσει μέσω των παιδιών τους κάτι παρόμοιο θα με καταλάβουν.

Αρχές περίπου 2005-06
Για την αλλαγή φρουράς που έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο
 (ο νέος προπονητής Χρήστος Βαχαρίδης μίλησε στα παιδιά και ξεκίνησε τις προπονήσεις) θα υπάρξει ρεπορτάζ και παρουσίαση του νέου προπονητή που είναι δικό μας παιδί αγωνίσθηκε στην παιδική ομάδα της πάλε ποτέ BF ΞΑΝΘΗ και μάλιστα κατόρθωσαν την χρονιά του 1999 να φτάσουν στην τέταρτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Υπήρξε προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2011-12
. Και μόνο το τελευταίο είναι αρκετό για το ποιος είναι.
Σήμερα όμως ο λόγος στο πριν και στα όσα ζήσαμε μαζί γονείς παιδιά με τον Κ.Ιωαννίδη.
Δεν είναι αγιογραφία αλλά όπως και να έχει είναι μια πορεία χρόνων και το λιγότερο μέσα από λάθη μας γκρίνιες μας και άλλα πολλά δικά μας στραβά που τον έχουν στενοχωρήσει του αξίζει ένα μεγάλο μεγάλο "ευχαριστώ" για τα καλά και τα κακά του ταξιδιού. Βγήκαμε όλοι πιο σοφοί. Και αν αναλογισθούμε τα παραπάνω λάθη ίσως γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Πιστεύω πως ακόμη και με την δική μου κακή πολλές φορές κριτική κα΄τι καλό να βγήκε στο τέλος. Είναι αλήθεια εύκολο να κριτικάρεις έξω από τον χορό.  Και το καταλαβαίνεις την κατάλληλη στιγμή.
Αρά και έτσι με τον πιο ανάποδο τρόπο βγήκε κέρδος.
Ξέρω πως δεν αρέσει η αλλαγή σε πολλά παιδιά σε αυτές τις ηλικίες πόσο μάλλον όταν έχουν μάθει το στράτα στρατούλα από τον συγκεκριμένο κύριο.
Είναι όμως και η κατάλληλη στιγμή για απογαλακτισμό.
2011-12
Ας τον αφήσουμε να εργασθεί με τους μεγαλύτερους κάτι που ήθελε πολύ.
 Πίστεψε τα δύο τελευταία χρόνια ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω και είναι αλήθεια πως ήταν πολύ σπουδαία επιτυχία η δεύτερη θέση στο παιδικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μια δεύτερη θέση που μπορεί να ήταν και πρωτιά για πολύ λίγο μια τρίχα αλλά μικρή σημασία έχει.
Δούλεψε πολύ αυτά τα τελευταία δύο χρόνια .
 Καθημερινές προπονήσεις συν την ακαδημία λογικό είναι να έρθει η κούραση.
Θα κλείσω με την ίδια κουβέντα μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Ένωση.

"Κώστα σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι και όλα όσα γευτήκαμε μαζί "


ΥΓ.  Φυσικά Κώστα δεν σημαίνει ότι δεν θα κανονίσεις μόλις γυρίσεις πρώτα για κανένα τουρνουά και για το μετά κανένα τσίπουρο...............

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Νέα Ακαδημιών Ίκαροι Σερρών.

Η Επίσημη ανακοίνωση όπως έφτασε στο xanthibasket.

" Oί Ίκαροι  Σερρών  πρωτοπόροι στα θέματα  των ακαδημιών αλλά και των υπόλοιπων αθλητικών εκδηλώσεων  στις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινούν καινούριο παράρτημα τους για αγόρια και κορίτσια από πέντε (5) έως δεκαέξι (16) ετών σε συνέργασία με τον Δήμο Βισαλτίας στην Νιγρίτα.
Στα πλαίσια της συνεργασίας την Παρασκευή 31-8-2012  πραγματοπιείται ένα event στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας 
Θα κλείσει  ο δρόμος με μπασκέτες και θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τριπόντων-διπόντων  ελευθέρων βολών  με δώρα από την ομάδα του Παναθηναϊκού την Εθνική ομάδα καθώς και από άλλες ομάδες της Α1
Το Σάββατο 1-9-12 γίνεται τουρνουά Παίδων με την ονομασία Green basket με συνδιοργάνωση Δ.Βισαλτίας Ίκαρων Σερρών και της UNESCO
Συμμετοχή δήλωσαν οι ομάδες : Ίκαροι Σερρών Πανσερ/κός, Ρούπελ-Ορφέας -Τιτάνες Δράμας.
Υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης Σπανός Παναγιώτης."

Σε αναμονή για την αποστολή της αφίσας.
Μπράβο στους υπεύθυνους (Σπανός Π) και στην ακαδημία των Ικάρων που προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπρώξει τον κόσμο στο μπάσκετ.
Λεπτομέριες για το αν πχ μπορούν να πάρουν μέρος και άλλες ομάδες δεν γνωρίζω.
Περισσότερα σε αναμονή .......

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Tελευταία νέα.........

Σε αναμονή της απόφασης για τον τρόπο διεξαγωγής του ανδρικού πρωταθλήματος
 (Για το γυναικείο πρωτάθλημα δείτε την συνέντευξη που έδωσαν δύο προπονητές γυναικείων ομάδων ΝΕΔΗΜ & ΛΟΦΤΗΣ .Τουρνουά Happy-Days).
Στο γυναικείο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι τραγικά.
                   Γνωρίζω όπως και πολλοί άλλοι ότι έπεσε η  πρόταση για την δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους υποστηρίχθηκε από δύο ανθρώπους αλλά δεν πέρασε εκεί στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ με
"Δημοκρατικές "   διαδικασίες .
Χωρίς κακή διάθεση έτσι έγινε.
Δεν πέρασε η πρόταση και αντίθετα εάν υπάρχουν τελικά πάνω από 5 ομάδες στην Β΄ θα γίνει με τον γνωστό τρόπο δύο κατηγορίες δύο όμιλοι σε κάθε κατηγορία.
Περάσαμε από την ενός ανδρός θέση και λήψη αποφάσεων σε μια νέα μορφή-μόρφωμα αποφάσεων όπου ο πρώην έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στηριζόμενος στην πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ αποφασίζει ή καλύτερα δίνει έτοιμη την απόφαση στους υπόλοιπους ...Ε  να μην κουράζονται με σκέψεις οι υπόλοιποι.
Φυσικά και δεν έκαναν τον κόπο να ρωτήσουν τις ομάδες τι θέλουν .Και γιατί να το κάνουν  όταν και οι ίδιοι προφανώς είναι εκπρόσωποι όχι μόνο μίας αλλά πολλών ομάδων.
Όπως στις εκλογές και μάλιστα τώρα είναι και οι εκλογές στην ΕΟΚ  όπου όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά ποιος θα μπορέσει να κατέβει να ψηφίσει οπότε υπάρχει αδερφέ και εδώ έτοιμη λύση.
Εξουσιοδοτήσεις και πηγαίνει ένας και ψηφίζει. Και οικονομία και βγαίνει αυτός που πρέπει "Δημοκρατικά".
     Δεν ξέρω πόσο μπορεί να κρατήσει η κατάσταση αυτή με την συνεχή άρνηση και αμφισβήτηση προσώπων και ιδιοτήτων. Δεν ξέρω  εάν είναι λειτουργικό το σχήμα και αν είναι ανάγκη να υπάρχει μόνο και μόνο για να γίνεται διανομή τίτλων.
       Πάντως για μια ακόμη φορά η ΕΚΑΣΑΜΑΘ δεν έκανε το βήμα να ρωτήσει να μάθει τι συμβαίνει εκεί κάτω στα χαμηλά πως την παλεύουν που λένε οι νέοι.
Και αν μπει και το μέτωπο της διαιτησίας που είναι παρ όλες τις ανακοινώσεις πλην ελαχίστων απλήρωτοι οι διαιτητές τότε θα έχουμε μάλλον επανάληψη της αποχής από τους αγώνες.
 Περίμενα τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι να καθίσουν μαζί ομάδες  που αυτές θα πληρώνουν με τους κατά τόπους συνέσμους διαιτητών για να καθορίσουν το πως και το γιατί  με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ να έχει λόγο οργανωτικό .
 Δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν την διαχείριση   και την εξουσία.

       Αλλαγή σελίδας.

Στον Ν.Έβρου  μια νέα ομάδα θα μπει στο παιδικό  πρωτάθλημα.
Η ακαδημία του "Αλέξανδρου" με τον Β.Κεραμάρη θα πάρει το βάπτισμα του πυρός αλλά με μικρούς στην ηλικία παίχτες.
Μια μικρή γεύση των δυνατοτήτων πήραν όσοι έδωσαν το παρών στο τουρνουά της Happy-Days.
   Στην πορεία δικαιούται μια καλύτερη αναφορά παρουσίαση η ακαδημία.

Πληροφοριακά χωρίς να έχει γίνει διασταύρωση και πως να γίνει όταν δεν υπάρχει ακόμη αγωνιστική δραστηριότητα πολύ δυνατή παιδική ομάδα  θα παρουσιάσει ο Σπάρτακος .
Η  Φιλία δεν περιμένει να κάνει την μεγάλη έκπληξη .
Σκοπός είναι σε κάθε παιχνίδι να παίρνουν αγωνιστικά ότι μπορούν.
Παιδική ομάδα Φιλίας
Για τις ανδρικές ομάδες σίγουρα θα κατέβει η Φιλία ο Εθνικός που φέτος μοιάζει πολύ δυνατός μαζεύοντας όλη τη καλή φουρνιά .Σιγά σιγά θα μαζευτεί υλικό για όλες τις ομάδες με την βοήθεια φυσικά των προπονητών.
(Γιώργο δεν βρίσκω το βίντεο με τις δηλώσεις σου !!!!! μη κρατήσεις κακία)
  Το Σουφλί λέει ότι πέτυχε στην ελεύθερη αγορά (στρατιώτες-φοιτητές )  μερικά καλά λαχεία και θα παρουσιασθεί δυνατός.
 Ίδωμεν.
Ολυμπιάδα στα γνωστά.

 "Καμιά πληροφορία από τις Φέρρες."
Tελικά υπήρξε έστω και κάποια πληροφόρηση από τις Φέρρες.
Λοιπόν παρόλες τις δυσκολίες θα κατεβάσει Ανδρική-Εφηβική-Παιδική ομάδα.Και όχι μόνο γιατί θα κατέβει και γυναικεία ομάδα.
Νέος παίκτης και παράλληλα προπονητής της Ανδρικής ο Μιχάλης Μουρτσινούδης .
Στην παιδική ομάδα προπονητής ο Αλέκος Σαριανίδης.


Ν.Ροδόπης
   Μπόρεσε μετά από πολλές προσπάθειες να συστήσει νέο Δ.Σ  η ομάδα του ΓΑΣ.
Φαίνεται έπιασαν τόπο οι κινητοποιήσεις  των ανθρώπων όσο και του Β.Στοάκη.  Χρειάζεται την στήριξη του κόσμου μια τόσο ιστορική ομάδα.
Στην ΑΕΚ   η ανδρική ομάδα θα πορευτεί στην λογική να παίζουν δικά της παιδιά.
Ο Ν.Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως σκοπός τους είναι  να αντικατασταθούν οι λεγεωνάριοι με τα παιδιά που βγαίνουν από την ακαδημία να παίρνουν τον χρόνο συμμετοχής που πρέπει.
Αντί να δαπανούν 2-3 τρία σε κάθε τρίτο σκοπός τους είναι αυτό το χρονικό διάστημα να βελτιώνουν ακόμη περισσότερο δικά τους παιδιά και ότι προκύψει.

     Αισιόδοξος ο Μ.Δαφτσής για  την νέα χρονιά μιας και αυτός θα είναι ο προπονητής της παιδικής ομάδας . Πιστεύει στο υλικό του πως μπορεί να κάνει τη διαφορά να μπει σφήνα στις δύο ισχυρές ομάδες  του ομίλου που σύμφωνα με την άποψή του είναι οι δύο ομάδες της Ξάνθης.
Είχε την δυνατότητα να δει από κοντά στο τουρνουά που πήρε μέρος να αξιολογήσει τους αντιπάλους του.
Κανένα νέο από τον Αίαντα αν και εκεί μάλλον είναι γνωστά τα περισσότερα.
Για δεύτερη χρονιά οι μικροί (98-99) θα πάρουν μέρος στο παιδικό πρωτάθλημα μέχρι να έρθει η χρονιά τους.

    Ξάνθη.
Όλα κρίνονται στο παρκέ αλλά η εικόνα τόσων χρόνων δείχνει πως φέτος θα υπάρχει πολύ μεγάλος  ανταγωνισμός  και η κουβέντα για να υπάρχει σύνδεση για το παιδικό πρωτάθλημα.
 Έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες Αρίωνας και Ασπίδα με καλοδουλεμένο υλικό με την ομάδα του Αρίωνα να είναι  σχεδόν τρία χρόνια μαζί  .Όσα φιλικά έχουν γίνει μετά την λήξη του πρωταθλήματος όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.
Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει μάλλον και στις δύο ομάδες (προπονητές παιδικών ομάδων).
Επιστρέφει ο Γιάννης Θερμός και θα αναλάβει την παιδική ομάδα του Αρίωνα στέλνοντας τον παλιό Χρήστο Παπαδόπουλο στην Ανδρική ομάδα έχοντας βοηθό τον Β.Αρβανιτίδη  ο οποίος Βαγγέλης Αρβανιτίδης θα έχει υπό την καθοδήγησή του την εφηβική ομάδα του Αρίωνα.
    Στην Ασπίδα η πρώτη αλλαγή αποχώρηση ήταν του Παναγιώτη Παπαδόπουλου που επέστρεψε στην Χρυσούπολη παίρνοντας μαζί του και τον Άλκη Αποστόλου.
Ανοίγει θέση για την ανδρική και όλα σύμφωνα με τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες μέχρι να γίνει η επίσημη παρουσίαση κάνουν λόγο για μεταπήδηση του Κ.Ιωαννίδη στην ανδρική ομάδα  και τον Δ.Παναγιωτόπουλο να κρατάει την εφηβική.
   Το γυναικείο τμήμα σταθερά ανήκει στον Νεδήμ Καρά Αχμέτ .
 Νέο γήπεδο πολύ όρεξη για δουλειά και μένει μόνο η επιθυμία για  δικαίωση των προσπαθειών.
    Καβάλα.
Στην περιφέρεια πρώτα του νομού με την Ελευθερούπολη να είναι λίγο πολύ γνωστά.
Για τις Κρηνίδες υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό .
Η Χρυσούπολη είναι σταθερή και φέτος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την παλιά καλή παρέα που χαίρεται να παίζει καλό μπάσκετ.
 Από πίσω υπάρχει η παιδική ομάδα που θα πάρει μέρος και ότι προκύψει.
Στην πόλη τα πράγματα είναι θολά όχι για τις ομάδες αλλά για την πληροφόρηση που έχω.
Το στοίχημα για την Ένωση είναι η ομάδα στην Α1  που περνάει την δική της δοκιμασία. Στα τμήματα της ακαδημίας είναι γνωστή η ποιότητα που έχει στις υποδομές της κάτι που την έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια.  Αυτή τη κυριαρχία της προσπαθεί να σπάσει η άλλη Ακαδημία της πόλης ο Αστέρας. Φέτος εξέπληξε τους πάντες με την σπουδαία πορεία στο παιδικό πρωτάθλημα αλλά άφησε πολλά ερωτήματα η ανδρική ομάδα.
Οι Πάνθηρες προσπαθούν να πάρουν μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα.

   Δράμα.
Πλην  των Τιτάνων που είναι η κατεξοχήν ακαδημία της πόλης στην περιφέρεια υπάρχει το Δοξάτο η γνωστή παρέα παικτών που κάνει αυτό που αγαπάει.
Κάτι  νέο με την ακαδημία της Προσοτσάνης ξεκίνησε να δώσει νέα πνοή στην περιοχή .
   Οι Τιτάνες πέρα από την ομάδα στην Γ. Εθνική και το δυνατό γυναικείο τμήμα φέτος ελπίζει για διακρίσεις με την παιδική ομάδα του.  Ο Σ.Θεοδοσιάδης δούλεψε δύο χρόνια με τους μικρούς και οι πληροφορίες λένε πως θα πρωταγωνιστήσει φέτος.  Το μοντέλο αυτό είναι ίδιο με του Αρίωνα και του Πανσερραικού.
Οπότε μάλλον βλέπω να έχω δίκιο για την πολύ δυνατή χρονιά που περιμένω..........

     Σέρρες.
Θα πάρει μέρος η Ηράκλεια ??????
Το Ρούπελ άλλαξε προπονητή και θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.
Ίκαροι και Πανσε/κός θα δώσουν το παρών στο παιδικό. Με την δεύτερη ομάδα να πάρει μέρος και πάλι στο ανδρικό με την πρωτοτυπία να παίρνουν μέρος οι μικροί της παιδικής ομάδας με καθοδηγητή τον
Π.Σπανό  από τον οποίο περιμένω υλικό για τελευταίες κινήσεις εκδηλώσεις που προγραμματίζει.

 Φυσικά όλοι όσοι θέλουν και μπορούν να στείλουν υλικό είναι ευπρόσδεκτοι ..........
   Άντε να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά......


Έχω χάσει το τηλέφωνο και αυτόματα όλο το υλικό αριθμούς κλπ που είχα μέσα.
Το λιγότερο που θέλω κάποιο μήνυμα από τους προπονητές και λοιπούς.
Χρόνια πολλά στον Παναγιώτη Φωτεινάκη  και όλους  όσους έχω ξεχάσει...........

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΔΚΕ 2012


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

1. Στη διάρκεια μιας συνεχόμενης προσπάθεια του Α1 για καλάθι, του γίνεται σφάλμα από το Β2 το οποίο καταλογίζεται από τους διαιτητές. Στη συνέχεια ακούγεται η κόρνα της λήξης των 24άρων δευτερολέπτων. Ο παίκτης ολοκληρώνει την αρχική του προσπάθεια και επιτυγχάνει καλάθι δύο (2) πόντων. Οι διαιτητές, κατακυρώνουν δύο (2) πόντους υπέρ του Α1 και του χορηγούν επιπλέον μία (1) ελεύθερη βολή.
ΟΧΙ. 10.4   Η μπάλα νεκρώνει και το καλάθι δεν θα μετρήσει εάν στη διάρκεια μιας συνεχόμενης κίνησης του παίκτη σε προσπάθεια για καλάθι, το χρονόμετρο του ρολογιού των 24ρων δευτερολέπτων ηχήσει.
(το καλάθι δεν μετράει και στον Α1 θα χορηγηθούν δύο (2) ελεύθερες βολές).

2. Ο Α8 επιχειρεί μπάσιμο για καλάθι δεχόμενος άμυνα από τον Β6. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του Α8 ο διαιτητής καταλογίζει τεχνική ποινή σε βάρος του προπονητή της Β ομάδας. Ο Α8 ολοκληρώνει την συνεχή προσπάθειά και επιτυγχάνει. Οι διαιτητές χορηγoύν μία (1) ελεύθερη βολή υπέρ του Α8 και το δικαίωμα στην ομάδα Α για επαναφορά της μπάλας από εκτός ορίων στο ύψος της κεντρικής γραμμής;
ΟΧΙ. 10.3  bullet 2 Η μπάλα νεκρώνει όταν ένας διαιτητής, σφυρίξει ενώ η μπάλα είναι ζωντανή.
(38.4.2. bullet 1 Δύο (2) ελεύθερες βολές θα χορηγηθούν στην ομάδα Α, ακολουθούμενες από επαναφορά από την προέκταση της κεντρικής γραμμής, απέναντι από το τραπέζι της Γραμματείας).

3. Ο Β1 ντριμπλάρει τη μπάλα κάτω από το καλάθι της ομάδας του, όταν ξεκινά συμπλοκή. Αποβάλλονται αναπληρωματικοί και από τις δύο ομάδες και απομακρύνονται από τον πάγκο των ομάδων τους. Ο αγώνας ξαναρχίζει με επαναφορά της μπάλας για την ομάδα Β από το πλησιέστερο σημείο, που βρισκόταν η μπάλα όταν ξεκίνησε η συμπλοκή.
ΟΧΙ. 39.3.2 bullet 2 Εάν περίπου την ίδια στιγμή που το παιχνίδι σταμάτησε εξαιτίας της συμπλοκής, μία ομάδα  είχε έλεγχο της μπάλας (ή την δικαιούται), η μπάλα θα δοθεί σε αυτή την ομάδα για επαναφορά από θέση εκτός ορίων στην προέκταση της κεντρικής γραμμής του γηπέδου, απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας.

4. Ο σημειωτής ειδοποιεί (ηχεί την κόρνα του) τους διαιτητές για την αντικατάσταση που έχει ζητηθεί από την ομάδα Β. Πριν ο διαιτητής κάνει νεύμα στον παίκτη να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής της ομάδας Β ανακαλεί το αίτημα του δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί την αντικατάσταση του παίκτη. Οι διαιτητές ακυρώνουν την αντικατάσταση συμμορφούμενοι με το αίτημα του προπονητή.
ΟΧΙ. 19.3.2 Η αίτηση αντικατάστασης μπορεί να ακυρωθεί, μόνο πριν ηχήσει η κόρνα του σημειωτή για την αντικατάσταση.

5. Ο Β3 διαπράττει αντιαθλητικό σφάλμα εναντίον του Α3 ο οποίος τραυματίζεται και αντικαθίσταται από τον Α8. Οποιοσδήποτε παίκτης της Α ομάδας που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή του τραυματισμού του Α3 μπορεί να εκτελέσει τις ελεύθερες βολές.
ΟΧΙ. 19.3.8 Εάν ο σουτέρ των ελευθέρων βολών πρέπει να αντικατασταθεί διότι αυτός τραυματίστηκε, η/οι ελεύθερη/ες βολή/ές πρέπει να εκτελεστούν από τον αντικαταστάτη του.
43.2.1 bullet 3 Όταν σφυριχθεί ένα προσωπικό σφάλμα και ο σουτέρ των ελευθέρων βολών πρέπει να εγκαταλείψει τον αγώνα εξαιτίας τραυματισμού, ο αντικαταστάτης του θα εκτελέσει την ελεύθερη/ες βολή/ες. (Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη αντικατάσταση, οποιοσδήποτε συμπαίκτης, όπως υποδεικνύεται από τον προπονητή του, θα εκτελέσει την ελεύθερη βολή/ες.)

6. Ο Α4 δέχεται αντιαθλητικό σφάλμα από τον Β5. Αμέσως μετά καταλογίζονται με τη ακόλουθη σειρά μία τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδας Α και μία τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδας Β. Οι διαιτητές αποφασίζουν την εκτέλεση δύο (2) ελευθέρων βολών από τον Α4, ακολουθούμενες από το δικαίωμα επαναφοράς της μπάλας από εκτός ορίων για την ομάδα Α.
ΟΧΙ. 42.2.3 Όλες οι ισοβαρείς ποινές, σε βάρος και των δύο ομάδων και όλα τα διπλά σφάλματα, θα ακυρώνονται με τη σειρά με την οποία σφυρίχθηκαν. Αφού ακυρωθούν οι ποινές, θεωρούνται σαν να μην είχαν συμβεί ποτέ.
42.2.6 Όλες οι ποινές που απομένουν, εκτελούνται με την σειρά με την οποία σφυρίχθηκαν.
(α) αντιαθλητικό σφάλμα Β4 → Α5 2 ε.β.+ κατοχή ομάδα Α
(β) τεχνικό σφάλμα προπονητή Α → ομάδα Β 2 ε.β. + κατοχή
(γ) τεχνικό σφάλμα προπονητή Β → ομάδα Α 2 ε.β. + κατοχή
(οι ισοβαρείς ποινές (α) και (β) ακυρώνονται και θα εκτελεστεί η ποινή (γ)-οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α θα εκτελέσει τις δύο (2) ελεύθερες βολές).

7. Ο προπονητής της ομάδας Α ζητά αλλαγή του παίκτη Α4 με τον αναπληρωματικό Α11, που όμως δεν έχει έλθει ακόμα στην γραμματεία έτοιμος να εισέλθει όσο εξακολουθεί να υπάρχει ευκαιρία για αλλαγή. Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για την αλλαγή.
ΟΧΙ. 19.3.1 Μόνο ένας αναπληρωματικός έχει το δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση. Αυτός (όχι ο προπονητής ή ο βοηθός προπονητή) θα πάει στο τραπέζι της Γραμματείας, ζητώντας ξεκάθαρα αντικατάσταση, κάνοντας το σχετικό σήμα με τα χέρια του ή θα καθίσει στην καρέκλα των αντικαταστάσεων. Θα πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί αμέσως.

8. Ο προπονητής της Α ομάδας, ζητά time-out. Ενώ εξελίσσεται το παιχvίδι και πριν χορηγηθεί το time-out ο βοηθός προπονητή της Α ομάδας, ανακαλεί το αίτημα. Οι διαιτητές χορηγούν το tίme-out στην πρώτη ευκαιρία για time-out, που προκύπτει.
ΟΧΙ. 18.3.2 Η αίτηση για τάϊμ άουτ, μπορεί να ακυρωθεί μόνο πριν ηχήσει η κόρνα του σημειωτή, για το συγκεκριμένο αίτημα.
18.3.1 Μόνο ο προπονητής ή ο βοηθός προπονητή έχει το δικαίωμα να ζητήσει τάϊμ άουτ. (κατ’ επέκταση τα ίδια πρόσωπα έχουν δικαίωμα να ακυρώσουν ένα τάιμ άουτ)

9. Μετά από παράβαση μπρος-πίσω η μπάλα χορηγείται στην ομάδα Α για επαναφορά από εκτός ορίων στο χώρο επίθεσης της. Ο Α2 που πραγματοποιεί την επαναφορά μετακινείται με ένα βήμα στον πίσω χώρο του γηπέδου (χώρο άμυνας της ομάδας του) και δίνει την μπάλα στον συμπαίκτη του Α9 που βρίσκεται ιππαστί στην κεντρική γραμμή. Οι διαιτητές σημειώνουν παράβαση μπρος-πίσω.
ΝΑΙ. 17.3.1 bullet 6  Ο παίκτης που εκτελεί την επαναφορά επιτρέπεται να κινείται πλαγίως, από το σημείο επαναφοράς που υποδεικνύεται πίσω από την γραμμή ορίων, εκτός από την τελική γραμμή μετά από επιτυχημένο καλάθι ή επιτυχημένη ελεύθερη βολή, σε συνολική απόσταση μέχρι ένα (1) μέτρο, σε μία ή δύο κατευθύνσεις από το καθορισμένο σημείο επαναφοράς, πριν ή κατά τη διάρκεια απελευθέρωσης της μπάλας.  (Ως σημείο επαναφοράς θεωρείται η αρχική θέση του παίκτη- το καθορισμένο σημείο που υποδεικνύεται από τους διαιτητές).
30.1.1 bullet 3 Η μπάλα πηγαίνει στο πίσω γήπεδο μιας ομάδας, όταν αγγίζει ένα παίκτη  ο οποίος έχει μέρος του σώματός του σε επαφή με το πίσω γήπεδο.
30.1.2 Η μπάλα έχει επιστρέψει παράνομα στο πίσω γήπεδο, όταν ο παίκτης της ομάδας που έχει τον έλεγχο της μπάλας είναι ο τελευταίος που αγγίζει τη μπάλα στο εμπρός του γήπεδο και μετά που ο ίδιος ή συμπαίκτης του, είναι ο πρώτος που αγγίζει τη μπάλα στο πίσω γήπεδο. Αυτός ο περιορισμός εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις στο εμπρός γήπεδο μιας ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των επαναφορών.

10.Πριν η μπάλα ζωντανέψει για την έναρξη του 2ου δεκάλεπτου ο προπονητής Α ζητά time-out. Οι διαιτητές το χορηγούν άμεσα.

ΟΧΙ. ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ FIBA, Άρθρο 18/19 Κατάσταση 1  Ένα τάιμ άουτ δεν μπορεί να χορηγείται  πριν ο αγωνιστικός χρόνος για μία περίοδο να έχει ξεκινήσει ή μετά που ο αγωνιστικός χρόνος για μία περίοδο έχει τελειώσει.


11. Εξαιτίας απώλειας προσανατολισμού ο Α3 επιχειρεί προσπάθεια για καλάθι στο καλάθι της ομάδας του από την περιοχή των τριών (3) πόντων και
δέχεται φάουλ από το Β1 κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του για καλάθι. Η προσπάθεια είναι επιτυχημένη. Τρεις (3) πόντοι κατακυρώνονται, ως επιτευχθέντες από τον αρχηγό γηπέδου της ομάδας Β. Δεν χορηγείται ελεύθερη βολή καθότι το σουτ στο καλάθι της ομάδας του, δεν θεωρείται προσπάθεια για καλάθι από τον Α-13.
ΟΧΙ. 15.1.1 Προσπάθεια για επίτευξη καλαθιάς πραγματοποιείται όταν η μπάλα πεταχτεί  στον αέρα (σουτ), κατευθυνθεί με το χέρι-ια (κτύπημα) ή πιεστεί δυναμικά (κάρφωμα)  προς το αντίπαλο καλάθι.
15.1.2 bullet 1 Η προσπάθεια για σουτ ξεκινά όταν ο παίκτης αρχίζει μία συνεχόμενη κίνηση, συνήθως πριν από την απελευθέρωση της μπάλας και σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή, έχει αρχίσει μία προσπάθεια να πετύχει καλάθι, πετώντας, χτυπώντας ή καρφώνοντας τη μπάλα προς το αντίπαλο καλάθι.
34.2.2 Θα χορηγηθούν ελεύθερη/ες βολή/ές, αν το σφάλμα έγινε σε βάρος παίκτη που έκανε σουτ για καλάθι.
Συνεπώς το καλάθι δεν θα μετρήσει και καμία ελεύθερη βολή δε θα χορηγηθεί

12. Ο Α5 κτυπά τον ντριμπλέρ Β8 στο γήπεδο και σχεδόν αμέσως ξεκινά συμπλοκή . Ο αναπληρωματικός Β9 εγκαταλείπει την περιοχή του πάγκου του και αποβάλλεται. Ο αγώνας ξαναρχίζει με επαναφορά για την ομάδα Β από εκτός ορίων στο ύψος της προέκτασης της κεντρικής γραμμής , απέναντι από την γραμματεία.
ΟΧΙ. 42.2.7 bullet 2 Αν μετά την ακύρωση ισοδυνάμων ποινών σε βάρος και των δύο ομάδων, δεν υπάρχουν άλλες ποινές για εκτέλεση και μία ομάδα είχε τον έλεγχο της μπάλας ή την δικαιούται, η μπάλα πρέπει να δοθεί σε αυτή την ομάδα για επαναφορά από θέση εκτός ορίων, πλησιέστερα του σημείου που έγινε η πρώτη καταστρατήγηση.
(α) σφάλμα αποκλεισμού Α5 → Β8 2 ε.β.+ κατοχή ομάδα Β
(β) τεχνικό σφάλμα ¨Β¨ προπονητή Β → ομάδα Α 2 ε.β. + κατοχή

13. Οι διαιτητές από λάθος επιτρέπουν την επαναφορά από την ομάδα Α, που κανονικά θα έπρεπε να χορηγηθεί στην ομάδα Β. Το παιχνίδι ξενικά και το λάθος αποκαλύπτεται πριν την επόμενη «νεκρή» μπάλα. Το λάθος διορθώνεται άμεσα από τους διαιτητές με τη χορήγηση τη μπάλας στην ομάδα Β.
ΟΧΙ. ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ FIBA, Άρθρο 12, Κατάσταση 1, Παράδειγμα 3  Μόλις η μπάλα αγγίξει ή νόμιμα αγγιχτεί από παίκτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί. Όμως, η ομάδα Β δεν θα χάσει την ευκαιρία επαναφοράς λόγω εναλλασσόμενης κατοχής σαν αποτέλεσμα του λάθους και θα δικαιούται την επόμενη επαναφορά λόγω εναλλασσόμενης κατοχής.
44.1 Οι διαιτητές, μπορούν να διορθώσουν ένα λάθος εάν ένας κανόνας έχει άθελά τους παραληφθεί, στις εξής περιπτώσεις μόνο:
· Έχει παραχωρηθεί αδικαιολόγητα ελεύθερη/ες βολή/ες.
· Έχει παραληφθεί η παραχώρηση δικαιούμενης ελεύθερης βολής/ων.
· Έχει κατακυρωθεί ή ακυρωθεί πόντος/οι λανθασμένα από τους
διαιτητές.
· Έχει επιτραπεί σε λάθος παίκτη, να εκτελέσει ελεύθερη/ες βολή/ες.

14. Σε μια αντικατάσταση που διενεργείται κατά τη διάρκεια ανάπαυλας, ο αναπληρωματικός γίνεται παίκτης τη στιγμή που αναφέρει την αλλαγή σ' έναν από τους διαιτητές.
ΟΧΙ. 4.2.3 bullet 2 Στη διάρκεια τάϊμ άουτ ή ενός διαλείμματος του παιχνιδιού ένας αναπληρωματικός ζητά αντικατάσταση στο σημειωτή.
19.3.7 Αν ζητηθεί αντικατάσταση στη διάρκεια ενός τάϊμ άουτ ή στη διάρκεια ενός διαλείμματος του παιχνιδιού, διαφορετικό από αυτό του ημιχρόνου, ο αντικαταστάτης πρέπει να το αναφέρει στον σημειωτή, πριν εισέλθει στον αγώνα.

15. Στη διάρκεια του αγώνος ο δηλωμένος στο φύλλο αγώνος ως βοηθός προπονητή, μπορεί να παραμένει όρθιος και να δίνει οδηγίες στους παίκτες του, υπό την προϋπόθεση ότι ο προπονητής (της ίδιας ομάδας) παραμένει καθισμένος στον πάγκο του.
ΝΑΙ. 7.5 ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Rio de Janeiro, Brazil, 29th April 2012
 Μόνο είτε ο προπονητής ή ο βοηθός προπονητής, αλλά μόνο  ο ένας από αυτούς  ανά πάσα στιγμή, επιτρέπεται να παραμένει όρθιος στη διάρκεια του παιχνιδιού.

 Δημήτριος Θ. Μιχέλης
                                                                     Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

φωτογραφιες Happy-days 2012

Πρώτα μια συγνώμη .
Είχα ξεχάσει το επώνυμο της νέας διαιτητού . Μαρία Παντελάκη την λένε την κοπέλα και πάλι πολύχρονη.
Δεύτερο και σημαντικό και όχι τυχαία δεν έγινε καμιά αναφορά στον άρχοντα της οργάνωσης την ψυχή της Ασπίδας .
Πήρα την μικρή μου εκδίκηση ........................
Ο λόγος για τον ένα και μοναδικό ΤΕΟ   που ένα και μοναδικό στόχο είχε ......Να κάνει καζούρα στον
Χ.Π  μετά το παιχνίδι Ασπίδα -Αρίωνας.........

Τεο  Κ.Ναούμ και Νεδήμ σε ένα μικρό διάλειμμα  από την ανάλυση των παιχνιδιών.ΤΕΟ  & Ιωαννίδης Κ.ΤΕΟ  & ΝΕΔΗΜ
Γ.Ουζουνίδης  Φιλία και σύντομα πατέρας.

ΦΙΛΙΑ
ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣΠΙΔΑ -ΑΡΙΩΝ Κ.ΝΑΟΥΜ
 Πεχλιβανίδης-Παπαδόπουλος
ΤΕΟ-Παναγιωτόπουλος
 Καλοκαιρινή σύναξη προπονητών. Ο  Έχων 50ευρώ τα δίνει από την αρχή για να έχει καλή συνέχεια............
Μιχέλης και Κεραμάρης   σε πονηρές στιγμές....

Δώρο από τους διαιτητές  στον εορτάζοντα
Παναγιώτη.Ηρωικοί γονείς θεατές

Το βράδυ οι Γαλάτες έστησαν ένα μεγάλο γλέντι για να γιορτάσουν .
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι χαρές της εξοχής...........Στην επόμενη ανάρτηση τα βίντεο με τις δηλώσεις........


Περισσότερες φωτό και στο:http://coachnick86.blogspot.gr/2012/08/happy-days-5-golden-summer-basketball.html