Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

To πρόγραμμα της 5ης Αγωνιστικής εάν αυτή τελικά γίνει μιας και οι παίκτες ναι μεν θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο όχι όμως για να αγωνιστούν .Μαζί με τους αθλητές μιας και είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβληματά τους.
Πέρα από το θέαμα πρέπει να σκεφτούμε πως άνθρωποι με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα που πολλές φορές καταστρατηγούνται δημιουργούν και προσφέρουν αυτό που ονομάζεται μπάσκετ. Και δεν είναι λίγα τα προβλήματα τους εαν σκεφτούμε το απλό πως την προηγούμενη χρονιά μόνο μία ομάδα ήταν τυπική στην ασφάλιση των παικτών της η ΜΑΚΡΟ - ΞΑΝΘΗ και οι υπόλοιπες έχουν ακόμη και τώρα τεράστιες εκκρεμότητες απέναντι στους ασφαλιστικούς φορείς για να μην πούμε για τις πιστολιές που τρώνε από μεγαλόσχημους παράγοντες παταξήδες.
Kάποιες δηλώσεις στην συνέχεια των παικτών για την απεργία

Μίχαλος: "Θα γίνει... μπάχαλο"

Ο Νίκος Μίχαλος που συνηθίζει να τα λέει... έξω από τα δόντια ήταν ιδιαίτερα καυστικός. "Το θεωρώ πάρα πολύ λογικό και σωστά, ειδικά σε ότι αφορά το θέμα της μεταγραφής κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι ξαφνικά οι ομάδες δεν θα αρχίζουν να πληρώνουν. Τουλάχιστον ως αλλάξει ο κανονισμός".

Ο αρχηγός της Νήαρ Ηστ θεωρεί ότι η απεργία θα αντίκτυπο στον κόσμο, αλλά όχι και στους υπεύθυνους. "Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα, από τη στιγμή που την ΕΟΚ διοικούν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει το... όριο ηλικίας. Στον ΕΣΑΚΕ οι 45άρηδες κι οι 50άρηδες αποφάσισαν να αναβάλουν την αγωνιστική. Η ΕΟΚ με τους 80χρονους δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα. Η στάση της είναι οπισθοδρομική και ταλαιπωρεί τις ομάδες".

Για να συνεχίσει: "Οι περισσότεροι παίκτες θα απεργήσουν. Θα υπάρχουν βέβαια κι οι διοικήσεις που θα πιέσουν για να γίνουν οι αγώνες. Θα πάνε όμως αρκετοί παίκτες από την Α1 για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα ματς. Θα γίνει... μπάχαλο. Αγώνες πάντως δεν θα έχουμε".

Βούλγαρης: "Χωρίς απεργοσπάστες"

Ο αρχηγός του Παγκρατίου, Νίκος Βούλγαρης, μιλάει για τα δίκαια αιτήματα του ΠΣΑΚ και την πίστη ότι η απεργία θα είναι μαζική.

"Αναφερόμαστε σε ορισμένα δικαιώματα ολόσωστα, τα οποία ισχύουν σε όλες τις προηγμένα μπασκετικά χώρες. Γιατί να μην ισχύσουν στην Ελλάδα, όταν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Όλοι θα κάνουν απεργία. Δεν θα υπάρξουν απεργοσπάστες, τουλάχιστον για την ώρα, διότι η απεργία διαρκείας του Ιανουαρίου είναι μια άλλη ιστορία".

Κεραμιδάς: "Δίκαιη η κατοχύρωση των παικτών"

Ο προπονητής του Αιγάλεω, Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: "Κι οι παίκτες που δίνουν τον εαυτό τους κάθε πρωί και κάθε απόγευμα πρέπει να έχουν κάποια κατοχύρωση".

Για να συνεχίσει: "Καταλαβαίνω τους λόγους που κινούν αυτές τις διαδικασίες".

Το "Σίτι" αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αμύντα και όπως λέει ο έμπειρος τεχνικός "οι παίκτες είναι αποφασισμένοι, ειδικά οι πιο μεγάλοι που είναι και αμιγώς επαγγελματίες. Βέβαια οι κανονισμοί λένε όιτ πρέπει να κατέβουμε, επομένως θα κατέβουμε κι έχει ο Θεός".

Βόβορας: "Υπάρχει πρόβλημα"

Οι προπονητές της Α2 προσπαθούν με τη σειρά τους να... προλάβουν τις εξελίξεις και να καταστρώσουν τα πλάνα και τα σχέδια τους για μια αγωνιστική που παραμένει στον αέρα!

Ο Γιώργος Βόβορας υπογραμμίζει ότι: "Το ελληνικό μπάσκετ έχει σίγουρα πρόβλημα. Πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις".

Ο ρούκι προπονητής της Α2 (κάθεται στον πάγκο του ΟΦΗ) προσθέτει ότι "Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και κανείς δεν πρέπει να προκαλεί με τη δράση και τη στάση του. Πρέπει για το καλό του αθλητισμού να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε μαζί".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Α2basket

«Σας γνωστοποιούμε ότι οι παίκτες της ΚΑΕ Ολυμπιάς Πατρών και οι δεκατέσσερις συμμετέχουμε στην απεργία των συναδέλφων μας σε Α1 και Α2 Εθνική αλλά έχουμε το χρέος να ενημερώσουμε τους πάντες ότι: Στη σημερινή δύσκολη εποχή του μπάσκετ είμαστε σε μια από τις ελάχιστες ομάδες και αυτό αποτελεί τιμή μας και τύχη μας που πληρωνόμαστε κανονικά και μας συμπεριφέρονται άψογα. Ευχαριστούμε για αυτό τον πρόεδρο μας κ.Νίκο Μπογονικολό που ο άνθρωπος είναι απόλυτα συνεπής απέναντι μας και φυσικά την απεργία δεν την κάνουμε για αυτόν. Όμως διαβεβαιώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανένα να παίξει με τα συμφέροντα και την αξιοπιστία αυτής της ομάδας»
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΓΚΑΛΟΥΔΗ
Από το site ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Γκαγκαλούδης "Εμείς και ο ΟΦΗ θα κάνουμε απεργία"

Παρά τη στάση της ΕΟΚ να προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής της Α2 αν και έχει προαναγγελθεί η απεργία του ΠΣΑΚ που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των αγώνων της Α1, αρκετές ομάδες θα… κατεβάσουν ρολά.
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, με 13 χρόνια θητεία στα γήπεδα της Α1, αγωνίζεται πλέον, στην Ολυμπιάδα Πατρών και όπως τόνισε με δηλώσεις του στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» στην Έρα Σπορ, η δική του ομάδα θα απεργήσει. Και όχι μόνο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του. «Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, εμείς θα απεργήσουμε και ο ΚΑΟΔ από ότι ξέρω και ο ΟΦΗ. Για αυτές ήδη, έχω ενημερωθεί» τόνισε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μπω στη διαδικασία να μαλώσω με την ομάδα μου. Κανονικά, θα έπρεπε να είχε αναβληθεί και στην Α2 η αγωνιστική, όπως συνέβη στην Α1».
Θυμίζουμε ότι η Ολυμπιάδα παίζει με αντίπαλο τον Αρκαδικό στο κλειστό της Τρίπολης, ο ΚΑΟΔ υποδέχεται το Ρέθυμνο και ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στην έδρα του το Πέραμα.



Αναρτήθηκε από heraklionbasket.kreta@gmail.com στις 23:38


Να και το πρόγραμμα της Α2 5η Αγωνιστική.

ΚΑΟΔ- ΡΕΘΥΜΝΟ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π.
ΟΦΗ- ΠΕΡΑΜΑ/ΕΡΜΗΣ
ΔΑΦΝΗ- ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡ.- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΑΜΥΝΤΑΣ- ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ- ΞΑΝΘΗ
xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου