Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Α1




Ένα μικρό διάλλειμα για να πω πόσο ζηλεύω τους γείτονες από την ΚΑΒΑΛΑ γιατί μπορούν και απολαμβάνουν κυριολεκτικά αυτό το μεγάλο θέαμα που προσφέρει η Α1.
Βρέθηκα στο παιχνίδι της Καβάλας με τον Ολυμπιακό και ένιωσα σαν να είμαι σε άλλο κόσμο πολλές ταχύτητες πάνω .Για να σας δώσω να καταλάβετε την διαφορά θα σας πω πως αμέσως μετά την λήξη του και με την ψυχή στο στόμα έφτασα στο "Φ,Α" για το παιχνίδι της ΞΑΝΘΗΣ με τον ΚΑΟΔ.
Ήταν σαν να είχαν βάλει χειρόφρενο οι παίκτες του δευτέρου παιχνιδιού σε σχέση με τις ταχύτητες και το θέαμα που είχε το παιχνίδι της Α1 .Μεγάλη πίκρα και ακόμη μεγαλύτερη όταν σκέφτομαι και το ρώτησα αυτό στους ανθρώπους της Καβάλας γιατί δεν δήλωσαν σαν δεύτερη έδρα το ¨"Φ.Α" για να μπορεί πολύς κόσμος να απολαμβάνει αυτό το καταπληκτικο θέαμα . Κρίμα κρίμα.

ΗΤΤΑ ΕΝΤΟΣ Ο ΑΡΙΩΝΑΣ

Ήττα εντός έδρας του ΑΡΙΩΝΑ από την Α.Ε.Κομοτηνής.
εν αναμονή!

ΞΑΝΘΗ-ΚΑΟΔ ---77-75

ΜΑΘΗΜΑ =ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΑΣ 21 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ


Θα ξεκινήσω ανάποδα με τις δηλώσεις που έκαναν οι παράγοντες του ΚΑΟΔ εμφανώς δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα αλλά πιο πολύ από την κάκιστη συμπεριφορά των «φιλάθλων».
«Δεν περιμέναμε τέτοια συμπεριφορά από τους Ξανθιώτες να μας βρίζουν λες και έχουν να κάνουν με εχθρούς ξεχνώντας πως ο λόγος που παίζει και φέτος στην κατηγορία η ΞΑΝΘΗ οφείλεται στον ΚΑΟΔ.»
Πολύ γρήγορα δικαιώθηκα για μια ακόμη φορά δυστυχώς όμως στα κακώς κείμενα .
Είχα γράψει πως είναι ένα περίεργο παιχνίδι καθόλου εύκολο μιας και προηγήθηκαν πολλά στην ΞΑΝΘΗ. Όταν ζητούσα φιλάθλους και όχι οπαδούς στο γήπεδο πέσανε κάποιοι να με φάνε . Πριν το τρένο σφυρίξει τρεις φορές ο ταχυδρόμος την έκανε την χαζομάρα του και πάλι.
Ένα παιχνίδι που έμοιαζε εύκολο για την Ξάνθη του Ν.Λεμονίδη μιας και προηγήθηκε και 21 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφεραν και το γύρισαν σε ντέρμπυ οι πιτσιρικάδες του ΚΑΟΔ.
Γιατί σε αυτό το διάστημα δηλαδή στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου αλλού πήγαινε και αλλού πατούσε η ΞΑΝΘΗ . Δεν ξέρω εάν είναι σωστό να κρίνω τον προπονητή από το πρώτο κιόλας παιχνίδι αλλά δυστυχώς στο πιο κρίσιμο σημείο που σε όλα τα παιχνίδια το είχε η ΞΑΝΘΗ και προσπαθούσε να διορθώσει ο πρώην προπονητή την διάρκεια δηλαδή στο παιχνίδι δυστυχώς κατάφερε αντί να δείξει σημάδια βελτίωσης να καταφέρει και να δώσει την ευκαιρία στους μικρούς του ΚΑΟΔ μιας και είχε πολλά προβλήματα να μπει στο παιχνίδι και να το χάσει κυριολεκτικά στο τελευταίο 01.06 δευτερόλεπτο από λάθος σφυρίγματα των διαιτητών. Αν αύριο διαβάσετε για δίκαιη νίκη της Ξάνθης και πως είναι αδικημένη από τους διαιτητές τότε μάλλον σε άλλο παιχνίδι ήμουν εγώ. Και καλύτερα να σταματήσετε να διαβάζεται αυτό το άρθρο.
01.06 πριν το τέλος το σκορ είναι 77-74 γίνεται καθαρό αντιαθλητικό φάουλ σε παίκτη του ΚΑΟΔ οι διαιτητές δίνουν μόνο δύο βολές εντάξει κάνανε τα στραβά μάτια και καλά έκαναν έπαιξαν έδρα για λίγο βάζει την πρώτη βολή ο παίκτης του ΚΑΟΔ και η οδηγία είναι να αστοχήσει για να διεκδικήσουν το ρεμπάουντ κάτι που το καταφέρνουν και στην προσπάθεια να σημειώσει καλάθι ο παίκτης του γίνεται εμφανέστατο φάουλ που δεν δίνουν οι διαιτητές και εκεί τελείωσε το παιχνίδι μέσα σε εντάσεις φωνές και διάφορα άλλα χαρούμενα.
Όχι δεν βγάζω χολή για τα όσα έγιναν αλλά μια απορία για αυτή την θεαματική αλλαγή στο τρόπο παιχνιδιού έγιναν όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα?????
Προχωρώ στα τελευταία πιο κρίσιμα δεύτερα .
2.33 πριν το τέλος το σκορ 72-64 air-ball του Κουκουράβα
2.04 βολές από τον ΚΑΟΔ 72-66
1.50 καλάθι Αναγνωστόπουλος 74-66
1.30 κλέψιμο του Στεφανίδη
1,14 φάουλ που κάνει ο Μασλαρινός και τάιμ άουτ
βολές ΚΑΟΔ 74-67
35,5 74-69
30.0 βολές IVAN 75-69
22.00 βολές ΚΑΟΔ 75-71
16.00 βολές IVAN 76-71
07.04 καλάθι και φάουλ ο Κιτσούλης 76-74
05.04 ½ βολές του Παναγιωτόπουλου 77-74
01.06 ½ βολές ΚΑΟΔ 77-75 με τα όσα έγιναν στην συνέχεια και το τέλος 77-75
Θα πρέπει να προβληματίσει αυτή η πολύ κακή εικόνα του 4ου δεκαλέπτου με μια Ξάνθη να προσπαθεί χωρίς πλάνο άστοχη ασύνδετη και έδωσε τελικά το δικαίωμα σε έναν κάκιστο από την άλλη ΚΑΟΔ γιατί και η δική του εικόνα δεν τιμά την ιστορία του αλλά παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν το παιχνίδι και τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία.
Για μια ακόμη φορά οι διαιτητές ήταν από κακοί έως άσχετοι σε βαθμό που κόντεψαν να τινάξουν ένα ήσυχο παιχνίδι στον αέρα γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν εάν σφύριζε τα δύο τελευταία φάουλ δεν θα τελείωνε ποτέ !
Σαν συμπέρασμα ενώ τα τρία προηγούμενα παιχνίδια είχαν χαρακτηριστεί ως διαφήμιση του μπάσκετ το σημερινό άλλον τίτλο θα πρέπει να διεκδικήσει με την κακή εικόνα που έδειξε η ΞΑΝΘΗ και εάν δεν μπορεί να καθαρίσει τέτοια παιχνίδια τότε μάλλον θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην συνέχεια και δεν θέλω να σκέφτομαι το σενάριο το περσινό. Ο νοών νοήτω.


Διαιτητές: Καλδίρης - Μαγκλογιάννης - Τζαφλέρης.
Τα δεκάλεπτα
17-10, 45-32, 62-52, 77-75.

ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης)
Παναγιωτόπουλος 11 (2), Χρήστου 14, Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας 6 (2), Στεφανίδης 4, Γιέλενιτς 9 (1), Αναγνωστόπουλος 19, Νησιώτης 2, Μασλαρινός 10 (1).
ΚΑΟΔ (Τακιανός)
Κυριακόπουλος 6, Καρτέλο 5, Καραβασάνης 3 (1), Ματενίδης 10, Τσακιρίδης 14 (1), Ζούπιτς 2, Χούμας 5, Κιτσούλης 12 (1), Εξουζίδης, Μπαλάφας 18.

Τα αποτελέσματα:
Ξάνθη - ΚΑΟΔ 77-75
Ρέθυμνο - Αρκαδικός 87-81
Ολυμπιάδα Π. - ΟΦΗ 81-74
Πέραμα - Δάφνη 73-69
Ίκαρος/Έσπερος - Ίκαροι Σερρών 82-66
Ερμής Λαγκαδά - Ηρακλής 63-66
Νήαρ Ηστ - Αμύντας 82-68
Αιγάλεω - Παγκράτι 67-73

Xanthi basket.

ΑΣΠΙΔΑ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ




Φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ακαδημιών ΑΣΠΙΔΑΣ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έγινε το πρωί του σαββάτου στο ΔΑΚ ΞΑΝΘΗΣ .
Ένα όμορφο παιχνίδι με τους μικρούς να προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα και ωραίες αγωνιστικές στιγμές .
Νικήτρια στο τέλος η ομάδα του Σπάρτακου με σκορ 53-66 κάτι που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία μιας και το μόνο που μετράει είναι η χαρά της συμμετοχής σε παιχνίδι .Πιο εύστοχοι οι μικροί του Σπάρτακου με τραγικά ποσοστά ευστοχίας οι της ΑΣΠΙΔΑΣ και δίκαια νικητές οι πρώτοι.
Πολύ καλή οργάνωση από την μεριά της ΑΣΠΙΔΑΣ που παρείχαν σάντουιτς χυμούς στους μικρούς αθλητές των ομάδων κάτι που δείχνει και την καλή οργάνωση της Ακαδημίας μπράβο στον Δ.Παναγιωτόπουλο μιας και αυτός μερίμνησε για όλα.
xanthibasket

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ΜΠΑΣΚΕΤ





Προβληματίζει ευχάριστα η ανακοίνωση της καταρχήν συμφωνίας μεταξύ ομοσπονδίας και του connX για μετάδοση αγώνων της Α2.
Πρώτα από όλα δείχνει πως κάτι κινείται από πλευράς ομοσπονδίας για την προβολή της κατηγορίας μιας και είχε καταντήσει το αποπαίδι κυριολεκτικά.
Η Α2 σαν κατηγορία είναι από τις πιο δύσκολες για ειδικούς καθαρά λόγους και ο κυριότερος που έχω εντοπίσει είναι πως δεν έχει την αποδοχή την προβολή άρα δεν δίνει και την απαραίτητα λάμψη το ανάλογο πρεστίζ στους ανθρώπους που δίνουν τα χρήματά τους . Δεν απολαμβάνουν αναλογικά την δημόσια καταξίωση που τυχόν θα είχαν εάν η ομάδα που προεδρεύουν ήταν στην Α1 . Προσέξτε μιλάω για αναλογική προβολή άρα και τα έξοδα έτσι πρέπει να συγκρίνονται.
Αυτό το κενό δημοσιότητας έρχεται κατά πως φαίνεται να το καλύψει « το μέγεθος κανείς δεν το γνωρίζει » προβάλλοντας δύο παιχνίδια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του blog Α2 BASKET μιας και αυτό ήταν που πρώτο έδωσε στην δημοσιότητα την πληροφορία δύο παιχνίδια με μόνη αλλαγή την ώρα των αγώνων δηλαδή το ένα παιχνίδι ίσως να γίνεται πχ στις 2.00 και το άλλο στις 5.00 .
Κάθε είδους προβολή σίγουρα είναι ευπρόσδεκτη γιατί μάλλον θα μεγαλώσει το τάργκετ γκρουπ όπως λένε και οι διαφημιστές αλλά ένας μικρός και ύπουλος κίνδυνος ελλοχεύει πάντα και είναι μήπως έτσι αντί να φέρουμε πιο πολύ κόσμο στα γήπεδα λειτουργήσει ανάποδα και φτιάξουμε και νέους φιλάθλους του καναπέ.
Το παράδειγμα στο ποδόσφαιρο είναι πρόσφατο και τα αποτελέσματα γνωστά.
Γιατί μπορεί έτσι να παίρνουν οικονομική ανάσα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες αλλά σε βάθος χρόνου φάνηκε να λειτουργεί αρνητικά γιατί έδιωξε τον κόσμο από τους αγωνιστικούς χώρους και τους οδήγησε σε αυτό που χαρακτήρισα ως φιλάθλους του καναπέ.
Εάν μπορέσουν και δούνε οι άνθρωποι της ομοσπονδίας οι πρόεδροι αυτό τον κίνδυνο και μπορέσουν να βρούνε μια φόρμουλα να ξεπεράσουν τα παιδικά λάθη που έγιναν από προηγούμενες προσπάθειες σε άλλες κατηγορίες και αθλήματα με τις τηλεοπτικές καλύψεις τότε μόνο κέρδη πολλαπλά θα έχουν .
xanthibasket

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Στην Conn-x η Α2!

AΠΟ ΤΟ SITE Α2basket




Τηλεοπτική στέγη βρήκε το πρωτάθλημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της καλωδιακής τηλεόρασης του Conn-x και της ομοσπονδίας.


Όπως όλα δείχνουν θα μεταδίδονται δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την αγωνιστική του επόμενου Σαββάτου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δε θα υπάρξουν αλλαγές στη μέρα διεξαγωγής των αγώνων, παρά μόνο στις ώρες. Δηλαδή αναμένεται να μεταφερθεί ένα παιχνίδι στις 2:30μ.μ. του Σαββάτου και ένα άλλο στις 4:30μ.μ.
Δεν έχουμε μάθει για τυχόν οικονομικό σκέλος. Πιθανότατα οι ομάδες δε θα πάρουν χρήματα, αλλά διαφημιστικό χρόνο και κάποιες άλλες παροχές…

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΞΑΝΘΗ - ΚΑΟΔ



Παιχνίδι με την δικιά του βαρύτητα μιας και μετά την αλλαγή στο προπονητικό team της ΞΑΝΘΗΣ παίρνει χαρακτήρα ιδιαίτερο.
Για πολλούς θα είναι ευκαιρία να κρίνουν την απόφαση της διοίκησης και θα περιμένουν αποτελέσματα .Μάλλον βιαστική κίνηση και ίσως τυχόν στραβοπάτημα χρεωθεί στον νέο προπονητή κατι που δεν είναι και το πλέον σωστό.
Η δουλειά του νέου προπονητή θα κριθεί με τον καιρό αυτό που θα φανεί στο γήπεδο είναι κατά πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία των παικτών και θα φανεί εαν ήταν ενημερωμένοι οι παίκτες για την αλλαγή αυτή.
Θα φανεί εαν υπήρξε και πίεση από παίκτες για αυτή την αλλαγή.
Νομίζω είμαι κατανοητός σε αυτά που γράφω.
Αγωνιστικά είναι ένα ακόμη καλό παιχνίδι με μια ομάδα σταθερή και που έχει πάρει τον αέρα της ΞΑΝΘΗΣ. Να μην ξεχνάμε την ήττα την προηγούμενη χρονιά μέσα στο "Φ.Α" .
Σε αντιστάθμισμα η νίκη στην ΔΡΑΜΑ είχε βαρύτητα μόνο για την ΞΑΝΘΗ μιας και καιγόταν για νίκη ενώ η ΔΡΑΜΑ ήταν αδιάφορη και μπήκε σε εκείνο το παιχνίδι πολύ χαλαρή. Ο μόνος που χτύπησε το παιχνίδι ήταν ο σημερινός παίκτης της ΞΑΝΘΗΣ Δ.Μασλαρινός.
Ας δούμε ένα καλό παιχνίδι και όλα τα άλλα μετά.

ΑΘΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 36-64

Νίκη σε ρυθμούς προπόνησης για την ΑΣΠΙΔΑ.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν υπάρχει σύνθεση του ΑΘΛΟΥ για πρακτικούς λόγους .

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-11, 10-17, 08-17, 08-19.

ΣΥΝΘΕΣΗΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ
(Ιωαννίδης Κώστας): Θεοδωρίδης 9(1), Καραμπάσης 11, Γρούδος 6, Τουμπαρίδης 4, Χατζόπουλος 2, Κτενάς 5(1), Κοτσάφτης 10, Καραγιάννης 2, Παπαδάκης 11, Ρόιδος 4.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

4/11/2009 7:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ

Παιχνίδι αγγαρεία για την ΑΣΠΙΔΑ και ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες για τον Κ.Ιωαννίδη παίκτες που θα τους χρειαστεί στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Γ.Α.Σ Κομοτηνής στις 5.00 μμ στο ΔΑΚ .Είναι ευκαιρία για την αποκατάαταση της τάξης στον Γ.όμιλο του παιδικού πρωταθλήματος. Αλλά δεν είναι ευκαιρία για να αντοποδόσει τα όποια αίσχη έγιναν από παράγοντες του ΓΑΣ στο πρώτο παιχνίδι .Οιλογικές αυτές δεν χαρακτηρίζουν πιστεύω την Ακαδημία και τους ανθρώπους της ΑΣΠΙΔΑΣ. Η ανωτερότητα της κάθε ομάδας φαίνεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΕΛΑ ΕΣΥ

Δύο μέρες μετά την απόφαση της διοίκησης να σταματήσει την συνεργασία με τον Γρηγόρη Σουλιώτη .Πιο ξεκάθαρα πια ας δούμε το παρασκήνιο για την απόφαση αυτή.
Φήμες λένε εδώ και πολύ καιρό πως τελικά άργησε να γίνει αυτό μιας και σκοπός της διοίκησης ήταν από το καλοκαίρι να προσλάβει τον Ν.Λεμονίδη μόνο που υπήρξαν ενστάσεις για αυτή την ερνέργεια .Συγκεκριμένα θα υπήρχε εαν γινόταν η πρόσληψη Λεμονίδη θέμα ηθικό απέναντι στον Σουλιώτη.Τι θα του λέγανε "Γρηγόρη κάτσε πάλι δεύτερος προπονητής και πρώτος θα είναι ο Νεοκλής?. Σε μερικούς από την διοίκηση δεν τους πήγαινε κάτι τέτοιο πόσο μάλλον όταν χρέώθηκε στον Σουλιώτη η πολύ καλή πορεία και σωτηρία στο τέλος της ομάδας.Είναι κοινό μυστικό σε όλους πως η αγωνιστική άνοδος είναι έργο του Σουλιώτη.Οπότε όποιος έχει λίγες ηθικές αναστολές από την διοίκηση δεν θα μπορούσε να αγνοήσει κάτι τέτοιο.
Έτσι μάλλον αναγκαστικά για την διοίκηση πάντα μιλάω έγινε πρώτος προπονητής ο Σουλιώτης αλλά και δεύτερος μαζί γιατί θεώρησαν πως δεν χρειάζεται βοηθός πως μπορεί να τα κάνει όλα και να συμφέρει!
Ποια μπορεί να είναι τα σημεία κριτικής και έκρινε η διοίκηση ότι δεν κάνει δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο του?. Και ποιό είναι αυτό το δύσκολο έργο ποιοί είναι οι στόχοι της χρονιάς.
1 Σωτηρία άνετη πολύ πριν το τέλος του β γύρου?
2 Μια καλή πορεία με την ανάλογη βαθμολογική θέση?
3 Άνοδος?
Ξεκινάω από την τρίτη ερώτηση και εδώ γελάμε με την ιδέα και μόνο πως μπορεί να πιστεύουνε πως η άνοδος είναι μια απλή υπόθεση και την μη ικανοποίηση του στόχου θα μπορεί να την χρεόνεται με περισσή ευκολία ο προπονητής.
Για την δεύτερη μάλλον χρειάζεται πίστωση χρόνου τουλάχιστον να μπορεί να δέσει το σύνολο να μάθουν τους ανάλογους αυτοματισμούς κλπ κλπ.
Για την σωτηρία της ομάδας την εξασφάλιση της μάλλον πολύ νωρίς πάλι είναι νωρίς για να κρίθεί η δουλειά του προπονητή αρνητικά.Το αντίθετο μάλιστα η συνολική εικόνα που έδειξε η ομάδα στα παιχνίδια της μάλλον καλή μπορεί να θεωρηθεί αφού και καλύτερο μπάσκετ έπαιξε και προσπάθεια συνολική καλύτερη είχε.Το πρόβλημα που είχε εντοπίσει και ο ίδιος ο Γ.Σουλιώτης ήταν στην διάρκεια της απόδοσης ,η κοιλιά που έκανε περίπου στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και είχε συνέπεια τις πιο πολλές φορές να κρίνονται τα παιχνίδια που χάθηκαν πχ στην Δάφνη έχασε στις λεπτομέριες στον ΑΡΚΑΔΙΚΟ το σύνδρομο που αναφέραμε πιο πάνω στέρησε πιθανόν μια νίκη την ομάδα.
Το ερώτημα είναι πότε και πως μπορεί να λυθεί,σίγουρα είναι καλό που γρήγορα εντοπίστηκε και σίγουρα έχει να κάνει πιο πολύ με την ψυχολογία παρά με την αγωνιστική ετοιμότητα .Το πόσο ταιριάζουν τα χνώτα των παικτών και το πότε θα μπορέσουν να ενταχθούν.Και όταν την απουσία power-forward την καλύβεις λίγες μέρες πριν την έναρξη γιατί περιμένεις να ρίξει τις απαιτήσεις του ο ΧΡΗΣΤΟΥ τότε ποιός χρεώνεται την κατάσταση και τα προβλήματα?
Για να μην το τραβήξω παραπάνω όλα όσα θα ακούσετε σαν δικαιολογίες είναι προσχηματικά η αλήθεια είναι ότι δεν θα έβγαζε την χρονιά ο Γρηγόρης όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί ήταν προαποφασισμένο να γίνει κάτι τέτοιο απλά άργησε να γίνει.
Έπαιξαν κρυφτούλι σε ένα προπονητή που σε καμιά περίπτωση δεν το άξιζει αυτή η κουτοπόνηρη συμπεριφορά.
Είχαμε τον Πανόπουλο ζήλεψαν την δόξα του και οι μπασκετικοί της πόλης.
xanthibasket

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Β΄ΓΥΡΟΣ 2η κ3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
7/11/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΞΑΝΘΗ ΑΣ

4/11/2009 7:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.

7/11/2009 4:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖ ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ -ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ
----------------------------------------------------------------------------
3η Αγωνιστική
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας
8/11/2009 5:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. -ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

8/11/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ -ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

8/11/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ -ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

ΤΕΛΟΣ Ο ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ?

Και ξαφνικά τέλος ο Γ.Σουλιώτης από την ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ .
Η πληροφορία από το basketblog

Το ότι η χρονιά θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπη, το γράψαμε πολύ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τής Α2. Αυτό -καλώς, ή κακώς- σημαίνει και πολλές αλλαγές προπονητών.

Ο Δημήτρης Τσολάκης δεν είναι ο μόνος που ολοκλήρωσε τον κύκλο του πολύ νωρίς, αφού και ο Γρηγόρης Σουλιώτης έλυσε τη συνεργασία του με την Ξάνθη. Τη θέση του θα πάρει ο Νεοκλής Λεμονίδης, ο οποίος από το καλοκαίρι συζητούσε με τους ανθρώπους τής ομάδας.

Μάλλον βιαστικές κινήσεις από την διοίκηση της ομάδας ?
Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γαίδαρος!
Φταίει ο γαίδαρος χτυπάμε το σαμάρι!
Τι έγινε ρε παιδιά και κρίναμε τόσο γρήγορα το έργο του Σουλιώτη ?
Χτυπάμε άνοδο φέτος και δεν μας κάνει ?
Η μήπως με την κίνηση αυτή διορθώνουμε κάτι που θέλαμε να γίνει το καλοκαίρι και δεν μπορούσαμε τότε?
Για το παρασκήνιο της υπόθεσης θα μάθουμε πιο πολλά και να μην μείνουμε στις φήμες αλλά να μπούμε στην ουσία του θέματος. Αποδιοπομπαίους και παράπλευρα θύματα υπάρχουν πολλά και υπομονή θα βγούνε στο φως της ημέρας.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 68 - 53


ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑΛΈΝΤΑ Η ΑΣΠΙΔΑ


Ένα τμήμα της ακαδημίας ,αγωνίσθηκε το Σάββατο το πρωί στο Δ.Α.Κ. Ξάνθης με την νεοσύστατη ακαδημία των Πανθήρων Καβάλας σ¨ένα πολύ ωραίο φιλικό παιχνίδι . Οι αθλητές της ΑΠΙΔΑΣ - αγόρια γεννημένα το 1995-1996 - νίκησαν με 68 - 53 παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ.Θα πρέπει όμως να σταθώ την συμετοχή του μικρού Π.Ερμείδη γεννημένος το 1998 ο ποιό μικρός από την ομάδα που παίζει άσος .Αν και ήταν κουμπωμένος παρόλα αυτά έδειξε στιγμές από το ταλέντο του στο διάστημα το χρονικό περίπου 10 λεπτά συνολικά.Είναι από τα νέα ταλέντα και από τις ελπίδες για διάκριση που έχει η ΑΣΠΙΔΑ .Η πολύ καλή τεχνική κατάρτηση και η μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ είναι τα εφόδια που διαθέτει για διακρίσεις.Μπράβο στον προπονητή της ομάδας για την πρωτοβουλία να δώσει την ευκαιρία στον Παναγιώτη .

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ : ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ 9 , ΚΑΛΤΣΑΣ 4 , ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η. 15 , ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π. 4 , ΙΜΑΜ 2 , ΤΣΑΚΙΡΗΣ 14 , ΒΡΥΖΑΣ 4 , ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ 5,

ΣΤΡΩΛΗΣ , ΧΑΛΗΛ 7 , ΣΙΑΚΚΑΣ 2 , ΓΙΑΛΤΣΙΝ , ΕΡΜΕΙΔΗΣ 2 , ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 2 , ΚΑΛΦΑΣ , ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ.ΣΟΥΛΙΩΤΗ

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ο Γρηγόρης Σουλιώτης είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές της φουρνιάς του και ένα από τα καλύτερα παιδιά εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί την ανωτερότητα του Αρκαδικού, δηλώνοντας μάλιστα ότι η ομάδα της Τρίπολης θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς, ενώ αντικρίζοντας το γεμάτο κλειστό γυμναστήριο δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στους φιλάθλους του Αρκαδικού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το παιχνίδι γιορτή για ολόκληρη την πόλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα είχαν ως εξής: «Το παιχνίδι ήταν παράσταση ενός ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί, βγάλαμε τον Αρκαδικό από το παιχνίδι του και αν ήμασταν προσεκτικότεροι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά.
Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάσαμε τα γνωστά μας αμυντικά προβλήματα, για πολλοστή φορά φέτος και ο Αρκαδικός είχε εύκολο έργο στην επίθεση με αποτέλεσμα κάθε καλάθι που δεχόμασταν να πληγώνει την ψυχολογία μας και το ταμπλό να γράψει το τελικό σκορ που έγραψε.
Ο Αρκαδικός και στα τρία παιχνίδια που τον έχω παρακολουθήσει είναι μία νεανική ομάδα, έχει ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και προσπαθεί να παίξει καλό μπάσκετ. Με δεδομένο τις προσθήκες που έγιναν την τελευταία στιγμή, πιστεύω πώς θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς.
Είναι χαρά να παίζεις σε τέτοια γήπεδα, με γεμάτο από κόσμο, που εκδηλωνόταν κόσμια, υποστήριζε την ομάδα του και νομίζω πώς το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε μία γιορτή για ολόκληρη την πόλη.
Η Ξάνθη φτιάχτηκε το καλοκαίρι για να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι επτά χρονιές στην Α2 κατηγορία και παλεύει, άλλες πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα για την παραμονή της. Στόχος μας να κάνουμε μία ομάδα πιο ανταγωνιστική. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε καταφέρει αυτό, αλλά πρέπει να το πετύχουμε όσο γίνεται νωρίτερα»

ΠΑΙΔΙΚΟ Α. Σ. ΞΑΝΘΗ - ΑΘΛΟΣ




Πρώτη νίκη του ΑΘΛΟΥ με αντίπαλο τους μικρούς του ΑΣ με σκορ 61-42
1ο δεκάλεπτο : 7 - 16
2ο " : 17 - 35
3o " : 31 - 51
4o " : 42 - 61
Ρεπορταζ και Φωτογραφίες Γ.ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ νέο αίμα στο site

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 63-48

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ



Κρίθηκε μάλλον η πρωτιά στον όμιλο μετά την δεύτερη νίκη της ΑΣΠΙΔΑΣ επί του ΑΡΙΩΝΑ με σκορ 63-48.Έτσι η ΑΣΠΙΔΑ του Κ.Ιωαννίδη μετράει μόνο μια ήττα στην Κομοτηνή και έχει και τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια με ΓΑΣ κ ΑΕΚ εντός έδρας.
Μετά και αυτή την ήττα η ομάδα του Γ.Θερμού στρέφει το ενδιαφέρον της στην δεύτερη θέση.
Ρεσιτάλ για τον ΚΟΤΣΑΦΤΗ με 23 πόντους με πολύ καλό συμπαραστάτη τον ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗ που κατάφερε με την ευστοχία του σε τρίποντα 3/3 να σπάσει την ζώνη του Αρίωνα και να ανοιχτουν με συνέπεια να μπορεί ο Κοτσάφτης να εκμεταλευτεί τα σωματικά του προσόντα και να κυριαρχήσει κάτω από τα καλάθια.
Από τον ΑΡΙΩΝΑ διακρίθηκαν οι ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΑΝ και ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗΣ.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι στο παιχνίδι γιατί την ίδια ώρα έπαιζαν οι μικροί της ΑΣΠΙΔΑΣ στην Κομοτηνή μιας και κάποιοι πρέπει να κάνουν και τον ταξιτζή και μαζί μ'εμένα έχασαν και οι υπόλοιποι γονείς και παίκτες ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Ευχαριστώ τον προπονητή της ΑΣΠΙΔΑΣ Κ.Ιωαννίδη για τις πληροφορίες.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης Κώστας): Θεοδωρίδης, Καραμπάσης 13, Γρούδος, Κοτζαμπάσης, Τουμπαρίδης 15(3), Χατζόπουλος, Κτενάς, Κοτσάφτης 23, Γρηγοριάδης, Παπαδάκης 6, Ρόιδος 2, Καραγιάννης.
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Θερμός Γιάννης): Ζάρας, Τσεκερίδης, Βαφειάδης 2, Θεοδωρίδης, Καραλανίδης 9, Χατζηευφραιμίδης, Φώτης, Καραογλανιάν 20(2), Μπεμπεκίδης 12, Γκαγκαλίδης, Παιτάρης, Αραλάγιος 5.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-11, 14-06, 17-15, 21-16.

Α.ΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΑΣΠΙΔΑ 2001

Ο ΑΔΑΜ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ




Είχαν αντοχές μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι μικροί του Δ.Παναγιωτόπουλου
που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κοντά στο σκορ μιας και η διαφορά ήταν από 5-8 πόντους. Ήταν η στιγμή που δεν μπορούσε άλλο ο Φάνης Κουτρουβέλης να αντέξει στην άμυνα της ΑΕΚ που προσαρμόστηκε πάνω του .Με παγίδες κατάφεραν και έκλεβαν την μπάλα ή οδηγούσαν σε λάθη τον μικρό αλλά πολύ καλό guard της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Οι όποιες εναλακτικές λύσεις δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.Εννέα συνεχόμενα λάθη που έγιναν αντεπιθέσεις και καλάθια από την ΑΕΚ και σαν αποτέλεσμα είχαν την εκτόξευση της διαφοράς η οποία έκλεισε στο τρίτο δεκάλεπτο με 55-38.
Κοίταξαν στα μάτια τους μςγαλύτερους της ΑΕΚ και κέρδισαν τις εντυπώσεις ενώ κάποιες στιγμές έδειξαν το ταλέντο τους και δίκαια πήραν το χειροκρότημα των φίλων από την κερκίδα. Για μια ακόμη φορά να σταθούμε στην απουσία των γονιών και ειδικά από την γηπεδούχο ομάδα.
Ο παίκτης που σιγά σιγά πιστεύει στις δυνάμεις του και παιχνίδι το παιχνίδι γίνεται καλύτερος είναι ο ΑΔΑΜ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ που δίκαια οι συμπαίκτες του το ψήφισαν σαν τον καλύτερο του παιχνιδιού. Στιγμές στιγμές έδειξε το μεγάλο μπασκετικό ταλέντο του την καθαρή λειτουργία του παιχνιδιού του ένας παίκτης που εύκολα μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις.
Αξιος συμπαραστάτης ο "PISGUN" Α.Πιστόλας για τις κερδισμένες μάχες και ο Β Πολατίδης που έδειξε πως αξίζει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του. Πολύ καλός ο Θ.Βαλασίδης αλλά θα πρέπει να μην εκνευρίζεται με την αστοχία του γιατί κάνει κακό στον εαυτό του πρώτα απ'όλα και ενώ είναι μαχητικότατος και παλεύει μέσα σε κάθε παιχνίδι ρίχνει άδικα το ηθικό του.
Μπράβο στον ΡΑΟΥΛ αν και δεν ήταν στην καλυτερή του μέρα παρόλα αυτά προσπάθησε όπως και οι ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
Οι υπολοιποι είχαν πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής όταν πια είχε κριθεί το παιχνίδι .
Από την ΑΕΚ που δίκαια κέρδισε μιας και βρήκε τις λύσεις να ξεκλειδώσει την άμυνα της ΑΣΠΙΔΑΣ με την μεγαλύτερη εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες της αν και ζορίστηκε πολύ για να κάνει ένα σκορ ασφαλείας σκορ που το κατάφερε τελικά στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου.
Tελικό αποτέλεσμα 66-45
Δεκάλεπτα
18-11
15-14
22-13
11-07
ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΣΠΙΔΑ 2001
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος Δημήτρης): Πολιτίδης 5(1), Καλαιτζής 1, Κουτρουβέλης 9, Γεωργιάδης, Βαλασίδης 3(1), Θεοδωρίδης 2, Κουκουγιάννης, Χατζηαντωνίου, Μπουραζάνης, Ελευθεριάδης 19(1), Θεμιστοκλής 2, Πιστόλας 4.

ΓΝΩΜΕΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο παραλογισμός ή όπως αλλιώς και να το πείτε δίκιο θα έχετε.
Σήμερα στις τρείς παίζουν και οι τέσσερεις ομάδες της πόλης .
Αναλυτικά παίζουν Α.Σ με τον ΑΘΛΟ
Α.Ε.Κ-ΑΣΠΙΔΑ 2001 και το ντέρμπυ που θα κρίνει τον πρώτο μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ και ΑΡΙΩΝΑ. Από την μεριά της ΑΣΠΙΔΑΣ έγινε μια κρούση στην ομασπονδία για αλλαγή των ωρών έτσι ώστε να γίνουν κάποια παιχνίδια γύρω στις 12 και μετά να μπορούν όλοι οι παίκτες και γονείς να παρακολουθήσουν το ντέρμπυ.
Καλή και λογική πρόταση μιας και το πιο σημαντικό παιχνίδι θα είχε ικανοποιητικό αριθμό φιλάθλων. Γι'αυτό τόσο καιρό φωνάζω τόσο καιρό ρωτάω που είναι όλοι όι γονείς και δεν παρακολουθούν τα παιχνίδια τουλάχιστον των παιδιών τους. Και τώρα που είναι μια καλή ευκαιρία τρίτοι παράγοντες μπαίνουν λες και θέλουν να δυναμιτίσουν την όλη προσπάθεια.
Παρακολουθόντας διάφορα site και ειδικά στην ΚΡΗΤΗ εκεί γίνεται μια προσπάθεια να μην γίνονται αγώνες την ημέρα που παίζουν οι ομάδες τους ΟΦΗ-ΑΓΟΡ στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και όταν υπάρχει παιχνίδι ευρύτερου ενδιαφέροντος ζητάν το αυτονόητο να μην συμπίτει με άλλο για να υπάρχει πάντα κόσμο στα γήπεδα.
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και αν πρέπει οι υπεύθυνοι και οι φίλοι των Ακαδημιών να δώσουν στους αρμόδιους να καταλάβουν πως η υπάρχουσα κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου να πάει μπροστά το πρωτάθλημα και να αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη .
Είναι πολύ απλά τα πράγματα και πιο απλή η λύση που μπορεί να δωθεί για να υπάρξει αποτέλεσμα μπροστά μας είναι αρκεί να πιστέψουμε στην συλλογική δύναμη να δείξουμε πως ενδιαφερόμαστε.Όταν υπάρχει συμμετοχή στην βάση τότε μπορεί να ασκηθεί και η ανάλογη πίεση και γιάυτό τον λόγο φωνάζω "που είναι οι γονείς γιατί απέχουν ".
xanthibasket