Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Με τρεις ομάδες από την ΘΡΑΚΗ στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ένας τίτλος για  το άρθρο θα μπορούσε να ήταν οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ  καλά τώρα προπονητής λέμε ο πρώην αθλητικογράφος και καλά .........Βασίλη Στοάκη .
" Μια ξαπλώστρα σε μία ερημική παραλία προφανώς θα εννοεί το Φανάρι για να ηρεμήσω"
Από σήμερα η ΑΕΚ είναι η νέα πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ και παίρνει αυτή το εισιτήριο ανόδου έχοντας καλύτερη διαφορά από τον ισόβαθμό ΑΣΤΕΡΑ αφού νίκησε τον Πανσερραϊκό με 58-63.
Την ίδια στιγμή η ΦΙΛΙΑ δεν κατέβηκε για το παιχνίδι με τον ΑΣΤΕΡΑ  και έτσι ο ΑΣΤΕΡΑΣ κέρδισε μεν στα χαρτιά αλλά με 20-0 και χρειαζόταν τεράστιο σκορ για να έχει ελπίδες.
Τα κατάφερε το αουτσάιντερ θυμίζοντας λίγο πολύ την επιτυχία της ΑΣΠΙΔΑΣ πριν από δύο χρόνια όταν με αντιπάλους με καλύτερο ρόστερ πήρε αυτή την άνοδο .
Ζορίστηκε πολύ για να τα καταφέρει η ΑΕΚ με έναν αντίπαλο που δεν είχε κανένα ζόρι και έπαιξε ελεύθερα χωρίς σκοπιμότητες.
Στο τέλος παίζοντας καλύτερα να κάνοντας κατάθεση ψυχής οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν την νίκη-άνοδο στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ δημιουργώντας ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε επίπεδο Θράκης αλλά κυρίως στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
Ο άλλοτε κυρίαρχος ΓΑΣ με τα τόσα προβλήματα θα έχει από τη νέα χρονιά το δικό του αντίπαλο δέος στα τοπικά πρωταθλήματα.
      Και όχι μόνο σε επίπεδο γεωγραφικού διαμερίσματος αλλά αν πάνε καλά όλα και καταφέρουν να σωθούν και οι τρεις ομάδες μας στην ΓΈΘΝΙΚΗ το πρωτάθλημα τη νέα σαιζόν θα έχει άρωμα ΕΚΑΣΑΜΑΘ με ΓΑΣ -ΑΕΚ -ΑΣΠΙΔΑ -ΓΣΕ ΣΑΝΤΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ-ΟΡΦΕΑΣ.
Από έξι έως επτά ομάδες στη κατηγορία και σίγουρα θα έχει άλλο ενδιαφέρον.

          Τώρα στα του παρασκηνίου πρώτα με την απόφαση της ΦΙΛΙΑΣ να μην κατέβει στερώντας έτσι από τον ΑΣΤΕΡΑ το δικαίωμα να την ξεφτιλίσει γιατί αυτό ουσιαστικά θα γινόταν πιστεύω ότι το ζύγισαν πολύ οι της ΦΙΛΙΑΣ και πήραν την απόφαση που πήραν.
 Έτσι όπως ήρθαν οι καταστάσεις αυτά θα γίνονταν σίγουρα.
                      Έκριναν οι άνθρωποι της ότι σε περίπτωση καθόδου στο παιχνίδι εκτός από το ότι δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον εκτός από τα έξοδα θα είχαν και να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που θα ήθελε να τους βάλει 120 πόντους να τους περιορίσει στους 18 . Αυτό ήθελαν να αποφύγουν και έπραξαν όπως έπραξαν. Κακό που δεν κατέβηκαν αλλά καλό γιατί προστάτεψαν την υστεροφημία τους από ενδεχόμενο εξευτελισμό.
Εξάλλου πέρα από το παιχνίδι ΑΣΤΕΡΑΣ -ΦΙΛΙΑ υπήρχε και το ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ -ΑΕΚ και σε περίπτωση ήττας της δεύτερης η πρώτη θέση πήγαινε στον ΑΣΤΕΡΑ . Φάνηκε όμως πως ο γηπεδούχος τίμησε την ιστορία του και έπαιξε για την νίκη και δεν έδωσε κανένα μα κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης .
  Ο ΑΣΤΕΡΑΣ σίγουρα θα νιώθει απογοητευμένος ίσως αδικημένος γιατί ενω είχε ένα από τα καλύτερα ρόστερ τελικά πήγε στην πηγή και νερό δεν μπόρεσε να πιει.
Είναι όμως μια καλή συγκυρία για όλους να καταλάβουν ότι οι ομάδες χτίζονται σιγά σιγά. Το να σπαταλάς ένα κάρο λεφτά ( στα τοπικά πλαίσια) για να πάρεις την αφρόκρεμα δεν σε κάνει αυτόματα πρωταθλητή. Πέρα από το ταλέντο χρειάζεται δουλειά ομοιογένεια όρεξη και πολλά άλλα.
Απόδειξη η επιτυχία της ΑΣΠΙΔΑΣ που είχε όλα αυτά τα στοιχεία και λειτούργησαν τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο της Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ τουλάχιστον πάλι το πάλεψε με αξιοπρέπεια. Την ίδια λογική πέρασε εδώ και δύο χρόνια στην φιλοσοφία της ΑΕΚ  Ο Σ.ΠΑΠΟΥΗΣ και είδε τους κόπους και τα χρήματα που δαπάνησε να πιάνουν τόπο.
     Είναι φανερό ότι χρειάζεται στρατηγική σε βάθος χρόνου για να υπάρξουν επιτυχίες για τις ομάδες της περιοχής μας. Οι περιπτώσεις των φωτοβολίδων έρχονται και πάνε.
Δίκαια ή άδικα η ιστορία έγραψε πως η ΑΕΚ θα είναι τη νέα χρονιά στην ΓΈΘΝΙΚΗ.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-13   29-30   43-46  58-63.

Την επιτυχία τους θα γιορτάσουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ σε γνωστό μαγαζί της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
Όσοι μπορείτε να πάτε έτσι όπως είναι αυτοί τρελαμμένοι θα περάσετε καλά και προπάντων ΔΩΡΕΑΝ.
Μπράβο σε όλους για την σπουδαία πορεία τους και φυσικά την άνοδό τους.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τουρνουά στο ΕΥΜΟΙΡΟ

Ένα γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα έρχεται την ΚΥΡΙΑΚΗ στο κλειστό του ΕΥΜΟΙΡΟΥ "Χ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ"
Μεικτές ομάδες από κάθε νομό θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα άτυπο πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Μια σπουδαία ευκαιρία για τους μικρούς παίκτες κάθε πόλης ξεπερνώντας τα τυπικά ανταγωνιστικά πλαίσια των ομάδων τους θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν την πόλη τους - τον νομό τους.
Από τις καλές διοργανώσεις που θα έπρεπε να κρατούν το λιγότερο δύο ημέρες αλλά η μεγάλη οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Έστω και έτσι  με μικρή χρονική διάρκεια η προσπάθεια κρίνεται θετικότατη.
Πέντε νομοί πέντε μικτές ομάδες  από νωρίς την Κυριακή στο κλειστό ΕΥΜΟΙΡΟΥ.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2η μέρα

Δεύτερη ήττα για την ΑΣΠΙΔΑ από τους ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση.
Στο άλλο παιχνίδι τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ του Α.Παναγιωτόπουλου έχασαν  54-33 από την  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ  28
ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ 45
Δεκάλεπτα: 6-16, 8-29, 18-35, 28-45
Διαιτητές: Τσούλης-Αγραφιώτης Γ.
ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ-Ουστά,  Αραμπατζή Ε. 2, Κουτρουβέλη 2, Βουδούρη, Χαλκίδου 8, Εμβέρ-Σουλεϊμάν, Χατζή-Χαλίλ 2, Παυλάκη, Μαμαλίγκατζη 14, Αχμέτ-Ογλού, Αραμπατζή Ζ.
ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Χαντζιάρας): Μπακαβέλου 2, Εκκλλησιάρχη, Τσερέπη 2, Μαγαλιού 9, Καρακώστα, Μουτσανά 8, Μπενέκη Χ. 14, Ντούλα, Πατούνη 6, Μπενέκη Μ-Π., Τζέλλα 4, Τσιμούρτου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ. 102-76  4
ΠΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 87-107 3
ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ 45-28 2
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 81-99      2
ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 43- 48  1

*Τιτάνες Παλαμά και Πανεδεσσαϊκός έκαναν το ρεπό τους.

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15.30 Τιτάνες Παλαμά-Απόλλων Πτολ.
17.15 ΠΟ Ν. Μουδανιών-Πανεδεσσαϊκός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με τον ΙΚΑΡΟ Καλιθέας ξεκινάει τις υποχρεώσεις του ο ΑΡΙΩΝΑΣ παιχνίδι έναρξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα γίνει από 29/4/15 έως Κυριακή 3/5/15.
 
Το πρόγραμμα
Τετάρτη 29 Απριλίου
16.00 ΑΕ Ικάρου Καλ.-ΓΑΣ Αρίων Ξ.
18.00 Ηράκλειο ΟΑΑ-ΑΣ Απόλλων Π.
19.30 Τελετή Έναρξης
20.00 ΑΣ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ΑΟ
Πέμπτη 30 Απριλίου
16.00 Ηράκλειο ΟΑΑ-ΑΣ ΠΑΟΚ
18.00 ΑΣ Απόλλων Π.-ΑΕ Ικάρου Καλ.
20.00 ΓΑΣ Αρίων Ξ.-Παναθηναϊκός ΑΟ
Παρασκευή 1 Μαΐου
16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ-ΑΣ Απόλλων Π.
18.00 ΑΣ ΠΑΟΚ-ΓΑΣ Αρίων Ξ.
20.00 ΑΕ Ικάρου Καλ.-Ηράκλειο ΟΑΑ
Σάββατο 2 Μαΐου
15.00 ΑΣ Απόλλων Π.-ΓΑΣ Αρίων Ξ.
17.00 Ηράκλειο ΟΑΑ-Παναθηναϊκός ΑΟ
19.00 ΑΣ ΠΑΟΚ-ΑΕ Ικάρου Καλ.
Κυριακή 3 Μαΐου
10.00 ΓΑΣ Αρίων Ξ.-Ηράκλειο ΟΑΑ
12.00 Παναθηναϊκός ΑΟ-ΑΕ Ικάρου Καλ.
14.00 ΑΣ Απόλλων Π.-ΑΣ ΠΑΟΚ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΩΝ

Με το δεξί οι ΙΚΑΡΟΙ ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους.
Κέρδισαν ον ΠΡΩΤΕΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ χωρίς να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα με 44-70.



ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ  44
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  70
Δεκάλεπτα: 8-19, 20-36, 31-61, 44-70
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Χ.-Αγραφιώτης Ι.
ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Χασιώτης): Ζήμπρας, Κλωναράς 14(1), Μπαρτζώκας 10(1), Νάσιος, Βαγγέλη, Μαρκόπουλος 10, Δαδαλής, Λαφσίδης 2, Ασλανίδης 4, Πενλίδης 4.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χρυσανθίδης): Πισπιλής 2, Γρίψιος, Τσιαπκώλης, Ζλάτκος 2, Κάτος 16(1), Δημητράκας 26(1), Φραγκούλης 14(4), Βουρλίδας 4, Δούκας 4, Τοπάλης 2, Κοπίδης, Γκουτίδης.
 
Νικη και για τον ΑΡΧΕΛΑΟ επί τουΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με 76-52

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ  76
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ  52
Δεκάλεπτα: 23-19, 42-29, 62-42, 76-52
Διαιτητές: Τσούλης-Τζιοπάνος Γ.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Χατζηιωάννου): Τζαμακλής 2, Μπλέτσας, Μουρίκας, Σουκαράς 2, Φανούλης, Παρμακτσίδης 13(1), Ταρενίδης, Τσιλιγγαρίδης 21, Παπανικολάου 4, Ζησόπουλος 10, Βαβατσιούλας 22(4), Τζουνίδης 2.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ(Τζήμας): Στεργιούλας 4, Γκουντόπουλος, Παπαϊωάννου, Καραπάνης, Σπύρου 12(1), Σταθάκος 16, Τζήμας, Μπαλαμώτης Δ. 2, Μπαλαμώτης Μ. 3, Δάλλας 13(2).




ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΜΟΥΔΑΝΙΑ - ΑΣΠΙΔΑ 54-53

Ήττα με ένα πόντο διαφορά για την ΑΣΠΙΔΑ στην πρεμιέρα από τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ.
Με κακό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ 25-19  το σκορ βρήκαν τις λύσεις και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατάφεραν στο δεύτερο δεκάλεπτο να ανατρέψουν το σκορ και με ένα επιμέρους σκορ 6-21 πήγαν στα αποδυτήρια με ημίχρονο 31-40. Σε αυτό το δεκάλεπτο όλα πήγαν καλά είχαν πάθος καθαρό μυαλό και έκαναν την ανατροπή.
Δεν υπήρξε όμως συνέχεια ίδια στα άλλα δύο δεκάλεπτα.
Αστοχία κακές επιλογές έλλειψη καθαρής σκέψης και το αποτέλεσμα να χάσουν το παιχνίδι.
Τελικό σκορ 54-53.
Στο άλλο παιχνίδι η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ κέρδισε τον ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟ με 48-41.
Αύριο στις 5,30 η ΑΣΠΙΔΑ αντιμετωπίζει τους ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ.

 ΠΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ 2001ΞΑΝΘΗΣ: 54 - 53

Δεκάλεπτα: 25 - 19 , 6 - 21 , 8 - 6 , 15 - 7 
 
ΠΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ( Παναγιωτόπουλος ) Τάκου 4 , Τογανίδου 15 ,Παπαευστρατίου , Σκουμπούρη 25 ,Χαρισμίδου 10 , Μοϋσειαδου . 
 
ΑΠΣΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ : ( Καρά Αχμέτ) Μεχμέτ Ουστά 19(4) , Αραμπατζή Ευαγ . 6 , Κουτρουβέλη 6 , Βουδούρη 3(1) , Χαλκίδου ,Εμβέρ  Σουλεϊμάν , Χατζηχαλήλ 2 , Παυλάκη ,Μαμαλίγκατζη 18 , Αχμέτογλου , Αραμπατζή Ζ. .



Τρίτη 14 Απριλίου 2015

KOΡΑΣΙΔΕΣ Από την ΤΕΤΑΡΤΗ στα δύσκολα.

Καλή χρονιά για το μπάσκετ της περιοχής μας. Ο ΑΡΙΩΝΑΣ στο εφηβικό οι ΤΙΤΑΝΕΣ στις ΝΕΑΝΙΔΕΣ είναι έτοιμες για το Πανελλήνιο και από αύριο στην μάχη των προκριματικών  μπαίνει και η ομάδα κορασίδων της ΑΣΠΙΔΑΣ ως πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ .
Αύριο το πρωι ξεκινούν για την ΘΕΣ/ΝΙΚΗ για να αντιμετωπίσουν στο πρώτο παιχνίδι την ομάδα των ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.
 Φαβορί της φάσης αυτής φαίνεται να είναι η ομάδα της ΠΤΟΛΕΑΜΑΙΔΟΣ μαζί με τους τους ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ .
Αλλά τίποτα δεν είναι πιο σίγουρο πως τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ θα τα δώσουν όλα για να είναι αυτές που θα πάρουν το εισιτήριο.
Τώρα το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό υπάρχει διάθεση για τις μάχες που έρχονται. Ένα μικρό θεματάκι υπάρχει για τις ΧΑΛΚΙΔΟΥ και ΜΠΟΝΟΒΑ αλλά δεν είναι τέτοιο που θα τις αφήσει εκτός.
Στις 3,30 το εναρκτήριο παιχνίδι και μαζί τοι ευχές όλων για επιτυχία.