Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009


Τζον Στόκτον: ο απόλυτος πλέι μέικερ - Μέρος I

Ο Τζον Στόκτον αστειεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 την ώρα που έβγαζε λόγο για την εισαγωγή του στο Hall of Fame ότι ο πατέρας του και οι συγγενείς του ήταν εκεί περισσότερο για να δουν από κοντά τον Τζόρνταν, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του μπάσκετ έβρισκε τη θέση του στο πάνθεον του αθλήματος.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Τζον Στόκτον ως τον «καλύτερο κλασικό πλέι μέικερ όλων των εποχών», βγάζοντας έτσι από τη σύγκριση τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Όσκαρ Ρόμπερτσον. Όμως, και μόνο το γεγονός ότι ο Στόκτον μπαίνει σε αυτή τη σύγκριση, ότι είναι πάνω από σχεδόν όλους τους άλλους πλέι μέικερ, δείχνει την αξία του.

Μια καριέρα-παραμύθι; Μάλλον όχι. Ένα ονειρεμένο τέλος; Σίγουρα όχι. Ο Στόκτον δεν φόρεσε ούτε ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή μέχρι να αποχωρήσει. Από την πρώτη στιγμή της καριέρας του ένιωθε… παραμελημένος. Όμως, ο αδύνατος πλέι μέικερ από την Ουάσινγκτον, αν και μετριόφρων, είχε πάντα την απάντηση εκεί που έπρεπε: στο γήπεδο.

Η επιλογή του από τους Γιούτα Τζαζ στο νούμερο 16 του ντραφτ του 1984 θεωρείται από τους περισσότερους ως η μεγαλύτερη επιτυχία στα ντραφτ στην ιστορία του μπάσκετ (μαζί με αυτή του Τζινόμπιλι στο νούμερο 57 από τους Σπερς). Ο πρώτος του προπονητής, Φρανκ Λέιντεν, ομολόγησε ότι δεν είχε καν προβλέψει τι καριέρα θα μπορούσε να κάνει ο Τζον Στόκτον: «Κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει όσο καλός έγινε. Κανείς. Αλλά το θέμα είναι, δεν μπορούσες να μετρήσεις την καρδιά του».

Μήπως το περίμενε ο ίδιος ο Στόκτον; Για το ντραφτ του 1984 είχε πει: «Σας εγγυώμαι ότι ήμουν ο μόνος παίκτης που επιλέχθηκε εκείνη τη σεζόν που έμενε ακόμη σπίτι με τους γονείς του».

Ο μικρόσωμος πλέι μέικερ δεν περίμενε ποτέ ότι θα επιβίωνε στο NBA. Πεσιμιστής, ο Στόκτον δεν χάλασε ούτε ένα δολάριο από τον πρώτο του μισθό, ενώ είχε αποφασίσει να αποταμιεύσει όσο το δυνατόν περισσότερα: «Νόμιζα ότι θα με έπαιρναν χαμπάρι γρήγορα. Πίστευα ότι οι Τζαζ θα καταλάβαιναν ότι έκαναν λάθος κι έτσι μάζευα κάθε σεντ που μπορούσα. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν παίκτη της μίας χρονιάς στο NBA». Έτσι, νοίκιασε διαμέρισμα με ένα δωμάτιο (!), αγόρασε σε εκπτώσεις κονσέρβες με τσίλι και μαγείρευε τα λαζάνια της μαμάς του, βάζοντας τα υπολείμματα στο ψυγείο για την επόμενη μέρα. Έτσι κύλησαν οι πρώτοι τέσσερις μήνες, μέχρι που έκανε το μεγάλο… άνοιγμα: πήρε μια μικρή τηλεόραση για να παρακολουθήσει το SuperBowl!

Όμως, και μετά, που πια είχε γίνει ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του πρωταθλήματος, ο Στόκτον απέφευγε να διαφημίζει προϊόντα, ενώ έμεινε πιστός στη Γιούτα, παρότι αρκετές φορές άλλες ομάδες του πρόσφεραν πολύ περισσότερα λεφτά. Το 1996 δέχτηκε προσφορά από τους Τζαζ, η οποία θα τους εξοικονομούσε χρήματα στο σάλαρι καπ για να βελτιωθούν, αλλά επέμεινε σε ένα πράγμα: να έχει εγγυημένο χρόνο προπόνησης στο γήπεδο πάγου του Delta Center η ομάδα χόκεϊ του γιου του.

Ταπεινός και ήρεμος, ήσυχος και χαμηλών τόνων, ένας αθλητής που μάτωνε κάθε μέρα στο γήπεδο, από την πρώτη προπόνηση ως τον τελευταίο αγώνα.

Στην πρώτη του σεζόν ο Λέιντεν του ζήτησε να μην αλλάξει και αλλοιώσει το χαρακτήρα του. Ο ίδιος θυμάται: «Δεν άλλαξα τίποτα. Δεν άλλαξα καν το μήκος του σορτς στην εμφάνιση». Τα κοντά σορτς, ακόμη και όταν τα φαρδιά ήρθαν στη μόδα τη δεκαετία του ’90 ήταν το σήμα κατατεθέν του Στόκτον.

Μετά την πρώτη του σεζόν στη Γιούτα, ο Τζέρι Σλόαν έγινε ο προπονητής του, και θα έμενε έτσι ως το τέλος της καριέρας του. Έτσι γεννήθηκε αυτό που οι Αμερικάνοι λένε: «the dream coach and the coach’s dream» βρίσκονταν μαζί.

Μικροκαμωμένος, σχεδόν «ασθενικός», καθόλου αθλητικός, χωρίς μούσκουλα και άλμα ως το… θεό, ο Στόκτον έμοιαζε με παίκτη από άλλη εποχή. Όμως… δίδασκε μπάσκετ κάθε φορά που πατούσε στο παρκέ. Και ήταν ο πιο σκληρός απ’ όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε… ψηφοφορία των παικτών του NBA, θεωρήθηκε ο 2ος πιο σκληρός παίκτης στο πρωτάθλημα μετά τον… Καρλ Μαλόουν. Μα πώς μπορούσε να είναι αλλιώς; Ο Στόκτον δεν έκανε σκριν σε παιδάκια. Έκανε σε τεσσάρια και στα πεντάρια των αντιπάλων για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. Και όλοι, μα όλοι, έχουν να θυμούνται τις μελανιές που τους προκαλούσε.

Πάλεψε μέχρι το τέλος για έναν τίτλο, κι όμως δεν τα κατάφερε. Όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει που αποχώρησε χωρίς δαχτυλίδι πρωταθλητή είπε: «Το σημαντικότερο είναι το ταξίδι. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι που κέρδισαν πρωταθλήματα και δεν δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό. Εμείς δουλέψαμε σκληρά και δεν τα καταφέραμε, όμως νιώθω μεγάλη ανταμοιβή από την προσπάθεια που κατέβαλα για να μπορέσω να είμαι ανταγωνιστικός».

Μέχρι το τέλος μετριόφρων, ο απόλυτος πλέι μέικερ, δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ως τη βεντέτα της ομάδας: «Ο Μαλόουν ήταν ο καλύτερός μας παίκτης για 18 χρόνια. Τραβούσε μεγάλο μέρος της προσοχής από πάνω μου ευτυχώς…» για να συνεχίσει: «Στις ομάδες που έπαιξα, στα 30 χρόνια που ασχολήθηκα με το μπάσκετ, ποτέ δεν ήμουν ο καλύτερος παίκτης. Μια χρονιά μόνο έφτασα κοντά, όταν οι δύο καλύτεροι παίκτες μας τραυματίστηκαν κι έχασαν όλο το υπόλοιπο της σεζόν».

Μόνο που δεν ήταν ακριβώς έτσι Τζον… Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, θα μιλήσουμε με αριθμούς, θα δούμε τα απίστευτα ρεκόρ του Στόκτον, τη μεγαλειώδη καριέρα και τη συνεργασία του με τον Μαλόουν στο απόλυτο δίδυμο συμπαικτών, συνεργασία η οποία γέννησε και την πιο συχνή φράση στην ιστορία της αναμετάδοσης αγώνων μπάσκετ…

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ "ΟΦΗ" ΣΤΗΝ Α2

Με δύο ομάδες στην Α2 η ΚΡΗΤΗ και ο Απόλλωνας ΠΑΤΡΑΣ στην Β΄Εθνική κατηγορία.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημοποίησε την άνοδο του ΟΦΗ στην Α2 και την ταυτόχρονη συμμετοχή του Απόλλωνα Πάτρας στη Β' Εθνική.
Η ανακοίνωση "Σας γνωρίζουμε, ότι μετά τη δήλωση που υπέβαλλε η Απόλλων Πατρών ΚΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 30-9-2009, περί ανάκλησης του φακέλου και της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει για χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και την αποδοχή του αιτήματος αυτού από την Επιτροπή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ με την υπ’ αριθμ. 14/1-10-2009 απόφασή της, ορίζει τα ακόλουθα:
1.Τη θέση της ως άνω ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, καταλαμβάνει η ομάδα του αθλητικού σωματείου ΟΦ Ηρακλείου, η οποία είχε καταλάβει την 5η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2008-09.
2.Η ομάδα του αθλητικού σωματείου Απόλλων Πατρών εντάσσεται στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.
Τα δύο αθλητικά σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα που εντάσσονται μέχρι τη Δευτέρα 05/10/2009".

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Α2



ΔΥΝΑΜΙΚΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΛ ΚΑΣΤΛ

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε την Πέμπτη (1/10) ο Τερέλ Καστλ για λογαριασμό του Ηρακλή.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Ξέρω την ομάδα, τον κόσμο, έχω αγωνιστεί αντίπαλος με τον Ηρακλή. Ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη αγαπάει το μπάσκετ, μου αρέσει να παίζω σε γεμάτο γήπεδο», τόνισε ο 37χρονος γκαρντ.

Και πρόσθεσε ο πρώην παίκτης του Αρη: «Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, θέλω να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί. Γνωρίζω την ιστορία της ομάδας, ξέρω που έρχομαι, είμαι χαρούμενος που θα φορέσω τη φανέλα του Ηρακλή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Νο2


Στην ομάδα της Δάφνης που είναι και ο πρώτος αντίπαλος της ΞΑΝΘΗΣ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λ.ΣΕΦΕΡΙΔΗΣ.
Ευχόμαστε οι φίλοι του καλή πορεία στον πρώην αρχηγό της ομάδας και περιμένουμε να τον ξαναδούμε στο γήπεδο έστω και αντίπαλο.

ΣΗΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ Α2


ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ



Κύπελλο - Α' φάση - 2η Αγωνιστική

Πιερικός/Αρχέλαος- Ολυμπιάδα Π. 80-87

Ίκαρος/Έσπερος- Ερμής Λαγκαδά 80-66

Κεραυνός Αιγ.- Νήαρ Ηστ 67-92

Ηρακλής- Ρέθυμνο 90-62

Δούκας- Αμύντας 81-87 (73-73)

Αίας Ευόσμου- ΚΑΟΔ 85-78

Ίκαροι Σερρών- Ξάνθη 88-66

Μ. Αλέξανδρος- Λαύριο 64-85

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Στην Ξάνθη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Χρήστου, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ηρακλή

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Και οι γονείς έχουν άποψη





Άρχίζει ο κύκλος των συνεντεύξεων με τους γονείς που τα παιδιά τους είναι στις Ακαδημίες μπάσκετ της πόλης.Πρώτος ο Κος Σ.ΣτεφανίδηςΟ Στράτος Στεφανίδης (βλέπε φωτό) γιος του Στέφανου Στεφανίδη μετράει ήδη 5 χρόνια στην Ακαδημία μπάσκετ της Ασπίδας και αγωνίζεται στις θέσεις 1-2


1 Γιατί σε Ακαδημία
μπάσκετ και όχι σε άλλο άθλημα.
Παιδικό όνειρο
του μπαμπά που δεν έγινε
πραγματικότητα και μέσω του
παιδιού βγαίνουν τα απωθημένα ?


Σ.Σ Γιατί το μπάσκετ ήταν το αγαπημένο άθλημα μου.


2 Έγινε έρευνα για να
καταλήξετε στην συγκεκριμένη
Ακαδημία?

Σ.Σ Ναι, υποτυπώδης(μεταξύ γνωστών).

3 Πόσα χρόνια
πηγαίνει το παιδί σου στην
Ακαδημία είσαι
ευχαριστημένος?


Σ.Σ Πηγαίνει για έκτη χρονιά και είμαι σχετικά ευχαριστημένος.

4 Θέλεις να περνάει
την ώρα του εκεί και να αθλείται
ή
περιμένεις το κάτι παραπάνω?

Σ.Σ Να αθλείται, να περνάει την ώρα του δημιουργικά, να κάνει καλές παρέες, να μάθει τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής, κυρίως να περνάει καλά. Ο πρωταθλητισμός, άν έρθει, καλοδεχούμενος, δεν είναι όμως αυτοσκοπός.


5 Είσαι
ικανοποιημένος από την δουλειά
που γίνεται στην
Ακαδημία που
πιστεύει ότι μπορεί να
βελτιωθεί έκανες προτάσεις
πρότεινες λύσεις και αν ναι
εισακούστηκαν?

Σ.Σ Χρειάζονται περισσότερες προπονήσεις εβδομαδιαίως, με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και πολλά φιλικά παιχνίδια. Να δοθεί μεγάλο βάρος στην ατομική τεχνική και ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχολογία των παιδιών.


6 Τι ρόλο παίζουν οι
γονείς στην εποχή μας για να γίνω
πιο
κατανοητός αν σταματήσουν να
πληρώνουν σταματήσουν να κάνουν
τον ταξιτζή θα
υπάρχει τίποτα?

Σ.Σ Σε μια ταξική κοινωνία,χωρίς την συνδρομή των γονέων, τα παιδιά είναι, ερίπου, καταδικασμένα.


7 Πως φαντάζεσαι την
ιδανική κατάσταση για να μην
υπάρχουν
τα παραπάνω προβλήματα?


Σ.Σ
Δεν φτάνει ο χώρος για να στο περιγράψω! Το θες με μία λέξη; Σοσιαλισμός (με ποιά μορφή δεν ξεκαθάρισα ακόμη).

Ευχαριστώ πολύ τον κο Σ.Στεφανίδη για τον χρόνο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Α2

Τέλος για τον ΑΠΌΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ που δεν θα μπορέσει να δώσει το παρόν στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος και όλα δείχνουν πως την θέση του θα καταλάβει μια ακόμη ομάδα παό την ΚΡΗΤΗ ο ΟΦΗ .Έτσι μετά το Ρέθυμνο μια ακόμη ομάδα από την Κρήτη θα δώσει το παρόν στην Α2. Λίγα λόγια για την ομάδα του ΟΦΗ που περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση της ΕΟΚ είναι μια ομάδα που κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να έχει πραγματοποιήσει και τρεις ανόδους. Δεν νιώθουμε καθόλου καλά στην Β΄εθνικη ο ΟΦΗ πρέπει να παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία είναι το μοτό των ανθρώπων του ΟΦΗ.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ


Ήττα για την ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ από τον ΓΑΣ

27/9/2009 5:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 44 - 42


ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ

Άδικη ήττα υπέστη η παιδική ομάδα της Ασπιδας Έχασε στην Κομοτηνή στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής από τον τοπικό Γ.Α.Σ. 44-42. Η ομάδα μας παρά τις σημαντικές απουσιές της, Γρούδος (σπασμένο χέρι) Κοτσάφτης (διάστρεμμα), ήταν μπροστά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και μάλιστα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με διαφορά 10 πόντων 34-24. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα δεν πήρε ούτε ένα φάουλ, σε καταφανέστατες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά να κατεβεί στους 5 πόντους αλλά κυρίως να επέλθει μεγάλος εκνευρισμός στους παίκτες . Το 4ο δεκάλεπτο εξελίχθηκε ακόμα χειρότερα καθώς σε 6 λεπτά παιχνιδιού τα φάουλ ήταν 1 υπέρ και 7 κατά με απίστευτες διαιτητικές αποφάσεις.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ

Θεοδωρίδης, Καραμπάσης 12, Κτενάς, Τουμπαρίδης 12, Σκούπρας, Καραγιάννης, Γρηγοριάδης, Παπαδάκης 7, Ρόιδος 5, Κοτζαμπάσης 5
Μέτρησαν οι απουσίες της ομάδας του Κ.Ιωαννίδη (ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ - ΓΡΟΥΔΟΣ).Έτσι η ομάδα μετράει δύο νίκες με Αριώνα και Αθλο και μια ήττα από τον ΓΑΣ.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

AΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΞΑΝΘΗ-ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ



Πρώτο αγωνιστικό τέστ για την ομάδα με το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΕΡΜΗ Περάματος και είχε την καλύτερη κατάληξη  . Νίκη με 85-71 .
Μπορεί να δείχνει  εύκολη η επικράτηση αλλά μόνο εύκολη δεν ήταν.
Σε προηγούμενη αναφορά χαρακτήρισα την ομάδα dr Τζέκυλ και mr Χάιντ με τα σκαμπανεβάσματα στην διάρκεια του παιχνιδιού της.Και σήμερα στο πρώτο τέστ έκανε τα εύκολα δύσκολα .Αγνώριστη  στο πρώτο ημίχρονο ασύνδετη με πάρα πολλά λάθη και κυρίως από τους παίκτες που είναι η δύναμη κρούσης και οι οργανωτές του παιχνιδιού .Ο Δ. Μασλαρινός και ο Β. Κουκουράβας  έπλεαν σε ρηχά νερά εκνευρισμός και μοιραία λάθος επιλογές στην επίθεση και μια περίεργη  αδράνεια στην άμυνα.Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του ΕΡΜΗ  μπροστά  με 45-42.
Στο 3ο δεκάλεπτο η αρχή δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φίλοι της ομάδας πάλι λάθη και ένα 7-0 έφτασε το  σκορ στο 44-52. Κάπου εκεί οι φωνές και το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Γ.Σουλιώτη και η ομάδα πήρε μπροστά και ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο στο γήπεδο .Καλή κυκλοφορία πιο καλή άμυνα που λιγόστευε τα περιθώρια για εύκολο σουτ των αντιπάλων  και ακόμη πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση .Ρόλο ηγέτη για μια ακόμη φορά με τα ωραία και θεαματικά καλάθια ανέλαβε ο Γ.Αναγνωστόπουλος , πιο σοβαρός στο παιχνίδι του ο Α.Παναγιωτόπουλος και επιτέλους η μηχανή καλαθιών που λέγεται IVAN πήρε μπροστά.Σαν να μην υπήρχε καθόλου η παρένθεση του πρώτου ημιχρόνου και έδειξε τι μπορεί πραγματικά να βγάλει στο γήπεδο. Διάρκεια ήταν το ζητούμενο την βρήκε από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και έφτασε στο αποκορύφωμα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτή  την ομάδα προετοίμαζε ο Γ.Σουλίωτης και αυτή την ομάδα κατάφερε και έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο. Από την μεριά του Περάματος έδειξε πως δεν είχε τις δυνάμεις για ένα ακόμη ημίχρονο καλή ομάδα αλλά θέλει δουλειά και διάρκεια  και στερείτε από τις εναλλακτικές βοήθειες από τον πάγκο.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
1ο ημιχρονο 42-45
3ο δεκάλεπτο
0-7 και το σκορ 44-52
Μασλαρινός       48-52 καλή άμυνα και κάρφωμα που ξεσηκώνει τους φίλαθλους από τον Αναγνωστόπουλο 50-52. Πάλι κλέψιμο από την  σφιχτή άμυνα και τρίποντο από τον Παναγιωτόπουλο  53-52.
Τάπα από τον Αναγν/πουλο  αιφνιδιασμός 57-52.
Κλείνει το δεκάλεπτο μια πολύ ωραία σε δημιουργία και εκτέλεση επίθεση και το σκορ κλείνει  61-54.
4ο  δεκάλεπτο
Προσπάθεια να επανακάμψει από το Πέραμα και στο 8.00 το σκορ 63-59
Από το σημείο αυτό και μετά είναι ολική η επικράτηση της ΞΑΝΘΗΣ  με ένα πολύ καλό και απολαυστικό μπάσκετ και το παιχνίδι κλείνει με σκορ 85-71.
Καλύτερος του παιχνιδιού αν και είχε δύο ημίχρονα διαφορετικά ο Α.Παναγιωτόπουλος.
    Λίγος ο κόσμος αλλά ενθουσιώδης και το συμπέρασμα είναι πως έφυγε ευχαριστημένος.

Το παρών έδωσε και ο πρώην προπονητής της ΞΑΝΘΗΣ  Γ.Ζαφειρούδης.





ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητές: Δεσλής - Καλούτσας.
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 42-45, 61-54, 85-71.
ΞΑΝΘΗ (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 28 (6), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας 8 (2), Στεφανίδης 10 (2), Μαρουλάκης, Γέλενιτς 7 (1), Αναγνωστόπουλος 10, Νησιώτης 16, Μασλαρινός 6.
ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος): Μαϊστόροβιτς 12 (1), Δασκαλούδης 7, Αμάτο 6, Μοτσενίγος, Σολωμός 4, Κλήμης, Λιακόπουλος 14 (1), Κυπριτζόγλου 5 (1), Τραφαλής 7, Καραλής 3 (1), Σκούταρης 13 (2), Στέφος.

3η Αγωνιστική παιδικού πρωταθλήματος ΑΡΙΩΝ -ΑΣΠΙΔΑ 2001


Στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ ομάδων της πόλης. Γηπεδούχος ο ΑΡΙΩΝΑΣ φιλοξενούμενη η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ ή καλύτερα η ΑΣΠΙΔΑ 2001 που αποτελείται από παιδιά έτους γεν/ως 1996 είναι κάτι σαν ομάδα απόκτησης εμπειριών από πρωτάθλημα κάτι που έχει κάνει και η άλλη Ακαδημία ο Αρίωνας με την επωνυμία Α.Σ ΞΑΝΘΗ με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες για την επόμενη χρονιά που θα συμμετέχουν στο παιδικό πρωτάθλημα κανονικά.
Νικήτρια η ομάδα του Αρίωνα με σκορ 70-38 δίχως όμως να παίξει καλό μπάσκετ με πολλά λάθη και δικαιολογημένα ο Γ.Θερμός τους έβαλε τις φωνές πολλές φορές . Από την άλλη οι πρωτάρηδες τα πήγαν αρκετά καλά μιας και μόνο επτά παίκτες είχε στην διαθεσή του ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ Δ. Παναγιωτόπουλος ελλείψει δελτίων συμμετοχής (για κάποιο λόγο δεν έχουν έρθει ακόμη) με αποτέλεσμα οι μικροί της ΑΣΠΙΔΑΣ να μην μπορούν να βγάλουν όλο το παιχνίδι και η κούραση να τους έχει καταβάλει.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΙΩΝ
4 ΝΤΑΒΟΥΛΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
5 ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ
6 ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
7 ΚΑΤΣΙΛΙΔΗΣ
8 ΚΑΡΑΛΑΝΙΔΗΣ
9 Χ¨ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
10 ΖΑΡΑΣ
11 ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΑΝ
12 ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗΣ

ΑΣΠΙΔΑ
4 ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ
5ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
6 ΚΟΥΤΡΟΥΒΕΛΗΣ
8 ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ
10 ΠΕΤΚΙΔΗΣ
13 ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ
15 ΠΙΣΤΟΛΑΣ

Αρνητικό που σχολιάστηκε είναι η απουσία των γονέων .
Ίσως δεν έχουν καταλάβει πως τα παιδιά τους παίζουν σε πρωτάθλημα δοκιμάζονται σαν παίκτες και σαν παιδιά έχουν την ανάγκη παρουσίας συμπαραστατών.
Ένα μπράβο είναι η καλύτερη επιβράβευση για τα παιδιά .
Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς πως πρέπει αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να είναι δίπλα στα παιδιά τους γιατί και η ηλικία το απαιτεί και καλύτερους θα τους κάνουν σε πολλά επίπεδα.