Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΘΛΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ 06/10/2018

Αυτό το μπλοκ προσπαθεί να είναι δίπλα σε κάθε νέα ελπιδοφόρα προσπάθεια στον χώρο.
Ελπίζω να καταφέρω να δείξω αρκετά από το εγχείρημα που ονομάζεται ΑΘΛΟΣ.
Σήμερα ο ΑΘΛΟΣ πήρε το βάπτισμα του πυρός απέναντι στον ΑΡΙΩΝΑ και φαίνεται ότι δεν τα πήγε καλά. Έχασε με διαφορά 51-73 από τον συμπολίτη αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη και θα πρέπει να έχουν υπομονή οι παίκτες του Α.Αποστόλου. Ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος.
Από την άλλη μεριά είδαμε μια πολύ νεανική ομάδα με προπονητή τον Γ.Θερμό που έδειξε πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία
Με λίγα λόγια ο ΑΘΛΟΣ ήταν χωρίς συνοχή και με μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης στο παιχνίδι του.
Άντεξε ένα δεκάλεπτο και δεν μπόρεσε στα υπόλοιπα δύο να σταθεί απέναντι στον αντίπαλο.
Βιασύνη στην τελική προσπάθεια κάτι που δείχνει πως χρειάζεται υπομονή γιατί έδειξε και πολύ καλά στοιχεία σε κάποιες εκ λάμψεις του.
Ο ΑΡΙΩΝΑΣ είχε πάθος ταχύτητα άγνοια κινδύνου από τους μικρούς παίκτες του  και μια σοβαρότητα στιγμές στιγμές που δεν συναντάς σε άλλες ανδρικές ομάδες.
Για άλλη μία χρονιά ο ΑΡΙΩΝΑΣ φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα και βαδίζει σωστά και με υπευθυνότητα.
ΠΑΙΔΙΚΟ. ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ 06/10/2018

Ένα πολύ αναμενόμενο παιχνίδι που απόκτησε ιδιαίτερο άρωμα .
Λογικό είναι τα παιδιά όλων των ακαδημιών να θέλουν να είναι αυτά οι νικητές κάτι που δεν γίνεται όμως γιατί σε κάθε αναμέτρηση υπάρχει μόνο ένας. Αυτό που θα πρέπει όμως να συμβαίνει είναι μετά την λήξη του κάθε παιχνιδιού όλοι οι παίκτες που κατέθεσαν πιο μπροστά την ψυχή τους και όλη την ενέργειά τους να φεύγουν χωρίς εντάσεις.
Στά τόσα χρόνια που είμαι στον χώρο έζησα ως πατέρας τις εντάσεις των ντέρμπι ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ στα τμήματα υποδομής. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι η αντιμετώπιση που είχαν οι αντίπαλοι παίκτες και τα μαθήματα που έδωσαν στους γονείς τους .
Μετά τα παιχνίδια συνήθως ο χαμένος κέρναγε την βραδινή  έξοδο.Τα παιδιά είχαν ξεπεράσει νοοτροπίες και αγκυλώσεις και έδειξαν πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα παιχνίδι.
Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό γιατί πρέπει όλοι να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι τα παιδιά μας που παίζουν αντίπαλοι δεν είναι εχθροί .Αν λέει κάτι η "Ευγενής άμιλλα" .....

Όλα τα παραπάνω τα γράφω γιατί το αχ των γονιών έφερε αρκετή πίεση στους παίκτες και των δύο ομάδων. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολύ πάθος για την νίκη με καλό θέαμα που θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο εάν δεν είχαν και την όλη πίεση οι παίκτες.
Πρέπει να κερδίσετε για να είστε οι πρώτοι κτλ κτλ...
Μεγάλο σκορ για παιδικό παιχνίδι με την ιδιαιτερότητα που είχε έδειξε πως γίνεται καλή δουλειά και υπάρχει μέλλον.
Μακάρι η όλη πίεση να στραφεί κατάλληλα και κάποια από τις ομάδες μας να είναι η επόμενη πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα η φιλοξενούμενη ΑΣΠΙΔΑ ήταν καλύτερη δημιουργόντας μια διαφορά 11 πόντων . Από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά η ροή του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική. Ο γηπεδούχος ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κρατούσε τη διαφορά την οποία μεγάλωνε έως και τους 8-10 πόντους αλλά η φιλοξενούμενη ΑΣΠΙΔΑ είχε γρήγορα τις απαντήσεις.
 Η μάχη στο 4ο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστική. Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες με το παιχνίδι να παίρνει φωτιά στο 05,50 56-53.
 56-55 αμέσως μετά.
Χτύπησε καμπανάκι στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ και με ένα 7-0 δημιούργησε διαφορά 8 πόντων
στο 02,48 63-55.
Δυο λεπτά έμεινε άποντη η φιλοξενούμενη ομάδα. Στα επόμενα δύο λεπτά ήταν η σειρά του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ να μείνει άσφαιρος αλλά ο αντίπαλος δεν κατάφερε τίποτα με την σειρά του παρά να σημειώσει μόνο δύο πόντους και αυτούς 00,47 πριν τη λήξη.63-59.
Στο 00,34 λάθος των παικτών του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ 63-59 .Και τα ταιμ πάνε και έρχονται. Η ένταση είναι μεγάλη και η μπάλα καίει τα χέρια των μικρών .
Τα λάθη ακολουθούν το ένα το άλλο και δεν αλλάζει τίποτα στο τελικό σκορ.
Άξιος νικητής ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και προ μηνύονται πολλές μάχες .
Μπράβο στους παίκτες για το πάθος που έδειξαν και το ακόμη ωραιότερο θέαμα.
Για το άλλο παιχνίδι ο ΑΡΙΩΝΑΣ κέρδισε 20-0 στα χαρτιά γιατί τελικά δεν θα κατέβει η δεύτερη ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ στο παιδικό.
Σχολιασμός του παιχνιδιού από το σαιτ του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ   ΕΔΩ
ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΤΕΡΜΠΙ !!!!!

Πολλά τοπικά ντέρμπι σε κάθε κατηγορία έχει φέτος το μενού για την ΞΑΝΘΗ.
ΑΣΠΙΔΑ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ θα αναμετρηθούν δύο φορές για την Γ΄Εθνική κατηγορία σε επίσημα παιχνίδια.Προηγήθηκαν δύο μεταξύ τους φιλικά.
Υπάρχουν τα τοπικά στα τμήματα υποδομής με το πρώτο στο παιδικό να έχει ήδη διεξαχθεί και αναφέρομαι στο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ με νικητή τον πρώτο 65-59.
Τέλος και στο ανδρικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχαμε την πρώτη μονομαχία με αντιπάλους την νέα ομάδα του ΑΘΛΟΥ απέναντι στον ΑΡΙΩΝΑ. Νικητής ο δεύτερος με 51-73.
Από δύο ομάδες -ακαδημίες φέτος έχουμε τέσσερεις.ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΘΛΟΣ.
Μόνο ο τελευταίος δεν έχει οργανώσει ακαδημία και υποδομές αλλά είναι μέσα στα πλάνα για να γίνει από την νέα χρονιά.
Σίγουρα είναι καλό γιατί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα ανεβάσει το επίπεδο αν και μερικές φορές ανεβάζει μόνο το επίπεδο της έντασης - κόντρας.
Τόσο για το παιχνίδι του παιδικού όσο και αυτό των ανδρών νεότερα σε λίγο.
Καλή χρονιά σε κάθε επίπεδο .