Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΦΙΛΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΣΠΙΔΑΣ

Ενα ακόμη φιλικό ή μάλλον δύο φιλικά για την Ακαδημία της ΑΣΠΙΔΑΣ με την ΝΙΚΗΤΗ Χαλκιδικής  σε μια μέρα που ήταν γεμάτη από παιχνίδια .Χαρακτηριστικό ότι τα παιχνίδια δεν έγιναν στην φυσική έδρα της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά στο "Α.Μπαλτατζής" μιας και και ΔΑΚ είχε παιχνίδια από τις 13.00 έως και της 9,00μμ . Από παμπαίδες μέχρι ανδρικό.Η γνωριμία των δύο Ακαδημιών έγινε στα πλαίσια των καλοκαιρινών τουρνουά σε γνωστή κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου και εκεί είχαν την ευκαιρία να παίξουν πρώτη φορά οι 97άρηδες .Τώρα στο πρόγραμμα μπήκαν και οι 98-99ρηδες.Πολύ καλή προσπάθεια αρκετός κόσμος που χειροκρότησε όλους τους μικρούς για τις προσπαθειές τους.



1η αγωνιστική Κορασίδων ΑΣΠΙΔΑ-ΓΑΣ

Δραματική εξέλιξη είχε το παιχνίδι στο ΔΑΚ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Πολλά τα λάθη και για τις δύο ομάδες για πολλούς και διάφορους λόγους .
Η ομάδα που θα έκανε τα λιγότερα λάθη θα κέρδιζε και τον αγώνα .
Ήταν τέτοιο το φινάλε του που και οι δύο ομάδες βάλθηκαν να κάνουν σωρεία λαθών .
Ίσως το πιο συγκλονιστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν τα τελευταία δεύτερα όταν ή ΑΣΠΙΔΑ είχε χάσει την διαφορά των 8 πόντων που είχε στο 05.00 του 4ου δεκαλέπτου.
Η καλή άμυνα των παικτριών του ΓΑΣ και τα πολλά λάθη από την ΑΣΠΙΔΑ εξανέμισαν την διαφορά και στο 01.30 το σκορ ήταν 48-48.Πραγματική ρουλέτα για πολύ γερά νεύρα το παιχνίδι.
Το βίντεο αυτών το στιγμών δείχνει την μεγάλη ένταση του παιχνιδιού όχι μόνο για τις παίκτριες αλλά και για τους προπονητές .
Ήταν τέτοια η ένταση δικαιολογημένη από τον προπονητή της ΑΣΠΙΔΑΣ  ΝΕΔΗΜ που οι φωνές του κάλυπταν κάθε άλλη φωνή.
Νικήτρια τελικά η ΑΣΠΙΔΑ με ένα πόντο διαφορά 49-48 .
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
12-17 , 26-26, 37-32 , 49-48











Στον σχολιασμό ο ΑΓΑΠΙΟΣ στις τεχνικές συμβουλές ΚΩΣΤΑΣ και στις αγριοφωνάρες ΝΕΔΗΜ.




Πρωτάθλημα Παμπαίδων. 1η αγωνιστική ΑΣΠΙΔΑ 2001-ΓΑΣ 53-25

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ .
Νίκησε με άνεση και διαφορά την ομάδα του ΓΑΣ.
Παίζοντας καλό μπάσκετ από το 2ο δεκάλεπτο κυρίως έδειξε πως είναι ένα από τα φαβορί του ομίλου.
   Ο ΓΑΣ άντεξε για ένα ημίχρονο και μετά παρέδωσε τα όπλα του.
Η πολύ καλή άμυνα οι αφνιδιασμοί της ΑΣΠΙΔΑΣ ανάγκαζαν τους παίκτες του αντιπάλου να κάνουν πολλά λάθη που κατέληγαν σε αιφνιδιασμούς και πόντους.
Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό για τους παίκτες του Ιωαννίδη . Η καλή του πεντάδα δεν είχε καλό ρυθμό έκανε πολλά λάθη η δε αστοχία ήταν τέτοια που στο 03.29 το σκορ ήταν 7-2.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε  11-6 κάτι που δείχνει και το κακό μπάσκετ που παίχθηκε και από τις δύο ομάδες
.Δίνοντας την ευκαιρία στην δεύτερη πεντάδα οι μικροί την άρπαξαν  και παίζοντας με παγίδες σε όλο το γήπεδο  και με πολύ πάθος καθάρισαν το παιχνίδι.
Το ημίχρονο έκλεισε με 27-16.
Στο 3ο δεκάλεπτο ήταν πλήρης η υπεροχή της ΑΣΠΙΔΑΣ  στο 5.05 το σκορ είχε φτάσει στο 32-16 και σε όλο το δεκάλεπτο ο αντίπαλος άβαλε ένα καλάθι από βολή.Κάποια στιγμή η διαφορά κόντεψε να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.
43-17 το 3ο δεκάλεπτο.
Στο ίδιο μοτίβο και το 4ο δεκάλεπτο  με τους παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ να έχουν χαλαρώσει με τελικό αποτέλεσμα 53-25




Α2 ΗΤΤΑ για ΞΑΝΘΗ από το ΑΙΓΑΛΕΩ "Μείναμε πίσω από την αρχή "

Ήττα για την ΞΑΝΘΗ μέσα στο ΑΙΓΑΛΕΩ με 90-82. 

Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάϊδαρος. Η ήττα από το Παγκράτι σαφώς και είχε αρνητικά αποτελέσματα και φάνηκε στο παιχνίδι με το ΑΙΓΑΛΕΩ. Ναι το ΑΙΓΑΛΕΩ έπαιξε για την χαμένη περηφάνεια του και κέρδισε σε ένα παιχνίδι που από την αρχή του ήταν ο αρχηγός . Το δείχνουν και τα πρώτα δύο δεκάλεπτα όπου η ΞΑΝΘΗ ήταν κυριολεκτικά χαμένη. Συνήθως στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΞΑΝΘΗ κάνει το καλύτερό της παιχνίδι αλλά στο παιχνίδι αυτό δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό.Βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο να χάνει με 16 πόντους κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.Προσπάθησε να ξαναμπει στο παιχνίδι αλλά δεν είχε τον τσαμπουκά που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Μια ήττα είναι και τίποτα παραπάνω αρκεί να μη χαλάσει την καλή αγωνιστική παρουσία που έχει στα τελευταία παιχνίδια δύο μάλιστα συνεχόμεννα στην έδρα της.Σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πολύ στεναχωρημένοι δήλωσαν οι παίκτες της ομάδας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το xanthibasket μαζί τους."Μείναμε πίσω στο σκορ με το πολύ κακό ξεκίνημα που κάναμε και όσο και να προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι δεν τα καταφέραμε ". 

Δεν θέλανε να χάσουν το παιχνίδι αυτό για λόγους γοήτρου και τίποτα παραπάνω μιας και οι στόχοι δεν είναι ούτε η άνοδος ούτε και η παραμονή αλλά μια όσο το δυνατό καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό των περισσοτέρων ομάδων πλην του ΈΣΠΕΡΟΥ να μην μπορούν να κρατήσουν το σερί νικών τους (βλέπε ΚΑΟΔ).Πολύ δουλειά περιμένει τον Ν.Λεμονίδη στην προσπάθεια να ξαναβρεί τον καλό αγωνιστικό της εαυτό. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τα δύο εντός έδρας παιχνίδια.

Για μια ακόμη φορά είχαμε αρκετές μάχες με τους πρωτοπόρους να κρατάνε την θέση τους με μόνη εξαίρεση την Ολυμπιάδα που δείχνει από Σάββατο σε Σάββατο άλλο πρόσωπο. Στην ουρά οι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ πέτυχαν μια ακόμη μεγάλη νίκη επί της ΝΗΑΡ ΗΣΤ που τόσα έχουν γραφτεί για τις οφειλές της . Συν όλα τα άλλα η ήττα την έβαλε σε περισσότερους μπελάδες ενώ αντίθετα ο αντίπαλος ξέφυγε .Ο ΕΡΜΗΣ πάλεψε πολύ με την ΔΑΦΝΗ και έχασε στην παράταση αλλά έδειξε  πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Μεγάλος νικητής της ημέρας (Παρασκευή) το Παγκράτι που έμεινε σε απόσταση ενός βαθμού από τον δεύτερο ΗΡΑΚΛΗ και περιμένει ένα ακόμη στραβοπάτημα του.Η Ολυμπιάδα τα είπαμε είναι εντελώς αψυχολόγητη σε αντίθεση με τον ΚΑΟΔ που έπέστρεψε στις νίκες. Νίκη και για τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ απέναντι στο ΠΕΡΑΜΑ σε ένα τυπικό παιχνίδι.



Δεκάλεπτα: 28-10, 51-35, 70-57, 90-82.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Λιόγας): Σοφογιάννης 9 (2), Καράβολας 15 (1), Φωτίου 2, Τσολάκης 17 (2), Δημάκος 16 (3), Ζόντερβαν 19, Εμίρης 12 (1), Τσόπης, Σιαμανδούρας.
ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 12 (1), Χρήστου 15, Ιωακειμίδης 7, Κουκουράβας 10 (2), Στεφανίδης 9 (1), Γελενιτς 15 (1), Αναγνωστόπουλος 6, Νησιώτης 5, Καραγεωργίου 3 (1), Σπανός. 

Όλα τα αποτελέσματα  Από το site: a2basket

Η εξέλιξη της 21ης αγωνιστικής...  (κλικ)

 

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

1.484.173,59 Περί ευρώ πρόκειται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΕ ΝΗΑΡ ΗΣΤ με ληξιπρόθεσμα 1.484.713,59????????
Nαι αυτό είναι το ύψος των χρεών μιας ομάδας της Α2 και ουχί της Α1 που παλεύει να σωθεί στην κατηγορία της. Με ελάχιστους φιλάθλους κατάφεραν οι κατά καιρούς παράγοντες να ανεβάσουν στα ύψη τα χρέη.Ρε γαμώτο όταν εγώ χρώσταγα ένα καιρό στο πα΄λε ποτέ ΤΕΒΕ με μπουζούριασαν Σαββτοικύριακο   στα κρατητήρια λες και ήμουν μεγαλοαπατεώνας. Εδώ χρωστάνε θεούς και δαίμονες και το μόνο που κάνουν είναι ανακοίνωση των χρεών τους.
Και θέλουν να πληρώσω πάλι εγώ την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!

Mια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία που σάρωσε τα άδεια ταμεία και την ανυποληψία των ανευθυνωυπεύθυνων  λουλουδιών του μεγάλου Βοτανικού κήπου που λέγεται επαγγελματικός αθλητισμός. Από το site Globalbasketball το πολύ καλό άρθρο για τα χρέη ΠΑΕ- ΚΑΕ.

Το μεγάλο κανόνι...(ΚΛΙΚ)

ΥΓ. Θα το πω ακόμη μία φορά ακόμη δεν είδαμε τίποτα έχει δρόμο πολύ. Το ποιός θα ανέβει ποιός θα πέσει μόνο αγωνιστικά δεν θα βγει.


ΠΑΙΜΠΑΙΔΕΣ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 13-14/03/2010

Aρχίζει το Σαββάτο 13-03-2010 το πρωτάθλημα παμπαίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ .
Τρεις οι όμιλοι και οι ομάδες της πόλης μας ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΘΛΟΣ είναι στο Β΄Όμιλο μαζί με τον ΓΑΣ Κομοτηνής , την Ένωση Καβάλας και την ΑΓ.Βαρβάρα από την ίδια πόλη.
Κρατώ μικρό καλάθι για την εξελιξη του πρωταθλήματος !!!!!!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης Αγωνιστκής
Α' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας
14/3/20105:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΔΑΚΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ -
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

13/3/20101:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ -
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

13/3/20107:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Είμαστε στον 6ο.

Πλάκα πλάκα 6 μήνεςκαι δύο ημέρες ζωής μετράει το xanthibasket στην ζούγκλα του internet.
"Καταστημένο και διαπλεκόμενοι σε τόσο λίγο χρόνο??
Μπράβο και είναι μια ακόμη απόδειξη της καπατσοσύνης του Έλληνα.
Δώσε χώρο και χρόνο στον Έλληνα και να δεις τι θα κάνει τι θα κατεβάσει το κεφάλι του.
Μέχρι και ειδικός γίνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα."
         Αν για κάτι είμαι πολύ ικανοποιημένος είναι πως η προσπάθεια έπιασε τόπο.
Η προβολή κύρια των Ακαδημιών της πόλης και η ανάγνωση των πεπραγμένων τους από ανθρώπους εκτός πόλης είναι το πιο σημαντικό για μένα.
xanthibasketΗ προβολή της ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ μπορεί να είναι το κίνητρο και το δόλωμα για να έχω αναγνώστες από άλλες περιοχές αλλά η συμμετοχή και η κατάθεση απόψεων και σχολίων από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το μπάσκετ της πόλης σε επίπεδο Ακαδημιών είναι το μεγάλο κέρδος.Είναι πολύ σημαντικό να προτείνουν να σχολιάζουν τα της πόλης σου άνθρωποι που μένουν στην ΑΘΗΝΑ κλπ κάτι που δείχνει το κοινό των όποιων προβλημάτων αλλά και την προσπάθεια κάποιων ηρώων σε όλη την επικράτεια. Ο φίλος ο Άγγελος από τα Σπάτα είναι μέσα στην κατηγορία των ανθρώπων που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο .
Αν και στην αρχή υπήρξαν πολλές επιφυλάξεις από τους ανθρώπους του χώρου  η πάροδος του χρόνου έκαμψε αμφιβολίες φόβους που είχαν και είναι χωρίς να το καταλαβαίνουν συνεργάτες .
Το κέρδος για όλους είναι η προβολή του τοπικού μπάσκετ και το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών θα είναι η συμμετοχή παικτών κύρια από την πόλη αλλά και από την κοντινή περιφέρεια στην μεγάλη ομάδα της πόλης. Εκεί πιστεύω θα είναι και η δικαίωση των προσπαθειών των αρθρώπων που τρέχουν και είναι κοντά στα παιδιά μας.
 Υπάρχουν προτάσεις αυτό το site να γίνει πιο ανοιχτό σε πιο πολλά αθλήματα του νομού από κλασικό αθλητισμό  μέχρι άλλα ομάδικά βόλει χαντμπολ κλπ.
Καλή σκέψη αλλά πρακτικά δεν γίνεται γιατί πρώτα γουστάρω το μπάσκετ δεύτερο απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο και τρίτο ας κάνει αυτή την προσπάθεια και κάποιος άλλος .
Η αρχή έχει γίνει  ο δρόμος ε'ιναι ανοικτός. Ήδη ξεκινάει μια προσπάθεια να φτιαχθεί ένα blog για τους αθλητές του μπάσκετ με καρότσι από τον σύλλογο της πόλης μας.
Εδώ μια μικρή συγνώμη τόσο από τον παραπάνω σύλλογο όσο και από τις ομάδες ή καλύτερα τα γυναικεία τμήματα  της ΑΣΠΙΔΑΣ  αγαπητέ Νεδίμ χρωστάω τουλάχιστον ένα αφιέρωμα και θα γίνει με την συνεργασία σου ελπίζω σύντομα. Όπως και μια παρουσίαση των αθλητών με καρότσι του "Ποντιακού".
Σιγά σιγά θα γίνουν όλα.
Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους κάνετε την τιμή και σπαταλάτε τον χρόνο σας μαζί μου . Ανοιχτός σε απόψεις σχόλια παρατηρήσεις μπινελίκια που μπορούν να βοηθήσουν .

Α2 ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πολλές οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα από τις ομάδες για την επιχορήγηση και τον τρόπο και χρόνο απόδοσης της. Οι συνντήσεις των παραγόντων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει η αγωνιστική αυτή . Τίποτα δεν είναι αποφασισμένο από τις ομάδες που δείχνουν να μην έχουν ούτε δυναμική όυτε και κοινή γραμμή. Η ασφυκτική οικονομική πίεση τους ανάγκασε να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι κάτι που δείχνει και τον συνολικό τρόπο σκέψης και δράσης που έχουν .Αν όλα κυλήσουν καλώς τα παιχνίδια που έχει η αγωνιστική είναι τα παρακάτω.
Κοινή διαπίστωση πως οι πολλές ανατροπές έδωσαν χρώμα και ενδιαφέρον .


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΕΡΑΜΑ
Ο πρώτος είναι εκτός στόχου ανόδου με αρκετές μεταπτώσεις . Τα τελευταία παιχνίδια τα κέρδιζε στον πόντο και με την λήξη των παιχνιδιών . Δεν  κατάφερε στο προηγούμενο παιχνίδι να κάνει το come back που συνηθίζει και να πάρει το παιχνίδι γιατί ο αντίπαλος του έπαιξε πιο διαβασμένα και δεν άφησε περιθώρια . Έχει κάνει μια θαυμαστή πορεία μέχρι τώρα μιας και πρωτάρης παίζει ελεύθερο και καλό μπάσκετ είναι από τις ομάδες που έχει αρκετές  συμπάθειες . 
Το Πέραμα έκανε μια πολύ δυνατή πορεία στα τελευταία παιχνίδια και δικαίωσε τους παίκτες μίλαγαν για λανθάνουσα βαθμολογική θέση . Απέδειξαν πως η θέση τους είναι στην Α2. Παίζει ανοιχτό μπάσκετ παλεύει όλα τα παιχνίδια και έχει έναν πολύ μεγάλο παίκτη κόσμημα στο ρόστερ του τον Λιακόπουλο. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει σίγουρα το Πέραμα που θέλει να σιγουρέψει την θέση του.

ΟΦΗ – ΕΣΠΕΡΟΣ 
Υποθέσεις πριν το παιχνίδι κάνω αλλά είναι πολύ μεγάλη η διαφορά σε κάθε επίπεδο με τον φιλοξενούμενο να τρέχει για την άνοδό του και τον γηπεδούχο ΟΦΗ να είναι μάλλον η συντροφιά του ΑΙΓΑΛΕΩ για τον υποβιβασμό. Σε καμιά περίπτωση δεν πείθει ο ΟΦΗ ότι μπορεί να σταθεί στην κατηγορία.
ΑΜΥΝΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ                                                                                                                        
Δεν έχει ενδιαφέρον για τον Αμύντα το παιχνίδι έχει για τους υπόλοιπους το τι θα κάνουν οι παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ.
Να σημειώσω πως μπορεί να γράφω για την επόμενη αγωνιστική αλλά οι εξελίξεις δείχνουν πως αγωνιστική μπορεί να μην γίνει όχι από απεργία των εργαζομένων κάτι λογικό αλλά από απεργία των ιδιοκτητών των ομάδων με πρόσχημα την μη χρηματοδότηση. Είπαμε η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια πολλά πολλά προβλήματα που ήταν κρυμένα κάτω από το χαλί. Μτείτε στο site    http://basketa2.blogspot.com/   για μια καλή ενημέρωση πάνω στο ζήτημα.Επίσης μια καλή άποψη έχει ο πρόεδρος του ΈΣΠΕΡΟΥ και θα το διαβάσετε στο sitehttp://www.superbasket.gr.
AIΓΑΛΕΩ – ΞΑΝΘΗ.
Ο γηπεδούχος έχει κουνήσει μαντήλι στην κατηγορία και όλα τα παιχνίδια που μένουν είναι μια καλή ευκαιρία για να αποδείξουν την όποια αξία τους οι παίκτες του και τίποτα παραπάνω. Η Ξάνθη είχε στα πλάνα της για σερί νίκες κάτι που το χάλασε το Παγκράτι και αυτό το παιχνίδι μιας και ακολουθούν δύο εντός.
Αν έχει χαλάσει το κλίμα από την ήττα θα φανεί στο παρκέ. Αν είναι επαγγελματίες  δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα παραπάνω και να παίξουν όπως ξέρουν.Είναι το παιχνίδι που δεν έχει καμιά βαθμολιγική συνέπεια και ενδιαφέρον όχι μόνο για τις δύο ομάδες αλλά ούτε και τις υπόλοιπες.
Το Αιγάλεω είναι τελευταίο και δεν αλλάζει με τίποτα και η ΞΑΝΘΗ έχει τελειώσει με την παραμονή της.
ΔΑΦΝΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ.
Μια ταλαιπωρία έχει καταντήσει το πρωτάθλημα για την  ΔΑΦΝΗ  μια ομάδα που έχασε την άνοδο της την προηγούμενη χρονιά στο νήμα. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει σχέση με την προηγούμενη ομάδα. Ανεβοκατεβάσματα  στην απόδοση της κακό μπάσκετ και από προβλήματα σε προβλήματα.
Αν είναι αυτή η κατάσταση για την ΔΑΦΝΗ τι να πει ο αντίπαλος που ξεκίνησε για μια ακόμη φορά με μεγάλα όνειρα όπως και την αγωνιστική2008-09 αλλά στην πορεία  περίσσεψαν  τα προβλήματα. Την αγωνιστική 08-09 έσωσε την παρτίδα στο τέλος . Είχε ξεκινήσει καλά αλλά τα προβλήματα φάνηκαν  προς το τέλος . Φέτος όυτε καλό ξεκίνημα έχει ούτε σημάδια ανάκαμψης δείχνει. Είναι η παρέα για υποβιβασμό μαζί με το ΑΙΓΑΛΕΩ και τον ΟΦΗ. Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες του για να συμπληρώσει τις 11-12 νίκες που χρειάζεται για την παραμονή.Στην ήττα κουνάει μαντήλι στην νίκη παίρνει μια μικρή ανάσα. Η τελευταία εντός έδρας ήττα από τους Ικαρους μοιάζει καταδικαστική.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΓΟΡ.
Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πέτυχε το κρατάει ζωντανό στην κούρσα ελπίζοντας ένα ακόμη στραβοπάτημα του Γηραιού. Έχει την ψυχολογία μαζί του απέναντι μάλιστα σε ένα αντίπαλο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον . Σίγουρος  άσος που λένε .
Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου δεν με πείθει το Παγκράτι πως έχει την στόφα της μεγάλης της καλής αγωνιστικά ομάδας. Περισσότερο είναι η σταθερότητα του και η καλή διαχείρηση του υλικού που κάνει ο προπονητής του κάτι που το διαπίστωσα στο προηγούμενο παιχνίδι με τις πολύ καλές κινήσεις που έκανε στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο.
Από το συνολικό ρόστερ που έχει δεν διέκρινε τον παίκτη ηγέτη (εξαίρεση ο Χαρισμίδης για την συνεχή μαχητικότητά του) οι υπόλοιποι παίκτες διακρίθηκαν από την λάθος αντιμετώπισή τους αμυντικά από τους παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ. Ποιό πολύ σαν ομάδα με έπεισε ο Έσπερος  παρά το ΠΑΓΚΡΑΤΙ . Μάλλον θα πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω τον προπονητή τους γιατί δείχνει να είναι πολύ καλός σκακιστής.

ΚΑΟΔ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Το κίνητρο το έχει η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ την έδρα ο ΚΑΟΔ ποιος ό νικητής ?
Δεν νομίζω πως θα αφήσει αυτή την ευκαιρία η Ολυμπιάδα αν και είναι ικανή για όλα.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ.
Αν δεν έκανΑΝ τις εκπληκτικές τους νίκες την προηγούμενη αγωνιστική ,αυτό θα ήταν παιχνίδι παραμονής και για τους δύο. Όχι πως τελείωσαν με αυτήν με τους 28 βαθμούς που έχουν, αλλά πήραν μια μεγάλη ανάσα και οι δύο. Σε καλύτερη αγωνιστική θέση και ετοιμότητα ο γηπεδούχος που θέλει να κάνει μια ακόμη νίκη 3η στην σειρά. Δεν νομίζω ότι η ΝΗΑΡ ΗΣΤ θα μπορέσει να πάρει το διπλό . Αν το καταφέρει τελειώνει με την παραμονή αλλιώς έχει δρόμο ακόμη και αυτό σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των πιο κάτω.Ο μαγικός αριθμός των 11 νικών για την παραμονή θα ξεκαθαρίσει σε αυτή την αγωνιστική.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Β΄ΓΥΡΟΣ

Μετά από την διακοπή του πρωταθλήματος πίσω πάλι στο παρκέ για την έναρξη του δεύτερου γύρου.
Δεν χωρούν πολλά σχόλια για το πια ομάδα είναι η καλύτερη κάτι που φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Η πρωτιά στην βαθμολογία είναι η καλύτερη απόδειξη για την Ε.Καβάλας.
Είναι πολύ καλή η δουλειά που κάνει ο Δ.Αϊβαζίδης αλλά ακόμη καλύτερο το υλικό που έχει να διαχειριστεί.






Δεύτερη ομάδα στην βαθμολογία οι ΙΚΑΡΟΙ με καλή παρουσία μέχρι τώρα που δικαιώνει τον τίτλο του αουτσάιντερ για την πρώτη θέση. Είναι η μόνη ομάδα που δυσκόλεψε την Ένωση μέσα στην έδρα της.
Καλό υλικό και καλή δουλειά από τον Φ.Κοκολιό.











"Στόχος είναι η τριάδα
Αυτόν τον στόχο είχε βάλει ο Κ.Ιωαννίδης για την ομάδα του την ΑΣΠΙΔΑ  πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχοντας δύσκολο πρώτο γύρο 2εντός 4 εκτός  είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας του. Μοναδική παραφωνία η ήττα στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ την οποία ρέφαρε με το μεγάλο διπλό στην ΔΡΑΜΑ.
Έχοντας μόνο ένα δύσκολο εκτός με την Ένωση έχει όλους τους άμεσους διεκδικητές της 2-3ης θέσης στην έδρα της.Πρώτο παιχνίδι του γύρου στο ΔΑΚ με τον ΑΣΤΕΡΑ.
Η άλλη ομάδα της πόλης ο ΑΡΙΩΝΑΣ προσπαθεί είναι αλήθεια και κατφέρνει πολύ περισσότερα από τις δυνάμεις του. Είναι γνωστό το πρόβλημα στελέχωσης και η προσπάθεια διαχείρησης από τον Γ.Θερμό έχει καλύτερα απότελεσματα από αυτά που περίμεναν τελικά. Μακάρι οι αντοχές των παικτών του να είναι ατελείωτες  και να καταφέρουν να πετύχουν ακόμη πιο πολλά. Στον δεύτερο γύρο έχει 2 εντός και 4 εκτός παιχνίδια που είναι και όλα τα ντέρμπυ και τα δύο εντός με Εθνικό και Αστέρα. Στο ξεκίνημα του γύρου ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στις ΣΕΡΡΕΣ με τους ΙΚΑΡΟΥΣ από τους οποίους είχε χάσει και στον πρώτο γύρο.







Οι ΤΙΤΑΝΕΣ έμειναν πίσω μετά την ήττα από την ΑΣΠΙΔΑ και τώρα θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς. Είναι από τις ομάδες μαζί με ΑΣΠΙΔΑ-ΙΚΑΡΟΥΣ που θα κονταροχτυπηθούν για την 2-3η θέση.
ΕΘΝΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ δεν έδειξαν και κάτι το εξαιρετικό στον πρώτο γύρο ίσως στον δεύτερο να μπορέσουν να δείξουν ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο.
Τελός η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου ο









ΑΣΤΕΡΑΣ θα πρέπει να έχει το πιο εύκολο προγραμμα αγώνων χωρίς αγχος μιας και ξέρει πως είναι ευκαιρία για αγωνιστικές εμπειρίες και τίποτα παραπάνω.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Β' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδο

14/3/201012:00ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟ -
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.

14/3/20105:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. -
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ

14/3/20103:00:ΣΕΡΡΩΝ/ΟΜΟΝΟΙΑΣΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ -
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

13/3/20102:00:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛ -
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

2η Αγωνιστική

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Α2 Αποτελέσματα και σχολιασμός της αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
Ικαρος  /Εσπερος - Δάφνη 78-41
Νήαρ Ηστ - Ηρακλής 102-97
Ρέθυμνο - ΚΑΟΔ 90-77
Ολυμπιάδα - Αρκαδικός 88-73
Πέραμα - ΟΦΗ 75-65
Ερμής Λ. - Ικαροι Σερρών 63-68
Αιγάλεω - Αμύντας 79-74
Ξάνθη - Παγκράτι 81-88
ΕΣΠΕΡΟΣ ΔΑΦΝΗ  78-41
Είναι πρώτος  θέλει την άνοδο και δείχνει τον ανάλογο χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που δεν στέκεται σε ήττες προηγούμενες. Έχει την πιο σταθερή απόδοση  και δίκαια είναι πρώτος . Το πρώτο εισητήριο για την άνοδο έχει σφραγιστεί σε μεγάλο ποσοστό.
Η Δάφνη είναι σκια του εαυτού της. Πολλές ελλείψεις  από τραυματισμούς  κακή αγωνιστική παρουσία για μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι αυτό που είπε ο τεχνικός σύμβουλος της ΞΑΝΘΗΣ κος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ "όλες οι ομάδες κάνουν τον κύκλο τους είτε είναι ΔΑΦΝΗ είτε ΑΙΓΑΛΕΩ".
ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ
Για μια ακόμη φορά έχασε ο ΗΡΑΚΛΗΣ και ανακάτεψε την κορυφή δίνοντας ελπίδες στους παρακάτω που πριν από 4-5 αγωνιστικές είχαν ξεκεθαρίσει στο μυαλό τους πως τελείωσε η προσπάθεια της ανόδου . Καθαρά εξωαγωνιστικά τα προβλήματα του ΗΡΑΚΛΗ  και γιαυτό δεν μπορώ να δεχτώ πως ήταν μια ήττα μέσα στο πρόγραμμα. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως είχε την καλύτερη ομάδα  και σαν τρένο κέρδιζε όλα τα παιχνίδια.
Τα οικονομικά προβλήματα τον έφεραν σε πολύ δύσκολη κατάσταση .
Και το μεγαλύτερο κακό είναι πως δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα .Είναι κρίμα για μια ακόμη χρονιά μια τόσο μεγάλη ομάδα να βολοδέρνει στην Α2. Αν δεν καταφέρει να πάρει το δεύτερο εισητήριο της ανόδου πολύ φοβάμαι πως είναι πολύ δυσοίωνο το μέλλον του και στην Α2. Χωρίς χρήματα κανένα όνομα δεν μπορεί να σε κρατήσει σε οποιαδήποτε κατηγορία. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο που έπεσε στους παίκτες , αυτοί θα είναι οι χαμένοι σε κάθε περίπτωση.
Σε άλλη περίπτωση η ΝΗΑΡ ΗΣΤ θα μετρούσε μια ακόμη ήττα που θα την βύθιζε ακόμη πιο πολύ. Είχε την ευκαιρία η ΝΗΑΡ και την πήρε κυριολεκτικά από τα μαλλιά. Μια μεγάλη ανάσα στην προσπάθεια να ξεφύγει από τον πάτο.
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΑΟΔ
Ένα παιχνίδι χωρίς κανένα ενδιαφέρον βαθμολογικό με δύο ομάδες που δεν έδειξαν την απαιτούμενη σταθερότητα και σοβαρότητα. Μια ακόμη χαμένη χρονιά για το Ρέθυμνο μια κακή συνέχεια μετά τις μαζεμένες επιτυχίες για τον ΚΑΟΔ. Η έδρα έπαιξε τον ρόλο της και κέρδισε εντυπώσεις και βαθμούς ο ΑΓΟΡ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να την αρπάζεις και αυτό έκανε η Ολυμπιάδα . Οι συνεχείς ήττες του ΗΡΑΚΛΗ άνοιξαν την όρεξη των Πατρινών  . Μια χρονιά που έδειχνε χαμένη , τώρα δείχνει ανοιχτή σε όλα .Όλα μοιάζουν ανοιχτά και σε συνάρτηση με τα τραγικά οικονομικά προβλήματα που έχουν όλες οι ομάδες τα πάντα είναι ανοιχτά. Τις προηγούμενες χρονιές ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους διαλύθηκαν . Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες είναι ανοιχτές στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε παίκτες  , υπάρχει μια άτυπη στάση πληρωμών που δεν ξέρω τι αποτέλεσματα θα έχει στο μέλλον. Κρατήστε μικρό καλάθι γιατί στο μέλλον προβλέπεται  καταιγίδα.
ΠΕΡΑΜΑ  - ΟΦΗ
Αργά και σταθερά το ΠΕΡΑΜΑ άλλαξε την κακή εικόνα του και έχει ξεφύγει από το τέλος της βαθμολογίας. Αντίθετα ο ΟΦΗ δείχνει όλο και πιο αδύναμος να κάνει μια τελευταία προσπάθεια . Όλα δείχνουν πως θα είναι η δεύτερη ομάδα μετά το ΑΙΓΑΛΕΩ για τον υποβιβασμό.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Ένας από τους δύο θα ήταν και ο τρίοτς της παρέας για υποβιβασμό. Το αποτέλεσμα δείχνει πως οι Ικαροι έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη πίστη και διάθεση. Πρώτα η πολύ μεγάλη νίκη επί του ΕΣΠΕΡΟΥ που σίγουρα τους έδωσε φτερά (όχι κέρινα πάντως)
έπειτα η μεγάλη εκτός έδρας νίκη με τον ΕΡΜΗ και ολά δείχνουν να είναι πιο άνετα. Ήρθε η άνοιξη για τους ΙΚΑΡΟΥΣ παρόλο που έξω επικρατεί βαρυχειμωνιά.
   Στον αντίποδα όλων ο ΕΡΜΗΣ με τα πολλά οικονομικά , αγωνιστικά προβλήματα  δεν δείχνει ικανός να παλέψει για την σωτηρία του. ΄Εχει ακόμη αρκετές αγωνιστικές το πρωτάθλημα όλα μπορούν να γίνουν αλλά ......
ΑΙΓΑΛΕΩ- ΑΜΥΝΤΑΣ
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την νίκη είχε σίγουρα ο ΑΜΥΝΤΑΣ και παρόλα αυτά δεν κέρδισε. Διαβασα για πληγωμένη περηφάνεια του ΑΙΓΑΛΕΩ και άλλα τέτοια συναισθηματικά. Το κατά πόσο  έχουν αξία δεν το γνωρίζω . Η δική μου ψυχοσύνθεση λέει πως τώρα πια που έχει πέσει το ΑΙΓΑΛΕΩ  έχει φύγει και το όποιο άγχος από τους παίκτες και παίζουν πιο ελεύθερα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα . Το καλύτερο αντίστοιχο παράδειγμα ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ στο ποδόσφαιρο που έχει κάνει πολλές ζημιές.
Είναι μάλλον η προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες είτε συλλογικά είτε ατομικά να δέιξουν πως δεν φταίνε και τόσο αυτοί και η κατηγορία που πρέπει να παίζουν είναι το λιγότερο η Α2 . Επαγγελματίες είναι ένας υποβιβασμός είναι βαρύ φορτίο για την συνέχεια τους.
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Λίγο πολύ διαβάσατε τον τρόπο που έχασε όπως και την άποψη μου πως δεν κέρδισε το ΠΑΓΚΡΑΤΙ το παιχνίδι χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλλον το έχασε η ΞΑΝΘΗ.
Σε καμιά περίπτωση το ΠΑΓΚΡΑΤΙ δεν είναι η σούπερ ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και σκορπίζει τον αντίπαλο . Αν δεν είχε τα προβλήματα ο ΗΑΡΑΚΛΗΣ θα είχε αποδεχτεί μια βαθμολογική θέση λίγο κάτω από τους δύο πρώτους της βαθμολογίας που αποδεδειγμένα κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Η ευκαίρια που φάνηκε στον ορίζοντα ήταν μεγάλη  και το ΠΑΓΚΡΑΤΙ την άρπαξε από τα μαλλιά.
Σε καμία περίπτωση δεν έδειξε στο παιχνίδι πως είναι από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος απλά είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τον αντίπαλό και το απόδειξε με τον τρόπο διαχείρησης του 4ου δεκαλέπτου.
Αυτά για τον αντίπαλο και ας έρθω στην ΞΑΝΘΗ .
Μετά το πολύ καλό σερί η ψυχολογία των παικτών της είχε ανέβει στα ουράνια. Κατάφεραν οι παίκτες της να δείξουν πως και καλό μπάσκετ παίζουν και καλοί έως πολύ καλοί παίκτες έιναι. Πίστεψαν πολύ στην νίκη με το ΠΑΓΚΡΑΤΙ για να αποδείξουν πως αν για πολλούς λόγους είχαν καλύτερο ξεκίνημα  η βαθμολογική τους θέση θα ήταν σίγουρα μεταξύ των πρώτων. Μεγάλο το κίνητρο αλλά είπαμε μεγαλύτερο για το Παγκράτι (βλέπε άνοδος).
Μπήκε πολύ δυνατά μετά το δέυτερο δεκάλεπτο εξαφάνισε όλα τα ατού του ΦΡΑΓΚΙΑ που είναι αλήθεια πως ανακάτεψε πολύ την τράπουλα στην προσπάθεια να κλείσει τόσο τον Χρήστου όσο και τον καταπληκτικό για ένα ακόμη παιχνίδι ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟ.
Οι 31 πόντοι του Αλέξη τα λένε όλα. Στηρίγματα στην προσπάθεια οι δύο παραπάνω είχαν τόσο από τον Αναγνωστόπουλο που σε αυτό το παιχνίδι περιορίστηκε πιο πολύ σε αμυντικά καθήκοντα και άνοιγε διαδρόμους στον ΧΡΗΣΤΟΥ . Ο Αναγνωστόπουλος έπαιζε στο 2-3 δεκάλεπτο στο ψηλό σημείο της ρακέτας  high post και ο Χρήστου στο χαμηλό.
Λειτούργησε πολύ καλά και η διαφορά που είχε σε αυτά τα δεκάλεπτα είναι η καλύτερη απόδειξη. Στο μαρκάρισμα του ΜΙΚΑΛΑΟΥΣΚΑΣ που δεν έδειξε και πολλά λόγω ίσως τραυματισμού τα πήγε εξαιρετικά ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ που μας τρόμαξε όλους όταν παρέμεινε στο παρκέ μετά το χτύπημα που δέχτηκε. Περιφερειακά τόσο ο Γέλενιτς όσο και οι Κουκουράβας μαζί με τον Μασλαρινό μέχρι το σημείο που γύρισε το πόδι τα πήγαν πολύ καλά.
Με λίγα λόγια η ομάδα έπαιξε όπως παίζει συνήθως με δύναμη κρόυσης τους ψηλούς και τον Παναγιωτόπουλο από την περιφέρεια. Γνωστός ο τρόπος ανάπτυξης αλλά ο Φραγκιάς δεν μπορούσε να βρεί το αντίδοτο. Ο παίκτης που κράτησε το ΠΑΓΚΡΑΤΙ μέσα στο παιχνίδι όταν όλοι ήταν εκτός ρυθμού ήταν ο  ΧΑΡΙΣΜΙΔΗΣ έδωσε μάχες πολλές τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο 4ο δεκάλεπτο έγιναν ήρωες οι ΒΑΡΔΙΑΝΟΣ και ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ όταν οι επιθέσεις της ΞΑΝΘΗΣ είχα κάτι από αρχαία τραγωδία.
Και τώρα στην ουσία στο 4ο δεκάλεπτο που για μια ακόμη φορά το σύνδρομο έπληξε την ΞΑΝΘΗ.
Η διαχείρηση που κάνει σε αυτό το δεκάλεπτο είναι και ο λόγος που έχασε και κινδύνεψε να χάσει παιχνίδια  (ΝΗΑΡ ΗΣΤ -ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΚΑΟΔ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ ΕΣΠΕΡΟΣεντος  ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  ΔΑΦΝΗ εκτός)
Στα περισσότερα τα κατάφερε να έχει διαφορά από 12-15 πόντους και στο τέλος να χάνει ή να κινδυνεύει να τα χάσει.
Θέλει δουλειά πολύ στο σημείο αυτό από την τεχνική ηγεσία.
Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ξεκάθαρος ο λόγος της ήττας.
Δυστηχώς δεν έκανε καλή διαχείρηση του υλικού του αυτή τη φορά ο Λεμονίδης.
Ο τραυματισμός του πολύ ανεβασμένου Μασλαρινού περιόρισε τις επιλογές του. Ο Δημήτρης πέρα από τις αμυντικές καλές ικανότητες που έχει μπορεί να αναλάβει και επιθετικές πρωτοβουλίες όταν κολλάνε οι ψηλοί. Ο Γέλενιτς όταν πήρε πάνω του το παιχνίδι και με τρίποντα προσπαθούσε να κρατήσει την όποια διαφορά βγήκε με ένα ανύπαρκτο 5ο φάουλ από το παιχνίδι και οι επιθετικές καλές λύσεις μειώθηκαν. Η ερώτηση είναι οι ψηλοί της ομάδας που είναι και η αιχμή της τι έγιναν???
Εκεί ήταν στο παιχνίδι αλλά έγιναν πολύ περίεργα πράγματα.
  Στο σημείο αυτό η τακτική του ΦΡΑΓΚΙΑ έπεσε πάνω στον περιορισμό του Παναγιωτόπουλου κάτι που λίγα λεπτά πριν το τέλος φάνηκε να το πετυχαίνει γιατί η μπάλα δεν πήγαινε εύκολα στον Αλέξη και το ελεύθερο σουτ είχε χαθεί. Σε αυτή την στιγμή έπρεπε να γίνουν ανακατάξεις στην ΞΑΝΘΗ. Η είσοδος του Ιωακειμίδη περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε και για να μην παρεξηγηθώ σας λέω πως ο μικρός είναι πολύ καλός αλλά μάλλοντον αδικεί ο Λεμονίδης.
Η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ο μικρός αλλά και οι επιθετικές πρωτοβουλίες που μπορούσε να πάρει δεν ήταν αρκετές μιας και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν πολύ μικρός. Τον έβγαλε γρήγορα ο Λεμονίδης έξω και αυτόματα με την κίνηση του δημιούργησε πολλές απορίες στου φιλάθλους της ομάδας. Πιστεύω στο κρίσιμο σημείο της αντεπίθεσης του Παγκρατίου δεν έπρεπε να είναι στο παρκέ ο Χρήστου.
Λοιπόν ο Κ Χρήστου είναι πολύ μεγάλος παίκτης έχει μια στόφα που σε λίγους ψηλούς μπορείς να δεις . Μεγάλο μπασκετικό μυαλό αλλά μάλλον και τα χρόνια του είναι κάπως αρκετά που δεν τον επιτρέπουν να μάχετε για 40 λεπτά. Στο παιχνίδι αυτό μέχρι και το σημείο που μάλλον από κούραση πήρε την πρωτοβουλία να κάνει 4 τρίποντα να κάνει χρεή play maker ήταν από άλλον πλανήτη. Λιτές κινήσεις αλλά αποτελεσματικές διάβαζε το παιχνίδι του αντιπάλου την άμυνά του και έδειχνε ασταμάτητος. Το στοίχημα ήταν πόσο θα άντεχε . Αυτές είναι όμως οι αντοχές του και ΄έπρεπε να βγει για αλλαγή τουλάχιστον στο σημείο που έκανε το δεύτερο άστοχο 3ποντο και κατάβαζε την μπάλα ως guard . Εκνευρίστηκε έχασε την αυτοκυριαρχία του πιο πολύ μάλιστα όταν είχε και δύο κοψίματα σε lay up .Ενώ μπορούσε να είναι ο ήρωας του παιχνίδιού αντίθετα δεν προστάτεψε τον εαυτό του.
Την πιο μεγάλη ευθύνη την έχει όμως ο Ν Λεμονίδης που μάλλον έκρινε πως μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό . Στο παιχνίδι της σκακιέρας ποιό τυχερός και ίσως πιο διαβασμένος ο Φραγκιάς.
'Όχι πως έγινε και τίποτα χάθηκε ο κόσμος μετά την ήττα και θα πέσω να τον φάω .
Αυτός στο κάτω χρεώνεται και την αγωνιστική άνοδο έχει το δικαίωμα να κάνει λάθη .
  Αυτό που έχασε η ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι είναι η ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ συνεχόμενων νικών με κέρδη κυρίως για τους παίκτες όσο και για την ομάδα στην προσπάθεια προβολής της.
Πάντως σαν παιχνίδι και ειδικά το 3ο δεκάλεπτο είναι θα το ξαναπώ από τα καλύτερα που έχω δει ακόμη και σε σύγκριση με παιχνίδια της Α1 στο γήπεδο της Ενωσης Καβάλας.
Από την μια η ήττα αλλά  η ανταμοιβή από το θέαμα σαν φίλαθλος ήταν πολύ μεγάλη.
Παλικάρια που σας αρέσει το άθλημα και δεν κάνετε τον κόπο να ΄ρθειτε στο γήπεδο χάσατε ένα ακόμη καλό παιχνίδι από μια πολύ επιθετική ομάδα. Το αμυντική το αφήνω στην άκρη γιατί δεν μ'αρέσουν οι σφικτές άμυνες ΘΕΑΜΑ και μόνο ΘΕΑΜΑ  αυτό είναι το μπάσκετ για τους φιλάθλους.


Για ένα ακόμη παιχνίδι το τρίο των διαιτητών προβλημάτισε θα πω ευγενικά.
Είναι δύσκολο σε  ένα πολύ γρήγορο επιθετικό δυνατό παιχνίδι να είσαι μέσα σε όλα.
Αλλά τουλάχιστον στην φάση του τραυματισμού του Νησιώτη έπρεπε να πράξουν πολύ γρήγορα γιατί ο ένας εκ των τριών ήταν κυριολεκτικά δίπλα στην φάση και απορώ πως δεν είδε το πεντακάθαρο φάουλ. Τους έπιασε πανικός όταν κατάλαβαν την σοβαρότητα του τραυματισμού του Νησιώτη και έχοντας προφανώς πολλές ενοχές  και από τα προηγούμενα σφυρίγματα άρχισαν μετα από αυτό να σφυρίζουν  την κάθε επαφή φάουλ. Δεν στέκομαι αν αδίκησαν την ΞΑΝΘΗ η ευνόησαν το ΠΑΓΚΡΑΤΙ  την ζημιά που κάνουν στο μπάσκετ εξετάζω . Επειγόντως πίσω στα θρανία γιατί επαναξιολόγηση δεν πρέπει να υπάρχει μόνο σε καθηγητές κλπ αλλά και στους διαιτητές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το site basketnet.gr   o σχολιασμός του παιχνιδιού από τον προπονητή ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.
Νομίζω ότι το Παγκράτι πέτυχε την νίκη της ημέρας! Αντιμετώπιζε την φορμαρισμένη Ξάνθη, έχανε στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιγνιδιού, αλλά γνωρίζοντας για την ήττα του Ηρακλή στην Καισαριανή είχε τεράστιο κίνητρο αφού με την νικη του έφτασε στον ένα μόλις βαθμό από τον γηραιό. Εξαιρετικό παιγνιδι από τον πάντα αγωνιστικό Βαρδιάνο και από τον Κακλαμανο. Η Ξάνθη είχε πάλι για σκόρερ τον Παναγιωτόπουλο και έψαξε αρκετά τους ψηλους της, αν και εντύπωση μου προκαλεί ότι ο Χρήστου σούταρε 4 τρίποντα(0/4), πράγμα που θα άρεσε στον Φραγκιά. 
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα συν της αγωνιστκής η επανεμφάνιση των τηλεοπτικών μεταδόσεων μετά την λήξη των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

ΦΙΛΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΣΠΙΔΑ Γ.Σ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Φιλικά παιχνίδια μεταξύ των ακαδημιών της ΑΣΠΙΔΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ την Κυριακή στο ΔΑΚ.