Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Οι προπονητές της εξέδρας....

Οι προπονητές της εξέδρας.... - Το 88% Γονέων που ρωτήθηκαν ποιο θα ήθελαν να είναι το εναλλακτικό τους επάγγελμα απάντησαν Προπονητής...!!! 

Aκολουθεί το αρθρο του προπονητή   Τσάδαρη Κων/νου

"Είμαι σίγουρος οτι όλοι θα γνωρίζεται τους προπονητές της εξέδρας , θα τους βρείτε από φιλικό παιχνίδι σε κατηγορία προμινι εως και σε αγώνα ανδρικού.
Εγώ προσωπικά θα  μείνω και θα αναλύσω. τους ειδήμονες του αθλήματος στις μικρές .
κατηγορίες  για δύο λόγους πρώτον διότι μέσα από τις μικρές κατηγορίες και αυτοί αναπτύσσονται και μας ακολουθούν και δεύτερο επειδή η προπονητική μου εμπειρία είναι μέσα από μικρές κατηγορίες .


Θα τους βρείτε μαζεμένους πάντα σε μια πλευρά της εξέδρας δημιουργώντας ενα μικρό πηγαδάκι με τον καφέ στο χέρι και το βλέμμα το μπλαζέ που βγάζουν πολλές φορές οι δικαστές .
Το παιχνίδι αρχίζει …..και τα σχόλια ,οι παρατηρήσεις, οι χειρονομίες αρχίζουν και ζεσταίνονται(Δέν βάζει το Γιαννάκη που είναι γρηγορότερος, γιατί δεν παίζει με τον Νικολά που είναι ψηλός, θα χάσουμε από βλακεία του ....κτλ κτλ)
Το παιχνίδι τελειώνει...αλλά ο στόχος στους τώρα αρχίζει ,γιατί αυτοί οι ξερό λες γονείς κερδίσει χάσει η ομάδα αδιάφορο πολλές φορές, θέλουν να προσεγγίσουν στο τέλος του αγώνα τον προπονητή γιατί  απλώς θέλουν να του την βγουν ΄και αρχίζουν <<Θωμά μάθε  τους την αριστερή ντρίπλα, δεν ξέρουν να σουτάρουν καλά,
Θωμά τους έχεις χαλαρούς, δεν έβαλες point guard τον Κωστάκη, και άλλα πολλά>>

Δυστυχώς τα παραπάνω  γίνονται  σε μεγάλο ποσοστό στους περισσοτέρους συλλόγους και για αυτό φταίμε και εμείς
Παρακάτω θα περιγράψω μερικούς κανόνες που χρησιμοποιώ για να μειώσω στο ελάχιστο το παραπάνω γεγονός και ίσως βοηθήσω τους νεότερους προπονητές
Καταρχήν στο μυαλό μου δεν υπάρχει ο κανόνας<< ο πελάτης έχει πάντα δίκιο>> αυτό για τον αθλητισμό είναι καταστροφή
1 Έχουμε τους γονείς πάντα κοντά μας και ταυτόχρονα μακριά μας , όπως λέμε στην προπόνηση κράτα με στην άμυνα απόσταση μιας πάσας.
2.Οταν καταφέρνουν να μας προσεγγίσουν στο τέλος του παιχνιδιού για να μας κάνουνε τις <<συστάσεις τους ως προπονητές εξέδρας >> πάντα τους χαμογελάμε και απαντάμε όλα καλά, ποτέ δεν ανοίγουμε συζήτηση μαζί τους
3.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Σωματείων ..Στο μισό γήπεδο να γίνεται προπόνηση και στο άλλο μίσο να ρίχνουν σουτάκια οι γονείς, ρίχνοντας ταυτόχρονα και τα καρφιά τους στην διάρκεια τις προπόνησης.
4.Ποτέ δεν επηρεαζόμαστε από τα σχόλια που ακούμε ‘είτε θετικά είτε αρνητικά ,κάνουμε την προγραμματισμένη μας προπόνηση βάση των πλάνων μας, με μεράκι και πάθος και πάντα για το καλό του Μπάσκετ
5.Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε του γονείς να πλησιάσουν τον πάγκο ,η τα αποδυτήρια της ομάδας η να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της προπόνησης η του αγώνα
6.Ανα τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνουμε συγκέντρωσεις με τους γονείς να τους μιλήσουμε για την πρόοδο των παιδιών τους και να τους περάσουμε τα θετικά μηνύματα του Αθλήματος.
Τέλος ας βάλουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αμερική το 88% Γονέων που ρωτήθηκαν ποιο θα ήθελαν να είναι το εναλλακτικό τους επάγγελμα απάντησαν  <<Προπονητής!!!>

Και μην ξεχνάμε
<<Ποτέ δεν είσαι τόσο καλός όσο λένε ότι είσαι όταν κερδίζεις, και ποτέ δεν είσαι τόσο κακός όσο λένε ότι είσαι, όταν χάνεις>>."
Υπερβολές  στο μέγιστο βαθμό . Όχι πως δεν κάνουμε πηγαδάκια στις προπονήσεις οι γονείς αλλά εάν αυτό είναι επίδειξη προπονητικής διάθεσης από τους γονείς μάλλον τότε ο αρθρογράφος θα έχει πολλές ανασφάλιες....Έχει στημένο το αυτί στο τι θα πούνε οι γονείς και φοβάται για το μέλλον του στην ομάδα.
     Κανένας δεν έχει το αλλάθητο . Άλλη η οπτική γωνιά του προπονητή οι σίγουρα ειδικές γνώσεις που έχει αλλά όπως και να έχει στην κερκίδα έχεις άλλη οπτική γωνία ......Δεν μπορεί κάτι θα βλέπουμε και εμείς από την κερκίδα την καθημερινή παρουσία στις προπονήσεις στις μετακινήσεις στα φιλικά και σε ότι άλλο χρειαστεί.
Πιάνω τον μέσο όρο και αφήνω τις υπερβολές αυτές που θεωρεί πως είναι ο κανόνας για όλους.
      Δηλαδή είναι κακό να εκφράζεις την άποψή σου γιατί μη ξεχνάμε με παιδιά έχουμε να κάνουμε που πέρα από το μπάσκετ είναι και μαθητές υποψήφιοι ενεργοί πολίτες της χώρας και χίλια δυο άλλα.
Αν πάμε στην άλλη πλευρά πόσοι προπονητές είναι άξιοι να βρίσκονται μέσα στο παρκέ και να μαθαίνουν τα παιδιά βασικούς κανόνες συμπεριφοράς. Είπα είναι παιδιά και πέρα από προπονητής ο υπεύθυνος πρέπει να είναι και παιδαγωγός.
Η  ΜΑΓΚΙΆ  είναι να υπάρχει διάλογος ανοιχτής επικοινωνίας να αφήνουν στην άκρη και οι δύο πλευρές την  "απόλυτη γνώση"  που κατέχουν και να συνεργάζονται. 
   Πάντως δεν ξέρω να έγινε ποτέ δημοσκόπηση εδώ για αυτό το θέμα ........


Από δικό μου λάθος σβήστηκε σχόλιο που έλεγε "Μήπως είσαι και εσύ προπονητής της εξέδρας"
       Ε'ιμαι στην εξέδρα στο παρκέ στις μετακινήσεις κια οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.
Κάνω καλή κακή κριτική  εκφράζω την άποψή μου καλή  ή κακή και αν αυτό με βάζει στο τσουβάλι των 
"προπονητών της εξέδρας" κανένα πρόβλημα.
Θέλω την άποψή σου στην ουσία του πράγματος...........

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Έχασε την ευκαιρία για την άνοδο η ΕΝΩΣΗ

Με δήμιο και πάλι τον Σ.Καρύδα  που ευστόχησε σε τρίποντο 3΄΄ πριν τη λήξη η ΚΑΒΑΛΑ δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήρια ανόδου για την Α1.
Οι δύο άστοχες βολές από τον πρώτο σκόρερ της Α2  ΄Τότσιου  όταν ήταν μπροστά με 55-57 ήταν καθοριστικές .
Το ερώτημα είναι εάν θα ξεπεράσει το σοκ η ομάδα της Ένωσης και θα βάλει στόχο την άνοδο για την επόμενη χρονιά κάτι που εύχονται όλοι οι μπασκετικοί της περιοχής.
Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί εάν θα πέσει και ο ΕΡΜΗΣ Λαγκαδά .
Όλα κρίνονται στο παιχνίδι ΕΝΩΣΗ- ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ. Με ήττα η δεύτερη αποχαιρετά την κατηγορία ενώ με νίκη ο ΕΡΜΗΣ ακολουθεί τους Ίκαρους Σερρών στην Β΄ Εθνική.
Υποβιβασμός για την Ελευθερούπολη στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  . Προβλέπετε δυνατό πρωτάθλημα στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ με την εκπροσώπηση της περιοχής μας από 4εις ομάδες.
Α.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ  ΟΡΦΕΑΣ - ΓΣΕ . Ο ΓΑΣ  την Κυριακή 11/5  στην ΒΕΡΟΙΑ δίνει παιχνίδι κατάταξης με την ΒΟΝΙΤΣΑ . Με νίκη θα περιμένει τυχόν ανακατατάξεις στις πιο πάνω κατηγορίες για να πάρει το εισιτήριο ανόδου για την Β΄ ΕΘΝΙΚΗ κάτι που κατάφερε η ΑΣΠΙΔΑ.
Έτσι η περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ να μην εκπροσωπείται στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια.

Α.Ε.ΚΟμοτηνής και 3x3

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3 on 3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 10&11 Μαϊου το πρώτο τουρνουά «3on3» με την ευχή να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο. 

Έτσι λοιπόν καλούνται όλοι οι φίλοι του αθλήματος να φτιάξουν τις δικές τους ομάδες και να δηλώσουν συμμετοχή στο τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα μπάσκετ του Πανθρακικού Σταδίου!
Περισσότερα .http://coachnick86.blogspot.gr