Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

AEK ακόμη μία μεταγραφη.

Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Κωνσταντίνο Γεροντίτη , αποτελεί την τελευταία μεταγραφική κίνηση της νεοφώτιστης ομάδας της Κομοτηνής για την φετινή μεταγραφική περίοδο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο οποίος έχει εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με την Γ.Π.Σ. Χαλκίδος, Αο Κύμης και Εθνικό Αλεξανδρούπολης ενώ πέρσι ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ στην Θύελλα Φερών όπου αγωνιζόταν με μέσο όρο πόντων πάνω από 20.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής της Α.Ε. Κομοτηνής ο Κωνσταντίνος Γεροντίτης (Center, 2.03cm , 1983) τόνισε πως «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕ Κομοτηνής! Μου αρέσει το κλίμα της ομάδας και ο τρόπος που προσεγγίζουν το μπάσκετ , επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τον έφορο της ομάδας Νίκο Πενίδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στις ικανότητες μου !Είμαι αισιόδοξος πως με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΟ....... ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ

Προτάσεις  δεν θέλετε  διαβάστε μια ακόμη..................Μπορεί τα παιδικά πρωταθλήματα να είναι τα πιο δημοφιλή  από κάθε άλλο πρωτάθλημα αλλά κάπου  δεν περπατάει το όλο πράγμα δεν υπάρχει η δυναμική  να το κάνει καλύτερο. 
Κατά την γνώμη μου δεν έχει την δυναμική  για να εκπληρώνει τον τελικό στόχο.
Και αυτός  είναι η εκάστοτε πρωταθλήτρια ομάδα να μπορεί  να πηγαίνει με αξιώσεις πρώτα στα προκριματικά και στην συνέχεια εάν περάσει από την πρώτη διαδικασία να μπορεί να στέκεται με αξιώσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Κύριο χαρακτηριστικό που απορρέει από το μικρό μέγεθος όλων των ακαδημιών της περιοχής μας είναι η ευτυχία να υπάρξει μια καλή χρονική συγκυρία με ταλέντα μαζεμένα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Το μέγεθος και ο αριθμός των παιδιών σε κάθε ακαδημία είναι ο κύριος περιοριστικός παράγοντας.
Αν κάτσει η φουρνιά πχ όπως έγινε στην ΕΝΩΣΗ  στην συνέχεια στους ΤΙΤΑΝΕΣ  ανοίγει ο δρόμος για επιτυχίες.
Το παράλληλο ζήτημα είναι κατά πόσο αυτές οι επιτυχίες έχουν συνέχεια και αποβαίνουν υπέρ παικτών ομάδων και του τοπικού μπάσκετ γενικά.
Η πράξη έδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Η λογική συνέχεια για πολλούς λόγους σταματάει.
Περνώντας γρήγορα θα πρότεινα ένα διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής των παιδικών πρωταθλημάτων και θα προσπαθήσω  να δώσω τα υπέρ και τα κατά  όπως τα αντιλαμβάνομαι με τις ανάλογες αποδείξεις.
      Το μέλημα είναι να υπάρχει διαρκής και μεγάλος ανταγωνισμός και αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την δημιουργία πρωταθλημάτων δύο ταχυτήτων.
Να υπάρχει λοιπόν  μια πρώτη κατηγορία  με τις καλές και ανταγωνιστικές ομάδες  θα πρότεινα  τουλάχιστον 10 τον αριθμό για να βγούνε σε πρώτη φάση 18  παιχνίδια  και στην συνέχεια ανάλογα με τον τρόπο επιλογής ανάδειξης του πρωταθλητή να βγαίνει ο συνολικός αριθμός παιχνιδιών.
Θα υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία με τις υπόλοιπες ομάδες  μιας και ο σκοπός είναι να παίζουν όλα τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια αλλά σε λογικά παλίσια ανταγωνισμού. Εξαλείφεται αυτόματα το φαινόμενο μια δυνατή ομάδα  να ξεφτιλίζει μια αδύναμη  χωρίς να υπάρχει και ουσιαστικός λόγος μόνο και μόνο για να μπορεί η δυνατή ομάδα  να δείξει πως έχει ισχύ και είναι ανταγωνιστική. Και πολλές φορές να κερδίζει και τους εύκολους βαθμούς της νίκης.
Στην πρώτη κατηγορία  δεν θα επιτρέπεται στιγμή χαλάρωσης σε καμία περίπτωση . Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα δεν θα υπάρχουν τα φαινόμενα παλαιοτέρων ετών με τους ομίλους όπου μία ομάδα έπαιρνε τις φιλικές νίκες από φιλικά σωματεία και πήγαινε με 4 βαθμούς στην επόμενη φάση χωρίς να ιδρώσει και οι άλλες έπρεπε να κάνουν υπέρβαση για να πετύχουν τον σκοπό της πρωτιάς.
Βλέπετε πως η πρόταση είναι να μην υπάρχουν μεταφορές βαθμολογίας στις επόμενες φάσεις.
Όταν θα τελειώνει η πρώτη φάση για την δυνατή κατηγορία οι τρείς πρώτοι μαζί με τον πρώτο της Β΄ κατηγορίας ή τους δύο πρώτους  θα συμμετέχουν σε ένα final 4  και ο πρώτος θα είναι και ο πρωταθλητής εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την συνέχεια.
Στην Β΄ κατηγορία που προφανώς θα είναι δύο όμιλοι θα υπάρχει δεύτερη φάση  με χιαστί παιχνίδια ή κάτι άλλο και οι δύο πρώτοι θα ανεβαίνουν κατηγορία  με τον πρώτο να έχει δικαίωμα συμμετοχής  στο final 4  των δυνατών.
Και αυτό γιατί  επειδή μπορεί μια χρονιά μια ομάδα να έχει καλό υλικό αλλά να βρίσκεται στην Β΄ κατηγορία  που σημαίνει πως το πολύ να κέρδιζε μια άνοδο αλλά το υλικό της ταυτόχρονα να είναι πολύ καλό θα ήταν άδικο να μην διεκδικήσει  και την πρώτη θέση της ΕΚΑΣΜΑΘ.
Θα υπάρχει υποβιβασμός από την πρώτη στην δεύτερη κατηγορία  και ταυτόχρονη άνοδος δύο από την δεύτερη όπως προανέφερα.
Το πώς θα αξιολογηθούν και ποιες θα είναι οι ομάδες νομίζω θα είναι εύκολο.
Πρώτα οι προπονητές ξέρουν καλύτερα τις δυνατότητες που έχουν και νομίζω ότι θα κρίνουν σωστά. Από την άλλη η ΕΝΩΣΗ  θα μπορεί με μια αξιολόγηση των τελευταίων ετών με μέτρο τη επιτυχίες είχαν οι εκάστοτε ομάδες να βγάλει τις κατηγορίες.
Απλά  ένα παράδειγμα  αν μετρήσουν τα τελευταία πέντε χρόνια και δούμε ποιες ομάδες ήταν στις τελικές φάσεις ποιες οι πρωταθλήτριες βγαίνει εύκολα η βαθμολογία.
Κρίσιμο σημείο και θέλει δουλειά εάν θα είναι 10  οι παραπάνω οι ομάδες,

Χωρίς να υποτιμήσω καμιά ομάδα  δείτε ένα παράδειγμα σύμφωνα με τις επιτυχίες των τελευταίων ετών.
Από τον νομό Σερρών ΙΚΑΡΟΙ και Πανσερ/ος  θα είναι μέσα.
Δράμα  σίγουρα  οι ΤΙΤΑΝΕΣ  με τις καλές θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα
Καβάλα  Εδώ το παρελθόν της Ε.Κ Καβάλας μετράει και η δεύτερη ομάδα  ο ΑΣΤΕΡΑΣ  για την σταθερή παρουσία του τα τελευταία χρόνια.
Στην ΞΑΝΘΗ  η ΑΣΠΙΔΑ  δείχνει σταθερή παρουσία  και σαν συνολική βαθμολογία πέντε ετών μπαίνει μέσα και ο ΑΡΙΩΝΑΣ.
Κομοτηνή.  Αίαντας η μία και δεύτερη η ΑΕΚ  .
ΕΒΡΟΣ  Σαν νομός  δεν τα πάει καλά και ξεχωρίζει τα τελευταία δύο χρόνια ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Αυτόματα μαζεύονται δέκα 10 ομάδες  .
Θα υπάρξουν 9 εντός και 9 εκτός έδρας πολύ δυνατά παιχνίδια.
Από τις δέκα ομάδες που θα υπάρχουν θα βγούνε οι τρεις πρώτοι που θα υποδεχθούν τον πρώτο της Β΄  για την θέση του πρωταθλητή ΕΚΑΣΜΑΘ  και δύο τελευταίοι που θα πέσουν.
Οι μισές ομάδες αυτόματα έχουν κίνητρο επιβίωσης και επιτυχίας. Ο ανταγωνισμός στα ύψη κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεται  δουλειά σε βάθος από νωρίς και συλλογή των καλύτερων  στα πλαίσια της πόλης του νομού κλπ.
Αν πχ  ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι στην πρώτη κατηγορία και θέλει να κάνει τη διαφορά και αντίστοιχα υπάρχουν στον ΕΘΝΙΚΟ  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ κλπ  κάποιος καλός παίκτης θα ήταν λογικό αυτός ο καλός να πάει στον πρώτο και την επόμενη χρονιά ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  εάν δεν έχει το καλό υλικό να δώσει τον όποιο καλό του ξεχωρίζει σε άλλη ομάδα.
Θα είναι ένα μέσο πίεσης να δημιουργούν οι συνθήκες μιας καλής συνεργασίας χωρίς να χάνουν σε αυτοτέλεια οι ομάδες . Οι καλοί με τους καλούς δίνοντας τους παράλληλα την όποια ευκαιρία διάκρισης μελλοντικά .
 Έτσι εάν υπάρχουν ταλέντα θα είναι καλύτερο να μαζεύονται σε λίγες ομάδες και αυτές οι ομάδες να μπορούν έτσι να γίνονται ανταγωνιστικές να μπορούν να κερδίζουν προκριματικά και να πηγαίνουν με περισσότερες αξιώσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Καλύτερη απόδειξη το φετινό πανελλήνιο εφήβων όπου εάν ο ΑΡΙΩΝΑΣ είχε στελεχωθεί με δύο ακόμη παίκτες θα μπορούσε να κερδίσει πολλά. Η καλή πορεία του ΑΡΙΩΝΑ και προσωπικά των αφων ΕΡΜΕΙΔΗ  είδατε τι επέφερε.
Αν ήταν πιο ανταγωνιστικός ο ΑΡΙΩΝΑΣ και αντίστοιχα ο κάθε εκπρόσωπος μας δεν θα είχαμε μεγαλύτερο κέρδος.
Στην Β΄ κατηγορία θα παίζουν οι υπόλοιπες ομάδες και είναι σίγουρο πως θα είναι δύο οι τρεις όμιλοι .
Για τα κριτήρια κατάταξης επαναλαμβάνω μπορεί να υπάρχουν περισσότερες παράμετροι κατάταξης αλλά όπως και να έχει τουλάχιστον οι περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας είναι από όλους αποδεκτό ότι είναι οι πιο ανταγωνιστικές. Το ότι μπορεί να υπάρξουν και καλύτερα κριτήρια κατάταξης είναι σίγουρο πως αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Για να δούμε στην Β΄ τι μπορεί να συμβεί.
Σίγουρα ο ΕΒΡΟΣ  μπορεί να στήσει μια δικιά του κατηγορία πλειοψηφικά με δικές του ομάδες. ΦΙΛΙΑ ΣΟΥΦΛΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΘΥΕΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟΣ   και μένουν να προστεθούν άλλες δύο ή μία ή δύο .
Δεύτερος όμιλος κυρίως με ομάδες του Ν.Καβάλας
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ ,ΣΑΝΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ , ΠΑΝΘΗΡΕΣ, ΠΑΓΓΑΙΟ ΚΡΗΝΙΔΕΣ ,ΚΑΟΔ  ,ΑΠΟΛΛΩΝ .
Βγαίνει και τρίτος όμιλος με ομάδες των ΣΕΡΡΩΝ .
Αν θα είναι δύο οι τρεις εξαρτάται από την βούληση και την οικονομική αντοχή των γονιών γιατί την μεταφορά των παικτών κατά κύριο λόγο την κάνουν συνήθως οι γονείς.
Τρεις η δύο όμιλοι οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου  σε play off για να βγει η τελική δυάδα ανόδου στην Α΄ κατηγορία με τον πρώτο εκτός από άνοδο να έχει και δικαίωμα συμμετοχής στα τελικά  για την πρωτιά της ΕΚΑΣΜΑΘ και αυτό όπως εξήγησα να υπάρχει η δυνατότητα σε μια καλή φουρνιά να έχει το δικαίωμα διεκδίκησης καλύτερης θέσης από μία απλή άνοδο.
Θα μου πείτε πως είμαι υπέρ της μίας κατηγορίας με ομίλους για το ανδρικό και στο παιδικό  υποστηρίζω τα ανάποδα.
Δεν έχει καμία σχέση το παιδικό με το ανδρικό. Αν κάποτε καταλάβουμε ότι πρέπει να δουλεύουμε για την υποδομή και την ανάδειξη παικτών τότε θα πρέπει όλο το βάρος να πέφτει στις υποδομές.
Και τα παιδικά μαζί με τους παμπαίδες είναι η υποδομή.
 Και εδώ θα πρότεινα παράλληλοι αγώνες την ίδια μέρα παιδικού και παμπαίδων.
Δεν στέκει αυτό  για πολλούς λόγους στην Β΄ κατηγορία  αν θέλουν οι ομάδες να κατεβάσουν και δεύτερη παιδική ομάδα με παμπαίδες  εάν δεν έχουν υλικό να συγκροτήσουν δεύτερη παιδική ομάδα.
Δημιουργούνται πολλές εναλλακτικές λύσεις αρκεί να υπάρχει διάθεση.
Και αν παίζουν και ομάδες παιδικές που θα έχουν ως κορμό παιμπαίδες τότε θα είναι ένα πιο ίσο από παόψης ανταγωνισμού πρωτάθλημα χωρίς τερατώδης διαφορές.

Τα ανδρικά θα πρέπει να τα βλέπουμε σαν πρωταθλήματα συμμετοχής όλων των παικτών  όχι σαν αυτοσκοπό ύπαρξης για να υποστηρίζουμε ότι κάνουμε έργο.
Πιο έχει μεγαλύτερη σημασία να έχεις διακρίσεις σε παιδικά εφηβικά όπου παίζουν τα δικά σου παιδιά ή να έχεις μια καλή ομάδα με διάφορους παίκτες.
Να σταθώ εδώ και να ξαναματαπροτείνω την κατάργηση εάν ισχύει ακόμη της υποχρέωσης παιδικής ομάδας για συμμετοχή σε πρωταθλήματα ανδρών κλπ.
Θέλεις να έχεις ανδρική στο τοπικό κανένα πρόβλημα .
 Μάζεψε ότι παίκτες θέλεις αλλά θα πληρώνεις εκτός από διαιτητές κλπ όπως  κάνουν όλοι και ένα παράβολο συγκεκριμένου ύψους  το οποίο ουσιαστικά θα είναι η μικρή υποστήριξη για τις υποδομές.
Να μαζευτούν έτσι κάποια χρήματα που σημαίνει όσες περισσότερες τέτοιες ομάδες περισσότερα χρήματα  τα οποία θα δοθούν με κάποιο τρόπο πίσω στις υποδομές .
Πως  δείτε….          Με την πρόσληψη ενός προπονητή με αντικείμενο να παρακολουθεί  όλα τα μικρά ταλέντα να στήνει μικτή ομάδα (κλιμάκιο δηλαδή)   να δίνει συμβουλές για την καλύτερη εξέλιξη των ταλέντων  με παρεμβάσεις  και αν έχει τον τρόπο να τα προβάλει παραπέρα.  Θα υπάρχει η υποδομή για μια ομάδα καλή για να στέκεται σε διάφορα πρωταθλήματα κλιμακίων.
Η μέχρι τώρα φιλοσοφία με τους τεχνικούς κλιμακίων ήταν απλά μια παταγώδης αποτυχία.
Αλλάζουμε και κερδίζουμε .
 Ένα παίκτη να βγάλει  και από αυτόν να έχει ένα ποσοστό η ΕΚΑΣΜΑΘ  σαν ανταπόδοση δείτε τι κέρδος και ποια φιλοσοφία υγιούς ανταγωνισμού αποκτάμε αμέσως.
Δηλαδή η ΕΚΑΣΜΑΘ στο παρασκήνιο να γίνει ένα είδος άτυπου  μάνατζερ. 
Σκοπός της πρότασης είναι η αλλαγή τακτικής ετών. Να περάσουμε σε επίπεδο λογικών συνεργασιών με στόχο μακροπρόθεσμο  αλλά τα αποτελέσματα θα είναι καλά για όλους.
Αυτή η πρόταση το μοντέλο θα μπορούσε να είναι μια καλή βάση για ουσιαστικό διάλογο με περισσότερες προτάσεις και σκέψεις . Θα μπορούσε εάν κατά κάποιο τρόπο γίνει αυτός ο ουσιαστικός διάλογος και υπάρχει έγκριση των ομάδων να εφαρμοσθεί πιλοτικά την επόμενη αγωνιστική χρονιά  .

Σκεφτείτε να καθιερωθεί αυτός ο τρόπος διεξαγωγής και να αρχίσουν οι επιτυχίες γιατί ο μεγάλος ανταγωνισμός αναγκαστικά θα φέρει αυτά τα αποτελέσματα τότε μπορεί κάλλιστα αυτό το πρωτάθλημα και το αντίστοιχο έφηβων κορασίδων νεανίδων  να αποκτήσει δυναμική προβολή. Πηγαίνεις τότε λέω εγώ στην αντιπροσωπεία τάδε και τους λες
Κοίτα  έχουμε αυτά τα πρωταθλήματα  .Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και συμμετοχή.
Πέρα από αυτό οι επιτυχίες μας έχουν κάνει γνωστούς ευρύτερα.
Προτείνουμε λοιπόν να συμμετέχετε και εσείς ως σπόνσορες είτε άμεσα είτε έμμεσα .
Θέλετε να αναλάβετε το κομμάτι αυτό πχ τις πληρωμές κριτών  καλώς .
Εμπορεύεσθε  αθλητικό εξοπλισμό  κάντε τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις  εμείς θα δώσουμε οδηγία  να προμηθεύονται οι ομάδες από εσάς. Κερδίζετε εσείς αλλά μειώνουν το κόστος οι ομάδες.
Ένα παράδειγμα ήταν και σίγουρα οι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει οικονομικά θα μπορούν να προτείνουν καλύτερα και περισσότερα…
Οργάνωση και συλλογική σκέψη  αυτό θέλει. Αν ξεπερασθούν πάθη και εγωισμοί   πολλά μπορούν να γίνουν. 
Η  είσοδος ανθρώπων με όρεξη στην ΕΚΑΣΜΑΘ  είναι μια αρχή.
Όταν κερδίζει το μπάσκετ της περιοχής συνολικά θα κερδίσουν και οι ομάδες πλην εκείνων που πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να συντηρήσουν μαγαζάκια  να παίρνουν τις εισφορές των παιδιών να πουλάνε φούμαρα να τσιμπάνε  τα δωράκια από τον εξοπλισμό κλπ.
Εντάξει είναι δύσκολο να χαθεί το μεροκάματο  αλλά αν μείνουν όλοι εκεί γρήγορα τα προβλήματα θα τους ξεπεράσουν όλους….

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ΑΕΚ και ΜΠΑΜ με ΣΤΕΛΙΟ

Εκπλήξεις μεγάλες για την  ΑΕΚ.
Η σημαία του ΕΘΝΙΚΟΥ και του μπάσκετ της ΑΛΕΞ/ΛΗΣ  Στέλιος Τελούδης  ανήκει στην ΑΕΚ  για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Δείτε την ανακοίνωση της ΑΕΚ  από το δελτίο τύπου.
"

ΕΚΛΟΓΕΣ ................

Έγιναν και οι εκλογές  στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Φαίνεται ότι κέρδισε η πλευρά που ήταν πιο έτοιμη και πιο οργανωμένη.
Και αυτή είναι του πρώην και όπως όλα δείχνουν του επόμενου προέδρου Ν.Νικολόπουλου.
Για πρώτη φορά ίσως να μην είναι στο Δ.Σ   ο παλαιότερος όλων Χαραλαμπίδης και αυτό γιατί πέραν των έξι πρώτων της πλευράς Νικολόπουλου οι οποίοι εξασφάλισαν το 50+1% που χρειάζεται για την εκλογή τους και είναι 6 μέλη άρα και πλειοψηφία στο Δ.Σ  οι υπόλοιποι με τις 16 και κάτω ψήφους δεν μπόρεσαν να εκλεγούν.
Ήταν και η μεγάλη έκπληξη των εκλογών που συζητήθηκε πολύ αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτή την έκπληξη εξέφρασε και φίλος που ήταν παρών στην διαδικασία .
Είναι φαίνεται βαθιά ριζωμένο σε όλους πως ο Χαραλαμπίδης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του Δ.Σ  .
Μια ανατροπή λοιπόν μια αλλαγή ρόλων.
Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ  όπως ο ΑΜΥΡΑΣ  ο ΠΑΠΟΥΗΣ.και ο Σ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ .
Τουλάχιστον αυτοί είναι νέοι άνθρωποι έχουν διάθεση  και όπως φάνηκε έχουν το θάρρος της άποψης.
Δεύτερο σπουδαίο γεγονός και εδώ θα σταθώ ιδιαίτερα και αυτό είναι ουσιαστικά μια μικρή νίκη των ομάδων και όχι το ποιος θα είναι πρόεδρος η απόφαση για τους τρόπους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Ναι μεν αλλά πιστεύω ότι πρώτα έπρεπε να συζητηθεί αυτό και μετά την επομένη να γίνουν οι εκλογές. Φάνηκε όμως πως η πλευρά των νικητών τα είχε βάλει κάτω έτσι με τέτοιο τρόπο που δεν υπήρχαν τα όποια αρνητικά θα μπορούσαν να συμβούν.
Οι ομάδες λοιπόν αποφάσισαν πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα με δική τους πρόταση ή καλύτερα με δικές τους προτάσεις τις οποίες τις έβαλαν κάτω είδαν προφανώς θετικά αρνητικά και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ αυτές γι αυτές.
Αποφάσισαν για το κυρίως πλαίσιο και άφησαν στο επόμενο Δ.Σ  τα όποια διαδικαστικά προκύψουν. Αν είναι καλή η απόφαση μικρή σημασία έχει . Κακή μπορεί να βγει αλλά είναι δική τους απόφαση αυτή θα την δοκιμάσουν στη πράξη αυτή θα κρίνουν εάν την επόμενη χρονιά θα πρέπει να αλλάξει. Το πρώτο βήμα έγινε  μπήκαν στο λούκι της συμμετοχής οι ομάδες και είναι στο χέρι τους   να συνεχίσουν έτσι σε αυτή τη λογική τη λογική της συμμετοχής για ότι τους ενδιαφέρει.  Μικρή σημασία θα έχει εάν θα είναι πρόεδρος ο Πέτρος ο Γιώργος ο Νίκος .
Αν η κάθε πλειοψηφία  παίρνει τις αποφάσεις  ο ρόλος του προέδρου γίνεται διεκπεραιωτικός.
Για να πούμε και το δίκιο του στραβού ο νέος πρόεδρος ήταν θετικότατος σε αυτή την εξέλιξη και ήταν το μεγάλο του ατού αντίθετα με την πλευρά Βεζερτζή Χαραλαμπίδη που κινήθηκαν σε παλαιότερα εκλογικά μοτίβα .
Η συμμετοχή τουλάχιστον των τριών της πλευρά Νικολόπουλου που κρίνω ότι με το όλο έργο τους και τι κινήσεις τους έδειξαν πως έχουν τη διάθεση για κάτι νέο είναι μια εγγύηση για καλύτερο αύριο.
Ο Αμυράς πε΄ρα από καλός παίκτης στα νιάτα του στην καθημερινότητα είναι ένας άψογος επαγγελματίας. Έχει άποψη για το θέμα και σίγουρα αυτό είναι υπέρ του αλλά αποτελεί και ένα θετικό για το αύριο του μπάσκετ. Και μόνο το ότι το παιδί του ασχολείται με το άθλημα τον κάνει να έχει διαφορετική άποψη για τα ουσιώδη.
Ο Σ.Παπούης  δεν χρειάζεται πολλά .
 Η αλλαγή νοοτροπίας στην ΑΕΚ  είναι δικό του έργο. Η ΑΕΚ  που ήταν  σε δεύτερη μοίρα  στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ   με τις έξυπνες κινήσεις του καθιερώνεται  σε κάθε επίπεδο. Ο ΓΑΣ  ίσως  για πρώτη φορά να μην έχει ισχυρό εκπ΄ροσωπο στο Δ.Σ. Αυτό και αν είναι ριζική αλλαγή.
Τελευταίος από τους νέους στο Δ.Σ  Ο Σ.Μαυρίδης.  Ο Σόλωνας  έδειξε στην πορεία του ως πρόεδρος της ΦΙΛΙΑΣ  ότι απλά το έχει.
Δεν φοβήθηκε  ποτέ  πόσο μάλλον να πηγαίνει κόντρα  με αποφάσεις που τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν καταστροφικές.
 Είχε το θάρρος να προβάλει εναλλακτικές λύσεις την εποχή που όλα τασκιαζε η φοβέρα   και ήταν κάτι σαν επαναστατική πράξη η εκφορά προτάσεων  .
Αυτοί είναι τρεις νέοι α΄νθρωποι από τους οποίους περιμένω πολλά.
Για τον Β.Χαλκιά το έργο του ως επιτροπή αγώνων ήταν από τα ατού του. Μέτρησε πολύ το γεγονός πως κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του νόμου και των προκυρήξεων και προσπάθησε να δώσει λύσεις σε πολλές περιπτώσεις. Δεν μπήκε στην λογική  να φτιάξει δικούς του κανόνες 
 "ελέω θεού αποφασίζουμε'. 
Ο  Θ Στουπίδης  φαίνεται ότι δικαιώνεται και γίνεται ο ισχυρός του Ν.Καβάλας ή  αλλιώς ο εκπρόσωπος του νομού  στο Δ.Σ  αφήνοντας εκτός για πρώτη φορά τον Σ. ΒΕΖΕΡΤΖΗ  εκτός πλειοψηφίας. Αυτό και αν δεν είναι  αλλαγή  ....
Ωραία λοιπόν  μπήκαν νέοι άνθρωποι είδαμε κάποια πρώτα δείγματα σκέψης τώρα μένει να δούμε την αντιστοιχία έργων και πράξεων. Εδώ είμαστε  και θα κάνουμε καλόπιστη κριτική.
Πολλοί καλοθελητές θα ανατρέξουν στο παρελθόν για να μου θυμίσουν λόγια  και απόψεις.
Ίσως να θέλουν να δείξουν την όποια διαφοροποίηση υπάρχει.
Λοιπόν για να είμαι δίκαιος  δεν έλπιζα πολλά . Ήξερα πως μετά τη σύγκρουση και την προκήρυξη των εκλογών θα υπάρχει μια έντονη αντιπαλότητα και ένας διαχωρισμός της λογικής  κάτι που τελικά έγινε  "Με  ποιόν είσαι".
Φοβήθηκα ότι αυτή η σύγκρουση δεν θα αφήσει την ελευθερία κινήσεων έτσι ώστε να υπάρξουν αλλαγές.
Μια μικρή ελπίδα  οι πράξεις και τα έργα του προέδρου το τελευταίο χρονικό διάστημα που έδειξε πως ξεπέρασε την λογική της αντιπαράθεσης την λογική πως όσοι κάνουν κριτική είναι αδαείς και κακόπιστοι και άκουσε   συζήτησε  και πήρε αποφάσεις που δεν έκαναν τουλάχιστον κακό.
Αυτό για να είμαι δίκαιος.
Δεν υπήρξε και μια συγκροτημένη αυτή τη φορά  κίνηση αντίδρασης  όπως πριν από τρία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. Και οι άνθρωποι που ηγήθηκαν τότε φαινόταν ότι δεν θα έβρισκαν στέγη.  Προφανώς έγιναν πολλά παρασκηνιακά  και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Και το ξανατονίζω ότι τουλάχιστον από τους τρεις νέους περιμένω πολλά.
Γιατί απλά όπως λένε οι νέοι το έχουν.............
Κάπου προς το τέλος υπάρχει και ένας υποψήφιος που δεν άνηκε σε καμιά ομάδα και πήρε 4εις ψήφους. Ο Ν.Καραμπεάζης και μόνο το ότι πήρε την απόφαση  να κατέβει μόνος του χωρίς να ενταχθεί πουθενά  .Απαντώντας στην ερώτηση με ποιόν είναι   έλεγε είμαι με την ομάδα μου και συνολικά με τις ομάδες που πρέπει  να αποφασίζουν αυτές για την τύχη τους  . Έβαζε και συνεχίζει να βάζει πάνω από θέσεις την λογική της αυτοδιαχείρισης των ομάδων και άμεσης λήψη αποφάσεων.
Είναι λογικό σε μια  τέτοια πόλωση να μην καταφέρει να βγει.  Αλλά τελικά είναι ο μόνος κερδισμένος . Είχε καθαρή θέση  και απλά θα περιμένει την εκπλήρωση θέσεων από τους άλλους πόσο μάλλον την τοποθέτηση των ομάδων σε ζητήματα που θα τους φέρνουν σε αντίθεση με αποφάσεις.
Αν έχω το δικαίωμα πρότασης θα έλεγα πως αυτή η πρόταση και στάση θα πρέπει να δικαιωθεί και στις επαναληπτικές εκλογές θα πρέπει οι εκπρόσωποι των ομάδων να τον δικαιώσουν με την εκλογή του στο νέο  Δ.Σ.
Για την πλευρά των χαμένων οι εκλογές ήταν η τέλεια συντριβή.
Δεν γνωρίζω πως κινήθηκαν αλλά στην πράξη φάνηκε ότι δεν είχαν  και την καλύτερη οργάνωση ίσως δεν είχαν και το πλαίσιο των προτάσεων  εκείνων που θα δημιουργούσαν κλίμα υπέρ τους.
Το ποσοστό τους ήταν κάτω από το 46%  .
 Όταν κάποτε  ήταν 52-56  κλπ  ή σε ψήφους πάνω από 25  τώρα έπεσε σε 14  ψήφους.
Ας  κρίνουν μόνοι τους τι έφταιξε  και δεν είχαν απήχηση. Γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα.
Η ιστορία έδειξε πως τις καλές εποχές  όταν είχαν την διαχείριση της εξουσίας  μπορούσαν μέσω αυτής να κινούνται . Η δύναμη που είχαν τους επέτρεπε να νιώθουν πανίσχυροι χωρίς ίχνος αμφισβήτησης. Έμαθαν έτσι   δεν μπόρεσαν να αλλάξουν και οι εποχές και οι συγκυρίες που άλλαξαν τους ξεπέρασαν.
Φαίνεται πως κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Και αυτό είναι καμπανάκι για πρώην και για νυν.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να περπατήσει η λογική της παρέας  στο Δ.Σ   .
Φαίνεται πια πως η αμφισβήτηση  που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια ως προς το αλάθητο του Δ.Σ  είναι μεγάλη. Κάθε προσπάθεια επιστροφής στα πάτρια δεν θα βοηθήσει.

Πάρθηκαν λοιπόν αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Για παιδικά νεάνιδες κορασίδες εφηβικά θα υπάρξουν ίσως κάποιες αλλαγές  στην πορεία έπειτα από σκέψη.
Ίσως να υπάρξει final 4    ίσως κάτι άλλο.
Παιδικά και Κορασίδες δεν έχουν και πολλά προβλήματα.
Βοήθεια χρειάζονται ΕΦΗΒΙΚΌ και ΝΕΑΝΙΔΩΝ.
Ουσιαστικά  δεν υπάρχει εφηβικό  κάτι που πρέπει να το δούνε σε κεντρικό επίπεδο.
Υπάρχουν οι κατηγορίες ηλικιών U18--U19  και λοιπά.  Εδώ λοιπόν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος . Αυτές είναι οι παραγωγικές ηλικίες  εδώ γίνονται και βγαίνουν οι αθλητές του μέλλοντος εδώ θα πρέπει να βρεθούνε λύσεις.
Υπάρχουν κάποιες καλές προτάσεις  για να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων.
Για το ανδρικό  τελικά επικράτησε η άποψη του Δ.Χ  που τόσο καιρό έλεγε πως η χρονιά με την μία κατηγορία τους δύο ομίλους  ήταν από κάθε άποψη  η καλύτερη. Και πολλούς αγώνες είχαμε και το καλύτερο θέαμα. Τοποθετήσεις υπέρ από αυτό το σαιτ άπειρες. Έστω και αργά με τον καλύτερο τρόπο (απόφαση των ίδιων των ομάδων)  βρέθηκε μια σπουδαία λύση.
Μία κατηγορία  και μόνο εάν οι ομάδες είναι πάρα πολλές ίσως τρεις από την επόμενη περίοδο χωρίς υποβιβασμού και τελικά τι σημασία έχει να υπάρχει  ο φόβος του υποβιβασμού  με δύο ομίλους.
Οι 4εις πρώτοι κάθε ομίλου  θα παίξουν χιαστί  για να βγει  η τετράδα.
Εδώ ας το σκεφτούν καλά πως θα είναι η τελική μορφή αγώνων της τετράδας. Αν μπορούνε να το φτιάξουν έτσι ώστε να γίνει μια μικρή γιορτή του αθλήματος    με μεγάλη συμμετοχή από κόσμο.
Είναι το στοίχημα  που θα δείξει πολλά για τα επόμενα χρόνια.
Για  τις κατατάξεις τις βαθμολογικές πηγαίνουν σε αγώνες των δύο νικών  και εδώ είναι καθαρά τυπικό το ζήτημα αλλά και πάλι είναι ευκαιρία  για γιορτή.
Χωρίς πολλά έξοδα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε όλοι.  Και η καλή διάθεση για προσφορά από το μπλοκ είναι δεδομένη. Εξάλλου έχουμε την εμπειρία.   .........Τόσο απλά.

Υ.Γ  Τις καλύτερες ευχές για επιτυχία στο έργο τους σε αυτούς που βγήκαν σε αυτούς που θα βγούνε από τις επαναληπτικές  και σύνοψη αποτελεσμάτων και πεπραγμένων σε όσους δεν βγήκαν .Αποτελέσματα  κλπ   ΕΔΩ

ΠΗΓΗ. http://kavala-sports.gr