Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Χ.ΒΑΪΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ?

Μια ανάσα  από την επιστροφή για τον Χάρη  Βαϊβατόπουλο    στα πάτρια χώματα  αλλά τον έκλεψε τελευταία στιγμή  η ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Μετά το  ΑΡΓΟΣ  ΟΡΕΣΤΙΚΟ   συνέχεια στην ομάδα της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  στον ίδιο νομό και πάλι για τον  Ξανθιώτη σέντερ.
Εντάξει θα θέλαμε την επιστροφή του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν  τα περί επιστροφής του.





Α1 ΚΑΒΑΛΑ

Μια πληροφορία  κάνει βόλτες τις τελευταίες ημέρες .
Έγινε πρόταση σύμφωνα με το basketblog στον υιό Μαρκόπουλο που είχε μια πολύ καλή χρονιά στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ  να αναλάβει την ΚΑΒΑΛΑ  .
Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που γίνει πράξη φεύγει ο ΤΣΗΜΑΣ  που θεωρείται επιτυχημένο και ικανό σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της ΚΑΒΑΛΑΣ το προηγούμενο διάστημα να συνεχίσει και στην Α1  ως προπονητής της.
Βλέπουμε......................

Πριν την έναρξη.

Σιγά σιγά  θα αρχίσουν όλες οι ομάδες  το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους.
Παράξενη εποχή με μεγάλη αυτοσυγκράτηση από όλους  επηρεασμένι κυρίως από τα πολιτικά δρώμενα. Το ρευστό τηςπολιτικής κατάστασης  επηρεάζει σαφώς  και το μπάσκετ.
Στα ωραία  η κατάκτηση της πρώτης θέσης  από τους μικρούς  που έδωσε για άλλη μία φορά χαρά  και μια αισιοδοξία σε όλους ότι με προσπάθεια και με ειλικρινή διάθεση πολλά μπορεί να γίνουν και να αλλα΄ξουν.
Το σίγουρο είναι πως το χαρήκαμε όλοι ξεδώσαμε  ευχάριστα  και ξεφύγαμε από το μίζερο κλίμα έστω για λίγο.
Κινήσεις έχουν γίνει από αρκετές ομάδες και η αναφορά πρώτα για την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  που φέτος έχει άρωμα ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Αλλαγές από ΙΚΑΡΟΥΣ ,ΟΡΦΕΑ  Ν.ΣΚΟΠΟΥ μεγάλες  αλλαγές στην ΣΑΝΤΑ  προσθήκες αξιόλογες από την  ΑΕΚ κινήσεις από ΓΑΣ  και   προσπάθεια  από ΓΣΕ  να μείνει ζωντανός  και τέλος  προσπάθεια από ΑΣΠΙΔΑ  να κλείσει τρύπες.
Ούτε  θεαματικές κινήσεις  αλλά ούτε και στασιμότητα.
  
Ήδη υπάρχει  έντονος προβληματισμός  από την πλειοψηφεία του ΔΣ  της Ένωσης  η οποία  στις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι κα΄τι σαν επιτροπή κατάθεσης προτάσεων για την καλύτερη διεξαγωγή όλων των πρωαθλημάτων ευθύνης της.
Μακάρι  όλα όσα θέλουν και σκέφτονται να γίνουν πράξη  και να δωθούν λύσεις με μακροπρόθεσμη λογική. Καλύτερα να περιμένουμε λίγο για να έρθουν τα όποια αποτελέσματα  τα οποία θα μπορούν και να κριθούν  παρά να πάνε σε βιαστικές  επιφανειακές λύσεις.

Στο Ανδρικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ   το σίγουρο είναι ότι φέτος οι ομάδες θα έχουν πολλά παιχνίδια με πολλά στοιχήματα ανοιχτά κατά πόσο θα καθιερωθούν κάποιες κινήσεις  αξιοποίησης  του πρωταθλήματος.
Εδώ  δεν υπάρχει και μεγάλη κίνηση. Το σίγουρο είναι πως στον πρώτο όμιλο πα΄λι πραταγωνιστές θα είναι ΑΣΤΕΡΑΣ  και  ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ   με μεγάλο ερωτηματικό του ΤΙΤΑΝΕΣ  . Δεν υπάρχει πληροφορία  για αποχωρήσεις  ανανεώσεις  τίποτα  κυριολεκτικά.
Στον άλλο όμιλο το μεγάλο πλήγμα το δέχθηκε ο ΕΘΝΙΚΟΣ  με την αποχώρηση του ΤΕΛΟΥΔΗ.
Κανένα νέο  από ΑΡΙΩΝΑ   για αναπλήρωση κενών  . Εκπρόσωπος της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ένας και μοναδικός ο ΑΙΑΝΤΑΣ.
Το τι θα μπορέσει να κάνει  είναι ερωτηματικό.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και ΕΘΝΙΚΟΣ   οι εκπροσωποι της ΑΛΕΞ/ΛΗΣ. .
ΘΥΕΛΛΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΟΥΦΛΙ  και  ΦΙΛΙΑ  συμπληρώνουν τον όμιλο.

ΕΘΝΙΚΗ Φιλικά στην ΞΑΝΘΗ

AFISA TELIKHΤην ευκαιρία  να απολαύσουμε την ΕΘΝΙΚΗ ομάδα μπάσκετ θα έχουμε  όλοι μιας και από 21-23  Αυγούστου  θα δώσει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με ΡΩΣΙΑ  ΒΟΣΝΙΑ  και ΤΣΕΧΙΑ  στο στολίδι της ΞΑΝΘΗΣ το Φ.Αμοιρίδης.
Είναι αλήθεια ότι όλο αυτό το διάστημα  οι άνθρωποι του Δήμου Ξάνθης έτρεχαν για να μπορέσει το Φ.Α  να είναι έτοιμο  να λυθούν προβλήματα χρόνων αλλά και να γίνουν οι επιδιορθώσεις  από τις ζημιές που έγιναν το τελευταίο διάστημα με κύρια αιτία την εγκατάλειψή του .
Χωρίς να υπάρχει ανάλογο γήπεδο πέραν της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  στην περιφέρειά μας είναι κρίμα αυτό το στολίδι να καταστρέφεται σιγά σιγά.
Το όραμα του Φ.Αμοιρίδη τελικά ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβουν οι επόμενοι.
Αν είστε λίγο παρατηρητικοί θα προσέξετε εάν γιαπί που υπάρχει στην νότια είσοδο του γηπέδου.
Στα σχέδια ήταν να είναι ο ξενώνας φιλοξενίας παικτών και από πάνω πάρκιν αυτοκινήτων.
Τίποτα δεν έγινε και αντίθετα θα έλεγα οι διάδοχοι δεν μπόρεσαν να σκεφτούν τρόπους αυτό το γήπεδο να είναι γεμάτο με εκδηλώσεις αθλητικές.
Ένα απλό παράδειγμα.
Θα έπρεπε να υπάρχει η ανάλογη πίεση τουλάχιστον οι εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων σάλας να δίνουν το παρών μία φορά  το χρόνο για να μην πάω πιο πέρα για διοργανώσεις παίδων και εφηβικού αγοριών και κοριτσιών σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Η χ΄ρονια δικαιολογία -καραμέλα ότι δεν υπάρχουν λεφτά  δεν μου λέει τίποτα.
Τώρα υπάρχει δικαιολογία πριν φάνηκε ότι δεν έστεκε. Γιατί με λίγα λόγια η αξιοποίηση του γηπέδου αυτού  θα λειτουργούσε ως ατμομηχανή για την προβολή της ίδιας της πόλης. Αυτή ήταν η σκέψη του Φ.Α   και κάπως έτσι έβαλε μπροστά το άλογο από το κάρο με την διοργάνωση των γιορτών παλιάς πόλης την αναβάθμιση των εκδηλώσεων της αποκριάς τις γιορτές νεολαίας κλπ.
Όλα τα παραπάνω δείτε πως λειτουργούν και τι αποτέλεσμα έχουν στην τοπική κοινωνία οικονομικά πολιτισμικά. Γιατί πέρα από την οικονομική ωφέλεια και την αρπαχτή κάποιων σε επίπεδο πολιτισμού κερδίζει η πόλη και οι κάτοικοί της.
Θέλει ανθρώπους με όραμα και διάθεση . 
       Θα είναι έτοιμο το γήπεδο  και θα απολαύσουμε έστω σε μορφή προετοιμασίας την Εθνική μας ομάδα.  Προβλέπω να είναι γεμάτο και τις τρεις ημέρες.

Πηγή  φωτογραφίας.http://www.thrakisport.gr/

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με σύνθημα  "Μια ομάδα  μια οικογένεια"  η ΣΑΝΤΑ  ανακοινώσε  την διάθεση των εισητηρίων διαρκείας   για την νέα χρονιά με τιμή 10ευρώ.
Από πολύ νωρίς   η διάθεσή τους   χαρακτηριστό  της γενικής αλλαγής νοοτροποίας που επικρατεί.
Η διάθεση τους  γίνεται  στο κλειστό των Ποταμουδίων  αλλά και στο στέκι των μπασκετικών της πολής της Καβάλας το  friends cafe.
Πηγή.  http://kavala-sports.gr

Επιλογή για την ΕΘΝΙΚΗ ομάδα U16

Επιλογή  για την Εθνική ομάδα  U16  του Β Δημητρακα ( ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ).
Ο παίκτης που ξεχώρισε  στο φετινό πρωτάθλημα παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ  και δίκαια πιστεύω  επιλέχθηκε  για την 12δα  της ΕΘΝΙΚΗΣ  U16.
Πέρα από τα σωματικά του προσόντα  που τον έκαναν να ξεχωριζει  διαθέτει και πολύ καλά γνωρίσματα  σε σουτ χειρισμό  προσόντα που του δίνουν άλλο αέρα.
Πάντα τέτοια και καλή επιτυχία   στο παλικάρι.

Πηγή.www.serresbasket.g

Δηλώσεις μετά την επιτυχία



Πως γίνεται κάθε φορά που υπάρχουν επιτυχίες  δημοσιότητα φλας   όλοι να τρέχουν να κάνουν δηλώσεις να βγαίνουν φωτογραφίες   και να τονίζουν  την "δική τους τεράστια συμβολή" στις επιτυχίες.
Είναι  οι ίδιοι που στην αντίθετη περίπτωση  δεν κάνουν ούτε μία δήλωση   και κάθονται πολύ μακρυά.
Μετά τη σπουδαία επιτυχία των νέων με την κατάκτηση της πρώτης θέσης  κάτι που κατ εμέ είναι 100% επιτυχία  των ίδιων των παικτών και του προπονητή βγήκαν όλοι να τονίσουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής  λες και οι άλλοι δεν έχουν ψυχή  αλλά και την  τεράστια προσφορά τους  με το έργο που κάνουν στις υποδομές.
Και όμως μόνο έτσι δεν είναι. Αν από τις δύο ομάδες έχει λόγο και δικαίωμα για υποδομές είναι σίγουρα η αντίπαλος ομάδα της Τουρκίας που τα τελευταία χρόνια έριξε τόσο βάρος στις υποδομές που σιγά σιγά θα καθιερωθεί  ως η επόμενη δύναμη στον χώρο.
 Σας  αρέσει δεν  σας αρέσει αυτό είναι το μέλλον. Μια ματιά  στο τι γίνεται δίπλα και μια αντιπαράθεση  με την δική μας κατάσταση και θα καταλάβετε.
Τρεις συνεχείς χρονιές σε τελικό  και τις δύο προηγούμενες πρωταθλήτρια ????
Τι  δείχνει αυτό   .   Δουλειά σε βάθος   .  Και δεν υπάρχει η παράδοση που έχουμε εμείς  στον άθλημα  αλλά λόγω μεγέθους ,θέλησης  και σωστής δουλειάς  έφτασαν γρήγορα στην κορυφή.
Γιατί επιτυχία δεν είναι να παίρνεις την ευρωλίγκα  με ξένους παίκτες αλλά να κερδίζεις  στα πρωταθλήματα υποδομών νεαρών ηλικιών έτσι ώστε όταν έρθει  το πλήρωμα του χρόνου  οι μεγαλύτερες εθνικές σου να έχουν  το καλό υλικό  που θα κερδίσει με την σειρά του.
Η  Ισπανία  το έκανε πράξη εδώ και χρόνια. Έχει υποδομές  τεράστιες σε όγκο οργάνωση κλπ.
Η ΣΕΡΒΙΑ  παρ όλη την κρίση που πέρασε σαν εθνική κρατική οντότητα κρατήθηκε και συνεχίζει να παράγει παίκτες και προπονητές. Αυτό σε οικονομικούς όρους λέγεται ΑΔΗΛΟΣ ΠΟΡΟΣ   είναι κάτι σαν το δικό μας ναυτιλιακό συνάλλαγμα.
Την σκυτάλη πήρε τώρα η Τουρκία.  Μετά το παγκόσμιο στην Κων/πολη  και την δεύτερη θέση που είχε πάρει  παράλληλα με την προβολή  που είχε τότε  έκανε εκείνες τις κινήσεις  που έδειξαν ότι θέλει να γίνει δύναμη στον χώρο. Σε συνεργασία με παίκτες του  ΝΒΑ  που είναι της ΝΙΚΕ   οργάνωσε σε όλη την επικράτεια  τουρνουά εκδηλώσεις  εγκαινίασε γήπεδα με τους παίκτες αυτούς   με λίγα λόγια έκανε τα πάντα για ρίξει το βάρος στην προβολή του μπάσκετ.

Η πρώτη θέση  είναι απόρροια της δουλειά της προσπάθειας και του ταλέντου αυτών των παιδιών.
Είναι η ευκαιρία που είχαν να παίζουν σε ομάδες με υποδομή   σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με όλα τα άλλα τα παιδιά. Αυτοί που ξεχώρισαν  είναι προφανές ότι από πίσω έχουν μια τεράστια στήριξη γιατι το αξίζουν και έχουν επενδύσει πάνω τους όχι όμως η ομοσπονδία   αλλά οι ομάδες στις οποίες ανήκουν και είναι τυχαίο  ότι αυτές οι ομάδες είναι οι πρωταγωνιστές  στην χώρα μας ???
Καθόλου τυχαίο.
 Αντίθετα η ομοσπονδία  σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια  δεν κάνει τίποτα  μα τίποτα  ή για να υπάρχει και μέτρο δικαιοσύνης  το βάρος είναι στις δύο μεγάλες πόλεις ΑΘΗΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  άντε και καμιά ακόμη.  Ποια είναι η υποδομή  και το έργο  στην επαρχία.
Το ενδιαφέρον τους είναι μηδαμινό.  Τι μας τσαμπουνάνε  για ανάπτυξη και πράσινα άλογα.
Τους έκατσε  η επιτυχία των παιδιών  και ως άλλοι κηφήνες ήρθαν για μία ακόμη φορά  να πάρουν μερίδιο προβολής.
Ποιες οι πιθανότητες  να πετύχουν παιδιά που δεν ανήκουν σε μεγάλες ομάδες. Αυτά τα παιδιά όλο αυτό τον καιρό είχαν την υποστήριξη των ομάδων τους βλέπε εφηβικό κλπ.
Ένας στρατός είναι από πίσω τους κάτι που το βλέπουμε σε πανελλήνια πρωταθλήματα όταν σε αυτές τις ομάδες υπάρχουν τρεις φυσιοθεραπευτές  και λοιποί παρατρεχάμενοι και οι ομάδες της επαρχίας μοιάζουν σαν άποροι συγγενείς.
Είναι ξεκάθαρο  ότι η ζυγαριά  έχει ρίξει όλο το βάρος σε μία πλευρά και οι όποιες επιτυχίες θα έρχονται όταν οι μεγάλες ομάδες του κέντρου θα είναι γεμάτες με παίκτες που έχουν πολύ ταλέντο όπως συνέβη τώρα.
Αυτά περί υποδομών  ας τα πουλήσουν αλλού.
Τι μένει λοιπόν για να υπάρξει προκοπή.
Απλά  να καταλάβουν οι ομάδες  πως πέφτει το βάρος των αποφάσεων σε αυτές.
Και φυσικά να πάρουν  απόφαση ότι σκοπός ύπαρξής τους είναι να βγάζουν παίκτες.
Αν το κάνουν αυτό δόγμα  τότε θα προχωρήσουν αναγκαστικά σε τομές.
Εδώ στέκει και η πρόταση άρθρο        http://xanthibasket.blogspot.gr/2015/07/blog-post_30.html    για το πως θα μπορούσε να γίνουν τα παιδικά πρωταθλήματα.
Είναι σαν μαγιά κίνητρο  να καθίσουν οι ομάδες και να δούνε τι πρέπει να κάνουν  και πως  για να υπάρξει έργο. Μπορεί αυτά που προτείνω να είναι 100%  πατάτες αλλά πιστεύω ότι αν μπούνε σε λογική διαβούλευσης  και κριτικής  αυτόματα αυτό σημαίνει απόρριψη  αλλά και ανάγκη κατάθεσης νέων προτάσεων.  Είδατε είναι μια αλληλουχία σκέψεων ενεργειών που οδηγεί  σε λήψη αποφάσεων.

Στην συνέχεια  η βαρυσήμαντη δήλωση της ΕΟΚ  για το μερίδιο που της αναλογεί  στην επιτυχία
των παιδιών.




ΠΗΓΗ.http://tsiotras.blogspot.gr

Τεράστια, αλλά και προϊόν των αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΟΚ, χαρακτήρισε την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στον Βόλο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.




Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με δηλώσεις του στο Arena FM 89.4, τόνισε πως το μέλλον ανήκει στους «χρυσούς» Έφηβους, που μακάρι να καταφέρουν να κερδίσουν μετάλλια και με τη «μεγάλη» Εθνική. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στον Βόλο: «Αυτή η επιτυχία ανήκει στα παιδιά και στους προπονητές τους. Όταν κερδίζαμε το 1987 το Ευρωμπάσκετ οι γονείς αυτών των παιδιών ακόμα δεν… γνωρίζονταν! Άρα, είναι μια άμεση συνέχεια της δουλειάς που ξεκίνησε τότε, με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας και αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, που είναι πολύ μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Τουρκία, την οποία κερδίσαμε, είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας».
Για το μέλλον των παιδιών: «Είναι μπροστά τους, αλλά ξέρουν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και εύχομαι να τους δω κάποια στιγμή να κερδίζουν και τίτλους με την Εθνική Ανδρών».
Για την ανδρική ομάδα, που ετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ: «Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, που όλοι όσοι προσκλήθηκαν είναι παρόντες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εθνική μας ομάδα, που πιστεύω ότι θα τα πάει καλά στο Ευρωμπάσκετ, αφού όλοι οι παίκτες είναι σε άριστη κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα έχουμε μια πλήρη εθνική ομάδα, χωρίς απουσίες».
Για τη βοήθεια από την Πολιτεία: «Κάνουν λάθη οι πολιτικοί και όλα σε βάρος του ελληνικού Αθλητισμού. Τώρα, ανακοίνωσαν νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Αθλητισμό, αλλά σε αυτή δεν συμμετέχουν οι άνθρωποι του Αθλητισμού. Τι να μας πουν οι δικηγόροι; Πού ξέρουν τα προβλήματα του χώρου, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν πολύ πιο σωστά όσοι ασχολούνται καθημερινά με τον Αθλητισμό και μόνο αυτοί. Πάλι θα αποτύχουν στο σχεδιασμό…».

Για το μετάλλιο που έδωσε στον Αχιλλέα Μπέο: «Ήταν το δικό μου και το χάρισα στο δήμαρχο Βόλου. Ανεξάρτητα με όσα πιστεύει ο καθένας για τον Μπέο, είναι ο δήμαρχος της πόλης που φιλοξένησε άριστα το τουρνουά κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα από όλα στους φιλάθλους, η συμπαράσταση των οποίων ήταν συγκλονιστική, αλλά και σε όλους τους φορείς που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Προβληματισμοί ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ.

Προβληματισμένοι οι άνθρωποι της ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ  για τον τρόπο διεξαγωγής  του πρωταθλήματος ανδρών.
Αυτό γράφει το    serresbasket.gr .

Διαβάστε.
http://www.serresbasket.gr/2015/08/blog-post_3.html#more

Δεν μπόρεσα να καταλάβω τον προβληματισμό τους αν και γράφουν ότι στόχος τους είναι να μην "κάψουν"  τους νέους αθλητές τους που είναι κατά κύριο λόγο το ρόστερ της ομάδας.
Παίκτες που είναι παράλληλα και στην εφηβική ομάδα και είναι σε ηλικία εξετάσεων  .Αν κατάλαβα καλά σε διαφορετική μορφή διεξαγωγής  του πρωταθλήματος οι νέοι παίκτες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ?? 
 Και πως προκύπτει αυτό .........Μήπως δεν θα δώσουν και πάλι εξετάσεις μήπως δεν θα έχουν βαρύ και φορτωμένο πρόγραμμα με τα φροντιστήρια ??
Με τον νέο τρόπο ίσως να δώσουν περισσότερα παιχνίδια κάτι που είναι ζητούμενο για όλες τις ομάδες  . Να παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια .
Αν αυτό είναι πρόβλημα  κάτι δεν γίνεται καλά .
Δεν μπορώ να βγάλω περισσότερα συμπεράσματα και θα παρακαλούσα  κάποιον εκπρόσωπο της ομάδας να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.


Προβληματισμός στην Ηράκλεια

Οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος στους άνδρες προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους της Ηράκλειας.

Το ρόστερ των «κόκκινων» απαρτίζεται σε υψηλό ποσοστό από νεαρούς αθλητές, οι οποίοι παίζουν και στην εφηβική ομάδα έχοντας βεβαρυμένες αγωνιστικές, αλλά και σχολικές υποχρεώσεις.
Ο Νίκος Βάκας δεν επιθυμεί επ' ουδενί λόγω να «κάψει» τους παίκτες του. Αντιθέτως ο προπονητής της Ηράκλειας θέλει να προστατεύσει τους καλαθοσφαιριστές του για να κυλήσει ομαλά η νέα χρονιά.
Επίσης, οι «κόκκινοι» είναι σε αναζήτηση προπονητή για τις ακαδημίες. Η Ηράκλεια είχε συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Σπυρίδη να έχει ενεργό ρόλο στα τμήματα υποδομής, αλλά η πρόσληψη του Σερραίου τεχνικού στον Άρη μπέρδεψε τα πράγματα.
- See more at: http://www.serresbasket.gr/2015/08/blog-post_3.html#more
Προβληματισμός στην Ηράκλεια

Οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος στους άνδρες προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους της Ηράκλειας.

Το ρόστερ των «κόκκινων» απαρτίζεται σε υψηλό ποσοστό από νεαρούς αθλητές, οι οποίοι παίζουν και στην εφηβική ομάδα έχοντας βεβαρυμένες αγωνιστικές, αλλά και σχολικές υποχρεώσεις.
Ο Νίκος Βάκας δεν επιθυμεί επ' ουδενί λόγω να «κάψει» τους παίκτες του. Αντιθέτως ο προπονητής της Ηράκλειας θέλει να προστατεύσει τους καλαθοσφαιριστές του για να κυλήσει ομαλά η νέα χρονιά.
Επίσης, οι «κόκκινοι» είναι σε αναζήτηση προπονητή για τις ακαδημίες. Η Ηράκλεια είχε συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Σπυρίδη να έχει ενεργό ρόλο στα τμήματα υποδομής, αλλά η πρόσληψη του Σερραίου τεχνικού στον Άρη μπέρδεψε τα πράγματα.
- See more at: http://www.serresbasket.gr/2015/08/blog-post_3.html#more