Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

5η η ΑΣΠΙΔΑ πρώτος σκόρερ ο Βαλάντης Κουρτίδης


Ο Ε.Ρεντζιάς δίνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στον παίκτη της ΑΣΠΙΔΑΣ Βαλάντη Κουρτίδη.
Πρωταθλήτρια η ΑΚΑΔΗΜΊΑ στην πέμπτη θέση η ΑΣΠΙΔΑ. Σπουδαία εμπειρεία για παίκτες προπονητές γονείς και παρατρεχέμενους.

φωτο  ΕΔΩ 
Πηγή. http://tsiotras.blogspot.gr

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 01/07/2016

Κέρδισε μεν ο ΑΡΗΣ  την ΑΚΑΔΗΜΙΑ  αλλά μόνο με τρεις πόντους διαφορά ενώ χρειαζόταν 6 για να γίνει αυτός πρωταθλητής. Τώρα περιμένει ένα στραβοπάτημα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σήμερα αύριο αρκετά δύσκολο έως απίθανο γιατί η τελευταία παίζει σήμερα με ΟΦΗ  την πιο αδύναμη ομάδα  και αύριο με την ΑΣΠΙΔΑ.
Η ΑΣΠΙΔΑ  προσπάθησε με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ  αλλά η ομάδα της ΑΘΗΝΑΣ ήταν καλύτερη και πήρε την νίκη και σίγουρα την τέταρτη θέση ενώ το ΣΑΒΒΑΤΟ θα κριθεί  η τρίτη θέση στο παιχνίδι  με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ.
Η ΑΣΠΙΔΑ  σήμερα στις 4,00μμ  αντιμετωπίζει τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ  και θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση οι μικροί για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα των ΠΑΤΡΩΝ όπως και οι υπόλοιπες πλην ΟΦΗ και  ΑΣΠΙΔΑΣ  έχουν καλό και πλούσιο υλικό από την δυνατότητα μεταγραφών που έχουν ή καλύτερα επιλογής από την περιοχή τους. Αντίθετα οι δύο ακαδημίες που προανέφερα στηρίζονται στις δικές δυνάμεις και αυτό δίνει ακόμη περισσότερη αίγλη στην προσπάθειά τους.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 01/07/2016

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
 
ΑΣΠΙΔΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΟΦΗ


02/07/2016

ΟΦΗ -ΑΡΗΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΑΣΠΙΔΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ 

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΣΠΙΔΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Βαρειά ήττα από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ για την ΑΣΠΙΔΑ με 76-43.

Μίνι συνέντευξη Χ.ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ

 Λίγο πριν το τρίτο παιχνίδι της ΑΣΠΙΔΑΣ με αντίπαλο τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ 03,00μμ   μια μικρή κουβέντα με τον προπονητή της για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.



xanthbasket Αν έλεγα ότι κάνατε συντήρηση δυνάμεων με τον ΑΡΗ έχει λογική ???

Χ.ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ
Σίγουρα ο ΑΡΗΣ είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά παρόλο που έχασε από τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ με ένα πόντο διαφορά. Σήμερα  παίζουν ΑΚΑΔΗΜΙΑ -ΑΡΗΣ και θα κριθεί η πρώτη θέση. Εμείς ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο . Στο δεύτερο ο ΑΡΗΣ πάτησε το γκάζι και έφυγε με 18 πόντους. Προσπαθήσαμε να το μαζέψουμε  στο δεύτερο μέρος φτάσαμε έως και πόντους τη διαφορά αλλά μέχρι εκεί.

xanthbasketΥπάρχει διαφορά σε υλικό ? Περισσότερες επιλογές στον πάγκο του ΑΡΗ ?

Χ.Β Υπάρχει και διαφορά ποιότητας και ποσότητας. Έχει απίστευτο υλικό και μην ξεχνάμε έχει δύο παίκτες εθνικής ο  ΑΡΗΣ.

xanthbasket Σήμερα με ΠΑΝΙΩΝΙΟ και πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι.

Χ.Β Πιστεύω ότι σήμερα εάν είμαστε καλοί μπορούμε να κοντράρουμε τον αντίπαλο. Αν συμβεί αυτό τότε θα πω ότι θα κριθεί και η τέταρτη θέση.

xanthbasket  Δηλαδή ποια σειρά τερματισμού βλέπεις.

Χ.Β Άσχετα με το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΡΗΣ  πιστεύω ότι η πρώτη έχει καλύτερη ομάδα . Ο ΑΡΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  είναι σαν την μύγα μες το γάλα.
Κάνει την διαφορά. Βλέπω πρώτη την ΑΚΑΔΗΜΙΑ . Αν κερδίσει φυσικά σήμερα . Αν κερδίσει ο ΑΡΗΣ με συν 7 περνάει πρώτος με δεύτερη την ΑΚΑΔΗΜΙΑ και τρίτη την ομάδα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Και όπως σου είπα εμείς και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  θα παλέψουμε για την τέταρτη θέση.

xanthbasketΤο κλίμα στην ομάδα??

Χ.Β  Φανταστικό . Τα παιδιά το ζούνε κάθε ώρα και στιγμή και το απολαμβάνουν. Κάθε λεπτό αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας είναι μοναδικό γι αυτούς.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 30/06/2016

Ένα δημοσίευμα  σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας και συγκεκριμένα κάνει λόγο για μεταγραφή του Δ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ  στην ΕΝΩΣΗ Κ.
Αν αυτό είναι σωστό έχουμε την δεύτερη ουσιαστικά μεταγραφή μετά τον Γ.ΜΑΝΑΚΑ στην ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ που θα αγωνίζεται στην Α2  αλλά ταυτόχρονα και μια αποδυνάμωση  του έμψυχου υλικού  του ΑΣΤΕΡΑ.
Τον Χάρη ΔΑΤΣΗ  απέκτησε η ΣΑΝΤΑ  . Φοιτητής  στην ΞΑΝΘΗ  ο Χάρης ένα εξαιρετικό παιδί που αγωνίσθηκε στην εφηβική ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ   την χρονιά 13-14   .Την επόμενη 14-15 δόθηκε δανεικός στον συμπολίτη ΑΡΙΩΝΑ  και επέστρεψε στην ΑΣΠΙΔΑ την χρονιά  15-16 που αγωνίσθηκε κατά κύριο λόγο στον θεσμό του κυπέλλου με μικρή συμμετοχή  στην κανονική  της ΓΈθνικής.  Προορίζεται  για τις θέσεις 1-2  όπου μαζί με τον ΔΑΤΣΗ  θα είναι οι οργανωτές της ομάδας. Μένει ανοιχτό το πρόβλημα των ψηλών μετά την αποχώρηση πολλών και η στασιμότητα στο θέμα του ΚΟΥΜΛΕΛΗ.
 Στα ανταλλάγματα  για την μεταγραφή του ΧΑΡΙΖΑΝΗ  στον ΑΣΤΕΡΑ  ήταν και η απόκτηση του ΣΑΜΑΡΑ  από την ΣΑΝΤΑ. Αυτό έκλεισε και έτσι ο παίκτης θα αγωνίζεται και την νέα χρονιά 16-17  στην ΣΑΝΤΑ  μετά και την πολύ καλή παρουσία μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Ένας ακόμη παίκτης της ΑΣΠΙΔΑΣ  ο  Γιώργος Παλάκης θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ .
Η περίπτωση του Γιώργου είναι κάπως περίεργη.
Παίκτης με πολλά σωματική προσόντα και καλό σουτ είχε χρόνο συμμετοχής κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μετράει τρεις χρονιές στην ΑΣΠΙΔΑ από την εποχή  της ανόδου στο Α΄ τοπικό. Η νέα σαιζόν θα τον βρει στην ΑΕΚ  που είχε ένα πρόβλημα με τους ψηλούς. Φαντάζομαι εκεί ο Γιώργος θα πάρει τον χρόνο που του αναλογεί για να δείξει ότι μπορεί να αποτελεί λύση  μέσα στην ρακέτα για την ομάδα του .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΔΗΜ (Προπονητής ΑΣΠΙΔΑ)

Με την ολοκλήρωση των αγωιστικών υποχρεώσεων ο προπονητής  των γυναικείων τμημάτων της ΑΣΠΙΔΑΣ που για μια άλλη χρονιά μεγάλωσε την συλογή του σε τρόπαια και διακρίσεις (άνοδος Α2 , πρωταθλήτριες νενανίδων.2η θέση κορασίδες) έστειλε ευχαριστήρια επιστολή σε όλα τα ΜΜΕ που στήριξαν με τον τρόπο τους τα τμήματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 
Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 Άλλο ένα θετικό μάθημα έφτασε στο τέλος του υπέρ της ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ . Υλοποιήθηκε ο στόχος μας! Όμορφο μπάσκετ!!!!!! Μπράβο οικογένεια το πάθος η θέληση ο εγωισμός , η χαρά , λύπη , η στεναχώρια , η ένταση , το ξέσπασμα , η κούραση , ο ανταγωνισμός , η συνεργασία , η αδρεναλίνη , το ξεφάντωμα , τα όνειρα , οι στόχοι , το άγχος , η υπομονή , ο πόνος , η ανταμοιβή , οι προσδοκίες , η αντιπαλότητα , το χαμόγελο , το δάκρυ , ο θόρυβος , oı κραυγές , η ελευθερία , η πίεση , το αποτέλεσμα , ο φόβος , η αυτοπεποίθηση , η εμπιστοσύνη η αδελφότητα , η εχθρότητα...Τόσες λέξεις που παρουσιάζουν μία και μόνο........ αυτό που νοιώθουμε για την ομάδα μας!! Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι το λιγότερο που μπορείς να πεις για αυτή την ομάδα . Η προσπάθεια που κατέβαλαν στους αγώνες μπαράζ ανόδου για τη Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών ήταν πραγματικά τεράστια και δεν περιγράφεται με λόγια . ΑΞΙΕΣ . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Αντώνογλου Λένα , Κάραλίδου Σταυρούλα , Καραλίδου Βίκη , Παπαδοπούλου Μαρία , Καραλή Δήμητρα ,Καρακώστα Ευγενία , Σουλιώτη Στέλλα , Σαμαρά Μαρία , Γκιρκίζα Μυρτώ , Μαμαλίγκατζη Μαρία , Μεχμέτ Ουστά Ντιλάρα , Χαλκίδου Ειρήνη , Κουτρουβέλη Κωνσταντίνα . 
Επίσης ευχαριστώ τα κορίτσια που συμμετείχαν στις προπονήσεις άλλα και σε κάποιους αγώνες του γυναικείου και βοηθούσαν με τον τρόπο τους: Παπαευαγγέλου Βάσω , Μπαλαφούτη Άννα , Λαζαρίδου Βάλια ,Παπαϊωάννου Ειρήνη , Σαρβάνη Κατερίνα , Πολυσίου Μαρία ,Τσιμπιδου Χριστίνα, Αραμπατζή Ευαγγελία , Αραμπατζή Ζωή , Βουδούρη Έλενα ,Αχμετογλού Γκιοζδέ , Μπονόβα Μαρία , Χατζηχαλήλ Ιλαϊδα , Εμβέρ Σουλεϊμαν Ραζιέ , Αντικουλάνη Σταυριάννα , Χειμαριώτη Αλεξάνδρα , Μοϋσενκου Άννα , Ιμπραχήμογλου Τσαγλά , Δημαρχοπούλου Μαριάννα , Παυλάκη Γεωργία , Πετρίδου Ελίνα .
Τους συναδέλφους μου προπονητές στο σύλλογο Παναγιωτόπουλο Δημήτρη , Ιωαννίδη Κώστα , Βαχαρίδη Χρήστο , Σουλώτη Γρηγόρη , Κωτάκη Γιώργο, Καζαρτζίδη Αντώνη που ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ . Τους ανθρώπους της διοίκησης Καλτσογιάννη Δημοσθένη , Ραφτόπουλο Πέτρο , Παπατσαρούχα Χριστόφορο και Κοτζαμπάση Γιώργο , τον μεγάλο και φοβερό φροντιστή της ομάδας Κερασίδη Νίκο και φυσικά Τον Σύνδεσμο Φίλων Ασπίδας Θεσσαλονίκης «ΑΣΠΙΔΙΣΤΕΣ» .
Στα Μ.Μ.Ε. – Στıς εφημερίδες Ξάνθη sport ( Γιαλαμίδης Κώστας) Εμπρός (Καλτέκης Δημήτρης) , Τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ 3 ( Τραπεζανίδη Γεώργο ) , Κανάλι 6 (Αμποβιανίδης Νεκτάριος) Xanthi Channel ( Τσιλιγγιρίδη Γιάννη ) , Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης(Αμποβιανίδης Νεκτάριος) , ιστοσελίδες ΞάνθηSports ( Γιαλαμίδη Κώστα ) Thrakisports (Αμποβιανίδης Νεκτάριος , Παπαδόπουλος Γιάννης ), ,Xanthibasket (Χατζηαντωνίου Δημήτρης ) , Tsiotrasblog ( Τσιότρας Βασίλης) Weplayball , Sportshero (Θεοδοσιάδη Σάκη) , Grspotakia (Κούλιο Τόλη ) .
Δεν θα μπορούσα βέβαια να παραλείψω και να μην ευχαριστήσω τıς αθλήτριες του συλλόγου που είναι φοιτήτριες στην Θεσσαλονίκη φυσικά τους γονείς , φίλους που είτε βρέθηκαν στο γήπεδο είτε ήταν μακριά μας άλλα βοήθησαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια της ομάδας ( Πασιούδη Χαρά , Πλουμπή Αθηνά , Γαβριηλίδου Λίνα , Παπαϊώαννου Ειρήνη , Δήμα Σωκράτη , Γεωργίου Βίκυ , Καραβασίλη Ελένη , Σταϊκοπούλου Τάνια , Κωσταντινίδου Αγγελική , Κουφογιάννη Ηρώ , Δοβρίδου Ελένη , Γκότση Γεωργία , Σωτηριάδου Μαρία , οικογένεια Μαμαλίγκατζη , οικογένεια Καραλή (Μαζί με τον μικρότερο φίλαθλο ) , οικογένεια Σουλιώτη , οικογένεια Κουτρουβέλη , οικογένεια Μανιά , οικογένεια Μπαζάκα , οικογένεια Σαμαρά ( Ευχαριστούμε για τα ροδάκινα ) , και όλους τους γονείς και φίλους παρότι δεν ήταν δίπλα μας στο γήπεδο είχαμε την ψυχολογική τους στήριξη από όπου και αν βρισκόντουσαν . Όλους τους ανθρώπους που είτε με τηλέφωνο είτε με μήνυμα μας έδωσαν συγχαρητήρια και μας ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία . Aν ξέχασα κάποιους συγνώμη . 
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στην οικογένεια μου για την υπομονή και την κατανόηση που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια .
Για το τέλος αφήνω τα δυσάρεστα με τους τραυματισμούς των αθλήτριών μας Καραλίδου Βίκυ και Χαλκίδου Ειρήνη , τις εύχομαι ταχεία ανάρρωση , οι συμπαίκτριες της παίξανε και για αυτές και τις δώσανε μεγάλη χαρά . Κορίτσια τα δύσκολα ξεκινάνε από εδώ και πέρα . Ας το χαρούμε !!!! μετά θα πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις για την συνέχεια . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΩΝ 1-2 η ΑΣΠΙΔΑ

Την πρώτη μέρα η ΑΣΠΙΔΑ κέρδισε την ομάδα του ΟΦΗ  με 68-50 παίζοντας καλό μπάσκετ .

Σχολιασμός  από το σαιτ της ομάδας.

"Στη 1η ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στα Τρίκαλα η ομάδα μας κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον Ο.Φ.Η φτάνοντας σε μια άνετη νίκη. Από την αρχή του αγώνα οι παίκτες μας δείχνοντας την απαραίτητη συγκέντρωση και το πάθος που απαιτούνταν, πήρε κεφάλι στο σκορ και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ. Η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε μέχρι και τους 25 πόντους. Κορυφαίοι για την ομάδα μας οι Κουρτίδης(27 πόντοι,21 ριμπάουντ ), Πατσής(16 ποντοι) και Ντεμάι(13 πόντοι)"
 

Δεκάλεπτα: 19-11, 41-21, 57-31, 68-50
Διαιτητές Τζιοπάνος-Καρπάνος
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Βαχαρίδης): Τσέκης 4, Αρβανιτάκης 6, Σμυρλόγλου, Κυβρακίδης, Καρανικολίδης, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι 13, Ναλμπάντης, Πάτσης 16(1), Κουρτίδης 27(2), Τσουράπας, Παυλάκης 2.

 ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΗΣ 49-74

Ο Αρης με πολύ καλή απόδοση στην άμυνα κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα πεντέμισι λεπτά με 2-9. Η διαφορά έφθασε σε διψήφιο νούμερο (3-13) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, όμως η Ασπίδα κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 13-18. Οι «κίτρινοι» ξαναπήραν προβάδισμα μεγαλύτερο των δέκα πόντων, ενώ στο 18ο λεπτό έφθασε τους 20 (18-38). Το πλεονέκτημα για τους Θεσσαλονικείς παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και έτσι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.  
Δεκάλεπτα: 7-15, 20-38, 37-55, 49-74
Διαιτητές: Ζαχαρής-Τσολάκος
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Βαχαρίδης): Τσέκης 2, Αρβανιτάκης 2, Σμυρλόγλου, Κυβρακίδης, Καρανικολίδης, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι 7(1), Ναλμπάντης, Πάτσης 9(1), Κουρτίδης 21(2), Τσουράπας 5, Παυλάκης 3(1).
ΑΡΗΣ (Τσάικος): Ιγγλέζος 3(1), Τρετιάκοβ 7, Κογκαλίδης 7, Καλαϊτζίδης 14(1), Λύσσελης 2, Κομνιανίδης, Χατζόπουλος 8, Ζούντσας 4, Αλτίνης 17(3), Γκούθας 1, Σιδηροηλίας 7(1), Γουναρόπουλος 4.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΚΟΥΠΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΔΩ

ΠΗΓΗ.http://www.serraikanea.gr

ΟΔΚΕ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016



ΙΟΥΝΙΟΣ 2016


1. Ενώ η μπάλα είναι στην καθοδική της πορεία σε σουτ για καλάθι, ο Α2 (επιτιθέμενος) διαπράττει παράβαση παρεμβολής στη διάρκεια του σουτ και η μπάλα μπαίνει στο καλάθι. Η επαναφορά που προκύπτει για την ομάδα Β θα εκτελεστεί από την προέκταση της γραμμής των ελευθέρων βολών;
 ΝΑΙ (Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης 2014, άρθρο 31.3.1)
 Εάν η παράβαση διαπραχθεί από επιτιθέμενο παίκτη, κανένας πόντος δεν κατακυρώνεται. Η μπάλα χορηγείται στους αντιπάλους για επαναφορά από την προέκταση της γραμμής των ελευθέρων βολών, εκτός και αν κάτι διαφορετικό αναφέρει ο κανονισμός.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ .......28/06/2016


ΚΑΡΑΜΠΕΚΗΣ στην ΑΕΚ ( όπως λέγαμε ΣΑΡΑΦΗΣ στα ΤΡΙΚΑΛΑ )  αλλά και φυγή ΣΗΜΑΚΗ από αυτήν. 
Λέγεται ότι θα πάει  στον ΓΑΣ  που  καίγεται για παίκτες. Υπάρχει εκνευρισμός από τους παλιούς  για την αποτυχία συνένωσης ΑΕΚ ΓΑΣ. Αυτοί  έβλεπαν πολύ μπρστά .
Από τον ΑΡΙΩΝΑ  στην ΑΕΚ  ο ΛΙΒΗΣΙΑΝΌΣ.
Αύριο 29/06/2016  ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ γιορτάζει η πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ .
Ας τους φωτίσουν λίγο εκεί πέρα.
Έκλεισε  στην ΕΝΩΣΗ  και επίσημα ο Γ. ΜΑΝΑΚΑΣ και έχει μπροστά του άλλη μία ευκαιρία και ξέρει να κάνει υπομονή και να αρπάζει την κάθε ευκαιρία ο Γιώργος. Το απόδειξε  στην προηγούμενή του ομάδα παροπλισμένος ένα γύρο .Και για  κλείνουμε κάποια θέματα ο μικρός είναι αποτέλεσμα πρώτα της δικής του θέλησης και προσπάθειας και μετά των υπολοίπων. Κάποιοι αστικοί μύθοι πως μόνο μερικοί κάνουν καλή προπόνηση πρέπει να ξεπέσουν. Ασφαλώς γίνεται πολύ καλή δουλειά  από τον Σ.Κ  και πρέπει να αναγνωρισθεί η τεράστιά του προσφορά αλλά  υπάρχουν και  πολλοί νέοι προπονητές με πολύ όρεξη και γνώσεις που αν πάρουν τις ευκαιρίες κάνουν θαύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο προπονητής της παιδικής  ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ  Χ.ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ ο Λ.ΜΑΓΙΑΝΝΗΣ ο  Α . ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  και πολλοί άλλοι νέοι   προπονητές.
Δώστε μια καλή αμοιβή  στους νέους και την ευκαιρία και θα δείτε αποτελέσματα κύριοι.....................
Και επίσημα οι ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ και  ΣΟΥΛΙΔΗΣ  από την ΣΑΝΤΑ  στην ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ.
Για τον δεύτερο όλα έγιναν την τελευταία στιγμή με αμοιβαία ανταλλαγή παίκτη.
Για τον πρώτο ήταν γνωστό  εδώ και καιρό ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναπαίξει στην ΣΑΝΤΑ άσχετα εάν τον υπολόγιζαν (ως βασικό 4αρι) και ήταν σε συζητήσεις με αρκετές ομάδες μεταξύ αυτών και ο Απόλλων Δράμας. Κατέληξε για τον ΑΣΤΕΡΑ αλλά παρουσιάσθηκε πρόβλημα με την άρνηση της ΣΑΝΤΑ να τον παραχωρήσει. Κάπου εκεί έγινε ένα παζάρι και αμοιβαία ανταλλαγή του με τον ΣΑΜΑΡΑ  (ανήκει  στον ΑΣΤΕΡΑ) που δήλωσε ότι δεν θέλει επιστροφή στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του αλλά να συνεχίσει κάτω από την καθοδήγηση του Καμαράκη στην ΣΑΝΤΑ.
Έμεινε και ο Αθανασιάδης (οι πιθανότητες να πάει στην ΕΝΩΣΗ ήταν ούτε 1%) ήρθαν κάποιοι έφηβοι από την ΕΝΩΣΗ  έφυγε Λ.Παπαδόπουλος ενώ υπάρχει ανοιχτό το θέμα μεταγραφής (ελεύθερος) ενός ακόμη πρώην παίκτη της ΣΑΝΤΑ.
Με λίγα λόγια μια σχετικά καλή ενδυνάμωση του ΑΣΤΕΡΑ  που όμως έχει να λύσει το πρόβλημα στην ρακέτα ελλείψει ψηλών (κάτι που είχε και στο τοπικό πρωτάθλημα) αλλά σε παίκτες περιφερειακούς έχει πολύ καλό υλικό.
Από  την άλλη μια πλήρης αποδυνάμωση της ΣΑΝΤΑ και έμειναν πολύ νέα παιδιά  με όρεξη όμως για δουλειά και διακρίσεις. Εκεί που ίσως να είχε από τους καλύτερους πάγκους η ΣΑΝΤΑ την προηγούμενη χρονιά με ένα δύο παίκτες σε κάθε θέση (17 παίκτες στις αρχικές προπονήσεις) κατέληξε να έχει πρόβλημα συμπλήρωσης του ρόστερ της.
Ο  ΓΣΕ  δείχνει τις προθέσεις του. Θέλει άνοδο και μόνο άνοδο. Με  το υλικό που έχει εκτός του ότι θα είναι εκ των πρωταγωνιστών  θα αναβαθμίσει και το τοπικό πρωτάθλημα δίνοντάς του γεύση από Εθνική. Αν αναλογισθούμε και τις μεταγραφές του Απόλλωνα Δράμας που θέλει και αυτός την άνοδο την δυναμική του Πανσερραικού την  ωρίμανση του ΑΡΙΩΝΑ αλλά και την σταθερότητα της ΘΥΕΛΛΑΣ   ,ΑΙΑΝΤΑ και ΦΙΛΙΑΣ  η νέα χρονιά στο τοπικό θα είναι πολύ δυνατή.Στα κληρώσει και τις κατατάξεις των ομίλων θα υπάρξει ένα θέμα.
 Φαίνεται ότι φέτος ο πρώτος όμιλος θα είναι ο πιο δυνατός. Οι τρεις μέχρι τώρα διεκδικητές
ΓΣΕ .ΑΠΟΛΛΩΝ και ΣΕΡΡΕΣ θα είναι μαζί.

ΟΥ ΟΥ ΟΥ εξω οι ρουφιάνοι από την Β.Φ.Λ

Άσχετο με το μπάσκετ της Καβάλας αλλά ότι έχει να κάνει με την κοινωνία μιας περιοχής έχει σίγουρα αντίκτυπο τεράστιο θα έλεγα στην καθημερινότητα όλων μας.
Εργαζόμενοι-νυν απολυμένοι της ΒΦΛ μπροστά από το πάρκινγκ της νομαρχίας μπλόκαραν τρία λεωφορεία που προφανώς είχαν "αντικαταστάτες" τους . Και το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν
"Ου ου ου έξω οι ρουφιάνοι από την Β.Φ.Λ" .
Σχεδόν επτά κλειστά χρόνια εργάζομαι στην πόλη της Καβάλας και πέρα από τον καθαρά μπασκετικό χώρο βιώνω τα προβλήματα επιβίωσης κάθε κοινωνικής τάξης. Μια πόλη που βλέπει να χάνει (όχι πως είναι άμοιρη ευθυνών όλοι) τις κινητήριες παραγωγικές μονάδεςς του νομού.Και μιλάμε για την τελευταία παραγωγική μονάδα λιπασμάτων στην χώρα. Φαίνεται ότι η μεταπρατική αντίληψη πολλών χρόνων (το εμπόριο δίνει γρήγορα κέρδη και περισσότερα άρα περισσότερες μίζες) της ηγεσίας του τόπου και της αστικής της τάξης δεν χρειάζονται μονάδες παραγωγής. Η εισαγωγή είναι καλύτερη αποδοτικότερη σε όλα. 


Αυτό το ταπεινό μπάσκετ είναι πάντα στο πλευρό όλων όσων παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους σε μια κοινωνία -οικονομία καζίνο που μοναδικό κριτήριο έχει τους αριθμούς και τα κέρδη.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Τουλάχιστον για αυτό το σαιτ ήταν γνωστό πως θα πήγαινε στην ΑΕΚ  εδώ και τρεις εβδομάδες ο Δημητρής Καραμπέκης.
 Ακουστηκαν πολλά έγιναν πολλές προτάσεις μέχρι και από την ΈΝΩΣΗ .
Τελικά  ο Δ.Κ παρέμεινε στην πόλη της Κομοτηνής αλλάζοντας ομάδα.
Δεν έμεινε στον ΓΑΣ  γιατί το όλο σκηνικό με την ένωση και την τελική κατάληξη έδειξε την κακή κατάσταση που επικρατεί στην ιστορική ομάδα της πόλης. Αντίθετα η ΑΕΚ  δείχνει να ξέρει που  βαδίζει . Χαρακτηριστικό  είναι πως θα μπορούσε να έχει το παίκτη στις τάξεις της από την προηγούμενη χρονιά τάζοντάς του πολλά ..... Επιλογή της είναι να μπορεί να δίνει όσα υπόσχεται και φαίνεται ότι μέχρι στιγμής είναι φερέγγυα  στις υποσχέσεις της.
Καλή χρονιά στο αγαπημένο παιδί του σαιτ και σκέφτομαι τον Μιχάλη που θα κάνει πάλι πολλά χιλιόμετρα........................

Στον δρόμο για τα ΤΡΙΚΑΛΑ....

Την στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον  προπονητή της παιδικής ομάδας  της ΑΣΠΙΔΑΣ 
Χ.Βαχαρίδη η αποστολή  ήταν λίγο έξω από την πόλη της Καβάλας. Η προσπάθεια για μια
 on the road συνέντευξη έπεσε στο κενό!!!!!!!   γιατί η αποστολή βιαζόταν  να φτάσει  στον προορισμό της να ξεκουρασθεί για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη της νίκη αύριο στις 06,00μμ.
Όλο αυτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα προπονητές και παίκτες δούλεψαν πολύ σκληρά  με αντίπαλο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά η όρεξη και το πάθος  νίκησαν όλες τις δυσκολίες.
Στο  σημείο που έφτασαν  μόνο κερδισμένοι είναι.
 Είναι κοινότυπο να λέμε τα ίδια αλλά για τις επαρχιακές ομάδες που δεν κάνουν "Παιδομάζωμα"  και μόνο η συμμετοχή  σε πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι συνταρακτικό γεγονός. Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες μας καταφέρνουν να μας εκπροσωπούν επάξια  σε κάθε μορφή πανελληνίου πρωταθλήματος είτε είναι η ΕΝΩΣΗ Καβάλας οι ΤΙΤΑΝΕΣ ο ΑΡΙΩΝΑΣ είτε η ΑΣΠΙΔΑ. Σημασία έχει πως τελικά υπάρχει καλό και πλούσιο υλικό που θέλει απλά μεγαλύτερης προσοχής  και στήριξης.
Πίστευα και πιστεύω ότι σκοπός των ακαδημιών της περιοχής μας είναι να παράγουν παίκτες και όχι να έχουν ομάδες στις μεγάλες κατηγορίες με παίκτες έμπειρους 35 φεύγα......

Η επιτυχία είναι δεδομένη για την παιδική ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ  έτσι κι αλλιώς απλά δεν ξέρουμε το μέγεθος και το ύψος της.
Εκεί στρέφονται οι ευχές να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.


Υ.Γ ζητείται χορηγός να πληρώσει την διαδρομή ΞΑΝΘΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ . Για την διαμονή βολεύομαι και σε παγκάκι αλλά για το φαγητό μπαίνουν όροι. Ο πρωτος πλειοψηφών  θα έχει άπλετη προβολή  ........

3/3 ΓΑΛΑΤΣΙ

Από το σαιτ.http://www.serraikanea.gr/athlitika/item/46379-serraioi-sto-tournoua-basket-3x3-pou-pragmatopoieitai-stis-olympiakes-egkatastaseis-galatsiou-fotografies.html


Σε ακομη ενα 3χ3 η Σερραικη παρουσια ειναι αισθητη. Στο Τουρνουα αυτου του Σαββατοκυριακου το οποιο πραγματοποιει ο ΠΣΑΚ και η ΕΟΚ στις Ολυμπιακες εγκαταστάσεις Γαλατσιου υπευθυνος αγωνων ειναι ο προπονητης των Ικαρων Σπανος Παναγιώτης με βοηθους τους Γριψιο Πετρο και Θωμα Γκουτζια. Γιατι οι Ικαροι αγαπανε το μπασκετ και παιζουν με τους καλύτερους. Βασιλοπουλος Μαυροκεφαλιδης Παπαλουκας Ντικουδης ηταν στο τουρνουά.

ΤΖΙΟΝΙ CAMP ΛΗΞΗ

ΑΣΑΝΣΕΡ ...

Επιβεβαίωσε τον ττίτλο της "Ασανσερ" η γυναικεία ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ κερδίζοντας αήττητη το δικαίωμα να αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών από τη νέα χρονιά.
Το τοπικό πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό για να την χωρέσει αλλά η Α2  πέφτει λίγο δύσκολη .
Ένα κλικ  για να μπορέσει να παραμείνει χρειάζεται και να δώσει έτσι εμπείρίες στις μικρές αθλήτριές της.
Υποκλινόμαστε  στον μεγάλο δημιουργό και πολυνίκη προπονητή ΝΕΝΤΙΜ  και στα κορίτσια του.

Περισσότερα.
https://www.facebook.com/Aspida-Xanthis-Basketball-Club-164392570417569/