Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σπουδαία εντός έδρας νίκη πέτυχε η Χρυσούπολη που την φέρνει στη πρώτη θέση πόσο μάλλον όταν αντίπαλος ήταν η άλλη διεκδικήτρια της πρώτης θέσης ΑΕ.Κομοτηνής.
Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου η ΦΙΛΙΑ κέρδισε εκτός τον ΑΡΙΩΝΑ
Σύμφωνα με τον προπονητή της ΦΙΛΙΑΣ Γ.Ουζουνίδη  η ΦΙΛΙΑ δεν απειλήθηκε σε όλο το παιχνίδι.
Ήταν μπροστά με διαφορά 10 πόντων σχεδόν από την αρχή μια διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος.
Σε συνδιασμό με την ήττα της ΑΕΚ και την δική της νίκη εντός με τη ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ εποιό το μέλλον της ΦΙΛΙΑΣ   απάντησε πως σκοπός δεν είναι η πρώτη θέση αλλά να παίζουν σε κάθε παιχνίδι και να προσπαθούν γιατη νίκη.
"Έχουμε δύο εντός παιχνίδια με ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και σε αυτά θα κριθούν όλα.
Εάν έχουμε θετικά αποτελέσματα σαφώς και το μέλλον και οι στόχοι θα είναι διαφορετικοί για μας "
Πως είδες τον αντίπαλο?
Καμιά σχέση με τη προηγούμενη χρονιά η ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ.
Zήτησα τον σχολιασμό του παιχνιδιού από τον Γ.Ουζουνίδη και  η ανταπόκριση ήταν ταχύτατη.

Γ,Ο  "ΓΙΑ ΤΗΝ 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ.
ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΣΚΟΡ 28-38 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΜΥΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ.
ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΑΡΙΩΝ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΨΗΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ."


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΡΟΥΚΑΣ-ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19,14-19,15-11,14-14
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ  ΟΜΑΔΩΝ.
ΑΡΙΩΝ (ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ):ΑΓΓΕΛΗΣ 4, ΝΥΜΦΟΠΟΥΛΟΣ 6(1), ΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 12(1), ΤΖΙΜΙΚΑΣ,ΓΚΑΓΚΑΛΙΔΗΣ,ΦΩΤΗΣ 2, ΜΠΑΦΟΥΝΗΣ, ΛΕΠΙΔΑΣ 6, ΑΡΑΛΑΓΙΟΣ 8, ΒΛΑΧΟΣ 7,ΤΣΙΤΣΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΔΗΣ 12.

Γ.Σ.ΦΙΛΙΑ (ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ):ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ 3(1), ΜΠΕΡΤΣΙΜΑΣ 16, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 12(1, ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ 7,ΚΙΡΚΙΝΤΖΩΤΗΣ 13(1), ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ 6, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2, ΚΑΤΣΑΒΕΛΗΣ 3(1), ΧΕΡΚΕΛΕΤΖΗΣ 1, ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ,ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ,ΣΟΥΒΑΡΑΣ.
Στα όποια παιχνίδια που είδα η ομάδα της πόλης μου ΑΡΙΩΝΑΣ  δεν είναι και στα καλύτερά του. 
Έτσι όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα με τα ελάχιστα παιχνίδια για κάθε ομάδα εάν δεν γίνει κάτι γρήγορα θα έχει μεγάλο πρόβλημα.
Αν θα μπορούσα να προτείνω κάτι θα ήταν να δω να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι έφηβοι της ακαδημίας γιατί και καλό υλικό υπάρχει και καλό θα κάνει στους μικρούς εάν φυσικά μπορεί να γίνει αυτό γιατί τόσο οι υποχρεώσεις του εφηβικού όσο και οι στόχοι που έχει ίσως να λειτουργούν ανασταλτικά για τον Β.Αρβανιτίδη.
Αν μπορούσε να υπάρξει μέση λύση χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στις υποχρεώσεις των εφήβων πιστεύω πως και καλύτερο θέαμα θα έβλεπαν οι θεατές και γεμάτο θα ήταν το γήπεδο.
Δεν ξέρω τι στόχους έχει η ομάδα του ανδρικού αλλά πρέπει τέτοια ρίσκα να παίρνονται.

Αποτελέσματα
ΑΡΙΩΝ-ΦΙΛΙΑ  57-63
ΑΟΧ-ΑΕΚ         85-75

Για τον 1ο Όμιλο οι ομάδες των Σερρών κέρδισαν τις ομάδες της Καβάλας.
Ο Πανσερ/ος πολύ δύσκολα κατάφερε να νικήσει με δύο πόντους τον ΑΣΤΕΡΑ.
Με το αποτέλεσμα αυτό ο πρώτος  κρατήθηκε στην κορυφή ενώ η ομάδα του Δ,Αιβαδίζη μένει πίσω στην διεκδίκηση της πρώτων θέσεων που οδηγούν στα μπαράζ.

ΠΑΝΣΕ/ΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  50-48
ΟΡΦΕΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ       76-40
Για τα παιχνίδια του πρώτου ομίλου διαβάστε στα παρακάτω σαιτ.
http://www.kavala-sports.gr/index.php/basket/ekasamath/item/2139-htta-astera-nikh-aox

http://serresbasket.blogspot.gr/2013/11/1-4_30.html

Τελικά η αποφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  να γίνει όπως γίνεται το πρωτάθλημα των Ανδρών δεν έχει ενδιαφέρον. Δεν περπατάει κοινώς.
Αντί να δίνονται λύσεις για καλύτερο μέλλον πηγαίνουνμε πίσω.
Ποτέ  δεν είναι αργά   .......Αρκεί το φετινό παράδειγμα να διδάξει.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μικρή ανασκόπηση παιδικού -εφηβικού

Αγαπημένα πρωταθλήματα δικά μου είναι το παιδικό τώρα βέβαια κάτι παραπάνω και το εφηβικό.
Πάνε 5-6 χρόνια που μεγάλωσα μαζί με τα παιδιά του παιδικού και μοιραία υπάρχει ένα δέσιμο.
Δεν είναι λίγο να βλέπεις τα μικρά να γίνονται λεβέντες......
Βρισκόμαστε στα μέσα του πρώτου μέρους των πρωταθλημάτων (1ος Γύρος -τελικοί κλπ) και αρχίζει να ξεχωρίζει η κατάσταση στο παιδικό ενώ στο εφηβικό έχουμε τους τρεις διεκδικητές της πρωτιάς.
Παιδικό  πρώτα με ελάχιστες πληροφορίες από τους ομίλους πλην του τρίτου.
Πρώτος και αήττητος ο ΑΣΤΕΡΑΣ  που έγινε το αφεντικό στην πόλη του εκτοπίζοντας την άλλοτε πανίσχυρη ΕΝΩΣΗ. Είναι φυσιολογική συνέπεια αυτό γιατί εδώ είναι εάν σου κάτσει η χρονιά με καλούς πιτσιρικάδες εάν έκανες σαν ακαδημία σοβαρή δουλειά.
Φαίνεται ότι όλα αυτά τα έχει ο πρωτοπόρος ΑΣΤΕΡΑΣ που βάζει ψηλά τον πύχη για φέτος.
Όλα θα κριθούν σε ένα παιχνίδι φωτιά στο κλειστό του ΕΥΜΟΙΡΟΥ με αντίπαλο την ΑΣΠΙΔΑ.
Στο πρώτο παιχνίδι κέρδισε αλλά έχασε τις καλές εντυπώσεις με τα διάφορα περίεργα που έγιναν.
      Το ποιός έχει δίκιο μικρή σημασία  'έχει όσο το ότι σε παιχνίδι παιδικού εκκενώθηκε το γήπεδο.
Αντίπαλο δέος η ΑΣΠΙΔΑ και η ΑΕΚ. με την ΑΣΠΙΔΑ να κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού με ένα θετικό αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι περνάει με ισοβαθμία  στην επόμενη φάση αρκεί να κερδίσει εντός και την ΑΕΚ.
Μια ΑΕΚ  που ελπίζει με την σειρά της να υποσκελίσει την ΑΣΠΙΔΑ και να περάσει αυτή ως δεύτερη .
Μεγάλος χαμένος ο ΑΡΙΩΝΑΣ που έχασε πολύ γρήγορα το τρένο της πρόκρισης παρόλο που είχε μια μεγάλη μεταγραφή. Αλλά φαίνεται πως όσο και να παλέψει ο Π.Ερμείδης όση συμπαράσταση να έχει από τους Αντώνη και Ματθαίο δεν είναι αρκετό για κάτι καλύτερο.
Σκέφτομαι και έχω κάθε δικαίωμα μετά από τόσα χρόνια μαζί ποιό θα ήταν το επίπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ εάν παρέμενε εκεί ο Π.Ερμείδης.
Αυτά για τον τρίτο όμιλο και στην πορεία θα προσπαθήσω να μάθω και για τους υπόλοιπους.
   ΕΦΗΒΙΚΟ.
Θα πρέπει η ΞΑΝΘΗ να νιώθει πολύ περήφανη για τις δύο ομάδες τις που πέρασαν στην επόμενη φάση μαζί με την ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ.
Αλλαγή σκυτάλης στην κατηγορία μετά από χρόνια κυριαρχίας των ΣΕΡΡΩΝ και της ΚΑΒΑΛΑΣ.
Οι ΤΙΤΑΝΕΣ  μετά την καταπληκτική τους πορεία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δείχνουν να θέλουν την συνέχεια απέναντι στις δύο ομάδες της ΞΑΝΘΗΣ. Υπάρχει ίσως μια υποψία ρεβάνς από την μεριά του ΑΡΙΩΝΑ για την προηγούμενη χρονιά και την χαμένη ευκαιρία πρόκριση .
Ο αποκλεισμός από τους ΤΙΤΑΝΕΣ όταν είχαν τόση προετοιμασία  για το παιδικό πρωτάθλημα δεν καταπίνεται εύκολα.
Αλλά  τα παιχνίδια που θα πάρουν όλη την αίγλη είναι τα ντέρμπι της πόλης.
Αυτές οι δύο φουρνιές βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπες. Πολλά και σπουδαία παιχνίδια και τώρα πάλι αντιμέτωποι .
Οι του ΑΡΙΩΝΑ διαθέτουν πολύ σπουδαία ομάδα  δείχνουν να θέλουν πολύ την συνέχεια (προκριση)
πιστεύουν πολύ στο υλικό τους και όχι άδικα μετά τα αποτελέσματα που έχουν μέχρι τώρα.
Στην ΑΣΠΙΔΑ  έδειξαν ότι σίγουρα μπορούν να κάνουν το καλύτερο έως το χειρότερο.
Τουλάχιστον έδειξαν πως μπορούν τις ανατροπές.
Σε δύο σπουδαία παιχνίδια με τον ΓΑΣ  κατάφεραν να τα γυρίσουν  μετά από παρατάσεις . Ειδικά το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ σπουδαίο. Κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος.
Και τι δεν είδαμε  από σερί τριπόντων του ΓΑΣ στο τέταρτο δεκάλεπτο ....Αν δεν κάνω λάθος ελάχιστα ήταν τα δίποντα  που έβαλε στο 4ο δεκάλεπτο. Τον τσαμπουκ'ά των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ που είδαν βασικούς παίκτες να τραυματίζονται ή να παίζουν  τραυματισμένοι .....
Ήταν μια  μπασκετική πανδαισία   που μόνο το μπάσκετ μπορεί να δώσει....
Αν δούμε  και άλλα τέτοια παιχνίδια άσχετα με το ποιός κέρδισε ένα είναι σίγουρο πως θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι  για τα παιδιά μας.
Φορτώνει ένα μέρος από το παιχνίδι . Είναι αρκετά μεγάλο περίπου 980 ΜΒ οπότε υπομονή......

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Άλλο ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα  στο κλειστό του ΕΥΜΟΙΡΟΥ.
Νικήτρια η ΑΣΠΙΔΑ μετά από παράταση (72-72)  με 86-82.
Σε όλη τη διάρκεια του το παιχνίδι ήταν αμφίροπο με σπουδαίες στιγμές και για τις δύο ομάδες.
Με πλεονέκτημα στην ρακέτα η ΑΣΠΙΔΑ με μια τρελλή ευστοχία στην περιφέρεια και κυρίως στα τρίποντα τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο ο ΙΩΝΙΚΟΣ.
Ότι σούταρε από την περιφέρεια η ομάδα του ΙΩΝΙΚΟΥ ήταν μέσα . Αντίθετα τα ποσοστά ευστοχίας της γηπεδούχου ήταν προβληματικά.
Απόλυτη ισοροποία τρόμου στο σκορ .  Στο δεύτερο μέρος η Ασπίδα βελτίωσε τα ποσοστά της . Πήρε περισσότερες προσπάθειες για σουτ και λιγότερο χτύπησε μέσα στην ρακέτα.
Το ακριβώς αντίθετο με τον Ιωνικό. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες για σουτ και όσες πήρε δεν είχαν την απόλυτη επιτυχία του πρώτου μέρους. Άλλαξε την επιθετική του τακτική με περισσότερες ατομικές προσπάθειες μέσα στη ρακέτα.
Και η διαφορά στο σκορ πάντα κοντά πότε με την μία πότε με την άλλη ομάδα να περνάει μπροστά.
Στα τελευταία δεύτερα του 4ου Δεκαλέπτου η ΑΣΠΙΔΑ ήταν μπροστά με τρεις πόντους αλλά με ένα τρίποντο στα 00.14  ο ΙΩΝΙΚΟΣ  ισοφάρισε και πήγε το παιχνίδι στην παράταση.
Στην πεντάλεπτη παράταση η ΑΣΠΙΔΑ είχε πιο πολύ ενέργεια και θέληση και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη .
Στο σύνολο οι παίκτες που πήραν τον κυρίως χρόνο συμετοχής είχαν δύο όψεις .
Κάτι σαν μιστερ ΤΖΕΚΥΛ και ΧΑΙΝΤ.
Με  κάποιο επιπόλαιο λάθος τους σε καθοριστικά σημεία έδιναν το δικαίωμα στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο παιχνίδι και από την άλλη έβγαζαν μάτια  με την προσπάθειά τους τα τελειώματα τους τις πάσες κλπ.
Αυτή είναι όμως η ουσία και η άγρια ομορφιά του μπάσκετ.
 Και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μέρα  (ΣΚ) οι φίλαθλοι της ΑΣΠΙΔΑΣ την γεύτηκαν με αίσια κατάληξη.
Για μια ακόμη φορά το γήπεδο ήταν γεμάτο και οι θεατές έφυγαν ικαονοποιημένοι τόσο από τη νίκη όσο και από το πολύ καλό θέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες των δύο ομάδων.
Η διατησία κάποιες καθοριστικές στιγμές δεν στάθηκε στο 'ύψος της  παρόλο που προσπάθησε να περάσει αυστηρό μήνυμα με τις τεχνικές αδικαιολόγητες για μένα ποινές  ότι είναι τα αφεντικά του παιχνιδιού.
 Κάπου χάθηκε η μπάλα και ακούσθηκαν κάποιες διαμαρτυρίες παραπάνω.

Aπόσπασμα  παιχνιδιού
http://youtu.be/zs3iy_rwE6g

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Τελικό σκορ  86-82   μετά από παράταση   ( 72-72).
Νίκη για τον ΓΑΣ  με +12 με ΤΙΤΑΝΕΣ .
Ήττα για την ΣΑΝΤΑ από το ΑΝΑΤΟΛΙΑ  με 6 πόντους.