Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΟ 4ος ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑ-ΘΥΕΛΛΑ

Νίκη για τη ΦΙΛΙΑ  του Φ.Καρλιώτη  εντός έδρας   με αντίπαλο την ΘΥΕΛΛΑ   του Α. Σαρηγιαννίδη με 51-47.
Η δεύτερη θέση αρχίζει και χαμογελάει  ......

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
15-11   10-5    14-8    12-22

ΠΑΙΔΙΚΟ 4η αγωνιστική Β΄ Γύρος

3ος  ΟΜΙΛΟΣ
Δύο τοπικά ντέρμπι.Ποιος θα περίμενε πως ο ΚΑΟΔ  θα είχε το πάνω χέρι στη ΔΡΑΜΑ.
Η εκπληκτική ομάδα των προηγούμενων ετών δεν είχε συνέχεια στους ΤΙΤΑΝΕΣ  και για μια ακόμη φορά δικαιώνεται το άρθρο για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας.
Είναι θέμα φουρνιάς και αν κάτσει είσαι τυχερός σαν ομάδα.
Την ίδια στιγμή ο ΑΣΤΕΡΑΣ  που εδραιώθηκε στην περιοχή ως δύναμη παίζει με τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ.

4η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                           Σκορ
7/12/20143:00:ΓΕΩΡΓΙΑΝΗΣ ΚΛΕΙΠΑΓΓΑΙΟ ΠΓΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
7/12/20144:00:ΔΡΑΜΑΣ/ΔΓΑΤΙΤΑΝΕΣ  - ΚΑΟΔ
7/12/20143:00:ΔΡΑΜΑΣ/ΔΓΑΑΠΟΛΛΩΝ  - ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 
6/12/20143:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΠΑΝΘΗΡΕΣ  - ΑΣΤΕΡΑΣ


3ος  ΟΜΙΛΟΣ.
Στην πρώτη θέση η ΕΝΩΣΗ  αήττητη με δύο καλούς ψηλούς με νέο προπονητή αρχίζει να θυμίζει παλιές καλές της εποχές τότε που ήταν κυρίαρχη στα παιδικά πρωταθλήματα. Στην δεύτερη θέση η ΑΣΠΙΔΑ  που μετά τη σπουδαία νίκη μέσα στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ  βλέπει τη δεύτερη θέση με σιγουριά.
Αν δεν χάσει άλλο παιχνίδι είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Σκοπός της είναι όχι μόνο να περάσει αλλά και μην πάει με μειονέκτημα βαθμολογικά που σημαίνει νίκη και μέσα στην ΕΝΩΣΗ.
Ο ΑΙΑΣ  που έβλεπε δεύτερη θέση μετά την εκτός έδρας νίκη στην ΞΑΝΘΗ με την ΑΣΠΙΔΑ τα έχασε για την ώρα όλα με την εντός έδρας ήττα .  Υπάρχει δρόμος λίγος μεν αλλά υπάρχει.
Πολύ κακή πορεία για τον ΑΡΙΩΝΑ που δεν δείχνει σημάδια για ανάκαμψη στο μέλλον.
Το υλικό που υπάρχει δεν είναι της ίδιας ποιότητας και ποσότητας των προηγούμενων ετών και η δουλειά του Γ.ΘΕΡΜΟΥ είναι πολύ δύσκολη.
Καλή έκπληξη είναι ο ΑΟΧ  . Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ και ΗΡΑΚΛΗ .

4η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                           Σκορ
6/12/20143:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΙΑΣ  - ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ
6/12/20143:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ  - ΗΡΑΚΛΗΣ
6/12/20146:00:ΞΑΝΘΗΣ ΕΥΜΟΙΡΟΥΑΣΠΙΣ . - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

4ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕδώ ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  είναι το αφεντικό με ΦΙΛΙΑ  και  ΘΥΕΛΛΑ να θέλουν να μπούνε σφήνα.
Σήμερα παίζουν μεταξύ τους.
Οι ομάδες της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κατάντησαν σκιά του εαυτού τους  .
Ο λόγος πως το σύνολο των παικτών στην ηλικία του παιδικού είναι στον ΑΙΑΝΤΑ.  
Αλλά και οι ομάδες της Αλεξ/λης ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και ΕΘΝΙΚΟΣ  έχουν δεύτερο ρόλο πια.
Κυρίαρχη η ομάδα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.  Και όταν σε αυτές τις ηλικίες  που είναι η βάση για την ανάπτυξη του αθλήματος τα πράγματα είναι σκούρα τι περιμένουν εκεί οι άνθρωποι του χώρου.
Πότε θα καταλάβουν πως δεν γίνεται να συντηρούν μικρομάγαζα ως δικό τους λόγο ύπαρξης.
Χωρίς παιδιά στις μικρές ηλικίες ούτε οικονομικά μπορεί να αντεπεξέλθουν ούτε και μπορούν να πιέσουν και να πετύχουν καλύτερες συνθήκες προπονήσεις κλπ.


4η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                          Σκορ
7/12/201412:00ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΓΑΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
3/12/20147:00:ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ(ΔΑΚΟΦΙΛΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ
6/12/20142:00:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  -  ΑΕΚ
6/12/20143:00:ΔΙΔΥΜ/ΧΟΥΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  - ΕΘΝΙΚΟΣ


ΣΔ




ασ







ασ

ΕΦΗΒΙΚΟ Τελευταίες πράξεις

2ος  ΟΜΙΛΟΣ.
Ξεκαθάρισε το τοπίο  με τους ΤΙΤΑΝΕΣ  να παίρνουν  κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη θέση χωρίς απώλειες βαθμολογικές. Κατατρόπωσαν  το επίδοξο φαβορί ΑΣΤΕΡΑΣ  και βαδίζουν για τη δεύτερη φάση.  Ότι δεν κατάφεραν τη προηγούμενη χρονιά θέλουν να πετύχουν φέτος.

Στον τρίτο όμιλο   το ΣΑΒΒΑΤΟ  κατά πάσα πιθανότητα κρίνεται η θέση για την πρωτιά.
Με νίκη ο γηπεδούχος ΑΡΙΩΝΑΣ  κατακτά τη πρώτη θέση ακόμη και αν κάνει ήττα στο τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας με τον ΓΑΣ  . Μπορεί επίσης να περάσει με πλεονέκτημα  χάνοντας και τα δύο παιχνίδια τόσο με ΑΣΠΙΔΑ    όσο και με ΓΑΣ   αρκεί  να χάσει από τη πρώτη με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων.
Η στατιστική είναι μαζί του και σίγουρα έχει και τον ψυχολογικό παράγοντα υπέρ του.
Η ΑΣΠΙΔΑ  έχει μόνο θεωρητικές ελπίδες  .
Μετά την ήττα  αυτοκτονία μέσα στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ δεν θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον τίτλο της.
 Τοπικό ντέρμπι  παραδοσιακό  όπου όλα παίζονται. Εδώ και χρόνια βλέπουμε παιχνίδια γεμάτα πάθος  με την ΑΣΠΙΔΑ  να έχει την μερίδα του λέοντος σε νίκες. Στα τελευταία χρόνια μετράει μία ήττα και αυτή τη φετινή σαιζόν.
Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο ΑΡΙΩΝΑΣ την προηγούμενη χρονιά (προκριματικά Πανελληνίου)  έχει τη μεγάλη ευκαιρία να το πετύχει φέτος. Μεγάλος αντίπαλος κατά πως δείχνουν όλα για μία φορά ακόμη η ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ. Τους είχε μπροστά του στο παιδικό χάνοντας την πρόκριση  .Δύο χρονιές η ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ όχι μόνο στέφεται πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ  αλλά μας έχει εκπροσωπήσει επάξια  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Την  συνάντησε ως παιδική ομάδα την συνάντησε ως εφηβική τη προηγούμενη χρονιά μαζί με την ΑΣΠΙΔΑ  και ενώ ήταν από τα φαβορί για την πρόκριση τόσο αυτός όσο και οι ΤΙΤΑΝΕΣ  τελικά πέρασε η ΑΣΠΙΔΑ. Η  ήττα στο πρώτο παιχνίδι μέσα στη ΔΡΑΜΑ με διαφορά 17 πόντων για τον ΑΡΙΩΝΑ έκρινε και τη συνέχεια. Δύο ήττες από ΑΣΠΙΔΑ  και μία νίκη που θα μπορούσε να καλύψει τη διαφορά  του πρώτου παιχνιδιού με τους ΤΙΤΑΝΕΣ  αλλά κάποιος  δεν ήθελε με αποτέλεσμα  να τιμωρηθεί η ομάδα  με δεν ξέρω πόσες αγωνιστικές  . Φαίνεται ότι η αρχή  για τα όσα γίνονται τώρα έχουν αφετηρία  εκείνο το παιχνίδι  ή τουλάχιστον συνέβαλε τα μέγιστα.
     Σαν ομάδα  ο ΑΡΩΝΑΣ  στηρίζεται πάρα πολύ στην περιφέρεια του με κύριο άξονα τα τελευταία χρόνια τον Χ.ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗ  . Από αυτή την ομάδα όμως έφυγαν και παίκτες για πολλούς και διάφορους λόγους  όπως ο  Δ.ΤΖΑΣΤΑΣ  και   ΝΤΟΥΒΕΛΟΣ  . ΑΜΕΤ  κλπ
Ένα σπουδαίο δώρο όμως προστέθηκε  και είναι ο Π.ΕΡΜΕΙΔΗΣ  δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στα γκαρντ. Βελτιωμένος και ο Ματθαίος  Παπαγεωργιου και έτσι υπάρχει μια καλή τριπλέτα  . Στην ρακέτα  υπάρχει  ο Γ. Καρτάλης που αποτελεί  τη δύναμη πυρός  στους ψηλούς. 
Φυσικά και εδώ η πίεση των σχολικών υποχρεώσεων δεν άφησε στα παιδιά την ευκαιρία να προπονούνται συχνά. Δύο προπονήσεις το πολύ  .
           Μπορεί να έκαναν δύο προπονήσεις οι παίκτες του ΑΡΙΩΝΑ και να φαίνονται λίγες  αλλά είναι μακράν περισσότερες από αυτές που έκαναν στην ΑΣΠΙΔΑ.
Και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα   Ουσιαστικά ζήτημα να βρίσκονταν όλοι οι παίκτες μαζί σε μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Το αποτέλεσμα  φαινόταν σε κάθε παιχνίδι. Ενώ έχει καλό υλικό   πολύ ανταγωνιστικό  η απροπονησιά   έδειχνε τα σημάδια της  στο τρίτο δεκάλεπτο.
Όσο είχαν δυνάμεις  πρώτα δύο δεκάλεπτα έκαναν το καλό παιχνίδι δημιουργώντας διαφορές. Στο τρίτο δεκάλεπτο στο σύνολο των παιχνιδιών της  ήταν απογοητευτική  3-10  πόντους να σημείωνε το πολύ. Τελευταίο παράδειγμα  το παιχνίδι με την ΑΕΚ  . Δεν χάθηκε το παιχνίδι από την πίεση της ΑΕΚ  αλλά από τα βαριά πόδια των βασικών παικτών που δεν είχαν αντοχές να βγάλουν όλο το παιχνίδι. . Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι πως τα παιδιά που μπήκαν φέτος στην ομάδα λόγω των ελάχιστων προπονήσεων  δεν μπόρεσαν να δέσουν .Μπορεί να μην βγει πρωταθλήτρια και φέτος αλλά τηρουμένων των αναλογιών η πορεία της είναι ικανοποιητική. Βέβαια μένει η πικρή γεύση της ήττας από την ΑΕΚ  αλλά αυτά έχει το άθλημα.



ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ   6/12/14  08,00 μμ
ΕΘΝΙΚΟΣ -ΓΑΣ         13/12/14 03,00 μμ

                                 Σαν πόλη τώρα   θα πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.
Συνεχόμενες προκρίσεις στην δεύτερη φάση  μία πρωτιά και δικαίωμα στα προκριματικά δεν είναι λίγο νομίζω. Όταν μάλιστα έχουμε σαν πόλη εκπορθήσει παραδοσιακές δυνάμεις  όπως η ΚΑΒΑΛΑ και οι ΣΕΡΡΕΣ.
Δείχνει τη δουλειά που έχει προηγηθεί  ,δείχνει την όρεξη και την προσπάθεια των παιδιών . Δείχνει όμως και την υποστήριξη  και βοήθεια που πρόσφεραν και συνεχίζουν και φαντάζομαι το ίδιο θα συνεχίζει να συμβαίνει και από αυτούς που ακολουθούν. Και ποιοι μπορεί να είναι αυτοί πέρα από τους αφανείς ήρωες τους γονείς.
Τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει χίλια μύρια  διάβασα άλλα τόσα για το πόσο κακό κάνουν οι γονείς  στα παιδιά τους  . Θα τα δεχτώ όλα μέχρι τελείας  αλλά για φανταστείτε ένα κόσμο χωρίς την συμμετοχή των γονιών που πέρα από την οικονομική αρωγή εκτελούν και χρέη ταξιτζή    βοηθού  και το πιο σημαντικό  μετά από κάθε   δύσκολο παιχνίδι -ήττα  θα πρέπει να παρέχουν και ψυχολογική υποστήριξη.  Αυτό με τους γονείς λίγο πολύ συμβαίνει σε όλους   και είναι λογικό  κάποια στιγμή να ξεφεύγουν και αυτοί  . Δεν είμαστε σε ιδανική κοινωνία καθημερινά βλέπουμε τον τρόπο λειτουργίας σε κάθε δραστηριότητα  πολιτική οικονομική αθλητική. Κυρίως στη τελευταία δεν γίνεται να είμαστε όλοι οι υπόλοιποι καλοί να έχουν το βάρος της ευθύνης το τι θα πούμε  την ευθύνη για τυχόν τιμωρία των ομάδων μας και αυτοί που διαχειρίζονται ανέξοδα τα πάντα καλυμμένοι πίσω από ένα έκτρωμα νομικό πλαίσιο σαν μια οργάνωση παροχής υψηλής προστασίας (sic)  δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους .. Αν κρινόμαστε εμείς πρέπει να κρίνονται και οι υπόλοιποι.
Είναι εύκολο να βγάλεις όνομα   γιατί η κακή πληροφορία ταξιδεύει πιο γρήγορα .
       Κλείνω  και δικαιολογώ το παραπάνω άρθρο. Γιατί  τώρα,
Είναι σαν ένας  κύκλος που κλείνει μετά από σχεδόν 11  χρόνια.  Ήταν τότε που οι μικροί δοκίμαζαν  να πιάσουν τη πορτοκαλί μπάλα  και προσπαθούσαν να την πετάξουν. Οι εικόνες είναι μπροστά μου  και επειδή είχα τη πρόνοια  να  φωτογραφίζω  μπορώ να έχω αυτές τις εικόνες όχι σαν οπτασία αλλά σαν καθημερινή αναφορά  του παρελθόντος ζωντανά.  Είναι και τα βίντεο   τα οποία καθώς φαίνεται  θα με συνοδεύουν  για πολύ καιρό.  Όχι πως τα παιδιά σταματάνε το μπάσκετ ίσα ίσα ανοίγει ένας νέος κύκλος  αλλά σε αυτό το κύκλο  ο δικός μας ρόλος  παύει να έχει τόσο βαρύτητα. Βλέπετε τα παιδιά  μεγάλωσαν έγιναν έφηβοι αντράκια  και σε λίγο πέταξε το πουλάκι μακρυά  για άλλες πολιτείες.
Μέσα από αυτή τη διαδρομή  έμαθα μάθαμε ό ένας τον άλλον  είχαμε στιγμές αξέχαστες καλές και πικρές  στιγμές όμως που όπως και να έχει  είναι σημείο αναφοράς. Αυτή την εμπειρία  δεν την χαραμίζω σε κανένα .  Αλήθεια πόσες φορές βρεθήκαμε σαν γονείς και μιλάγαμε ατελείωτα για τα παιχνίδια κάναμε σενάρια υπολογισμούς  δίναμε συμβουλές συνοδεία  τσίπουρου???
Πάρα πολλές φορές   είτε στο γήπεδο είτε στα ταξίδια  . Με τι μπορεί να αντικατασταθεί όλο αυτό  .
       Και όσο να προσπάθησαν κάποιοι να μας πικραίνουν  να δείξουν  πως είναι αυτοί που ελέγχουν καταστάσεις και τύχες  ένα μένει να τους πούμε.  Και αυτή τη σκέψη την έχουμε όλοι μέσα στο μυαλό μας.  Όσο και να προσπαθήσατε κύριοι   να μας πικάρεται  θα έρθει η σειρά σας  αυτά είναι αναλογικά. Θα το βρείτε με το πλήρωμα του χρόνου  όταν τα δικά σας παιδιά  θα μεγαλώσουν και θα πρέπει να φερθείτε  σαν γονείς  να πάρετε τον ρόλο που είχαμε εμείς τόσο καιρό  και τότε ελάτε να μας κάνετε ανάλυση  επιπέδου για συμπεριφορές.  Γιατί εμείς δεν ήμασταν ο Κύριος Κώστας Γιάννης Κυριακός  τυχαία τα ονόματα αλλά οι γονείς των παικτών με τα νούμερα  4-5-6-7  έως 15  .
Θα έρθει εκείνη η στιγμή  που θα το καταλάβετε  και όσο πιο γρήγορα μπείτε στο πνεύμα τόσο καλύτερα για σας και κυρίως για τα παιδιά σας.




Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

΄Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 8η αγωνιστική Δώσε και μένα νίκη μπάρμπα.

 Μύλος  στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ.  Όποιος θέλει κερδίζει όποιος θέλει χάνει. 
Ψάχνεις για φαβορί  αλλά πουθενά. 
Τόσο αμφίρροπη είναι η εξέλιξη όχι μόνο για τη πρωτιά αλλά και για τον υποβιβασμό.
Την ήθελε τη νίκη για να πάρει ανάσες να ανέβει ψυχολογικά  για τη δύσκολη συνέχεια. Χωρίς τον ΦΑΣΟΥΛΑ   αλλά με καλή διάθεση δεν άφησαν τον ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ  να κάνει παιχνίδι. ΑΠό την αρχή ήταν μπροστά και μόνο σε ένα σημείο απειλήθηκαν αλλά μέχρι εκεί γιατί γρήγορα έβαλαν κάτω τη μπάλα και ξαναπήραν τη διαφορά -νίκη. Σε τηλ επικοινωνία που είχα μετά τη λήξη  οι παίκτες της ομάδας νιώθουν ανακουφισμένοι και δικαιωμένοι για τη προσπάθεια και πιστεύουν ότι η εξέλειξη στη συνέχεια θα είναι διαφορετική.

 Οι εξελίξεις στην κατηγορία είναι καταιγιστικές.
Χαρακτηρίζονται φαβορί για άνοδο ποιοι θα πέσουν και τίποτα δεν βγαινει.....Το στοίχημα είναι στον αέρα   .........
Η ΣΑΝΤΑ ξεκίνησε καλά με νίκη επί του ΓΣΕ  αλλά η εξέλιξη ήταν κάκιστη. 
Υποψήφια με χίλια για υποβιβασμό χαρακτηρίσθηκε . 
Κάνει ένα σπουδαίο διπλό με τον ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ  και βλέπεις τη διαφορά να μειώνεται από τους πιο πάνω.  
Δύο βαθμοί την χωρίζουν από την ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ που κέρδισε τον ΠΟΛΥΓΥΡΟ  που πάει για άνοδο.
 Ο ΖΕΦΥΡΟΣ  που φέτος παραπαίει κέρδισε στην λήξη τον ΣΚΟΠΟ  που θέλει άνοδο. 
Νίκη ανάσα για τους ΤΙΤΑΝΕΣ  άλλη μια ήττα για τους ΙΚΑΡΟΥΣ που δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό αν δεν αλλάξουν όλα.Ρεπό  ο ΓΣΕ  που είναι σε άνοδο και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Μπορεί να μην έχει φαβορί  η κατηγορία  αλλά έχει έντονο ενδιαφέρον.


Ιωνικός Ιωνίας- Ευκαρπία  62-63 ΠΚ Νεάπολης – Μακεδονικός  59-55 Μαντουλίδης – Αγ. Βαρβάρα 56-61 ΚΑΟΣ – Πολύγυρος 74-73 Ζέφυρος – Ορφέας Ν. Σκοπού  62-61 Ρεπό η Ελευθερούπολη
Σάββατο 29/11 Τιτάνες Δράμας – Ικαροι Σερρών 60-51




1 ΕΥΚΑΡΠΙΑ 14 8 6 2 516 509 7
2 ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ  14 8 6 2 604 485 119
3 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  13 7 6 1 531 460 71
4 ΝΕΑΠΟΛΗ  12 8 4 4 545 553 -8
5 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ  12 8 4 4 571 575 -4
6 ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚ. ΣΕΡ. 11 7 4 3 488 435 53
7 ΚΑΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  11 7 4 3 489 487 2
8 ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ  10 8 2 6 524 558 -34
9 ΖΕΦΥΡΟΣ  10 7 3 4 452 453 -1
10 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ  10 7 3 4 496 545 -49
11 ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ  10 7 3 4 480 502 -22
12 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΕΝΤ. 9 7 2 5 457 530 -73
13 ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  8 7 1 6 381 442 -61 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ  9η
Ευκαρπία – Νεάπολη
Μακεδονικός – Μαντουλίδης
Αγ. Βαρβάρα – Ζέφυρος
Πολύγυρος- Ελευθερούπολη
Ικαροι Σερρών – ΚΑΟΣ
Ορφέας Ν. Σκοπού – Τιτάνες Δράμας




ΠΗΓΗ.
http://www.infobasket.gr

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ακόμη μία ήττα

 Ήττα για τον ΓΑΣ  που πάλεψε  με νύχια και δόντια  απέναντι στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ.
Δικαιολογημένη απόλυτα και ίσως η μαχητικότητα που δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια οι παίκτες του ΓΑΣ  τους οδηγήσουν στην πρώτη τους νίκη.
     Από την άλλη ακόμη μια ήττα εντός έδρας για την ΑΣΠΙΔΑ με αντίπαλο την ΧΑΝΘ.
Για την ακρίβεια ο αντίπαλος ήταν ένας ψηλός  το Νο 13  που έκανε ότι ήθελε στην ρακέτα σκόραρε κατά το δοκούν και ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή την ΧΑΝΘ στα σημεία που οι υπόλοιποι είχαν 0  στα τόσα  δεν ξέρω τρίποντα.
Όταν άρχισαν να μπαίνουν τα τρίποντα για την ΧΑΝΘ  η διαφορά που είχε στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΣΠΙΔΑ   συν εντεκα   έγινε  μείον 5.
     Μια ταχύτητα πάνω ο αντίπαλος  όχι και τίποτα σπουδαίο αλλά οι επιστροφές και τα άπειρα λάθη που έκαναν στα κρίσιμα σημεία οι παίκτες της γηπεδούχου της στέρησαν μια πολύτιμη νίκη.
    Τα διαβάσατε  για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ομάδας.
Συνήθως η ΑΣΠΙΔΑ  ξεκινάει πολύ άσχημα τα πρώτα δύο δεκάλεπτα και μετά τρέχει για να προλάβει. Σήμερα ξεκίνησε πολύ στρωτά αλλά είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Ν0 13  της  ΧΑΝΘ.   Πήρε ρημπάουντ  έβαζε με κάθε τρόπο καλάθια και αντίδοτο δεν υπήρχε.
Κράτησε την ομάδα ζωντανή γιατί τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν υπό του μηδενός για την ΧΑΝΘ.
Αν έβρισκε λύση η ΑΣΠΙΔΑ  θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορά μεγάλη.
Μέγιστη διαφορά στο πρώτο 9 πόντοι  και επτά στο δεύτερο.
Κα΄λ'ο ξεκίνημα  στο τρίτο  αλλά μια Τ.Π  στον Δ.Παναγιωτόπουλο   δίνει την ευκαιρία  στην ΧΑΝΘ να πάρει ανάσες. Παρόλα αυτά η ΑΣΠΙΔΑ  παίζει καλά και δημιουργεί διαφορά 7 πόντων  55-48.

       Τεταρτο δεκάλεπτο  και ένα σερί της ΧΑΝΘ  που αρχίζει να   έχει  ευστοχία στα σουτ τριών πόντων μειώνεται η διαφορά στο καλάθι  55-53   Ταιμ για ΑΣΠΙΔΑ .
Η ΧΑΝΘ  ανεβάζει ρυθμούς και ισοφαρίζει σε 57-57  5,49
περνάει μπροστά με 57-59  05,13  
 Ισοφάριση με τον ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ 59-59 05,13   και μέχρι το 4,00  το παιχνίδι πάει πόντο πόντο  Σε αυτό το σημείο η ΧΑΝΘ κάνει το 60-64  και στο 03,10 είναι μπροστά με 7 πόντους 60-67.
Μειώνει με 2/2 ο Χ.Παπανικολάου στο 02,24  62-67
Ο  Α.Κουτσογιάννης κάνει το 64-67  στο 01,40  
01,17  άστοχο τρίποντο για την ΧΑΝΘ  ευκαιρία για την ΑΣΠΙΔΑ να μειώσει αλλά ο Α.Κ  κάνει βήματα.00, 49,9 64-69  και τάιμ για ΑΣΠΙΔΑ
00,43,1   66-69  με τον Χ.Παπανικολάου
00,42,4  4ο  ομαδικό για ΑΣΠΙΔΑ
00,39,9  5ο  ομαδικό 1/2  για ΧΑΝΘ  66-70
00,28,7  πολύ καλή κίνηση του Χ.Παπανικολάου αλλά δεν βγαίνει σωστά ο Α.Κ  και χάνεται σπουδαία ευκαιρία για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η διαφορά.  Τάιμ  ΧΑΝΘ
00,25,5  βολές για ΧΑΝΘ  Νο  13 2/2  66-72
00,19,7   άστοχο σουτ δύο πόντων Χ.Π  
00,13,1   1/2  Νο  6  ΧΑΝΘ  66-73
00,11,2    2/2  βολές   Γ.Στεφανίδης  από κερδισμένο φάουλ   68-73  ΤΑΙΜ ΧΑΝΘ
00,9,9     1/2  ΧΑΝΘ  Νο  4   68-74
Λάθος του  Χ.Π    κλέψιμο του Νο  6  ΧΑΝΘ καλάθι και μία βολή  εύστοχη 
ΤΕΛΙΚΟ  ΣΚΟΡ  68-77.

Πολύ σημαντική η απουσία του Δ.Καραμπέκη  που υποφέρει από ίωση  και φάνηκε η απουσία του.
Πολύ χρόνο πήρε και δικαίωσε την επιλογή ο  Α,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  που αμυντικά μείωσε στο ελάχιστο τον αντίπαλο . Και μόνο αυτό δείχνει το δρόμο  που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα.
Χρόνο πήρε και Β.Τσώγκας που τα πήγε καλά.
Λάθη από τους έμπειρους της ομάδας που έκριναν κατά κάποιο τρόπο την έκβαση του αγώνα.
Μια ομάδα που μας έμαθε στο πρέσινγκ και το ατελείωτο τρέξιμο έριξε ρυθμούς και πάει περισσότερο στο σετ παιχνίδι.
 Οι συνεχόμενες ήττες έριξαν και την ψυχολογία και χρειάζεται γρήγορα φάρμακο.










ΠΗΓΗ  INFOBASKET

Τα αποτελέσματα:
Ασπίδα Ξάνθης-ΧΑΝΘ  68-77
Τιτάνες Παλαμά-Αργος Ορεστικό  64-81
Φοίνικας Λάρισας-Πιερικός Αρχέλαος  73-54
Προμηθέας Πάτρας-Κομοτηνή  70-56
Στρατώνι-Αργοναύτης Καλ.  82-57
Ανατόλια-Πευκοχώρι  85-83
Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αίας Ευόσμου  73-61

ΈΦΗΒΙΚΟ 29-11-2014

ΑΕΚ- ΑΣΠΙΔΑ  59-58

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ 55-82

Μετά την ήττα της ΑΣΠΙΔΑΣ  ο ΑΡΙΩΝΑΣ μόνο με θαύμα χάνει τη πρόκριση.
Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ΑΣΠΙΔΑ  ακόμη και να χάσει μένει το παιχνίδι με τον ΓΑΣ εκτός όπου με νίκη παίρνει τη πρώτη θέση.


Παιχνίδι για γερά νεύρα  με νικήτρια την ΑΕΚ  με δύο βολές στα 00,02 δεύτερα.
Είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη η φιλοξενούμενη ομάδα εάν ήταν εύστοχη σε μία από τις 4εις βολές στα τελευταία 00,28΄΄ .
Ένταση και πολλά παράπονα  για τα σφυρίγματα του δεύτερου διαιτητή ενός κυριολεκτικά άπειρου παιδιού . Μια κακή κίνηση από τον πρώτο που στις πιο κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού δεν πήρε πάνω του το παιχνίδι εκθέτοντας έτσι τον πρωτάρη.
        Η ατμόσφαιρα που δημιούργήθηκε από το προηγούμενο παιχνίδι τα όποια τηλέφωνα πληροφόρησης έγιναν για το πόσο κακοί και βίαιοι είναι οι γονείς της ΑΣΠΙΔΑΣ έκαναν τη δουλειά τους .
Ευτυχώς που ο πιο κοντινός κάδος απορριμάτων (πλαστικός) ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ  και πολύ μακρυά από τους κακούς γονείς και αποφύγαμε την ρίψη του.




Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μια εξέλιξη  απόροια  μάλλον της ήττας για την ΑΣΠΙΔΑ.
Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος  αφήνει τη θέση του πρώτου προπονητή της ανδρικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ  στον μέχρι τώρα βοηθό Κώστα ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

ΠΑΙΔΙΚΟ 4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ένα παιχνίδι γνωστό το αποτέλεσμα
 ΘΥΕΛΛΑ-ΑΕΚ 73-36
Άνετη επικράτηση εντός έδρας για τη ΘΥΕΛΛΑ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
20-7  14-11   19-10   22-8

Α1 ΑΝΔΡΩΝ 2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΡΙΩΝ-ΦΙΛΙΑ   44-55
Παρόλο που ήταν μπροστά στο πρώτο μέρος  ο ΑΡΙΩΝΑΣ  όταν άρχισε την πίεση  η ΦΙΛΙΑ δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι. Δεν υπήρχαν οι ανάλογοι παίκτες για να αντέξουν στην πίεση του αντιπάλου και ήρθε το διπλό για τη ΦΙΛΙΑ.

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ  50-49

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
14-11   9-7   13-19   14-12

Μας πήρε η ώρα

Για να προλάβω  κάποιους απλά ενημερώνω ότι η επιστροφή το ΣΑΒΒΑΤΟ ήταν στις 11,00μμ  δεν έμεινε χρόνος για δουλειά.
Σήμερα μαζεύοντας τα αποτελέσματα  έχουμε και Γ-Β΄ΕΘΝΙΚΗ  θα γίνουν οι ανάλογες αναρτήσεις.
                   Τελικά  στο σύνολο τους οι διαιτητές έχουν τη προσοχή τους στραμένη στη κερκίδα και σφυρίζουν ανάλογα με το τι έχει ειπωθεί και τι σχολιασμός γίνεται στη διάρκεια του παιχνιδιού.
Απλά θα μείνουν μικροί διαιτητές...................