Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ......

 
Μία κατηγορία  από δύο έως τρεις ομίλους με κριτήριο τις χιλιομετρικές αποστάσεις.
Πρωταθλητής είτε με play-off  με τρεις νίκες  ο πρωταθλητής  από δύο παιχνίδια στην έδρα και ένα σε ουδέτερη εάν χρειασθεί,  είτε με final 4 και φυσικά θα πρέπει τα παιχνίδια να γίνουν σε δύο ημέρες και για τα έξοδα από τώρα να υπάρξει επιτροπή να τρέξει να βρει σπόνσορες .
Δεν είναι τεράστιο το ποσό  και μπορεί να βρεθεί με λίγο τρέξιμο . Αλλά όταν αυτό γίνει θεσμός τότε αντί να τρέχει η ΕΝΩΣΗ  και φυσικά εάν δοθεί καλή δημοσιότητα τότε οι σπόνσορες θα είναι αυτοί που θα θέλουν να διαφημισθούν.
Όταν έχεις καλό προϊόν  σε βάθος χρόνου με την κατάλληλη προβολή θα πουλήσει .
Ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς  πάντα υπάρχουν πηγές.
Για τις υπόλοιπες θέσεις κατάταξής ένα παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα .
Και για να γίνει πιο ενδιαφέρον όλα τα παιχνίδια κατάταξης την ίδια μέρα σε ένα γήπεδο κάτι σαν γιορτή λήξης του πρωταθλήματος .
Δεν είναι μεγάλο το κόστος και θα έχει την δικής αξία η μέρα αυτή.
Αν δεν φτάνει μία μέρα ας γίνουν σε δύο μέρες προγραμματισμένα με την κατάλληλη διαφήμιση να μαζευτεί κόσμος με λίγα λόγια το προϊόν τοπικό μπάσκετ και πρωταθλήματα ΕΚΑΣΑΜΑΘ να αποκτήσουν άλλη διάσταση.
Για κάντε τη μελλοντική σκέψη να πετύχει το πείραμα και κάθε φορά στο τέλος της σαιζόν να γίνεται αυτό το μάζεμα όλων των ομάδων  για την τελική κατάταξη. Αν ακούγεται υπερβολικό δεν χρειάζεται να γίνει κατάταξη για όλες τις ομάδες από την αρχή μέχρι το τέλος.
 Ας γίνει για την πρώτη δωδεκάδα δηλαδή έξι παιχνίδια τρία κάθε μέρα.
Τη μία χρονιά εδώ την άλλη εκεί. Να γίνεται παρουσίαση σε όλες τις πόλεις  .
Αλλά έτσι δίνεις κίνητρο βγάζεις το εμπόρευμα στην αγορά  το παρουσιάζεις και ζητάς την στήριξη.
Αν το παρουσιάσεις κατάλληλα θα κερδίσεις και θα έχεις καθιερώσει μια γιορτή την οποία απλά θα βελτιώνεις κάθε χρόνο.
 Η δική μου μικρή εμπειρία από το 1ο Allstar  λέει ότι πέρα από την προβολή  την διασκέδαση την συμμετοχή του κόσμου δημιουργεί και άλλο κλίμα μεταξύ των ομάδων και των παικτών.
Τότε το στοίχημα ήταν οι αντίπαλοι παίκτες να βρεθούν μαζί και να διασκεδάσουν και μετά πάλι όλοι μαζί να τα πιούνε. Και αυτό τότε έγινε πράξη. Αντίπαλοι παίκτες που έπαιζαν ξύλο πριν από λίγες αγωνιστικές στο ίδιο τραπέζι  να ακούνε τον Χ. Ασλανίδη που αγόρευε. Αν δεν είναι κερδισμένο αυτό το στοίχημα ποιό είναι. Και ήταν η χρονιά που ο ΣΚΟΠΟΣ βγήκε πρωταθλητής έχασε το κύπελλο από την ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ και η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ είχε ομαδάρα. Φανταστείται τη κόντρα υπήρχε και όμως στο τραπέζι ήταν μαζί.
Για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν. Βλέπω πολλές φορές τις φωτογραφίες και τα βίντεο και νιώθω τόση περηφάνια που κανένα φουσκωμένο παγόνι δεν με φτάνει.
Κρίμα γιατί δεν μπόρεσε τότε η ΕΚΑΣΑΜΑΘ  να το αγκαλιάσει και να το κάνει θεσμό.
Θα μετρούσαμε όλοι μόνο κέρδη.
Τέλος με αυτές τις προτάσεις είναι μια καλή ευκαιρία για τις ομάδες να προωθήσουν  τους καλούς τους παίκτες  γιατί εάν γίνει θεσμός είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον απ΄έξω. Το καλό πουλάει και ότι πουλιέται φέρνει κέρδη σε ομάδες παίκτες κλπ.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαβάζω ότι το Σάββατο 25/7/2015  ημέρα  των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ  θα προηγηθεί και η συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων.
Εδώ κάπου υπάρχει τυρί αλλά δίπλα είναι και η φάκα.
Είναι λογικό την ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές ότι θα υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα .
Παίζονται θέσεις αξιώματα και ήδη υπάρχει πολύ κινητικότητα. Είμαστε και λαός που πηγαίνει τις εκλογικές διαδικασίες άρα θα υπάρχει τέτοιο κλίμα που μόνο γόνιμη συζήτηση δεν θα μπορεί να γίνει.
    Είναι αλήθεια ότι όλη αυτή η διεργασίας εκλογών λόγω παραίτησης ΔΣ  έγινε γιατί προτάθηκε ως κύριο ζήτημα ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της νέας χρονιάς.
Περίπου 17 ομάδες ζήτησαν μέσω Έκτακτης Γ.Σ  να αποφασίσουν οι ίδιες οι ομάδες τον τρόπο διεξαγωγής τους. Θεώρησαν αυτό συμπεραίνω ότι είναι καθοριστικό ζήτημα για την όλη λειτουργία του χώρου. Και θα συμφωνήσω ότι πραγματικά είναι. Αν θέλουν οι ομάδες να έχουν λόγο και άποψη είναι το κορυφαίο ζήτημα.
Φαίνεται έτσι ότι θα πρεπει να είναι το μοναδικό θέμα της όποια Γ.Σ  .
Αλλά τώρα προσπαθούν με μια κίνηση να χωρέσουν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη.
Δεν πιστεύω ότι είναι τακτισμός αλλά σίγουρα είναι λάθος εκτίμηση.
Ουσιαστικά δεν θα γίνει γόνιμη συζήτηση γιατί χωρισμένες οι ομάδες σε "Παρατάξεις" μιας και οι εκλογές είναι την ίδια μέρα  θα υπάρξει ένταση πολλοί θα προσπαθήσουν να τα χώσουν κατά το κοινώς λεγόμενο και σίγουρα αν επικρατήσει ένταση μόνο γόνιμος διάλογος δεν θα γίνει.
Θα πρέπει οι σώφρονες να απαιτήσουν αυτή η κουβέντα να γίνει σε τακτική Γ.Σ  αφού πρώτα έχει βγει το νέο Δ.Σ  και αφού καταλαγιάσουν οι εντάσεις.
Μπορεί να γίνει μια πρώτη κουβέντα να μπούνε κάτω οι προτάσεις αλλά την τελική απόφαση να παρθεί από νέα Γ.Σ  όταν τα μυαλά όλων θα είναι πιο καθαρά.
Δεν νομίζω ότι χάθηκε ο χρόνος .
Είναι μια παγίδα γιατί ουσιαστικά έτσι οι ομάδες δίνουν την συγκατάθεσή τους ναι μεν προτείνουν τρόπο αλλά φαίνεται ότι την όλη διαδικασία θα την τρέξει κατά πως νομίζει το νέο ΔΣ  και ουσιαστικά έτσι οι ομάδες θα χάσουν το δικαίωμα να ορίζουν αυτές το τι θέλουν και το ΔΣ  να έχει ρόλο απλά εκτελεστικό.
Εδώ που είναι τα πρα΄γματα δεν χρειάζεται να υπάρχει ένταση και την ίδια μέρα να αποφασίζουν για νέο ΔΣ  αλλά και να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις.
Πιστεύω ότι ο σκοπός δεν είναι να βγει σώνει και καλά νέο Δ.Σ    σε μια έτσι και αλλιώς χωρίς αρμοδιότητες ΕΝΩΣΗ Σωματείων αλλά οι ομάδες να καταλάβουν ότι πρέπει να μπούνε στο τρυπάκι της συμμετοχής λήψης αποφάσεων.
Όλοι εσείς που θέλετε αλλαγές είναι ευκαιρια . Δείτε λίγο πιο δίπλα πέρα από το όσο επιτρέπουν τα καπίστρια πως υπάρχουν στις αντίπαλες !!!  ομάδες ανθρωποι που μπορείτε μαζί τους να βάλετε τάξη και κανόνες λειτουργίας στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν ξέρω τι ψηφίσατε αλλά εκείνο που πρώτα μετράει πέρα από την συντριπτική απάντηση ενός ταλαιπωρημένου λαού είναι τα απλά μαθήματα Δημοκρατίας.
Μπορούμε να κάνουμε κουβέντες ατελείωτες για τα επιμέρους αλλά σίγουρα όταν  πέφτει το μπαλάκι των αποφάσεων σε εκείνους που πρέπει να αποφασίζουν είναι στοιχειώδης δημοκρατία.
Αφήνω στην άκρη τους εκβιασμούς  και τις πιέσεις  και παίρνω ένα μόνο.
Με διαφωνία ή όχι οι πολίτες πήγαν και εξέφρασαν την δική τους άποψη.
 Πήραν την τύχη τους στα χέρια τους.
Τι πιο απλό από το να αποφασίζεις εσύ για τα του οίκου σου.
     Και πάμε στα δικά μας.
Σε λίγο έχουμε εκλογές και είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις ομάδες να αποδείξουν ότι πήραν τα μηνύματα των καιρών. Η πρώτη κίνηση έγινε με την αποστολή των επιστολών περίπου 17 ομάδες έστειλαν με τις οποίες ζητούσαν έκτακτη Γ.Συνέλευση.
 Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να διαχειρισθούν αυτή τη κατάσταση στο Δ.Σ  της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και να ορίσουν ημερομηνία εκλογών στις 25/7/15.
Με μια κίνηση φάνηκε η γύμνια.
 Με μια απλή κίνηση οι ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να ορίσουν αυτοί τις τύχες .
Τώρα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση.
 Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αλλάξουν όλα.
 Θα πρέπει νέοι ,φρέσκα μυαλά που αποδεδειγμένα υπάρχουν να πάρουν τις τύχες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στα χέρια τους.
Και αυτή τη φορά δεν θα τους σώσει τίποτα.
Αν στις προηγούμενες εκλογές έπεσαν τόσα τηλέφωνα εκβιαστικά με αποτέλεσμα την παράμονή του στην εξουσία  ........τώρα που δεν μπορούν να τάξουν τίποτα (δεν υπάρχει σάλιο) είναι χωρίς κανένα ατού.
Θα είναι τραγικό να μην εκμεταλλευθούν οι ομάδες την τεράστια ευκαιρία να τα βάλουν κάτω να δώσουν την ευκαιρία σε εκείνους τους ανθ΄ρωπους να χαράξουν νέα πορεία στο τοπικό μπάσκετ.
Δεν υπάρχει πια ο φόβος του αποκλεισμού από χρηματοδότηση αφού οι ομάδες θα τα πληρώνουν όλα και αφού θα συμβεί αυτό γιατί να μην αποφασίσουν το πως και το γιατί.
Αλλά αυτό για να γίνει προϋποθέτει ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι των ομάδων να ξεπεράσουν τα κολλήματα τους και να καταλάβουν ότι το δικό τους μαγαζί μπορεί μεν να πηγαίνει καλά αλλά αν του γείτονα είναι στην απ έξω θα αναγκάζονται και αυτοί να παίζουν σε άθλιες διοργανώσεις και στο τέλος να πληρώνουν για κάτι που δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχουν βάλει.
Αν στη λογική τους είναι το καλό του μπάσκετ είναι  ευκαιρία να βρούνε κοινό παρονομαστή.
Αν όχι  να είναι σίγουροι ότι πάλι στα πράγματα  θα έρθουν οι ίδιοι .
Πριν από τρία χρόνια ταρακουνήθηκαν συθέμελα και προσπάθησαν και τα κατάφεραν με κάθε τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.
Τότε ακόμη είχαν δύναμη ένα τηλέφωνο από Αθήνα επηρέαζε  . Τώρα φάνηκε ότι ο βασιλιάς ήταν από τότε γυμνός μόνο που φάνηκε τώρα.
Αν λοιπόν θέλουν την σταθερότητα και την ασφάλεια ας καθίσουν στα αβγά τους οι ομάδες . Διαφορετικά θα πρέπει να τρέξουν να υπάρχει επίπεδο συνεννόησης και επαφών για την εξεύρεση κοινών σημείων.
Μου είναι αδιανόητο να βλέπω ομάδες με υποδομή μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανες να μην βγαίνουν μπροστά να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν .